SM-liigan fanitoiminta; Minne kuljet SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 548 516
  • 1 894

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Missä? En minä tiedä muuta kuin että nuo väitteet espoolaisten keskinäisestä tappelusta ovat täysin tuulestatemmattuja.

Kenen kanssa ne sitten siellä oikein rupesi rähisemään? By the way, väite siitä, että alle kaksikymppiset teinipojat saattavat ruveta kännipäissään rähisemään keskenäänn, ei ole "tuulesta temmattua". Jokainenhan tuon muistaa omasta nuoruudestaan, eikä siihen mitään lätkämatsia edes tapahtumapaikaksi tarvitse.

Puhumattakaan siitä, että ainakin viime vuoden finaaleissa Bluesin "fani"katsomo (se 15-30 ihmistä) oli juuri tätä teiniangstia täynnä. Pikkupojat haistattelivat ja itkeskelivät vittuuntuneisuuttaan kun oman "koti"joukkueen halli oli muuttunut punaiseksi mereksi.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Kenen kanssa ne sitten siellä oikein rupesi rähisemään? By the way, väite siitä, että alle kaksikymppiset teinipojat saattavat ruveta kännipäissään rähisemään keskenäänn, ei ole "tuulesta temmattua". Jokainenhan tuon muistaa omasta nuoruudestaan, eikä siihen mitään lätkämatsia edes tapahtumapaikaksi tarvitse.

Järkkäreiden kanssahan siellä käsittääkseni väännettiin(?)

Se, että joku porilainen oravahampainen bensalenkkari keksii espoolaisten tapelleen keskenään, ei tee siitä totta vaikka sitä hoettaisiin kuinka kauan.
 

sammyc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hohhoijjaa. Nyt porilaiset ja muut juntit jotka täällä jeesustelee. Pää pois sieltä perseestä, ihan oikeasti.

Lainaan erästä blogia, jonka kirjoittaja oli paikalla porissa, kyseisessä katsomossa. Ihan niinkuin minäkin joten voin osaltani myös vahvistaa kirjoittajan näkemyksen siitä mitä katsomossa _oikeasti_ tapahtui.

"Kaikki sujuu mukavasti aina toisen erän puoleen väliin asti. Tunnelma on ottelussa hyvä, kunnes espoolaisten katsomoon ryntää silmitön määrä järjestyksenvalvojia. Suurin osa Bluesin kannattajista on hämillään eikä monikaan tunnu tajuavan mistä on kysymys. Järjestyksenvalvojat työntävät täysin syyttömiä ihmisiä väkivaltaisin ottein sivuun. Tilanne on äärimmäisen jännittynyt.

Lopulta muutamalle kannattajalle tilanne on niin absurdi ja sekava, ettei heidän tilannetajunsa riitä sitä käsittämään. Syntyy sekava mellakka, jossa lopulta järjestyksenvalvojien toimista provosoituneita kannattajia aletaan raahata hallista ulos. Edes asiallisesti käyttäytyviä kannattajia ei kunnioiteta eikä kuunnella. Tilanteesta ei haluta keskustella. Vain hallista ulosheittämisellä ja putkalla uhataan. Tunnelma on hetkessä muuttunut ahdistuneen vastenmieliseksi. Pettymys on valtaisa espoolaisten katsomossa. Moni kyselee, että miten tällainen hässäkkä voi syntyä tyhjästä.

Jälkikäteen selvisi, että yksi Bluesin kannattaja oli yrittänyt repiä katsomon penkkiä irti - ilmeisesti äärimmäisen päihtyneessä tilassa. Tämän takia järjestyksenvalvojat olivat tulleet espoolaisten katsomoon. Penkin repiminen irti on kiistatta täysin väärin ja älytöntä toimintaa, eikä sitä voi miltään kantilta hyväksyä. Voidaan kuitenkin kysyä, että oliko järjestyksenvalvojien ryntääminen katsomoon oikea ratkaisu? Varsinkin kun järjestyksenvalvojia ryntäsi katsomoon enemmän kuin kahden käden sormet ehtivät laskea. Eikö tilannetta olisi voinut hoitaa tyylikkäämmin ja muita viattomia katsojia kunnioittaen? Eikö järjestyksenvalvojien pitäisi virkansa puolesta pystyä toimimaan ammattimaisemmin tällaisissa tilanteissa? Vai voiko joku kirkkain silmin väittää, että tällainen kaaos on vain ja ainoastaan espoolaisten katsojien syytä? Tai että katsomoon ryntääminen on ainoa vaihtoehto ongelman ratkaisemiseksi? Ja kukapa terve ihminen ei siitä provosoituisi, jos tullaan työntelemään surutta sivuun ilman annettua syytä."

Monelta tuntuu täälläkin unohtuvan myös se, että hallista poistettiin jostain syystä myös 6 porilaista kannattajaa raudoissa. Kysynpähän vaan, missä se jeesustelu tästä aiheesta on?
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Itse olen susiklubin kanssa matkatessani saanut aina hyvää kohtelua järkkäreiltä Porissa. Viime pelissä Jussikin jopa kuulutettiin tervetulleeksi ja muutenkin lupsakasti juttu sujui erätauoilla. Ainut missä järjestyksenvalvojien kanssa on ollut hieman kyseenalaista on tampere ja hakametsä. Monesti todella ala- arvoista toimintaa sieltä suunnalta tullut.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vittu settiä täältä kyllä saa lukea. Espoolaiset tappelivat keskenään? - ihan varmasti.

Toisekseen aivan turha repiä mitenkään Honkaa tähän messiin. Honka ei liity tähän mitenkään muuten kuin että samat jannut saattavat kannustaa sekä Honkaa että Bluesia. Mitään "turisteja" siellä ei tietääkseni ole ollut messissä vaikka tonikasifemmat täällä yrittäisivät selittää mustaa valkoiseksi.

Mitäs sinä alat selittämään minun sanomisista, kun tiedät tapahtuneesta tasan saman verran kuin minäkin. Kirjoitit juuri edelliselle sivulle, ettet ollut paikalla, kuten en ollut minäkään. Jotku osaa katsoa tapahtumia ilman värilaseja ja jotku ei...

Mä en ymmärrä sitä, että tapahtunutta yritetään siirtää kokonaan järkkärien syyksi, tai kokonaan Blues-fanien syyksi. Varmasti katsomossa on tapahtunut jotain, mikä on saanut nuo ninjat ja muut kamalat järkkärit hyökkäämään katsomoon. Itse en usko, että he saapuivat katsomoon täysin ilman syytä. Olin sitten hallissa tai en. En myöskään usko, että järkkärit olisivat napanneet vain syyllisen/-t pois, vaan tilanteessa tuli ylilyöntejä, kuten oli varmaan odotettavissa. Tämä oli minun mielipide, ei mikään fakta.

Tämä on taas jotenkin niin espoolaista. Ensin tapellaan katsomossa, sitten tapellaan keskustelupalstalla, ensin yhteistä vastustajaa vastaan ja lopulta oikeasti keskenään.. Väsynyttä settiä, kuten DanC tuolla jo kirjoittikin. Ehkä keskitytään toistemme vihaamisen ja haukkumisen sijaan joulun odotukseen ja tuleviin koitoksiin kentällä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse olen susiklubin kanssa matkatessani saanut aina hyvää kohtelua järkkäreiltä Porissa...

Näinhän se näyttää menevän. Jos tätä viimeisten sivujen aikana (ja JA:n muissa threadeissa) käytyä keskustelua hieman tiivistää, niin pääsääntöisesti vaikeuksia Porissa nyt näyttää olevan lähinnä Jokeri-faneilla ja nyt espoolaisilla wannabe eteläpäätyläisillä.

Lisäksi on käynyt ilmi, että Porissa on ulkomaalaistaustainen järkkäri, joka on liian virkaintoinen.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän nyt toi selvennystä enemmän tuo sammyc:n lainaus tapahtumien kulusta. Edellisestä jakkaran lentämisestä katsomoon ei ole pitkä aika Porissa, joten toisintoa ei varmasti haluta/haluttu tapahtuvan.

Jos nähdään lennosta, että joku alkaa repimään jakkaraa irti, niin totta helvetissä siihen pitää reagoida nopeasti. Järkkäreiden työturvallisuuden kannalta on taas täysin perusteltua, että katsomoon mennään riittävillä resursseilla, se on nimenomaan sitä ammattimaisuutta. Se on yksittäisen järkkärin osalta aikamoinen riski rynnätä yksin humalaisten kannattajien sekaan estelemään tämän yksittäisen hemmon toimenpiteitä ja uhrata työturvallisuuttaan vain sen takia, että kuupot eivät provosoituisi? Vittu mikä peruste tuokin. Ne jotka provosoituvat järkkäreiden läsnäolosta katsomossa sietää tosissaankin poistettavan ottelutapahtumasta. Täyttä kuraa tuollainen puolustelu, että järkkäreiden pitäisi vain kiltisti heilutella alarappusilta ja hoitaa tilanteet puhumalla, johon varmasti ensisijassa turvaudutaankin. Kun puhe ei mene perille, niin tarvii miettiä seuraavia keinoja. Mitä enemmän heillä on taas resursseja käytössä, sitä turvallisemmin häiriköt saadaan poistettua katsomosta, niin häiriköiden, järkkäreiden kuin sivustaseuraajienkin kannalta. Katsomoon menemistä tuolla tavalla vältetään varmasti viimeiseen asti, mutta penkkien repiminen jo varmasti sen laatuista toimintaa, johon pitää puuttua viipymättä. Ja jos ei oltaisi tehty mitään ja jakkara olisi lentänyt jonkun otsalohtikkoon, niin sitten olisi alkanut poru, että miksei järkkärit tee ajoissa mitään ja hoida hommiaan.

Edelleenkin, antakaa järkkäreiden hoitaa työnsä rauhassa ja jos vierustoveri päätetään poistaa, niin olkaa itse kiltisti vieressä, ettei itsellenne käy samoin. Helppoa kuin heinänteko. Pätee tasavertaisesti niin Ässien kuin kaikkien muidenkin joukkueiden kannattajiin.
 
Viimeksi muokattu:

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Tuli vaan mieleen, että kun näitä Mäk kaiver-järkkäreitä on monella paikkakunnalla niin ajatellaan tilanne näin. Yksi heittää esim. rumpukapulan pleksiin. Kaikalle juoksee 8 edellä mainitun tyylistä järkkäriä. Rumpu on keskellä faniryhmää. Ryhmää on paikan päällä esim. 250 henkilöä. Katsomon reunassa on naisia ja lapsia. Järkkärit painavat heidän yli ja sen jälkeen vastaan tulee iso lauma miehiä, jotka ovat saaneet jo alkoholia ja voimaakin on kun pienessä kylässä. Jokainen voi vaan arvata, että kun sellanen porukka innostuu järkkäreitä heittelemään takaisin niin siinä ei hyvin käy ainakaan järkkäreille. Järkkäreitä tulee lisää koko ajan ja lopuksi poliisit. Sitten mietitään, että kumpi aloitti tämän kyseisen tapahtuman. Aluksi voisi luulla, että rumpali, mutta sitten kun ajattelee mistä se itse katsomomellakka alkoi. Ammattitaidottomista järkkäreistä. Rynnivät hullun kiilto silmissään kohti rumpalia. Eikä kauniisti mennyt paikalleen. He ovat kummiskin palveluammatissa, eli koulutuksessa pitäisi sitä painoittaa. Vaikka ulos heitosta saisi bonuksen jne niin asia pitää osata hoitaa tyylikkäästi ja aiheuttamatta mittään suurempaa.

Huom. Tämä vertaus ei liity mihinkään tapahtumaan, hallin henkilökuntaan tai faniryhmään.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo

Lähinnä viittasin siis sun osalta siihen, että yritit vääntää tätä jotenkin "Honka-fanien" tekemisiksi. Lisäksi olen jutellut paikallaolleiden kanssa eikä siellä todellakaan ole keskenään tapeltu.

En ole missään vaiheessa väittänyt että järkkärit olisivat menneet katsomoon ilman syytä - päinvastoin. Lähinnä hämmästytti järkkärien toimintatavat niiden juttujen perusteella, mitä paikallaolleet minulle kertoivat.

Summa summarum, paskaa toimintaa molemmilta puolilta mutta KOHUWAU!-otsikot ovat aivan liioiteltuja ja tuntuvat sisältävän misinformaatiota - kuten tämän porilaisen lantatassun heittämän "espoolaiset tappelivat keskenään"-väitteen.

Turha tästä on enempää vääntää.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Puhumattakaan siitä, että ainakin viime vuoden finaaleissa Bluesin "fani"katsomo (se 15-30 ihmistä) oli juuri tätä teiniangstia täynnä.

Kävitkö laskemassa väen siellä? Ite olin siellä ja kerrankin se oli täynnä porukkaa. Blueskannattajien naamakirjasivulla on kuvaakin mutta en nyt osannut tänne linkata. Kyllä siinä silmämääräisesti vähintään sata tyyppiä on. Sen verran kuin sinne mahtuu. Siis siellä seisomakatsomossa. Sitten oli (on) erikseen myös fanikatsomon istumapuoli. En tiedä paljonko se vetää muttei sielläkään tyhjiä penkkejä ollut.

Uskon että siellä Porissa on syytäkin vittuuntumiseen joidenkin Bluesfanien käyttäytymisen puolesta. Mitä syytä se antaa tuollaiseen aivan turhaan provoamiseen? Tämän päiväisessä Jatkoajassa on hyvä kolumnni fanittamisesta. Tiedän ettei meillä Espoossa ole yhtä laajaa fanipohjaa kuin teillä Porissa mutta mitä ideaa tuollaisella yllämainituilla muiden fanien dissaamisella on? Ei tuo ainakaan kovin aikuismaista fanikulttuuria edusta vaikka tarkoituksena ilmeisesti oli asettua "teiniangstisen fanittamisen" yläpuolelle.

Ps. Mitä helvetin väliä sillä muuten on, keiden kanssa tai kesken hallilla tapellaan? Idiottimaista jokatapauksessa jos tapellaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kävitkö laskemassa väen siellä? Ite olin siellä ja kerrankin se oli täynnä porukkaa. Blueskannattajien naamakirjasivulla on kuvaakin mutta en nyt osannut tänne linkata. Kyllä siinä silmämääräisesti vähintään sata tyyppiä on. Sen verran kuin sinne mahtuu. Siis siellä seisomakatsomossa. Sitten oli (on) erikseen myös fanikatsomon istumapuoli. En tiedä paljonko se vetää muttei sielläkään tyhjiä penkkejä ollut.

Kokeillaas, toimiiko linkki. En ole varma, vaativatko he facebook-tiliä, että kuvat näkee. Ja tosiaan, tuon lisäksi finaaleissa uusi pääty (katsomo 103) oli täynnä Blues-faneja. Nämä katsomot olivat toki ne ainoat katsomot, jotka olivat Blues-fanien hallussa, mutta se onkin sitten toinen stoori.
 
Kun tänne laitetaan aina ikäviä uutisia, niin pitää toistakin näkökantaa laittaa. Saa siis toki ikäviäkin laittaa ja nyt ne ovat tieten tuoreempia.

Tuossa viime vuonna haastattelivat Raksilan järjestysmiestä (en muista oliko vain otteluohjelmaan vai paikallislehteen), kun on siellä pitkään ollut hommissa ja nähnyt kaikenlaista. Hän antoi kiitosta juurikin Bluesin faniryhmälle, koska heidän kanssaan ei kuulemma ole ollut ikinä yhtään mitään saikkinaa. Kuulemma erittäin fiksusti käyttäytyvää porukkaa ja mukava olla töissä, kun on peli Bluesia vastaan. Enpä kyllä katsojanakaan ikinä muista, että olisi tarvinnut harmitella.

Varmasti niissäkin peleissä on jotain pientä joskus ollut, mutta kyllähän kertoo aika paljon tuollainen lausunto.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos tätä viimeisten sivujen aikana (ja JA:n muissa threadeissa) käytyä keskustelua hieman tiivistää, niin pääsääntöisesti vaikeuksia Porissa nyt näyttää olevan lähinnä Jokeri-faneilla ja nyt espoolaisilla wannabe eteläpäätyläisillä.

Melkeinpä tekisi mieli sanoa että on tässä porilaisilla järkkäreilläkin vähän peiliin katsomisen paikka. Jokerikannattajat ovat reissanneet tällä kaudella onnistuneesti Hämeenlinnaan, Lappeenrantaan ja Lahteen ja Bluesfanitkin ovat käyneet ainakin Kuopiossa ja Lahdessa ilman merkittäviä ongelmia, joten on mielestäni aiheellista kysyä miksi juuri Porissa on ollut molempien ryhmien kohdalla järjestyshäiriöitä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Hohhoijjaa. Nyt porilaiset ja muut juntit jotka täällä jeesustelee. Pää pois sieltä perseestä, ihan oikeasti.?
Meinasin kuolla nauruun ja tukehtua pullaan samaan aikaan.
Espoolainen nimittelee muita junteiksi?
Ah mitä ironiaa.

"Kaikki sujuu mukavasti aina toisen erän puoleen väliin asti. Tunnelma on ottelussa hyvä, kunnes espoolaisten katsomoon ryntää silmitön määrä järjestyksenvalvojia. Suurin osa Bluesin kannattajista on hämillään eikä monikaan tunnu tajuavan mistä on kysymys. Järjestyksenvalvojat työntävät täysin syyttömiä ihmisiä väkivaltaisin ottein sivuun. Tilanne on äärimmäisen jännittynyt.?
Kaikki sujuu mukavasti kunnes espoolaiset alkavat repimään tuoleja irti?
Kaikki sujuu mukavasti kunnes espoolaiset yrittävät ensin tapella muita vastaan mutta päätyvät tappelemaan keskenään? Kaikki sujuu mukavasti kunnes yksi espoolainen päätyy ottamaan järjestysmiestä takaapäin kurkusta?


Monelta tuntuu täälläkin unohtuvan myös se, että hallista poistettiin jostain syystä myös 6 porilaista kannattajaa raudoissa. Kysynpähän vaan, missä se jeesustelu tästä aiheesta on?
Onko pakko keksiä tuollaisia valheita oman tarinan pönkittämiseksi?
Kukahan tässä se juntti on?
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistan viime kaudelta Porin hallilta tilanteen kun muutama Blues fani joi omista pulloista katsomossa viinaa. Kun näitä herroja alettiin poistamaan niin vastassa oli useampi fani nyrkit pystyssä, eikä poistuttu suosiolla vaikka syy oli ilmiselvä. Ei siis ihme, jos joidenkin fani ryhmien käytös on aiemmin ollut huonoa niin varaudutaan suuremmalla järkkäriporukalla mahdollisiin aggressioihin. Toiset taas (susiklubi) toivotetaan tervetulleeksi.

Mut jos me porilaiset ollaa ikävii ihmisii ni älkää tulko tänne.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Muistan viime kaudelta Porin hallilta tilanteen kun muutama Blues fani joi omista pulloista katsomossa viinaa. Kun näitä herroja alettiin poistamaan niin vastassa oli useampi fani nyrkit pystyssä, eikä poistuttu suosiolla vaikka syy oli ilmiselvä. Ei siis ihme, jos joidenkin fani ryhmien käytös on aiemmin ollut huonoa niin varaudutaan suuremmalla järkkäriporukalla mahdollisiin aggressioihin. Toiset taas (susiklubi) toivotetaan tervetulleeksi.

Mut jos me porilaiset ollaa ikävii ihmisii ni älkää tulko tänne.

Mun muistikuva muutaman vuoden takaa ässäfaneista vierasreissulla runkosarjan aikana Espoossa: about parikymmentä sellaisia hyvin uhmakkaita amiksien ikäisiä ja näköisiä miehen alkuja, joilla oli repertuaarissaan kaksi kannustushuutoa. Toinen oli: "Matt Nickerson, Matt Nickerson, on niin iihaaaaana" ja toinen oli "Espoo Blues, haista vittu, Espoo Blues, haista vittu".

Onhan näitä, kun kerta halutaan tiettyä genreä nostaa esille.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Melkeinpä tekisi mieli sanoa että on tässä porilaisilla järkkäreilläkin vähän peiliin katsomisen paikka. Jokerikannattajat ovat reissanneet tällä kaudella onnistuneesti Hämeenlinnaan, Lappeenrantaan ja Lahteen ja Bluesfanitkin ovat käyneet ainakin Kuopiossa ja Lahdessa ilman merkittäviä ongelmia, joten on mielestäni aiheellista kysyä miksi juuri Porissa on ollut molempien ryhmien kohdalla järjestyshäiriöitä.

Olisiko tässä syynä Bluesin pikkujoulu fanimatka, jonne eksyi faniryhmän ulkopuolisia tyyppejä, joille jääkiekko ei ollutkaan matkan päätarkoitus?

Jälleen kerran matkanjärjestäjä pesee kädet tapahtuneesta ja syy on järjestysmiesten. Kuten olen jo aikaisemmin ehdottanut, Ässien ei kannata tämän tyyppisille ryhmille lippuja myydä ilman tiukkoja turvatoimia.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Olisiko tässä syynä Bluesin pikkujoulu fanimatka, jonne eksyi faniryhmän ulkopuolisia tyyppejä, joille jääkiekko ei ollutkaan matkan päätarkoitus?

Jälleen kerran matkanjärjestäjä pesee kädet tapahtuneesta ja syy on järjestysmiesten. Kuten olen jo aikaisemmin ehdottanut, Ässien ei kannata tämän tyyppisille ryhmille lippuja myydä ilman tiukkoja turvatoimia.

Minusta on aika hälyttävää, että Hongan kannattajat käyvät hulinoimassa Bluesin peleissä. Tällaiseen toimintaan pitäisi puuttua hyvissä ajoin. Muistan hyvin muutamien vuosien takaa, kun Ässäfanit yrittivät stormata TPS:n kannattajakatsomoon. Silloin jo vietiin yksi ”Ässäfani” raudoissa pihalle. Todellisuudessa huomasin, että hänellä oli Manun huivi. Joten kannattaa olla tarkkana ketä matkoille ottaa mukaan. Muutenkin samalla reissulla olleet poistuivat katsomosta ajoissa kaljalle kun Palloseura teki muutaman maalin putkeen, joten oli päivän selvää, että heitä ei kiinnostanut jääkiekko vaan kaljan kiskominen ja tappeleminen. Sinällään ei kovin yllättävää, että toisella reissulla juuri saman joukkueen fanibussilla matkustanut pahoinpiteli TPS:n turvallisuuspäällikön sairaalakuntoon. Mahtoikohan kyseinen janari olla edes Ässäfani, En olisi yhtään ihmetellyt, mikäli kyseinen kaveri olisi ollut esim. Liverpoolin tai pahimmassa tapauksessa jopa PoPan kannattaja.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kannatuskulttuuri on täällä. Enää ei istuta ja taputeta. Olisiko vanhojen partojen jo aika oppia toimimaan uudenlaisen kannattamisen kanssa? Pitäisikö järjestyksenvalvojien opetella ryhmänhallintaa?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

En oikein ymmärrä, miten kirjoituksesi liittyy minun viestiin. Oliko tarkoitus osoittaa, että myös Ässien faniryhmässä on idiootteja? Mut kun nekin teki -puolustus?

Koska virallisilla faniklubeilla on etuoikeuksia, heillä pitäisi olla myös velvollisuuksia. Liian usein näissä tilanteissa vika ulkopuolisissa tai järkkäreissä.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Olisiko tässä syynä Bluesin pikkujoulu fanimatka, jonne eksyi faniryhmän ulkopuolisia tyyppejä, joille jääkiekko ei ollutkaan matkan päätarkoitus?

Jälleen kerran matkanjärjestäjä pesee kädet tapahtuneesta ja syy on järjestysmiesten. Kuten olen jo aikaisemmin ehdottanut, Ässien ei kannata tämän tyyppisille ryhmille lippuja myydä ilman tiukkoja turvatoimia.

Siis oikeasti, mitä ihmeen paskaa täällä jauhetaan. Kuka on pessyt kätensä ja mistä? Kannattaisiko nyt muutaman kirjoittajan tarkistaa, ovatko kaikki padat pakassa?
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
miksi juuri Porissa on ollut molempien ryhmien kohdalla järjestyshäiriöitä.

22.10. Ässät - Jokerit 4-0
10.12. Ässät - Blues 5-3
+ huonot häviäjät

Aukeaako? Vastakysymyksenä voisin yhtä hyvin laittaa, että Porissa on tällä kaudella ollut mm. raumalaisia, tamperelaisia, kuopiolaisia, oululaisia. Miksi he eivät ole joutuneet porilaisten, junttimaisten, järjestyksenvalvojien vainoamiksi syyttä?

Jännä juttu on se, että molempien joukkueiden kannattajat ovat olleet katsomonosassa keskenään, kuten muidenkin joukkueiden fanit yleensä Porissa. Mistä syystä siis provosoituminen? Jokerifanin selityshän oli se, kun Antti Raanta tuuletti voittoa ja sitä ei oma kantti kestänyt - hienoa toimintaa, eikö? Valitettavasti Raanta ei ole vielä tuosta oppinut, tuulettaa edelleen jokaisen voiton jälkeen, törkeä jätkä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös