Sm-liiga karsinnat: Kumman puolella?

  • 37 537
  • 194

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan Lahti isompi talousalue kuin mainitsemasi. Kuitenkin Porissa ja Raumalla yleisöä käy enemmän ja menestys on parempaa, Hämeenlinnassa menestys on ollut ja on parempaa. Lappeenranta on hieman samassa tilanteessa. Eikä tämä ole mitään itkupotkuraivoamista ja vihaa, kuten Nuuska esitti.
Menes nyt kattoon niita tilastoja vaikka uudestaan... Totta helvetissa talla kaudella siella kay enemman yleisoa, molemmat joukkueet on herranenaika neljan parhaan joukossa ja Pelicans viimeisena. Muuten Lukon, HPK:n ja Saipan yleisomaarat ovat olleet yleisesti alhaisempia kuin Lahdessa, jopa talla kaudella HPK jai Pelicansin taakse vaikka Pelicans on jumbo ja HPK taisteli suorasta pleijaripaikasta. Lappeenrannassa playoffeja ei olla pelattu tietaakseni aikoihin, kun taas kuten mainitsin Pelicans ollut neljan viime kauden aikana kolme kertaa perakkain puolivalierissa. Myos 3/4 naista kausista sijoittunut Lukon edelle seka urheilullisesti, etta yleisomaarallisesti. Raumalaisten ei tarvitse tarttua tahan, siella on pelattu jalleen talla kaudella hienoa kiekkoa, toivotan onnea playoffeihin. Tassa on vaan pari faktaa Toejoen Veikolle.

Ja jotta pysyisin ketjun aiheessa, niin toivon ja uskon etta Pelicans voittaa karsinnat. Lahdesta olen kotoisin, siina perustelua kerrakseen.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Pelicans on henkilökohtaisella tasolla liigan hajuttomin, mauttomin ja turhin joukkue joka ei kiinnosta missään suhteessa. Jukurit olisi sellainen antikliimaksi Mikkeleineen eikä toisi liigaan tasan mitään lisäarvoa edes objektiivisella tasolla, jostain jännitteistä ja kulttuurista puhumattakaan. Pelicans tähän sentään kykenee.

Jos liigakarsinnan toisena osapuolena olisi Sport ja vain Sport, niin seisoisin Mestis-jengin takana. Kaikki muut alemman sarjatason porukat ovat täysin turhia joukkueita, joita en todellakaan toivo liigaan. Harmaata massaa ja paskaa täällä on omasta takaa jo ihan tarpeeksi, ja sitä kuonaa pitäisi saada nimenomaan vähennettyä pienentämällä joukkuemäärää 12:ta. Vaasan Sportilla sentään on todellista annettavaa liigalle, eikä vähiten kannattajakulttuurinsa ja hienon seurakulttuurin takia.

Toki olen avoimen liigan kannalla ja haluan, että sarjapaikoista päätetään pelillisten seikkojen perusteella. Tätä myös edesauttaisi pienempi liiga, jolloin sarjatasojen väliset erot supistuisivat ja kiinnostus Mestistä kohtaan lisääntyisi kautta linjan, jolloin se aiheuttaisi positiivista painetta liigankin suuntaan.

Aivan typerää vastakkainasettelua Mestiksen ja liigan välillä suomalaiseen tapaan harrastetaan täälläkin aivan liikaa, näiden portaiden kun pitäisi amatöörimäisen suhmuroinnin sijaan keskittää voimansa ja luoda yhdessä parempaa kiekkoilevaa Suomea.

Summa summarum: Sportin nousua toivon, muuten en haluaisi nähdä kun paskaa vaihdetaan paskaan koska samalta se Stadissa maistuu kuitenkin vaikka mitä sirkustemppuja ja "uudistautumista" haettaisiin. Mutta urheilullisten periaatteiden mukaan paremman joukkueen tulee nousta liigaan ja häviävän osapuolen tippua Mestikseen.

Pelicans on liigalle lähes yhdentekevä joukkue, joten nyt ihan oikeasti toivon, että jos ihme tapahtuisi niin päästäisiin kerrankin näkemään todellista positiivista toimintaa liigan puolesta. Urheilullisin seikoin nämä pitää ratkoa.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Ei kummankaan.....jos nyt oletetaan että jukurit ja pelicans tässä pelaa. Molemmat saisi pelata mun puolesta vaikka ringetteä. Ei herätä mitään tunteita.

Ai niin. Huhujen mukaan Kuhta, Granlund, Liivik, Ahtola, Wärn ja varmaan pari muutakin HIFK:n pelaaja siirtyy ensi kaudella Lahteen. En tiedä onko jossain näissä varmoissa soppareissa joita Lahdessa ja Veikkaajassa huudellaan liigapykälää, mutta ei kait. Ensi kaudeksi ihan ok jengi mestikseen Kari Jalosen joukoilla.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ai niin. Huhujen mukaan Kuhta, Granlund, Liivik, Ahtola, Wärn ja varmaan pari muutakin HIFK:n pelaaja siirtyy ensi kaudella Lahteen. En tiedä onko jossain näissä varmoissa soppareissa joita Lahdessa ja Veikkaajassa huudellaan liigapykälää, mutta ei kait. Ensi kaudeksi ihan ok jengi mestikseen Kari Jalosen joukoilla.

On siinä hmv-jengissä varmojakin sopimuksia jo. Muunmuassa eräs pakki, jonka auto oli milloin missäkin kaupungissa piirtämässä renkaanjälkiään pelaajasopimuksiin ja asunnon kauppakirjoihin. Lopulta kuitenkaan asuntokauppoja Lauttasaareen ei syntynyt (kai) ja niinpä tuo siirtomarkkinoiden kuuma peruna onkin edelleen hmv: tulikaste Helsingin kirkkaissa valoissa on saamatta.

Nyt on pakko kysyä, että eikö Max Wärn olisikin statukseltaan mestispelaaja, jos hän ei olisi sattunut saamaan edarikiintiöpaikkaa kasvattajaseurastaan ja ei olisi näin ollen tullut Helsingin halogeeneissa marinoiduksi? Olisiko teillä stadissa suurikin himo Olli Sipiläiseen jos hän sattuisi vapaana olemaan (hmv-mestisjyrän prototyyppirobotti)?

Olen koko ajan off topicin rajoilla, mutta kun täällä heiluu tuo hmv-leimasin mitä kummallisimmin perustein niin tulee jotenkin sisäinen pakko kommentoida...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Oman mielipiteesi perustelitkin asiallisesti, mutta miten perustelet liigan puolesta asian?

Pieni budjetti, jolloin vaikutus jääkiekkotalouteen on hyvin pieni, operoi alueella jossa on muitakin liigajoukkueita tarpeeksi tyydyttämään potentiaalisen asiakaskunnan jääkiekkotarpeet, media-arvoltaan ja näkyvyyden lisäämisen näkökulmasta ei juuri avita liigan pyrkimyksiä saada ote suuremmasta kakkupalasta, ja viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä ei juurikaan sisälly liigan omaan brändiin ja tuotteesta luotuihin mielikuviin. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että SM-liiga ei saa Pelicansin avulla luotua kiinnostavia mielleyhtymiä liikevaihdon kasvattamiseksi, eikä pyrkimyksiä ko. skenaarioon edes ole, koska se vaatii sitten vuosien ja jopa vuosikymmenien pitkäjänteisen työn ja myös monta sattumanvaraista tapahtumaa.

Totta on, että Lahdessa monia asioita on tehty hyvin eikä Lahti kaupunkina ole mikään merkityksetön markkina-alue. Objektiivisella tasolla Pelicans on kuitenkin pikkuseura vailla kiinteästi hitsattuja sidoksia itse tuotteeseen, ja se tekee siitä aika merkityksettömän joukkueen kokonaiskuvassa.

Mitään ei liigalta ole pois, jos Pelicans tippuisi liigasta, mutta tilalle tuleva joukkue olisi Sportia lukuunottamatta pelkkää paskaa. Tässäkin tulee esille se suurin ongelma koko systeemissä, eli Mestiksen ja liigan aivan liian suureksi venähtänyt kuilu joka liigan tasonlaskun ansiosta on nyt pienentynyt. Suljetun liigan aiheuttamaa taakkaa tullaan kantamaan vielä selässä pitkään, ja kestää vielä kauan ennen kuin oireilu loppuu ja aitoa liikkuvuutta ja urheilullista sarjaportaiden välistä kilpailua saadaan.
 

Probert

Jäsen
Pieni budjetti, jolloin vaikutus jääkiekkotalouteen on hyvin pieni,

SM-liigassa on 14 joukkuetta, joista Pelicansin budjetti on tällä kaudella 7. suurin. Ei siis kovin pieni. Se on eri asia, kuinka fiksusti Lahdessa rahaa käytetään.

operoi alueella jossa on muitakin liigajoukkueita tarpeeksi tyydyttämään potentiaalisen asiakaskunnan jääkiekkotarpeet, media-arvoltaan ja näkyvyyden lisäämisen näkökulmasta ei juuri avita liigan pyrkimyksiä saada ote suuremmasta kakkupalasta, ja viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä ei juurikaan sisälly liigan omaan brändiin ja tuotteesta luotuihin mielikuviin. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että SM-liiga ei saa Pelicansin avulla luotua kiinnostavia mielleyhtymiä liikevaihdon kasvattamiseksi, eikä pyrkimyksiä ko. skenaarioon edes ole, koska se vaatii sitten vuosien ja jopa vuosikymmenien pitkäjänteisen työn ja myös monta sattumanvaraista tapahtumaa.

Lahden seutukunta on Suomen 5. suurin, heti Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun seutukuntien jälkeen. Minulla ei ainakaan ole tiedossa, että tuolla reilun 200 000 asukkaan alueella operoisi muita liigajoukkueita. Aika iso lovi tulisi siis liigakartalle, jos Lahti sieltä putoaisi. SM-liiga toivoo kädet ristissä, että näin ei käy.

Mutta jos Jukurit karsintasarjan voittaa, kuuluisi Pelicansin ilman muuta pudota Mestikseen urheilullisin perustein.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Pieni budjetti, jolloin vaikutus jääkiekkotalouteen on hyvin pieni, operoi alueella jossa on muitakin liigajoukkueita tarpeeksi tyydyttämään potentiaalisen asiakaskunnan....

Totta on, että Lahdessa monia asioita on tehty hyvin eikä Lahti kaupunkina ole mikään merkityksetön markkina-alue. Objektiivisella tasolla Pelicans on kuitenkin pikkuseura vailla kiinteästi hitsattuja sidoksia itse tuotteeseen, ja se tekee siitä aika merkityksettömän joukkueen kokonaiskuvassa.

Pelicansilla taitaa olla seitsemänneksi suurin budjetti 5,75 miljoonaa euroa Jokereilla 6,9 miljoonaa euroa. Pelicansin takana mm. TPS, TAPPARA, ILVES, ÄSSÄT ym.

Lyhensin kirjoitustasi, mutta eihän se ihan taida kaikilta näkemyksiltäsi kutiaan pitää.

Tarkoitatko että lahtelaisten pitää tulla Ilmalaan katsomaan Jokereiden liigapelejä ja Pelicans tyytyköön mestikseen?

Itselläni matka ilmalaan kestää moottoritietä pitkin noin tunnin ja mikäli Pelicans putoaa niin siellä tulee useamminkin varmasti piipahdettua.

Mieluummin kyllä seuraan liigaa oman kaupungin joukkueen kannattajana, kuin huvikseni jossakin muualla.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pieni budjetti, jolloin vaikutus jääkiekkotalouteen on hyvin pieni, operoi alueella jossa on muitakin liigajoukkueita tarpeeksi tyydyttämään potentiaalisen asiakaskunnan jääkiekkotarpeet.....

Mahti settii jäbä heittää. Millä faktalla tämä aivopieru tuli? Vilkaisepas tuo linkki -> Kärpät suurimmalla budjetilla uuteen kauteen - SM-liiga . Näkemyksesi perusteella sitten HPK:t Tapparat ja muutkin voidaan viskoa vattuun liigasta.

Onhan se Pelsun budjetti suurseuroihin verrattuna pieni. Faktojen päivitys sinne lohkoihin viimeistään tässävaiheessa.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Onhan Lahti isompi talousalue kuin mainitsemasi. Kuitenkin Porissa ja Raumalla yleisöä käy enemmän ja menestys on parempaa, Hämeenlinnassa menestys on ollut ja on parempaa. Lappeenranta on hieman samassa tilanteessa. Eikä tämä ole mitään itkupotkuraivoamista ja vihaa, kuten Nuuska esitti.

Huutonaurua :) Ei herranjumala sentään. Vaikka tästä kaudesta ei paljon ilonaiheita ole saanut niin onneksi meillä on Veikko. Totaalista sontaa viestistä toiseen, ei voi kun hymyillä miten meidän Mika jaksaa tätä päivästä toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Pelicansilla taitaa olla seitsemänneksi suurin budjetti 5,75 miljoonaa euroa Jokereilla 6,9 miljoonaa euroa. Pelicansin takana mm. TPS, TAPPARA, ILVES, ÄSSÄT ym.

Mahti settii jäbä heittää. Millä faktalla tämä aivopieru tuli? Vilkaisepas tuo linkki -> Kärpät suurimmalla budjetilla uuteen kauteen - SM-liiga . Näkemyksesi perusteella sitten HPK:t Tapparat ja muutkin voidaan viskoa vattuun liigasta.

Onhan se Pelsun budjetti suurseuroihin verrattuna pieni. Faktojen päivitys sinne lohkoihin viimeistään tässävaiheessa.

SM-liigassa on 14 joukkuetta, joista Pelicansin budjetti on tällä kaudella 7. suurin. Ei siis kovin pieni. Se on eri asia, kuinka fiksusti Lahdessa rahaa käytetään.

Niin, niinhän minä sanoin että se budjetti on ainoa mittari. Valot päälle siellä nyt.

Se itse budjetti olikin teillä noin suuri. Olin väärässä, I stand corrected. Ylättävän alakanttiin siis kausi menikin, mistäköhän mielleyhtymäni erittäin pienestä budjetista johtui. Pitänee tosiaan päivitellä lohkoja hieman.

Tuo ei silti muuta mielipidettäni ja jokseenkin myös ihan faktaksi miellettävää asiaa siitä, että Pelicans ei liigan näkökulmasta ole juurikaan merkityksellinen seura. Perustelut, jotka kerroin jo aikaisemmin.

Lahden seutukunta on Suomen 5. suurin, heti Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun seutukuntien jälkeen. Minulla ei ainakaan ole tiedossa, että tuolla reilun 200 000 asukkaan alueella operoisi muita liigajoukkueita. Aika iso lovi tulisi siis liigakartalle, jos Lahti sieltä putoaisi. SM-liiga toivoo kädet ristissä, että näin ei käy.

Siinä lähellähän pelaa muitakin liigajengejä, ja varmasti asiakaskunta tiensä katsomoihin löytäisi. Sen itsekin totesin, ettei Lahti ole mikään merkityksetön talousalue, päin vastoin.



Lyhensin kirjoitustasi, mutta eihän se ihan taida kaikilta näkemyksiltäsi kutiaan pitää.

Tarkoitatko että lahtelaisten pitää tulla Ilmalaan katsomaan Jokereiden liigapelejä ja Pelicans tyytyköön mestikseen?

Itselläni matka ilmalaan kestää moottoritietä pitkin noin tunnin ja mikäli Pelicans putoaa niin siellä tulee useamminkin varmasti piipahdettua.

Mieluummin kyllä seuraan liigaa oman kaupungin joukkueen kannattajana, kuin huvikseni jossakin muualla.

No ei nyt välttämättä Ilmalaan, tervetuloa toki jos sille päälle satut. Paskaa kiekkoa vuodesta toiseen ja helvetin kalliit juomingit. Ai niin, mutta ethän edes voi, jos tulet autolla :)
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ei suosikkeja

Toiveena toki on, että karsintojen voittaja olisi myös se joukkue, joka liigassa pelaa ensi kaudella.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Periaatteessa en haluaisi Pelicansin tippuvan, sen verran mukava Lahdessa on vierailla pelejä katsomassa, mutta ainahan näissä karsinnoissa tulee alitajuisesti oltua sen pienemmän Mestis-porukan puolella. Aika 50-50 on siis tilanne. Jos TPS olisi ollut karsinnoissa, niin tulisi oltua vahvemmin Mestis-jengin puolella.

Harmi, kun Jukurit noihin karsintoihin pääsee, Sport olisi paljon värikkäämpi porukka liigaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vaikeahko valinta loppupeleissä. Periaatteessa Lahden Reipashockeypelicans olisi ihan oikea seura vaihtamaan sarjaa. Liigalle kuitenkin ehkä se pienin mahdollinen menetys (no ok, Shaibun ohella). Toisaalta myös Nikerit ovat aikalailla tyhjä arpa. Yleisöä ei kiinnosta ja hallikin on mitä on. Toki tämä on enemmän kaupungin ja tasalakkifanien syytä kuin esimerkiksi tänne kirjoittavien aktiivien. Muutoinkaan ei ole tarkoitus provota, mutta vaisuhkot kinkerit lienevät tiedossa esimerkiksi vuoteen 2009 verrattuna. Vaikka molemmat seurat ovat lähitienoilta, niin aika valjuksi on jäänyt odotusarvot. Silti hienoa, että nämä pelit ylipäätään järjestetään. Sinällään aikalailla sama miten käy, mutta pidetään nyt kuitenkin velvollisuudesta Mestis-joukkueen puolta.
 

scholl

Jäsen
Ollaanko Pelicansin bandwagonissa vai mestis-seuran mukana ?

Periaatteessa Mestis-joukkueen. Haluaisin vähän vaihtelua noihin ummehtuneisiin kuvioihin ja oikeasti haluaisin nähdä Sportin liigassa. Tosin perseilevät nyt Mestis-finaaleissa. Jukureista ei ole oikein mitään hajua mikä seura se on. Se menee mulla aina Kalajoen Junkkareiden kanssa sekaisin.

Pelicans ei ole kyllä suurin inhokki seurana, joten siinä mielessä ei mitään heitä vastaan.
 

scholl

Jäsen
On totta, että urheilullisesti SM-liiga ei mitään ratkaisevaa menettäisi, vaikka Pelicans liigasta putoaisikin, mutta SM-liigassa tiedostetaan, että Lahti kuuluu ehdottomasti SM-liigakartalle.

Lahden seutu (n. 200 000 asukasta) on niin merkittävä kaupunkiseutu väestöpohjaltaan ja taloudelliselta potentiaaliltaan, että SM-liiga ei sitä halua menettää.

Aika itsekästä porukkaa liigassa, kun eivät anna Mestikselle mitään mahdollisuuksia nauttia niistä isompien seutujen joukkueista. Samahan se on monissa eurooppalaisissa futissarjoissa. 2. Bundesligaa esim. elävöittää se, kun tällä kaudella Hertha Berlin pelaa siellä (ja nousee ensi kaudeksi takaisin). Ensi kaudeksi voi pudota joku muu suurseura kuten esim. Stuttgart tai Bremen. Kyllähän lätkässäkin kaivattaisiin sitä, että Mestis-hallit myytäisiin täyteen, kun jokainen haluaa nähdä Pelicansin, SaiPan, HPK:n tai jonkun vastaavan liigasta pudonneen normimestisseuraa isomman organisaation vierailun yhden kauden ajan.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Ehdottomasti Pelicansin puolella. Jos karsimassa ei olisi Pelicans, niin olisin minkä muun tahansa liigajoukkueen puolella.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Jukurit karsii, niin aivan sama, Sportin bandwagonissa mikäli tiensä karsintohin raivaavat. Asun Vaasassa ja liigakiekkoa olisi hienoa nähdä viikottain paikan päällä. Talousalueena voittanee Mikkelin kirkkaasti ja nousun myötä länsirannikolla olisi neljä pääsarjajengiä, mikä olisi omiaan elävöittämään asetelmia.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liiga ei menetä mitään Pelicansin pudotessa? Ei tästä nyt kovin montaa vuotta ole, kun Pelicans oli erän päässä mitalipeleistä. Yksi Mika Toivola ei saa olla Pelicansin merkityksen tuhoaja. Onhan tässä aiemmin mainittu talousalueet, Pelicansin budjetit ja muut vastaavat, joiden perusteella Pelicans kuuluu kirkkaasti liigaan ja on sille myös tärkeä osa.

Tämän kauden räpellyksen yhteydessä monelta on tuntunut unohtuvan Pelicansin kasvu kaikilla muilla sektoreilla. Pelicans on lähitulevaisuutta ajatellen yksi potentiaalisimpia nousijoita kärjen haastajaksi. Resurssit siihen on ja KJ:n palkkaaminen on mielestäni ensimmäinen askel myös urheilullisella puolella. Miten kauan esim. Jukureilla menisi tällaisen pohjan rakentamiseen? Olisiko se Mikkelissä koskaan edes mahdollista?

Jukurit/Sport saa nousta, jos voittaa karsinnat, totta kai. Puheet siitä, ettei liiga menetä mitään vaihdoksessa ovat silti roskaa. Ainoa positiivinen vaikutus Pelicansin putoamisesta liigalle olisi uuden joukkueen viehätys. Urheilullinen ja taloudellinen potentiaali on kuitenkin Pelicansilla aivan eri tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ympärys ja sulkijalihas? Kylläpäs kyllä, sillä Pelicans sai armonpullansa aikanaan liigassa pysymiseen. Hienosti on mennyt niiden "pysymisen" jälkeisinä vuosina, mutta kiva kun kävitte. Uuteen nousuun ensikauden jälkeen vaan.

Mestiksestä nousevan puolellahan tässä ollaan.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Pelicans.. Ei herätä sitten oikein yhtään mitään fiiliksiä. Pekko pelikaani. Pasi Nurmiselle kuitenkin arvostusta löytyy, muuta en tuolta löydä. Jäivät aikanaan liigaan ilman urheilullista perustetta kun Kärpät voitti karsinnoissa joten sinne vaan hakemaan vauhtia. Tässä on silti vielä yksi mutta: Jos vastaan tulee Jukurit, voi hyvänen aika HMV mä sanon, oikeen vielä vähemmän kiinnostaa kuin Pelicans. Ei mitään käyttöä liigassa, ei tuo mitään lisäväriä Lahtelaisiin verrattuna, nämä vekkulit sentään kiipeilevät Lukon vieraana kattorakenteisiin niin on sentään jotain kirjoitettavaa. Onko Jukureilla muitakin faneja kuin ne muutama eläkeläinen ja IFK-pipoinen finninaama jotka näin Vantaalla pudotuspeleissä? Hohhoijjaa.. Tästä parista kaanit jatkoon.

Sen sijaan tähän ylistyspuhe Sportille:

Hei mikä meininki ja fanit sieltä löytyy! Sellainen paikka olisi vieraspeli pelata Vaasa että oksat pois, jos Sport nousisi liigaan. Olisi varmasti joka pelissä hallissa väkeä aivan riittämiin. Tämä porukka toisi väriä ja meininkiä liigaan, sekä hyvää kähinää kun liigassa olisi neljä länsirannikon joukkuetta. Sport herättää varmastikin eniten tunteita kolmikosta Jukurit Pelicans ja Sport, enkä varmasti ole yksin tämän tuntemuksen kanssa. Sportissa vain on sitä jotain mitä näistä muista ei löydy, eli se herättää tunteita.

Eli henkilökohtainen mielipiteeni on se, että Pelicans-Jukurit parista Jukurit saisi voittaa niin nähtäisiin mitä tapahtuu, mutta ehkäpä mieluummin Pelicansin näkisin liigakuvioissa. Pelicans-Sport parista vaasalaiset liigaan ehdottomasti. Ja tarkoitukseni ei ole tahi ollut loukata ketään, tämä olin vain henkilökohtaista ulosantia ja pohdintaa.
 
Pelicans on liigalle lähes yhdentekevä joukkue, joten nyt ihan oikeasti toivon, että jos ihme tapahtuisi niin päästäisiin kerrankin näkemään todellista positiivista toimintaa liigan puolesta.

Tämän puolesta puhuu ainakin se että pidettiin liigassa vaikka tuli takkiin kärpiltä ja lainattiin pahimmassa hädässä 250k. Jos nuo eivät osoita yhdentekeväisyyttä niin ei mikään. Vai putoskohan pohja jo.
 
Eilisen Mestis-finaalin erätauolla haastateltiin Pelsujen Pasi Räsästä. Räsänen mainitsi kaksi syytä, miksi joukkue pelaa karsinnoissa. Epäonnistuminen joukkueen rakentamisessa sekä huono startti kauteen.
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tässä ollaan Pelicansin puolella vahvasti, potentiaalia olla ylemmän keskikastin joukkue ensi kaudella reilusti enemmän kuin Sportilla tai Jukureilla. Ja muutenkin huomattavasti mielenkiintoisempi seura kaikinpuolin, varsinkin jos nämä huhut uusista pelaajista pitävät edes osittain paikkaansa.

Toisekseen huvittaa tämä kärpästen huutelu, että Pelicans on liigassa vain ja ainoastaan säälistä. Kuten aikaisemmin on jo mainittu niin tämä päätös joukkeiden lukumäärän kasvattamisesta kyseisellä kaudella tehtiin jos hyvissä ajoissa etukäteen, ja nimenomaan vain ja ainoastaan sen takia että Kärppien nousu liigaan varmistetaan. Olisi silloin Kärppiä vastaan karsinut kuka tahansa liigasta niin ei olisi pudonnut sekään seura. Eli Pelicans ei säälistä säilynyt, vaan enemmän tällä päätöksellä säälittiin etukäteen Kärppiä joka sitten loppujen lopuksi koitui Pelicansin onneksi.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ehdottomasti liigajoukkueen puolella. Olisi tietenkin erittäin mielenkiintoista nähdä käytännössä, miten homma toimisi, jos Mestis- ja liigaseura vaihtaisivat paikkoja. Mutta minua ärsyttää suunnattomasti suomalainen jääkiekkokulttuuri. Yhdelläkään Mestisseuralla ei ole mitään asiaa nousta liigaan ennen kuin sitä todella haluavat ja panostavat sen eteen. Täytyy olla myös suunnitelma tulevaisuuden varalle. Mitä mieltä siinä on, että esimerkiksi Sport nousisi liigaan yhdeksi kaudeksi 50 % pienemmällä budjetilla kuin vakituisten liigajoukkueiden huonoin joukkue? Käytännössä se tarkoittaa selvää jumbosijaa koko kaudeksi ja karsintaan taas seuraavana vuonna. Lisäksi halliolosuhteet olisivat heikommat kuin muilla liigajoukkueilla.

Ruotsissa taitavat hoitaa homman huomattavasti paremmin. Allsvenskanissakin panostetaan ja yritetään tosissaan nousta ja jos noustaan, siellä pyritään pysymään ja menestymään ylhäälläkin. Esimerkiksi AIK on hoitanut hommansa hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös