Sm-liiga karsinnat: Kumman puolella?

  • 37 536
  • 194

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielestäni olisi parempi kun Pelicans säilyisi liigassa siitä syystä että pelimatkat säilyy lyhyenä. Mikkeli (missälie onkaan) ja Vaasa on niin kaukana että tuskin kukaan lähtee tuollaisiin paikkoihin vieraspelireissuille. No lappalaiset ehkä mutta ne on asia erikseen.

No tämähän se. Kuopiosta matka taitaa pysyä jotakuinkin samana, mutta toki ollaan tietoisia länsi-itä -suuntaisesta matkustamisesta. Siihen tulee kaikki aikaerot, jetlagit ja muut haitat.

Enpä tätä juuri ole miettinyt vakavasti. Eiköhän siinä nyt vaan käy niin, että Pelsut pesee Jukurit 4-1 tai 4-2 ja sillä hyvä. Jukurit siellä tänä vuonna yrittää, mutta pitäähän ne olosuhteet olla kunnossa, kun tullaan liigaan ja Mikkelissä ne ei ole. Mutta liiga pysyy auki ja yrittää saa ja pitää jatkossakin. Mielenkiintoinen se ajatus vaihtuvuudesta liigassa, mutta on se kyllä edelleen kaukana. Mutta jos ja kun liiga pysyy auki, niin on mahdollisuus edes yrittää. Pelsut, jos on pakko valita.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Mielestäni olisi parempi kun Pelicans säilyisi liigassa siitä syystä että pelimatkat säilyy lyhyenä. Mikkeli (missälie onkaan)
Jyväskylästä, Kuopiosta, Oulusta ja Lappeenrannasta on lyhyempi matka Mikkeliin kuin Lahteen. 4/13 eli 31% liigan joukkueista olisi siis lähempänä Mikkeliä kuin Lahtea.

Liputan nousun puolesta joukkueesta huolimatta puhtaasti vaihtuvuuden tuoman tuoreuden vuoksi.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsiä ei olisi päästetty putoamaan, Pelicansin osalta vähän marginaalimpi tapaus? Vetäisikö Jokerit-Jukurit vähemmän kuin Jok-Pelsut? Vuorisen kommenteista huolimatta uskon että Liiga tekee tarkkoja laskelmia kannattaako Kaaneja vaihtaa Jukureihin (Ei sillä että uskoisin hetkeäkään Kaanien häviävän Jukureille).

Materiaalin puolesta Mestis-porukoilla ei mitään saumoja mutta henkisellä puolella tilanne saattaa elää. Mutta ikuisena vastarannan kiiskenä haluan että Jukurit voittaa. Nähtäisiinpä kunnon kulissivääntö!!!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehdottomasti Pelicansin puolesta. Entinen duunikaveri kun on Lahdesta ja oli jo ihan mäsänä kun FC Lahti lähti divariin, joten toivon että Pelicans säilyy liigassa ettei kaveri rupea vetämään ranteitaan auki ja lisäksi meidän pitäisi myös mennä ensi kaudella katsoo yhdessä Blues - Pelicans matsit. :)
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lahtelainen jääkiekkojoukkue on saanut aika monta vuotta yrittää saavuttaa SM-liigassa menestystä. Ilman tuloksia. Eli kovin isoa koloa ei jää täytettäväksi jos sattuisi oikeasti putoamaan.

Matsit Pelicanseja vastaan ovat aika mitäänsanomattomia ainakin täälläpuolen, joten mielelläni näkisin uutta väriä liigakartalla.

Olipa sitten Mikkeli tai Vaasa, niiden kelkkaan hyppään.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täälläkin ollaan mestis joukkueen puolella. Pelkästään jo senkin takia, että haluaisin nähdä mitä tapahtuu mestisjoukkueen voittaessa karsinnat. Kaksi vuotta sitten se oli todella lähellä. Tarkennetaan vielä, että mitään ei ole pelikaaneja vastaan, mutta vaihtuvuutta olisi kiva nähdä. Vaasa olisi hienoa nähdä liigakartalla, mutta Jukurit näyttää kyllä tuon sarjan vievän, joten olisihan se kiva nähdä ensi kaudella Hartwalilla ottelupari Jokerit-Jukurit :D
 
Vahvastihan se siltä näyttää, että Jukurit karsintoihin menee. Ehkä vaihtuvuus voisi olla liigassa ihan paikallaan. Liiga ei Pelsuissa juuri mitään menetä, mutta hivenen etova ajatus liigatulokkaasta, jota edes kotikaupungin väki ei käy katsomassa.
 

Probert

Jäsen
Lahtelainen jääkiekkojoukkue on saanut aika monta vuotta yrittää saavuttaa SM-liigassa menestystä. Ilman tuloksia. Eli kovin isoa koloa ei jää täytettäväksi jos sattuisi oikeasti putoamaan.

On totta, että urheilullisesti SM-liiga ei mitään ratkaisevaa menettäisi, vaikka Pelicans liigasta putoaisikin, mutta SM-liigassa tiedostetaan, että Lahti kuuluu ehdottomasti SM-liigakartalle.

Lahden seutu (n. 200 000 asukasta) on niin merkittävä kaupunkiseutu väestöpohjaltaan ja taloudelliselta potentiaaliltaan, että SM-liiga ei sitä halua menettää. Tämän vuoksi Pelicans säilytti liigapaikkansa karsintatappiostaan huolimatta myös vuonna 2000. Nyt vuosien päästä Pelicans on kiittänyt luottamuksesta ja kasvanut taloudellisesti usean seuran ohi jo liigan keskikastiin.

Liigan toimistolla toivotaan monestakin syystä, että Pelicans hoitaa karsinnan tyylikkäästi, eikä kiusalliseen tilanteeseen jouduta. Lahden kaupunki ja talousalue elättävät helposti taloudellisesti menestyvän liigajoukkueen, mutta urheilullinen osaaminen pitäisi Lahdessa nostaa samalla viivalle. Siinä on Pelicansin suurin haaste, mutta rahasta tavoitteen saavuttaminen ei jää kiinni. Myös olosuhteet Lahdessa ovat erinomaiset halliremontin jälkeen. Taustatukea Pelicansin tavoitteille antaa vahva juniorityö - onhan Kiekkoreipas yksi Suomen suurimmista junioriseuroista.

Nyt Pelicansin on kuitenkin osoitettava, että sen urheilullinen taso riittää liigaan myös ensi kaudeksi. Joukkueen nimilista on vahvempi kuin Ilveksen ja Ässien edellisvuosien karsintaryhmät, mutta nyt Mestiksestä liigaan kurottaa myös erittäin vahva ja hyvin valmennettu joukkue, jos ja kun Jukurit Mestiksen voittaa.

Paras voittakoon, mutta SM-liigalle olisi iso menetys, jos Lahti vaihtuisi Mikkeliin tai Vaasaan.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Vahvastihan se siltä näyttää, että Jukurit karsintoihin menee. Ehkä vaihtuvuus voisi olla liigassa ihan paikallaan. Liiga ei Pelsuissa juuri mitään menetä....

Menettää vaihdoksessa noin 30 000 katsojaa hallissa + maksuTV puolen noin 200 000 potentiaalista asiakasta vaihtuu noin 80 000 asiakkaan potentiaaliin.
Ei tunnu missään.

Kannatta muistaa, että Pelicansin yleisömäärät ovat melkoisen hyvät verrattuna paremmin menestyneisiin kilpailijoihin. Pelicansin katsomot eivät ole tyhjinä heti parin tappion jälkeen eikä edes useammankaan.

Pelicans jatkaa liigassa lahtelaisten iloksi ja muiden kiusaksi jatkossakin ja tulee jopa pärjäämään tätä kautta paremmin....
 

Oriolus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, Arrajärven Laaki
Liiga ei Pelsuissa juuri mitään menetä, mutta hivenen etova ajatus liigatulokkaasta, jota edes kotikaupungin väki ei käy katsomassa.

Hetkinen hetkinen Veikko hyvä. Mitä ihmettä tarkoittaa: "...Liiga ei Pelsuissa juuri mitään menetä...". Perusteluja tästä pörähdyksestä tiskiin.

Lahti ympäristöineen on suuri talousalue (suurempi kuin mm. Pori, Rauma, HML, LPR). SM-liiga on tulosurheilua, mutta samalla myös bisnestä. Liekö "liigalla" haluja menettää Lahden seudun taloudellis-urheilullista panosta? Lahdessa kävi kuluneelle kaudella hallissa aika mukavasti väkeä suhteessa Pelikaanien taaperrukseen.
 

Jindebyne

Jäsen
Pelicansin puolia pidetään, siihen on kaksi yksinkertaista syytä:

- Tapa, jolla paikka karsintoihin ratkesi vikalla kierroksella (lue: TPS:n haistapaska-maali).

- Mikkelin Jukurit on niin hajuton, mauton ja väritön jengi nimeänsä myöten, etten todellakaan halua tuollaista pupeltajaa liigakartalle. Sportin kanssa vaakakupit olisivat voineet karsinnassa kääntyäkin mestis-joukkueelle.

No eiköhän tässä saada näidenkin karsintojen jälkeen vielä sitä "pommia" odotella, jolloin uusi yrittäjä liigaan pääsisi.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
- Mikkelin Jukurit on niin hajuton, mauton ja väritön jengi nimeänsä myöten, etten todellakaan halua tuollaista pupeltajaa liigakartalle. Sportin kanssa vaakakupit olisivat voineet karsinnassa kääntyäkin mestis-joukkueelle.

Sori nyt kaikille tämä muutamien perusteisiin one linereilla tarttuminen, mutta onko tosiaan niin että urheiluseura ruotsiksi on paljon värikkäämpi nimi kuin Jukurit suomeksi? Viittaan urheiluseuralla sekä Helsingforsiin että Wasaan.

Äkkiä Mikkelissä nimenmuutosprosessi käyntiin, jos Mikkelin IFK on jotenkin munakkaampi.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toejoen jutut kannattaa ottaa toisesta sisään toisesta ulos. Samantien. Perustelupuoli Lahden seutukunnan liigakartalle kuulumisesta tulivatkin jo aiemmin. Ei liene edes ToeVeikolla olevan asiaan kahta sanaa, mutta silti tuntuu tulevan.

Toejoen Veikon Pelicans viha paistaa niin vahvasti läpi, että hetkeen tällaista itkupotkuraivoamista ja Pelicansin pilkkaamista ei olekaan tullut vastaan. Toejoen Veikon näppärimmät jo yhdistävätkin katkeraan Mika Toivolaan. Oletko se sinä Mikke?
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahtelainen jääkiekkojoukkue on saanut aika monta vuotta yrittää saavuttaa SM-liigassa menestystä. Ilman tuloksia. Eli kovin isoa koloa ei jää täytettäväksi jos sattuisi oikeasti putoamaan.
No jos menestys on mitaleja, niin ei niitä ole tullut, mutta neljän edellisen kauden aikana Pelicans kuitenkin ollut 3 kertaa peräkkäin puolivälierissä, on siellä TPS:kin kaatunut playoffeissa... En väitä että tämä mitään huikaisevaa menestystä olisi, mutta suurinpiirtein keskitason liigakiekkoa.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Suomen ylihupetetyimmät fanit löytyvät Vaasasta. Päädyssä seisomakatsomo saisi samanlaisen tunnelmaa aikaan lähes missä vain SM-Liiga hallissa.

Aina on joku syy. Lähes jokaisella liigajoukkueella on oma fanikatsomonsa hallissansa - miksei siis mitään tapahdu? Onhan heillä siellä mahdollisuus seistä. Tottakai olet oikeassa - onhan noiden liigan joukkueiden fanit liigatasoa eli osaavat kaiken paljon paremmin kuin Divarijengin fanit. Mahdat nauraa itsellesikin.
 

chubster

Jäsen
Tietysti se on helppo sano tässä, että mestis joukkueen puolella ollaan, koska omalla joukkueella ei ole putoamisvaaraa. Mutta loppujen lopuksi sen puolella ollaan, joka pelillisesti paikkansa liigasta ansaitsee.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Suomalaisen jääkiekon puolella.

En nimittäin usko, että Jukurit pystyy kovin suurta kontribuutio SM-liigalle tarjoamaan. Liigaosakkeen hinta on 1,7 miljoonaa euroa ja se saataneen pankkilainalla osaketta vakuutena käyttämällä.

Sitä myöten kuoppa onkin jo kaivettu. Vuoden päästä takaisin Mestikseen ja seura käytännössä nurin sitä myöten. Vuosikin liigassa rämpimässä voi kaataa kokonaisen seuran.

Asia olisi täysin eri, jos Suomessa olisi oikeasti avoin liiga. Sitä se ei kuitenkaan ole, josta pitää huolen tuo osakkeen lunastus. Eli pelkkä urheilullinen menestys ei riitä.

Tästä syystä en näe pienen talousalueen Jukureilla kovinkaan suurta mahdollisuutta selvitä rahallisesti SM-liigan vaatimuksista. Puhumattakaan, kun halliremontit (lue se suurin mahdollisuus tuottojen nousuun) viivästyy entisestään.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukureiden puolella olen. Pelicansin kohdalla olisi mielenkiintoista kuulla Pasi Nurmisen meriselitys, jos sarjaporras vaihtuisi. Kyllähän Pelicansin kaudessa oikeastaan oli vain pimeää.

Jukurit on viemässä todella ylivoimaisesti Mestiksen, joten luulisi tason riittävän ainakin hyvään sarjaan Pelicansia vastaan. Luulisi.
 
Menettää vaihdoksessa noin 30 000 katsojaa hallissa + maksuTV puolen noin 200 000 potentiaalista asiakasta vaihtuu noin 80 000 asiakkaan potentiaaliin.

Tottakai, jos aivan noin suoran ajatuksen vetää, vaan toisaalta voi pohtia, vetäisikö uusi tulokas kenties enemmän katsojia vierasotteluissa? Uutuden viehätys, juu nou?

Orilus
Onhan Lahti isompi talousalue kuin mainitsemasi. Kuitenkin Porissa ja Raumalla yleisöä käy enemmän ja menestys on parempaa, Hämeenlinnassa menestys on ollut ja on parempaa. Lappeenranta on hieman samassa tilanteessa. Eikä tämä ole mitään itkupotkuraivoamista ja vihaa, kuten Nuuska esitti.
 

Jindebyne

Jäsen
Sori nyt kaikille tämä muutamien perusteisiin one linereilla tarttuminen, mutta onko tosiaan niin että urheiluseura ruotsiksi on paljon värikkäämpi nimi kuin Jukurit suomeksi? Viittaan urheiluseuralla sekä Helsingforsiin että Wasaan.

Äkkiä Mikkelissä nimenmuutosprosessi käyntiin, jos Mikkelin IFK on jotenkin munakkaampi.

Nyt kun vastasit minun mielipiteeseeni, niin voi toki vastata, että kyllä Helsingin IFK on kaikilla osa-alueilla valovuoden värikkäämpi kuin Mikkelin Jukurit.

Eiköhän Jukureille riittäänyt jo samankaltainen nimi toisen Helsinkiläisen jääkiekkojoukkueen kanssa, ei vedetä IFK:n urheiluseuraa tähän perseilyyn mukaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Aina on joku syy. Lähes jokaisella liigajoukkueella on oma fanikatsomonsa hallissansa - miksei siis mitään tapahdu? Onhan heillä siellä mahdollisuus seistä. Tottakai olet oikeassa - onhan noiden liigan joukkueiden fanit liigatasoa eli osaavat kaiken paljon paremmin kuin Divarijengin fanit. Mahdat nauraa itsellesikin.

Tarkoitin sitä, että jos vaikka Ilves pelaisi samanlaisessa kääpiöhallissa kuten Sport, ja päädyssä olisi vielä seisomakatsomo, lähtisi siitä katsomosta varmasti samanlainen meteli kuin teidän peleissä. Seisomakatsomossa ihmiset jotenkin vain uskaltavat huutaa, koska seisoen kaikki tuntevat enemmän yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Itse arvostan enemmän yksinkertaisen huudon aiheuttamaa meteli ja sen luomaa kuin jotain väkisin väännettyä laulua. Noista lauluista en piittaa sitten yhtään ja joku "Ässät! taptap Ässät taptap!" -huuto pesee tunnelmallisuudessaan ne 100-0.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tarvii kyllä sanoa että toivoisin Pelicansin mestis-reissua. Yleensä olisin liigaseuran kannalla, mutta Pelicans on meikäläiselle vaan niin väritön joukkue kuin olla vaan voi. Onhan sitä Jukuritkin mutta ainakin olisi jotain uutta ensi kaudella. Sportin toivoisin joskus liigassa näkeväni.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Tarvii kyllä sanoa että toivoisin Pelicansin mestis-reissua. Yleensä olisin liigaseuran kannalla, mutta Pelicans on meikäläiselle vaan niin väritön joukkue kuin olla vaan voi. Onhan sitä Jukuritkin mutta ainakin olisi jotain uutta ensi kaudella. Sportin toivoisin joskus liigassa näkeväni.

Helvetin hyvät perustelut. Tarkoitan sitä oikeasti, koska perustuvat täysin omaan mielipiteeseesi ilman liigan tai muun kokonaisuuden pohdintaa.

Sehän tässä ketjussa taisi alunperin olla idea?

Itsekin tulee mentyä budjettien ja taloustieteen ihmemaailmaan, kun se niin kovasti iseäni kiinnostaa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Eiköhän Jukureille riittäänyt jo samankaltainen nimi toisen Helsinkiläisen jääkiekkojoukkueen kanssa, ei vedetä IFK:n urheiluseuraa tähän perseilyyn mukaan.

Jukurit on sanana hiukan samanlainen kuin Jokerit. Sanan merkityssisältö ei voisi olla juuri kauempana toisistaan. Jukuri on minun käsitykseni mukaan (uhka)rohkea, pelkäämätön ja impulsiivisesti toimiva henkilö. Mikkelin Jukureiden logon päättäväisen ilmeen omaava mieshahmo tukee tätä mielikuvaa.
Jokeri on joko korttipelien erikoiskortti tai sitten rajatun sisäpiirin (hovin) Uuno Turhapuromainen viihdyttäjähahmo. Jokerien logo voisi tukea kumpaa tahansa näistä. Harkimo ja Kekäläinen voisivat olla Härski Hartikainen (JK) ja Sörsselssön (HH). Koko muu jääkiekkosuomi puolestaan jakaa Uunon appiukon roolin.

Jukureissa on aika paljon muutakin tartuttavaa (ennenkaikkea yleisömäärä) kuin se, mikä heillä on pelin lisäksi kunnossa (visuaalinen ilme). Varsinkin, jos karsintavastustaja on paitsi vaihtanut omistajaa, myös nimeä useita kertoja lähihistoriansa aikana ja itseasiassa varastanut nimekseenkin perinteikkään suomenkielisen jääkiekkoseura Vaajakosken Pelikaanien sanaleikin muovisemmassa ja sanaleikin tappavassa englannikielisessä muodossa. Jos ei joku ymmärtänyt, niin pelihän on tosiaan englanniksi eri kuin suomeksi.

Suosittelenkin lahtelaisille vielä yhtä nimenvaihtoa kuvaavampaan suuntaan: Pasicans. Koska Pasihan voi. Pasi voi tehdä ihan kaikkea, ja toisaalta peli on varsin usein sellaista että se kivasti taittusi Chigagon kielelle muotoon pussycans.

Mikkelin Jukurit on muuten merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.1970. En jaksa uskoa, että se olisi valinnut nimeään Jokereilta kuulostaakseen. Tuolloin Jokerit on ollut niin tuore seura, että tokkopa siitä vielä Mikkelissä asti oltiin kuultukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös