Sm-Liiga auki ?

  • 7 195
  • 63

Pitääkö Sm-Liiga avata pysyvästi?

  • Kyllä

    Ääniä: 421 85,6%
  • Ei

    Ääniä: 71 14,4%

  • Äänestäjiä
    492

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jatkoaikalaisten mielipide kysymykseen: Pitääkö SM-liiga avata pysyvästi?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottahan toki. Suora putoaminen olisi asiaa! Kun tilanne on se, että joka vuosi ollaan viimeisten joukossa, niin on aivan sama tippua välillä pois kokonaan ja saavuttaa sitten jotain suurta nousemalla liigaan takaisin. Taistelut putoamista vastaan ovat monesti erittäin mielenkiintoisia pelejä.
 

Rocco

Jäsen
Ilman muuta. Ei suoralle putoamiselle, mutta kaksi heikointa liigasta karsintasarjaan vaikka neljän Mestiksen parhaan kanssa.

Nykyisen kultapossukerho ei ole millään tavalla toimiva systeemi.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Suora putoaminen: Ei ikinä!

Mutta, liigakarsinnat: Ehdottomasti! Otetaan vaikka Ruotsin hieno systeemi missä kaksi liigan huonointa joukkoetta joutuu pelaamaan karsintasarjan mestiksen parhaitten kanssa. Tai ihan sama, kunhan liiga vaan saadaan auki jälleen!
 

sbart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK HIFK HIFK HIFK HIFK HJK HJK HJK HJK HJK HJK
Liiga auki mutta ei suoraa tippumista vaan karsimalla sm-liigan 2:den huonoimman ja mestiksen 2 parhaan kesken :D
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Urheilullisuus takaisin Suomen jääkiekkoon ja liiga pysyvästi auki. Keksiköön herrat vaikka kuinka typerän karsintasysteemin, kunhan vain liigasta voi pudota ja sinne on mahdollisuus nousta pelaamalla.
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Liiga auki! Liigan huonoin tippuu ja toiseksi huonoin karsii Mestiksen kakkosen kanssa. Mestiksen voittajalle suora nousu liigaan!
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Liiga auki, ehdottomasti. Tulisi runsaasti lisää mielenkiintoa kun olisi täällä peräpäässäkin jotain jännittämistä loppuun asti. Ja karsintojen kautta tietysti, suora putoaminen olkoon tuolla futiksen puolella.
 

siesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Kyllä. Mielellään niin, että Liigan jumbo ja Mestiksen voittaja selvittävät paremmuutensa.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Kyllä liigan jumbo - mestiksen ykkönen paras seitsemästä sarja.
Parempi pelaa seuraavalla kaudella liigaa. Joukkueita liigaan 14 mestiksessä aivan sama.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kyllä nousu ja putoaminen pitäisi olla mahdollista. Joskus kuitenkin kummastuttaa se, että kauhea itkeminen suljetusta liigasta alkoi miltei heti sen jälkeen kun se vuonna 2000 (?) tapahtui. Kuulemma kaikki silloiset liigaseurat olivat sulkemisesta yhtä mieltä. Ovatko edelleen? Ilmeisesti ovat, koska paluusta entiseen ei edelleenkään taideta keskustella kuin katsojien toimesta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä sen mielestäni saa avata ja niinhän tuo kaiketi tehdäänkin. Siihen en ota kantaa, pitäisikö se pysyvästi avata. En mielellään kannata liian pysyviä ratkaisuja, koska ajat ja tilanteet muuttuvat.

Mutta auki vaan!
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti finnjewel
Kuulemma kaikki silloiset liigaseurat olivat sulkemisesta yhtä mieltä. Ovatko edelleen?

Ovat. Siksi tämä keskustelu onkin turhaa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Liiga auki. Ei suoraa putoamista vaan liigakarsinnat
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liiga auki ja karsintasarja jossain muodossa takaisin.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Sm-liiga auki ja heti!
3 viimeistä joukkuetta sm-liigassa ja 3 ensimmäistä joukkuetta mestiksestä omaan karsinta playarehin niin jopas synytyy elämää liigoihin...
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Tässähän näitä on jo tullutkin. Kyllähän totuus on, että liiga on avattava. Sulkeminen ei hyödyttänyt taloudellisesti ketään, useat kannattajat katsovat himolla Ruotsin sarjasysteemiä ja niin edelleen. Voi toki olla, että sulkeminen on oikeastaan nostanut divaripelien (Mestiksen) tasoa, mutta systeemi ei nyt ole oikea. Jos liiga avataan, se tulee tehdä pysyvästi.

Mikään ei oikeasti ole niin ikimuistoista divarin pikkuseuran kannattajalle kuin isompien kiusaaminen. Tämä nyt vain oli vähän turhan affektiivinen peruste millekään. Kyllä silti oli kivaa uhmata KalPaa 1997 keväällä. Savonlinnassakin varmasti muistetaan vuosien takaiset karsintapelit Ilvestä vastaan.

Etenkin divarin kiinnostavuudelle nykyinen systeemi tekee hallaa. Mestiksestäkin aletaan kiinnostua vasta, kun joku ehkä voisi sieltä kauden jälkeen nousta. Ja nytkin tilanne vääristyy. Jos seuraa valtakunnan medioita, tuntuu, että KalPa ja Sport ovat ainoat sarjassa pelaavat joukkueet, mikä on sääli. Avoimen liigan aikana muiden muassa Kajaanin Hokki olisi jo nyt saanut ansaitsemansa huomion, luulen.
 

667677

Jäsen
Kyllä, liiga auki siten että liigan viimeinen putoaa suoraan mestikseen. Mestiksen voittajaa suoraan liigaan ja liigan runkosarjan toiseksi viimeinen karsii mestiksen kakkosen kanssa liigapaikasta. Tulisi vähän vipinää kiekkoon ja panosta myös häntäpään porukoille. Varmaan liigan häntäpään joukkueet eivät enää kauppaisi parhaita pelaajiaan muille seuroille niin kun on tapana ennen siirtoajan umpeutumista.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ei suoraa putoamista, mutta liigakarsinnat olisi kova sana.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suora putoaminen ei mielestäni olisi oikea ratkaisu, mutta liigakarsinnat pitäisi ehdottomasti saada takaisin. Karsinnat ovat kuitenkin monesti se urheilun suola, koska niissä otteluissa tosiaankin pelataan elämästä ja kuolemasta. Jos liigapaikasta joutuisi keväällä karsimaan, niin tuo tammikuun järjetön pelaajarumba jäisi myös selvästi nykyistä pienemmälle tasolle.
 

sähköjänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
...piti vielä sanomani, että tähän kysymykseen "ei" vastaajat löytyvät lahdesta, lapppeenrannasta ja ehkä jostain muualta, jossa pelko puserossa avoimen kilpailun suhteen

eli perustelut "ei-miehillä" ovat jumalattoman itsekkäitä.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti sähköjänis
...piti vielä sanomani, että tähän kysymykseen "ei" vastaajat löytyvät lahdesta, lapppeenrannasta ja ehkä jostain muualta, jossa pelko puserossa avoimen kilpailun suhteen

eli perustelut "ei-miehillä" ovat jumalattoman itsekkäitä.

Tietääkseni jopa Lahdessa on kyllästytty nykysysteemiin ja monet Pelicans-fanit kannattavat rehdisti avointa liigaa ja ainakin liigakarsintojen palauttamista. Suurin osa avoimen liigan vastustajista löytynee yllätys yllätys Lappeenrannasta. Jokainen voi itse miettiä mistä tämä Lappeenrantalaisten vastustus liigan avaamista kohtaa johtuu :)

Ai niin: vastasin kysymykseen KYLLÄ, LIIGAKARSINNAT TAKAISIN!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös