Sininen tulevaisuus – uusi SMP?

  • 176 662
  • 1 042

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Soinillehan luvattiin lähettilään paikka palkinnoksi persujen hajottamisesta. Se on seuraavaksi Lontoossa suurlähettiläänä. Se on periaatteen mies, hillotolpasta en luovuta!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Soinillehan luvattiin lähettilään paikka palkinnoksi persujen hajottamisesta. Se on seuraavaksi Lontoossa suurlähettiläänä.
Missä ja kenen toimesta tällainen sopimus on tehty?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

Pitää täsmentää, että tarkoitukseni ei ollut olla hauska. Olen vain sitä mieltä, että jos Soini haluaa pysyä elävien kirjoissa ja työkykyisenä vielä seuraaviin vaaleihin asti, kannattaisi hänen fillarikommunismista ja kasvisfasismista meuhkaamisen sijaan muuttaa sekä ruokavaliotaan että liikkumistaan vihreämpään suuntaan. Mutta eiköhän hän jatka samalla linjalla. Mies on sydän- ja verisuonisairautensa ansainnut.
 

Analyzer

Jäsen
Kuten Joukka mainitsi, niin Vistbacka ehdolla Vaasan vaalipiiristä. Mielestäni tätä taustaa vasten on yllätys, ettei Soini lähtenyt ehdolle. Vistbacka on 73-vuotias ja jäänyt politiikasta pois terveyssyiden vuoksi. Se, että hän on vielä lähtenyt mukaan kertoo siitä, että miehellä on aito huoli hänen ns poliittisen perintönsä säilymisestä. Soini olisi saanut nykyiselläänkin vielä 10 000-15 000 ääntä Uudeltamaalta. Niinistön, Elon ja Terhon(oli toki ehdolla aiemmin Helsingin vaalipiirissä) yhteisäänimäärä oli n. 25 000. Heidän tunnettuus on kuitenkin noussut merkittävästi tällä vaalikaudella. Ehkä olisivat voineet päästä lähelle viime vaalien lukuja? Ainakin Niinistö. Siniset olisi saanut Soinin avulla kolme 2-3 paikkaa Uudeltamaalta ja mahdollisesti Vistbackan menee läpi Vaasan vaalipiiristä.
4 kansanedustajaa olisi kumminkin pitänyt vielä puolueen elossa. Soini olisi voinut kertoa ennen vaaleja pyrkivänsä myös europarlamenttiin,kuten puoluetoveri Lindström teki.
Tässä se taas nähdään, että Soinia kiinnostaa tasan tarkkaan oma perse. Jotenkin luulisi, että hänellä olisi ollut kiitollisuudenvelkaa näille hyväuskoisille hölmöille, jotka pelasivat väärää hevosta. Vaan ei sitten niin yhtään.
Hattu päästä Vistbackalle. On sentään vielä niitäkin, jotka ovat oikeasti politiikassa mukana sydämellään. Toivottavasti menee läpi.

Sinisissä on kyllä oikeasti laadukkaitakin ehdokkaita. Loppupeleissähän näiden sinisten riviehdokkaiden kohdalla kyse oli siitä, että he uskoivat siirtyvänsä puoluehajaannuksessa sille puolelle, joka saa enemmän kannatusta vaaleissa. He luulivat, että Soinin henkilökohtainen kannatus on vielä voimissaan. Se on ihan inhimmillistä olla huolissaan tulevaisuuden työllisyysnäkymistä. Luulen, että sinisillä olisi parempi kannatus, jos he olisivat eronneet puolueesta painottaen sitä kulmaa, että he eivät halua päästää vihervasemmistoa valtaan. Puolueessa kuitenkin on ollut Halmetta ja Halla-ahoa ihan alkuajoista lähtien ja esimerkiksi Elolla, Terholla ja Lohelalla(nyk liike nyt) on hommaforum taustaa, joten kaikki arvopohjalässytykset tekivät heistä täysiä pellejä ja toisaalta tuhosivat heidän vaalikampanjointiaan. "Poliittinen koti tuhottu", "en voisi katsoa enää lapsiani silmiin" ja muuta lengendaarista.Kuka enää voisi ottaa Elon mamu-puheita vakavasti tuon veivauksen jälkeen?

Hyviä kansanedustajia veti Soini mukanaan. Sääli, mutta sinisilmäisyydestä sakotetaan.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kyllä, Soini tiesi, että tämä viritelmä on kuollut ja kuopattu jo ennen vaaleja ja pelasti oman naamansa jäämällä pois vaaleista. Kaiken toki jo saavuttanut, mutta parin viimeisen vuoden veivaukset osoitti, että eihän kaveri ole mikää muu kuin oman edun tavoittelija, joka manipuloi hännystelijöitä mahdollisimman paljon mukaan. No joku voisi sanoa, että normaali kansanedustaja.

Harmi noille muutamille hyväuskoisille, joilla voi olla vielä tulevaisuutta politiikassa, että lähtivät Soinin kelkkaan. Itse puolue taitaa kuolla parin kuukauden päästä, vaikka pari edustajaa läpi menisikin. Katsotaan mistä väki löytää ”poliittisen kotinsa”. Kokkarit ja persut?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
En kyllä näe, että tämä puolueen irvikuva saisi yhtään edustajaa läpi. Ei persutkaan rynninyt Uudellamaalla koskaan mihinkään ihmetekoihin ja odotettavaa nyt on, että perussuomalaisten kannattajista erittäin harva äänestää näitä ässiä. Ja en nyt keksi yhtään syytä, että miksi joku kokkari tai sitten nukkuva antaisi äänensä näille sankareille. Kannatus jäänee vaaleissa 0,3-0,5%. Tuskin voittavat edes hylättyjä ääniä.
 

Uncle Leo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat altavastaajille
Avautui juuri, että Timo Soini on kuukauden vanhempi kuin Tom Cruise. Kylläpä voi kuukausi näkyä kasvoissa.

Suomen poliittinen kenttä voisi olla täysin erilainen, jos Timo olisi syntynyt kuukautta aiemmin... Myös Top Gun, Mission Impossible yms. yms. näyttäisi, sanoisinko, mielenkiintoisimmilta jos koneen ohjaimissa olisi tai kattovaijerissa roikkuisi hieman tukevampi herra.

Mutta olihan tuo odotettu päätös, ei varmasti ole paloa lähteä nostamaan uutta puoluetta marginaalista. Paavo Väyrynen hoitaa sen homman viihdyttävämmin. Ja mitä annettavaa Soinilla loppupeleissä enää olisikaan, populistiset heitot on jo kuultu, eikä ne pure kun hallituksessa on kuitenkin istunut 4 vuotta.
 
Soinillehan luvattiin lähettilään paikka palkinnoksi persujen hajottamisesta. Se on seuraavaksi Lontoossa suurlähettiläänä. Se on periaatteen mies, hillotolpasta en luovuta!

Soinihan varmisti hillotolppapestinsä menettämisen paskottuaan välinsä Sauli Niinistön kanssa noiden aborttikulkueiden myötä. Suomen ulkopolitiikan vetäjä ei katsonut hirveän hyvällä, kun ulkoministeri oli oman hihhulisegmenttinsä kanssa möykkäämässä Suomen virallista linjaa vastaan naisten ja tyttöjen oikeuksien suhteen.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Luulen, että Soini suunnitteli vetäytymistä jo ennen nykyisen hallituksen muodostamista. Tiedossa oli varmasti, että kannatus ei kestä hallitusvastuuta; lupaukset oli rikottava, mikäli halusi valtaan.

Halla-ahon valtaannousu oli se odottamaton käänne, jota Soini ei osannut ennakoida. Terhon piti ottaa viestikapula kouraan ja jatkaa Timpan jäljillä. Kun näin ei sitten käynytkään, oli edessä ainoastaan huonoja vaihtoehtoja.

Narsisteille on ominaista, että heidän pitää olla koko ajan huomion keskipisteenä. En tiedä, onko Soini narsisti, mutta ainakin hänen esiintymisestään voi havaita siihen viittaavia piirteitä. Voisiko tällainen henkilö alentua riviehdokkaaksi, jonka ainoa tehtävä on kalastella ääniä jonkun muun johtamalle puolueelle? Soinia ei kutsuttaisi vaalipaneeleihin, hänen saamansa medianäkyvyys olisi heikkoa ja odotettavissa oleva poliittinen valta minimaalista. Ihan odotettua, että tällainen ei houkuttele henkilöä, joka on rakentanut puolueen oman persoonansa ympärille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Soinihan varmisti hillotolppapestinsä menettämisen paskottuaan välinsä Sauli Niinistön kanssa noiden aborttikulkueiden myötä.
Tämäpä kätevää. Kun vastausta siihen, että milloin tällainen pesti on luvattu ja kenen toimesta ei löytynyt, niin onneksi löytyi yhtä kuvitteellinen pestin menettäminen, joka selittääkin kaiken.

Eihän niitä Spagettihirviöitäkään voida todistaa todeksi kun Eric der Vogelweid söi ne kaikki,
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanotaan mitä sanotaan, huima poliittinen ura 56-vuotiaana siitä vetäytyvälle. Puolueen nostaminen hallitukseen ja toiseksi suurimmaksi käytännössä tyhjästä aloittaen. Kyllä se vaatii paljon juonikkuutta ja sinnikkyyttä oli agendasta mitä mieltä hyvänsä. Esim. Soinin aborttikantoja en koskaan hyväksy mutta kyllähän hän muuten oli välillä naurettavankin paljon vastustajiensa hampaissa ja persujen pomona häntä tunnuttiin automaattisesti pidettävän rasistina ja fasistina. Historia muistanee Soinin hyvinkin samassa hengessä kuin nyt Vennamon.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Suurin syy politiisen uran katkeamiselle on kyllä mielestäni siinä, että Soini itsepintaisesti kieltäytyi käyttämästä sosiaalista mediaa. Mies jonka populismia olisi jopa pitänyt venyttää saadakseen sen 140 merkkiin. Kuin luotu Twitteriin!
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Minä en kyllä ymmärrä yhtään, miksi kukaan luulisi Soinin lähtevän enää ehdolle. Kertoo vain huonosta ymmärryksestä ja tilanteen lukemisesta.

Soinin päätöstä arvioitaessa pitää muistaa hallitustaival kokonaisuudessaan. Ja sen ajan mitä Soini johti Persuja ja Terho Sinisiä, niin eivät he ole saaneet mitään omaa läpi. Kaikki lupaukset on petetty ja oltu kiltisti Kokoomuksen ja Kepun apupoikia.

Kaikki tämä on palvellut vain ja ainoastaan Timpan omaa uranjatkoa hallituskauden jälkeen, joka olisi siis hyvä hillotolppa suurlähettiläänä tai vastaavana. Ei kotimaan politiikassa ole muuta saavutettavaa kuin pääministerin salkku ja siihen tuskin olisi enää kisakunto ja rahkeet riittäneet, kun sisällä alkoi kehittyä oma halla-aholainen siipi, josta Soini ei koskaan pitänyt. Soini olisi voitu täten kammeta pois puheenjohtajan paikalta pois ennen teoreettista pääministeripestiä tai muuta hillotolppaa.

Tämä hallituskausi on ollut vain Soinin ja muutaman läheisen liittolaisen, kuten Jussi Niinistön, uran valmistelua. Puoluehanke ja puolueen tavoitteiden edistäminen on ollut Soinille aivan se ja sama. Tärkeintä ollut henkilökohtainen menestys. Soinin narsismia olisi varmasti hivellyt puolueen romahdus Terhon vallan alla, jolloin olisi voinut aina muistuttaa miten menestys oli HÄNESTÄ ja vain HÄN osasi - ei mistään muusta.

Soinilla ei ole mitään saavutettavaa ehdokkaana. Ainoastaan hävittävää. En usko hänen saavuttavan samanlaista äänisaalista, sillä Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa hänet nähdään petturina ja rottana. Ja mitä Timppa enää eduskunnassa tekisi? Uran huippu on jo nähty ja koettu, nyt on tuhannen taalan paikka varmistella hyväpalkkainen virka suurlähettiläänä tai vastaavana.

Sinisiltä toki ovelaa viivyttää Soinin ehdokkuutta näin pitkään. Eilen oli nimittäin viimeinen päivä toimittaa ehdokaslistat, joten kukaan ei ehtinyt enää loikata pois. Kuinkahan moni olisi jättänyt laivan, jos olisi tietänyt ettei Soini tule ehdolle? Nyt heidät jätetään uppoavaan laivaan, kun Soini soutaa iloisena Eurooppaan hillotolpalle.

Soini ehti nyt pettää toisenkin puolen. Upea temppu.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Soinin päätöstä arvioitaessa pitää muistaa hallitustaival kokonaisuudessaan. Ja sen ajan mitä Soini johti Persuja ja Terho Sinisiä, niin eivät he ole saaneet mitään omaa läpi. Kaikki lupaukset on petetty ja oltu kiltisti Kokoomuksen ja Kepun apupoikia.
Johtuu ihan siitä, että persuilla ei ollut tai tule olemaan sellaista poliittista agendaa, joka voitaisiin muissa puolueissa hyväksyä. Todellisuudessa Soini lihotti puoluettaan euro-kuntoon vuosien ajan. Kuten monet varmasti osasivat ennakoida, osallistuminen hallitusvastuuseen tulisi olemaan vaikeaa: hallituksessa kun ei voi sanella, vaan pitää mukautua muiden arvopohjaan ja realiteetteihin.

Vaikka sinisiä nyt nuijitaan joka suunnalta, niin omasta mielestä sinisten ryhmästä löytyy ne harvat kansanedustajat, joilla on jonkinlaista tolkkua ja ymmärrystä realiteeteista. Kun populisteilta kuorittiin kaikki poliittinen retoriikka ja tyhjä puhe päältä, jäi jäljelle ihan samoja linjauksia kuin kepulla, kd:lla ja osalla kokoomuslaisista. Ei ole mikään ihme, että Terhon ja kumppaneiden on vaikea profiloitua, koska heidän ideologinen ajattelunsa on populismia lukuun ottamatta samaa sosiaali-liberaalia arvokonservatismia kuin mainituilla puolueilla muutoinkin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nyt heidät jätetään uppoavaan laivaan, kun Soini soutaa iloisena Eurooppaan hillotolpalle.
Pitää korjata tämä asiavirhe. Soini menetti persujen hajoittamisesta palkkioksi saamansa hillotolppapaikkansa suututtamalla Niinistön aborttilausunnoillaan. Lähde: jatkoaika
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Johtuu ihan siitä, että persuilla ei ollut tai tule olemaan sellaista poliittista agendaa, joka voitaisiin muissa puolueissa hyväksyä. Todellisuudessa Soini lihotti puoluettaan euro-kuntoon vuosien ajan. Kuten monet varmasti osasivat ennakoida, osallistuminen hallitusvastuuseen tulisi olemaan vaikeaa: hallituksessa kun ei voi sanella, vaan pitää mukautua muiden arvopohjaan ja realiteetteihin.

Vaikka sinisiä nyt nuijitaan joka suunnalta, niin omasta mielestä sinisten ryhmästä löytyy ne harvat kansanedustajat, joilla on jonkinlaista tolkkua ja ymmärrystä realiteeteista. Kun populisteilta kuorittiin kaikki poliittinen retoriikka ja tyhjä puhe päältä, jäi jäljelle ihan samoja linjauksia kuin kepulla, kd:lla ja osalla kokoomuslaisista. Ei ole mikään ihme, että Terhon ja kumppaneiden on vaikea profiloitua, koska heidän ideologinen ajattelunsa on populismia lukuun ottamatta samaa sosiaali-liberaalia arvokonservatismia kuin mainituilla puolueilla muutoinkin.

Kirjoitit asiallisesti. Minä jotenkin ymmärsin tämän ryhmän litomaan lähtemisen ja muodostumisen puoluekokouksen junttameiningin jälkeen.
Teuvo Hakkarainen valitaan naureskellen varapuheenjohtajaksi...luultavasti Halla-ahoakian tuo jälkeenpäin vitutti, mutta oli siinä hetkessä euforiassaan.

Sinisten profiloitumisen luin siinä kuin muidenkin puolueiden suhteen olen tehnyt: puolue-ohjelman lukemalla. Kieltämättä tuon ohjelman julkaisemiseen meni jonninkin verran aikaa, mutta se lienee ymmärrettävää kun pieraistaan pikaisesti uusi puolue, joka ei voi olla SMP eikä Perussuomalaiset.
Ohjelma oli suunnattu yksityisen sektorin duunarille ja ehkä myös hänen työnantajalleen painottaen pk-sektoria. Kristilliset painottavat ehkä enemmän pk-työnantajaa, kokoomus työnantajaa ja mielestäni jo maanista kilpailunvapautta, hysteeristä yksityistämistä. Toivon kokoomukselta downgrade? peruuttamista, hillintää, malttia, (perkele en enää löydä suomenkielen sanaa: joka tapauksessa aikaa ennen Stubbia, Kataisen ideologiaa symppasin, mies vain munasi talousmalttinsa, mutta se kokkareista.)

Minulle Sinisillä oli merkitys, ns. isänmaallisuudella vs. maailman ylellinen intoparannus, EU kriittisyydellä, joka ei vaadi eroa vaan ymmärtää turvallisuus- ja talousrealiteetit, suomalaiset ensin-mentaliteetin julkituominen, epämuodikkaasti. Pakkoruotsin vastustaminen oli minulle kuriositeetti, mutta tällä saatiin viimeistään esim. Yle FST mollaamaan Sinisiä ruotsiksi huolellisesti. Maahanmuuttokriittisyys myös, jotain pieniä kirjauksia saivat hallitusohjelmaan, kukaan ei enää muista mitä, vaikka silloin olivat kauhistuttavia. Mutta, juu, pieni puolue räpiköi Kepun ja Kokoomuksen säätäessä idiootteina sotesta komiteakivääriä, kompromissien klassikkomunausta Suomessa.
Ja sitten muutamia pieniä ministereiden päästöjä. Tai ulkoministeri Soinin aborttikantaisuus oli vähän isompikin, puolustusministeri Niinistön vedot olivat heittoja, maanpuolustuksen resursseihin huomion kiinnittämisiä. Mutta näihin kaikkiin innolla media tarttui, suhteettomuuksiin asti

Minä koin ja luulin Sinisille olevan tilausta, äänestäjäkuntaa. Näyttää siltä ettei sitten kuitenkaan, olin väärässä, ei tullut duunarikansanliikettä tästä.
Petturiporukkako? Mielestäni ei, tai oikeastaan aivan sama. Heillä oli oma painotuksensa, ehkä liian hienoinen ero sitten kuitenkin kansalaisten tajuttavaksi. Toimittajiahin se ei ole kiinnostanut. Tapio Pajunen ja Sakari Sirkkanen luultavasti nyanssin huomasivat toki
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pitää korjata tämä asiavirhe. Soini menetti persujen hajoittamisesta palkkioksi saamansa hillotolppapaikkansa suututtamalla Niinistön aborttilausunnoillaan. Lähde: jatkoaika

Hillotolpan lupaamisesta en tiedä, mutta siihen ei varmaan mitään salaliittoteoriaa tai Jatkoajan syväkurkkujen lausuntoja tarvita, että Soini ei mitenkään kohentanut mahdollisia asemiaan diplomaattisella uralla kun hän jäi jankkaamaan aborttijuttujaan ja selkeästi vastusti Suomen valtion omaksumaa linjaa naisten ihmisoikeuksista.

Ei tarvitse edes Niinistön suuttua, sillä onhan se selvä, että jos ei edes ulkoministerinä pysty pitämään yksityisiä mölyjä mahassaan niin Suomen valtiojohdon ei kannata ottaa lisäriskiä diplomaattisista möläytyksistä mahdollisella suurlähettilään uralla.

Oma teoriani on se, että Soinilla on joku muunlainen takaportti mietittynä uralleen. Joku ässä hihassa, jolla hän yrittää aiemman toimintansa mukaisesti maksimoida omat etunsa ja saada isoa egoaan eniten hivelevän roolin. Niinhän kunnon maisterisjätkä on tähän astikin tehnyt.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ei kai Soinin enää mitään tarvitse tehdä elääkseen. Kansanedustajan eläke, ministerin eläke, europarlamentaarikon eläke, työeläke ja kaikista hallintoneuvostoista kuitatut palkkiot pankkitilillä.

Päälle vielä sairaseläke kun pumppu ei enää jaksa työntää verta jabban ääreisverenkiertoon ja raajat viilenee. Senkun syö Iivisniemessä lenkkimakkaraa ja juo keskikaljaa. Muija ulkoiluttaa koiran.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä ja kenen toimesta tällainen sopimus on tehty?
No luuletko, että asiaa on julkistettu?
Timo Soini tyrmää Lontoo-huhut - "Taitaa olla demaripropagandaa"
Onko totta, nähdään vaalien jälkeen kun hallitus vaihtuu ja Soini on ns vapailla markkinoilla...
Soinihan varmisti hillotolppapestinsä menettämisen paskottuaan välinsä Sauli Niinistön kanssa noiden aborttikulkueiden myötä. Suomen ulkopolitiikan vetäjä ei katsonut hirveän hyvällä, kun ulkoministeri oli oman hihhulisegmenttinsä kanssa möykkäämässä Suomen virallista linjaa vastaan naisten ja tyttöjen oikeuksien suhteen.
Pienet sooloilut ei paina missään, kun Sipilän ja Orpon hallituksen pelastaminen palkitaan.

Sitä paitsi ei noista kukaan ole oikeasti kiinnostunut naisten ja tyttöjen oikeuksista kaukomailla. Ei ne ehdi, kun pitää pelätä ryssää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös