Sininen tulevaisuus – uusi SMP?

  • 176 651
  • 1 042

rpeez

Jäsen
Aika mielenkiintoinen kommentti tuossa artikkelissa:
"Koska Helsingissä asuu älykkäitä ihmisiä, keskusta on Suomen pääkaupungissa pikkuruinen marginaalipuolue."

Piti pariinkin kertaan varmistaa, että niin siinä lukee. Vaikka monet sitä mieltä ovatkin, niin usein asiaa ei merkittävissä lehdissä ihan noin suoraan ilmaista.
Kyseinen ns. toimittaja levittää usein omaa agendaansa mediassa jonka pitäisi pystyä puolueettomaan tiedon jakoon.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyseinen ns. toimittaja levittää usein omaa agendaansa mediassa jonka pitäisi pystyä puolueettomaan tiedon jakoon.
Toi oli kolumni, joissa saa kertoa omia mielipiteitään. Jää lukijan vastuulle ymmärtää ero kolumnin ja uutisen välillä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vaikka Sininen tulevaisuus ylivoimaisesti vastenmielisin eduskuntapuolue papereissani on, tuottaa se hyvääkin tahattoman komiikkansa puolesta; Terho loukkaantuu kun loikkaamisesta ei ilmoiteta loikkaripuolueelle etukäteen, vappupuhetta kuuntelee pari hassua ihmistä ja koira, Soini ei ollut kuulemma loikkaamassa mihinkään. Ai niin, olipa eräs piirin varapuheenjohtaja (?) selvittämässä, kuinka pääsee puolueesta pois...

Poliittisesti sen konkreettisin hyöty on siinä, että Perussuomalaisten poliittinen linja selkeytyi kummasti. Ennen Jyväskylän "junttakokoustahan" puolue sisälsi kaikenlaisia ihmisiä hyvin erilaisine poliittisine painopisteineen, mutta nyt nuivalaisuus on se näkyvin osa. Timo Soini oli aina nuivalaisten osasta _hyvin_ hiljaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Sellanen logo sit... täs joutuu leikkaa varmaan s-etukortin kahtia ettei joku usko puoluejäseneksi...
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

scholl

Jäsen
Tuleeko muille vähemmän valtiota teemoista mieleen joku Piraattipuolue?

Tuossa pitäisi olla jotain konkreettisia tavoitteita, jotta ihmisiä nappaisi. Esim.
- kannabiksen laillistaminen
- viinit maitokauppaan
- tasavero
- yritystuet pois
- maksuton joukkoliikenne

jne. Nyt kun se on pelkkää höttöä, niin ketään ei kiinnosta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell

On joo todella lähellä SS joukkojen logoa, en ymmärrä miten tätä ei ole Persujen viimeisen ehtoollisen käsimerkkien tapaan nostettu jo lööppeihin. Siniset ovat natseja perkele. Voiko olla kauheampaa kohtaloa, turhia olivat jo entuudestaan ja nyt vielä natseja. Turha natsi, mikä haaskaus.
 

Goxim Marky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hiroshiman karpit
Jännää nähdä, että moniko sininen edes on riveissä eduskuntavaalien koittaessa. Kuitenkin koko puolueen agenda on varmistaa sotemakun meneminen läpi ja olla nöyrä kynnysmatto siinä toivossa, että isot pojat antavat itsensä nöyryyttämisestä jonkin palkinnon. Eiköhän Terho, Pihvi ja Torvi "löydä" poliittisen kotinsa uudelleen hyvin pian
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa pitäisi olla jotain konkreettisia tavoitteita, jotta ihmisiä nappaisi. Esim.
- kannabiksen laillistaminen
Näkemyksellisyyttä olisi voitu hakea etelävirolaisen Kanepin kunnasta. Kanepin kunta saa nimittäin YLEn uutisen mukaan viralliseksi tunnuksekseen kannabislehden.

Linkki YLEn artikkeliin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän eräs kirjoittaja tule kohta kehumaan logoa ja "linjanvetoa".
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kovin ovat eväät vähissä tällä Sinisellä puolueella. Poliittiset pääargumentit keskittyvät omien toimintatapojensa muuttamiseen. Ehkä Terho kaavailee jonkinlaista puolueiden puoluetta, joka uudistaa politiikan rakenteita. Eli puuttuu muiden puolueiden toimintatapoihin. Eikös tämä Liike Nyt viritelmä hapuile jotain samankaltaista? Edes yhdistymällä nämä kaksi tuskin yltävät edes 5 prosentin kannatukseen. Siniset ja Liike Nyt ovat hyvin kuvaavia nimiä. Kumpikaan ei tarkoita mitään. En usko, että kukaan pystyy uskottavasti perustelemaan, miksi Suomi tarvitsisi lisää puolueita. Yksi Suomen ongelmista on nimenomaan kyvyttömyys suuriin päätöksiin, silloin kun niitä eniten tarvittaisiin.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Hieno osoitus kyllä kun "puolue" lanseeraa logoja jne. suureen ääneen kun muuhunkaan ei eväät riitä.

Jos vaikka tehtäisiin jotain poliittisia linjauksia ja ajettaisiin niitä? Ai niin, nehän on tasan se mitä Kokoomus ja Keskusta sanelee. On tää kyllä vuosisadan pahin puutiaispuolue. Kukaan ei sitä iholleen halua, mutta sieltä jostain se sinne luikertelee ja lähtee vasta, kun se tapetaan.
 

Undrafted

Jäsen
Siniset ja Liike Nyt ovat hyvin kuvaavia nimiä. Kumpikaan ei tarkoita mitään.
Toisaalta monenko puolueen nimi varsinaisesti tarkoittaa mitään? Toki vuosien tai osan kohdalla vuosikymmenien aikana puolueista on muodostunut jonkinlainen kuva ihmisille. Puoluekenttä kaipaisi ravistelua ja ennemmin puolueiden yhdistymisiä kuin hajoamisia.

Erikoinen logovalinta kun s:n muotoilu tosiaan herättää helpolla mielikuvaa SS:n logoon. Lopun alkua taitaa edelleen olla ST:n osalta. Yksi jo lähti muualla ja saa nähdä miten muilla riittää rohkeus roikkua mukana. Ei olisi kaiketi iso harjoitus laskea auki miltä isoimmissa vaalipiireissä tilanne näyttäisi viime vaalien äänillä, kun muokataan puoluekenttää uusiksi. Antaisi vähän vinkkiä millaisesta tilanteesta ST lähtee matkaan. Siihen oletus tippuvista äänimääristä ja kiire tulee saada kannatusta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
On joo todella lähellä SS joukkojen logoa, en ymmärrä miten tätä ei ole Persujen viimeisen ehtoollisen käsimerkkien tapaan nostettu jo lööppeihin. Siniset ovat natseja perkele. Voiko olla kauheampaa kohtaloa, turhia olivat jo entuudestaan ja nyt vielä natseja. Turha natsi, mikä haaskaus.
Jos nyt huomaat, niin tuossa Sinisten logossa on S-kirjain normaalia pystymmässä. SS-logossa on kaksi ässää ja nekin ovat sillä tavalla pystymmässä. Jos minä olisin Sinisten logosta ollut päättämässä, niin mitään tuon mallista S-kirjainta en olisi hyväksynyt logoon. Ja mulle tuli ihan heti mieleen tuo SS-logon tietynlainen samankaltaisuus.

Ja kun näemmä luulet, että olen joku suvakki, joka näkee natseja kaikkialla, niin nyt kyllä luulit aivan väärin.
 

scholl

Jäsen
Minusta tuossa ei voi millään tulla mieleen SS-logo. Se on ihan kuin SOK:n osuuskauppalogo. Jopa niin lähellä, että voisi jopa luulla kopioidun sieltä. Olkihattutason kuvitelmia täällä nyt viljelty.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Minulla ei ole mitään suhtautumista Sinisiin. En ole puolesta enkä vastaan, ennemminkin päinvastoin. Siinä mielessä minulla ei ole mitään ns. tarvetta nähdä yhtään mitään. Vaan kun tuo puolue on lähtenyt ikään kuin "natseja" pakoon, niin on hemmetin tyhmää laittaa sitten omaan logoon tuollainen, jossa on liikaa samanlaisuutta SS-logon kanssa. Ei kannattaisi logon yhtään siihen suuntaan viitata.

Se on kyllä hieno piirre, että jotkut ihmiset voivat ikään kuin tietää mitä mielikuvia toiset ovat saaneet. Itse sain tuon mielikuvan, että siinähän on häivähdys SS-logoa, mutta scholl nyt näemmä tietää, että ei minulla sitä mielikuvaa voi olla. Pitänee mennä ajatustenlukukurssille, niin ehkä itsekin opin moisen taidon.
 

Undrafted

Jäsen
Tuorein gallupmittaus ei edelleenkään lupaa SiTu:lle kummoista tulevaisuutta. Mediakaan ei puolueesta jaksa tosissaan kiinnostua, kun kukaan ei ole mennyt utelemaan puolueen edustajilta, että tuleeko logosta enemmän mieleen S-ryhmä vaiko SS-joukot. Toki sanottakoon ettei S-kirjainta t:n kera tai ilman kauhean monella tapaa saa sommiteltua etteikö voisi johtaa vaikka mitä mielikuvia. olisi suoraan nimennyt puolueen Suomen Siniset ja tyylitellyt SS-kirjaimet sinisellä.

Isompi ongelma puolueella lienee saada mitään viestiä äänestäjille, että mitä oikeasti uutta tarjottavaa puolueella on. Uudistusmielinen konservatiivipuolue kuulostaa minusta itseään poissulkevalta, vähänkuin suvaitsevaiset natsit tai lainkuuliaiset anarkistit. Suomen konservatiivinen puolue olisi antanut valmiiksi kivan lyhenteen SKP tai vieläköhän se lienee käytössä? SuKoPu eli tuttavallisesti suukopu....
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Onhan tämän puolueen seuraaminen näin politiikan penkkiurheilijan näkökulmasta hauskaa. Puolueella prosentin kannatus ja viisi ministeriä, vappupuhetta kuuntelemassa kolme ihmistä ja koira, puheenjohtaja moraisoimassa loikkaamisia ja vaikka mitä muuta. Kiire tulee, jos meinaavat saada viestinsä läpi ennen vaaleja. Soinilla edelleen luulisin olevan vankkaa kannatusta ympäri maan, hänen karismansa purisi kyllä, jos vaan kiireiltään ehtii vaalitilaisuuksia kiertämään ja näin ollen ääniä haaviin keräämään. Vieläköhän tässä kesän ja syksyn aikana loikkauksia nähdään. Elovaaran nimi ei ole enää Demareiden yhteydessä pyörinyt?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vaikka Simon Elo mainitsi ryhmän lähdettyä perussuomalaisista, että tiedostavat mahdollisesti uhraavansa poliittiset uransa, tuskin he olisivat tätä uskoneet. Olisi ollut parempi peliliike sanoa, että perustavat uuden ryhmän täksi vaalikaudeksi, ja kukin asettuu vaaleissa ehdolle siihen puolueeseen, jonka näkevät olevan lähinnä omaa aatettaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni sinisistä palaisi perussuomalaisiin, jos se ei veisi edustajalta kaikkea uskottavuutta. Kike Elomaa oli ainoa, joka ymmärsi tehdä korjausliikkeen ennen kuin oli liian myöhäistä. Eikä pidä unohtaa Maria Tolppasta (sd.), joka välttyi koko tapaukselta siirtyessään demareihin jo kaksi vuotta sitten.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan tämän puolueen seuraaminen näin politiikan penkkiurheilijan näkökulmasta hauskaa. Puolueella prosentin kannatus ja viisi ministeriä, vappupuhetta kuuntelemassa kolme ihmistä ja koira, puheenjohtaja moraisoimassa loikkaamisia ja vaikka mitä muuta. Kiire tulee, jos meinaavat saada viestinsä läpi ennen vaaleja. Soinilla edelleen luulisin olevan vankkaa kannatusta ympäri maan, hänen karismansa purisi kyllä, jos vaan kiireiltään ehtii vaalitilaisuuksia kiertämään ja näin ollen ääniä haaviin keräämään. Vieläköhän tässä kesän ja syksyn aikana loikkauksia nähdään. Elovaaran nimi ei ole enää Demareiden yhteydessä pyörinyt?
Enpä usko Soinilla olevan karismaa tai uskottavuutta enää. Siniset elivät jossain harhaluulossa, että "rasistit" olivat vain pieni osa persujen kannatusta ja menestystä. Oikeastihan tätä poppoota oli varmasti yli puolet persujen äänestäjistä. Tästä vajaasta puolesta jäi jäljelle sitten ne harvat, jotka ovat tyytyväisiä Sinisten hallituspolitiikkaan eivätkä pidä heitä poliittisina pyrkyreinä. Tähän vielä täydellinen vaihtoehdottomuus ja mielipiteiden puute, mikä ei houkuttele yhtään ääbestäjää. Kyllähän tämä on täysin selvää ettei puolueella ole minkäänlaista tulevaisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös