Seuraavan valmentajan spekuloinnit ja siihen liittyvät huhuilut

  • 52 507
  • 341

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes & Junnon aikakauden Kärpät
Taitaa olla ihan muuten vaan kattomassa peliä. Jakaa illan tähdetkin.
Jaloselle voitaisiin jakaa rahaa paksussa kirjekuoressa, ja pyytää tänne laittamaan tämä sekoilu kuriin. Lauantai-ilta Raksilassa ja HIFK on se joka määrää pelin tahdin täysin. Kärpät on taas tullut peliin selviytymään Karhusen johdolla.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes & Junnon aikakauden Kärpät
Kojo, Bros ja Havu. Siinä tuleva valmennus.
Tämä kelpaa mulle oikein hyvin. Kojossa on voimaa ja hän on marinoitunut kovissa paikoissa sen jälkeen kun aikanaan Liigan jätti. Menestystä on tullut kaikkialla. Osaa vaatia ja osaa mukautua. Liigan paras valmentaja lähtökohtaisesti.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Päiväunet sikseen. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä tuleman pitää. Toistaiseksi Marjan potkut on ollut hyvä peliliike, ja valmennus toimii paremmin, mutta Hilliä lukuun ottamatta valmennus ei liene omiaan vetämään nimimiehiä joukkueeseen.
 

Sepi Kärsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Detroit Redwings.
Kojo, Bros ja Havu. Siinä tuleva valmennus.
Olin unessa:

Radio Kalevan tietojen mukaan Kärppien käskijäksi kesken kauden siirtynyt Ville Mäntymaa jatkaa joukkueen päävalmentajana kevääseen 2026 saakka. Mäntymaan sopimus kattaa siis loppukauden lisäksi kaksi seuraavaa kautta.

Mäntymaan valmennusryhmä täydentyy lisäksi loppukauden ajan Mikko Mannerilla.

Viimeisimmän mestaruuden Ouluun keväällä 2018 tuonut Manner palaa Liigaan ja Kärppiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Tällä kaudella entinen Leijonien apuvalmentaja on toiminut Vaasan Sportin U16-joukkueen apuvalmentajan tittelillä.

Sitä ennen Manner valmensi lähes kahden kauden ajan Ruotsin SHL:ssä pelaavaa Brynäs IF:ää.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Radio Kalevan tietojen mukaan Kärppien käskijäksi kesken kauden siirtynyt Ville Mäntymaa jatkaa joukkueen päävalmentajana kevääseen 2026 saakka. Mäntymaan sopimus kattaa siis loppukauden lisäksi kaksi seuraavaa kautta.

Mäntymaan valmennusryhmä täydentyy lisäksi loppukauden ajan Mikko Mannerilla.
Onko Radio Kaleva ollut aikaisemmin väärässä Kärppiin liittyvissä asioissa?

Eikö katseet ollutkaan ulkomaille?
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ensi kauden apuvalmentaja(t) on vielä auki. Mamban otan enemmän kuin mielelläni loppukauden herättäjäksi, mutta löytyisikö hänen seuraajakseen jotain ulkopuolista ja raikasta? Tiedän, että ei välttämättä.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän se ensi kaudella ole Sihvonen, Jussi Jokinen tai Janne Pesonen apuvalmentajana.

Itsellä tulisi mieleen esim. Raipe tai Nemo, en tosin tiedä miten vaikkapa Nieminen tuohon havun aisapariksi sopisi ja joukkueen kemiaan vaikuttaisi. Ja Helmisen Slovakian pestin pituudesta ei tietoa ja suostuuko apuvalmentajaksi.

Tai sitten joku nouseva kyky Mestiksestä ja miksei ulkomaalainenkin apuvalmentaja voisi olla. Jotain ulkopuolista näkemystä tuohon toivoisi, jolla ei olisi aikaisempia yhteyksiä Kärppiin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy muistaa, että Kärpät maksaa Marjamäelle palkkaa vielä -25 tai -26 kevääseen saakka ja se ei Ahon sorvaamana ole varmasti mikään halpa lappu. Joten onko myös vähän pakostakin jouduttu tilanteeseen, missä on jouduttu budjettia miettimään? Siellä istuu aika tarkan markan miehiä hallituksessa näiden asioiden suhteen.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy muistaa, että Kärpät maksaa Marjamäelle palkkaa vielä -25 tai -26 kevääseen saakka ja se ei Ahon sorvaamana ole varmasti mikään halpa lappu. Joten onko myös vähän pakostakin jouduttu tilanteeseen, missä on jouduttu budjettia miettimään? Siellä istuu aika tarkan markan miehiä hallituksessa näiden asioiden suhteen.
Marjamäki -25
Mäntymaa -26.

Tuskin suoraan liittyy toisiinsa. Ei tuota järjellä voi selittää mitenkään. Ehkä kukaan meritoitunut valmentaja (joka Kärpille kelpaisi) ei vain yksinkertaisesti halua tulla tuohon sirkukseen. Ainakaan Kärppien ehdoilla, missä valmennustiimiä ei saisi edes itse koota.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Pienen mutustelun jälkeen, itsekin kyllä tietyiltä osin ostan tämän Mannerin tulon nyt kevätkaudeksi tähän mukaan ja näytän puoliksi pystyssä olevaa littipeukkua. Viime visiitillään Manner ihan selkeästi väsähti ja oli tauon sekä uudistumisen tarpeessa, koska kynttilä paloi loppuun. Nyt on sitten aktiivisesta seurajoukkuevalmennuksesta pidetty tauko se n. 10 kk. Toivottavasti Manner on tuona aikana myös pystynyt uudistumaan ja ennen kaikkea saamaan sen saman energian ja henkeä luovan persoonan taas esille, mistä mies tunnetuksi tuli. Sitä viimeisen Kärppä-kauden murheen murtamaan ja selvästi loppuun palanutta itsesääli-Mambaa ei kukaan halua enää nähdä. Sellainen samanlainen väsähtänyt Manner olisi selvästi ihminen, joka tässä tilantessa vain veisi energiaa ja happea ympäriltään. Jos Manner on kyennyt uudistumaan ja saamaan sen saman intophimon liekin palamaan nyt taukonsa aikana, niin se Manner kyllä pystyy juuri tuomaan energiaa ympärilleen.

Nyt tässä parhaan Mamban kaivamisessa esille auttaa todennäköisesti se, että saa myös hääriä enemmän ehkä kuitenkin Mannerille sopivammassa roolissa apuvalmentajan paikalla, kun saa olle enemmän "one of the guys" -mentaliteetilla liikenteessä, eikä päävalmentajan raskas työnkuva ole imemässä sitä happea nyt Mannerin työstä. Jos Mannerin persoona ehti kulua loppuun viime visiitillä, niin näin ehit käydä myös miehen pelikirjalle. Tämä tuo osaltaan mielestäni hieman skeptisen tumman pilven tähän Mannerin tulemiseen. Manner on jo Leijonissa saanut hieman ehkä Jukka Jalosen pää sekaisin kuiskuttelullaan ja saanut harhautettua myös Leijonia pois toimivan pelitavan ääreltä, Kärpistä tutuilla kokeiluilla, jotka eivät ole kantaneet hedelmää. Tässä voi piileä vaara siis, että Mannerin ideat pelin suhteen eivät ole enää up to date nini sanotusti ja kuiskutelullaan pelin suhteen saa Kärpät huonoille urille. Viime apuvalmentaja-stintillään (2013-2016) Manner kuitekin aidosti oli pelitavallinen edelläkävijä ideoineen ja pystyi sparraamaan analyyttisempää Marjamäkeä aidosti hyvillä ja moderneilla ideoilla.

Nyt tästä samasta ei ole takuita, vaan Mannerin neuvoilla homma voi pelin suhteen mennä jopa heikompaan suuntaan. Näen tässä jonkinmoisen riskin. Toisaalta Kärpät on kuitenkin nyt yrittänyt 1,5 kautta aika kuivakalla kolmikolla ja Meidän pelin professoireiden johdatuksella, ja touhusta ei juuri tullut yhtään mitään. Joten tämänkin perusteella on osina ihan myöntyväinen tähän Mannerin tuloon, koska eipä tässä enää mitään hävittävääkään ole ja ehkä nyt sitten kokeillaan sieltä toisesta ääripäästä hurhlumhei-kiekolla. Kummallakin tyylillä toki karahtaa karille, mutta ehkä tällä kertaa balanssia saadaan enemmän ja etenkin noita henkisiä lukkoja ja jumeja avattua ennestään Mannerin avulla. Tiimissä on myös edelleen kuivakka tiukan puolustuspelin ja Meidän pelin osaaja Sihvonen "hyvänä" vastapainona ja -voimana Mannerille, niin pelitavallisesti kuin persoonaltaankin. Ehkäpä noiden ajatusten ja voimien yhdistelmänä sitten toivottavasti syntyy jonkunlainen neronleimausta lähentelevä kompromissi, tai sitten ei.

Enemmän Mannerin persoonaa minua huolettaa juuri tuo miehen pelitavallainen jälkeen jääminen ja kaavoihin kangistuminen sinne jonnekin vuosien 2017-2018 tasolle, ja nyt sitten niitä ideoita alkaa kuiskutella Mäntymaan korvaan ja peli menee ihan sekaisin, kun kohta on taas repivät hauet ja etäisyydet ihan perseellään. Leijonissa tästä on viimeisen reilun vuoden aikana jo saatu esimakua. Liian staattisella ja kuivakalla Meidän pelilläkään ei tänä päivänä Liigassa menesty, mutta ei menestyä niillä Mannerin ajan ohi ajamista hurlumhei-opeillakaan. Oma iso pelko on se, että Manner ei ole edelleenkään uudistunut tarpeeksi taktisesti ja pelitavallisesti. Tai ehkä tämäkin on sitten enemmän persoonaan ja luotneeseen liittyvää, koska kyllä Manner osaa varmasti valmentaa monipuolista ja vaikka kuinka ääri-taktistakin peliä, mutta kun se uskomaton jäärpäisyys ja uppiniskaisuus sen pelin 'mielimaun' mukaan ohjaa siinä...

Manner on myös Mäntymaalle ja Sihvoselle tuttu kaveri ja herrojen kemiat varmasti myös toimivat, ja tiimi pystyy hitsautumaan yhteen nopeasti, kun tutustumiseen ei mene niin hirveästi aikaa. se on varmasti myös hyvä puoli tässä. Sen sijaan, että ulkopuolelta olisi tullut joku täysin uusi ja tuntematon kaveri. Nyt ollaan samalla sivulla heti ja se lienee hyvä. Hieman nurkikurinen ja hassu tilanne toki, että tämä tismalleen sama tiimi oli kasassa muutama vuosi takaperin, mutta nyt vain Mäntymaan ja Mannerin roolit ovat vaihtuneet ja Mäntymaa on ottanut komennon. Tämän en usko Mannerin epäitsekkäälle persoonalle olevan mikään ongelma, mutta sinänsä ihan erikoinen tilanne, että nyt roolit ovat vaihtuneet täysin päittäin ja Mäntymaalla on viimeinen sana sekä vastuu.

Samaa mieltä myös enemmistön kanssa siitä, että Mäntymaan suora kahden vuoden(!) pahvi oli aikamoinen järjettömyys ja juuri sellainen kimpoilu ja hätäily, jota kokemattomalta märkäkorva-urheilujohtajalta voi odottaa. Kymmenen pelin otannalla tehtiin nyt päätös, joka koskettaa ja sitoo Kärpät seuraaviksi useiksi vuosiksi. Mäntymaan itsensä kannaltahan tämä sopimus on mitä mainioin ja takaa hänelle työrauhan, mutta Kärpät seurana ja työnantajana ei nyt ehkä ajatellut omaa etuaan tässä ja laittoi kaikki munat samaan valtavan riskaabeliin koriin. Jossain 1+1+1 sopimuksessa osat olisivat taas vaihtuneet ja se olisi ollut Mäntymaan kannalta huono diili, mutta Kärppien kannalta hyvä. Järjetön liikku tämä joka tapauksessa mielestäni oli. Olisiko ollut parasta sopia nyt vain loppukauden mittaisesta diilistä, katsoa miten kausi menee loppuun ja sitten istua yhdessä, mikä se tahtotila, näytöt yms. ovat? Jos kerran nyt Mäntymaa se ykköskandidaatti oli. Nyt 10 pelin otannalla (joka on ihan minimaalinen otanta, missä sattuma näyttelee isoa roolia) tällainen näin pitkän aikavälin päätös, niin on todella iso riski ja silkkaa tyhmyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös