Selänne ei viihdy San Josessa?

  • 20 798
  • 236

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Haaste

Sakic mainittiin jo ennalta jossain yhteydessä sellaisena pelkästään hyökkäyspäähän keskittyvänä pelaajana.

Sanon kaiken ihan vakavissani. Olet kolmas (3!) .. no en viitti sanoa nyt mitään pahaa sanaa mutta jumalauta on se ihme kun olen jo SANONUT perkele, etten sanonut tosissani Thorntonin olevan maalitykki vaikka kohtuullinen maalikone onkin. Olen sanonut myös Marchmentia maalitykiksi, kelaa sun laatuas

Onko Sharks mielestäsi raatajien kloonilauma? Onhan joukkueessa myös erittäin taitavia yksilöitä kuten Nolan, Selänne, Marleau, Damphousse, Sundström, Korolyuk, Jillson, Sturm, Stuart jne. Pointti on se, että mä en edes tiedä mikä kenenkään pointti on.

Olen "Sutter"-tyyppinen fani, uskon kovan työnteon kautta kerättyyn työn hedelmään. En pidä pahemmin laiskoista pelaajista ketkä eivät anna peleissä joukkueelleen koko panostaan ja vielä jos kehtaavat marista ja syyttää omista ongelmista muita henkilöitä joukkueessa se on täyttä pelleilyä.
Jos pelaajalla ei ole mitään annettavaa joukkueelleen en säästele sanojani häntä haukkuessani. Nolankin huonoina päivinään sentään pommittaa kentällä ja taklaa vastustajia, kun Selänteellä taas on huono päivä häntä tuskin erottaa kentällä.

En mielestäni ole sanonut missään vaiheessa, että olisin Selänteen kauppaamista vastaan. Selänne ei ole koskaan kuulunut ehdottomiin suosikkipelaajiini vaikka taitavaksi hänet toki myönnän. Pidän enemmän niistä pelaajista ketkä nousevat esteiden yli ja karjaisevat voitonhuudon lopussa.

Lombardi on jo pitkään sanonut rakentavansa organisaation Devils -mallin mukaan ja se on erittäin hyvä malli se. Vai olisiko Coloradon ohella mielestäsi jokin parempi malli mitä seurata nykyliigassa?

Sutterin Selänteen haukkuminen oli odotettua jos tietää Sutterin metodeista vähääkään. Voiton eteen tehdään kaikki voitava eikä kuvia kumarrella tai sanoja säästetä jos niitä tarvitaan. Selänne ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen Sutterin ripittämä pelaaja, muita on mm. Marleau, Stuart, Kozlov, Gill ja monet muut aikanaan heikosti pelanneet kaverit. Sutter pyrkii ärsyttämään pelaajiansa jolloin he haluavat toivottavasti näyttää sille paskapäälle missä kaappi seisoo ja tekevät seuraavissa peleissä kentällä kaikkensa osoittaakseen sen idiootin olleen väärässä. Henkilökohtaisuuksiin (Porsche oli varmasti melko lievä henkilökohtaisuus niistä mitä äijä on käyttänyt uransa aikana) meneminen on integraali osa tätä tekniikkaa - eihän sillä olisi mitään tehoa jos sanoisit Teemulle vaikka: "Lähtisitkö vaikka Anaheimiin autollasi, aja turvallisesti"...

Graves on yltynyt viime aikoina myös tekemään pisteitä, mutta hänen arvonsa ovat niitä mitkä eivät pistetilastoissa pakosti näy. Kokenut voittaja joka tekee kaukalossa tilaa taitavammilleen. Mainitsemassani yhteydessä Graves on kertaluokkaa parempi pelaaja kuin Teemu Selänne, näin olen käsittänyt.

Sharkshan hakeekin tässä tasapainoista permanenttia, en ymmärrä kuinka jotkut ovat ymmärtäneet minun sanovan jotain muuta. En ole itse toivonut Teemulta kuin noin 30 maalin kautta ja osallistumista talkoisiin nimeltä puolustuspeli. Ei tarvitse haravoida koko nurmikkoa, riittää kun sieltä nurkasta otat vaikka 5x5 metriä; kyllä nuo ahkerammat kaverit sitten ottaa sen lopun niin pääset Teemu vaikka sinä sitten paistamaan makkarat ja kittaamaan pisseä. Tämän tasapainoisen permanentin hakemiseen kuuluu tietenkin kokeilla josko esimerkiksi yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä sopisi joukkueeseen. Ilmeisesti hän ei sovi, ja syy tähän on melko selkeä, Teemua ei näytä kiinnostavan se pienen nurmikkopläntin haravointi vaan hän haluaisi heti kiirehtiä paistamaan makkaroita! Tottakai koska makkaranpaisto on niin vaativa homma hän haluaa sitten enemmän pisseä kuin muut - eihän sitä nyt kukaan pahanmakuista makkaraa halua syödä ja humalpäissään tulee parhaat makkarat!

Kun jatketaan näin tiuhaan tahtiin tällaista threadia jossa on yksi minunkaltainen idiootti joka ei sanojaan säästele ja muutama minunkaltaisen idiootin kanssa vastakkain asettunut jantteri tulee vaikeaksi keskustella enää kenenkään kanssa henkilökohtaisesti, etenkin kun lähdetään irroittelemaan lauseita lausekokonaisuudestaan jolloin on erittäin hankala enää vastata alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti. Selventävä tekijä olisi myös käyttää sitä Lainaus -namiskaa koska olen sokea enkä näe kunnolla jos teksti on pelkästään kursivoitu.

Mielestäni homman nimi on se, että:
1) Teemulle tarjotaan mahdollisuutta menestykseen tasokkassa joukkueessa
2) Menestyminen vaatii joukkuelajeissa hienoista liennytystä joukkueen eteen, tässä tapauksessa Teemun pitäisi pyrkiä myös hoitamaan hieman puolustuspään asioita. Ja en todellakaan tarkoita, että hänestä pitäisi tulla puolustuspäässä yhtä pätevä kuin Mike Riccistä vaan sellainen pienikin osallistuminen olisi suotavaa.
3) Darryl Sutterilla on suhteellisen menestyksekäs kaava pelata. Ehkä ei ole se universumin paras, yleisöön menevin tai pelaajaystävällisin. Mutta se on valmentajan idea siitä miten peliä pelataan, ja Sutterin tapauksessa voidaan puhua kohtuu menestyneestä valmentajasta.
4) Selänne voitaisiin kaupata jos vain kunnon tarjous tulisi eteen. Puoli-ilmaiseksi häntä ei kannata päästää sillä pudotuspeleissä on tarkotus mennä pitkälle. Selänteestä saa liigalta suht korkean varausoikeuden ainakin draftiin jos hänet UFA:na menettää, ja sittenpähän vapautuu sitä massia tehdä sopimus jonkun toisen kanssa kuka kenties sopii paremmin "systeemiin".
5) Nimimerkki vilpertti on melko yksinkertainen ja itsepäinen luuseri kuka vaan jaksaa toitottaa sitä samaa paskaa eikä ainakaan tajua jääkiekosta mitään
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Miksi ihmeessä Sharks hankkii 8 miljoonan dollarin Selänteen jos he tarvitsevat 30 maalin miehen joka kehtaa tehdä töitä? Olisivat hankkineet Guerinin tai Pecan, jotka varmasti olisi tuolla hinnalla saanut. Robitaillekin olisi ollut saatavilla ilman korvausta ja paljon pienemmällä palkalla kuin Selänne. Michael Renberg oli myös saatavana, hänkin voi tehdä 30 maalia, puolustaa ja taklata. Samoin Ryan Smyth. Kyllä tuollaisia maalimääriä pystyy tekemään vaikkei Selänteen käsiä, luistelua ja laukausta olisikaan.

Kai se nyt tiedettiin, ettei Selänne helpolla suostu tavalliseksi rivimieheksi oltuaan joukkueensa suurin tähti kymmenen vuotta. Jos ei ole aikomustakaan antaa taiteilijalle vapaita käsiä, ei kannata hankkia. Detroitissa Selänne ei ehkä saisi enempää peliaikaa, mutta kai se kakkosketjun paikkakin kelpaisi kun saisi keskittyä siihen mitä osaa, lisäksi siellä samaa paikkaa ei pelaa joukkueen kapteeni joten ykkösketjuunkin voisi nousta kun pelaisi hyvin. Samoin olisi juttu St. Louisissa ja Coloradossa. Lisäksi vierellä olisi Fedorovin ja Sakicin kaltaisia senttereitä eikä mitään Marleauta.
 

Costanza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Arsenal
Olen samoilla linjoilla Vilpertin kanssa siitä asiasta, että Sutterin ripitys ei välttämättä ollut mikään huonoa asia. En tiedä ovatko jotkut unohtaneet, että kaikki tarvitsevat joskus herättelyä, että saisivat itsestään paremmin irti. Jos koko ajan vain kehutaan niin siinä alkaa kusi nousemaan arvaamattoman nopeasti päähän(en tarkoita että Teemulla olisi näin käynnyt).

Mitä tulee Sutteriin niin, jokunen aika sitten mies kehui Selännettä maasta taivaisiin hyvän pelin jälkeen(sanoi jotain, että Teemu teki kentällä asoita mihin vain Teemun kaltainen pelaaja pystyy). Joten en usko, että Sutter Selänteen taitoa väheksyy tai ei ymmärrä Teemun vahvuuksia.

Mutta toisaalta jos Sutter nyt on tosissaan ottanut uuden linjan Teemun suhteen kun ei peliaikaa ole tullut, niin silloin voin sanoa, että Sutter saa painua, sanonko minne?
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Sutterin sanomaa Selänteelle:

"En välitä, vaikka menisit Porscheesi ja ajaisit takaisin Anaheimiin!", kertoo NY Post- lehti.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
vilpertti - hyppäsin mukaan kesken kaiken, joten en hoksannut noita Sakic-kommentteja. Jos ne tuollaisia olivat, olivat ne hölynpölyä.

Vastasin siihen edelliseesi myös suoraan seuraavia juttuja lukematta, joten anteeksi jos kuulostin naarmuiselta LP-levyltä tuon mallitykki-kommentin suhteen. Mielenkiintoinen pointtihan on se, että muistaakseni Thornton oli junnuvuosinaan nimenomaan kova pistenikkari.

Sharksissa on paljonkin taitavia yksilöitä. Voidaan kuitenkin olla montaa mieltä siitä, miten heidän kehityksensä on Sutterin systeemissä mennyt. Ensimmäisenä tulee mieleen Marelau, joka tähän päivään mennessä ei ole lunastanut häneen kohdistettuja odotuksia - ainakaan hyökkäyksellisesti. Suurimmaksi syypääksi, monen Sharks-fanin tapaan, nostan Sutterin systeemin. Ja jos kerran snaipperi à la Selänne ei saa taitojaan Sharkseissa esille, miten kehittyvä pelaaja kuten Marleau tai Koroljuk?

Hyväksyn näkemyksesi siitä, millainen on hyvä joukkue. Oma käsitykseni on hieman erilainen: minä väitän, että jossain systeemissä "laiskalta" näyttävä pelaaja voi toisenlaisessa loistaa. Juuri tästä me olemme - kaiken muun ohella - koko ajan puhuneet, vaikka se onkin ehkä välillä pahasti hukkunut jonnekin.

Tuskin Selänne on joukkuekavereitaan maalittomuudestaan syyttänyt? Tai jos on, niin kerro toki lisää.

Jos Lombo vannoo Devils-mallin nimeen, miksi hän hankki Selänteen? Onhan New Jerseyssäkin toki taitopelaajia, mutta kukaan heistä ei ole Selänteen tyyppinen snaipperi. Olen yhä sitä mieltä, että Selänteen kauppaaminen "devilsmäisempiin" pelaajiin olisi sekä Sharksin, että Selänteen etujen mukaista. (En väitä, ettet sinä olisi sitä mieltä.)

Edmontonin malli. Sharkseilla, toisin kuin Öljyllä, se toimisi loppuun asti, sillä Sharksilla on rahaa.

En tarkoittanut Porschen mainitessani sitä, että se olisi ollut henkilökohtaisuuksiin menoa, vaan nostin sillä esiin Selänteen ja Sutterin välisen jyrkän kontrastin. Joidenkin pelaajien kohdalla mm. Sutterin ja Keenanin harrastama käänteinen kannustaminen toimii, joissakin se saa aikaan entistä vahvemman vastareaktion.

Täsmennän hiukan, mitä tarkoitin tasapainoisella permanentilla. Tarkoitin sillä oikeastaan yhtä systeemiä tai tapaa rakentaa joukkue - vähän niitä, vähän noita pelaajia, sopivasti kaikkia - en minkä tahansa systeemin sisäistä tasapainoa. Itse luonnehdin Sutterin systeemiä yhdeksi äärimuodoksi. Se voi toki itsessään saavuttaa oman tasapainon, kuten Devilsin esimerkki osoittaa. Tästä taasen päädytään vain takaisin siihen, että Selänne ja Sutterin systeemi eivät sovi toisilleen eivätkä hyödytä toisiaan.

Minä pyrin irrottamaan lauseet kommentoitaviksi pointin mukaisesti. Aina siinä ei voi onnistua. Lainauksiin puolestani käytän "lainausmerkkejä" ja kursiivia, koska kvouttaaminen (tai paremminkin tekstin pätkiminen siinä) on niin toivottoman kömpelöä. Suosittelen silmälaseja - tai sitten parempaa näyttöä ja/tai näytönohjainta.

Sitten näihin lopun pointteihisi.
1. Haluaako jokainen pelaaja menestystä millä hinnalla tahansa? Minun käsitykseni mukaan pelaamisen, oli se sitten voitokkaassa tai vähemmän voitokkaassa joukkueessa, tulee olla ns. "kivaa". Jonkun voitontahto voi kyllä tulla esiin kovana vääntönä (ja hänestä se voi olla "kivaa"), toinen taas tekee siitä taidetta (vaikka Lemieux).
2. Joukkue voi joukkueena hyötyä myös siitä, että joku pelaa enemmän ja vähän erilaisessa roolissa kuin toinen. Enkä tiedä, ajatteleeko Sutter samalla tavalla kuin sinä - ehkä hän vaatii Selänteeltä enemmänkin töitä omassa päädyssä kuin vain vähän.
3. Pelaajahankinnat on tehtävä systeemin mukaan.
4. En tiedä, millaisia tarjouksia Sharks on Selänteestä saanut. Lisäksi Lombardilla ja Sutterilla voi olla erilainen näkemys "hyvistä tarjouksista".
5. Itsepäisyys on hyvä ominaisuus, ainakin niin kauan, kuin se ei johda tyhmyyteen. Etkä sinä ole tyhmä. Tässä tapauksessamme näyttäisi vain olevan vastatusten saman tilanteen kaksi eri tulkintaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Patty on vielä nuori, mutta teki tosi viime kaudella hyvät tehot, mm. 25 maalia. Korolyuk on osoittanut lähinnä välähdyksiä taidoistaan, hirmuisia kikkoja hyökkäysalueella mutta suurimmaksi osaksi ilman tulosta. Marleauta "opetetaan" vasta liigan tavoille, ja jos hän ne oppii hänestä tulee varmasti kova nimi.

Selänne on syyttänyt Sutteria maalittomuudestaan, jos ei suoraan sanomalla niin ainakin kritisoimalla mielestäni aiheetta valmentajan peluutusta.

Edmontonin malli ei toimi muilla joukkueilla, koska se tuntuu olevan aivan uniikki jota ei muut ole pystyneet matkimaan.

Minä tarkoitin, että henkilökohtaisuuksiin mentiin heti kun alettiin vihjailemaan toisten intohimoista. Muut eivät varmaan tarkoittaneet, mutta minä tarkoitin.

1-5 Sharks on tehnyt kaikki hankintansa mielestäni systeemi mielessään, eikä Selänteen hankkiminen ollut kovin suuri poikkeus systeemistä. Selännehän oli itse tuonut julki halunsa voittaa ja tästä varmasti innostuttiin Sharks -leirissä. Nythän olisi mahdollisuus saada snaipperi jengiin, kenties mies haluaisi voittaa meille! Ja Devilsin matkimisesta vielä, olihan Devilseilläkin tuossa mm. eräs Mogilny joukkueessa, eikä ihan heikkotasoinen vahvistus etenkään runkosarjassa ollut.

Abulle:
Selänne hankittiin koska toivottiin hänen sopivan joukkueeseen. Peca on sentteri ja kakkossentterinä olisikin varmasti ollut sopiva lisä. Kuitenkin vain 20 maalin tekijä, enkä ole varma olisiko hän lähtenyt Friesenillä ja Shieldsillä - Buffalolla kun ei ollut juuri tarvetta mielestäni hankkia Shields takaisin.
Guerin ei käsittääkseni ollut saatavilla niihin aikoihin kun Sharks teki kauppoja Selänteestä.
Robitaille ei varmasti ollut liikenteessä, etenkään LA:sta Sharkseihin sillä LA oli menossa pudotuspeleihin ja halusi varmasti säilyttää mahdollisuutensa yllätykseen kaupattuaan juuri Blakenkin pois. Lisäksi olisivat vielä kaupanneet saman divisioonan sisälle miehen, tätä tapahtuu harvoin ja syy miksi Anaheim kauppasi Selänteen Sharkseihin oli varmasti puhtaasti taloudellinen.
En usko, että Edmonton olisi halunnut Steve Shieldsiä joukkueeseensa, aivan turha mies jonkun Salon takana.
Hinta jonka Sharks Selänteestä maksoi oli melko pieni ja se oli varmasti suurin syy, miksi Selänne joukkueeseen hankittiin. Haluttiin yrittää, häviämisen mahdollisuudethan olivat olemattomat sillä tälläkin hetkellä Selänne on jo tehnyt enemmän maaleja kuin Friesen, eikä Kiprusoft ole paljon heikommin varmasti kakkosmiehenä torjunut kuin Shields olisi.

Tämä kevät saatetaan hyvin vedellä Selänteellä ja katsotaan sitten ensi kesänä mitä Lombo kiskaisee takataskusta. Holik jengiin ja Marleau kaupataan johonkin kakkosketjun toimivaan laituriin... Homma = bueno.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Missä Selännet on kritisoinut Sutteria? Pistäppä linkki tai jotain muuta todistetta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuten sanoin, hän on julkisesti mankunut kokoajan peliaikaa itsellensä lisää. Mielestäni tämä on, kuten sanoin, ei suoranaista mutta valmentajan kritisoimista kuitenkin. Kuten Sanoin.
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti vilpertti

Selänne on syyttänyt Sutteria maalittomuudestaan, jos ei suoraan sanomalla niin ainakin kritisoimalla mielestäni aiheetta valmentajan peluutusta.

Vastasitkin jo tuohon. Kuitenkin kaipaisin vielä lähteet väitteilesi?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Useat artikkelit kauden alkupuolella, varmaan minä niitä enää löydän!

Lukekaa vaikka jostain veikkaajasta kun ette kerran muuten voi myöntää.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Joo kyllä Selänne on valittanut haastattelussa vähäistä peliaikaa ainakin kerran, useammasta en ole varma. Lausunto oli jotain tyyliin: todella vähän peliaikaa, ei auta kuin purra hammasta ja yrittää entistä kovemmin jne jne... Normaali liturgia k.o. tilanteessa.:)

En valitettavasti muista minäkään missä se juttu oli. Suomeksi se oli ainakin; veikkaan MTV3:n NHL-osastoa.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Keväällä nähdään onko Sutterin peluutustapa oikea. Itse antaisin 1 ja 2 ketjuille enemmän peliaikaa (Teemu olisi jommassa kummassa).
 

vza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia!
T. Selanne 41 13 14 27 -7

Ihan hyvät tehot Selänteellä on mun mielestä.
Ainoastaan toi -7 on vähän outo???
Nöyryyttä
Työtä
Työtä
!!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kullervo, kommenttisi osoittaa vain, että et tajua kuinka tärkeä ketju Sharkseille on heidän kolmosketjunsa. Joka ilta se tuntuu olevan se ketju joka toimii, pitää vastustajan tähdet pois pistesarakkeilta ja tekee siinä vielä erittäin hyvää tehoakin. En oikein tajua miten siinä sitten voisi valmentaja oikeuttaa heidän peliaikansa pienentämisen.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peli kulkee tällä hetkellä hyvin. Mutta minä pelkään, ettei 3 kentän miehistä ole ratkaisijoiksi hyökkäyspäässä playoffseissa. Kohta ei ole Selänteestä ja Damphoussestakaan ratkaisijoiksi, jos koitetaan istuttaa heille pelityyli, joka ei kyseisille miehille sovi.
 

ipaz

Jäsen
Minua ihmetyttää suuresti Selänteen +/- saldo, joka on Sharksin selkeästi huonoin, -7. Vain nelosketjun sentteri Mark Smith on myös miinuksilla, -2. Se ei voi johtua muusta kuin oman pään laiminlyönnistä.

Selänne on kaikesta huolimatta neljänneksi eniten peliaikaa saanut hyökkääjä (Nolan, Damphousse ja Ricci pelaavat enemmän), joten peliajan puutteesta miehen ei pitäisi valittaa pätkän vertaa. Lisäksi kohtalaiset tehot hyökkäyspäässä, 13+14=27 on San Josen kaltaisessa, puolustuksen kautta pelaavassa joukkueessa jo erittäin hyvät.

Itse uskon Sutterin avautumisen olevan jo aiemmin mainittu "herätys" Selänteelle, jota miehen ei tulisi ottaa vittuiluna vaan alkaa pelaamaan 110 lasissa. Uskon varmasti myös Teemun tuntevan Sutterin tyylin. Hän on varmasti ollut kuulemassa, kun Darryl ripittää jotakin muta pelaaja samoin kun Selännettä viime viikolla.

Selänne tosin on tottunut Anaheimissa, jossa menestymisestä ei edes kuviteltu, pelaamaan juuri niin kuin haluaa ja juuri paljon kun jaksaa. Nyt olisi Teemun vaan hieman nöyrryttävä, koska on päässyt joukkueeseen jolla on TODELLISET mahdollisuudet pelata pitkälle kevääseen. Sharks on läntisessä konferenssissa kolmantena!! Siis mikä voi meidän Teemua harmittaa??

Jos Selänne ei hyväksy oman peliajan ja maalien vähenemistä vaikka joukkue menestyy, niin olisi aika alkaa miettiä jotain yksilölajia. Jääkiekko on ja tulee aina olemaan joukkuelaji ja San Jose Sharks Darryl Sutterin alaisuudessa on siitä malliesimerkki.

"Ei sota yhtä miestä kaipaa, varsinkaan jos hän ei ole halukas sotimaan"
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Sharkseilla on mennyt kyllä hyvin tällä kaudella (paremmnkin olisi voinut sujua). Selänteen 27 pistettä herättelee tietysti keskustelua. Kyllähän valmentajakin epäsuorasti on myöntänyt, että Selänne ei ole vastannut odotuksia, mutta kaikesta huolimatta en oikein usko Selänteen myyntiin. Selvä on, että Teemun peliaika tulee kasvamaan kevään aikana, sillä vaikea on uskoa, että hänet pudotettaisiin 4. ketjuun. Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka Nolan tai Sundström loukkaantuisivat lähiaikoina. Ihmetystä kyllä herättelee, miksi Selänne ei hallitse vasenta laitaa - pelasihan hän Anaheimissakin vasemmassa laidassa, silloin kun Kariya oli loukkaantuneena, ja tulosta tuli. Tosin siitä taitaa olla jo neljä vuotta. En tiedä, olenko väärässä. Muistatteko te kauden 1997-1998 peleistä enemmän kuin minä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä tais Teme pelata oikeeta laitaa silloin 52 maalin kaudellakin...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Guerin oli saatavilla pitkään, tuskin Lombardi Selännettäkään ihan hetken mielijohteesta hankki vaan varmasti oli pitkään tiedossa, että uusi laituri hankitaan. Guerin olisi helposti voinut irrota Friesenillä ja parilla varauksella jos ei Shields olisi kelvannut, ei se Carterin arvo niin paljoa korkeampi ole. Edmonton olisi voinut kuitenkin hyvinkin ottaa Shieldsin, kakkosveskarihan heiltä edelleen käytännössä puuttuu. Eri asia tietysti, oliko Friesen sitä kauppatavaraa jo syksyllä mutta kyllä hänet varmasti olisi oltu valmiita uhraamaan jo silloin Guerinin saamiseksi.

Robitaillen kohdalla en ajatellut asiaa loppuun asti, kesällä hänet olisi voitu hankkia San Joseen mutta jos hyökkääjä piti saada jo viime kauden lopulla, Robitaille ei tietenkään tullut kysymykseen.

Peca taasen olisi varmaan lähtenyt Friesenillä ja parilla varauksella hänkin, eikä se mikään mahdoton hinta olisi Sharkseille ollut. Ja Pecahan on niin hyvä joukkuepelaaja, että olisi varmasti mielellään siirtynyt laitaan jos joukkueen etu sitä vaatii. Hänenkin hankkimisessaan pointti kuitenkin, että hän olisi ollut huomattavasti halvempi ja hyhödyllisempi kuin Selänne.

Vaihtoehtoja oli, mutta valitettavasti Selänteeseen päädyttiin. Surkeaa sekä Selänteen että Sharksin kannalta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Selänteellä on kuitenkin näiltä pelaajilta puuttuva "status" joka myy lippuja ja fanikrääsää. Friesen oli ja on eräs Sharks-fanien suosikkipelaajia, joka myi varmasti lähes yhtä paljon lippuja ja krääsää kuin Teemu.

Shields olisi ollut Edmontonin rahavarannolle liian kallis kakkosveska, eikä Lombardi maksa muille joukkueille pelaajien palkkoja.

Guerinista en tiedä, ehkä Sharksien johtoporras ei halunnut Nolanin kanssa liian samanlaista laituria. Edmonton ei pakosti olisi ollut kovin halukas edes kauppaamaan häntä länteen missä olisi joutunut kohtaamaan hänet useasti, ja vielä Sharkseihin joka kamppaili samoista pudotuspelipaikoista.

En jaksaisi enää spekuloida siitä, ketä olisi voinut saada ja mihin hintaan ja olisiko hän ollut parempi valinta kuin Selänne. En tiedä yksityiskohtia tai vaikuttimia mitkä vaikuttivat johdon valintoihin enkä usko kenenkään tietävän. Sen tiedän, että Sharks ei juuri niitä tyhmiä kauppoja tee ja kaikki mietitään yleensä valmennusportaan kanssa loppuun asti.

Aikoinaan kun Lombardi otti ohjat käsiinsä hän listasi sellaisia pelaajia joita piti mahdollisen mestarijoukkueen palasina ja Selänteen nimi oli yksi niistä. Selänteen kauppaa valmisteltiin lehtiartikkeleiden mukaan muistaakseni noin pari viikkoa.

Mielestäni Sharks ei edelleenkään tehnyt tyhmästi hankkiessaan Selänteen. Riskit olivat, kuten sanoin, olemattomat ja vaikka Teemun pistesaldo ei ole sitä mitä on ehkä odotettu hän tuo vaaratekijän hyökkäyspäähän. Jonkun kenet vastustajan on aina otettava niillä paremmilla puolustuspelaajilla joka sitten jättääkin enemmän tilaa esimerkiksi Nolanille, ja toisin päin.

Mistä tässä nyt on enää kyse?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
vai jotta pekulsoinnista... no jos ei jotain uutta oo niin taidan vähäksi aikaa jättää pienemmälle...
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Motivaatio puuttuu

Teemu Selänne: Motivaationi on hukassa

San Jose Sharksin kiekkotähti Teemu Selänne myöntää, että hänen pelihalunsa ovat tipotiessään.

-On hyvä, että joukkue on voittanut, mutta oma motivaationi ja fiilikset ovat kadoksissa, Teemu tunnusti IS:lle.

San Josesta tihkuneiden tietojen mukaan valmentaja Darryl Sutter olisi haukkunut suomalaistähtensä lyttyyn muun joukkueen edessä.

-Minulla ei ole koskaan ollut yhdenkään valmentajan kanssa ongelmia eikä ole nytkään, Teemu korosti.

-Pari viikkoa sitten vaihdoimme näkemyksiä, mutta silloinkaan ei ollut kysymys riidasta.

Sen Teemu myöntää, ettei hänellä ole nyt paikkaa Sharksissa.

-En ole tyytyväinen, että pelaan kolmoskentässä 10-15 minuuttia. Ei minun juttuni.

Olympiakisat ovat Teemun henkireikä.

-Odotan niitä innolla!

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/urheiluuutiset.asp#id274732
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Sutter ja Selänne kiistävät pukukoppikinat

Tällaista. Olisin taipuvainen uskomaan, etenkin, kun Sutter sen kiistää. Hän ei ole tunnettu epärehellisyydestä tai sanojensa peittelystä.

January 7, 2002 at 16:19pm
Sutter, Selanne Deny Post Story

A recent story in the New York Post by Larry Brooks attributed a quote to Sharks Coach Darryl Sutter about Teemu Selanne that was less than flattering. It also appears that the quote was less than accurate.

Sutter himself, as well as Selanne, has vehemently denied the quote ever being made.

"He is an outright liar," said Sutter about Brooks. "I guess it's not surprising considering where it comes from. You would think he'd have enough to write about covering the Rangers."

"Maybe he's trying to drum up Teemu to New York," quipped Sutter about the upcoming offseason.

Selanne himself concurred that the quotes alleged by Brooks never happened.

"It's not true," said Selanne. "He never said anything like that. I've never had problems with any of my coaches, including Darryl."

"Besides, my new Porsche isn't ready yet - it's still in Finland," joked Selanne.

Brooks will probably stand by his source, but one thing that is beyond reproach with the Sutter family is their honesty. Sutter has come across a few items previously in print that he may have disagreed with, but this is one of the few that has actually brought a response from him.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös