Seksuaalinen häirintä ja ahdistelu

  • 625 404
  • 4 656

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei, siksi erityisesti se puolustelun määrä vähän yllättääkin. Tilastollinen fakta kun taitaa olla, että noin kaksi kolmesta seksuaalirikossyytteestä päätyy tuomioon.

Juuri näin.

2/3 päättyy tuomioon
1/3 ei pääty tuomioon.

Siksi minä en ainakaan viitsisi ottaa kantaa puoleen tai toiseen, koska ei näitä ratkaista todennäköisyyksien mukaan vaan tapauskohtaisesti.

Mitä muuten tulee someen niin 2020-luvulla täältä löytyy varmasti jokaiseen mielipiteeseen sopivia kannanottoja, kun valitsee oikean foorumin. Voi olla että jossain herra Tähkän tapausta puolustellaan enemmän, jossain muualla taas suositellaan lyhtypylvääseen ripustamista. Onhan noita alustoja ja keskustelufoorumeita.

Facebookin kyläryhmätkin ovat nykyään sellaisia ettei niihin mitään kannata kirjoittaa, kun olet väärässä oli mielipiteesi asiaan mikä tahansa. Onneksi Jatkoajassa taso pääsääntöisesti säilyy.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatketaan Rammstein-ketjun keskustelua täällä, koska itselleni jäi hieman epäselväksi, mitä @Moderaattorit ketjunnootillaan tarkoittivat, enkä halua bannia.

Käytänössähän jokaikinen kanssakäyminen kahden ihmisen välillä on eriveroinen valta-asema, laissa on vaan ihan syystä kerrottu millainen valta-asema ei ole ok. Tällä maapallolla ei vielä ole luultavasti kaksi ihmistä onnistuneet harrastanmaan haureutta siten että heillä olisi identtinen ikä/sosiaalinen status/varallisuus/palkka/asema yhteiskunnassa/jne.

Aika rajua tekstiä, missä luodaan jokaisesta alle 25 vuotiaan kanssa pehdanneesta hyväksikäyttäjä. Tässähän voidaan alkaa ajaa muutosta missä suojaikä nostetaan sinne paikkeille, mutta epäilen että ei ota tuulta alleen.


Niin kauan kun todisteet ovat että kaksi täysi-ikäistä henkilöä ovat vapaaehtoisesti harrastaneet seksiä keskenään, en näe aihetta polttaa ketään roviolla.

Miksi puhut seksistä haureutena? Seksi on luonnollinen osa elämää ja sen harrastamisessa itsessään ei ole mitään väärää. Kysymys ei edelleenkään ole siitä, saako kuusikymppinen harrastaa seksiä kaksikymppisen kanssa, jos kumpikin niin haluavat. Kysymys on toimintatavoista, mitä kuusikymppinen maailmanluokan tähti käyttää löytääkseen kaksikymppisiä panokavereita. Till Lindemannin kohdalla löytyy todisteita siitä, että hänellä on ollut ihan erikseen palkattu henkilö, joka etsii somessa pääasiassa parikymppisiä nuoria naisia ulkonäön perusteella etkoille ja jatkoille. Lisäksi hänellä on varsin tarkat pukeutumisvaatimukset/-odotukset. Sen lisäksi bileissä on runsain mitoin ilmaista alkoholia tarjolla. Sinänsä siinäkään ei ole mitään väärää tai edes ihmeellistä, mutta kuten todettua, alkoholin runsas nauttiminen vähentää estoja ja vahvaa humalatilaa ei niissä bileissä katsota lainkaan kieroon, kuten voisi kuvitella. Näissä on todellakin vissi ero. Rohkenen epäillä, että Till Lindemann ei ole kiinnostunut näiden nuorten naisten ajatuksista, vaan ihan jostain muusta. Itse en ainakaan näin keski-ikään ehtineenä ihmisenä jaksaisi säännöllisesti viettää aikaa aivan perseet olalla olevien parikymppisten naisten kanssa.

Valtaosa aikuisista ihmisistä ymmärtää valta-asemien olemassaolon, ainakin jollakin tasolla. Ei kai kukaan (tai minä en ainakaan) ole vaatimassa, että ihmiset pysyisivät vain omissa kuplissaan, olipa kysymys sitten statuksesta tai iästä. Itse kannustan kaikkia tutustumaan ihmisiin oman kuplansa ulkopuolelta, koska se avartaa maailmankuvaa. Jos sitten avoimen tutustumisen yhteydessä käy ilmi, että 60v. ja 20v. löytävät yhteisen sävelen ja ryhtyvät suhteisiin keskenään, mitäs se minulle kuuluu. Tällaisessa suhteessa valta-asema voi itse asiassa olla jopa melko tasa-arvoinen, ne ovat todennäköisesti vain eri päistä "arvostusasteikkoa".

Se, että kirjoitin ihmisten aivojen kehittymisestä 25v. asti ei todellakaan viitannut siihen, että kaikki sitä nuoremmat olisivat vastuuttomia eivätkä ymmärtäisi lainkaan minkään tekojensa seurauksia. Täysin päätöntä edes heitellä tällaisia kontekstista irrotettuja juttuja. Kirjoitin näin:

Aivotutkimukset ovat osoittaneet, että aivojen kognitiivinen kehitys on parikymppisellä vielä vaiheessa. Muutokset ohimo- ja otsalohkossa jatkuvat arviolta 25 vuoden ikään asti. Etuotsalohkohan tunnetusti säätelee tunteiden hallintaa, päätösten tekemistä ja riskien arvioimista. Etuotsalohkojen yksi tärkeä tehtävä on myös hillitä impulsiivisuutta. Ja kun tiedämme, että nuorisolaisten aivot tavoittelevat usein nopeaa mielihyvää ja palkintoa, he ovat erityisen alttiita riskikäytökselle ja tällä aivojen kehittymättömyydellä on ihan oikeasti merkitystä ihmisten valintoihin. Tavallaan he ovat monessa mielessä vähän syyntakeettomia, koska aivot eivät ole vielä täysin valmiit. Tämä on ihan yleistä tietoa ja uskon, että myös sivistyneenä pidetty Till Lindemann on asiasta tietoinen. Olenkin päätellyt, että näillä tekijöillä on ollut olennainen merkitys tällaisen harrastustoiminnan pitkäaikaiselle jatkumiselle, koska kiinnijäämisen tai asioiden julkiseksi tulemisen riski on paljon pienempi kuin vaikka 10 v. vanhempien kanssa touhutessa.

Se, että kirjoitin nuorten olevan tavallaan vähän syyntakeettomia, ei todellakaan viittaa siihen, että mitään vastuuta mistään ei olisi. Tällä viitattiin nimenomaan siihen, että kun alkoholi laskee estoja muutenkin, nämä nuoret naiset voivat olla erityisen alttiita tekemään impulsiivisia asioita, joiden seurauksia ei tule mietittyä ja ymmärrettyä. En ole missään vaiheessa missään teksteissäni viitannut kaikkiin nuoriin naisiin tai naisiin ylipäätään, vaan siihen, että kukaan ei tiedä näistä etkoille ja jatkoille kutsutuista nuorista naisista yhtään mitään. Kukaan ei tiedä heidän henkisestä tasostaan mitään ja näin ollen kukaan ei myöskään pysty arvioimaan, mitä seurauksia jonkun seksileluna olemisella voi olla. Ja mistään muustahan ei niissä bileissä ole kysymys kuin Lindemannin tarpeiden tyydyttämisestä.

@BOL En minä mene iltalehteen itkemään, kun naiset on mua juoksuttaneet pillua lupaillen. Valta-asemia on arkielämässäkin, valta on viehätysvoimaa niin puhelinmyyntiputiikissa kuin julkkiksilla, mutta se on vain julkista.

Edelleen jos tässä ei ole kyse huumaamisesta tai pakottamisesta sekä täysikäisten välisestä kanssakäymisestä, niin mitään väärää saatika laitonta ei ole tehty. Yök-kerroin on sitten oma asiansa, jota jotainen voi oman toleranssinsa kautta peilata.

Ilmeisesti vertaat itseäsi ja omaa pillun perässä juoksemistasi ja siitä aiheutuneita pettymyksiä Till Lindemannin harrastustoimintaan? Suosittelen, että lopetat pillun perässä juoksemisen, koska valtaosa naisista pitää sellaista epäviehättävänä. Iltapäivälehtien kiinnostuksesta en osaa sanoa mitään, mutta onhan niissä nykyisin usein paljonkin ihmisten omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia juttuja, että ehkä voisit päästä antamaan vinkkejä ja varoittaa muita miehiä sudenkuopista?

En ole myöskään väittänyt missään kenenkään tulleen raiskatuksi tai huumatuksi, vaan olen kommentoinut toimintatapoja bileiden järjestämisessä. Mun mielestäni ne ovat kaikella tavalla epäilyttäviä, mutta en ole sanallakaan viitannut niihin laittomina. Mun mielestäni kaikkea ei tarvitse hyväksyä, vaikka mitään laitonta ei tapahtuisikaan. Minä en tiedä, mitä Lindemannin bileissä on tapahtunut ja voi olla, että edes kaikki naiset eivät tiedä tai muista. Ja voisin kuvitella, että myöskään Till Lindemann ei ihan jokaista kanssakäymistä voi muistaa. Ellei sitten jostain löydy esim. videoita. Mutta se, että jollakin on hyviä kokemuksia, ei tarkoita sitä, että jollakin toisella ei voisi olla huonoja. Se, että joku toinen ei ole kohdannut laitonta käytöstä, ei tarkoita, että joku toinen ei olisi voinut sellaista kohdata.

Minä olen peräänkuuluttanut sitä, että joku jossain tutkii asiaa ja tällaiset bileet loppuvat, jos niiden perimmäinen tarkoitus on vain ja ainoastaan tarjota Lindemannille mahdollisuuksia toteuttaa seksuaalisia fantasioitaan. Vähintä mitä olisivat voineet tehdä, olisi ollut laatia ja allekirjoituttaa mahdollisimman tarkat sopimukset naisten kanssa ennen bileitä. Tapahtumien kulku lienee kutakuinkin sama aina, joten nekin olisi voinut varmasti listata sopimukseen suuntaa antavine kellonaikoineen. Tällöin jokainen parikymppinen on ehtinyt ennen keikkaa harkita, ovatko ehdot sellaisia, mihin oikeasti haluaa suostua. Avoimesti ja rehellisesti toimimalla koko tilanne muuttuisi olennaisesti. Mutta nyt bileet ovat loppuneet, vaikka mitään laitonta ei ole tapahtunutkaan. Jännästi Lindemannia nyt yhtäkkiä kiinnostaa muiden mielipiteet ja moraali.
 
Viimeksi muokattu:

tuke94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tulee vähän mieleen tosta Rammsteinin oikeuteen haastosta vähän tuntemattomamman bändin All Time Low:n ahdistelusyytös-case, jossa myös näitä syyttäjiä haastettiin oikeuteen. Taisi olla ihan screenshotteja keskusteluistakin missä kyseinen kitaristi jutteli tytöille kyseenalaisia, mutta juttu hiljeni aika hyvin lakimiesten avulla, ja kyseinen tyyppi soittaa vieläkin bändissä.

Sillä vaan, että ei tuo oikeuteen haastaminen mitään syyttömyyttä todista. Vielä jos väitetysti puhelimetkin on laitettu parkkiin mentäessä jatkojen private roomiin. Jos siellä ei mitään kyseenalaista tapahdu, niin miksi näin tehdään?
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Bändäri tai groupie on tyypillisesti nuori nainen, joka hakeutuu ihailemansa rockmuusikon kanssa lyhyeen seksuaaliseen suhteeseen tai pitempiaikaiseksi seuralaiseksi muusikon kiertueen ajaksi.[1]

Bändäreistä alettiin puhua vuoden 1965 tienoilla, kun rock-kulttuuri otti ensiaskeleitaan. Ilmiö oli tosin ollut olemassa jo aikaisemminkin. Sanaa 'bändäri' (engl. groupie) käytti ensimmäistä kertaa painettuna Rolling Stone -lehti vuonna 1969.[1]

Led Zeppelinin solisti Robert Plantin mukaan varsinaiset bändärit ovat musiikkiin perehtyneitä musiikkidiggareita, jotka kiertävät bändin mukana, eivätkä vain nopeiden irtosuhteiden naisia. Joistain bändäreistä tuli muusikoiden ”varavaimoja” kiertueiden ajaksi.[1] Laulaja Frederikin mukaan bändäreiden kanssa harrastettiin keikkabusseissa ja hotellihuoneissa paljon muutakin kuin seksiä, kuten juteltiin, kuunneltiin musiikkia ja saunottiin. Bändärit saattoivat myös siivota keikkabussin ja pestä muusikoiden pyykit. Joistain bändäreistä tuli muusikkojen tyttöystäviä ja vaimoja.[2]

Boldaukset omia ja lainaukset lainaamani viestin Wikipedia-linkistä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että nämä Rammsteinin parikymppiset etkojatkoilijat eivät täytä bändärin määrettä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Boldaukset omia ja lainaukset lainaamani viestin Wikipedia-linkistä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että nämä Rammsteinin parikymppiset etkojatkoilijat eivät täytä bändärin määrettä.
Siitä tuskin on varmuutta, ovatko etkojatkoilijat wannabe-bändäreitä, 15 min. julkisuudenkipeitä hyväuskoisia hölmöjä vai "tavallisii nuorii".
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niin olihan Jimmy Pagella Led Zeppelinin Amerikan kiertueilla joinain vuosina mukanaan 14-vuotias bändäri Lori Mattix jota sitten pidettiin hotellihuoneeseen lukittuna sen ajan kun ei matkustettu. Olisi ollut ikävä juttu jos poliisi olisi saanut tietää että jonkun metelibändin kitaristi panee selkeästi alaikäistä tyttöä ja kuljettaa tätä ympäri Yhdysvaltoja tarkoituksenaan tehdä törkeyksiä.

Toki Page ei vienyt Mattixin neitsyyttä vaan kyseinen henkilö oli David Bowie joka myös hoiti esittelyt. Sitten oli tietysti Sable Starr jota haastateltiin 16-vuotiaana Star lehteen jossa hän kertoi että oli ollut muutaman vuoden ajan jo yksi suosituimmista bändäreistä ja esimerkiksi Iggy Pop kirjoitti laulun siitä kuinka oli harrastanut seksiä(oikeastaan raiskannut) Starrin tämän ollessa 13 vuotias.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi puhut seksistä haureutena? Seksi on luonnollinen osa elämää ja sen harrastamisessa itsessään ei ole mitään väärää. Kysymys ei edelleenkään ole siitä, saako kuusikymppinen harrastaa seksiä kaksikymppisen kanssa, jos kumpikin niin haluavat. Kysymys on toimintatavoista, mitä kuusikymppinen maailmanluokan tähti käyttää löytääkseen kaksikymppisiä panokavereita. Till Lindemannin kohdalla löytyy todisteita siitä, että hänellä on ollut ihan erikseen palkattu henkilö, joka etsii somessa pääasiassa parikymppisiä nuoria naisia ulkonäön perusteella etkoille ja jatkoille. Lisäksi hänellä on varsin tarkat pukeutumisvaatimukset/-odotukset. Sen lisäksi bileissä on runsain mitoin ilmaista alkoholia tarjolla. Sinänsä siinäkään ei ole mitään väärää tai edes ihmeellistä, mutta kuten todettua, alkoholin runsas nauttiminen vähentää estoja ja vahvaa humalatilaa ei niissä bileissä katsota lainkaan kieroon, kuten voisi kuvitella. Näissä on todellakin vissi ero. Rohkenen epäillä, että Till Lindemann ei ole kiinnostunut näiden nuorten naisten ajatuksista, vaan ihan jostain muusta. Itse en ainakaan näin keski-ikään ehtineenä ihmisenä jaksaisi säännöllisesti viettää aikaa aivan perseet olalla olevien parikymppisten naisten kanssa.
Se nyt oli kevyt kielikuva, ei siihen varmaan tarvi tarttua? Suurimalla osalla maailmanluokan tähdistä on erikseen palkattu henkilö joka hoitaa etkot/jatkot. Aikoinaan toimittu että ovella katsotaan kuka pääsee sisään ja nyt luultavasti halukkaiden määrän ylittäessä kriittisen pisteen ollaan siirrytty nykyaikana somen kautta järjestämiseen. Pukukoodi nyt ei oikeasti ihan hirveän tarkka ollut, käytännössä yöklubien kanssa samalla tasolla. Rocktähti haluaa hyvännäköisiä seuralaisia bileisiin, en näe kauhean erikoisena. Rikkaan ihmisen yksityisjuhlissa ilmaista alkoholia tarjolla, eiköhän näin kaikki olettanutkin? Till haluaa jotain naisilta ja naiset haluavat jotain Tilliltä, jos kaikki tapahtuu yhteisymmärryksessä vapaaehtoisesti mikä on ongelma?

Valtaosa aikuisista ihmisistä ymmärtää valta-asemien olemassaolon, ainakin jollakin tasolla. Ei kai kukaan (tai minä en ainakaan) ole vaatimassa, että ihmiset pysyisivät vain omissa kuplissaan, olipa kysymys sitten statuksesta tai iästä. Itse kannustan kaikkia tutustumaan ihmisiin oman kuplansa ulkopuolelta, koska se avartaa maailmankuvaa. Jos sitten avoimen tutustumisen yhteydessä käy ilmi, että 60v. ja 20v. löytävät yhteisen sävelen ja ryhtyvät suhteisiin keskenään, mitäs se minulle kuuluu. Tällaisessa suhteessa valta-asema voi itse asiassa olla jopa melko tasa-arvoinen, ne ovat todennäköisesti vain eri päistä "arvostusasteikkoa".

Tähän astisten todisteiden valossa eikös näin ole juuri käynyt? Jos on jossain kohtaa löytynyt yhteinen sävel niin sitten on saatettu mennä seksiä harrastamaan.

Se, että kirjoitin nuorten olevan tavallaan vähän syyntakeettomia, ei todellakaan viittaa siihen, että mitään vastuuta mistään ei olisi. Tällä viitattiin nimenomaan siihen, että kun alkoholi laskee estoja muutenkin, nämä nuoret naiset voivat olla erityisen alttiita tekemään impulsiivisia asioita, joiden seurauksia ei tule mietittyä ja ymmärrettyä. En ole missään vaiheessa missään teksteissäni viitannut kaikkiin nuoriin naisiin tai naisiin ylipäätään, vaan siihen, että kukaan ei tiedä näistä etkoille ja jatkoille kutsutuista nuorista naisista yhtään mitään. Kukaan ei tiedä heidän henkisestä tasostaan mitään ja näin ollen kukaan ei myöskään pysty arvioimaan, mitä seurauksia jonkun seksileluna olemisella voi olla. Ja mistään muustahan ei niissä bileissä ole kysymys kuin Lindemannin tarpeiden tyydyttämisestä.

Tämäkään ei eroa mitenkään siihen mitä tapahtuu sadoissa baareissa ympäri Suomen joka viikonloppu. Tuntemattomat ihmiset toisilleen säätää kännissä bileiden päätteeksi. Aika harvoin sielläkään tehdään mitään mielentilatutkimusta ennenkuin ruvetaan sänkypuuhiin. Kerta suojaikä on määritelty niin sitten meidän pitää myös elää sen kanssa, että sen ylittäneet ihmiset pystyvät itsenäisesti tekemään omat päätöksensä kenen kanssa säätävät eikä ulkoistaa vastuuta muille.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Maksumuurin takana oleva juttu, mutta ei välitetä siitä.

Ina Mikkonen käy läpi sitä miten häntä on häiritty useinkin ja miltä se tuntuu. Käy myös läpi "paljastavan" pukeutumisen logiikkaa. Monihan sitä on miettinyt että miksi jotkut naiset pukeutuvat "seksikkäästi" jos eivät halua kuitenkaan huomiota. Nyt se tulee vähän rautalangasta:

Miksi Mikkola ei sitten suojele itseään peittämällä kurvinsa?

Jos niin tekisi, hän luopuisi vallastaan määritellä itsensä ja alistuisi. Niin Mikkola sen kokee.

”Menettäisin itseni ja minuuteni, jos luopuisin itselleni tärkeästä asiasta eli tyylistäni ja estetiikastani. Se tarkoittaisi sitä, että vahingolliset valtarakenteet ja ennakkoluulot määrittäisivät mua.”

Mikkola ei halua luovuttaa valtaa pukeutumisestaan siksi, että pelkäisi häirintää.

”Naisella pitää olla oikeus pukeutua niin, että näyttää jonkun silmissä seksikkäältä.”

Hänen mielestään on absurdia, että yhä vain käydään keskustelua, jossa naista syyllistetään häirinnästä tai jopa raiskauksesta.

”Fakta on se, että asiaton käytös on aina sen asiattomasti käyttäytyvän ihmisen vika. Sitä paitsi naisia ahdistellaan ja raiskataan pukeutumisesta riippumatta.”
Juttu on muutenkin lukemisen arvoinen koska se kertoo vähän siitä mitä nainen joutuu kokemaan yöelämässä tai muuten kaupungilla liikkuessaan jos ei ole pukeutunut peittävästi.
 

Maksumuurin takana oleva juttu, mutta ei välitetä siitä.

Ina Mikkonen käy läpi sitä miten häntä on häiritty useinkin ja miltä se tuntuu. Käy myös läpi "paljastavan" pukeutumisen logiikkaa. Monihan sitä on miettinyt että miksi jotkut naiset pukeutuvat "seksikkäästi" jos eivät halua kuitenkaan huomiota. Nyt se tulee vähän rautalangasta:


Juttu on muutenkin lukemisen arvoinen koska se kertoo vähän siitä mitä nainen joutuu kokemaan yöelämässä tai muuten kaupungilla liikkuessaan jos ei ole pukeutunut peittävästi.
Häirintä ei ole ok mutta muistelisin, että miehen silmät vaeltelee niissä rinnoissa ihan ”autonomisesti” eli sitä varmaan tapahtuu jatkossakin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Häirintä ei ole ok mutta muistelisin, että miehen silmät vaeltelee niissä rinnoissa ihan ”autonomisesti” eli sitä varmaan tapahtuu jatkossakin.
Minä koen erittäin suurta epämukavuutta kun joudun katsomaan ihmisiä silmiin. Silti pyrin tekemään niin, tai katsomaan yleisesti kasvoihin. Toki ihmisen silmät vaeltelevat, mutta kyllä nyt aikuisen ihmisen pitäisi osata olla katsomatta tissejä.
 
Minä koen erittäin suurta epämukavuutta kun joudun katsomaan ihmisiä silmiin. Silti pyrin tekemään niin, tai katsomaan yleisesti kasvoihin. Toki ihmisen silmät vaeltelevat, mutta kyllä nyt aikuisen ihmisen pitäisi osata olla katsomatta tissejä.
Ei tuijottaa toki saa mutta kyllä se katse sinne vaan osuu.

 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei tuijottaa toki saa mutta kyllä se katse sinne vaan osuu.

Niin. En kyllä nyt ymmärrä miksi häirinnästä puhuttaessa nostat tuollaiset asiat esiin. Kun tekstissä on esimerkiksi myös tällainen kohta:
Siellä mies oli ensin käynyt kommentoimassa Mikkolan rintoja ja ottanut kiinni vyötäröltä. Lopulta mies oli tarttunut takapuoleen.

Mikkola kertoo käyneensä puhumassa häirinnästä paikan portsarille kahteen kertaan.

”Otin neutraalin asennon, puhuin monotoniseen sävyyn ja korostetun asiallisesti. Käytin sanaa ’takapuoli’ enkä ’perse’. Olin selvin päin, mutta ajattelin, että jotta poke ei silti luokittele hysteeriseksi humalaiseksi, niin menen puhumaan tietoisesti tosi rauhassa.”

Mikkolan mukaan portsari sivuutti asian toteamalla, että ”näitä tarinoita keksitään niin paljon, ja se on aina sana sanaa vastaan”.
”Yhtenä yönä laskin, että kävelymatkalla Kalliosta Ullanlinnaan sattui seitsemän erilaista häirintätapausta.”

Yksi niistä oli sellainen, että Mikkolaa yritettiin pyytää lennosta taksiin kyytiin. Toisessa tapauksessa kaksi miestä lähti seuraamaan. He sanoivat haluavansa saattaa Mikkolan kotiin.

Sellaisissa tilanteissa – etenkin kun seuraan tuppautuu yöllä useita miehiä – Mikkola huomaa, miten sydän alkaa hakata ja pelko nousta.

”Kerran tuli auto päin, ja sieltä nousi ulos kolme miestä. Päässäni pyöri, että olen kyllä lähellä himaa, mutta miten pääsen ovelle nopeasti ja saan avaimet heti laukusta.”

Nuo eivät minusta mene ihan siihen "katse vähän harhailee" kategoriaan, mutta you do you kuten jossain amerikoissa sanotaan.
 
Niin. En kyllä nyt ymmärrä miksi häirinnästä puhuttaessa nostat tuollaiset asiat esiin. Kun tekstissä on esimerkiksi myös tällainen kohta:



Nuo eivät minusta mene ihan siihen "katse vähän harhailee" kategoriaan, mutta you do you kuten jossain amerikoissa sanotaan.
En lukenut juttua kokonaan vaan tuosta katseesta rinnoissa puhuttiin tuossa linkin tekstissä. Se siis siitä pisti silmään samoin kuin siitä alempaa tämä absurdi vaatimus: ”Naisella pitää olla oikeus pukeutua niin, että näyttää jonkun silmissä seksikkäältä.”


Mutta siis jottei jää epäselväksi, tuomitsen kaiken varsinaisen häirinnän kyllä.

Edit. Kävi lukihäröt.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En lukenut juttua kokonaan vaan tuosta katseesta rinnoissa puhuttiin tuossa linkin tekstissä. Se siis siitä pisti silmään samoin kuin siitä alempaa tämä absurdi vaatimus: ”Naisella pitää olla oikeus pukeutua niin, että näyttää jonkun silmissä seksikkäältä.”
Niin. Naisella on oikeus pukeutua niin, että näyttää seksikkäältä eikä sen kuulu johtaa siihen että joutuu häirinnän kohteeksi. Mitä absurdia tuossa vaatimuksessa on? Että jos nainen pukeutuu seksikkäästi niin pitäisi hiljaa hyväksyä se että ihmiset tulevat lääppimään tai huutelemaan jotain hävyttömyyksiä? Mikä väitteessä on absurdia?

Mutta siis jottei jää epäselväksi, tuomitsen kaiken varsinaisen häirinnän kyllä.
Mitä siis sinusta on varsinainen häirintä? Kun kerran on pakko tulla mutkuttelemaan niin ilmeisesti toisen rintojen tai perseen jatkuva vilkuilu ei ole häirintää.
 
Niin. Naisella on oikeus pukeutua niin, että näyttää seksikkäältä eikä sen kuulu johtaa siihen että joutuu häirinnän kohteeksi. Mitä absurdia tuossa vaatimuksessa on? Että jos nainen pukeutuu seksikkäästi niin pitäisi hiljaa hyväksyä se että ihmiset tulevat lääppimään tai huutelemaan jotain hävyttömyyksiä? Mikä väitteessä on absurdia?
Iski totaalinen lukihäiriö ja tuossa ei ole mitään absurdia…
Mitä siis sinusta on varsinainen häirintä? Kun kerran on pakko tulla mutkuttelemaan niin ilmeisesti toisen rintojen tai perseen jatkuva vilkuilu ei ole häirintää.
Kaikki tuo mainitut kouriminen sun muut ja myös toki jatkuva tuijottaminen. Se, että katse siellä aina välillä vilahtaa taas nykytiedon perusteella normaalia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minusta on aika selvää, että ihmisillä on biologisia refleksejä - on vaikeaa luontevasti estää jotain huomaamista tai tahatonta ensivilkaisua. Sen sijaan on täysin mahdollista jättää se siihen sekunnin murto-osaan ja käyttäytyä asiallisesti ja kohteliaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta on aika selvää, että ihmisillä on biologisia refleksejä - on vaikeaa luontevasti estää jotain huomaamista tai tahatonta ensivilkaisua. Sen sijaan on täysin mahdollista jättää se siihen sekunnin murto-osaan ja käyttäytyä asiallisesti ja kohteliaasti.
Ja tämä tissien vilkaisu ei edellytä naiselta paljastavaa vaatetusta, joka joidenkin ihmisten on saatava aina näihin keskusteluihin ängettyä.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Ja tämä tissien vilkaisu ei edellytä naiselta paljastavaa vaatetusta, joka joidenkin ihmisten on saatava aina näihin keskusteluihin ängettyä.

Hauskuushan on myös siinä, että ne rinnathan näyttää nimenomaan isommilta vaikkapa poolopaidassa. Eli mitä tällainen kommentoija olettaa sopivaksi?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Osui silmiin uutinen asiakaspalvelijoiden kokeman seksuaalisen ahdistelun yleistymisestä palvelualojen työntekijöitä kohtaan.
Tämä lienee todellisuutta, mutta elänkö minä jossain kuplassa vai enkö huomaa mitä ympärilläni tapahtuu?
Olen tällä vuosituhannella käynyt esim. kaupoissa ja ravintoloissa tuhansia kertoja, mutta en ole nähnyt tai kuullut yhtään kassahenkilöön tai tarjoilijaan kohdistunutta ahdisteluyritystä.
 

Alejandro

Jäsen
@finnjewel itse olen kerran todistanut viereisestä pöydästä yhtä isoa selkkausta, jossa ravintolapäällikkö joutui pitämään puhuttelun humalaiselle setämiesporukalle, että seksuaalista ahdistelua ei siinä ravintolassa suvaita. Nämä lärvinaamat tietysti kiistivät kaiken.

Eräs kollegani on kertonut, että kuinka aikoinaan työskennellessään tarjoilijana hän kaatoi aina oluet perseenpuristelijoiden syliin mukamas vahingossa. Ahdistelu oli kuulemma hyvin yleistä.

Sitä minä tässä mietin, että vaikka olen täysin varmasti nähnyt vain yhden tapauksen omin silmin, niin paljonkohan tuota on tapahtunut ympärilläni ilman, että olen huomannut asiaa. Veikkaan, että erittäin paljon. Ravintolassa sitä kun yleensä keskittyy omaan seurueeseen ja ei tule tarkkailtua muita asiakkaita sen ihmeellisemmin. Ongelmana on varmasti se, että nuorilla naisilla voi olla iso kynnys lähteä kritisoimaan humalaista miesporukkaa. Lisäksi tilanne voi lyödä tarjoilijan lukkoon.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Osui silmiin uutinen asiakaspalvelijoiden kokeman seksuaalisen ahdistelun yleistymisestä palvelualojen työntekijöitä kohtaan.
Tämä lienee todellisuutta, mutta elänkö minä jossain kuplassa vai enkö huomaa mitä ympärilläni tapahtuu?
Olen tällä vuosituhannella käynyt esim. kaupoissa ja ravintoloissa tuhansia kertoja, mutta en ole nähnyt tai kuullut yhtään kassahenkilöön tai tarjoilijaan kohdistunutta ahdisteluyritystä.
Kaikkihan me jonkinlaisessa kuplassa elämme, mutta sinun otantasi on heikohko. Kaupassa käydään keskimäärin kaksi kertaa viikossa, ja kassalla kuluu aikaa sellaiset 5-10 minuuttia vähän jonoista riippuen. On hyvin todennäköistä, että tuossa ajassa ei mitään normista poikkeavaa tapahdu. Jos oikeasti haluat kassahenkilöiden häirintää selvittää, niin mene sinne kauppaan siihen kassojen alueelle kahdeksaksi tunniksi, yhden työvuoron ajaksi. Mukava tuoli, vähän evästä, ja muistiinpanovehkeet mukaan. Toista tämä vaikka kymmenen kertaa, eri vuorokauden aikoina. En tiedä todistatko siltikään yhtään tapausta, mutta ainakin sitten tuolla "en ole koskaan kaupassa nähnyt" jutulla on vähän lihaa luiden ympärillä.

Joo. Olisi aina hyvä suhteuttaa se oma kaupassa asiointiin menevä aika siihen henkilökunnan työvuoron kestoon (10 minuuttia vs 8 tuntia).
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Osui silmiin uutinen asiakaspalvelijoiden kokeman seksuaalisen ahdistelun yleistymisestä palvelualojen työntekijöitä kohtaan.
Tämä lienee todellisuutta, mutta elänkö minä jossain kuplassa vai enkö huomaa mitä ympärilläni tapahtuu?
Olen tällä vuosituhannella käynyt esim. kaupoissa ja ravintoloissa tuhansia kertoja, mutta en ole nähnyt tai kuullut yhtään kassahenkilöön tai tarjoilijaan kohdistunutta ahdisteluyritystä.
Tämä on paskin kupla ikinä, jos minä en ole nähnyt tai kuullut niin onko tapahtunutkaan.

Et väittänyt niin, mutta usko pois juuri tuosta ajattelusta alkaa vähättely näissä asioissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös