Vecchia Volpe
Jäsen
fiftyeight kirjoitti:Asiaa sen paremmin tieteellisesti todistamatta veikkaisin, että kyseessä on ilmiö joka menee parissa viikossa ohi. Eli kun elimistö saa ns. terveellisempää ruokaa, alkaa se puhdistaa itseään kuona-aineista, eli niistä vanhoista kebapeista ja hampurilaisista. Ja senhän se tekee huolella. Eli ne on ne vanhat "paskat" joita olet syönyt kun haisee. Asiaa voi nopeuttaa esim. runsaalla nesteen juonnilla, vesi on ok mutta toisilla se jää vatsaan hölskymään ja silloin vichy on parempi. Nestettä kuitenkin 3-4 litraa päivässä.
Itse olen kyllä siinä käsityksessä, että kyseessä on suhteellisen pysyvä asia. Ainakin lihaa syövää sukulaiset ovat piikitelleet kasvissyöjäsukulaisia haisemisesta. :) Pitäisi varmaan tietää syykin tähän, mutta voin vain arvailla. Keksin muutamia seikkoja, jotka voisivat vaikuttaa asiaan. Ihmisen elimistö ei sulata kasvien selluloosaa. Esim. lehmillä on 4 mahaa. Pötsissä ja verkkomahassa rehun hajotus tapahtuu pieneliöstön avulla. Tämän hajotustoiminnan tuloksena pötsiin kertyy kaasua. Eivät ne lehmätkään kauhean hyvältä haise! Ihmisellä sulamattomat kuidut yms. alkavat käydä paksusuolessa turvottaen vatsaa ja aiheuttaen ilmavaivoja. Kyllähän kaikki tietävät, että esim. hernekeitto ja ruisleipä saavat aikaan ilmavaivoja.
Ravinnon koostumus voi myös olla väärä. Kasvisruokavaliossa pitää olla tarkkana, että elimistö saa kaikki tarvittavat aineet ja sopivassa suhteessa. Mutta kyse voi olla myös fiftyeightin mainitsemasta elimistön tottumisesta. Siihen voi vain mennä todella pitkäkin aika.