Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

  • 1 121 767
  • 6 105

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Minä en usko, että liiga saa kauden aikana päätettyä yhtään mitään tuohon liittyvää.
Ei ehkä nyt, mutta jatkossa on pakko. TV-rahaa on kiva jakaa, mutta jokainen tällainen uutinen heikentää Liigan seuraavaa sopimusta. Kun tähän lisätään Tampere poislukien pienenevä katsojamäärä myös halleissa, Liigalla on jo kiire korjata tuotteensa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei ehkä nyt, mutta jatkossa on pakko. TV-rahaa on kiva jakaa, mutta jokainen tällainen uutinen heikentää Liigan seuraavaa sopimusta. Kun tähän lisätään Tampere poislukien pienenevä katsojamäärä myös halleissa, Liigalla on jo kiire korjata tuotteensa.
Se on nimenomaan näin. Tuotehuoltoa Liiga tarvitsee. Ja kun tuote on kunnossa, sitä pystyy myymään.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Mun mielestä olisi hyvä jos jatkettais päätetyllä linjalla ja pidettäisi kilpailua yllä eli oikeasti joku voisi myös pudota. Myös Zemgalen some julkausuista voi myös saada kuvan että haluavat takaisin niin mestiksellä ei välttämättä ole varaa paisuttaa sarjaa varsinkin kun liigaan nousemiset on kaikkea muuta kuin varmaa.
Voi jösses, jos keväällä ollaan tilanteessa, että koska Zemgale tulee takaisin niin ketään ei voidakaan pudottaa. Tekee Liiga ihan mitä tahansa (tai siis ei tee), kyllä Mestiksellä täytyy silti olla itsellä johdonmukaisuutta omassa toiminnassa. Minusta siihen kuuluu sarjan supistaminen joukkueella tai kahdella.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Tavotehan on kahdentoista joukkueen Mestis. Sen verran homma edennyt SaPKon ja Peliittojen konkurssien ja Zemgalen vapaaehtoisen poistumisen ansiosta että neljätoista on vaihtunut kolmeentoista. Tasasen vauhdin taulukolla niin eihän tuo vaadi kuin kaksi konkurssia ja joku vapaaehtoinen vaikka Liigaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olikohan täällä jo olemassa joku yleinen talousketju? Vai pitäisikö avata uusi sellainen, mihin voisi sitten kerätä kaikki tiedot vaikka yhteen taulukkoon.

Kiekko-Poikien ja Kiekko-Espoon lisäksi myös Kiekko-Vantaan viime kauden tiedot ovat tulleet ja ovat myöskin hyvin synkkää luettavaa:
Liikevaihto: 320.000
Tulos: -194.000

Kerralla tuli tappiota saman verran kuin kolmelta edelliskaudelta yhteensä. Kulut on kasvaneet ja tulot pienentyneet. Oletan, että molempiin näistä on iso syy siinä, että yhteistyö Jokereiden kanssa loppui.

Se nyt on tiedettykin, että Mestis-seuroilla ei mene hyvin. Kuten sekin, että Mestis on liiketoimintaympäristönä haastava. Mutta kyllä nuo viime vuoden tappiot nyt kertovat myös jostain muusta, eli jossain on epäonnistuttu.

Missä? En tiedä, mutta voiko koronavuosilla olla vieläkin vaikutusta - siinähän oli pari sellaista vuotta, että erilaisilla korvauksilla saatiin kuitattuja operatiivisia tappioita. Nyt mitään tällaista "ilmaista rahaa" ei sitten enää tulekaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja lisätään omaan viestiinsä FPS:

Liikevaihto putosi 286.000 -> 240.000
Edellisvuoden niukasti positiviinen tulos (16.000) muuttui nyt liikevaihtoon nähden huomattavan suureksi tappioksi -77.000.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Löytyi myös IPK.

Iisalmessa on tehty ainakin jotain oikein, sillä liikevaihto on kasvanut komeasti:
2021: 566.000
2022: 781.000
2023: 996.000

Tappiota viime kaudella -45.000. Tappiota sekin, eikä kassassa ainakaan edellisten kausien tulosten (-14.000 ja +13.000) perusteella liikaa rahaa ole, mutta liikevaihtoon nähden puhutaan kuitenkin vielä ihan inhimillisestä summasta.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Viime vuonna matkustaminen ja majoittuminen oli huomattavan kallista verrattuna aiempaan.

Ja ylipäätään seurojen ostettavien asioiden hinnat nousseet. Välttämättä lipunhinnat ja sponsorituotot eivät samalla tavoin.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Hokin luvut tuli jo elokuun lopussa, Liikevaihto nousi 690 000 € (viime vuosi 609 000 €) ja mestiksen trendin mukaan tappiota tuli komeat -160 000 €. (viime vuonna +14 000€) .
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
On nämä kyllä surullisia lukuja Mestiksessä. Osassa seuroja tappiot suurempi luku mitä on pelaajabudjetti ja vielä selvästi. Kulut kasvaa ja yrityksiä on vaikea saada yhteistyökumppaniksi. Jotenkin todella vaikea nähdä Mestiksen kasvavan kovemmaksi sarjaksi vaikka viiden vuoden päähän, jos ei mitään mullistavaa tapahdu. Nautitaan nyt täysillä pari kautta, kun vähän pöhinää ympärillä. Sen jälkeistä aikaa ei osaa kovin valoisasti ajatella.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime vuonna matkustaminen ja majoittuminen oli huomattavan kallista verrattuna aiempaan.

Ja ylipäätään seurojen ostettavien asioiden hinnat nousseet. Välttämättä lipunhinnat ja sponsorituotot eivät samalla tavoin.

Tässä herää yksi kysymys että kuinkahan moni lopulta jäi "omilleen" tuosta kun Latvialaisseura pelasi sarjassa, jotain kyllä korvattiin mutta oliko tarpeeksi. Lisäksi pelattiin tuplapelit noita vastaan kotona ja monella oli lipputarjouksia ym.. joten saattoi noiden kotipelienkin tulot olla matalimmat kun mitä keskiverto joukkueella.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Hyvää ratkaisua tähän tilanteeseen ei taida ollakaan, koska suljetun liigan tarina on kestänyt jo liian pitkään. Kuilu Liigan ja Mestiksen väliin on tehty jo aivan liian isoksi. Ysärillä sai vielä seurata näitä pelaamalla tapahtuneita nousuja ja silloin ei tarvinnut keskustella siitä, kuuluuko jokin seura liigaan. Seura kuului Liigaan jos siellä pelillisesti kykeni pysymään. Divarista kykeni kehittämään seuraa ja nousemaan, kuten useat seurat tekivätkin. Hissiseurojakin tietenkin oli ja taloudellisia katastrofeja, mutta sehän se homman tekikin mielenkiintoiseksi. Suomen kokonaisvaltaista etua ajaa liigapaikkakuntien monipuolisuus. Jonkun kaupungin kaudenkin mittainen liigavisiitti voi tuottaa kaupunkiin lätkähuumaa ja uusia junioreita. Nyt totuus on se, ettei uusia paikkakuntia tule, kuin korkeintaan kabinetin kautta. Talous täytyy olla kunnossa, mutta sen ei saisi mennä urheilullisuuden edelle. Liian isoista riskeistä kuuluukin tulla ongelmia. Mestiseurojen kilpajuoksu liigakuntoon on tuhoisa tie, varsinkin jos Liiga mielivaltaisesti muuttaa sovittuja käytäntöjä. Oliko K-Espoolle luvattu liigapaikkaa vai ei? Jos oli, niin tietenkin kaikki paukut piti laittaa liigakuntoon pääsemiseksi. Alle miljoonan liikevaihdosta jos kuvitellaan muuttuvan nousun myötä monen miljoonan liigajengiksi, niin eihän se niin toimi.

Nyt sinänsä olisi herkullinen tilanne korjata tilannetta ja kehittää samalla Mestistä. Kärsijänä olisi K-Espoo ja Jokerit. Mestiksessä on nyt vähintään nämä kaksi seuraa tavoittelemassa tosissaan liiganousua. Molemmat seurat vetää yleisöä ja nostavat sarjan valtakunnallista mielenkiintoa. Nyt jos Liiga palauttaisi epäreilut karsinnat, niin se ei tietenkään palvelisi näitä seuroja reilusti, mutta onko reiluutta missään? Jos Liiga palauttaisi karsinnat seuraavalla mallilla, niin voisi hieman spekuloida.

Kauden lopussa liigan 11-15 seurat ja Mestiksen 1-3 seurat muodostaisivat puolivälierät paras kolmesta mallilla. Mestiksen seuroille edes se kotietu. Parit olisi M3 - L11, M2 - L12, M1 - L13 ja L14 - L15. Voittajat ensi kaudella Liigassa ja häviäjät Mestiksessä. Liigaan jäisi 14 seuraa ja Mestis pyrittäisiin myös hoitamaan karsintojen kanssa 12 joukkueen sarjaksi. Tilanne seuraavaan kauteen olisi Mestiksen osalta taas astetta mielenkiintoisempi, kuin vanha Liigaseura lisäisi kiinnostavia joukkeita entisestään. Kausi kaudelta näin toimien päästäisiin takaisin 12 joukkueen Liigaan ja 12 joukkueen Mestikseen ja Mestikseenkin riittäisi kovia mielenkiintoisia seuroja. Tämä tietäisi Jokereille ja K-Espoolle kivistä tietä nousuun, mutta tasaisi vuosi vuodelta Liigan ja Mestiksen kuilua. Ehkä joskus oltaisiin tilanteessa, missä nousu olisi taas tehtävissä pelillisesti.

Jokereille ja K-Espoolle tämä olisi äärimmäisen iso kylmä suihku niskaan. Sitä en toivo ja tahtoisin nähdä molempien hyvän työn päätyvän Liigaan. Mutta minkälaiseen Liigaan? Nyt olisi Jääkiekkoliitolla tuhannen taalan paikka toimia, kun Mestis tällä kaudella todella kiinnostaa ihmisiä. Pahoittelut jos viesti olisi pitänyt mennä uuden liigajärjestelmän ketjuun, mutta laitoin sen tähän, koska puhetta ollut nyt taloudellisista resursseista. Tappiota tulee väistämättä epäreilussa kilpailuasetelmassa seuroille, jotka tähtäävät isompiin ympyröihin.
 
Suosikkijoukkue
FPS
Jos olisin isossa kaupungissa toimivan eteenpäinpyrkivän joukkueen taloudesta vastaava, niin varmaan näkisin "järkevänä" investointina joukkueen kehittämisen isoilla satsauksilla ja lainarahalla.

Kun en ole, niin on mielenkiintoista seurata mitä tämä kausi tuo. Tuskin rikkaimpienkaan lompakko kestää useina vuosina runsasta tappiota.

Tavallaan merkittävämpää on, että miten näiden köyhempien, siis talousalueeltaan rajallisiempien seurojen lompakko kestää seuraavat kaudet. Kannattajien ostovoima laskee koko ajan ja sponsorit joutuvat miettimään jokaisen euron aika tarkkaan. Aika hankalalta vaikuttaa kokonaisuudessaan.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Jos olisin isossa kaupungissa toimivan eteenpäinpyrkivän joukkueen taloudesta vastaava, niin varmaan näkisin "järkevänä" investointina joukkueen kehittämisen isoilla satsauksilla ja lainarahalla.
Sepä se, kaupungin koolla ei sinänsä ole väliä, kun tuote ei ole kunnossa, enkä tarkoita nyt joukkuetta tai seuraa, vaan sarjaa, Mestistä sekä siihen päälle sarjasysteemiä jotka eivät ole houkuttelevia tai kiinnostavia, niin on kyllä pirullisen hankala yhtälö kehittää ja kasvattaa toimintaa, äkkiä tulee rapsakasti miinusta, vaikka tekisit asiat, miten hyvin tahansa. Jokerit on oma lukunsa.

Nyt on ollut esillä, muun muassa JoKP:n ja varsinkin Espoon negatiiviset tulokset, mutta kumpikin seura on käsittääkseni hoitanut velvoitteensa, eli laskut on saatu maksettua, eikä seuroja ole näkynyt protestilistoilla? Listoilla on kuitenkin näkynyt muutamia seuroja pitkin kautta ja myös muillakin kausilla, niin sekään ei ole hyvä asia, se kertoo omalta osaltaan sitä, ettei laskuja ole pystytty maksamaan, eli todennäköisesti kassa on ollut välillä tyhjä? Mestis on hemmetin hankala sarja tehdä bisnestä kannattavasti ja siksipä toiminnan kehittäminen sekä kasvattaminen on hankalaa, miltei mahdotonta. Vaatii rahakkaita omistajia ja toimijoita, jotka ovat valmiita satsaamaan omistaan, mutta samanlaistahan se on joissain Liigaseuroissakin.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Ohessa JoKP:n Miska Hattusen ja Kristjan Komben haastattelu.

Mienkiintoista muuten, että pelaajayhdistys pitänyt pelaajille infon, että jokainen saa puhua omia mielipiteitään sarjajärjestelmistä ihan vapaasti ja yhdistys on tukena tässä.

 

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mienkiintoista muuten, että pelaajayhdistys pitänyt pelaajille infon, että jokainen saa puhua omia mielipiteitään sarjajärjestelmistä ihan vapaasti ja yhdistys on tukena tässä.
Onkohan pelaajayhdistys pitänyt saman tiedotuksen myös liigapelaajille? Jonka liigapamput sitten ovat torpanneet.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Onkohan pelaajayhdistys pitänyt saman tiedotuksen myös liigapelaajille? Jonka liigapamput sitten ovat torpanneet.
Varmaan sen kohun jälkeen on tullut pelaajayhdistykseltä kehotusta, että jokainen saa puhua siitä asiasta kuten haluaa. Näin tulkitsen tuota podcastissä mainittua asiaa.
 
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
Täytyy sanoa, että nyt on eriskummallinen olo. Jokereita olen kannattanut koko pienen ikäni, kuten myös Ketterää. Jokereiden KHL-seikkailun aikana, tai ainakin parin ensimmäisen kauden jälkeen, kiinnostus koki kovan kolauksen. Siinä vaiheessa aloin seuraamaan Ketterää entistä enemmän. Nyt on sekalaiset tunteet kun joukkueet pelaa samassa sarjassa. Kumman puolella sitä nyt sitten enemmän on? Aika näyttää. Varmasti upea kausi edessä ja tasapuolisesti tsemppiä kaikille!
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Täytyy sanoa, että nyt on eriskummallinen olo. Jokereita olen kannattanut koko pienen ikäni, kuten myös Ketterää. Jokereiden KHL-seikkailun aikana, tai ainakin parin ensimmäisen kauden jälkeen, kiinnostus koki kovan kolauksen. Siinä vaiheessa aloin seuraamaan Ketterää entistä enemmän. Nyt on sekalaiset tunteet kun joukkueet pelaa samassa sarjassa. Kumman puolella sitä nyt sitten enemmän on? Aika näyttää. Varmasti upea kausi edessä ja tasapuolisesti tsemppiä kaikille!
Veit sanat suustani veli. Pääasia kuitenkin että kausi viimein alkaa! Nopeasti se kevät/kesä meni ja uusi kausi on taas ovella. Ja jos jollakin mennyt ohi, niin mm. Mestiksen hattutemppuvetoon ehtii osallistua vielä 18.30 asti.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Mestiksen avauspelistä kotiutuneena tekisi mieli sanoa, että kuka muka mitään Liigaa tarvitsee.

No ei sentään, vaan olipa Espoossa hieno ja tunteikas ottelu kentällä ja katsomossa. Oma jengi hävisi, mutta vitutuskin kuuluu elämään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös