Sarja puolessa välissä

  • 1 502
  • 14

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Keskustelu käy ihailtavan kuumana ja erityisen kiihkeitä aiheita näyttävät olevan sarjajohtaja Jukurit sekä Hermeksen hyökkääjä K. Mattila. Mutta kun sarja alkaa olla pikku hiljaa puolen välin tietämillä, lienee aika pohtia hieman kulunutta puolikasta.... Seuraavassa omat arvioni, toivottavasti tämä kirvoittaa verbaalisen kommunikoinnin mestarit jälleen kukoistavaan mielipiteidenvaihtoon:

JUKURIT ( 34 pistettä)

Jukurit on esittänyt ottleuruuhkasta huolimatta vauhdikasta peliä ja huolimatta siitä, että esimerkiksi sunnuntainen voitto UJK:sta tuli ilmeisen vaivalloisesti, se että joukkue jaksaa yhä vääntää vaikeistakin peleistä voiton, on merkki kovasta kunnosta sekä fyysisellä että henkisellä puolella. Itse olen nähnyt peliesityksiä tämän joukkueen toimesta Tikkurilassa, Kokkolassa sekä Kouvolassa ja näiden kolmen ottelun perusteella mielestäni sarjaa johtaa paras joukkue. Ainoa joukkue muuten, joka on kerännyt yli 1,5 pisteen keskiarvolla pisteitä peleistä.

K-VANTAA (28 pistettä)

Vantaan peli on yleensä kovatempoista ja on pienoinen ihme, ettei joukkue ole lähempänä Jukureita. Todellinen nautinto on nähdä Vantaan ja Jukureiden keskinäisiä kamppailuja, niissä on aina hohtoa ja säpinää. Joskin olisi mukava nähdä myös toisen joukkueen voittavan. Edellisen kerran muistaakseni näin kävi Myyrmäen viimeisessä Jukuri-pelissä... Vantaa on pelannut hyvää kiekkoa ja on oikealla paikalla sarjassa.

HERMES (27 pistettä)

Kokkolalaisten hurjana pelannut ykköskenttä on ilmeisesti kadottanut hengen, kun on paikallisia uutislehtiä tutkiskellut. Vielä Jukureita vastaan oli ykkösketjulla uskomaton pyörre päällä, mutta sen jälkeen ollut ollut hiljaisempaa. Sarjajohto menetettiin ja nyt matkaa on jo jonkin verran takaisin, mutta kova kamppailu toisesta sijasta Vantaan kanssa on odotettavissa. Omissa veikkailuissani Hermes on ollut positiivinen yllätys. Ja ottakseni hieman kantaa käytyihin keskusteluihin, Kalle Mattila on pelannut melko hyvää kiekkoa ja tehoista päätellen tilastomiehetkin ovat huomioineet miehen muidenkin kuin jäähyjen muodossa...

KALPA (23 pistettä)

Tiukkana pysynyt kärkijoukko repesi, kun KalPan alamäki alkoi. Kolme Kalpan peliä nähneenä on helppo nähdä joukkueen hengen heikkeneminen ja pelin tason lasku. Alkukaudella joukkue pelasi tiivistä jha pelottavan vahvaa viisikkopeliä, nyt kentää repeilee ja puolustuksen aukot ammottavat tyhjänä vastustajan hyökkääjien mieliksi. Toiko Jani Väänänen voimaa hyökkäykseen, en tiedä, mutta kunhan mies hitsaantuu joukkueen osaksi, tehoja varmasti löytyy. Joskin mies olisi halunnut erääseen toiseen Mestis-joukkueeseen, mutta hyvin näyttää paletti sopineen myös kasvatti-seuran kuvioihin. Yllätys minulle, että Hermes on KalPan edellä.

KOOKOO (23 pistettä)

Kouvolalaisten vauhti olisi saattanut olla kovempikin mikäli oulun kasvatti A. Karhula olisi tuonut tehokkuutensa peliin heti kauden alusta. Nyt joukkue on vahvasti kärkijoukon takana kyttäysasemissa ja kova taisteu kotiedusta pleijareissa KalPan, TuTon ja Sportin kanssa on tiedossa. Kesän tapahtumia ajatellen, on enemmän kuin upeaa, että Kouvolassa on menestystä saavutettu tässä määrin!

SPORT (22 pistettä)

Todella vaisu alkukausi on alkanut näyttää meneeltä ajalta, kun alle ovat jääneet Hermes ja moni muu kova yhdistelmä. Sport on selvässä nousussa ja tulee loppukaudesta tappelemaan pleijareiden kotiedusta. Tämä joukkue ei ole näyttänyt todellista taitoaan vielä...

TUTO (21 pistettä)

Ehdottomasti (alku)kauden floppi. Kuka ties löytää itsensä vielä finaalista, mutta alkukauden vaikeudet eivät todellakaan kuvasta joukkueen todellista potentiaalia, ja nyt kun takana on mukavat päänahat sekä KalPalta että "kuumalta" Ahma-joukkueelta, on lupa odottaa, että KalPa ja KooKoo saavat tehdä todella kováa töitä pitääkseen TuTon takanaan.

FPS (21 pistettä)

Forssan pienet vihreät menninkäiset jylläävät lähinnä kotijäällään ja on aiheuttanut yhdelle sun toiselle kärkijoukkueelle harmia kotihallissaan. Alemman kastin joukkueilla ei sitten aseet ole riittäneet kunnon vastukseenkaan. Mutta Forssa tarvitsisi tasaisempaa suoritusvarmuutta ollakseen varteenotettava joukkue pleijareissa. Tällä hetkellä joukkueessa on vaarallinen ykkösketju, joka on jossain määrin jopa mainittu yhtä vaaralliseksi kuin Hermeksen ykkösnyrkki. Ville Kiiskinen on jo pistepörssissä keulaporukassa, joten olisiko mahdollista, että FPS:n mies kuittaisi koko pörssin kevättalvella?!!?

KJT (17 pistettä)

Liigavahvistuksilla ailahtelevasti pelaava joukkue on lukkiutunut alakastiin ja joutunee pelaamaan vielä hikisiä pelejä välttääkseen karsinnat. Joukkueen peli on ehkä liiaksikin riippuvainen vahvistuksista ja liigan ylijäämistä, mutta pelaajille itselleen Mestsi tarjoaa KJT:n muodossa oivan areenan näyttää osaamistaan.

Ahmat (16 pistettä)

KJT:n kanssa "veristä" sotaa käyvä hyvikääläisjoukkio pyrkii karsijan paikalta pleijareihin, mutta tie on pitkä ja kivinen. TuTo katkaisi upean pisteputken, mutta tämä joukkue on osoittanut hyvän taisteluhengen ja potentiaalinsa, joten ehkäpä pystyy pysyttäytymään pois otteluista Suomi-sarjan joukkueita vastaan...

UJK (15 pistettä)

kotijäällään vahva, mutta kuten pistesaldo osoittaa, vääntö ei riitä. Se, että esimerkiksi Jukurit joutuivat punnertamaan yllättävän kovaa Ukissa edellisellä kierroksella, on toki hyvä merkki, mutta toisaalta hengen puuttuminen (vieraspeli Diskosta vastaan) liian usein rokottaa liiaksi pisteitä ja UJK:n työ tulee olemaan vain ja ainoastaan saavuttaa KJT ja Ahmat.

Diskos (11 pistettä)

Sarjan juboksi jo kauden ennakoissa povattu Diskos on ollut kyseenalaisen maineensa veroinen ja nuori joukkue on turhan usein potkun perässä. Tosin ryhdistäytymisliikkeitä on yhä enenevissä määrin nähty (0-2 johto Kuopiossa 1. erän jälkeen), mutta nuoruuden ansiosta kurinalaisuus ja täyden 60-minuuttisen pelaaminen on turhan vaikeaa joukkueelle. Ihemitä täytyy tapahtua, jollei runkosarjan päätteeksi Diskos pelaa joko KOO-VEEtä tai EPS:iä vastaan karsintapelejä...
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Loistava puhe.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mikä on tämä Diskoksen kyseenalainen maine? Kertoisitko minullekin?
 

Seuraaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Aiantuntevaa puhetta

Olen todella iloinen, että joku on osannut kertoa joukkueiden tilanteista tällä tavalla! Itse ainakin yhdyn arvioihin. Ensinnäkin Jukureiden "ylivoimasta" voin sanoa, että mikkeliläiset ovat olleet todella motivoituneita, taistelevia, sekä kylmäpäisiä. Joukkue on pelannut monta peliä putkeen, eikä taso ole koskaan laskenut, ei ainakaan liian alas. Mitä tulee sarjan jumboon, Diskokseen, olen huomannut, että joukkue on toki nuori, mutta ei siinä pelissä ole mitään logiikkaa. Esim. Kalpaa vastaan jyväskylä oli täysin vastaantulija, mutta Kalpa ei vain saanut maaleja...paikkoja oli vaikka muille jakaa. No, Diskos teki maalit niistä paikoista mitkä tulivat ja nekin maalit syntyivät Kalpan löysästä puolustamisesta. Viimeiseksi totean, että on erittäin hyvä, että sarja on näinkin tasainen, mikään joukkue ei voi lähteä pelaamaan ylimielisesti, ei edes kotonaan.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Hyvä kooste !!

Hatun nosto kotijoukkueelle (Jukurit) joka on tosiaan jaksanut ottelurumban läpi näinkin hyvin ,takana kuitenkin jo sarjan lisäksi 2 Continental-Cup osaturnausta ja kaksi voittoa lisäksi vielä finaali tammikuussa.(Ensimmäisenä vastaan Zurich Lions).

Norjan turnauksen jälkeen sivussa on ollut kentällinen miehiä mutta pisteitä on tullut tasaisesti.

Yllätyksenä pidän Sportin ja Tuton huonoa alkukautta.
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Edelleen todella hieno kooste

Kiinnostaa kuitenkin ketä Jukureista poissa Norjan reissun
jälkeen?
Kentällinen? Ovatko roolipelaajia?
Olivatko poissa monesta ottelusta ja ketä vastaan.
Ovatko jatkossakin poissa pitkään.
nimimerkki veikkaanko oikein

Kova tulosvetoveikkaaja
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Gianfranco

Erittäin hieno raportti! Tosi kivaa lukea tällaisia asiallisia juttuja, jossa joukkueita on tarkasteltu objektiivisesti eikä vain omaa suosikia kehuen ja muita solvaten :) .

Jukurit-KooKoo -pelistä oli myös ilmeisesti poissa tuo Jukka L:n
mainitsema viisikko Jukureitten runkopelaajia. Minuakin kiinnostaisi tietää ketä on ollut poissa ja mistä syystä?
Kiitos tiedoista jo etukäteen.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jukureitten loukaantumiset

Tietääkseni loukkaantuneina on Ollanketo (solisluu) ja Hakkarainen (kämmen murtunut). Hakkarainen näistä melko tärkeä pelaaja. Ainakin Kantelinen on viime peleissä ollut melko vaisu, kun Hakkarainen ei ole ollut rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

Jamppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Myös Tuomo Jormakka loukkaantui vantaa ottelussa jaollut sen jälkeen pois.Joten alku kauden teho-ketjusta jäljellä vain Kantelinen, tosin Saarenheimo tuurannut tehokkaasti.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Re: Aiantuntevaa puhetta

Viestin lähetti Seuraaja
Mitä tulee sarjan jumboon, Diskokseen, olen huomannut, että joukkue on toki nuori, mutta ei siinä pelissä ole mitään logiikkaa. Esim. Kalpaa vastaan jyväskylä oli täysin vastaantulija, mutta Kalpa ei vain saanut maaleja...paikkoja oli vaikka muille jakaa.

Ei mitään logiikkaa? Millaista logiikkaa kaipaisit peliin? Minusta Diskos pelaa harvinaisen selkeästi vastahyökkäyksiin perustuvaa jääkiekkoa, ja tätä sovittua taktiikkaa noudatetaan kiitettävän tiukasti. Sille ei vain voi mitään, että materiaali on sitä tasoa, että KalPaa vastaan ollaan vastaantulijoita, mutta ei minusta pelisysteemissä ole sinänsä mitään vikaa. Tälle joukkueelle se on ainoa, jolla pisteitä voi tulla edes joskus.

Paljon vähemmän logiikkaa oli esimerkiksi viime kauden Diskoksen pelissä... Koskaan ei tiennyt, mitä tuleman pitää, ja ainoa "looginen" asia oli, että Pasi Kangas jättäytyi ottelusta toiseen johdonmukaisesti pois puolustustehtävistä.

EDIT: Minäkin kaipaisin lisätietoa tuosta Gianfrancon mainitsemasta "kyseenalaisesta maineesta"...
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Diskoksen maine

Saanen tässä hieman tarkentaa epäselvää ilmaisuani: Eli Diskoksen kyseenalaisella maineella tarkoitin kauden alussa yleistä mielipidettä, joka ristiinnaulitsi Diskoksen joukkueen sarjajumboksi ennen ensimmäistäkään peliä. Vähän samaan tyyliin kuin Jukurit oli selvä mestari ennnen Sportin peliä syyskuun alussa.

Diskoksen nuori joukkue ei todellakaan ole pelannut kovin vakuuttavaa, tai paremmin ilmaistuna "tasaista" peliä. Yleensä peliraporteista käy ilmi, että vastustaja painostaa, mutta Diskos saa paremmalla suhteella paikoista sisään. Toisaalta joukkueen nuoruus, tietynlainen kurittomuus ja innokkuus kostautuu suurina jäähymäärinä (20,66min/ottelu).

Mutta totuushan on, että jumbosijaa ei ole jaettu ennen runkosarjan päätöstä, ja töitä saa (ainakin) Ahmat, KJT, UJK ja Diskos tehdä jokainen välttääkseen karsijan kohtalon.

Jukureiden tilasta olen ottanut selvää sikäli, että Norjassa loukkaantuneiden listalle kirjattiin Hakkarainen (kämmenselkä) sekä Ollanketo (olkapää). Juuri ennen Norjan keikkaa hommattu Kohvakka kävi Ollankedon paikkaajaksi ja nyt hankittu Saarenheimo Hakkaraisen tilalle.

Tuomo Jormakka potee nivusvammaa ilmeisesti joululoman yli, kuten tekevät Hakkarainen ja Ollanketokin tahoillaan.

Saarenheimon aika Jukureissa saattaa siis päättyä jo joulukuun 12. pelattavaan syyskauden päättävään Diskoksen peliin.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Re: Diskoksen maine

Viestin lähetti Gianfranco
Diskoksen nuori joukkue ei todellakaan ole pelannut kovin vakuuttavaa, tai paremmin ilmaistuna "tasaista" peliä. Yleensä peliraporteista käy ilmi, että vastustaja painostaa, mutta Diskos saa paremmalla suhteella paikoista sisään. Toisaalta joukkueen nuoruus, tietynlainen kurittomuus ja innokkuus kostautuu suurina jäähymäärinä (20,66min/ottelu).

Jäähymäärien ja epätasaisten otteiden suhteen analyysisi on oikea. Mitään törkeyksiä eivät Dise-pelaajat ole ainakaan kotiotteluissaan esittäneet (vaikka näkyi Tyyvi saaneen pelirangaistuksen Kuopiossa...), mutta kakkosia ropisee turhan tiuhaan tahtiin. Myös mustia hetkiä tulee paljon, lähinnä siksi, että joukkue elää vahvasti liikkumisesta, ja kun liike loppuu, peli hyytyy täysin.

Kotipelejä Diskos on kuitenkin onnistunut hallitsemaan aika usein tai ainakin pitämään ne tasapäisinä. Joissakin kotipeleissä olisi joukkue voinut voittaa huomattavasti reilummin luvuinkin. Kotona Diskos pystyy kyllä tarjoamaan hyvän vastuksen kaikille joukkueille, vieraissa onkin sitten toinen juttu...
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Diskoksen pyristely on turhaa

Diskoksen pitäisi hakeutua konkurssiin ja alkaa uudelleen tyhjältä pöydältä suomi-sarjasta. Jyväskylässä on niin paljon junioreita että kyllä sieltä liiga joukkueen lisäksi aina yhden mestis joukkueen kasaa. Vaikka Diskos jotenkin pystyisi sarjapaikkansa säilyttämään on raha tilanne sen verran huono että kannattaisi nollata tilanne ja lähteä hakemaan uutta nousua suomi-sarjasta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Diskoksen pitäisi hakeutua konkurssiin ja alkaa uudelleen tyhjältä pöydältä suomi-sarjasta. Jyväskylässä on niin paljon junioreita että kyllä sieltä liiga joukkueen lisäksi aina yhden mestis joukkueen kasaa. Vaikka Diskos jotenkin pystyisi sarjapaikkansa säilyttämään on raha tilanne sen verran huono että kannattaisi nollata tilanne ja lähteä hakemaan uutta nousua suomi-sarjasta.

Mistäs Disen rahatilanteen tiedät? Tiukkaa on, mutta velkaa lyhennetään. Vähän kerrallaan. Mitä itse peliin tulee, kuntopuntarissa ja kotiotteluissa Dise on kaiketi yhdeksäntenä. Kyllä kaikki saumat sijoille 9-10 on ainakin olemassa. Vaatii tietysti vieraspinnojakin, mutta eiköhän niitäkin ala tulla, peli on kuitenkin parantunut kokemuksen myötä tähtitieteellisesti alkukaudesta. Nuorille pojille tekee hyvää divarivauhti ja asennetta löytyy. Lauantaina toki Kalpa painoi, mutta kyllä sekin välillä oli pyörityksessä, enemmälti sanoisinkin että Kalpan pelissä ei juuri ollut logiikkaa. Laukaukset viuhuivat ohi ja hyökkäykset katkeilivat harhasyöttöihin. Dise pelasi omaa, tuttua vastahyökkäyspeliään.

PS. Kalpan Korkiakoski sanoi, että Tyyvin niitti oli vahinko..

EDIT: "Pikku-Sinikunnas" (lähinnä pinnansa vuoksi) Janne Laitila on muuten ollut varsin hurjassa pistevireessä puolustajalle viime ajat..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös