San Jose Sharks 2011-2012

  • 182 058
  • 568

yonaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Itse en koe Nashin hankkimista tässä tilanteessa kovin mielekkäänä varsinkaan mikäli toiseen suuntaan lähtevä pelaaja olisi yksi suosikeistani Pavelski. Kaikilla spekulaatioissa esiintyneillä kavereilla on pitkä Sharks-historia, joka tekee luopumisen erityisen vaikeaksi. Tässä vaiheessa kautta tuollaisen siirron tekeminen voisi sotkea niin pahasti joukkueen sisäisiä kemioita ja koutsin työrauhaa, että kunnon reward jäisi saamatta tämän kauden peleissä.

Pavs on ollut viime vuosina Sharksin hyökkääjistä kuitenkin se, joka on nakuttanut kaikkein tärkeimpiä pudotuspelimaaleja. Runkosarjassa otteet ovat aina yhtä tasapaksuja, mutta tekee huomaamatta korkeita pistemääriä. Nash on toisaalta pelaaja, joka ei ole koskaan pelannut voittavassa joukkueessa. Siirto länsirannikolle toisi varmasti buustia miehen otteisiin ainakin aluksi, mutta kokemusta voittavassa joukkueessa pelaamisesta miehellä ei toisaalta ole. Pointti on, että katselisin mielelläni Nashin kaltaista pelaajaa Sharksien nutuissa mikäli hän ei veisi pois olennaista ainesosaa voittavasta kokonaisuudesta. Marleaun kauppaaminen ei tule kuuloonkaan, onhan hänellä sopimuksessa siirron estävä pykälä ja seuraikonin status.

Viime aikojen otteet ovat tuoneet huolestuttavalla tavalla mieleen viime kauden syyskauden. Huolestuttavaa tässä on nimenomaan se, että siinä missä viime kaudella otteet paranivat pitkässä juoksussa ja helmikuu oli suorastaan loistava, tämä kausi on noudattanut vastakkaista kaavaa. Toisaalta kun kaivelin tilastoja niin niistä käy ilmi, että 59 pelin jälkeen oli viime kaudella läjässä tasan 70 pistettä, mikä on yhden vähemmän kuin tänä vuonna. Detroit ja Vancouver ovat saavuttamattomassa karussa, mutta divisioonavoiton menettämiseen en usko. Sharks lämpiää loppuvedoilla. Mitä sitten tapahtuu, kun runkosarjakausi päättyy ja "Sharksin kausi alkaa", on kiinni ennen kaikkea Niemestä. Tähän asti nähty taso ei yksinkertaisesti kanna toista kierrosta pidemmälle ilman hyökkäyspään venymistä 5-6 maalin iltoihin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mitä sitten tapahtuu, kun runkosarjakausi päättyy ja "Sharksin kausi alkaa" ....

Vilpertti katoaa palstalta taas pariksi kuukaudeksi?
Tai sitten vihdoinkin se Stanley Cup, jonka jälkeen Nash tulee jengiin ensin purettuaan sopimuksensa CBJ:n kanssa ja huomaa kauden alettua näkevänsä Jatkoaika.comista siirtohuhuja itseään koskien joka huipentuu kauppoihin LA Kingsien kanssa jossa Nasu menee ja muodostaa huippuketjun Nasse-setä - Richards - Carter yhdessä kahden puliukon kanssa tietäen samalla että hänen vaihtoarvonsa on laskenut tasolle scottgomez, kun Sharks sai vaihdossa pakkilupaus Thomas Hickeyn ja 5. kierroksen varauksen.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
jonka jälkeen Nash tulee jengiin ensin purettuaan sopimuksensa CBJ:n kanssa ja huomaa kauden alettua näkevänsä Jatkoaika.comista siirtohuhuja itseään koskien joka huipentuu kauppoihin LA Kingsien kanssa jossa Nasu menee ja muodostaa huippuketjun Nasse-setä - Richards - Carter yhdessä kahden puliukon kanssa tietäen samalla että hänen vaihtoarvonsa on laskenut tasolle scottgomez...

Montako hengenvetoa lainattu kohta lauseesta sisältää?

Ei missään nimessä Nashia Sharksiin. Yksinkertaisesti siitä syystä, että en halua menettää pelaajia kuten Marleau tai Pavelski. Kyllä tälläkin porukalla päätyyn asti voidaan mennä. Pahimmassa tapauksessa Nash sotkisi koko paletin ja keväämmällä olisi ikävä Pavelskia / Marleauta / kuka lähtisikään.

Ei kiitos Nashin kohdalla.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Vähän helpompi hengittää nyt, mutta näitä pelejä tarvitaan useampi putkeen. Tällä kertaa ainakin nyt valtaosan pelistä joukkueella oli ideaa mukana kuvioissa. Havlat saisi palata nopeasti, niin loppuisi tuo Wingels-pelleily.

Vaikka Wingels ei ehkä kahteen kärkiketjuun sovikaan, toivon todella näkeväni kaverin kokoonpanossa myös loppukaudesta. Loistava karvaaja, voisin kuvitella sopivan Mitchellin kanssa kolmoseen tai neloseen mainiosti. Mitchell muuten palasi taas penkityksen jälkeen kokoonpanoon ja oli jälleen hyvä. Jos miestä penkittäisi joka toisessa pelissä, niin saataisiin joka toiseen peliin asiallinen Mitchell.

Sharksin kokoonpanon hyökkääjistä harvinaisen suuri osa on alkujaan senttereitä. Thornton, Marleau, Pavelski, Couture, Mitchell, Handzus, Moore, Desjardins ja McCarthy. Kun miettii näitä puhtaita laitureita, niin niitä ovat vai McGinn, Wingels, Clowe ja Winchester. Ja Havlat. Onneksi Mitchell ja Marleau ovat varsinkin nopeutensa ansiosta sopeutuneet hyvin laidoiksi. Joo, laidoilla pelaamaan pystyvät sentterit ovat tärkeä voimavara, mutta kyllä siitä nyt jotain hyötyä olisi jos joukkueessa olisi muutama puhdas laituri enemmän.

Itse olisin valmis ottamaan Nashin, jos Pavelskin mukana kaupassa ei liikkuisi liikaa tulevaisuutta. Tätä toki epäilen. Couture on tuleva ykkössena ja Jumbo siirtyy mukavasti kakkosen paikalle, jossa pärjää hyvin vielä nelisen kautta. Vaikka Pavelski on monipuolisuutensa takia tärkeä, ei hän kuitenkaan ole elintärkeä. Tottakai Nashin palkka sotkisi joukkueen rakentamista huomattavasti, mutta toisaalta ei niin hyväkätistä+maalinteon osaavaa pelaajaa ole koskaan Sharksissa pelannut. Tästä ei nyt tarvi lähteä kiistelemään.
 

yonaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tottakai Nashin palkka sotkisi joukkueen rakentamista huomattavasti, mutta toisaalta ei niin hyväkätistä+maalinteon osaavaa pelaajaa ole koskaan Sharksissa pelannut. Tästä ei nyt tarvi lähteä kiistelemään.

Toisaalta myös Heatleyn uskottiin olevan se viimeinen tekijä, joka sinetöi Sharksin cup-unelman. Eipä ollut.

Kiistelemään en ryhdy. Not my thing.

Siitä olen samaa mieltä, että puhtaita laitureita saisi olla enemmän. Tottakai monipuolisuus on etu, mutta ehkä tämä aiheuttaa samalla sen, että kiusaus sotkea kenttiä on jatkuvasti vallalla. Tutkapareja ei pääse muodostumaan tällä nykyisellä peluutuksella eikä kokoonpanokaan sellaisille anna parhaita lähtökohtia.

Mielestäni tämä kevät on viimeinen näytönpaikka nykyrungolla. Jos cup-täyttymys jää edelleen haaveeksi, tarvitaan shake-uppia. Sama vesi on seisonut kaivossa jo aikansa. Tutiseeko ensimmäisenä valmentajan tuoli tai kenen kännykkä lie laulaakaan, on turhan aikaista sanoa. Pelataan pois ensin tämä kausi.
 

RaZzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Los Angeles Kings, KelA
Jännittävä viikonloppu kaikenkaikkiaan tiedossa. Niemi, Pavelski ja Clowe pyörii siirtohuhuissa. Saa nähdä mitä tapahtuu. Niemeä en kauppaisi, Pavelskista ja Clowesta pidän myös. Saiskohan tuon Havlatin kaupattua Clowen kanssa Nashiin ;)
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Sharksien suurin puute on pitkään ollut laadukkaiden alempienketjujen rouhioiden puute -sellaisten pelaajien puute, joita vastaan vastustajat vihaavat pelata. Yksinkertaisesti tälläiset pelaajat eivät tunnu sopivan nykyiseen sharks muottiin. Ottaisin jonkun Steve Ottin sataketaa ennemmin, kuin Nashin. Eager edusti tälläistä pelaajatyyppiä astetta halvemmassa hintaluokassa. Itse olin tyytyväinen Eagerin esityksiin, mutta joukkueen johto taisi kompata hfboards maailmaa ja katsoi tunteita herättävän pelaajan epäsopivaksi.

Eagerin kohdalla viimeiseksi peliksi jäi peli, jossa hän taisi saada kolme kaksiminuuttista. Äkkiähän pelaajan voisi tuomita näistä jäähyistä. Todellisuudessa jäänyistä ensimmäinen oli salomonin tuomio väkivaltaisuudesta, toinen oli ihan rehellinen jäähy Sedinin ajelemisesta ja kolmas oli kyseenalainen vihellys maalivahdin estämisestä. Kaiken lisäksi Eager teki pelissä sharksien toisen maali isojen starojen vedellessä kiikaritehoilla. Itseasiassa Eagerin jäähyillä ei ollut minkäänlaista ratkaisevaa merkitystä ottelun kululle. Sharkseissa vaan tuntuu olevan jäähyjen välttäminen ja mahdollisimman kuivan virkamieskiekon pelaaminen tärkeintä.

Steve Ott, Derek Dorsett, Dustin Brown tai Chris Neil edustaisivat sellaista pelaajatyyppiä, jonka kaltaista sharksien paletti tarvitsisi. Tämän lajin edustajasta olisin valmis maksamaan kelpo hinnan. Nashin hankinnassa näen pelkästään punaista. Missään tapauksessa en luopuosi Pavelskista tai Clowesta. Pavelski on pari viimekautta tehnyt suunnilleen samoja tehoja Nashin kanssa pelatessaan myös Mitchellin ja Wellwoodin tasoisten pelaajien kanssa.

Itseasiassa palkkojen astuessa kuvaan Pavelski menee arvoltaan reilusti Nashin edelle. Clowella on enemmän asennetta, kuin muulla joukkueella yhteensä. On mahdoton kuvitella sharksien luopuvan Clowesta, joka on joukkueen kovin pelaaja ja rutinoitunut onnistuja pleijareissa. Enemminkin sharksit tarvitsivat lisää Clowen kaltaisia taistelijoita. En ymmärrä yhtään Nashin aiheuttamaa kiimaa. Nashin karmean caphitin myötä kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen tulevaisuudessa muuttuisi todella vaikeaksi. Yksinkertaisesti kolmenkymmen maalin miehille ei ole huippujoukkueissa varaa maksaa 8 miljoonaa kaudessa.

Henkilökohtaisesti olisin valmis vaihtamaan Demersin tai Braunin päikseen Steve Ottiin. Woostahissa tuntuu olevan kypsymässä reilusti lupaavia puolustajia. Braunin ja Demersin kohdalla molemman ovat uransa vedenjakajalla. Toisen ollessa jo 25 vuotias ja toisen lähestyessä tätä rajapyykkiä, kauppa-arvo pelaajilla alkaa kohta kääntymään alaspäin otteiden pysyessä nykyisellä tasollaan. Ei sharkseilla mitään erityistä syytä ole hankkiutua eroon kummastakaan pelaajasta, mutta hyvän kaupan osuessa kohdalle olisin valmis neuvotteluihin.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Vaikka Wingels ei ehkä kahteen kärkiketjuun sovikaan, toivon todella näkeväni kaverin kokoonpanossa myös loppukaudesta. Loistava karvaaja, voisin kuvitella sopivan Mitchellin kanssa kolmoseen tai neloseen mainiosti.
Wingels on ihan kelpo täytepelaaja ja edustaa joukkueessa nuoruuden elementtiä. Ihan hyvä, että joukkueeseen ajetaan sisään nuoria pelaajia kallispalkkaisimpien pelaajien lähestyessä kypsää ikää. Wingelssin kundi tuntuu sopivan ihan hyvin alempiin ketjuihin. Tulevaisuudessa varmaan saattaa ottaa Mitchellin paikan joukkueessa tämän sopimuksen päättyessä.

Itse olisin valmis ottamaan Nashin, jos Pavelskin mukana kaupassa ei liikkuisi liikaa tulevaisuutta. Tätä toki epäilen. Couture on tuleva ykkössena ja Jumbo siirtyy mukavasti kakkosen paikalle, jossa pärjää hyvin vielä nelisen kautta. Vaikka Pavelski on monipuolisuutensa takia tärkeä, ei hän kuitenkaan ole elintärkeä. Tottakai Nashin palkka sotkisi joukkueen rakentamista huomattavasti, mutta toisaalta ei niin hyväkätistä+maalinteon osaavaa pelaajaa ole koskaan Sharksissa pelannut. Tästä ei nyt tarvi lähteä kiistelemään.
Thorntonin pelityylin ja loukkaantumishistorian perusteella herralla on varmaan vielä lähemmäs kymmenen vuotta uraa jäljellä. Joen lompakon turvotessa vuosi vuodelta hintalaatusuhde ei todennäköisesti tulevaisuudessa ainakaan heikkene. Seuraavavien sopimusten myötä varmaankin Marleaun ja Thorntonin tilinauhat pienevät nykyisestään. Nykyisten 7 miljoonan miesten palkkojen laskiessa vaikka maltillisiin 4-5 miljoonaan on ennenkaikkea Couturelle varaa maksaa nykyistä korkeampaa korvausta menetetystä vapaa-ajasta sopimuksen päättyessä 2014.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Thorntonin pelityylin ja loukkaantumishistorian perusteella herralla on varmaan vielä lähemmäs kymmenen vuotta uraa jäljellä. Joen lompakon turvotessa vuosi vuodelta hintalaatusuhde ei todennäköisesti tulevaisuudessa ainakaan heikkene. Seuraavavien sopimusten myötä varmaankin Marleaun ja Thorntonin tilinauhat pienevät nykyisestään. Nykyisten 7 miljoonan miesten palkkojen laskiessa vaikka maltillisiin 4-5 miljoonaan on ennenkaikkea Couturelle varaa maksaa nykyistä korkeampaa korvausta menetetystä vapaa-ajasta sopimuksen päättyessä 2014.
Juuri näin, Thorntonin lisäksi myös tietysti Marleau pelannee vielä monia, monia vuosia. Tehokkuus tietysti laskee iän myötä, mutta niin tuo palkkakin samalla kun palkkakatto jatkaa nousukiitoaan.

Ja ei Wingelsiä kohtaan tosiaan mitään antipatiaa ole jos kaveri on paikallaan rosterissa. Se paikka ei ole top6.

Sambovais, itsekin katoaisit. Modet ovat käytännössä julistaneet minut vapaaksi riistaksi trollaamisen suhteen joten miksi antaisin teille sen tyydytyksen? Seuraavat bännit on kuitenkin luokkaa ikuinen...
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Joo, Marleau on ihan paska. Wingels pystyy samaan. Järki käteen oikeasti nyt!

Eliteprospects.com - Patrick Marleau

Tässä Patrick Marleaun pelaajakortti Eliteprospectsissa.

Katotteko te olleenkaan noita matseja? Ainoastaan jotain vanhoja tilastoja + Highlightseja vuosien takaa.

Marleaulla on tällä kaudella koko NHL:n 19. kovin liksa ja otteet ei todellakaan vastaa tätä. Jos ottaisitte ne patty-lasit silmiltä, niin voisitte nähdä totuuden. Onhan Marleaulla komeat tilastot ja herra on Sharksien kaikkien aikojen tilastojen kärjessä, mutta ei noilla vanhoilla statseilla kaukalossa mitään tee.

Itse olen katsonut Sharkseilta tällä kaudella sellaiset 10-15 matsia ja lähes jokaisen matsin highlightit. Yhteensä NHL matseja tullut katottua tällä kaudella ehkä 120-140, joten kyllä mulla jonkunlainen näkemys varmaan on. Tilastoja en tosin ole tutkinut yhtä tarkasti kuin sinä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Marleau on pelannut tunnetusti pitkän uran sharkseissa. Ehkä palkassa on ekstraa verrattuna pelilliseen tasoon. Ainakin jos vertaa joukkueen edullisemmin palkattuihin, mutta pelillisesti saman tasoisiin pelaajiin Coutureen ja Pavelskiin. Pavelskin tultua mukaan kuvioihin Mareau on pääsääntöisesti pelannut laidalla. Parhaat esitykset Marleaulta on ehdottomasti nähty miehen pelatessa keskellä. Käytännössä nykyisellä joukkueen rakenteella Marleau tulee pelaamaan pääsääntöisesti laidalla. Itselläni ei ole mitään valittamista Marleaun otteista. Enemmänkin Marleau ansaitsee osansa kritiikistä muun joukkueen osana.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Marleau on pelannut tunnetusti pitkän uran sharkseissa. Ehkä palkassa on ekstraa verrattuna pelilliseen tasoon.

Marleauta pienemmällä rahalla hokkarit jalkaan pukevat esim. Toews (6,3m), ja Datsyuk (6,7m). Vaikken aktiivisesti Hawksin/Wingsin pelejä seuraakaan, luulisin että näiden jamppojen panos omalle joukkueelleen on selkeästi Marleauta suurempi.

Jos Jumbo olisi muutaman viikon sivussa, uskon että Pattyn tehot laskisivat selvästi - enemmän kuin Pavelskin. Toivottavasti ei tarvitse testata, mutta jos näin käy, eri mieltä olevat laittakoot vedonlyöntiehdotuksia yv:llä.

Marleau-debatista tulee itselleni mieleen Kimmo Kuhta muutamia vuosia sitten. Vaikka kyseessä oli pitkän HIFK-historian omaava ja seurauskollinen pelaaja, joka oli & on loistava viimeistelijä, oli järjetöntä maksaa hepulle samaa liksaa kuin yksinään kenttiä dominoineelle Ville Leinolle jokereissa. Varsinkin kun Kuhta oli (aiemmin) huomattavan riippuvainen siitä, kenen kanssa pelasi, niin herran liksan järkevyyttä sopi epäillä.

Pattyn pelejä sentterinä & joukkueen kapteenina en ole nähnyt enkä tiedä minä vuonna & minkälaisten esitysten jälkeen nykyinen sopimus on tehty - voipi olla että olisin silloin Sharksia seuraavana taputtanut karvaisia käsiäni. Vaikka Pattyn tilastoja katsellessa otettava lakki pois päästä ja hiljennyttävä, niin nimim. Tuosan pointti herran hinnasta ja nykyisestä panoksesta on ihan aiheellinen.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Vedonlyöntimaailmassa laitan pelimerkkini sille sektorille, jossa äänestetään etteivät Marleaun tehot riipu Thorntonista. Marleau on tehnyt tehoja ihan vastaavalla onnistumisprosentilla ilman Thorntoniakin. En usko taitojen kadonneen mihinkään tai olevan kiinni Thorntonista nykyiselläänkään. Parasta peliään Marleau on kuitenkin esittänyt aina ollessaan keskushyökkääjän paikalla.

Vuosien ajan sharksien vahvuus oli kaksi vahvaa keskushyökkääjää Marleau ja Thornton. Tällä jaksolla herrat tehoilivat tuottavasti eri ketjuissa. Nykyiselläänkin Marleausta saisi enemmän irti, jos hän pelaisi tutulla sentterin paikallaan. Missään tapauksessa mikään tusina jantteri Wingels ei pysty samoihin tehoihin missän ketjussa Marleaun kanssa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Marleaulla on tällä kaudella koko NHL:n 19. kovin liksa ja otteet ei todellakaan vastaa tätä. Jos ottaisitte ne patty-lasit silmiltä, niin voisitte nähdä totuuden. Onhan Marleaulla komeat tilastot ja herra on Sharksien kaikkien aikojen tilastojen kärjessä, mutta ei noilla vanhoilla statseilla kaukalossa mitään tee.

Olkoonkin vanhoja tilastoja, mutta jostain kumman syystä tämä mies pelaa vähintäänkin 70 pisteen kausia (jotka sisältävät yleensä myös sen +30 maalia) ja toimii Sharksin varakapteenina. A-kirjain rinnassa ja luotettava maalintekijä. Okei, palkka on kova, mutta yksistään pieni palkka ei voi tehdä edes Thorntonin rinnalla Wingelsistä 70 pisteen ja 30 maalin miestä ja Marleauta parempaa pelaajaa. Unohtamatta Marleaun johtajuutta. Siitä johtajuudesta tässä nyt tuskin olikaan puhe, mutta aika kovan väitteen heität ilmoille, jos väität Wingelsin pystyvän samoihin pistemääriin ja maalimääriin Jumbon rinnalla.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Kyllä tämä keskustelu tuntuu San Josea seuraamattoman ulkopuolisen silmin typerältä. Sopimuksessa on ehkä 1-2 miljoonaa ylihintaa, mutta ei kukaan voi väittää jonkun Wingelsin tekevän Big Joen vierellä samat tehot. Ei se maalinteko ole niin helppoa ja yksinkertaista, maalintekijän tuntee siitä että hän pistää sisään kun kiekko tulee lapaan. Kummasti Anttimiettiset eivät vain pysty tekemään sitä 30 maalia kaudessa ykkösketjun jääajoista ja huipputarjoiluista huolimatta. Puhumattakaan sen tekemisestä vuosi toisensa jälkeen. Tolpat ja sivu/muikkuverkot vain paukkuvat.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Kyllä tämä keskustelu tuntuu San Josea seuraamattoman ulkopuolisen silmin typerältä. Sopimuksessa on ehkä 1-2 miljoonaa ylihintaa, mutta ei kukaan voi väittää jonkun Wingelsin tekevän Big Joen vierellä samat tehot. Ei se maalinteko ole niin helppoa ja yksinkertaista, maalintekijän tuntee siitä että hän pistää sisään kun kiekko tulee lapaan. Kummasti Anttimiettiset eivät vain pysty tekemään sitä 30 maalia kaudessa ykkösketjun jääajoista ja huipputarjoiluista huolimatta. Puhumattakaan sen tekemisestä vuosi toisensa jälkeen. Tolpat ja sivu/muikkuverkot vain paukkuvat.

No ei se Antti Miettinen olekaan pelannut Thorntonin tasoisen pelintekijän rinnalla ykkösketjussa + ykkös YV:ssä. Veikkaan, että satakunta pelaajaa tuplaisi tehonsa, jos saisi säännöllisesti peliaikaa kovassa ykkösketjussa ja ykkös YV:ssä.

Chicagossa tällä kaudella Toewsin rinnalla ykkösvitjassa Victor Stalberg on tehnyt tasakentällisillä tehot 16+16 (ei saa juuri YV aikaa). Jossain muussa ketjussa ei varmasti tulisi tällaista jälkeä. (Marleaun tehot tasakentällisillä: 17+13.).

Philadelphiaan siirtynyt Simmonds taas on hyötynyt Giroux'n syötöistä ja herra on jo nyt tehnyt uuden maaliennätyksen (22+17) ja onhan näitä monia muita, jotka iskee ykkösketjussa kovia tehoja jonkun huipun "siivellä": Neal ja Kunitz (Malkin), Purcell (Stamkos) Jne jne.

Toki Marleau on joskus aiemmin kannuksensa jo hankkinut, mutta nykykunnossaan ollessaan en todellakaan ymmärrä herran puolustelua. Samaan kategoriaan Marleaun kanssa voisi kyllä laittaa monen muunkin veteraanin, mutta ei nyt aleta kaikkien joukkueiden faneja suututtamaan :)

Toki Sharksin ja Marleaun tilanteen ja sopimuksen huomioiden varmasti peluuttaisin itsekin Pattya ykkösen laidalla, kun tuskin ukosta eroon pääsee vielä 4 kauteen.. tuskin kukaan on halukas maksamaan herran sopimusta (4,5 vuotta lähes 7 miljoonaa /kausi).
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Toki Sharksin ja Marleaun tilanteen ja sopimuksen huomioiden varmasti peluuttaisin itsekin Pattya ykkösen laidalla, kun tuskin ukosta eroon pääsee vielä 4 kauteen.. tuskin kukaan on halukas maksamaan herran sopimusta (4,5 vuotta lähes 7 miljoonaa /kausi).
Marleaulla on tämän kauden jälkeen sopimustaan jäljellä 2 kautta. Pelkkiä pisteitä tuijotettaessa tulisi ottaa huomioon myös joukkueen pelitapa. Sharksien hyökkäyspeli on ollut pari kautta melkoisen mielikuvituksetonta ja tukkoista.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Marleaulla on tämän kauden jälkeen sopimustaan jäljellä 2 kautta. .

Niinpäs onkin, tuli katsottua taulukkoa silmät kierossa.

Pelkkiä pisteitä tuijotettaessa tulisi ottaa huomioon myös joukkueen pelitapa. Sharksien hyökkäyspeli on ollut pari kautta melkoisen mielikuvituksetonta ja tukkoista.

Kyllä ne Patty-pojat jaksaa puolustella =)
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Olipas taas matsi. Alakerta vuoti taas kuin se kuuluisa seula. Virheitä jatkuvalla syötöllä ja veskatkaan ei vakuuttanut (taaskaan). Viimeiset pari Nasvillen maalia oli enää vain pelailua, mutta ei toi Sharksin meno kauheasti vakuuta.

Patty iski jälleen maalin (rebarista Thorntonin esityöstä) ja oli pitkästä aikaa yllättävän näkyvä hahmo kentällä.

Jokaisessa matsissa Sharks vie kyllä laukaukset, mutta ei se paljoa auta kun vastustaja pääsee kokoajan ylivoima hyökkäyksiin / läpiajoihin jonkun järkyttävän siniviiva menetyksen takia.

No kohta loppuu vieraskiertue, jos vaikka alkaisi kotona kulkemaan vähän paremmin.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Mikä mättää?

Joukkue pelasi tuttuun tapaan paskasti ja otti pataansa. Olen moneen kertaan huudellut omaa kasvotonta kritiikkiäni pelitapaa kohtaan. Vielä ollaan pleijari viivan yläpuolella, mutta tippuminen karkeloiden ulkopuolell ei ole täysin poissuljettua. Kärkipään varausoikeudet on jo kaupattu. Moore kerkesi hyvänä deadline hankintana pelaamaan yhden pelin ennen loukkaantumistaan. En ihmettelisi yhtään vaikka Mooren loukkaantuminen estäisi ottelumäärän lisääntymisen loppukauden aikana.

Mikähän mahtaa olla TMacin kohtalo, jos kausi loppuu ennen aikojaan? Sharksien tapauksessa valmentajan tontti on ollut lähimenneisyydessä kohtuullisen vakaa paikka. Joka kesä ollaan paikattu jotain kohtaa joukkueessa, mikä on ollut kauden ongelma. Tänäkesänä teemat oli alivoimapelin parantaminen ja nopeuden hankkiminen. Alivoimapelin statsit ovat yhdet liigan huonoimmat ja joukkue on pelitavaltaan äärettömän hidas. Pelaajien luistelunopeudella ei tunnu olevan merkitystä pelitavan ollessa todella hidas.

Treidi deadlinella toivoisin DW:ltä malttia hankinnoissa. Vuokrapelaajien sijaan toivoisin katsetta ositettavan pelaajien suuntaan, joilla sopimus jatkuu kauden jälkeen. Varausoikeuksia soisi käytettävän erittäin harkiten, koska jo nykyisellään korkeimmat vuorot on kaupattu pois.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Ja taas Sharkseilta kunnon munimista. Lähellä oli voitto, mutta kaksi halpaa siniviiva lerppua Minnesotalle kolmannessa erässä käänti paletin.

Kaiken hyvän lisäksi Couture ilmeisesti loukkaantui, kun herraa ei näkynyt enää kolmannessa erässä jäällä. Viimeinen oma havaintoni Loganista oli kolmannen erän alussa, kun Zanon ajeli miehen naama edellä laitaan. Toivottavasti ei käynyt pahasti. Ukko luisteli kuitenkin itse vaihtoon.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Paluu kotiin. Karmea vieraskiertue on ohi. Menipä paskasti, nyt tuollaiset kolme pistettä playoff-viivan yläpuolella.

Joukkue slumppaa pahasti. En osaa sanoa mikä mättää, sillä nyt Wildia vastaan kiekkoja tuotiin jopa ylös eikä heitetty päätyyn ja käyty häviämässä kaksintaistelu. Peli näytti hyvältä tämän suhteen. Greiss oli hyvä, mutta päästi iisin.

Viimeisen kymmenen pelin pelaajien tehotilasto (niistä jotka ovat näistä suurimman osan pelanneet):

Burns -3
Boyle -4
Braun -5
Vlasic -2
White -7

Clowe -3
Couture -4
Marleau -5
Pavelski +2
Thornton +2
Mitchell -5
Wingels -1
Handzus -4
Winchester -2
Desjardins -2
McGinn -9

Tasaisesti nuo menee, ei kukaan ole ylipaska kenen piikkiin voisi pistää. Paitsi White, mikä nyt ei tule sinänsä yllätyksenä kun on nähnyt miehen pelaamista. Murrayta kaivataan takaisin. Ja paitsi McGinn. Ginner on hyvä energiapelaaja, joka vihdoin on tällä kaudella saanut laattaa maaliin. Kolmonen olisi ihannemuodossaan mielestäni Moore-Handzus-Mitchell/Wingels, joten McGinniä ei tarvita. Toki tuo sitä secondary scoringia, mutta jos omissa kolisee noin paljon niin kyllähän vaikutus on loppujen lopuksi negatiivinen. Ginner voisi olla kauppatavaraa, jos Wilson innostuu ostamaan jälleen vuokrapakin tai tiukan bottom-6 laiturin.

Joet ovat plussalla viimeisen kymmenen pelin aikana. Huikea suoritus. Marleaulla ruma -5, vaikka on pelannut suurimmaksi osaksi samassa kentässä. Toki tässä road tripin loppupuolella Marleauta siirreltiin kakkoseen jne. kun mikään ei toiminut. Viimeiset pari peliä Patty on pisteiden valossa kyllä ollut hyvä, puolustussuuntaan näyttää kuitenkin ikävältä.

--

Toiveita Wilsonille!

Älä tee kauppaa, missä (niistä joilla ei ole sopparissa NTC/NMC) Couture, Pavelski, Burns tai Vlasic suuntaa pois San Josesta. Älä siis tee Nash-kauppaa. Nash ei ilman Couturea tai Pavelskia tule Kaliforniaan.

McGinn ja White saavat puolestani lähteä, jos heidät pystytään korvaamaan kaupassa. Whitellä toki on modified NTC, joten se hieman vaikeuttaa ja kukapa häntä haluaisi.

Olisin myös kovin tyytyväinen, jos kauppoja ei tehtäisi ja Sharks heräisi pelaamaan. Jos pudotuspeleihin ei päästä, niin pihalla on joko McLellan, Wilson tai kummatkin.

Ps. Wilson sai Wild-pelaajan mailasta päähänsä viime pelissä ja poistui koppiin. Tilanne saattoi olla pahakin, kun TMac käytännössä pyörtyi hetkeksi, joten saas nähdä onko miehestä koutsaamaan Sharksia seuraavassa pelissä.
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Paluu kotiin. Karmea vieraskiertue on ohi. Menipä paskasti, nyt tuollaiset kolme pistettä playoff-viivan yläpuolella.

Ps. Wilson sai Wild-pelaajan mailasta päähänsä viime pelissä ja poistui koppiin. Tilanne saattoi olla pahakin, kun TMac käytännössä pyörtyi hetkeksi, joten saas nähdä onko miehestä koutsaamaan Sharksia seuraavassa pelissä.


Joukkue ei ole päässyt vieläkään kotiin vaan lentävät vasta tänään:
NHL: Sunnuntai oli San Jose Sharksin katastrofip - Ilta-Sanomat
Aika kurja reissu jätkille. Toivottavasti kelkka kääntyy nyt kotipeleissä.

http://www.youtube.com/watch?v=mTqSTjeZZmA Tuolta löytyy toi McLellanin tilanne.

Jotta ei olisi liian helppoa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös