San Jose Sharks 2011-2012

  • 182 097
  • 568

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onkos Justin Braun aina noin hukassa? Nyt ensin Kesler piti miesti pujottelukeppinä, minkä roolin Braun kieltämättä hoiti hienosti. Tämän jälkeen sitten alivoimalla ei enää uskaltanutkaan mennä Kesleriin kiinni ja tämä sai vapaasti laittaa riparit sisään. Sitten ei tuntunutkaan Braunia näkyvän hetkeen kentällä, joten oisko saanut palautetta vai pääsikö näkymättömäksi näiden jälkeen.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ducks ja nucks ovat kyllä ikäviä vastustajia. Aina tuntuu, että näitä vastaan ei tule tulosta vaikka mikä olisi. Nucks on vielä niin pirun taitava ja kova joukkue, että ei oikeastaan huvita edes katsoa niitä pelejä, kun turpaan tuntuu aina tulevan.

Nyt kuitenkin viimeisen kaksi peliä (Vancouver & Anaheim) ovat tuottaneet voitot ja näistä voitoista olen tosiaan nauttinut aivan helvetisti.

Canucksia vastaan Sharks oli suurimman osan pelistä niskan päällä, mutta sai voiton vasta pilkuilla (tarkempaa stooria voinee lukea Canucksin ketjusta). Peli oli kyllä taas todella fyysinen, joten sinänsä viihdyttävää kiekkoa aina nuo kohtaamiset.

Ducksia vastaan taas ensimmäinen puolituntinen oli kamalaa ja löysää, mutta Winchesterin tasoitusmaalin jälkeen homma lähti pyörimään paremmin (heti perään Ferrieron voittomaali) - jopa hirveä ylivoimapeli loksahti kohdalleen ja PP näytti lähes paremmalta kuin kertaakaan kaudella. Maali vain uupui. Ducks sittemmin kilisytteli tolppia, mutta Sharks rankaisi ja vei matsin 3-1.

Ben Ferriero. Kymmenen peliä, 4+0. Vrt. Havlat, 26 matsia, 2+13. Havlat on näyttävämpi, nopeampi ja kädekkäämpi, mutta Ferrierolla on sitä effortia ja hieman myös likaista työtä maalin edessä, sekä tietty myös maalivainua. Ferrieron neljästä maalista kaksi on ollut game winnereitä. Havlatin loukkaantuminen ei siis ole näkynyt juurikaan; toki tsekki oli pääsemässä parempaan tahtiin ja nostamassa tasoaan, joten kevättä ajatellen tietenkin menetys (jos oletetaan, että tehojen löytyminen kestää loukkaantumisen jälkeen).

MEV jatkaa puolustuksen tärkeimpänä palana. Demers - Braun -pari oli hieman vaikeuksissa välillä, mutta onko järkeä rikkoa kahta muuta suht hyvin toimivaa paria? Vandemeer, tervehdy.

Olipa paljon muutakin asiaa prospekteista, erikoistilannepelaamisesta, koti-vieras-saldoista yms. jonnin joutavasta, mutta tulikin kiire, joten pitääpä palata asiaan pikkutunneilla tai jopa loppiaisen puolella.

Hyvin kuitenkin lähtenyt kuluva vuosi käyntiin Sharksinkin osalta!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onkos Justin Braun aina noin hukassa? Nyt ensin Kesler piti miesti pujottelukeppinä, minkä roolin Braun kieltämättä hoiti hienosti. Tämän jälkeen sitten alivoimalla ei enää uskaltanutkaan mennä Kesleriin kiinni ja tämä sai vapaasti laittaa riparit sisään. Sitten ei tuntunutkaan Braunia näkyvän hetkeen kentällä, joten oisko saanut palautetta vai pääsikö näkymättömäksi näiden jälkeen.
Braun on vielä aika nuori, mutta kiekollisesti kyllä pätevä kaveri. Puolustuspelaamisessa on, kuten huomasit, jonkun verran petraamista. Ei ole Vlasic, ei.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jos en väärin ymmärtänyt, niin oli Sharks-voitto numero 700!

Näinpä, ja päälle vielä Jumbon 500. matsi hainutussa. Mies juhlisti tätä iskemällä häkin riparista.

Nyt kun nämä pakkovoitot jumbojoukkueista ovat takana, voidaan keskittyä hieman kovempaan tasonmittaukseen, kun Caps saapuu Shark Tankiin lauantai-iltana. Loistavaa darraviihdettä sunnuntaille.

Pakisto oli CBJ:tä vastaan seuraava:

Vlasic-Boyle
Braun-Burns
Murray-Demers

Vlasic tuli Boylen rinnalle paikkaamaan Boylen jokailtaisia jäätymisiä. Parit toimivat suhteellisen hyvin.

Boyle on kyllä kaksijakoinen tapaus. Kokoisekseen yllättävän hyvä omassa päässä, tekee fiksuja ratkaisuja. Hyökkäyspäässä pystyy olemaan maaginen, mutta ikä on tuonut epävarmuutta ja pieniä virheitä sattuu joka ottelussa. Vetää paljon, mutta maaleja ei tule. Rannarikin kestää juuri sen verran liian kauan virittää, että aina siihen ehtii joku hypätä eteen.

Tällä kaudella Boyle ei ole kuitenkaan mihinkään lähdössä, mutta ensi kaudella hänelle ei ehkä ole enää niin suurta käyttöä. Burns ja Vlasic pelaavat isoimmat minuutit ja toiveissa on vielä Demersin ja Braunin jatkuva hiljainen kehitys. Mikäli vielä Doherty tai jopa Petrecki kehittyvät, toinen saattaa nousta kokoonpanoon ensi kaudeksi pienemmille minuuteille. Boylella on NTC, mutta se muuttuu ratkaisevasti 1.7. jolloin hän saa valita kahdeksan joukkuetta, joihin treidaaminen ei onnistu. Tällöin kyllä Wilsonin täytyy harkita, miten arvokas veteraani on joukkueelleen. Kaikki tietenkin muuttuu, mikäli Sharks menee finaaleihin tai voittaa cupin. Tosin silloin Boylenkin hinta nousisi ja hänestä saisi paremman korvauksen. En kuitenkaan edes jaksa lähteä hahmottelemaan treidimahdollisuuksia, sillä Boylen asema puolustuksen liiderinä on pitkään ollut kiveen hakattu.

Wingels oli nostettu ylös Columbusta vastaan ja pelasi totutun pirteästi. Lopussa otti vastaan rajuhkon laitataklauksen, josta tuomittiin Dorsettille kaksiminuuttinen. Wingels ei näyttänyt loukkaantuvan pahasti, mutta käveli kuitenkin suoraan pukuhuoneeseen eikä palannut. Wingels on pelannut tehokkaasti farmissa, naputtaen 21 tehopistettä 27 matsissa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt AHL:n tähdistöotteluun, jonne Worchesterista pääsivät Sexsmith sekä Irwin, joka oli haistelemassa aikasemmin kaudella NHL-ilmapiiriäkin, pääsemättä tosin pelaamaan.

Nash ilmeisesti yritti haastaa Boylea tappeluun, mutta luojan kiitos Boyle ei tähän lämmennyt! Matsin jälkeen #22 kommentoi: "I was trying to think, ‘Am I going to do this?’ It’s been awhile. . ."
 
Viimeksi muokattu:

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Wildille hävittiin rankkareilla 5-4. Yhteen pisteeseen voi todella olla tyytyväinen, ottaen huomioon että Sharks oli kahden maalin takaa-ajoasemassa kun kolmatta erää oli pelaamatta neljä minuuttia. Burns palasi entiseen kotihalliinsa, eikä siinä sen kummempaa - ei buuausta eikä mitään. Seto oli penkitetty kurinpidollisista syistä, mutta Heatley pelasi ja kilautti kiekon tolppaankin.

Hyvä peli noin muuten. Kyllä tuo oli hieman omaa sössimistä, sillä Sharksilla oli pari paikkaa joista olisi todellakin pitänyt tehdä maali (varsinkin Desjardinsin tyhjä maali, josta onnistui saamaan kiekon ohi) ja Pavelski tykkäsi taas latailla kaikista vetopaikoista hehtaaripyssyllä plekseihin. Vanha kunnon Little Joe. Toki Wildkin kilisytteli tolppaa muutamaan otteeseen.

Heti alusta asti näki, ettei Niemellä ole paras päivä. Kaksi lähes identtistä häkkiä hanskapuolelta ja kiekot tippuivat jatkuvasti. Kun rankuille mentiin, tiesi tasan tarkkaan mitä tulee käymään ellei jokainen Sharksin vetäjä onnistu. Ei tosin Koivun häkkiä moni kaveri olisi kiinni ottanut.

Loistava tämä tämän kauden trendi, että maaleja tehdään huomattavasti enemmän kolmannessa erässä kuin ensimmäisessä. Marleaukin on iskenyt muistaakseni suuren osan maaleistaan viimeisellä kolmanneksella. Paikkoja toki on aina aikasemmissakin erissä, mutta kaveri onnistuu ne tuhlaamaan järjestään - mikäs siinä jos kolmannessa sitten uppoaa.

Braun oli pari kertaa pahoissa vaikeuksissa omassa päässä, ja saattaakin olla että tervehtynyt White ottaa hänen paikkansa joissain seuraavista peleistä.

Kyllä tuo on aivan helvetin inhottavaa mennä maalille kun Vlasic pitää jöötä. Tämä kaveri tulee olemaan meidän tärkein pakki tai jopa pelaaja pudotuspeleissä.

-

Säterille tässä vähän aikaa sitten ensimmäiset nollat Worchesterissa. Stalockin alkaa kohta olla toipumaan päin, joten alkaa mielenkiintoiset ajan kun kassareita löytyy kuusi kappaletta (Niemi, Greiss, Niittymäki, Stalock, Sexsmith ja Säteri). Siinä sitten treidivaraa, ja kun pakettiin heitetään vaikka Wildin kakkoskiekan varaus niin kyllä sieltä voi jo vahvistusta odottaa takarajalla.

Sharksin ensimmäinen (kakkoskierroksen) picki viime kesältä eli Matthew Nieto on muuten pelannut varsin mainiosti Bostonin yliopistojoukkueessa. Mies on tähän mennessä joukkueensa toiseksi paras pistemies parhaalla pistekeskiarvolla ja takana on mm. Sharksin toissa vuoden ykköspick Coyle, joka tosin (ilmeisesti) siirtyi vuoden vaihteessa OHL:ään. Nietosta on lupa odottaa hyvää top-6 laituria ja tähän mennessä kehitys on jatkunut suotuisana.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Oli kyllä Niemeltä yksi huonoimmista peleistä mitä muistan Sharks-maalivahdin pelanneen sitten Geoff Sarjeantin. Kotisohvalta käsin olisin vaihtanut veskan jo ensimmäisen erän puolessa välissä.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Hyvä että SVSV herättelee aina välillä ketjuja pystyyn. Jotenkin itsellä ollut laiskat ajat loppuvuodesta ja näyttää jatkuvan alkavallekin vuodelle.

Pelit on kyllä tullut katsottua ja Sharksin peli on kulkenut mallikkaasti ja pisteitä on ropissut tasaiseen tahtiin. Pelaajistosta alkupuoliskon paras on varmastikin ollut M-E Vlasic, kuten monet ovat hehkuttaneet. Joukkueen otteita seuraamaton saattaa pitää tätä ylihehkutuksena, mutta totuus on että Vlasic on ollut aivan huikea koko alkukauden. Pakistosta Burns on ollut hieman tuuliajolla ja miehelle sattuu yllättävän paljon virheitä. Jokatapauksessa tekisin kyseisen treidin ihan koska vaan uudestaan. Boyle on parantunut huimasti otteitaan toivuttuaan ilmeisesti kokonaan jo nyt jalkamurtumasta. Liikkeestähän tuon näkee heti ja se taas välittyy tulostaululle.

--

Treidihuhuja muutamia on saanut lukea ja varmasti Niittymäestä pyritään hankkiutumaan eroon ja pakettiin, kuten SVSV mainitsi niin kakkoskierroksen varaus ja pakkiprospekti (Braun) olisi hyvä saada. Tuomo Ruutu olisi yksi mielenkiintoisimmista huhuista. Tietysti fantasiointiin jos lähtee niin Selänne ei lähde kaliforniasta vaan tulee naapuriin tekemään paluun Sharks paidassa...

PS. Tuosta Wild matsista mielenkiintoinen pointti eli Setoguchi ei pelannut kurinpidollisista syistä johtuen ja Wildin luotettavin Russon blogi kertoo startribunessa syyksi, että mies olisi missannut joukkueen palaverin, koska tämä oli tapaamassa Sharksin pelaajia. On se Sharksin mies edelleen tuo Seto. Viimeksi loukkasi itsensä ettei tarvitse pelata vanhoja kavereita vastaan nyt sitten otti popparit kouraan mieluiten :)

Alla lainaus kyseisestä Russon blogista:
On a night when the Wild was already without second-liners Pierre-Marc Bouchard and Guillaume Latendresse, Yeo made the gutsy decision to scratch Devin Setoguchi for what he called a violation of a team rule. Multiple sources tell me Setoguchi missed a team meeting this morning the night after going out with a bunch of his Shark buds.
 
Treidihuhuja muutamia on saanut lukea ja varmasti Niittymäestä pyritään hankkiutumaan eroon ja pakettiin, kuten SVSV mainitsi niin kakkoskierroksen varaus ja pakkiprospekti (Braun) olisi hyvä saada.

Oli pakko tulla tänne kirjoittelemaan, tässä Niittymäkeä fanittaneena Doug Wilson saa kyllä meikäläiseltä aikamoista keskisormea tätä nykyä.
Sen lisäksi että tuo Hjalmarsson offersheet vittuilu jo muutenkin capin kanssa painineelle Hawksille oli suhteellisen ikävä temppu, niin sen vielä ymmärsin koska siinä sentään oli ideaa .

Se mitä Wilson teki Niittymäelle on kyllä jo puhdasta kusipäisyyttä suoraan sanottuna. Niittymäki ei ensinnäkään varmaan tehnyt sopimusta Sharksiin sillä idealla että pääsee taas katselemaan kakkosvahdin paikalta huonosti pelaavaa ykköstä (Niemi tuotiin Sharksiin sen jälkeen kun Niitty oli tehnyt sopparin jo ja Niitylle puhuttu ykkösen paikasta). Nyt leikkauksen ja kuntoutuksen jälkeen vielä ei pääse yhtä ainutta pirun peliä pelaamaan.

Jos olisin NHL maalivahti ja UFA, en ikimailmassa kirjottaisi sopimusta alle jos tarjoajana olisi Sharksin Doug Wilson.

Mitkäs on Sharks fanien tuntemukset aiheesta ja oman managerin toiminnasta yleensä pelaajiaan kohtaan ?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mitkäs on Sharks fanien tuntemukset aiheesta ja oman managerin toiminnasta yleensä pelaajiaan kohtaan ?
DW on yleisesti ottaen erittäin hyvää pataa pelaajiensa kanssa. Mutta niin kuin Setoguchin ja Niemimäen tapaukset osoittavat, osaa kyllä olla mulkkukin tarvittaessa.

Mitä mieltä aikoinaan oltiin Niemen signaamisesta: San Jose Sharks 2010-11 väliviiva naseva lausahdus - Sivu 3 - Jatkoajan keskustelupalsta

On tuo nyt tietysti Niittymäen loukkaantumisia vasten ollut fiksu liike, mutta... niin. Vastakarvaan se iski silloin ja nykyään on vähän sellainen fiilis, että saattavat tietää joukkueen johtoportaassa enemmän pelaajien terveydellisistä seikoista kuin mitä me.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Oli pakko tulla tänne kirjoittelemaan, tässä Niittymäkeä fanittaneena Doug Wilson saa kyllä meikäläiseltä aikamoista keskisormea tätä nykyä.
Sen lisäksi että tuo Hjalmarsson offersheet vittuilu jo muutenkin capin kanssa painineelle Hawksille oli suhteellisen ikävä temppu, niin sen vielä ymmärsin koska siinä sentään oli ideaa .

Jos olisin NHL maalivahti ja UFA, en ikimailmassa kirjottaisi sopimusta alle jos tarjoajana olisi Sharksin Doug Wilson.

Mitkäs on Sharks fanien tuntemukset aiheesta ja oman managerin toiminnasta yleensä pelaajiaan kohtaan ?

Hjalmarsson/Niemi episodi on ollutta ja mennyttä ja se on sen kesän yksi parhaista liikkeistä. V-mäinen kyllä, mutta loistava organisaation kannalta.

Tuskin Wilson Niittymäen sainatessaan tiesi, että sieltähän tulee mahdollisuus saada ilmaiseksi Stanley cup voittaja maalivahti. Ensisijaisesti kuitenkin tarvittiin pakkia paikkaamaan Blaken jättämään aukkoa.
Itse ihmettelen myös, että miksi Niittymäkeä ei ole käytetty edes näyteikkunassa kuntoutusjakson jälkeen. Varmasti Niitty pystyisi hyvin kakkosmaalivahdin roolin hoitamaan, mutta meillä on nyt Thomas Greississa kakkonen joka pystyy hoitamaan Niemelle huilitaukoja. Toivoittavasti myös McLellan ymmärtää tämän eikä peluuta Niemeä puhki runkosarjassa jo.

Yleisesti ottaen sopimuksien kanssa on toimittu hienosti, mutta viime aikoina on tullut esiin kaksi raakaa todistetta, että NHL on bisnestä tuoreimpana menneeltä kesältä Setoguchin soppari ja sitten juurikin Niittymäki.

Sharksilla on tällä hetkellä sopimuksen alla 7! maalivahtia. Niemi,Greiss,Niittymäki,Säteri,Sexsmith,Stalock, sekä Andersson junnuissa, joten hetkeen tuskin ufa veskoja tarvitsee katsella :)

Summasummarum. Ihmettelen miksei Niitylle anneta näyttöpaikka, mutta ymmärrän miehen olevan siirtolistalla, koska tämä tuo trade deadlinelle reippaan miljoonan lisäpelivaraa. Yleisesti olen tyytyväinen Wilsonin toimintaan.

EDIT. reilusti myöhässä!
 

yonaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kyllä aamupuuro maittaa tänään. Kaksi todella näyttävää maalia ja Niemelle kauden toinen shutout. Jetsillä omat paikkansa varsinkin eka erässä, mutta kunnon paukkuja peggerit eivät löytäneet. Avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Burns spurttasi omalta maalilta ja jotenkin luikki Hainseyn jaloista, vapaata syöttötilaa riitti ja Couture on näistä viime aikoina maalannut kohtuullisesti. Toinen tuli nelosen komean kiekottelun tuloksena.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Voittoputki katkesi Chicagossa, mutta jossain vaiheessa sen oli tultava ja nyt ensi yönä Flames tulee Shark Tankiin. Kaksi pistettä tästä jäävät Kaliforniaan, on luonnollinen toive.

Niittymäen tilanne on seuraava: kaupan. Niitty itsekin on tokaissut, että hänelle etsitään uutta seuraa. Mutta mitä saada vastineeksi maalivahdista, joka oli loukkaantuessaan hierarkiassa kakkonen ja nyt, hyvin pitkän sairasloman jälkeen tekee paluun jäille metallilonkalla. Tekee muuten historiaa (mikäli pääsee vielä pelaamaan joskus matsin) ollen ensimmäinen metallisella tekonivelellä pelaava kassari.

Ei siis peliaikaa hyvin pitkään aikaan eli ei viime aikaisia näyttöjä eikä takuita siitä, että pysyy kasassa. Toisaalta vanhat näytöt kielivät siitä, että parhaimmillaan kykenevä uskomattomiin game savereihin. Vastineeksi Niitystä voisi saada conditional pickin, eli jos Niitty tekee uuden seuransa kanssa jatkosopparin tai pelaa tietyn määrän pelejä, Sharks saisi pickin (3-6. kierroksen).

Omissa toiveissa nyt olisi se, että Niitty olisi osa isompaa kauppaa jossa Sharksiin tulisi maalintekoon pystyvä laituri (a la Ruutu), mutta tärkeintä nyt ehkä olisi kuitenkin, että Niitty pääsisi edes johonkin pelaamaan. Tekisikö 'canes sitten Niittymäen kanssa jatkosopparin ja hommaisi näin Wardille pätevän kakkosen, en tiedä. Tuskin, löytyyhän sieltä kuitenkin Boucher pitemmällä pahvilla. Heiltä löytynee enemmän kiinnostusta Sharksin nuoriin maalivahtiprospekteihin kuten Säteriin tai Sexsmithiin, joista kummastakin voi kehittyä mainio NHL-maalivahti (olen ymmärtänyt ettei siellä Hurricanesin farmissa kasva mitään selvää suuren panostuksen mv-prospektia), joten luultavasti toinen näistä olisi osa kauppaa jos Ruutu kohti San Josea suuntaisi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Heiltä löytynee enemmän kiinnostusta Sharksin nuoriin maalivahtiprospekteihin kuten Säteriin tai Sexsmithiin, joista kummastakin voi kehittyä mainio NHL-maalivahti (olen ymmärtänyt ettei siellä Hurricanesin farmissa kasva mitään selvää suuren panostuksen mv-prospektia), joten luultavasti toinen näistä olisi osa kauppaa jos Ruutu kohti San Josea suuntaisi.

OT:

Onhan Carolinalla Mike Murphy kasvamassa farmin puolella. Voitti junnuissa muun muuassa ensimmäisenä maalivahtina ikinä OHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan pystin kahtena vuonna perätysten. NHL:ssäkin päässyt tällä kaudella pelaamaan 36 minuuttia ja pitänyt maalin puhtaana.

Sitten sieltä organisaatiosta löytyy myös Elitserienissä kovaa kautta pelaava tanskalainen Frederik Andersen sekä OHL:n maalivahtitilastojen kärkipäässä oleva Matt Mahalak.

Eli luulisin Carolinan katseiden olevan muualla kuin maalivahtiprospecteissa, etenkin kun heillä on ylhäällä nuori franchiseveskari Cam Wardissa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Onhan Carolinalla Mike Murphy kasvamassa farmin puolella. Voitti junnuissa muun muuassa ensimmäisenä maalivahtina ikinä OHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan pystin kahtena vuonna perätysten.

Näin siis, eli Ruudun saamiseksi tarvittaisiin kaikkea muuta paitsi maalivahteja, joita Sharksilla on oman tarpeen. Sääli.

Desjardinsilla on yhä oireita Byersin päähän kohdistuneesta taklauksesta (josta kaveri sai kolmen matsin pelikiellon) eikä näin ole pelikuntoinen. Aivotärähdys kuten tunnettua saattaa viedä pitkäänkin, mutta toisaalta Desjardins on käynyt jo jäällä.

Myös Clowe on sivussa Flamesia vastaan. Status on dtd, joten eiköhän Ryane pian saada mukaan. Kuntoutukoon toki rauhassa, Sharks on nyt aivan tarpeeksi hyvässä vireessä pärjätäkseen muutaman pelin ilman Clowea. Flamesia vastaan tosin Clowe on ollut vireessä; mies on tehnyt seitsemän maalia Calgaryn verkkoon mikä on hänen suurin määränsä tiettyä joukkuetta vastaan.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks voitti ansaitusti Flamesin kotonaan rankkareilla. Rankkareista pistivät sisään Handzus, joka on todella varma näissä, ja Burns, joka pelasi muutenkin tietenkin hyvän pelin.

Vitutus pelin aikana oli monta kertaa korkealla. Ensinnäkin Sharks sai kiekon kolme kertaa tolppaan tai rimaan, jonka jälkeen tietenkin Flames rankaisi. Käsittämättömin näistä oli Pavelskin ylärima, jossa kaveri pääsi latailemaan tyhjään maaliin parin minuutin ajan ja sitten täräyttää ylärimaan. Selostajat huutelivat, että siihen olisi pakki saanut mailansa väliin mutta itse en moista erottanut ja turhautuneisuus Pavelskia kohtaan kasvoi hyvin aggressiivisesti.

Mitchell tasoitti pelin ja täytyy kyllä sanoa, että penkityksen jälkeen #17 on ollu todella hyvä ja hoitanut pörrääjän roolinsa mainiosti. Pisteetkin katsomokomennuksen jälkeen taitavat olla 1+2.

Uskomattominta pelissä oli Sharksin hylätty maali jatkoajalla. Se näkyy ottelukoosteessa kohdassa 3.30 --> kun siihen ei nyt suoraa linkkiä ole. Myös Pavelskin missaus on kohdassa 0.30 -->, ilman suoraa linkkiä sekin.

Jokinen tönäisee itse Kiprusoffin tasapainosta ja Braunin maali hylätään. Lähin dumari katsoi koko ajan kiekkoa eikä todellakaan nähnyt mitä maalin edessä tapahtui, mutta päätti ottaa vallan omiin käsiin Kipperin valitettua. Sharksin hyökkääjä ei edes hipaissut Kipperiä. Hahn ja Remenda ottivat myös vahvasti kantaa tähän - ja aivan syystä. Miksei tällaisessa tilanteessa vain voisi ottaa puhelua (oli se sitten yläkertaan tai Torontoon) ja tarkistaa tilanne? Vai olivatko tuomarit niin varmoja ratkaisusta?

Kipinöitä sinkoilisi aivan saatanasti jos Sharks ei olisi matsia voittanut. Nyt meni edes osin oikein, tosin silläkin taitaa olla merkitystä äärimmäisessä tasatilanteessa sarjataulukossa että kumman tasapisteissä olevan joukkueen voitoista enemmän on tullut jatkoajalla kuin rankkareilla.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Stalockin kuntoutuminen lähes vuoden takaisesta vammasta on nyt edennyt siihen pisteeseen, että mies lähtee hakemaan pelituntumaa Stocktonin ECHL-joukkueesta. Kohta saadaan siis Stalock takaisin ja tämä tietää sitä, että AHL:n puolella peliajasta kilpailisivat Sexsmith, Säteri ja Stalock. En jaksa nyt tarkistaa meneekö JP Andersonin ensi kausi vielä CHL:ssä, mutta jos ei, niin hänelle pitää tehdä ensi kaudella tilaa - niin vakuuttavasti on pelannut (tilastojen valossa) junnuissa. Ellei sitten Anderson mene Thunderiin, mutta se on ensi kauden asioita.

Kun alivoima on suhteellisen huonoa, niin hyvä että niitä tilaisuuksia ei vastustajalle juuri anneta. Sharks on ollut alivoimalla NHL:n vähiten ja jättänyt kolme kertaa vastustajan ilman ylivoima-aikaa, kuten viime yönä Flamesia vastaan. Alivoima on kyllä myös parantunut hieman alkukaudesta, mutta vieläkään ei ole mitään cup-tasoa.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Braun No Goal

Tuossa yllä on SVSV youtube-linkki Braunin hylättyyn maaliin. Onneksi ei ottelu ratkennut siihen. Jos nyt kävisi kuitenkin niinkin hullusti niin voisihan tuosta haittaa olla tasapisteissä runkosarjan lopussa kun alettaisiin ROW tilastoja laskemaan, mutta tämä ei ole mahdollista.

Hmmm, joo kyllähän alkaa olla pikkuhiljaa tungosta maalivahti osastolla ja kohta alkaa päitä putoilemaan. Niittymäen kauppa-arvo tuskin kovin korkealla on ja miehestä olisi edes hyvä saada jotain sälää takaisinpäin. Vaikka se kuuluisa 6-7.kierros varausoikeus. Toivoisin ettei organisaatio näkisi Säteri kauppatavarana, mutta tässä vaikuttaa itsellä miehen Tappara kytkös, joten olen puolueellinen. Mieluummin Stalock/Sexsmith osastolta kauppatavaraksi. Stalock varmasti arvokkain näistä organisaation silmissä, toisaalta mies on myös täysin arvoitus minkälaiseen kuntoon pääsee pahan loukkaantumisen jälkeen.

Kovasti meinasi eilen huhut kiihtyä Clowen ympärillä kun mies ei kokoonpanossa ollut ja treidiä huhuttiin yhdessävaiheessa jo tehdyksi Toronton kanssa, mutta näissä ei sitten perää ollut. Hyvä niin. En olisi Clowesta valmis vielä luopumaan vaikka mies ei omalla tasollaan tällä kaudella vielä ollutkaan, mutta jos Clowe lähtee niin missä on lihas top6 miehissä?

Pelit kulkee ja voittoja ropisee. Tällä kaudella San Jose on tehnyt huomattavasti vähemmän maaleja kuin viime kausina tai sitten se vaan tuntuu siltä, mutta Sharks on vastaavasti päästänyt liigan 4. vähiten omiin. Tiukat ja vähämaaliset ottelut saadaan järjestään käännettyä voitoksi ja takaapäin tullaan hyvällä prosentilla rinnalla ja ohi. Kokokauden on ollut jotenkin luottavainen olo joukkueseen eikä parinkaan maalin tappioasema saa paniikkia pintaan.

Edit. Säteristä puheenollen ahl:n sivuilla on Säteristä hyvä artikkeli. Kannattaa lukea!
http://theahl.com/sateri-next-in-finnish-line-p175533/t-mobile_news_article&bblh=other
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tiukat ja vähämaaliset ottelut saadaan järjestään käännettyä voitoksi ja takaapäin tullaan hyvällä prosentilla rinnalla ja ohi. Kokokauden on ollut jotenkin luottavainen olo joukkueseen eikä parinkaan maalin tappioasema saa paniikkia pintaan.

Itselläni on ollut sama fiilis, varsinkin nyt joulu- ja tammikuun ajan. Tappiolla ollaan oltu, mutta levollisin mielin olen aina peliä katsonut. Chicago-peli viimeistään osoitti, että nopeasti sieltä voidaan nousta (ja usein tosiaan noustaankin) tasoihin ja ohi. Huikea parannus aikaisempiin kausiin, joissa trendi tuntui aina olevan toisin päin, eli viimeiseen erään lähdettiin johdossa.

Nytkin Flamesia vastaan uskalsi loppuun asti odottaa sitä tasoitusmaalia - ja sieltähän se tuli. Sharks taitaa muuten olla tehnyt toisessa erässä NHL:n eniten maaleja, kun ensimmäisen erän maalimäärät ovat melko häntäpäässä. Olisivatko kolmannen erän maalit sitten olleet melko keskivaiheilla.

E: seuraavasta pelistä sen verran, että Clowe on vielä sivussa, mutta Desjardins palaa nelosen keskelle. Ei päätiltistä saanut siis aivotärähdystä, tai jos sai, niin harvinaisen lievän.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Kovasti meinasi eilen huhut kiihtyä Clowen ympärillä kun mies ei kokoonpanossa ollut ja treidiä huhuttiin yhdessävaiheessa jo tehdyksi Toronton kanssa, mutta näissä ei sitten perää ollut. Hyvä niin. En olisi Clowesta valmis vielä luopumaan vaikka mies ei omalla tasollaan tällä kaudella vielä ollutkaan, mutta jos Clowe lähtee niin missä on lihas top6 miehissä?

Mitäs sieltä Torontosta olisi tullut takaisin päin? Ja mitä Sharks kaipaa tällä hetkellä, jos Clowea kauppaavat?

I like Clowe. Maistuisi mun Wingseihin ihan milloin vain.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mukava peli taas Flamesia vastaan. Draamaa, fyysistä peliä ja taistelumaaleja. Kipper oli loistava, Niemeltäkin hyvä peli. Onneksi ei tarvitse luistella tuota Burns-Murray pakkiparia vastaan, siinä oli erityisesti kolmannessa erässä sitä tiettyä fyysistä dominointia.

Näyttää erityisesti tämän ja parin edellisen pelin perusteella siltä, että tuomareille on annettu käsky antaa pelaajien estää reippaasti enemmän kuin ennen. Asiaa vähän tuossa Sharksin hf-palstalla sivusivatkin. Tämä näkyy erityisesti näitä Flamesin tyylisiä joukkueita vastaan, erityisesti Sharksin tyyppisillä kiekon hallintaan ja sen aktiiviseen noutamiseen hyökkäyspelinsä perustavilla joukkueilla.

Selvimmät tilanteet tulevat kun hyökkääjä laukoo kiekon pakkien taakse, niin hänen linjallaan oleva puolustaja saa ottaa huomattavasti vapaammin hyökkääjän vauhdin pois jolloin vapaa puolustaja saa noudettua kiekon.

Tämä on selvä paluu työsulkua edeltävään kiekottoman pelaamisen tyyliin, kenties reaktiona tähän aivotärähdysbuumiin. Logiikkana lienee vähemmän vauhtia, vähemmän voimaa. Toivottavasti Sharks ja McLellan reagoivat tähän tarpeeksi nopeasti vaikka näitä voittoja nyt on tullutkin hyvin ja joukkue on hyvissä asemissa konferenssin kärkipaikan sieppaamiseksi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mitäs sieltä Torontosta olisi tullut takaisin päin? Ja mitä Sharks kaipaa tällä hetkellä, jos Clowea kauppaavat?

I like Clowe. Maistuisi mun Wingseihin ihan milloin vain.
Clowe on kaupan jos vastaan tulee 60 pisteen powerforward joka on pukukoppiliideri. Ja toisen kierroksen varausoikeus.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Clowe on kaupan jos vastaan tulee 60 pisteen powerforward joka on pukukoppiliideri. Ja toisen kierroksen varausoikeus.

Eli diili Toronton kanssa on no can do. Vai lasketaanko Lupul powerforwardiksi?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eli diili Toronton kanssa on no can do. Vai lasketaanko Lupul powerforwardiksi?
No ei, ei Torontosta ketään tule kuka Sharksia kiinnostaisi. Sen takia se oli ihan ankka koko juttu. Clowella oli vaan naama pipi, nenä taitaa olla murtunut.

Niinkuin huomasit, "vaatimukset" Clowesta olivat Clowe + toisen kierroksen varausoikeus =P
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
No ei, ei Torontosta ketään tule kuka Sharksia kiinnostaisi. Sen takia se oli ihan ankka koko juttu. Clowella oli vaan naama pipi, nenä taitaa olla murtunut.

Niinkuin huomasit, "vaatimukset" Clowesta olivat Clowe + toisen kierroksen varausoikeus =P

Daa daa. Sitähän minäkin, ettei Sharks nyt ala yhtä parasta äijäänsä vaihtamaan mihinkään Maple Leafs luuseriin.

Keväällä kirjaimellisesti ISO palanen mahdollista menestystä tuo Clowen poeka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös