San Jose Sharks (1) - Anaheim Ducks (8), Playoffs 2009, Länsi, 1. kierros

  • 38 692
  • 138

trap

Jäsen
Harmittaa vähän etten jaksanut yöllä herätä katsomaan. Helvetin hyvältä näyttää Ducksin kannalta, jotenkin osasin odottaa tätä.

Sharks & Thornton - pettää aina.

Jos Ankat tästä jatkoon menee, niin toivottavasti ihan suoraan 4-0 tai sitten 4-1. Runkosarjan lopussa meni kuitenkin aika paljon energiaa pleijaripaikan hakemiseen ja lepo olisi tarpeen ennen 2. kierrosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihmetellä kyllä pitää tuota Sharksin touhua. Uskoin aiemmin, että se löysä pelaaminen pleijareissa olisi Ron Wilsonin syytä, mutta ei sille ongelmalle taida nyt mahtaa mitään suuri ja mahtava Todd McLellankaan. Sharksia on aina hehkutettu miten siellä on isokokonen ja fyysinen hyökkäys, mutta kun ne pelaa joka vuosi pleiajreissa kuin hiirulaiset. Mistä helvetistä tämä johtuu? Thorntonin asenneko sen tartuttaa kaikkiin muihin?

Noh, en nyt tätä ihmettele sen enempää vielä kun en ole yhtään tämän kevään peliä nähnyt.

Tilastollisesti ainakin Sharksin työmäärä oli valtava:
Laukaukset 44 + 21(blokattua) + 18(ohi) = 83
Ankkojen vastaava 26+11+14 = 51
Taklaukset 40 (SJ) - 28 (Ana)
Aloitusvoitotkin tuli kotiin erityisesti Thorntonin ansiosta.
Mutta maalit ratkaisee.

Kyllähän tuo pakisto edelleenki näyttää helvetin kovalta. Pronger, Nieds ja Beauchin voi heittää koska tahansa jäälle ja sen lisäksi sitä tukee pätevä Whitney, sekä Wishniewski. Sitten on vielä fyysinen Brookbank. Pakisto on itseasiassa parempi kuin vuonna 2007. Wishniewski, Whitney, Brookbank > O´Donnell, DiPenta, Huskins.

Viidellä pakilla käytännössä menevät, kun se TOP5 on niin laadukas.

edellisen pelin minuutit:

Niedermayer 26:51
Pronger 24:54
Beauchemin 22:13
Wisniewski 20:02
Whitney 18:18
Brookbank 7:56

Jännä sinänsä, että Whitney on kauden aikana saanut tiptuksen Pensin ykköspakista (ennen Goncharin paluuta) Ankkojen vitospakiksi.
 

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Itse olen hieman ulkopuolisena seurannut kahta Sharks - Ducks peliä käytännössä kahta viimeistä erää kummastakin. Kyllähän sarja Sharksien hallintaa on ollut, mutta hieman munatonta touhua kaikenkaikkiaan. Puck Fronger ja kumppanit taitavat sittenkin pelottaa liikaa. Jonas Hiller on ollut maalilla erinomainen. Getzlaf on ollut kentän kunkku kovilla minuuteilla. Anaheimin av on upeassa iskussa ja kyllä joukkue on kannuehdokaslistan kärjessä tuolla puolustuksella.

Herra "Pete" Thornton 2 peliä 0+1
Suuri ja mahtava kapteeni Marleau 2 peliä 0+0
Norrispuolustaja Doug Murray 0+0 ja tapot 0

Mutta ihan oikeesti, pelatkaa nyt Sharksit. Anaheimia ei saa päästää 4-0 suoraan jatkoon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Tilastot ovat mitä ovat. Ankoilla on ollut kahdessa ottelussa riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, että niistä tekee ottelun voittoon tarvittavat maalit. Paikkoja on voitu tuhlatakin, kun puolustus on siivonnut oman maalin edustaa hyvin ja Särkiä ei ole pahemmin päästetty laukomaan ykkössektorilta.

Ducksin pelin kulmakivet puolustuspäässä ovat itse asiassa yllättävän samankaltaiset kuin Bruinsilla. Kiekon perässä ei luistella pää kolmantena jalkana, vaan keskitytään laadukkaiden maalintekotilanteiden ehkäisyyn. Loput jätetään maalivahdille. Pelitavasta seuraa usein vastustajan näennäistä hallintaa ja paljon laukauksia, mutta vähän maaleja.

Thorntonilta tänään hieno syöttö Cheechoon maaliin. Tyhjiin sai inuiitti pistää.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Thorntonilta tänään hieno syöttö Cheechoon maaliin. Tyhjiin sai inuiitti pistää.

Oletko kuumeessa vai mistä johtui tämä hetkittäinen suonenveto sormissa? Ethän sinä Thorntonia voi kehua?


Ja sitten asiaan.
Maalinteko se maalinteko. Ei auta jos ammut 50 laukausta peli kohden jos kaikki menee maalivahdin patjoihin.
Mitä kerkesin tämän aamun matsia katsoa ja mitä olen lukenut niin ilmeisesti aivan samanlainen peli ollut kuin ensimmäinen.
Pelistä ei sen enempää kun sitä tosiaan en kokonaan nähnyt.

Ducks puolustus on kyllä kova. Siirtorajalla pelkäsinkin sitä kun Whitney siirtyi länteen ja vielä samaan divisioonaan.

Tiukkaa on, mutta täysin en ole vielä luovuttanut vaikka välillä alkaakin tuntua, että Sharksin kannattaminen on kuin Hifkiä kannattaisi. Sillä erotuksella, että hait pärjää runkosarjassa.

Masennuslääkkeitä kuluu, kuluu, kuluuu..........

Jatketaan taistelua.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Jos Ducks tämän sarjan vie, niin ainakin itselleni se tulee melkoisena yllätyksenä. Näyttää aivan siltä, että äijät alkoivat voittamaan pelejä vasta kun oli pakko, saavuttaen viimeisen Playoff-paikan. Niin kuin tässä ketjussa on moneen kertaan mainittu, Sharksien tähdet ovat aivan jäässä, mukaan luettuna Douglas Murray. Saa nähdä viekö Ankat tämän suoraan neljässä, vai herääkö Sharks vielä taistelemaan.

Thorntonilta tänään hieno syöttö Cheechoon maaliin. Tyhjiin sai inuiitti pistää.

Cheechoo on Cree-intiaani, ei eskimo.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Pari mietettä täältä myös kiperään Hai/Joe-tilanteeseen:

Sharksin tehottomuudesta tulee mieleen se tosiasia että Thornton on kuitenkin vain pelinrakentaja enemmän kuin maalitykki. Mies ei omista hirmukovaa ja tarkkaa lämäriä jolla voisi ratkoa itse pelejä. Cheechoon 56 maalin "yllätys"superkauden jälkeen Thornton on näyttänyt välillä tavalliselta kuolevaiselta. Cheechoo näyttää (myös)aivan eri pelaajalta kuin pari vuotta sitten? Voiko kaikkea pistää loukkaantumisen piikkiin? Marleaun paluu maanpinnalle hyvän syksyn (loukkaantumisen jälkeen ollut aika vaisu pisteiden valossa) jälkeen on myös tehnyt Joen työstä liian vaikeaa. Mikään kiiturihan mies ei ole koskaan ollut joten ehkäpä vastustaja on oppinut puolustamaan yksinäistä pelintekijää?

Amatööri NHL pelien seuraajana silmiin on pistänyt jo parin kauden ajan sama "ongelma". Itse en muista koska olisin nähnyt Joen kentällisen tekevän muunlaisia maaleja kuin yv-maali jauhettuna kulmasta. Vastaesimerkkinä voidaan käyttää vaikkapa Devilsin PZL-kenttä joka tekee tasakentällisin koko ajan maaleja. Onko kyseessä Haiden pelitapa vai Joen hitaus? Vai mikä? Käsittääkseni hait pelaavat Mclellanin toimesta ainakin jollain tavalla samantyylistä kiekkoa kuin Detroit? Joku viisaampi voi kertoa tästä lisää.

Jos ankat tämän sarjan vie niin luvassa on varmasti paljon muutoksia Hailaumaan? Tuntuu vain kokoajan siltä että Big-Joe on hiipumassa dominoivasta supersentteristä tavallisten ykkössentterien joukkoon kun taas pelityyliltään hieman nuorta Joe:ta muistuttava Getzlaf on menossa aivan eri suuntaan...

Joen puolustukseksi voidaan sanoa että mies on tehnyt n. piste per peli viimeisen kolmen pleijarikauden aikana. Ehkä kyseessä on normaali "Jagr"-ilmiö jolloin pelaaja tekee enemmän 90 kuin 110 tehopisteen kausia vanhetessaan. Mieheltä odotetaan ehkä liikoja? Tästä kun Joe vielä nostaa Hait jatkoon parilla multipojopelillä niin on arvostelijoilla taas toinen ääni kellossa:)
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Yllätys?

Anaheimin johto otteluvoitoin 2-0 on itselleni samalla yllätys, mutta samalla se mitä pelkäsinkin.
Etukäteen oli selvää, että sharksit saa vastaan nousukunnossa olevan joukkueen, koska vastustaja ei selviä ilman loppukaudella venymistä playoffeihin.
Miten pelasi Sharksit samaan aikaa? Taistelu runkosarjan voitosta erittäin tiukka ja mikä oli Sharksien oma panos? Viimeiset 3 peliä: Coloradosta voitto (rankkareilla 1-0!!) ja häviöt Los Angelesille ja Phoenixille. Eli vastassa kolme joukkuetta, joiden olisi melkein kannattanut hävitä SJ:lle, kun playoff paikka oli jo mennyttä.
Onneksi etumatkaa Bostoniin ja Detroittiin oli tässä vaiheessa ja he myös konttasivat omissa peleissä.
Näin, kun ajattelee niin lähtökohtana Anaheimilla enemmän nostetta sarjaan.

Mitä tulee itse peleihin, niin voisin väittää, että mitään muuta joukkuetta Anaheim ei tolla pelillä olisi voittanut.
Ainoa asia missä Anaheim on ollut hiukan edellä on puolustus. Aika kurinalaisesti tukkivat ykkös-sektorin, mutta muuten melkein joka osa-alueella SJ on ollut parempi. Paitsi siinä maalinteossa, jossa myös Duckseille on pomppinut enemmän.

SJ selvästi skoutannut tämän, että Hilleriltä tulee vedot takaisin yhtä kovaa, kuin ne sinne vedetään. SJ ei ole maalin edessä päässyt juuri kakkoskiekolle, vaan Anaheim siivonnut sen hyvin.
En muista Hillerin torjunneen näissä otteluissa montaakaa kertaan pystyasennossa. Jokaisessa vedossa polvilleen ja maila längien eteen ja kiekko on tullut joko siihen mailaan tai Ducs logoon. Yhden maalin (Clowe) SJ on onnistunut tällä tavalla tekemään ja sekin muutti suuntaa Anaheimin pakista.
Sharksit vetänyt vissiin 3 kertaa maalin kehikkoon. Näissäkin Hiller polvilleen näkemättä ja tietämättä mihin kiekko menee. 2 senttiä veto tarkempi niin sisällä olisi ollut. Cheechoo veivasi hienosti kiekon kattoon Hillerin ollessaan tutussa torjunta-asennossaan.

http://images.google.fi/images?gbv=2&hl=fi&sa=1&q=jonas+hiller&btnG=Etsi+kuvia&aq=f&oq= Googlen kuvahakuakin selaamalla tulee torjuntatyyli selväksi :)

Anaheimissa, kun Sharksit jatkaa vaikka samalla pelillä, mutta vedot laadukkaampina ja hieman paremmalla onnella, niin voitot on täysin otettavissa.

Toinen asia mitä pitää parantaa on ylivoima. 12 ylivoimaa ilman maalia nyt. Toisaalta kiekko paikoitellen pyörinyt ihan hyvin, mutta kun ne laukaukset on jäänyt todella surkeiksi, eikä Anaheim ole päästänyt reboundeihin, niin ei ole maalejakaan tullut.
 
Viimeksi muokattu:

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos Ducks tämän sarjan vie, niin ainakin itselleni se tulee melkoisena yllätyksenä. Näyttää aivan siltä, että äijät alkoivat voittamaan pelejä vasta kun oli pakko, saavuttaen viimeisen Playoff-paikan. Niin kuin tässä ketjussa on moneen kertaan mainittu, Sharksien tähdet ovat aivan jäässä, mukaan luettuna Douglas Murray. Saa nähdä viekö Ankat tämän suoraan neljässä, vai herääkö Sharks vielä taistelemaan.

Cheechoo on Cree-intiaani, ei eskimo.

Mahtoiko mennä Tootoot ja Cheechoot sekaisin, yleisö vihelsi pilliinkin samalla tavalla kuin Nasvillessä tehdään kun Tootoo pitää kiekkoa. Omaperäistä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Joko Ankkojen kovuudesta tai Haiden pehmeydestä (todennäköisesti vähän molemmista) johtuen tällä hetkellä on aika sama, vaikka Ducks-maalia vartioisi kuution perunasäkki. Ehkä sitä ruhoa voisi pistää vähän vielä enemmän likoon, kun Ducks-puolustus on kuitenkin tällä kaudella jopa huomattavasti parempi kuin mitä pari vuotta sitten.

Visainen kysymys: mitä tapahtuisi, jos sekä Snow Thornton että Olli Jokinen pelaisivat samassa joukkueessa? Kaksoisnegaatio ja kummatkin tekee 40 pinnaa playoffeissa ja uusi dynastia?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Katsotaanko täällä pelejä ollenkaan? Cheechoon maali oli komea yksilösuoritus. Niedermayerin harhautus, kierto ja kiekon nostaminen huonosta tasapainosta yläkulmaan. Thornton sai syöttöpisteen, kun antoi kiekon keskialueella inuiitille, joka ilmeisesti onkin asteekki.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
En muista Hillerin torjunneen näissä otteluissa montaakaa kertaan pystyasennossa. Jokaisessa vedossa polvilleen ja maila längien eteen ja kiekko on tullut joko siihen mailaan tai Ducs logoonhttp://images.google.fi/images?gbv=2&hl=fi&sa=1&q=jonas+hiller&btnG=Etsi+kuvia&aq=f&oq= Googlen kuvahakuakin selaamalla tulee torjuntatyyli selväksi :)

Jatkoaika kertoo Hillerin pituudeksi 188cm. Kyllä hyvää ja isokokoista butterflyvahtia on vaikea ohittaa. Tilaa ei ole juuri missään. En tiedä onko Hiller vielä ajoituksen mestari (Pudottaa itsensä aina oikea-aikaisesti butterflyasentoon)? Jos Sharksit jatkavat ampumista "alas" niin maalinteko tulee olemaan todella vaikeaa. Duckspakit osaavat kyllä reboundsutimisen.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
->Katsotaanko täällä pelejä ollenkaan? Cheechoon maali oli komea yksilösuoritus. Niedermayerin harhautus, kierto ja kiekon nostaminen huonosta tasapainosta yläkulmaan. Thornton sai syöttöpisteen, kun antoi kiekon keskialueella inuiitille, joka ilmeisesti onkin asteekki.

Kuten sanoin niin en katsonut kahta viimeistä erää. Joten kysyessäni en ollut nähnyt koko tilannetta.
Ajattelin, että josko kerrankin joku olisi ihan rehellistä kommenttia ottelusta kirjoittanut.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Sharksin tehottomuudesta tulee mieleen se tosiasia että Thornton on kuitenkin vain pelinrakentaja enemmän kuin maalitykki. Mies ei omista hirmukovaa ja tarkkaa lämäriä jolla voisi ratkoa itse pelejä...

Thorntonilla on todella kova ja tarkka rannelaukaus. Tai ainakin oli. Mies on pelannut Bruinsissa 36:n ja 37:n maalin kaudet ja suuri osa maaleista tuli rannareilla. Lisäksi Jumbo on uskomattoman vahva. Laitaväännöissä sen näkee ja sen saattaisi nähdä myös silloin, kun hän ajaa maalille. Sitä vain tapahtuu vain valitettavan harvoin.

Jumbo on taidoiltaan ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan ihan NHL:n huippuja. Sen minkä jollain osa-alueella häviää, toisella voittaa. Pelikäsitys on Savardin ohella NHL:n paras, lätty lähtee paremmin kuin keltään. Väännöissä Jumbo pärjää kelle hyvänsä, jopa Charalle. Thorntonilla olisi kaikki edellytykset voittaa cup ja Conn Smythe, jos vain saisi jostain taistelijan asenteen. Tai edes jonkinlaisen asenteen...

Jumbolla on mahdollisuus kääntää tämäkin sarja Särjille, on mahdollisuus kääntää se vielä 0-3 tilanteestakin. Se vaan vaatii jotain muuta kuin tähän asti nähtyä. 60 minuuttia sellaista omistautumista ja yritystä kuin mitä Thornton väläyttelee silloin tällöin kerran viidessä vuodessa, kun on jostain syystä ärsyyntynyt ja alkaa ilkeäksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Maalivahdeista Hillerin peliä tuossa jo kommentoitiinkin, mutta kukaan ei tainnut haukkua Nabokovin peliä joten:

Ensimmäiseen maaliin antoi kahteen metriin reboundin siniviivalta tulleesta suupasusta. Toisessa maalissa kompuroi? ja melkein nollakulmasta laitettu kiekko meni varusteista sisään normaalisti täysin vaarattomassa tilanteessa. Kolmas maali tökättiin maalinkulmalta (ja kun homma ei toimi niin samaan aikaan Nabokov vaihtaa torjunta-asentoaa ja kiekko livahtaa längistä.) Kolmanteen maaliin isommat syylliset ovat kuitenkin puolustajat Boyle ja Lukowich.

Sharks joutuu tekemään hirvittävän työmäärän tehtyä maalia kohti ja jos kassari päästää pari helppoa per peli niin heikolta vaikuttaa, tämän hetken maalivahtipelillä Sharks ei tule pääsemään jatkoon. Nähdäänkö Boucher aloittamassa toinen vieraspeleistä?

Vieraissa Thornton-Marleau-Setoguchi -ketjun pitää saada maaleja aikaan. Nyt olisi aika testata sinne yläkulmiin laukomista, Hilleristä tuleviin reboundeihin ei "liigan suurin ja taklausvoimaisin" hyökkäys pääse ja vielä näiden lisäksi Nabokov ei saa päästää yhtä maalia enempää tai aletaan olla lähellä sweeppiä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Anaheimin johto otteluvoitoin 2-0 on itselleni samalla yllätys, mutta samalla se mitä pelkäsinkin.
Etukäteen oli selvää, että sharksit saa vastaan nousukunnossa olevan joukkueen, koska vastustaja ei selviä ilman loppukaudella venymistä playoffeihin.
Miten pelasi Sharksit samaan aikaa? Taistelu runkosarjan voitosta erittäin tiukka ja mikä oli Sharksien oma panos? Viimeiset 3 peliä: Coloradosta voitto (rankkareilla 1-0!!) ja häviöt Los Angelesille ja Phoenixille. Eli vastassa kolme joukkuetta, joiden olisi melkein kannattanut hävitä SJ:lle, kun playoff paikka oli jo mennyttä.
Onneksi etumatkaa Bostoniin ja Detroittiin oli tässä vaiheessa ja he myös konttasivat omissa peleissä.
Näin, kun ajattelee niin lähtökohtana Anaheimilla enemmän nostetta sarjaan.

Olisin voinut itse kirjoittaa aivan saman, mitä Luige kirjoitti. Oikeastaan sharksit ovat pelanneet päin persettä all star -tauosta alkaen. Nousiko hyvä alkukausi muiden enemmän tai vähemmän rämpiessä hattuun? Muiden parantaessa peliään verkot eivät enää soineet vastustajien päässä totuttuun tahtiin, mutta hyvin sujuneen alkukauden ollessa vielä mielessä ongelmiin ei ole herätty aikaisemmin. Ollaan tuudittauduttu, että playoffien alkaessa peli sujuu automattisesti samalla lailla, kuin ennen allstar -taukoa.

Itse ottelusta puolitoista erää nähneenä, voin sanoa sharksien pelin menneen eteenpäin. Ducksien maalille saatiin järjestettyä hässäkkää ja maalejaki jopa saatiin tehtyä kaksi kappaletta. Valitettavasti vaan jääkiekossa maalit ratkaisevat, ei tehty työmäärä. Kuten Pica kirjoitti, joutuvat sharksit tekemään hirveän työmäärän maalia kohti. Ja puolestaan omissa soi harmittomien näköisten tilanteiden jälkeen. Tällä hetkellä tuntuu vaikealta nähdä sharksien nousevan tästä suosta. Yksinketraisesti vain tuntuu rouva fortuunan päättäneen sarjan menevän duckseille. Paljon parjatulle Thorntonille ainakin pelataan tässä tilaisuutta osoittaa epäilijöilleen, jos jotain poisitiivista tilanteesta haetaan. Thorntonin onnistumista enemmän sharksit kaipaisivat maalin suulle vastaavaa lukkoa, kuin toisessa päässä.

Olisi kiva löytää yksittäinen tekijä, valmentaja, maalivahti tai pelaaja, jonka syyksi tämänhetkinen tilanne voitaisiin kaataa. Hyvästä yrityksestä olisi siirryttävä laajalla rintamalla onnistumisten maailmaan, jotta sarja voitaisiin vielä kääntää. Tälläisessä tilanteessa toivoisi suurinta palkaa nauttivien pelaajien saavan itsensä suoritustasolle, jossa ei tarvisi ketju kaupalla puolustella heitä. Yhtälailla alempien ketjujen pelaajille tarjoutuu mahdollisuus sankaruuteen, kuten ducksien voiton sinetöineille Millerille ja Ebbettille. Nyt olisi hetki hyvä hetki tason nostoon kellä tahansa sharksilla. Jos yksittäisten haiden suoritustasosta jotain positiivista haetaan, kukaan ei ole ollut yhtä hukassa ja pettänyt odotukset yhtä pahasti, kuten Brian Campbell viime vuonna.

PS. Me on muuten hävitty tää peli.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Enpä olisi uskonut, että Ducks palaa kotijäilleen 2-0-johtoasemassa. Totuuden nimissä on sanottava, että edellinenkin ottelu olisi voinut mennä vastustajalle, jos muutama tilanne olisi mennyt toisin. Jos Sharks löytää uuden pykälän peliinsä, ja Ducks ei, joukkueella on vielä täydet mahdollisuudet kääntää sarja. En tosin usko, että Anaheimkaan on vielä täydellä sykkeellä pelannut, koska San Jose ei ole siihen pakottanut. Ducks ei ole ollut vielä tappiolla sarjassa.

Andrew Ebbettillä oli monta syytä juhlia hieman erikoista maaliaan. Se oli hänen uransa ensimmäinen pudotuspelimaali ja samalla kuittaus miehen karmeasta harhasyötöstä Clowelle, joka ampui Sharksien ensimmäisen maalin. Drew Millerin maali oli omalla tavallaan osoitus siitä, miksi Ducks johtaa sarjaa: paluukiekko maalin edestä sisään. San Jose ei ole vastaavaan kyennyt, ja siihen on syynä Anaheimin puolustus. Lisähuomatuksena vielä, että Drew Miller EI ole jyrä. Anaheim laukoo vähemmän kuin Sharks, mutta pääsee helpommin hyviin maalintekopaikkoihin.

Cheechoo osoitti mallikasta taisteluhenkeä läpi ottelun. Hänen johtoajatuksensa ilmeisesti oli, että taklataan kaikkea, minkä selässä lukee Pronger. Yhden kerran tuo sympaattinen Ducks-puolustaja hermostui ja tarjoili poikittaista Cheechoolle, mistä seurauksena jäähy. Tekihän Jonathan komealla yksilösuorituksellaan myös hienon maalin, jossa hän harhautti itse Scott Niedermayerin kahville. Cheechoo oli kuulemma ennen tilannetta rikkonut Bobby Ryania keskialueella, mutta kun en itse nähnyt tilannetta, niin vaikea kommentoida. Joka tapauksessa komea maali ja esimerkillistä yritystä vastustajalta.

Beauchemin osoitti hienoa pelinlukutaitoa yhdessä tilanteessa. Sharks-pelaaja laittoi kiekon päätyyn hyökkäyssiniviivalta, ja Beauchemin tuli estämään miestä, kuten syötön jälkeen saakin. Taisi kolme kertaa töniä vastustajaansa, jonka jälkeen hän laski kätensä suoraan alas sivuilleen osoittaakseen tuomarille, että jäähyä ei tarvitse antaa. Jäähyä ei tullut.

Aamulla sitten nähdään, löytääkö Anaheim uuden pykälän peliinsä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuota Chiihuun maalia edelsi täysin selkeä Bobby Ryanin estäminen keskialueella josta olisi siis tullut viheltää jäähy mutta Chris Lee (päätuomari) ei ole pahemmin Sharkseille jäähyjä viheltänyt muutenkaan joten tuon jättäminen viheltämättä ei sinänsä yllättänyt.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Toivommuslista kolmanteen otteluun on aikalailla samankaltainen, kuin toiseen ottelusarjan otteluun. Maalin eteen saatiin järjestettyä ensimmäistä ottelua enemmän hässäkkää ja aloituksissa petrattiin. Lisäksi voisi toivoa lisää vetoja ylös. Kokoonpanon osalta Pavelskin ketju taisi olla ainoa ketju, jonka muoto säilyi läpi ottelun. Muut ravistettiin tilanteiden mukaan valmennustroikan hihoista. Kun McLellanin ketjut eivät mitä ilmeisimmin ole liiemmin toimineet, niin ehdotan alla olevan kaltaista kokoonpanoa:

Clowe - Thornton - Cheechoo

Michalek - Palveski - Roenick

Moen - Marleau - Setoguchi

Lemieux - Goc - Grier

Thorntonin ketjua voisi parhaan mukaan koittaa peluuttaa Getzlafin ketjua vastaan. Jos jollain osa-alueella Thornton on ollut omalala tasollaan, niin se on ollut aloitusympyrässä. Cheechoo ja Clowe ovat sopivimmat laiturtit Joelle. Kummallakin laiturilla on aikaisemmin peli toiminut hyvin yhdessä Joen kanssa. Thontonin kanssa Clowen ei tarvitse koittaa esittää Thorntonia ja Thorntonin peli on aina parhaiten toiminut laidalla ollessa voimahyökkääjä. Cheechoo puolestaan on muutamasta heikosta runkosarjasta huolimatta ollut playoffeissa niitä sharkseja, joiden esitystä ei liiemmin ole kritisoitu.

Kakkosketjussa Palveski ja Roenick pelasivat viimekaudella lähes koko runkosarjan yhdessa erittäin hyvin. Michalek puolestaan olisi huomattava parannus tällöin ketjun kolmantena lenkkinä häärineisiin Shellyyn tai Curtis Browniin. Marleau johtamalla kolmannella ketjulla olisi tässä muodossa ainakin huomattavasti enemmän pisteidentekopotenttiaalia, kuin jos keskellä viilettäisi Marcel Goc. Ketju olisi perinteinen voimalaituri, pelinrakentaja ,maalitykki -ketju. Nelosketju olisi pätevä puolustava energiaketju, jonka toimena olisi tarkka puolustuspeli ja hänmmingin aiheuttaminen.
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Sharksien Torrey Mitchell pelaa kauden ensimmäisen ottelun tänään pitkän loukkaantumisen jälkeen!
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Kylläpä oli mukava herätä pitkästä katsomaan auringoanousua ja peliä aamusta ja hienoa kiekkoilua olikin! Todella viihdyttävä sarja varmasti ollut kun tässä kolmannessa pelissä ainakin tapahtui koko ajan. Mukavasti oli tunnetta mukana kun jokaikisen tilanteen jälkeen oltiin iholla ja vähemmän juttua heittämässä.

Tilanne mikä vähän kauhistutti oli Boylen toisen maalin jälkeen suorittama loikka Hillerin yli. Siinä kun olisi vähän lyhyeksi jäänyt hyppy ja kaveri tullut terät edellä koko painolla niskaan niin olisi hyvin suoriutuneen molarin ura jäänyt hyvin lyhyeksi.

Teemulla oli avauserässä pari hyvää paikkaa ja ahneesti haki, mutta viimeinen terä ja nälkä tai sitten nopea reaktio puuttui. Jos olisi ollut miehen paras ilta niin olisi pistänyt pari börsää heti ykköserässä.

Koukussa ollaan nyt ja pakko nähdä seuraavakin matsi. Atdhe.net sivuston streami toimi muuten jokseenkin moitteettomasti ja kuva oli hyvä.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Ensimmäisen erän nukuin pommiin, highlitsit siitä vain nähty, joten siitä erästä ei sanottavaa. Toisen erän alussa Pavelski heitti kulmasta kiekon maalille, jonne Boyle oli noussut viivalta ja iski kiekon maaliin. Christensenin moka oli tuo maali, olisi ehdottomasti pitänyt Boylen maila pelata pois. Toisen erän edetessä ote siirtyi Anaheimille ja erän puolivälin jälkeen Getzlafin ketju pyöritti peliä kulmassa, jolloin Pavelski teki karmean mokan ja purki kiekon suoraan maalin eteen, johon Pronger pääsi tälläämään lämärillä, tilanne 3-3. Laukaukset toisessa erässä meni Duckseille 13-8, Sharks sai viimeisten 14 minuutin aikana vain 2 vetoa Hilleriä kohti.

3. erä oli tasaisempi, jäähyjä tuli vain yksi Perrylle. Yleensä en tuomaritoimintaa valita, mutta tämä jäähy oli erittäin kyseenalainen. Perry oli hyökkäysalueella ja Boyle kuskasi kiekkoa ylöspäin, Perry painoi omalla mailallaan Boylen mailaa, ei osunut missään nimessä vartaloon tai käsiin, vain mailaan - 2 min koukkaamisesta! Sharks teki tässä matsissa 2yv maalia, joista jälkimmäinen Perryn jäähyn aikana. Yvllä Blake syötti b-pisteeltä kiekon maalin eteen, josta Marleau jatkoi sen sisään. 3-erän lopussa Ducks ei saanut kunnon painetta ilman veskaria myöskään, joten Sharks haki pakkovoiton maalein 4-3. Carlyle peluutti 4-ketjua koko matsissa vain hieman yli 5 minuuttia ja lopussa näytti hieman siltä kuin avainhyökkääjiltä olisi bensa ollut lopussa. Sharks pelautti hyökkäysketjuja tasaisemmin koko matsin kuin Ducks ja muutenkin hieman lyhyemmillä vaihdoilla. Christensenillä oli pari hyvää paikkaa, mutta aikaili laukauksen kanssa, muuten 2-ketjun peli ei vakuuttanut kahdessa viimeisessä erässä.

Selänteeltä Sharks ottaa ajan ja tilan täysin pois aina kun hän on jäällä ja taklaa kovaa, myös Ebbett oli näkymätön tänään, kuten myös 1-ketjusta Perry. Melkein voisi kokeilla Christensenin tilalle ens matsissa jotain muuta siihen vasempaan laitaan, mutta kuka se voisi olla? Carter ei ole saanut jostain syystä oikein koskaan vastuuta Carlyleltä, siinä voisi olla yksi, tai sitten ehkä Milleriä voisi kokeilla siihen. 3-ketju on pelannut hyvin läpi sarjan, joten sen rikkominen voisi olla riski, mutta mielestäni R.Niedermayerin tilalle voisi tähän ketjuun kokeilla myös muuta vaihtoehtoa. Typeriä jäähyjä etenkin ensimmäisessä ottelussa, eikä hän myöskään hyökkäyspäässä saa mitään aikaan. Hiller ei ollut niin vakuuttava kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta ei häntä voi mielestäni maaleista syyttää kun Sharks sai myös yv:nsä kulkemaan.

Seuraava ottelu on perjantai-aamuna suomen aikaa Honda-centerissä, tämä pitäisi ehdottomasti Anaheimin pystyä voittamaan, tai muuten sarja on tasan. Typeriä jäähyjä ei missään nimessä Ducks voi ottaa, muuten tilanne on erittäin paha. Sharksien pakit muuten pommittavat hurjasti kiekkoja kohti Hilleriä, näkyi jossain vaiheessa lähetyksessä tilasto, että San Jose oli laukonut 30 kertaa 1&2 pelissä kohti maalia! Tänään Boyle ja Blake nousivatkin kentän parhaimmistoon. Siinä yksi syy noihin laukausmääriin ehdottomasti. 3 ottelussa muuten pakit tekivät 5 maalia 7stä! Kaikenkaikkiaan erittäin viihdyttävää jääkiekkoa ja tosi tiukka sarja tää on! Kiekko pomppi ehkä Anaheimille enemmän kahdessa ensimmäisessä matsissa, mut nyt homma kääntyi tuon kyseenalaisen jäähyn takia.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sharks jyräsi Ducksin jäänrakoon ja voittikin pakon edessä tärkeän ottelun. Parhaiten Sharkseista onnistuivat liigan paras puolustaja Dan Boyle sekä liigan paras puolustaja Doug Murray. Boyle tuhosi Ducksit hyökkäyspäässä ja Murray tuhosi Ducksit fyysisesti. Hyökkäyspäässä Sharksin ykköstähdet osoittivat heräämisen merkkejä, ja vaikka Marleau olikin läpi ottelun lähinnä vastuussa Getzlafin nollaamisesta, ehti mies mukaan uransa yhdeksännen pudotuspelivoittomaalin tekemiseen mestaritason ohjauksella ylivoimakuviossa. Thornton oli mukana muutamassa hienossa pyörityksessä ja heittikin kiekon hienosti Boylen lapaan 2-1 ylivoimamaalissa.

Anaheimista pitää sanoa, että kyllä joukkueella käy aivan uskomaton mäihä. Ryanin maali tuli ihme kimmokkeesta Nabokovin vielä lopulta potkaistua kiekon omaan maaliin. Prongerin maali puolestaan tuli Pavelskin täydellisestä epäonnistumisesta kiekon purussa. Hiller puolestaan potki 0-0 tilanteessa kiekkoa omaan tolppaansa mutta kuin ihmeen kaupalla lätty ei mennyt maaliin.

Perrykin alkoi osoittaa merkkejä huonommasta huomisesta, aivan käsittämätön ryntäys Ehrhoffin kimppuun mistä ei jostain syystä vihelletty jäähyä. Jopa Versuksen selostajat ihmettelivät mistä kiikasti. Helponoloiset jäähyt menivät tasan Pavelskin ensimmäisen erän "kampituksen" ja Perryn kolmannen erän "koukkauksen" myötä.

Illan kuningas oli kuitenkin Doug Murray, joka tuhosi mm. Teemu Selänteen pariin otteeseen käsittämättömän kovilla mutta puhtailla taklauksilla, ja sen jälkeen vastasi turvamiehen haasteeseen ja tanssi tasaväkisesti Parrosin kanssa. Teemun hyväksi on luettava, että nousi ylös samanlaisesta taklauksesta jonka alle Morozov jäi viime MM-kisoissa. Heikkoluinen venäläinen kun lähes kuoli tuossa tilanteessa, ellei sitten näytellyt. Ottelun viimeisen minuutin aikana Murray suojasi kiekkoa laitaa vasten lähes puoli minuuttia yksin kahta Ducks-hyökkääjää vastaan. Ehkä maailman vahvin mies ikinä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Näin se yksi voitto saa kaiken maailman otukset raahautumaan kivien alta esiin, ei siinä mitään.

Joo, pikkasen hajosi Ankoilla paketti ja alkoi tuntumaan että kova runkkarirutistus alkoi painomaan jaloissa, Sharks oli selvästi aktiivisempi ja vaikka ensimmäisen kerran torjunnat meni jotakuinkin tasan niin tässä matsissa Sharks oli selkeästi paremmin esillä kuin kahdessa aikaisemmassa.

Ankoilla vielä yksi ottelupallo tarjolla, seuraavasta voitto ja uskoisin että Sharksin selkäranka naksahtaa lopullisesti.

Christenseniltä ja Ebbetiltä huono peli, Teemu oli aika yksin hyökkäyspäässä eikä saanut näiltä kahdelta tukea paljoa.

Noh, ei kai kukaan odottanutkaan tästä sweeppiä mutta vielä on toivoa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ebbetin kenttä oli selvästi Ducksejen huonoin valitettavasti. Teemu menee vähän turhaan sielä joukon jatkona, kun Ebbetti ei ainakaan tällä kaudella, vaikka hyvin onkin pelannut noussut sille tasolle, jolla pystyttäisiin ruokkimaan Selännettä. Kolmessa ekassa pelissä ei ole näkynyt yhtään nopeata avausta omalta alueelta Teemulle, sentteriltä tai pakeilta.

Ankkojen ongelma taitaa olla loppupeleissä, että muilta joukkueilta löytyy kaksi vähintään kovan tason sentteriä niin Ankoilla on vain yksi supertähti ja toisena tulee lupaava tulokas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös