Salamat - TuTo la 19.11.2005

  • 2 384
  • 15
Suosikkijoukkue
TuTo
Koska Tuton edellisestä ottelusta Forssassa kukaan ei avannut ketjua, on syytä korjata asia tämän ottelun osalta saman tien. Tuto on viiden ottelun voittoputken myötä noussut takaisin Mestiksen kärkikaartiin. Nyt on edessä todellinen haaste, kun kauden vahvasti aloittanut Salamat kohdataan Kirkkonummella.

TuTo päässee otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä, mikäli Tammelinia katsotaan jo aiheelliseksi peluuttaa. Joukkue on ollut liiankin riippuvainen Kuokkasen jatkuvista huippuotteista ja vaarallisen ykkösketjun pisteistä, mutta viime aikoina Tuto on onnistunut kääntämään edukseen myös tiukat kamppailut.

Kirkkonummella on kyettävä vastaamaan tiukkaan fyysiseen peliin, eikä mustelmia saa pelätä. Odotettavissa on todella mielenkiintoinen ottelu, voittaja on Sportin ja Jukureiden ykköshaastaja syyskauden kääntyessä kohti joulua.

Veikkaus ? 3-4, ykkösketju ratkaisee ottelun totuttuun tapaan.
 
Viimeksi muokattu:

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aika jännä juttu, että taannoin TuTo hävisi 6 ottelua peräkkäin ja on silti sarjassa kolmantena. Jossitteluun en viitsi ryhtyä, mutta kyllä tämä viime aikojen voittoputki saisi kernaasti jatkua. Piste-erot ovat tällä hetkellä sen verran pienet, että muutamalla tappiolla ollaankin äkkiä sijoilla ynnä muut.

Kuokkanen on ollut mies voittojen takana, ja uskon hänen olevan sitä vielä huomennakin. Jossain vaiheessa Kinnunenkin saa taas luonnollisesti näyttöpaikan, mutta luulen, että se paikka on vasta toisessa seuraavan viikonlopun kotiotteluista. Forsellin ketju on yhä sellaisessa iskussa, että Salama-puolustuksen pitää todellakin olla nimensä mukainen. Muuten verkko heiluu ahkerasti. Eiköhän ottelusta tule muutaman taisteluparin välinen kaksinkamppailu tyyliin: maalivahti vs. maalivahti ja Forsell-Vuorisalo vs. Koivunen-Ryhänen. Uskon TuTon olevan niissä kamppailuissa vahvempi lukemin 2-3.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Turun tasurissa TuTo ampui joka paikasta ja paljon (Vehviläisen Simolla muistaakseni pitkästi yli 40 torjuntaa) ja joku tais tälläkin foorumilla todeta TuTon tekevän "aina" vastustajan veskarista sankarin??

Salamat ovat olleet tällä kaudella todella kova kotijoukkue ja varsinkin ns. kolmannen erän joukkue. TuTolle ei ole ollut kumpikaan kaukalo erityisen hyvä tai huono (ymmärrettävistä syistä => Turkuhalli ei ole mikään Mestis-joukkueen kotiluola), mutta muistaisin TuTon olleen kolmansissa erissä lievästi helisemässä jos ovat peliä vikalla erätauolla johtaneet...

Mielenkiintoinen matsi todellakin tulossa, saas nähdä miten käypi! Toivottavasti Turustakin joku vaivautuu paikalle ihastelemaan Varuboden Areenan "pylväskatsomoa";-)
 

Salama44

Jäsen
Salamoiden ja TuTo:n ottelu on tällä kertaa poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Molemmat joukkueet pelaavat Mestiksen kärkisijoista ja molempien joukkueiden pelaajat miehittävät Mestiksen tehotilastojen kärkisijat. Salamat pelasi Jukureita vastaan hyvän ottelun neljällä hyökkäysketjulla ja kolmella puolustajaparilla. Nytkin tarvitaan onnistumista laajalla rintamalla, jos ottelu aiotaan voittaa.

Peli on kuitenkin nyt niin hyvin kuosissaan, että Salamat toivottavasti katkaisee TuTo:n voittoputken ja ottaa seitsemännen kotivoiton maalein 4-2.
 

Afan

Jäsen
Devon kirjoitti:
Eiköhän ottelusta tule muutaman taisteluparin välinen kaksinkamppailu tyyliin: maalivahti vs. maalivahti ja Forsell-Vuorisalo vs. Koivunen-Ryhänen.

Tähän on helppo yhtyä. Tasaiset taisteluparit:

1. Vehviläinen (91,01 %) vs Kuokkanen (91,29 %)
2. Tehoketjujen panos, Ryhäset vs Forsellit
3. Kakkosketjujen tuki, Lepolat vs Hutkot
4. Materiaalin syvyys, kummalta löytyy tehoja myös kolmos- tai nelosketjuista.

Siinähän sitä. Ison kaukalon TuTolle Kirkkonummen pieni aski ei ole helpoin paikka, joten Salamat on kotonaan ihan selvä suosikki.
 

Japa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat, Blues
Kyllä on taas mahtava fiilis mennä hallille, kun tietää että on tasokas ottelu luvassa. TuTolla on menossa viiden ottelun voittoputki ja Salamat on voittanut Jukurit kaksi kertaa putkeen. Viimenen joukkueiden kohtaaminen Turussa päättyi tasan 2-2, mutta se oli molemmille kauden avauspeli, joten siitä ei sen kummempia johtopäätöksiä pysty vetämään.
Sen sijaan tämän illan ottelun jälkeen olemme paljon viisaampia nyt kun joukkueet ovat jo hitsautuneet yhteen.

Odotan kahdesta ensimmäisestä erästä erittäin tasaisia, mutta kolmannessa erässä Salamat tulee sitten näyttämään miten lätkää pelataan. =)

Eiköhän ottelu pääty Salamoiden voittoon 4-2
 

TuTolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Makea voitto!

Täytyyhän sitä hehkuttaa, kunnei kukaan muu ole vielä ehtinyt.. upea voitto TuTolle. Eipä ole tullut hetkeen nähtyä näin hyvää peliä, peliä sanan kaikessa varsinaisessa merkityksessä. Peli oli vauhdikasta, kunnon lätkää kummaltakin joukkueelta. Tilanteita riitti puolin ja toisin, maalivahdit ottivat mittaa toisistaan ja kumpikin venyi. Keinäseltä hieno maali ja hieno tuuletus. Ja vielä kun katsomon puolelle oli saapunut paljon väkeä niin tunnelmaakin oli hallissa. Tällaista kun saisi useamminkin. Kun TuTo jaksaa taistella kaikki pelit kauden loppuun asti tämänpäiväisen tapaisella asenteella niin jo kelpaa sanoa suureen ääneen olevansa TuTo-fani!
 

Japa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat, Blues
Todella mahtava ottelu jota TuTo hallitsi oikeastaan täysin ensimmäisen erän vaikka Salamat sen veikin maalei 2-1.
Sen jälkeen peli oli todella tasaista vääntöä jota oli ilo seurata.
TuTo teki tasoitus maalin ehkä hieman onnekkaasti, mutta näyttävästi.

Eli molemmilta joukkueilta kerrassaan mainio esitys kaikenkaikkiaan,MUTTA jatkoaika.....ei prkl Salamat sai täysin aiheellisen jäähyn josta ei voi tuomaria haukkua, mutta TuTon maalista voi.....Ainoastaan 580 henkilöä oli todistamassa mestiksen ehkä historian selkäintä paitsio maalia.

En voi todellakaan paikalla olleena uskoa todeksi että tuollainen maali meni tuomareilta läpi.....Uskomatonta.

Ottelun nähneenä sanonkin, että kumpikin joukkue olisi voiton ansainnut, mutta ei näin. Ei todellakaan paitsio maalilla.

Hallilla kuuluikin ymmärrettävästi viesti "Tervetuloa Leppänen uudelleen Kirkkonummelle, mutta ota isot miehet mukaan". Ei kukaan voi noin selkeää paitsiota jättää viheltämättä.

Peli oli upeata katsottavaa, mutta ratkaisu ei ollut sääntöjen mukainen.
Niinkuin jo sanoin kumpikin joukkue olisi voittonsa ansainnut, mutta sen olisi pitänyt tulla sääntöjen puitteissa.
En ole katkera TuTolle enkä Salamoille, koska kumpikin joukkue pelasi upean ottelun, mutta Leppänen prkl.....
 
Viimeksi muokattu:

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Peli oli tosiaan viihdyttävä, vauhdikas ja tasainen, joka olisi voinut päättyä myös toisin. mm Salamoilla oli 3 erässä 2:lla 0:lla vastaan ja sitten vedetään ohi kiekosta kun on tyhjä maali edessä.

Kun tuota estämistä ja kahvaamista tuomarit ottaisivat vielä enemmän pois niin... , noh ehkä ensi vuonna mennään NHL-tyyliin.
 

Salama44

Jäsen
Huippukiekkoa, parasta mitä on Kirkkonummella tällä kaudella nähty. Olisi ottelun voittanut kumpi tahansa niin ei voi sanoa että olisi mennyt väärin. Onnittelut TuTo:lle kahdesta pisteestä ja kiitos Salamoille siitä yhdestä. Ihan oikein, että tässä ottelussa jaettiin kolme pistettä.

Salamoilla oli paikkansa, mutta muutaman kerran meni liian hienoksi. 5-3 ylivoimassa Karo järjesti hyvän paikan nousemalla maalille ja ampumalla riparin maalivahdin suojista, mutta miksi kukaan ei noussut maalille vaan odotettiin syöttöä kauempana?

Pelillisesti näiden joukkueiden suunta näyttää ylöspäin. TuTo otti jo kuudennen peräkkäisen voiton ja Salamat otti 5 pistettä kolmesta peräkkäisestä pelistä kärkijoukkueita vastaan. Salamat ja TuTo ottavat vielä tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa yhteen, joten lisää huippupelejä on tiedossa. Tänään kentällä oli paljon taitoa ja taistelutahtoa molemmin puolin.
 

osh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat
Olipahan taidokasta ja jännittävää kiekkoa. Tällaista pitää nähdä lisää!

12 tuntia ottelun jälkeen lienee pakko sanoa, että ottelu oli tasainen ja se olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Ottelun aikana Salama-lasien läpi katseltuna näki mm. seuraavaa:

- Salamoiden hyökkäyspeli oli ylivertaista. Lähes kaikki kentälliset loivat hyvien kuvioiden seurauksena upeita tilanteita.
- Vaaralliset tilanteet menivät aika lailla tasan, mutta varsinkin 1. erässä Tuton tilanteet syntyivät Salamoiden helpoista kiekon menetyksistä.
- Ykköskentät pelasivat lähes aina toisiaan vastaan ja melkein aina Tuton maalilla. Välillä näytti jopa kahvikekkeriltä.
- Ykköskenttien maalit menivät tasan, mutta Forssellin kenttä onnistui tärkeimmässä eli ratkaisemaan jatkoajalla. Ratkaisu oli onnen kantamoinen, mutta sitä edelsi pari Salamoiden löysää ja otteetonta purkuyritystä. Forssellit olivat teräviä silloin, kun piti olla.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Olipa hieno ottelu. Molemmat joukkueet osoittivat selkesti, miksi he keikkuvat sarjataulukon yläpäässä. TuTo kykeni sittenkin vastaamaan fyysiseen peliin pienessä kaukalossa, ja jatkoajalla saatiin sitten makoisa palkinto.

Salamat kyllä omasi mahdollisuudet ratkaista ottelun kolmannessa erässä, kun Tuomanen ensin esitteli tuomarin silmien edessä oikean suoransa tehokkuutta vastustajan leukaperiin, ja pian sen jälkeen Vara kampitti vastustajan. Onneksi TuTon alivoima oli todella laadukas läpi ottelun, ja kovassa vireessä oleva Kuokkanen hoiti loput.

TuTon jengistä ei oikein epäonnistujia löydy. Koko porukka taisteli suurella sydämellä alusta loppuun, eikä voittoa voi pitää ansaitsemattomana. Tuomanen & Vara olivat jatkuvasti jäällä, sen sijaan hyökkäysketjuja peluutettiin varsin tasaisesti. Ja mikäs oli peluuttaessa, niin tasavahvasti ketjut pelasivat. Ratkaisuhetkillä katseet sitten kääntyivät Forselleihin, ja he vastasivat huutoon. Voittomaali ei ollut kaunis, mutta hällä väliä.

Ensi viikolla sitten kutsuu Järvenpää. Kunhan taso säilyy, on Haukkojen urakka todella vaativa, mikäli haluavat pisteitä ottelusta saada.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Ensi viikolla sitten kutsuu Järvenpää. Kunhan taso säilyy, on Haukkojen urakka todella vaativa, mikäli haluavat pisteitä ottelusta saada.


Kausi on vielä reilusti kesken mutta TuTo:n pullat on hyvin uunissa. Jos suunnitelma etenee kuten on tarkoitus, tällä jengillä pystyy tappelemaan liigan finaalipaikasta. Sport on henkisellä tasolla SM-liigan drop outteineen haavoittuvainen, joten veikkaamme loppuotteluparia Jukurit-TuTo.

Mutta missä Essen on? Onko sairaslistalla vai mistonkyse?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Essen oli kokoonpanossa, mutta jäällä häntä ei näkynyt. Syy lienee yksinkertainen, TuTon nelosketju Vilppu-Kauppinen-Laurila pelasi todella hyvin, joten Essen sai pureskella nuppia läpi ottelun.

Kilpailutilanne joukkueessa on nyt varsin hyvä, kun Tammelin on tulossa takaisin kokoonpanoon. Lisäksi Luoma kerää uutta potkua Naantalisssa, ties vaikka hänestäkin olisi vielä pelaavaan koostumukseen.

Joukkueen kolme kulmakiveä (jäällä) ovat Kuokkanen, Tuomanen ja Forsell. Heidän soisi pysyvän terveinä TuTon paidassa loppuun asti. Tämä joukkue voi kyetä vaikka mihin, kunhan pitkän matkan vieraspelit saadaan kuntoon. Pitää ihan itse lähteä tammikuun alussa valvomaan, että näin tapahtuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös