Salaliittoteoriat

  • 144 137
  • 643

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
iljentäminen tuossa yhteydessä on hyvänen aika mikä tahansa hiljentämistoimenpide, pelikielto tai muu. Esim. koronalangoista potkuja saaneet ovat hiljennetty. Ja kuten sanoin, TOISTAN: täysin välittämättä nyt tässä yhdeydessä oliko hiljennys minkäkin normin nojalla aiheellinen. Trumpin Twitterhiljennys + loputon rivi youtubettajia jne. Missä silakkapurkissa elät, kun et tuota verta pääse juuri mistään sinulle esitetystä ajatuksesta oma-aloitteisesti eteenpäin?
Jos joltakulta takavarikoidaan tietokone tai tili suljetaan lapsipornon levittämisen takia onko sekin hiljentämistä? Taas rajoitetaan jonkun sananvapautta ja hiljennetään? Hiljennyksellä on näissä yleensä vähän eri merkitys jos pohditaan sananvapautta. Mutta voidaanko Facebookia/Twitteriä vaatia julkaisemaan mitä tahansa, vaikka he eivät niin haluaisi tehdä? Eli pakottaa heidät julkaisemaan jotain väkivallan uhalla? Minusta Facebookin ei tarvitse julkaista jokaista ihmisen ajatusta.
Kulttuurimarxismista puhuminen on defaulttina salaliitto, alt-right ei ole salaliitto? Ok täh töh. Noh, itse en osaa noitakaan salaliittobustata varsinkin kun olen lukenut niitä vihaisien poikien kirjoja, kuten Shapiron Benkun propagandaa nimeltä Authoritarian Moment. Tämähän on ensisijassa vastavuoroista poliittista nimittelyä, mutta erikoisesti hiljentämisvaatimukset ja salaliittoleimakirveet tulevat vahvasti demusuunnalta. Kaikki retoriset keinot salaliittoteorioineen Trumpin minionien vallankaappausyrityksestä Capitolilla... Kirjassahan Ben aloittaa tuolle naureskelulla. Selvittää myös kantaansa marxisteihin ja keitä sillä tarkoittaa, mutta kuten epäiltyä lähde ei ole varmaan miellyttävä tässäkään.
Alt-right termi on lähtenyt ihan näiden varttinatsien omista jutuista eteenpäin. Richard Spencer on sen termin keksinyt ihan itse, kun ei tykännyt siitä kun hänestä puhuttiin äärioikeistolaisena (far right). Sinällään Ben Shapiro on pitänyt alt-rightiin eroa kun siellä on ihmisiä joidenka mielestä Shapiro ja muut juutalaiset pitäisi uunittaa. Ja ei kulttuurimarxismista puhuminen ole automaattisesti mikään salaliittoteoreetikon merkki. Yleensä sitä vain seuraa jotain höpinää salaliitoista, esimerkiksi siitä kuinka nykyään Disney on täysin Marxistien pyörittämä yritys kun siellä tehdään elokuvia joissa on nainen päähahmona. Tai sitten kerrotaan kuinka kaikki humanistiset tieteet ovat kulttuurimarxistien hallitsemia.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Taas rajoitetaan jonkun sananvapautta ja hiljennetään

kolmas kerta: Alkuperäiseen lausumaan liittyi edelleen oleellisena osana "kuten sanoin, TOISTAN: täysin välittämättä nyt tässä yhteydessä oliko hiljennys minkäkin normin nojalla aiheellinen."

Minun ei ollut tarkoitus alkaa puhua minkään normiston rukkausehdotuksista tuolta osin millään tavalla. En tiedä, miten sen voin tehdä selvemmin kuin käyttämällä vielä CapsLockia. Tarkoituksena oli vain todeta ilmiön (näköjään erittäin kiistanalaisen?) olemassaolo osana alkuperäistä kontekstia, jossa lausetta käytin. Jokaisesta yksittäisestä bännistä, sensuroinnista tai poistosta tässä saisi väännöt, että oliko sitä vai tätä & mitä ja mätä.

Kiitos silti mielipiteestä aiheeseen.
 

Morgoth

Jäsen
Mutta voidaanko Facebookia/Twitteriä vaatia julkaisemaan mitä tahansa, vaikka he eivät niin haluaisi tehdä? Eli pakottaa heidät julkaisemaan jotain väkivallan uhalla? Minusta Facebookin ei tarvitse julkaista jokaista ihmisen ajatusta.

Kyseessä on kuitenkin vain pari jenkkiyritystä, jotka ovat saaneet melkoisen aseman itselleen. Kaikenlaista salaliitto paskaa voi levittää muillakin alustoilla mikäli ylläpito sattuu sellaisen hyväksymään. Saahan facebook pistää lapun luukulle milloin tahansa ja ruveta myymään vaikka tikkatauluja, jossa olisi joku random facebook käyttäjän naama tai joku muu herutus tai lomakuva. Tuntuu että ihmisillä menee sekaisin sananvapaus ja se ettei facebookiin saa kirjoittaa mitä tahansa. Ei lehdet jokaikisen urpon kirjoituksia mielipidepalstallakaan julkaise.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Hiljentäminen tuossa yhteydessä on hyvänen aika mikä tahansa hiljentämistoimenpide, pelikielto tai muu. Esim. koronalangoista potkuja saaneet ovat hiljennetty. Ja kuten sanoin, TOISTAN: täysin välittämättä nyt tässä yhdeydessä oliko hiljennys minkäkin normin nojalla aiheellinen. Trumpin Twitterhiljennys + loputon rivi youtubettajia jne.

[...]

Edelleen se voi tarkoittaa alustasta riippuen yksittäisten kommenttien poistamista (jos moden oikeudet), poistattamista, vaikkapa guilty by association-maalitusta (joka pyrkii havainnon poistattamiseen tai muuhun vastaavaan), raportointia tai overtonin ikkunan pienentämistä, mutta ei rajaudu niihinkään.

Eihän se niin vaikeaa ollutkaan? Kun kirjoittaa mitä tarkoittaa, ei tarvitse lukijan arvailla.

Huono baitti. Jatka tosiaan nyt vain salaliittobustailuasi, lupaan olla puuttumatta omaehtoiseen suoritteluusi tämän enempää, huomasin, että tarvitset vielä jonkin verran kasvuaikaa. Et yletä lyömään näihin sparrausmaaleihin.

Ihon alle näköjään mentiin kuin Miika Lahti.
  1. Pyydä todisteita perustelemattomille käsityksille = huono baitti.
  2. ...
  3. profit
Ilmeisesti syötti kuitenkin maistui kun ylempänä kerroit viimein mitä tarkoitit. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, I guess.

Tuli yllätyksenä monet haasteesi. Myönnän sen.

Niin minullekin, kun ei ole itselle palstalla ennen tapahtunut ~17 vuoden aikana. Mikä lie ollut muuttuva tekijä...

Kirjoittamasi teksti on suoraan sanottuna niin luokatonta, että se voi jatkuvasti merkitä useita eri asioita. Turha kiukutella jos tulee väärinkäsityksiä tai pyydetään selvennystä. Kun kirjoittaa varoen noin tarkkaan, ettei vain tule sanoneeksi mitään, ainakaan suoraan ja tarkasti, vailla mitään todisteita amorfisille väitteilleen (tai musta tuntuu on varmaan väitettä tarkempi kuvaus), turha on kiukutella kommunikaatio-ongelmistakaan.

Kenenkään ei myöskään tarvitse välittää miltä susta tuntuu niin kauan, kun ei ole esittää mitään konkreettista fiilistesi tueksi.

Näen kovin selvästi...
Lisäksi tein muita löyhiä huomioita analyysistäsi...
Sinun kirjoittamasi hätiköinnit, hermostuneet kannat ja muu...
Hätiköit johtopäätöksiin ja näin suojelet psyykettäsi...
Saat siis selvästikin tuostakin tarjotusta lähteestä kehiteltyä itsellesi jonkin salaliiton päähäsi, joka on torjuttava jo ennen katsomista...

Brilliant.

Tuo loppuviestisi kulttuurimarxismista eteenpäin kertoikin kypsyystasostasi kaiken oleellisen. Gishgallop-Shapiron fanitus selitti myös paljon. Ei sillä, hauskaa luettavaa oli!
 

MegaForce

Jäsen
No tuossa tulikin jo tärkeimmät esiin.

Pelkästään median uutisointi ja se, miten tätä koko keissiä käsitellään on ainakin itselleni sellaisia karvoja pystyyn nostattava keissi, että oksat pois.

Mä en lähtisi tätä salaliitoksi mitenkään julistamaan, kun kaikki suuret jehut ovat julkisuudessa puhuneet asiat auki kuinka taloutta täytyy pystyä muuttamaan, väestöä vähentämään jne.

Jatkuvasti tulee tietoa, jossa kerrotaan kuinka tämä ”covid-19” on lähtenyt laboratoriosta liikkeelle ja kuinka erilaisia testausmenetelmiä tällaiseen on kehitelty ja testailtu jo vuosia etukäteen.

Maailmassa tunnetusti kaikki ajattelee vain omaa etuaan. Lääkefirmoille jokainen terve ihminen on menetetty asiakas.

Ihminen tekee pelkotilassa tyhmiä ratkaisuja. Järjenkäyttö unohtuu. Siitä on todisteena nämä maskit ja pelonlietsonta uutisointi.

Ensin tuodaan tämä virus tai mikä nyt onkaan. Kerrotaan kuinka se tappaa kaikki pystyyn. No lukumäärällisesti moni kuolee, mutta prosentuaalisesti kyseessä on ihan normaali kuolleisuus, syy on eri.

Sitten kerrotaan kuinka joku rokote pelastaa ihmiset. Ihmiset ottaa peloissaan ”rokotteen” tautiin, joka ei ole kovempaa kuumetta hassumpi. No, rokotteesta on erilaisia juttuja olemassa kuinka siitä puuttuu ne suojaavat aineetMonet tutkijat ovat kertoneet, että vastaanvanlaiseen virukseen ihmiseltä löytyy luontainen vastustuskyky vastustamaan sitä virusta ja tappamaan sen. Siksi meillä on näitä oireettomia ”covid-19 sairaita” ihmisiä. Rokotteissa on aineita (=myrkkyjä) jotka tuhoaa ihmisen luontaista vastustuskykyä = ihminen sairastuu helpommin = enemmän rahaa lääkefirmoille. Tämä johtaa siihen, että ihminen ottaa aina vaan uuden rokotteen joka johtaa ennen pitkää siihen, että se kuolla kupsahtaa kuumeeseen (joka on mahdollista toki muutenkin).

Nyt Suomessa halutaan tätä rokotepassia. Eli tässä ajetaan taas koronan ehdoilla kaikkea paskaa ihmisten niskaan. Totta kai ihminen, joka on itsekäs ja tyhmä, menee ottamaan hektisessä maailmassa sen piikin ja passin vastaan: ”Koska elämä helpottuu”. Todellisuudessa ihminen tekee vain hallaa itselleen ja muille.

Ja jos joku nyt ajattelee, että se passi olisi ”hetken helpotus” niin paskan vittuja. Eduskunta yms. huomaa kuinka helppo tähän nojaten on toimia, niin sen saman kortin alle vedetään kaikki muutkin asiat tulevaisuudessa.

Ja sitten: Nämä aiheet ja linkit löytää, kun alkaa kaivaa tarpeeksi syvältä juttuja. Pohtii mielessään, että mikä mahtaa olla totta ja mikä valetta. Ynnäilee syy ja seuraus suhteita. Sosiaalinen media ja netti on täynnä tätä, kun vain viitsii kaivaa, ja kunnioittaa myös näitä mielipiteitä/asioita. Ei niitä huvikseen ihmiset kerro ja kirjoita nettiin.

Ja julkisuuteen nämä eivät tule, kun ne romuttaisivat koko jutun jos iso kansa pääsisi yhdessä pohtimaan. Nyt lyödään vaan maskia naamaan, haetaan piikkiä ja odotetaan seuraavaa aaltoa pelko perseessä.
Miksi julkisessa keskustelussa tai varsinkaan päätöksenteossa kuuluisi olla tuota tiedevastaista porukkaa mukana vaikeuttamassa asioita. Meuhkatkoot omilla sometileillään omassa ringissä ja iltapäivälehtien kommenttiosioissa.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Eihän se niin vaikeaa ollutkaan? Kun kirjoittaa mitä tarkoittaa, ei tarvitse lukijan arvailla.

Näen kovin selvästi...
Lisäksi tein muita löyhiä huomioita analyysistäsi...
Sinun kirjoittamasi hätiköinnit, hermostuneet kannat ja muu...
Hätiköit johtopäätöksiin ja näin suojelet psyykettäsi...
Saat siis selvästikin tuostakin tarjotusta lähteestä kehiteltyä itsellesi jonkin salaliiton päähäsi, joka on torjuttava jo ennen katsomista...

Brilliant.

Tuo loppuviestisi kulttuurimarxismista eteenpäin kertoikin kypsyystasostasi kaiken oleellisen. Gishgallop-Shapiron fanitus selitti myös paljon. Ei sillä, hauskaa luettavaa oli!

Vastaanottajan kyvyt huomioiva vastaus:

Kiva, jos pidit.

Muiden kykyihin luottava vastaus:

Spoileri oli hauska. Hienoja "argumentteja" olit löytänyt sinne. Menikö kauan lisätä vielä kohtalokkaat "..."-niiden loppuun. Niitähän oli varmasti ikävä lukea kokonaisissa virkkeissä. Laita seuraavaan listaasi myös tää " :-D " ja sana "ja". Ne ovat tuolla logiikallasi selviä argumentteja.

Shapiro-täkykin maistui ja tulit näyttämään moottoripyörääsi. Osasit poimia tiäks just sen pahan tyypin kahdesta mainitusta ja sit olinkin jo muuttunut faniksi. Jep, luen monipuolista kirjallisuutta, kertonee että olen maksimissaan medium-kypsä. Kasvukipuja tosiaan on, suojelen esimerkiksi joskus itsekin maailmankuvaani ja tekstiruuansulatustani niin, että pidän "Kaikki, josta en pidä on lukematta paskaa" -laalkin kirjoituksia hyvänä oppaana kolmevuotiaan sielunelämään.

Turha kiukutella kommunikaatio-ongelmista, jos menit ja luit spoilerin, yritin tehdä selväksi, että se todennäköisesti on varsinkin sinulle haasteita tuottava. Laudatur-äidinkielellä ei tämän parempaa tarjota tänään.

Jätän sinut nyt taistelemaan salaliittojasi vastaan, kuten sanoin en aio puuttua enää mitenkään tapaasi sitä omaehtoisesti harrastaa.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Shapiro-täkykin maistui ja tulit näyttämään moottoripyörääsi. Osasit poimia tiäks just sen pahan tyypin kahdesta mainitusta ja sit olinkin jo muuttunut faniksi. Jep, luen monipuolista kirjallisuutta, kertonee että olen maksimissaan medium-kypsä.

Fani-johtopäätös tuli lähinnä ulosannistasi tässä viestinnässä. Mitäpä veikkaat, kummalta kuulostat tuossa itseriittoisessa omaa erinomaisuuttasi jatkuvasti esille tuovassa kirjoittelussasi enemmän, Obamalta vai Shapirolta? Jep.

Jätän sinut nyt taistelemaan salaliittojasi vastaan, kuten sanoin en aio puuttua enää mitenkään tapaasi sitä omaehtoisesti harrastaa.

En kai minä nyt omia salaliittojani vastaan taistelisi, skarppia nyt siellä. Mutta kiitos kumminkin.
 
Tässä vaiheessa lienee taas hyvä muistuttaa, että kaikenlaiset henkilökohtaiset hyökkäykset ja turhat keskinäiset nokittelut voivat viedä moderaattoreiden syntilistalle ja isompina annoksina myös kirjoituskieltoon.

Yritetäänpä taas vähän keskittyä aiheeseen.

Modet
 
Oletko oikeasti noin yksinkertainen? No et varmaan ole, mutta tykkäät selvästi esittää.

Laitan varmuuden vuoksi pari linkkiä niin voit tutustua asiaan.

Salaliittoteoriat

Wikipedia

Esimerkiksi siitä ilmastotiederakennelmastasi tekee salaliittoteorian juuri oletus, että suurta toimeenpanovaltaa nauttiva synkeä kollektiivi (IPCC) yrittää kusettaa koko maailmaa joidenkin mystisten motiivien ajamana.

Hyvä kääntää salaliittoteoriaksi, jos huomauttaa ilmastotieteen ja ilmastomallien sisältävän epävarmuutta ja puutteita. Ilmasto-oppi saa näemmä niin uskonnollisen kultin piirteitä, että kaikki epäily johtaa denialisti-leimaan ja solvauksiin.


Eipä tämäkään ilmastotoimi paljoa saa huomiota mediassa:

Liikaa optimismia. Ei jatkoon.
 
Viimeksi muokattu:

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Hyvä kääntää salaliittoteoriaksi, jos huomauttaa ilmastotieteen ja ilmastomallien sisältävän epävarmuutta ja puutteita.

Olkiukon rakennus on hiottu siellä näköjään ihan taiteenlajiksi asti.

Kaikki tiede sisältää epävarmuutta ja puutteita, se vähän niin kuin kuuluu tieteen luonteeseen.

Laitetaan uudelleen sitten:

Esimerkiksi siitä ilmastotiederakennelmastasi tekee salaliittoteorian juuri oletus, että suurta toimeenpanovaltaa nauttiva synkeä kollektiivi (IPCC) yrittää kusettaa koko maailmaa joidenkin mystisten motiivien ajamana.

edit.

Jos mediassa kirjoitetaan tai ei kirjoiteta jostain, se on eri juttu kuin itse tiede. Nuo IPCC-juttusi juuri omissa kirjoissani keikauttavat tarinasi -ja Virtasen tarinat salaliittoteorioiden puolelle.
 
Viimeksi muokattu:
Olkiukon rakennus on hiottu siellä näköjään ihan taiteenlajiksi asti.

Kaikki tiede sisältää epävarmuutta ja puutteita, se vähän niin kuin kuuluu tieteen luonteeseen.

Laitetaan uudelleen sitten:

Esimerkiksi siitä ilmastotiederakennelmastasi tekee salaliittoteorian juuri oletus, että suurta toimeenpanovaltaa nauttiva synkeä kollektiivi (IPCC) yrittää kusettaa koko maailmaa joidenkin mystisten motiivien ajamana.

edit.

Jos mediassa kirjoitetaan tai ei kirjoiteta jostain, se on eri juttu kuin itse tiede. Nuo IPCC-juttusi juuri omissa kirjoissani keikauttavat tarinasi -ja Virtasen tarinat salaliittoteorioiden puolelle.

Vaikka esim. climategate-tietovuodossa vilpistä saatiin lähes samankaltaista tietoa kuin Valko-Venäjän vaalien vilpillisyydestä on saatu. Tai sitten esim. proksidatan ja lämpömittaridatan yhdistäminen on panettelua. Ainakin professorit kommentoivat aikanaan. Ja nyt en väitä, että koko ilmastotiede olisi salaliittoa, jos joissain tutkimuksissa paljastunut käytetyn tieteessä sopimattomia metodeja.
 
Viimeksi muokattu:

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Vaikka esim. climate gate-tietovuodossa vilpistä saatiin lähes samankaltaista tietoa kuin Valko-Venäjän vaalien vilpillisyydestä on saatu. Tai sitten esim. proksidatan ja lämpömittaridatan yhdistäminen on panettelua. Ainakin professorit kommentoivat aikanaan.

No nyt mennään taas eri asiaan. Voitko myöntää ensin, että alunperin antamasi kuvaus oli harhaanjohtava? Miksi tämä taas tuntuu niin niljakkaalta...

Syy, miksi sanoin esittämääsi salaliittoteoriaksi ei ollut se, mitä esitit.

Ja eikö Climate Gate ja ne sähköpostit selvitetty jo noin vuosikymmen sitten? Käy esittämässä se Ilmastonmuutos-ketjussa, missä asia on varmaan aikanaan käyty jo läpi. Proksidata ja lämpömittarit kuulostavat myös tutulta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä kääntää salaliittoteoriaksi, jos huomauttaa ilmastotieteen ja ilmastomallien sisältävän epävarmuutta ja puutteita. Ilmasto-oppi saa näemmä niin uskonnollisen kultin piirteitä, että kaikki epäily johtaa denialisti-leimaan ja solvauksiin.

No ei kai tuosta nyt kukaan ole eri mieltä?

Mnäkin voin sanoa sen:

Ilmastotieteeseen liittyy epävarmuutta ja ilmastomallit eivät kuvaa todellisuutta täydellisesti.

Sama se on kaikessa muussakin tieteen teossa. Tieteen viimeisin sana on juuri sitä, ei erehtymätöntä jumalansanaa.

Sen sijaan jos uskoo että joukko ihmisiä on salassa keskenään sopinut, että kansaa on huijattava, ja oikeasti ilmastonmuutos ei ole niin paha uhka kuin IPCC:n raportti väittää, niin se on sitten jotain muuta. Se on teoria salaliitosta. Salaliittoteoria.
 

AriZona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Mitä salaliittoteorialle tapahtuu kun asiaa aletaan tutkimaan ja todetaan että perskeles täähän olikin salaliitto. No silloin vaan uutisoidaan, että juttu menikin näin ja ei siitä sitten sen enempää.

Nyt kun Estoniaa tutkitaan tarkemmin niin sukellusvenesalaliitot on hiljaa ja odottaa mitä löytyy.

Netflixin Making a Murderer sarjassa poliiseilla on menossa jo toinen salaliitto Averya vastaan. Ensimmäisestä salaliitosta ei vaa puhuta mitään enää kun poliisit jäivät kiinni.
Ja näitähän on vaikka kuinka paljon eri salaliiton alkuja joista nopeesti selviää, että jotain kusetusta on menossa.

Ilmastoihmiset ovat puhuneet ainakin parikymmentä vuotta jopa monen metrin merenpinnan noususta. No onko se merenpinta noussut? Ja enää puhutaan jostain kymmenistä senteistä.
No nyt puhutaan enimmäkseen erilaisista sääilmiöistä, mutta tiedä nyt vaikka ne hurrikaanitkin taas vähenisi muutaman vuoden päästä.

Ja koronasta. Itse olen piikin ottanut ja toistaiseksi toimin yleisten suositusten mukaan, mutta.
Mutta sitä en ihmettele ollenkaan miksi niin moni jättää sen rokotteen ottamatta. Tälläkin viikolla isoimmat otsikot oli "Islannissa rokotettuja melkein 100% väestä ja tartuntamäärät ennätyslukemissa" ja "Israelissa väkeä sairastunut koronaan 3 pistoksen jälkeen ja sairastuneista osa tehohoidossa".
Eihän tää rokote nyt kovinkaan onnistuneelta vaikuta ja isot uutisotsikot vielä huutaa kuinka roketut makaavat sairaalavuoteella.

Edit. Ja itseasissa kaikki syyttömänä tuomitut ovat poliisien salaliittoja.

Juha Sipiläkin koitti kehitellä salaliittoa siitä, että nyrkeillä moukaroitiin nassuun keskellä kirkasta päivää.
Kunnes ikävä vartijasetä meni näyttämään medialle turvakameratallenteet. Lopputilihän siitä seurasi kun Sipilän salaliitto paljastui. Ja sekin vartija oltaisiin väkisin hiljennetty jos ei muilta salaa olisi nauhoja näyttänyt.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja koronasta. Itse olen piikin ottanut ja toistaiseksi toimin yleisten suositusten mukaan, mutta.
Mutta sitä en ihmettele ollenkaan miksi niin moni jättää sen rokotteen ottamatta. Tälläkin viikolla isoimmat otsikot oli "Islannissa rokotettuja melkein 100% väestä ja tartuntamäärät ennätyslukemissa" ja "Israelissa väkeä sairastunut koronaan 3 pistoksen jälkeen ja sairastuneista osa tehohoidossa".
Eihän tää rokote nyt kovinkaan onnistuneelta vaikuta ja isot uutisotsikot vielä huutaa kuinka roketut makaavat sairaalavuoteella.

Edit. Ja itseasissa kaikki syyttömänä tuomitut ovat poliisien salaliittoja.

Kannattaa lukea muutakin kuin otsikkoja niin voi tuo koronarokotteen toimivuus aueta vähän paremmin. Kaikki syyttömänä tuomitut eivät ole poliisien salaliittoja.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmastoihmiset ovat puhuneet ainakin parikymmentä vuotta jopa monen metrin merenpinnan noususta. No onko se merenpinta noussut? Ja enää puhutaan jostain kymmenistä senteistä.

Nyt kyllä erehdyt. Sellaista ennustetta (monta metriä 20 vuodessa) ei ole ollut.

Keskimääräinen merenpinta nousee muutaman millin vuosittain, vauhti on kasvamaan päin. Monen metrin nousutkin kyllä voi tulla, mutta ottaa vähän enemmän aikaa.

Edit: liitteen kuvassa IPCC:n vuoden 1990 raportin projektiot merenpinnan nousulla. Todennäköisimmäksi arvioitu kehitys keskellä. Toteutunut kehitys lisätty jälkikäteen punaisella.
 

Liitteet

  • figure3.jpg
    figure3.jpg
    55,3 KB · kertaa luettu: 149
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
koronasta. Itse olen piikin ottanut ja toistaiseksi toimin yleisten suositusten mukaan, mutta.
Mutta sitä en ihmettele ollenkaan miksi niin moni jättää sen rokotteen ottamatta. Tälläkin viikolla isoimmat otsikot oli "Islannissa rokotettuja melkein 100% väestä ja tartuntamäärät ennätyslukemissa" ja "Israelissa väkeä sairastunut koronaan 3 pistoksen jälkeen ja sairastuneista osa tehohoidossa".
Eihän tää rokote nyt kovinkaan onnistuneelta vaikuta ja isot uutisotsikot vielä huutaa kuinka roketut makaavat sairaalavuoteella.

Se olisi oikeasti hyvä lukea ne uutiset läpi ennen kuin vetää johtopäätöksiä. Israelin tilanteessa epäiltiin vahvasti kyseisten sairastaneiden kantaneen virusta jo kolmannen piikin aikana. Toki media tykkää näistä revitellä koska pelko ja kauhu myy.

Media tykkää myös julkaista isoilla otsikoilla tutkimuksia joita ei olla vertaisarvioituja eli tuplatarkistettu, että varmasti päädytään samaan tulokseen.
 

AriZona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Se olisi oikeasti hyvä lukea ne uutiset läpi ennen kuin vetää johtopäätöksiä. Israelin tilanteessa epäiltiin vahvasti kyseisten sairastaneiden kantaneen virusta jo kolmannen piikin aikana. Toki media tykkää näistä revitellä koska pelko ja kauhu myy.

Media tykkää myös julkaista isoilla otsikoilla tutkimuksia joita ei olla vertaisarvioituja eli tuplatarkistettu, että varmasti päädytään samaan tulokseen.
Juuri näinhän se on.
Mutta näistä otsikoista salaliittojutut saa uutta potkua kun osa väestä lukee vain sen otsikon.

Niistä mun edellämainituista syistä johtuen vaan ymmärrän oikeen hyvin miksi näitä salaliittoteoreetikkoja niin paljon löytyy.

@El Gordo
Näin ylös vesi nousee Suomen rannikolla, jos jäätiköt sulavat - katso karttalinkki! Näin ylös vesi nousee Suomen rannikolla, jos jäätiköt sulavat - katso karttalinkki!
Edit: siksi tällainen linkki kun näistä kotimaisista medioista suurinosa väestä ne uutisensa lukee. Jos siellä mainitaan, että merenpinta nousee 60metriä, niin siihen faktaan suurin osa ihmistä uskoo.

@olkikuukkeli
Kaikki syyttömätuomitut ei olekaan poliisin salaliittoja, mutta meneppä kerromaan se myös Yhdysvaltoihin, jossa niissä slummeissa luottamus poliisiin on pyöreä nolla. Siellä suurin osa uskoo, että poliisilla on salaliitto menossa mustaa väestöä kohtaan.
Enkä ihmettele kyllä yhtään sitäkään.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@El Gordo
Näin ylös vesi nousee Suomen rannikolla, jos jäätiköt sulavat - katso karttalinkki! Näin ylös vesi nousee Suomen rannikolla, jos jäätiköt sulavat - katso karttalinkki!
Edit: siksi tällainen linkki kun näistä kotimaisista medioista suurinosa väestä ne uutisensa lukee. Jos siellä mainitaan, että merenpinta nousee 60metriä, niin siihen faktaan suurin osa ihmistä uskoo.

Jos kaikki mannerjäätiköt sulavat ja valuvat mereen, niin merenpinta nousee jopa 60 meriä. Sinänsä totta. Mutta silti kyseessä on roskalehden vastuuton kohujuttu. Koska ei kerrota, että prosessi vie joka tapauksessa satoja vuosia. Ja Itä-Antarktiksen jäämassat (jossa suurin osa tuosta 60 metrin potentiaalista on) eivät välttämättä lähde mihinkään vielä niiden vuosisatojen jälkeenkään. Grönlanti ja Länsi-Antarktis siinä ensin on liipaisimella.

Ei siis ole ollut sellaista ilmastotieteilijöiden lupausta, että nousisi muutamassa vuosikymmenessä monta metriä. Ymmärrän, että jollekin voi sellainen väärinkäsitys syntyä kun lukee keltaisen lehdistön huonosti kirjoitetun jutun "rapid fire" tyyliin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos jäävuori sulaa, niin eikö sen aiheuttama meren pinnan nousu ole nolla?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos jäävuori sulaa, niin eikö sen aiheuttama meren pinnan nousu ole nolla?

Merenpinnan nousu tulee Grönlannin ja Etelämantereen jäätiköiden virtauksen kiihtymisestä. Jäätiköt siis ovat mantereen päällä enimmäkseen, mutta jäätiköiden mereen työntyvä reuna kelluu meressä.

Mantereella sataa lunta jäätikön päälle, josta ajan myötä muodostuu uutta jäätikköä. Jäätiköt näyttävät kiinteiltä, mutta tosiasiassa virtaavat hitaasti alamäkeen. Jäätiköiden mereen työntyvästä reunasta lohkeaa jatkuvasti jäävuoria mereen, ja siellä sulavat vedeksi. Kyseessä on siis kiertokulku. Normaalissa tilanteessa jäävuorien lohkeaminen on tasapainossa uuden jään muodostumisen kanssa, eikä jäätikön massa muutu eikä merenpinta nouse.

Lämpenevässä ilmastossa taas jäävuorien lohkeaminen niissä mereen työntyvistä jäätiköiden ulokkeista kiihtyy, jonka seurauksena jäätikön virtaus merta kohti kiihtyy. Johtaen siihen että jäätikkö menettää massaa, joka päätyy merien pintaa nostamaan.

Tuosta siis puhutaan, kun sanotaan että jäätiköiden sulaminen nostaa merenpintaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös