SaiPan peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 261 377
  • 904

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yksi pirteä, osaava ja malliesimerkkiä näyttävä vahvistus voi piristää muidenkin peliä ja antaa virtaa ja itseluottamusta. Siksi se hankinta tai mieluiten hankinnat on ihan ehdottomia. Nykyporukka on lukossa ja ei ole avainta.

Tällä viikolla tuskin ilmoitetaan mitään enää, mutta jos vaikka sitten alkuviikosta... toivotaan.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Yksi syy tappioihin löytyy varmasti myös vastustajista. SaiPan pelitapa ja esim ylivoima on varmasti tutkailtu aika tarkkaan joka porukassa. Jos ylivoimaa pelataan ilman mielikuvitusta kahdella eri ratkaisumallilla, niin äkkiähän se opitaan ottamaan pois. Kun pelit kovenevat, niin ylivoiman merkitys korostuu.
Oli miten oli, niin meillä Hakalissa uskotaan edelleen pudotuspelipaikkaan.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kenties SaiPalla on sama ongelma kuin JYPilläkin: Syksyllä pisteitä tuli vähän huonommallakin pelillä, mutta nyt vastustajat ovat jo oppineet pelaamaan sitä vastaan? Ja oman joukkueen peli näyttää nyt entistä päämäärättömämmältä?

SaiPan syksyn peleistä en osaa tarkemmin sanoa, mutta JYPin kohdalla peli ei ole missään vaiheessa kovin hyvältä näyttänyt, siksi tätä kyselen.

Olin muuten Lappeenrannassa katsomassa tuota SaiPa-JYP-peliä viime lauantaina, ja kyllä se kahden tuskaisen joukkueen peliä oli, vaikka maaleja yllättävän paljon tulikin. Ei niillä esityksillä Mestikseen jouduta, mutta ei niillä mitaleistakaan taistella. Jotain tarvitsisi tapahtua molemmissa joukkueissa, saa nähdä mitä.

Onnea kuitenkin SaiPalle jatkoon!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kenties SaiPalla on sama ongelma kuin JYPilläkin: Syksyllä pisteitä tuli vähän huonommallakin pelillä, mutta nyt vastustajat ovat jo oppineet pelaamaan sitä vastaan? Ja oman joukkueen peli näyttää nyt entistä päämäärättömämmältä?
Tuossa on varmasti osa totuutta. Itse pistän leijonanosan SaiPan tämän hetken alavireestä kuitenkin liikkeen ja itseluottamuksen katoamiseen. HIFK:ta vastaan näki selvästi kuinka vastustaja luisteli SaiPalta jalat alta kahdessa ensimmäisessä erässä ja vasta kolmannen erän alussa pystyttiin jotakuinkin vastaamaan liikkeeseen.

Itseluottamuksen merkitystä toitotettiin koko alkukausi ja se oikeasti näkyi kentällä. Pelaajien ratkaisut olivat hyökkäyspäädyssä suoraviivaisia ja omissa taas virheitä tuli todella vähän. Nyt tilanne on täysin päinvastainen ja se näkyy tulostaululla.
 

boretus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hoki Klupi, Saipalle sympatiaa
Hurmos päälle

Terveiset Helsingistä!

Nyt runnotte vaikka väkisin pudotuspeleihin. Tämän kauden jatkuminen runkosarjan jälkeen ja Venäjältä saadut fyrkat antavat hyvät mahdollisuudet aloittaa seuraava kausi astetta korkeammalta tasolta.

Halli täyteen, hurmos päälle!
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Jaha kenttiäkin on sitten sekoiteltu hieman, mielenkiintoista nähdä kolmosen hajottamisen tulos.:

Löfman-Koho-Mankinen
Giliati-Flinck-Piitulainen
Jekimovs-Rissanen-Vauhkonen
Leivo-Hämäläinen-Koivisto

Salcido-Bruun
Backman-Pulli
Pukka-Riikola

Toivonen
Wiikman

Näillä se voitto otetaan! Kaikki hallille tänään!
 

Kude

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SuomU
Kamalaa tuo pelaaminen. Tänään ei olisi mikään muu joukkue kaatunut. Tuskaa tuntuu tuo pelaaminen olevan tällä hetkellä. Antti Bruun voisi yrittää pelata hieman vähemmän flegamaattisemmin, eikä niitä jäähyjäkään tarvitse noin paljon ottaa...

Tärkeitä juttuja olivat tietenkin, että Koho, Löfman ja Rissanen saivat maalin mieheen! Jospa ainakin kyseisten herrojen tehot alkaisivat jatkossa näkymään tulostaululla.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Erittäin nihkeää oli tänään. Ketjumuutoksilla ei mielestäni ollut juurikaan vaikutusta, vaan hyökkäyspelaaminen oli varsin hampaatonta koko pelin ajan. Mutta toisaalta sen verran radikaalisti Pexi noita ketjuja muokkailikin, ettei muutos varmaan tietenkään heti voi näkyä. No, voittavaa joukkuetta ei juurikaan muuteta, joten Jokereita vastaan mentäneen näillä.

Vauhkonen oli SaiPan ehdotonta parhaimmistoa hyökkäyspäässä tänään. Sen lisäksi, että miehellä on kokoa, niin ainakin minulle tuli hieman yllätyksenä hänen suhteellisen pehmeät kädet. Ilvestä vastana toisessa erässä komeasti kulmassa kaksi Ilveksen pelaajaa kahville ja seurauksena ylivoima SaiPalle. Hieno pelaaja, ja toivottavasti miestä ei heitetä taas pois kokoonpanosta. Toki nopeutta Olavi tarvitsisi lisää jonkin verran, mutta on kyllä paikkansa kokoonpanossa hienoisesta kankeudestaan huolimatta ansainnut.

Lisäksi tässä vaiheessa kautta puolustuspelin tulisi olla todella hyvässä kuosissa, jota se ei SaiPalla todellakaan ole ollut viimeiseen muutamaan peliin. Tänään saatiin taas toivonkipinä siitä, vaikka Ilves ei välttämättä mikään huikea mittarikaan ole. Toivonpilkahdus kuitenkin siitä, että myös kovempia joukkueita vastaan pystyttäisiin pitämään vastustajat pois pahimmilta paikoilta ja ennen kaikkea ne pahat hassit jätettäisiin pois.

Kokonaisuutena huolestuttaa tuo heikohko hyökkäyspelaaminen, mutta toisaalta puolustuksessa mentiin tänä iltana eteenpäin. Jäähyjen määrä oli myös aivan liian suuri ja kovempi joukkue olisi kyllä rankonut aika rankalla kädellä niistä ylivoimista. Kurinalaisuutta lisää, hyökkäyspelaamiseen lisää itseluottamusta viimeisiksi 15 peliksi niin uskoisin, että play-off pelejä nähdään Kisapuistossa tänä keväänä.
 

Leitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild, SaiPa, RM
Hyi helvetti mikä peli. Pelottaa jo valmiiksi tuo tiistai, kuinka kovaa tulee turpaa? Olihan tuo voitto ihan kiva tommosen paskan jälkeen mutta ei tollasel pelillä poffpelejä voitella yhtään. Jäähyjä aivan helvetisti! Pulli vitun idiootti, MIKSI? Toivonen on ainoa positiivinen asia koko pelissä.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ymmärrä mihin se alkukauden liike ja yhteispeli on kadonnut, silloin myös syötöt osuivat kaverin lapaan, nyt ei edes kaikki yritä syöttää, kuljetellaan yksin vaan, malliesimerkkinä vaikkapa Rissanen.
Kyllä nyt jo näkyy, miksi KalPa niin helposti luopui Rissasesta, Jokisesta ja Riikolasta, minäkin alan olla valmis luopumaan näistä pehmopupuista, ainakin heti kauden jälkeen.

Yhtä ymmälläni liikkeen ja yhteispelin katoamisesta, mutta näistä pelaajista en oikeastaan voisi olla enempää eri mieltä. Varsinkin Rissanen ja Riikola olivat minusta hyviä, kehityskelpoisia hakuja joukkueeseen. Jokisen pelaaminen on ollut epätasaista ja loppukausi näyttää, riittävätkö rahkeet jatkosopimukseen. Rissasella on sitä paitsi joukkueen toiseksi paras pistekeskiarvo Giliatin jälkeen. Tosin oltiinhan Giliatiakin kuorossa ulostamassa joukkueesta alkukaudesta, kun pisteitä tuli vaisusti. Jos näiden mukaan mentäisiin, niin oltaisiin jo päästy eroon joukkueen kahdesta parhaasta pisteiden tekijästä.

Bruunia ja Salcidoakin on täällä haukuttu ja kieltämättä varsinkaan Bruunin otteet eivät viime aikoina kovin kummoisia ole olleet. Minusta tilanne kuitenkin näyttäytyy toisessa valossa, jos katsoo koko kautta ja tiiraa vähän tilastojakin. Joku jopa sanoi Salcidoa paitsi lampaaksi, myös lampaan näköiseksi. Ei helvetti, ei mitään tolkkua enää jos minulta kysytään.

Minusta tämän hetken ongelmat ovat koko joukkueen ongelmia, eivätkä ratkea mihinkään suuntaan syyttelemällä yksittäisiä pelaajia. Onneksi sentään seuraa ei johdeta Jatkoajasta käsin.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rissasen liitoa varmasti katkaisi osaltaan se loukkaantuminen. On toki pisteillyt sen jälkeenkin. Luulen silti, että ilman loukkaantumista olisi kenties pystynyt vielä parempaan. Hyvä haku ehdottomasti ja jatkoa vaan. Nämä tälläiset löydöt on SaiPalle tärkeitä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rissanen on SaiPan ainoa sentteri, joka kykenee tuomaan kiekon ylös läpi vastustajan sinisen ilman päätyyn heittämistä. Ehdoton taitosentteri, jollaisia ei ole koskaan ollut liikaa SaiPassa. Parempi painos Redenbachista sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, ja sopii kuin nakutettu Tirkkosen pelikirjaan.
 

ahal

Jäsen
Hyvä peli Jaffalassa, muttei vaan pomppinut tarpeeksi keltaisille. Näyttäisi, että aallonpohja on ohitettu. Narrit oli 55 min ahtaalla, mutta Pullin kolmas (!) jäähy koitui kohtaloksi. Millähän noita kampituksia saisi vähennettyä? Kaveri pelaa usein itsensä ulos ja jää jälkeen, mikä saa törkkäämään lapansa luistimiin. Ei taida näillä lumilla vielä oppia.

Pistekin olisi maistunut, mutta eiköhän tuolla pelillä vielä pussi kartu. Riittääkö se sitten 10-saakkiin, jää nähtäväksi. Mielestäni pelissä oli taas paljon syksyn elementtejä, mutta mm. syöttöjen vastaanotossa tuntuu olevan lepsuutta - kuin maila olisi narun päässä. Silloin ei päästä nopeisiin ratkaisuihin. Fyysisyyttä oli mukavasti eikä nimekkäitä vastustajia juuri kumarreltu. Toki maalille voi mennä vieläkin reippaammin.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Olisiko sitten Giliati pelastanut jotain, turha spekuloida. En pane pahakseni, jos joku Smith, Wesson tai Winchester vielä mukaan liittyy. Taipaluksen paluuta tässä eniten kaivataan.
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Syötöksi tarkoitettu kiekko kimposi Pukan luistimesta suoraan Teräväiselle, josta syntyi voittomaali. Kai se oli sitten Pukan vika. Ainahan se on.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Syötöksi tarkoitettu kiekko kimposi Pukan luistimesta suoraan Teräväiselle, josta syntyi voittomaali. Kai se oli sitten Pukan vika. Ainahan se on.
Ei vaan Pukalla oli paikka purkaa kiekko siinä alivoimassa hetki ennen säkämaaliin johtanutta tilannetta. Purkuyritys vaikutti mun silmään luokattoman kehnolta, ehkä sitä ei sitten pystynyt valtavan paineen alla purkamaan paremmin. Ei ollut Pukan vika, lisää peliaikaa Pukalle.
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei vaan Pukalla oli paikka purkaa kiekko siinä alivoimassa hetki ennen säkämaaliin johtanutta tilannetta. Purkuyritys vaikutti mun silmään luokattoman kehnolta, ehkä sitä ei sitten pystynyt valtavan paineen alla purkamaan paremmin. Ei ollut Pukan vika, lisää peliaikaa Pukalle.

Ok, en nähnyt narrien onnenkantamoista edeltänyttä purkupaikkaa. Pukka mestikseen.. No ei, onhan tuo kiekon omista purkaminen ollut iät ja ajat SaiPalle niin hemmetin vaikeata. Siis ennen Pukkaakin.
 

Don Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei vaan Pukalla oli paikka purkaa kiekko siinä alivoimassa hetki ennen säkämaaliin johtanutta tilannetta. Purkuyritys vaikutti mun silmään luokattoman kehnolta, ehkä sitä ei sitten pystynyt valtavan paineen alla purkamaan paremmin.

Täytyy sanoa, että vieläkin korpeaa tuo tilanne. Minulla ei ole tapanani hirveästi peaajia nimillä arvostella, enkä totuuden nimissä itse pelissä huomannut kuka tuon onnettoman purkukiekon laittoi. Hallilta katsottuna tilanne oli sellainen, että alivoimanelikossa kiekko tuli kuin tarjottimelle SaiPa-pelaajan lapaan, jossa oli tuhannen taalan paikka purkaa kiekko. Jokeri-pakkeja oli siniviivalla tasan yksi. Miten on mahdollista, että purkukiekko suuntautuu kohti tuota ainokaista viivamiestä? Katsomoon näytti, että siinä olisi ollut vielä hyvin tilaa ja aikaa hoitaa kiekko hemmettiin. Pienikin siirto sivulle olisi riittänyt! Tilanne jäi purkamatta, paine jatkui ja siitä 2-1 voittomaali. SaiPa pelasi hyvää vieraspeliä ja Jokerit oli mielestäni melko aseeton. Ihan varmasti olisi vähintään piste lähtenyt Saimaan rannoilla ilman tuota katasrofaalista purkuyritystä.

Nämä ovat niitä pikku juttuja, jotka saavat valtavan merityksen tiukoissa matseissa. Nyt huolellisuutta puolustukseen ja äijämäisyyttä maalin tekoon SaiPa. Uusi nousu alkakoon!!
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Purkukiekko tuo suuri ongelma

Täytyy sanoa, että vieläkin korpeaa tuo tilanne. Minulla ei ole tapanani hirveästi peaajia nimillä arvostella, enkä totuuden nimissä itse pelissä huomannut kuka tuon onnettoman purkukiekon laittoi. Hallilta katsottuna tilanne oli sellainen, että alivoimanelikossa kiekko tuli kuin tarjottimelle SaiPa-pelaajan lapaan, jossa oli tuhannen taalan paikka purkaa kiekko. Jokeri-pakkeja oli siniviivalla tasan yksi. Miten on mahdollista, että purkukiekko suuntautuu kohti tuota ainokaista viivamiestä? Katsomoon näytti, että siinä olisi ollut vielä hyvin tilaa ja aikaa hoitaa kiekko hemmettiin. Pienikin siirto sivulle olisi riittänyt! Tilanne jäi purkamatta, paine jatkui ja siitä 2-1 voittomaali. . Ihan varmasti olisi vähintään piste lähtenyt Saimaan rannoilla ilman tuota katasrofaalista purkuyritystä.

Itse katsoin saman tilanteen vielä uudelleen, aikaisemmassa alivoimassa Salcido purki vastaavan tilanteen hieman toisella tavalla, kiekko lapaan katse ylös ja pusku tyhjälle puolelle, Pukalla on vain niin kiire että kun noissa alivoimatilanteissa saa kiekon lapaan ei kyllä katsele missä vastustajan pelaajat on vaan silmät kiinni ja sinnepäin...
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Ja yksi ongelma meillä on, että pakkeja on liian vähän. Nyt kun Salcido ja Bruun ovat telakalla, niin ei ole yhtään ylimääräistä (liigatason)pakkia. Ja ylivoimalla ei kyllä ole kuin yksi osaava pari..

Nimimerkillä "sitä pakkia odotin"
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vittu taasko tässä käy näin?

Koko kauden voi tiivistää viimeisimpään jokeripeliin. Paikka paikoin saakelin hyvää peliä mutta lopussa tapahtuu jotain ihan käsittämätöntä ja käteen jää pelkkä luu.

Joo joo, ollaan vielä viivan yläpuolella, mutta ei tätä paskaa taida enää mikään pelastaa. Mikä tolle Savilahdellekin on tullut. Onko siellä jo luovutettu kokonaan
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mikä tolle Savilahdellekin on tullut. Onko siellä jo luovutettu kokonaan

Taitaa kärsiä vielä darrasta, kun lauantaina maistui kuulemma soppa aikalailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös