SaiPan peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 261 381
  • 904

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistakaa: Aina tukena!

Tämä on Willimiehiltä todella komea slogani ja hyvä muistuttaa mieliin tässä vaiheessa. Vaikka alkaa ahdistaa jo aika hartaasti ja laiva ei tunnu kääntyvän millään, niin ainakin minä nostan kaksoisleuan pystyyn ja suuntaan huomenna hallille varovaisen toiveikkaana. Parempaan jaksoon täytyy jaksaa uskoa, sen verran vakuuttavasti peli kävi kuitenkin puoli kautta.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka alkaa ahdistaa jo aika hartaasti ja laiva ei tunnu kääntyvän millään, niin ainakin minä nostan kaksoisleuan pystyyn ja suuntaan huomenna hallille varovaisen toiveikkaana. Parempaan jaksoon täytyy jaksaa uskoa, sen verran vakuuttavasti peli kävi kuitenkin puoli kautta.

Mahtava asenne! Pidä toi. Kaikki vaan nyt pysytään tukena ja ollaan joukkueen mukana loppuun saakka. Erityisesti näinä vaikeina aikoina on hyvä vitutuksenkin keskellä kaivaa siitä keltamustasta sydämestä kaikki teho täysille! Vielä täältä noustaan ja yhdessä avitamme ylpeinä SaiPan kannattajina joukkuettamme kohti tavoitettaan. Nyt on nimenomaan se hetki jolloin pistämme myös me kannattajat viimeistään kaikki likoon yhteisen haaveemme eteen! SaiPa pelaa pudotuspelejä kaudella 2012-2013 perkele.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itseasiassa Heikki Mälkiän aikaan pelattiin hyvää alivoimaa (tai sitten on aika kullannut muistot) ja Selinin aikaan puolestaan melko hyvää ylivoimaa.

Näin minäkin muistelisin, varsinkin Mälkiän suhteen. Selinin aikana ylivoimatehokkuus johtui mielestäni lähinnä loistavista suorista hyökkäyksistä, jotka päätettiin ylivoimilla tehokkaasti. Ei silloinkaan kiekkoa saatu kovin useasti rauhoitettua ylivoimapeliin. JYP esitti tänään sellaista tehokasta, ja todella pelottavan näköistä ylivoimaa, jota en ole SaiPalta aikoihin nähnyt.

Mutta kuten sanoit, tässä lienee Pexin suurin työnsarka liigassa tulokaskoutsina. Toki Santasella lienee iso rooli ylivoimassa, mutta Tirkkonen vastaa tietysti kokonaisuudesta.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Jos SaiPa voittaa huomenna JYP:n, lupaan käydä ennen maanantaiaamua kyykkypaskalla Lauritsalan liikenneympyrässä. Siis oikeasti. Se on pieni uhraus siihen nähden, että jääkiekkojoukkueellinen aikuisia miehiä ripulipaskoo alleen huomenna ~3000 hiljaisen kiekkofanin edessä.

Kyllä se näkyy olevan tänäkin vuonna tyly fakta, että muiden liigajoukkueiden ylijäämäpelurit, "potentiaaliset Mestis haut" ja selkeän ykkösketjun puuttuminen aiheuttavat yhtälön, jossa ottelut ovat todella lähellä loppua runkosarjaan. Onhan tuo jo oikeasti epätoivoista, kun Kohoa ja Flinckia peluutetaan hyökkäävissä ketjuissa ja ylivoimalla. Unelmatilanteessa Koho olisi 3-ketjun mies ja Flinck nelosessa. Tosin V Hämäläinen menee tähän samaan kategoriaan. Itse olisin valmis luopumaan tässä sopimustilanteessa Flinckista. Ensi kauden sentterit ovat toivon mukaan jotain tämän tapaista:
1. "Azevedo"
2. Rissanen
3. Koho
4. V Hämäläinen

Onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin voisi toivottaa myös:
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun tuo tappioputki pitäisi saada käännettyä, niin muutoksena kokoonpanoon voisi alkaa miettiä myös Hämäläisen ketjun penkittämistä/muuttamista. Koiviston -9 on rooliin nähden turhan kova, varsinkin kun miinukset on suurimmaksi osaksi otettu tämän alamäen aikana. Jarruketjun ei pitäisi kerätä ainakaan miinuksia. Kun alivoimaan riittäisi muitakin miehiä, niin tuo ketju ei tällä hetkellä oikein lunasta paikkaansa kokoonpanossa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kyllä se näkyy olevan tänäkin vuonna tyly fakta, että muiden liigajoukkueiden ylijäämäpelurit, "potentiaaliset Mestis haut" ja selkeän ykkösketjun puuttuminen aiheuttavat yhtälön, jossa ottelut ovat todella lähellä loppua runkosarjaan.

Vaikkei tässä vielä luovuteta todellakaan (57 pongoo jaossa), niin kyllähän joku 200-400K€ tuohon pelaajabudjettiin tekisi aika höpöö, ma luulen, mutta helpommin sanottu kuin tehty. SaiPa ei tosiaankaan ole koko Kaakkois-Suomen joukkue, vaan E-Karjalan. Täällä Kymenlaaksossa kun on muut intressit ja on kai sitä Lappeessa jakamassa pottia muutkin seurat. Ain´t running a hockey-team a bitch?

Mutta silti, AINA TUKENA! Nythän tää sarja vasta alkaa. :)

edit: kyllä perkele se apina lähtee kohta selästä, uskokee pois.
 

ahal

Jäsen
Näin tuon JYP-matsin vasta nyt jälkilähetyksenä, mutta ei se nyt niin surkealta näyttänyt kuin monet alkuun antoivat ymmärtää. Toki painetila on aika korkea, mikä näkyi jonkin asteisena hermoiluna syötöissä ja tilanteiden rakentelussa - jäivät monesti vaiheeseen mm. siniviivalle ja kulmiin. Oman lisänsä toi tietysti Jyppi-pelien lähihistoria ja heidän pelitapansa, mutta paremmalla onnella ainakin jatkoille olisi ollut mahkuja. Tarkki oli kuitenkin luukullaan hyvä. Sanoisin, että pienestä kii oli pistetilin karttuminen.

Matsi ei kovin korkealle tasolle kohonnut, mutta viihdyttävä se oli. Wiikman selvisi hyvin kiekkosateessa, mutta paljo kilvellä torjuminen pitää pakit hereillä. Tai ainakin kuuluisi pysyä. Av:t ja yv:t on ruodittu moneen kertaan, eikä niihin ole lisäämistä, paitsi kovasti hommia. Hyvällä jalalla oltiin liikkeellä, mutta mikä eniten paistoi otteista oli taklausten vähyys. Harva edes yritti. JYP näytti kuvaruudussa järjestään isommalta, enemmän äijämäiseltä. Mustapaidoissa pelasi 7 yli 190-senttistä, kun taas keltaisissa vain yksi eli Pärre. Vauhkosen mukaan tulo ei paljoa tilannetta muuta. Seuraavan kauden rosteriin olisi hyvä saada lisää kokoa, eli uutta verta kehiin. Ja miksei jo nyt, jos vaan mahdollista.

Nyt nähtyä pörräystä jatkamalla ja puutteita hiomalla uskon voittojakin napsuvan, ainakin muutaman loppukauden aikana. Aika näyttää, mihin n. 75-80 pistettä riittää. Hyvällä tuurilla 10-sakkiin, mutta 11.-12. tilakaan ei ole pois suljettu. Näyttää, että muutkin jengit alkavat saada pakettinsa kasaan, ja kovemmilla rostereilla ne miehittävät väkisinkin kärkisijat, joten paikka kuuden sakissa vaatii jo aikamoista uutta buustia ja venymistä. Ei mahdotonta muttei kovin realististakaan.

Niin, ja sokerina pohjalla tietysti tapaus Nieminen. Jos jää, voi olla kullan arvoinen sputnikeille. Jos lähtee, toimisto kiittää, mutta muut jupisevat sisimmässään. Pelkästään Wiikmanin varaan menestystä ei voi laskea.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Missä Nagander oli? Näköjään vitutti kaatuminen ja jälki oli sellasta.

PS. Ahal : Tällä kaudella 90 pongoo on se raja.
 

atsku

Jäsen
Jos SaiPa voittaa huomenna JYP:n, lupaan käydä ennen maanantaiaamua kyykkypaskalla Lauritsalan liikenneympyrässä. Siis oikeasti. Se on pieni uhraus siihen nähden, että jääkiekkojoukkueellinen aikuisia miehiä ripulipaskoo alleen huomenna ~3000 hiljaisen kiekkofanin edessä.

Heh, tämä on muuten helppo lupaus, koska Lauritsalassa ei ole liikenneympyrää. Etuajo-oikeuksista voi tarkistaa asian, jos jäi mietityttämään. Se on vain hieman pullistunut perusliittymä, kertoo ammattimiehet. Noh, leikki sikseen.

SaiPa tarvitsee maalintekijän, mutta mistä sellainen poppaukko tähän hätään löydetään, onkin eri asia. Kimmo Kuhta loppukaudeksi kiukuttelemaan SaiPaan? No way
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
SaiPa on pelkkä lapanen verrattuna Jypin fyysisyyteen. Puuttuu ne miehet jolta onnistuisi pelaamisen lisäksi taklaukset. Haittaisiko se yhtään jos AV:llä kärkikarvaajat antaisivat hieman herkemmin painetta, onko valmennus oikeasti noin kädetön AV:n kanssa ettei siihen saada 10% lisää aktiivisuutta? Miksi YV:llä viivamiehenä pelaa Bruuni heittämässä kiprumaisia löysiä rannareita maalia kohti, Pulli tilalle, ei se ainakaan huonommaksi muutu. Kyllä meillä liike Jyppiä vastaan riittäisi siihen että karvataan oikeasti ylhäältä ja tehdään Jypin hyökkäyksiin lähdöstä todella vaikeaa.

+Wiikman oli positiivinen yllätys.
-Kolmosen voisi hyllyttää aina viimeistään kolmannen erän puolivälistä, ei mitään järkeä että nämä kädettömät siellä vie aikaa ratkaisuihin kykeneviltä kentällisiltä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
On se hyvä, että täällä toisetkin on alkaneet huomata SaiPan fyysisyyden puutteen, minä sitä kuulutin jo 28.12 pelatun Blues pelin jälkeen.
Jos sinne play-offeihin mennään, niin noutaja tulee heti juuri tuon koon/voiman puutteen vuoksi, siksi olisikin satsattava niitä vähiä rahoja pariin kookkaampaan röyhkeään vastustajan maalille menevään irtokiekkojen sisään lyöjään, ELI, VOIMAA KEHIIN.
Näillä meidän pehmonalleilla, joihin lasken myös Vauhkosen, ei pleijarisarjoja voiteta, liikkuu luistin vaikka kuinka liukkaasti.

Jos SaiPan peli-ilme pysyy tänään eilisen kaltaisena, niin voittoon on mahdollisuudet, mutta se vastustajan perässä luistelu omalla alueella on loputtava ja yli-ja alivoiman parannuttava. Eilisessä JYP pelissä yli-sekä alivoima oli aivan samanlaista potaskaa kuin lauantain HPK pelissä, niihin hävittiin molemmat pelit.

Olisikohan estariviestejä mukaillen kysyttävä: Santanen, Tirkkonen, mikä mättää?
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sovitaanko sitten sille että kaikki kynelle kykenevät marssii Halliin tänään viimeistään kello 18.30 ja kannustaa Meijän Poikia.

Nyt jos koskaan pitää näyttää että myö ei teitä hylätä vaikka mite ois vaikka vaikka oltais Karsijaa jälkimmäisenä.

Tuntuu että tänään voi 3000 tehä tiukkaa, meitä on siis normaalia vähemmän, mutta ollaan sitäkin aktiivisempaa.

Meijä Pojat ei nouse koviin taistoihin takas sillä että myö vaan hylätään SaiPa.
Hyö nousee sillä että myö näytetään että myö tuetaa heitä siihe hamaan loppuun asti.

AINA TUKENA!!!

ps. sori tämmöne propaganda ku tää ei sikäli peli esityksii liity millää tapaa mutta laitoin nyt tän tänne nii ei mene keltää ohi.
 
Aika näyttää, mihin n. 75-80 pistettä riittää. Hyvällä tuurilla 10-sakkiin, mutta 11.-12. tilakaan ei ole pois suljettu.

Tuo 75-80 pistettä ei todellakaan riitä kymppipaikkaan. 40 kierroksen jälkeen kymppipaikkaan tarvittiin 60 pistettä. Tasaisen vauhdin taulukolla siis 60 kierroksen jälkeen 90 pistettä. Kauden alusta asti kymppipaikkaan on tarvittu melkein 1,5 pisteen keskiarvo. Veikkaan, että 88 pistettä riittää...
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Jos SaiPan peli-ilme pysyy tänään eilisen kaltaisena, niin voittoon on mahdollisuudet, mutta se vastustajan perässä luistelu omalla alueella on loputtava ja yli-ja alivoiman parannuttava. Eilisessä JYP pelissä yli-sekä alivoima oli aivan samanlaista potaskaa kuin lauantain HPK pelissä, niihin hävittiin molemmat pelit.

Olisikohan estariviestejä mukaillen kysyttävä: Santanen, Tirkkonen, mikä mättää?

Ei tässä nyt mitään paria viimeistä peliä tarvitse etenkään tuon alivoiman suhteen katsella. SaiPa oli liigan surkein alivoimajoukkue viime kaudella, ja on ollut sitä myös tällä kaudella. Eikö tuo tilastojen valossa kovin huimalta näytä tuo 2010-11 kausikaan alivoiman suhteen.

Mikään ei oikeastaan puhu sen puolesta, että tuo alivoimapelaaminen tulisi tuosta mihinkään parantumaan tämän kauden aikana.

Joten olisi syytä saada ylivoimalla ihan toisenlaisia tehoja mitä nyt on nähty. Miten näitä ylipäätään harjoitellaan... SaiPan yv pelaa tuota samaa ultrapassiivista alivoimaa vastaan treeneissä? Onpa iso ihme jos paketti romahtaa kun vastustajan alivoima käy herhiläisenä kiekollisen kimppuun...
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun tuo tappioputki pitäisi saada käännettyä, niin muutoksena kokoonpanoon voisi alkaa miettiä myös Hämäläisen ketjun penkittämistä/muuttamista. Koiviston -9 on rooliin nähden turhan kova, varsinkin kun miinukset on suurimmaksi osaksi otettu tämän alamäen aikana. Jarruketjun ei pitäisi kerätä ainakaan miinuksia. Kun alivoimaan riittäisi muitakin miehiä, niin tuo ketju ei tällä hetkellä oikein lunasta paikkaansa kokoonpanossa.

Täytyy kompata tätä, tämä ketju tuntuu olevan koko ajan lirissä. Toki heillä on tärkeä rooli myös alivoimapelaajina, mutta eipä sekään nyt ole tainnut niin hyvin sujua. Tällä hetkellä ei vaan hirveästi ole sitä reserviä hyökkääjien suhteen, en oikein tiedä minkälaisen toimivan ratkaisun tuosta saisi jos tuota betoniin valettua kolmosta lähtisi laittamaan rotaatioon.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei sillä, etteikö muutkin puolustajat olleet aika surkeita tänään puolustussuuntaan, mutta kyllä toi Pukan Mikko taas erottui tuolta todella negatiivisella tavalla. Aivan käsittämättömiä ratkaisuja kiekon kanssa omassa päässä ja alati vaaratilanteita omalla maalilla sen johdosta. Toivottavasti Taipalus ja Riikola ovat kohta pelikuntoisia.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Ei voi olla SaiPan pakit niiiin kipeitä, että tuota Pukkaa pitää peluuttaa.
On kyllä niin helvetin huono edelleen.
Voi tsiizus!!
 

ahal

Jäsen
Joopa joo. Mahkut oli tänään voittoonkin, KalPa ei ihmeitä esittänyt, mutta yllättävän ponneton oli sputnikkien esitys. Härkäviikot ovat menossa. Peli joka toinen päivä vielä pitkän tovin eikä palautumaan ehdi, joten saa nähdä alkaako mopo piiputtaa vielä enemmän. Jos niin käy, pisteet ovat tiukassa.

Tänään saavat peiliin katsoa ainakin herrat Salcido, PSN ja Pulli. Huolimatonta ja näennäistä puolustamista kerta toisensa jälkeen, huippuna Salmiselle tarjoiltu 3-0 maali. Toki muutkin taisivat koomailla vuorollaan, kun joskus alimpana miehenä hääri mm. Koho. Hyökkääjistä esim. Piitulaiselta en juuri kirjannut onnistumisia.

Uutta verta tuo porukka kaipaa. Ainakin Giliatin ja Taipaluksen verran, mutta osaavalla snaiperille ja pakillekin olisi tilausta. Saiskohan verkkokaupan kautta?
 

atsku

Jäsen
Joopa joo. Mahkut oli tänään voittoonkin..

..Uutta verta tuo porukka kaipaa. Ainakin Giliatin ja Taipaluksen verran, mutta osaavalla snaiperille ja pakillekin olisi tilausta. Saiskohan verkkokaupan kautta?

Ainakaan omasta mielestäni ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia voittoon, jos tehdään 0 maalia, pelaa vastustaja sitten kuinka huonosti tahansa. Aivan karmea peli jälleen kerran. Miten voi noin paljon peliesitykset heilahdella tuolla joukkueella? Nyt on ihan pakko hankkia joku. Joku joka puhaltaa henkeä tuohon joukkueeseen, koska nyt siellä sitä ei ole.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös