SaiPan peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 261 380
  • 904

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Runkosarjasta on takana puolet ja on yhteenvedon aika. Kokonaisuutena voidaan jo tässä vaiheessa todeta, että SaiPan kausi on sujunut odotuksia paremmin. Itse en usko romahtamiseen, mutta vaikka romahdus tulisikin niin jo tämä ensimmäinen puolikas riittää kääntämään koko kauden positiiviseksi. Ja edelleen on syytä pitää kirkkaana mielessä, että runkosarjan sija 10 on se meidän mestaruus. Kaikki sen päälle on helvetinmoista bonusta. Lähtökohtaisesti kuitenkin tähänkin kauteen lähdettiin vaan sarjapaikan varmistaminen mielessä. Uskon, että SaiPa tulee tekemään hyvän taloudellisen tuloksen ja se on vähintään yhtä tärkeää kuin pelillinen menestyminen. Tosin nuohan kulkevat käsi kädessä ja menestyvä joukkue yleensä pärjää myös kirjanpidon puolella. Kaiken järjen mukaan SaiPalla pitäisi olla budjetissa vielä pelivaraa, mutta minua ei haittaa vaikka se jätettäisiin käyttämättä koska juhlakauden velat pitää saada kuitatuksi seuraa rasittamasta. Tosin tässä samalla ilmoitan, että NHL-kauden kokonaan peruuntuessa haluan yhden ison kalan SaiPankin haaviin. Ja nimenomaan maalintekijän muodossa.

Yksittäisiä pelaajia ei kannata erikseen nostaa esiin koska itse asiassa lähes koko joukkue on pelannut tasollaan tai jopa paremmin. Listaan tässä pelaajat joilta odotan vielä hieman enemmän kuin mitä ovat tähän asti esittäneet.
PSN (ehkä väsy painaa, mutta viimeiset pari viikkoa on mennyt vaisusti)
Ullberg on ollut pahin pettymys ja hänet on jotenkin nostettava yön pimeydestä takaisin valoon.
Mankinen ei ole ottanut sitä yhtä askelta eteenpäin mitä odotin
Lee on ollut selvästi huonompi kuin mitä muistelin Ilveksen ajoilta

Vastaavasti Tirkkonen on osoittautunut olevansa juuri oikea valmentaja tuolle joukkueelle. Lisäksi joukkue on näin jälkikäteen ajateltuna hyvin rakennettu ja sen tasapainoisuus ja eräänlainen värittömyys on vahvuus eikä rasite. Ja onhan tuolla monta hienoa kiekkopersoonaa ja taistelijaa jotka haluavat kirjoittaa omat sankaritarinansa uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Olisin odottanut että tällä viikolla Tirkkonen olisi vähän rohkeammin kierrättänyt pelaajia. Nythän ei tehty kuin keskiviikoksi Jokinen >> Jekimovs vaihto ja Kohon loukkaanuttua Jekin come back. Odotin että Piitulaiselle sekä mahdollisesti Ullbergille ja Pullillekin olisi annettu peliaikaa, mutta tällaisen viikon jälkeen on vaikea lähteä sanomaan että oli väärin otetut viisi pistettä. En lähde neuvomaan Tirkkosta tässä asiassa...

Nyt on maaottelutaukoa ja joulutaukoa, seuraavien 20 päivän aikana SaiPa pelaa vain 2 ottelua. Tiistaina 18.12. SaiPa-Ilves ja torstaina 20.12. KalPa-SaiPa. Tirkkosen tyylin tuntien noihin kahteen otteluun tuskin tehdään suuria muutoksia miehistöön. Tosin ketjukookoonpanoihin varmaan tehdään säätöjä, mutta hämmästynyt olen jos Piitulainen, Leivo, Roope Hämäläinen, Pulli tai Ullberg löytyvät pelaavista kokoonpanoista (ilman loukkaantumisia). Jos Savilahti-Naganderilla ja joillain muillakin on mahdollisesti alkanut jalka painamaan, niin joulukuun taukojen aikana väsymykset saadaan varmasti huilattua pois.

Ville Kohon laastari-statukseksi on muuten päivitetty "Kiekko jalkaan JyP-SaiPa ottelussa. Day-to-day". Ei siellä ilmeisesti mitään isompaa ole rikki, jos tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Toivottavasti Ville toipuu niin hyvin että pääsee mukaan maajoukkueen Moskovan reissulle. Mistä tulikin mieleen toinen Ville. Jos Ville Paalasen olkapää alkaa olla kunnossa ("Paluu joulun jälkeen?"), niin eipä taida olla Villelle ihan helppo urakka raivata paikkaa pelaavaan kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Neljänneltä sijalta on tosiaan hienoa lähteä tauolle. Joukkue on osoittanut olevansa sitkeä ja taisteleva, vaikka väsy painaisi miten paljon tahansa! Tämän ansiosta vähän nihkeimmilläkin esityksillä ollaan saatu myös voittoja. Tirkkonen on tuonut paljon tuohon joukkueeseen ja etenkin henkiselle puolelle on tapahtunut erittäin suuria muutoksia.

Myös Olavi Vauhkonen on osoittanut olevansa todella kyvykäs pelaaja ja todellinen kultakimpale joukkueelle. Toivoisin SaiPan onnistuvan pidentämään sopimusta ja sellainen yksi lisävuosi tuohon tekisi hyvää eli sopimus 2015 asti!

Paljon on joukkueessa onnistujia ja nimenomaan joukkueena SaiPa on todella kova. Ylivoima on se suurin ongelma tällä hetkellä, mutta ehkä sekin saadaan vielä loksahtamaan kohdilleen.

Toisaalta loppuisihan tuolla Smolenakillakin tuo sopimus Pelicaaneissa ja olisi varmasti hyvä lisä tuohon joukkueeseen. Miehestä en kyllä paljoakaan tiedä olisiko oikeanlainen hankinta hyvähenkiseen porukkaan ja varmasti erittäin kalliskin, mutta tuon tyylistä maalintekijäähän tuonne vähän kaipailisi mikäli markkinoilta jotain aiotaan hankkia.

Myös yleisömäärät ovat olleet hyviä ja ollaan 400 katsojaa/peli yli tuon budjetoidun mikä lämmittää mieltä todella paljon.

Kiitos SaiPa!

Noihin asioihin ja kannanottoihin on helppo yhtyä. Alkukausi on sujunut yläkanttiin. Jos toinen puolikas ei vallan romahda, mitä en juuri nyt osaa edes pelätä, keväällä pelattaneen pitkästä aikaa pleijareita. Mutta pitkiä tappioputkia tasainen sarja ei silti anna anteeksi.

Tapaus Smolenakiin sen verran kommenttia, että kaveri ei onnistunut Ässissä viime kaudella, niin kentällä kuin ulkopuolellakin oli vaikeuksia ja sai lähteä joukkueesta ennen aikojaan. Pelsuissa on sujunut paremmin, mutta joukkue taas konttaa pahemman kerran. Tsekit ja slovakit ovat olleet usein taiteilijasieluja kiekkokaukalossa, mutta mitään takeita ei ole (henkisestä) sopimisesta nykyiseen sputnikjoukkoon. Näen ettei ole akuuttia tarvetta edes kokeilla. Ensi kausi on sitten asia erikseen ja siitä päätetään aikanaan.

Vanhan ajan malliin kirjoittaisin joukkueen joulutodistukseen:
- käytös - kiitettävä 9 (hermo pitänyt hyvin, ei ylilyöntejä)
- huolellisuus ja tarkkaavaisuus - hyvä 8 (välillä puskee hurlumheikiekko pintaan)
- voimistelu ja urheilu - kiitettävä 9
--- pelitavan omaksuminen ja toteuttaminen - kiitettävä 9
--- joukkueena toimiminen - kiitettävä 10
--- yksilötaitojen kehittäminen - hyvä 8
--- kuntopohja - kiitettävä 9

Syyskauden hymypoikapatsaan luovuttaisin S. Giliatille, mutta muitakin hyviä ehdokkaita pystiin on. No keväällä uusi arvio, vielä jäi vähän petrattavaa :).
 

lappee

Jäsen
Taas tullaan huutelee vieraisiin pöytiin...ja hiukan menee väärään viestiketjuun. Mielestäni se "Joulutauko" on nyt. Ei ole pelejä 10 päivään. Seuraava peli 18.12 Ilves kotona, sitten 20.12 KalPa vieraissa. Tuon pelin jälkeen huima oikea Joulutauko 6 päivää. 28.12 SaiPa-Blues ja 29.12 Pelicans-SaiPa. 20 päivän sisällä taitaa olla nuo 4 peliä. Eikä se tahti helpotu 2.1. kotona Jokerit ja 5.1 Jyp.
Kiva seurata SaiPaa ja odotan vesikielellä teidän tulevia pudotuspelejä. Niitä tulee keväällä ja toivottavasti aurinko on korkealla kun pelit siellä päättyvät..
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kyllä se vaan niin on että nyt joutaa Joksa ja Jekkijs poppari-osastolle ja tilalle laitettaisiin Piitu ja Leivo.

Leivo on hyvä luistelia, viimeistely taitoa löytyy myös, taklaa hanakasti ja muutenkin aineksia vaikka mihin. Elikkä laitetaan Tomi 4. ketjuun Flinckin ja Olan kanssa, siinä olisi vasta hyvä kolmikko ja tulosta syntyy takuuvarmasti.

Piitulainen omaa erittäin hyvän pelinluku-taidon. Kikkailee nätisti ja laukauskin terävä ja luistelee liukkaasti, olisi mies paikallaan 2. ketjussa, kykenee kaikkeen samaan mihin Jokinenkin ellei enempään.

Ei noista kavereista kannata mitään sateentekijöitä odottaa. Leivo on pelannut Jukureissa nyt 11 ottelua ja tehnyt niissä yhden maalin. Jos viimeistelytaito Mestiksessä on tuota luokkaa, ei kai hänestä kannata suurta ratkaisijaa odottaa liigaankaan heti? Piitulainen on kuudessa Mestis-pelissään tehnyt tehot 0+2, eli sama juttu kuin Leivon kohdalla.

Kyllä tuon kaksikon pitää aluksi alkaa näyttää onnistumisia Mestis-tasolla ennen kuin heiltä voi alkaa odottaa tulosta kovemmassa SM-liigassa.

Mielestäni joulu on edelleen 24.12.

Ei ole. Joulutauko alkaa huhtikuussa ja päättyy syyskuussa, koska silloin on liigassa pidempi tauko kuin joulukuun 24:n päivän tienoilla. :D
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kohta taas pelit jatkuu, joten pistetään muutama sana menneestä syyskaudesta.

Joukkueena syyskausi oli kiistatta aivan loistava. Kun maaliero on pari pykälää miinuksella, niin todella vahvasti on tiukkoja pelejä pystytty kääntämään voitoiksi. Mutta samalla se kertoo, että aika pienistä asioista tuo menestys voi olla kiinni. Maaliero on liigan yhdeksänneksi paras, joten ne työhaalarit pitää muistaa koko joukkueen pukea ylle joka ilta kevätkaudellakin, se lienee kuitenkin se SaiPan menestyksen avain. Kakkossijalta on hyvä lähteä kevätkauteen ja parantamaan edelleen peliä kohti kevättä.

Pelaajista Nieminen ja Giliati on ansaitusti kehuttu jo useassa yhteydessä. Seuraavana syksyn onnistujista nostaisin esiin Bruunin. Kokonaisvaltaisesti syksyn selkeä ykköspakki, varsinkin puolustuspäässä oli todella vahvaa pelaamista koko syksyn. Pelaa hyvällä itseluottamuksella ja liikkellä, kuten ennenkin, mutta jotenkin kamppailupelaamisessa entistä parempi. Muita onnistujia hyvällä prosentilla osunut Vauhkonen sekä takuuvarmaa työtä tekevät Koho ja Löfman.

Parannettavaa kevätkaudelle jäi eniten Leelle. Loukkaantuminen selittää toki ainakin osan, mutta ei sen taaksekaan voi enää kovin pitkään mennä. Liikkumisesta puuttuu jotenkin terävyys ja muutamaa passia lukuunottamatta ei ole esittänyt sellaisia kiekollisia otteita, että ansaitsisi paikan kärkiketjuissa, syksyn otteilla pitäisi putoaminen pelaavasta kokoonpanosta olla lähempänä. Asenteen puolesta pystyy kyllä pelaamaan alemmissakin kentissä. Savilahdelta myös odotuksiin nähden tasapaksu syksy, hieman parempaa odotellaan niin omassa päässä, kuin ylivoimissakin. Kiekollista potentiaalia voisi löytyä nähtyä enemmän Mankiselta ja Jokiselta. Ullbergin soisi löytävän kadonneen torjuntavireen, että kakkosvahdin saappaat täyttyisivät. Ja Pulli haastamaan tiukemmin Pukkaa ja Taipalusta pakiston viimeisestä ruudusta, edellytyksiä siihen kuitenkin on.

Näillä eväillä kohti kevätpuoliskoa.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kun alkusyksystä päästettiin Ilves tasoihin loppusekunneilla ja hävittiin jatkis, niin sen jälkeen tuli aika monta paskaa peliä ja kurittomuutta. Tämän päivän peliä en ole katsonu, mutta ilmeisesti jotain sen suuntaista taas? Ja viime pelihän hävittiin taas jatkiksella ja päästettiin vastustaja tasoihin viime sekunneilla. Tosin Blues kuuluu niihin joukkueisiin, joka osaa iskeä SaiPan pelityyliin oikein opein. Toivottavasti huomenna luistin kulkee.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Tämän päivän peliä en ole katsonu, mutta ilmeisesti jotain sen suuntaista taas? Toivottavasti huomenna luistin kulkee.

Ei se kaunista ollut. Huomiselle jäi parannettavaa, mutta onhan ainakin fiilistä lähteä Lahteen lähes 400 SaiPafanin kanssa!
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Eipä ollut pisteiden saanti edes lähellä tänään, niin hyvin sai Blues SaiPan pelin rikottua korkealla karvauksella, fyysisellä pelillä ja keskialueen tukkimisella.
SaiPalle jäi kyllä reilusti parannettavaa jatkoon, tuollaisella epätarkkojen syöttöjen määrällä ei ole kyllä pisteitä tulossa jatkossakaan.
Ja fyysiseen peliin ei pystytä vastaamaan lainkaan, siksi hankintalistan kärkipäähän minun mielestäni kuuluu ainakin yhden kovaan peliin pystyvän ukon hankinta. ELI, RAUTAA RAJALLE!
Mieron tielle joutaa ensimmäisenä Mark Lee, tänäänkin aivan ulkona pelistä, eikä luistinkaan liiku niinkuin pitäisi.
Ja, yksi maalintekijä kiitos, sellainen joka osaa ne vähät maalipaikat käyttää hyväksi.

Toivottavasti Savilahti tervehtyy nopeasti, nimittäin hän ja Taipalus Pukan ja Pullin tilalla tuo aivan varmasti parannusta puolustuspelaamiseen.

Tämä nyt oli vain yksi tappio, mutta näytti kyllä selvästi, minkälaisia puutteita joukkueessa minun mielestäni on, jos kerran halutaan keväällä edes kohtuullisesti menestyä.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Blues oli tänään hyvä vastus ja sai SaiPan näyttämään huonolta. Hattu teki tänään(kin) huipputorjuntoja, mutta sekään ei riittänyt. Vaikka tuomarit olivat pihalla, niin ei peli siihen kaatunut.

Pelistä sen verran, että tuo pakkipari Pukka-Pulli on kyllä jäätävän paska. Toivottavasti Napander tai Taipalus korvaisi edes jommankumman..

EDIT: Heh, lautamies samoilla ajatuksilla...
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jere oli tänään ainoa SaiPan puolustaja jonka teholukema oli +1, muut oli nollilla tai miinuksella.

Siellä on ollut joku penkin takana pitämässä Jereä vaihtoaitiossa kun Ramstedt on ollut kentällä.

Minusta Jere on ns. passiivinen pelaaja, pelaa yhden tilanteen hyökkääjä vastaan ja sen jälkeen asemoi itsensä maalivahdin eteen odottamaan seuraavaa tilannetta. Monta sellaista maalia olen nähnyt missä Jere vaan seisoo tekemättä mitään kun omissa kolisee.

Kukahan SaiPassa noita puolustajia oikein kehittää?
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Pukka jatkoi kyllä omalla luokattomalla linjallaan, mutta Pullin kritisointia tämän illan perusteella on vaikea ymmärtää. Ehkä jopa kauden paras peli häneltä.

Kyllähän molemmat maestrot säestivät toisiaan. Se on vain niin mukavaa katsoa niitä hätäheittoja vastustajan päätyyn ja niitä syöttöjä omassa päässä vastustajan lapaan. Positiivista väkisin hakemalla voisi sanoa, että Pulli oli näistä kahdesta parempi.

Noh, tänään Tirkkonen joutuu pakosta sekoittamaan kenttiä, joka onkin hyvä.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Riikola taisi olla eilen kaikkien Bluesin maalien aikaan jäällä ja kyllä minä melkein hänet ensimmäisenä tämän illan matsiin Taipaluksella korvaisin, jos Savilahti on pelikunnossa niin sitten Pukka myös katsomoon. Pulli ei ollut pahin hasardi eilen vaikka tapojensa mukaan jatkuvasti hakikin sitä kovaa taklausta siinä onnistumatta.

Hyökkäyksessä sitten Jekimovs on luonnollinen korvaaja Giliatille jos vaan on pelikunnossa, jos ei ole tai Rissanenkin saa pelikieltoa niin sitten seuraavina jonossa taitavat olla Leivo ja R.Hämäläinen.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Itseasiassa juuri Backman-Riikola pakkipari oli kentällä Bluesin ensimmäisen maalin aikana, molemmat pakit ja yksi hyökkääjä ryntäsivät laitaan kiekollisen vastustajan kimppuun ja kaksi hyökkääjää pyöri siniviivalla.
Ikosella oli aikaa maalintekoon ja iltapuuron syömiseenkin, ennenkuin Rissanen tuli takaa työntämään pojan kumoon.

Pukka-Pulli parin moitteilla tarkoitin sitä, että Pukan syötöt menee aivan mihin sattuu ja Pulli innokkuuttaan/kokemattomuuttaan ylipelaa itseään ulos tilanteista. Pullin peli varmasti paranee kokemuksen karttuessa, mutta Pukan pelin paranemiseen en enää usko, hänen tasonsa on nyt tuo ja Savilahti-Naganderin parantuessa on Pukan paikka kyllä katsomossa, Pulli ja Taipalus sitten pelatkoon vaikka vuorotellen.

Myös Riikolan pelaamisessa on parantamisen varaa, enemmän syöttöjä, eikä yksin kuljettelua, samoin ns. merkkausvirheitä tulee aivan liikaa.

Koko puolustus horjui eilen, parannettavaa jäi lähes jokaiselle reilusti, ei ne tappiot yhden miehen huonon pelaamisen takia tule, no, jos kuitenkin maalivahdin.
Niin ei ole kuitenkaan onneksi tällä kaudella tapahtunut, kiitos Jani Niemisen.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä SaiPan kokoonpano illan kamppailuun.

Kokoonpano - SM-liiga

Piitulainen ja Leivo palaavat nyt siis kokoonpanoon Giliatin ja Rissasen ollessa pois. Nagander ja Jekimovs ovat myös edelleen flunssassa eikä heitä vielä tänään siis nähdä kokoonpanossa.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Tässä SaiPan kokoonpano illan kamppailuun.

Kokoonpano - SM-liiga

Piitulainen ja Leivo palaavat nyt siis kokoonpanoon Giliatin ja Rissasen ollessa pois. Nagander ja Jekimovs ovat myös edelleen flunssassa eikä heitä vielä tänään siis nähdä kokoonpanossa.

Minkä vitun takia Taipalus ei voi pelata Pukan tilalla? Tai Pullin? Kyllä mielestäni Taipalus ansaitsisi pelipaikan mielummin, kuin nämä kaksi sankaria!

Vai haetaanko Laurille pelituntumaa ensin parilla pelillä Mestistä? Aika näyttää.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vai haetaanko Laurille pelituntumaa ensin parilla pelillä Mestistä? Aika näyttää.

En usko, että Taipaluksen tarvitsee mistään mestiksestä hakea pelituntumaa. Näkisin todennäköisempänä syynä Taipaluksen pelaamattomuudelle sen, että leuka on vielä hieman hellänä vaikka pelilupa on lekurilta tullutkin. Eli ei ole täysin 100% pelikunnossa. Myöskin boksi päässä pelaaminen vaikeuttaa kiekollista työskentelyä ja siihen totuttelu vie muutaman ottelun. Joku pelaaja näin jossain tarinoi.
 

Wolves

Jäsen
Pulli ja Taipalus sitten pelatkoon vaikka vuorotellen.

Ei perkele. Siinä kohtaa kun Lauri saa leukaperinsä siihen kuntoon, että uskaltautuu häkki päässä jäälle, niin Pullin paikka on jossain suomi-sarjan ja mestiksen välimaastossa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös