SaiPan iskukyky 2006-07

  • 155 005
  • 663
Tila
Viestiketju on suljettu.

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä Dragan pyöri jonkun aikaa huhuissa viime kesänä. Päättyneellä kaudella kuitenkin vähän tehojen tynkääkin ja kaikki kommentit mitä olen kuullut ja lukenut kertoo hyvää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Gleb kirjoitti:
Hohhoijaa... luetaan tätä ketjua, johan sitä kaksikin henkilöä kertoi pari sivua sitten että SaiPa miestä tavoitteli. ;)
Osui ja upposi. Oikeutettu kuitti, myönnetään. =)
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Jo on huhuilut käynnissä. No tietty sehän on mukavaa, kun asioista ei mitään tiedetä, mutta kyllä täällä taidetaan vielä liian "kovan" luokan pelimiehistä haaveilla. SaiPalla kun ei näytä olevan jostain syystä varaa pistää likoon juuri minkäänlaista rahasummaa pelaajahankintoihin, niin kyllähän nämä SaiPan "vahvistukset" tulevat tuolta kolmosketjuosastolta tai sitten siitä porukasta, jonka uraa ovat loukkaantumiset haitanneet. Henkilökohtaisesti en kyllä millään käsitä sitä seikkaa, että annetaan lausuntoja siitä kuinka hyvin menee ja aitiot myyvät jne, mutta mihin ne rahat menevät, kun niitä ei ainakaan pelaajahankintoihin näytetä laittavan. Onko SaiPalla todellakin niin paljon vanhoja maksettavia, että tilanne hankintojen suhteen on tämä?

Ainoa positiivinen asia tässä tilanteessa lienee se, että SaiPalla on joukkue kasassa jo ennen toukokuuta, joten luulisi ainakin yhteispelin olevan kunnossa kun kausi alkaa. Ilmeisesti tässä koitetaan rakentaa joukkuetta jättimäisellä j:llä.

Negatiivinen puoli tässä on se, että kuinka kauan Mälli ja kumppanit tällaista jaksavat, varmasti turhauttavaa valmentajan kannalta, kun pelaajahankintoihin ei ole rahaa ollenkaan ja pitää tyytyä statistiosaston jätkiin, joista sitten pitäisi loihtia ratkaisupelaajia yhdessä kesässä.

Tulee olemaan Koikkalaisella aika kovat ajat esissä, en kyllä kadehdi miehen tilannetta. Tosin rohkeutta ei ainakaan Samilta puutu ja pointsit siitä, tuskin ainakaan Samin henkilökohtaisesta panoksesta tai sen puutteesta on SaiPan tulevaisuus kiinni. Jotenkin tuntuu että hallituksessa on taas äijiä joista on vain kiva kuulua SaiPan hallitukseen, todellinen halu SaiPan eteenpäinviemisestä puuttuu, tai ainakin siltä näyttää.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Saa olla vähän helvetin kova peluri se tuleva suomalainen ykköspakki jos meinataan uskottavasti taistella mitalipeleistä ensi kaudella. Sikäli mikäli siis nuo huhutut pelaajat pitävät paikkansa.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas joukkue alkaa olla selvillä kotimaista pakkia lukuunottamatta. Aika saipamaisia hankintoja kaikki ulkomaalaiset, ei valmiita ratkaisijoita yksikään. No toivotaan että halua kehittyä löytyy löytyy. Ilmeisesti työmoraali kunnossa ja toivotaan etteivät mitään 'nylandereja' kontaktien suhteen. Ainakaan Petre ilmeisesti ei kaihda fyysistä peliä. Eiköhän näillä kaikilla ensi kausi ole se uran tähän mennessä paras kausi, mutta saa nähdä mihin sekään riittää. Ei tuo rosteri aivan jäätävältä näytä.

Nyt voisi vielä johto urakoida pelaajabudjettiin varat Ruotsista palaavan Määttäsen Pasin hankintaan. Vai onkohan Määttänen vielä suurempien seurojen kiikarissa, rikkonaista on ura ainakin ollut pari vuotta. SaiPaan on ennenkin hommattu näitä vaivaisia, nyt se olisi ehdottomasti paikallaan. Yksi kokenut kunnon hyökkääjä tulisi todella tarpeeseen. Tiedä sitten missä palkka pyörii tällä hetkellä ja jatkuuko edes ura varmasti?
 

Ferris

Jäsen
Deuce kirjoitti:
http://www.dalademokraten.com/Artic...0410221655_DD167/20060410221655_DD167.dbp.asp

Viime kaudella tehot 8+4 Leksandissa ja pari kautta sitten 31+21 allsvenskanissa.

Positiivista kaverissa on se, että hän oli joukkueensa paras pistemies näissä Elitserien-karsinnoissa. 10 pelissä 6 maalia ja 2 syöttöä. Eilisessä pelissäkin näytti tehneen 1+1. Karsintasarjan pistepörssin 12. Taakse jäi mm. sellaisia nimiä uin Harkins, Moravec, Tomik ja tämä huhuiltu Umisevic(kirjoitusasu?).
 

Roimo

Jäsen
Aika jännältä taas näyttää tuleva joukkue. Positiivista toki on se, niin kuin joku jo mainitsikin, että joukkue on melko kasassa jo kohtuu aikasin. Tänne tulevat(ja huhutut) ruotsalaiset eivät nyt mitään pistenikkareita ole olleet, mutta ehkäpä Mälkiä saa heistä ihan kelpo pelimiehiä koulutettua. Yhtä miestähän SaiPaan vielä odotetaan, toivottavasti se nyt olisi edes sellaista ykköskenttäkamaa, eli tehnyt ainakin yli 20 pistettä viime vuonna. Uskon kyllä joukkueeseen. Ryhäsen uskon ottavan ykkössentterin paikan, ja Koskenkorvan uskon vielä nostavat tasoaan entisestään. Immosen aika on toivottavasti ensi kaudella myös.

Laskekelin tuossa huvikseni, miten paljon eri pelaajien olisi tehtävä pisteitä, jotta viime vuoden lukemat säilyisivät. Ihan vaan huvikseni tein tämän, eihän tälläisistä voi mitää oikesti päätellä:

35-50p Koskenkorva (viime vuonna Viitaluoma)
25-35p Ryhänen, Bergenström (Vihko, Kossu)
20-25p Koho, Immonen, Hakkarainen, Timonen, Jokila (Kokko, Vänttinen, Kudroc, Pihlstöm, Malmivaara)
~15p Lundberg, Paakkarinen, Holma, Palomäki (Koho, Paakkarinen, Nylander, Immonen)

Vähän yltiöposiivinen kuva tuo kyllä on. Tasonnousua siis melkein kaikilta olisi odotettava. Timosen (tai uuden vahvistuksen) pitäisi ottaa Kokon paikka ylivoimaspesialistin roolissa, onnistuukohan se? Twin Towersseja on vaikea korvata pisteidenkin osalta, en usko että ensi vuonna kolme pakkiamme ylittäisi 20 pisteen rajaa. Toivottavasti hyökkääjät tekisivät sitten enemmän pisteitä. Pelaajathan tuossa listassa voivat vaihdella, mutta heitin nyt nuo nimet tuonne. Ihan samahan se on kuka ne pisteet tekee, kunhan joku vaan tekee :)
 
Viimeksi muokattu:

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koskenkorva-Ryhänen-Bergenström
Holma-Immonen-Jokila
Kolehmainen-Koho-Paakkarinen
Lundberg-Hakkarainen-Vilen
Rämä

Jos tuossa nyt tosiaan on meidän ensi kauden hyökkäyskalusto niin ei kauheasti vakuuta. Sentteritilanne on ihan hyvä, heihin tuskin kaadutaan, mutta laiturit ovat Kossua lukuunottamatta aika kysymysmerkkejä (pisteiden teossa).Todellista tasonnousua tarvitaan todelta monelta pelaajalta jos halutaan edes säälipleijaripaikasta tapella. Varsinkin kun puolustuskaan ei ole tämän kauden tasoa ellei sitten tuo kovan luokan suomalainen ole Berg ja ruotsalaispelaaja osoittaudu huippuvahvistukseksi.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
tummasaari kirjoitti:
Jens Bergenström siirtyy Leksandista SaiPaan vuoden sopimuksella.

Lähde: Dagens Nyheter http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=536503&rss=1402

Mitä tähän nyt sitten sanoisi, todella yllättävä uutinen!

Ja sitten asiaan: Paketti alkaa kohta olla kasassa. Miten luotettavia nuo Veikkaajan huhut yleensä ovat, lähinnä tuota Petreä meinaan. Jotenkin on ristiriitaiset ja oudot tuntemukset: esille tulleet nimet eivät luonnollisestikaan mitään valmiita tähtiä ole, ja osasta ei varmaan koskaan tule, mutta toivottavasti Heikki saa nyt sellaisia pelaajia kuin haluaa. On outoa, että joukkue on paria nimeä vaille valmis tässä vaiheessa vuotta.

Katellaan.
 

atsku

Jäsen
Gleb kirjoitti:
Koskenkorva-Ryhänen-Bergenström
Holma-Immonen-Jokila
Kolehmainen-Koho-Paakkarinen
Lundberg-Hakkarainen-Vilen
Rämä
Luulenpa, ettei SaiPalla ole varaa pitää Hakkaraisen tasoista pistemiestä(KalPan toiseksi paras pistemies tällä kaudella, syötti hemmetin monta Kurkan maalia.) nelosessa. Luulenkin että Holma, joka on taas jarrukenttäkamaa, pelaa nelosen tai kolmosen laidalla. Hakkaraisen paikka löytyy kahdesta ensimmäisestä ketjusta.
 

Ferris

Jäsen
Petrestä sen verran, että kyllähän hän tuossa SaiPan pakkikalustossa kuuluisi suoraan siihen kokeneempaa kaartiin. Kaverilla on kuitenkin jo 7 peräkkäistä kautta Elitserienissä, 260+ ottelua. Tähteä hänestä tuskin saa tekemälläkään, mutta ihan kohtuullisesta peruspakista pitäisi olla kuitenkin kysymys. Toivottavaa olisi, ettei nuo aikaisempina vuosina häirinneet loukkaantumiset nouse pintaan taas. tämä siis jos kaveri Saimaan äärelle eksyypi.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
atsku kirjoitti:
Luulenpa, ettei SaiPalla ole varaa pitää Hakkaraisen tasoista pistemiestä(KalPan toiseksi paras pistemies tällä kaudella, syötti hemmetin monta Kurkan maalia.) nelosessa. Luulenkin että Holma, joka on taas jarrukenttäkamaa, pelaa nelosen tai kolmosen laidalla. Hakkaraisen paikka löytyy kahdesta ensimmäisestä ketjusta.

Kyllähän minäkin Hakkaraisen hyökkäävämmässä roolissä näkisin, mutta kun Immonen, Hakkarainen ja Ryhänen taitavat kaikki olla aika lailla umpisenttereitä (ainkin Jatkoajan pelaajakorttien perusteella), Holmankin näkisin vielä itse mielummin keskellä. Luulisin että ensi kaudella jatketaan tältä kaudelta tutulla tyylillä eli että varsinaista neloskenttää ei ole, vaan kaikki saavat tasaisesti peliaikaa ainakin otteluiden alussa ja lopussa sitten mahdollisesti tiivistetään sen mukaan miten kenelläkin kulkee.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
dingus kirjoitti:
Lukko julkaisi tukun pelaajasopimuksia, mukana paljon puolustajia

--> Levokari ilman sopimusta
--->SaiPa hakee kotimaista kovan luokan puolustajaa, voi tarkoittaa mitä vain
---->Kokoakin haetaan, Levokari on ihan miehen mitoissa

Tällasta tuli vaan mieleen.

Levokarilla on Lukon kanssa sopimus ensi kaudesta, valitettavasti.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Mark Fox kirjoitti:
Levokarilla on Lukon kanssa sopimus ensi kaudesta, valitettavasti.

Ai, lueskelin eri lähteitä ja jäin siihen käsitykseen että Levokarilla ei sopimusta ole. Tämä suomalainen tuloillaan oleva puolustaja on ilmeisesti ainut yllätysmomentti enää SaiPan paletissa.
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Mark Fox kirjoitti:
Levokarilla on Lukon kanssa sopimus ensi kaudesta, valitettavasti.

Otan toki syvästi osaa, mutta meidän kannaltamme siinä ei ole mitään valitettavaa.

Kaikenlaista muuta valitettavaa sen sijaan kyllä näyttää riittävän ja uskoa taas koetellaan, kuten Murmeli tuolla aiemmin jo sattuvasti kirjoittikin.

Ei voi kuin todeta, että kyllä on pelaajien palkkataso hinautunut aivan älyttömyyksiin. Ennen sentään SaiPassakin saattoi odottaa/toivoa ulkomaan hankintojen olevan vahvistuksia - nykyään saadaan jotain "kolmoskentän janareita" tehoilla 50 peliä, 6+7 pistettä, teholuku -19.

Pikkusen tilanne kyrsii - ja Krisukin perkele, minkä menit tekemään!
 

Korinekki

Jäsen
dingus kirjoitti:
Ai, lueskelin eri lähteitä ja jäin siihen käsitykseen että Levokarilla ei sopimusta ole. Tämä suomalainen tuloillaan oleva puolustaja on ilmeisesti ainut yllätysmomentti enää SaiPan paletissa.
Heretic kirjoitti:
Otan toki syvästi osaa, mutta meidän kannaltamme siinä ei ole mitään valitettavaa.

Levokarilla on toki sopimus Lukon kanssa, mutta niin on monella muullakin puolustajalla. Hirveän isoa roolia ei ole luvassa ja onhan myös ollut liikkeellä huhuja jotta miehelle haettaisiin muualta pelipaikkaa. Itse en tuohon usko.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mark Fox kirjoitti:
Levokarilla on Lukon kanssa sopimus ensi kaudesta, valitettavasti.
Ehdin tässä jo kelata, että olikohan tuo "valitettavasti" jonkinlaista sarkasmia. Kun olen vähän ymmärtänyt, että Levokarin pelit ei tällä kaudella sujuneet kettupaidoissa aina ihan riittävän hyvin, tai sillä tasolla kuin odotettu.

Tiedä sitten.

Aika köyhänmiehen Malmis/Kudroc tuo Pave kyllä olisi, mutta toisaalta, onko tässä varaa nirsoilla, kun valikoima ei juuri päätä huimaa.
 

Ferris

Jäsen
Laitetaas tuohon vielä yksi hurrinkielinen uutinen tuosta Bergenströmin siirrosta:

http://www.falukuriren.se/sport/artikel.asp?id=1545512

Ei kauheasti mitään uutta tietoa, mutta jos oikein ymmärsin niin:
- nykyinen valkku olisi halunnut, että B olisi ollut yksi niistä pelaajista, jonka ympärille rakentaa ensi kauden joukkue
- ei pahemmin iloitse karsintasarjan hyvästä panoksestaan, koska Leksand ei pärjännyt
- muuttokuorma liikkuu elokuussa
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaatisin kaikilta hiukan itsehillintää näiden uusien miesten dumaamisessa. Itse ainakin opin viime keväästä sen verran, etten enää ikinä tuomitse joukkuetta sysipaskaksi vielä huhtikuussa. Gamoon, kundit, kauden alkuun on melkein puoli vuotta, ja täällä jo huudellaan, että kausi on menetetty.

Kuka ihan rehellisesti, käsi sydämellä uskoi Ville Viitaluoman olevan pistepörssissä kuudennella sijalla kun 56 runkosarjapeliä on pelattuna? Todennäköisesti se, joka näin olisi julistanut, olisi kivitetty tällä palstalla. Saapui lisää miehiä, Pihlström ja kumppanit, edelleen jaksettiin huutaa maalitykkien perään. Ja joku norjalainenkin vielä? Mitä helkkaria! Kimmo Koskenkorva ei ole aikaisemminkaan tehoilla juuri juhlinut, mitä järkeä tässä hankinnassa oli? Peter Nylander? 0+0! Sama itkuvirsi jatkui, kun itärajalle saapui monta kautta loukkaantumisista kärsinyt slovakkipakki, jonka piti olla hidas ja kankea. Kun vielä kesän kovin hankinta Dubakin häipyi runkosarjan ollessa jo ovella Ruotsiin, piti kauden olla jo menetetty. Kukahan ne maalit tekee, kun Banhamit ja Machuldat on poissa? Kaikki loppu on historiaa.

Duban tilalle hankittiin todellinen jokerikortti Rob Zepp, joka olikin loppujen lopuksi liigamaalivahtien TOP5:ssä aivan kirkkaasti. Viitaluoma johti pistepörssiä pitkän aikaa, kunnes tuli vaikea aivotärähdys. Vähän paremmalla tsäkällä olisi voittanut koko pistepörssin. Pihlström taklasi kaikkea mikä liikkui ja sivalsi pari maalia silloin tällöin siinä sivussa. Olli Malmivaarasta oli kesän aikana kehittynyt maajoukkuepakki, Kokko naputteli pisteitä siniviivalta miltei joka ylivoimassa ja Koskenkorvakin oli kauden päätyttyä 30 pisteen paremmalla puolella. Hidas ja kankea slovakkipakki Kudroc osoittautui messiaaksi, uuden ajan Lalli Partiseksi. ECHL:ssä kovia tehoja paukutellut Ask paljastui loppukaudesta hyväksi pelimieheksi, jolla pää ja jalat toimivat. Syksyllä hankittu Joonas Vihko teki SaiPassa kauden maaliennätyksensä, 20 maalia.

Jo syyskuussa sysipaskaksi potkittu JOUKKUE oli keväällä siellä mihin taidot vain riittivät, seitsemännellä sijalla. Syksyllä joukkueeseen eivät uskoneet media eivätkä omat fanit. Joukkue uskoi itseensä Mälkiän innoittamana.

Ihan samat eväät on nytkin. Eetu Holman odotan ottavan pari edistysaskelta kesän aikana, kuten Sheddenkin sanoi Holman HIFK-aikana, Eetu joutuu tappelemaan painostaan todennäköisesti koko lopun elämänsä. Hieman lisää liikettä, ja Holma on ykkössentteri. Tikkanen esitti pudotuspeleissä todella lupaavia otteita, samoin Mikko Palomäki. Palomäestä on hiottavissa meille uusi Malmivaara, ehkä vieläkin parempi versio. Kiekkovarma, liikkuva, fyysinen ja pelätty ylivoimasniper. Jarkko Immonen pelasi tällä kaudella etenkin ensimmäisissä peleissä aivan loistavasti, tasaisuutta otteisiin kuitenkin kaivataan ja uskoakseni Jarkko pelaa kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja ylivoima-aikaa on luvassa. Maalilla jatkaa Zepp, joka on edelleen nuori, kehittyvä ja eteenpäin haluava veskari. Paakkarinen ja Koho todennäköisesti saavat haluamaansa hyökkäävää roolia ensi talvena, ja heiltä odotan vähän tehojakin. Uusissa miehissä on rutkasti potentiaalia, yksi heistä oli loppukauden ajan Lukon ykkössentteri ja Tomas Kurka teki monta kaappia Hakkaraisen syötöistä menneenä kautena KalPassa. Timonen alkoi esittää loistavia otteita, kun vettä alkoi putoilla ränneistä, pudotuspeleissä hän ajeli vastustajan veskarin ja tekaisi vielä yhden elintärkeän maalinkin SaiPalle.

Jaska Vilen jatkaa sitä tuttua pörräämistään ja todennäköisesti parantaa vielä roimasti tästä kaudesta, lupaukset on annettu. Kolehmainen pelasi pudotuspeleissä loistavasti, en keksi syytä, miksei hyvät otteet jatkuisi syksyllä kovan treenikesän jälkeen NHL:ään tähtäävällä grinderillä.

Kokonaisuutena joukkueessa ei ole tällä hetkellä yhtään tähteä, mutta jokainen kenttä osaa takuulla puolustaa omaa maaliaan. Lähtijöitä on vaikea korvata, mutta kukaan heistä ei ole korvaamaton. Muualla tullaan luultavasti huomaamaan, ettei Viitaluoma naputakaan 50 tehopistettä mikäli ei saa peliaikaa 25 minuuttia pelissä. Se on minusta valitettavaa. SaiPa on tällä hetkellä liikkuva ja suht taitavakin joukkue, joka syksyllä todennäköisesti taas lytätään ja heitetään romukoppaan, mutta samalla se näyttää keväällä, että Karjalasta kajahtaa.

Kukaan ei kai sulje pois sitä, että myös kauden viimeisen pelin sankari Malmivaara pelaisi Lappeenrannassa ensi kaudella? Olli on sanonut, että seura Suomessa on SaiPa, mikäli ovet Chicagoon eivät aukene. Lokakuussa meille voi ilmestyä se maaliruisku, joka johdattaa meidät vieläkin pidemmälle.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Heretic kirjoitti:
Ei voi kuin todeta, että kyllä on pelaajien palkkataso hinautunut aivan älyttömyyksiin. Ennen sentään SaiPassakin saattoi odottaa/toivoa ulkomaan hankintojen olevan vahvistuksia - nykyään saadaan jotain "kolmoskentän janareita" tehoilla 50 peliä, 6+7 pistettä, teholuku -19.

Onko kysymys vain tästä, vai aikooko SaiPa tiputtaa jälleen palkkabudjettiaan?

Ja jos aikoo niin mitä helvettiä tässä kylässä tapahtuu ja kuka vie kaikki rahat? Yleisöä selvästi yli budjetoidun, Nokelaisesta isot korvaukset ja kai SaiPa pienen siivun pudotuspelipotistakin saa...
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
aHab kirjoitti:
Onko kysymys vain tästä, vai aikooko SaiPa tiputtaa jälleen palkkabudjettiaan?

Ja jos aikoo niin mitä helvettiä tässä kylässä tapahtuu ja kuka vie kaikki rahat? Yleisöä selvästi yli budjetoidun, Nokelaisesta isot korvaukset ja kai SaiPa pienen siivun pudotuspelipotistakin saa...
Kuulemani mukaan mennään viime kauden toteutuneella budjetilla, joka käsittääkseni on jossain 900k:n kieppeillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös