SaiPa kaudella 2024–2025: ”Voittavan jääkiekon alkeiskurssi”

  • 144 911
  • 761

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Täytyy sanoa, että todella pettynyt tämän päivän julkistuksiin. Tarkoittanee sitä, että siellä on taas ykkösparissa ainakin yksi kaveri, jolla ei siihen rooliin riitä. Heikko pakisto + ei varmaa korttia ykkösmaalivahdiksi ei yhdistelmänä herätä juurikaan lupauksia. Tietysti palauttaa maan pinnalle, että ei syksyllä sitten pettymys ole liian kova.

Mutta jos/kun tuohon enää tulee kärkirooleihin 1x puolustaja ja 2x hyökkääjää, niin kyllä se taitaa olla karsintojen välttäminen lähtökohtaisesti kauden päätavoite.
 

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
Vai Samuli Niinisaari. Pitänyt itseäni melko hyvänä tuntemaan kotimaisia pelaajia kansainvälisestikin, mutta nyt täytyy kyllä nostaa käsi pystyyn ja todeta, että en ole ikinä kuullutkaan.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Mitäköhän näistä hankinnoista nyt oikein sanoisi, ettei joku pahoita mieltänsä. Lindberg ihan OK, jos pysyy kasassa, kun noita loukkaantumisia on historiassa useampia. Mutta nämä puolustajahankinnat mukaan luettuna SaiPalla on nyt jo 5-6 3/4 parin pakkia, mutta, kuten aiemmissa viesteissä jo todettiinkin, niin se kärki loistaa edelleen poissaolollaan.

Ei tämä puolustus hyvältä näytä, vaikka se puuttuva palanen, jos siis enää yksi pakki tulee, olisi minkälainen ihmemies McGyver tahansa.

En usko, että nämä hankinnat ruuhkauttavat kausikorttikauppaa. 15.sija on SaiPan mestaruus ensi kaudella, ei tämä muuksi muutu.
 
Viimeksi muokattu:

Liberot32+

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän ainakin Vuorinen, ehkä myös joskus Kiukas pelaa junnuissa enemmän niin pitää olla leveyttä pakistossa. Saku Salminen ei pelaa parissa Ekassa pelissä. Ihan hyvä maalivahti kaksikko.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Muistan kun Aho kertoi talvella lähetyksessä että joukkueen kasaus alkaa kahdesta pitävästä maalivahdista ja solidista peruspuolustuksesta.

Tämä tuolloin kun meidän puolustusta vietiin kuin litran mittaa ja moketkin imivät kolmeen peliin kahtakymmentä maalia vähän väliä.

No, valmennus on nyt toinen. En tiedä vielä mikä, mutta parempi kuin viime vuonna. Sitä se on jo nyt.

Mutta silti ei tuo nyt kasattu rosteri vielä oikein vakuuta. Yksi korkean profiilin puolustava pakki tuohon pitäisi edelleen saada. "Potentiaaliset" riittää mulle tällä hetkellä hyökkäyspäähän ja yv:lle.

Mutta se oma pää on tukittava ja noilla jannuilla vielä tulee kovat paikat kun ruvetaan tahkoamaan sitä neljää peliä viikossa.
 

JB#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiekollisia pakkeja rosterissa on nyt Airola, Kiukas, Aho ja Laakso. Puolustavia pakkeja Niemelä, Trejbal, Salminen ja Niinisaari. Vuorista en nyt oikein osaa vielä kumpaankaan koriin laittaa ja hän selvästi kyttää kirittäjänä loukkaantumisten avaamaa paikkaa. Eihän tällä porukalla olla Liigan kärkikastia lähelläkään pakiston suhteen, mutta en heitä kirvestäni kaivoon.

Kun verrataan viime kauteen, niin mielestäni lähtötilanne on toistaiseksi hieman parempi ja odotan itse vielä sitä yhtä pakkia. Viime kauden alussa kiekollisia Viitasalo, Airola ja Laakso. Viitasalon motiivit oli heti syksystä selvät ja Laaksolla rikkinäinen kesä alla. Puolustavia pakkeja Anttalainen, Moro ja Trejbal, joista Anttalainen oli oletattavasti tietoinen riski ja sehän meni metsään, Moron taso oli jo nähty ja Trejbal oli tulokas ammattilaistasolla. Sen päälle Rikkilä, Hietala ja Rajaniemi kenestä ei vieläkään kukaan tiedä ovatko lintuja vai kaloja pelaajina.

Sitten tuli kauden aikana kokoonpanoon Aho ja Niemelä hankintoina ja Kiukas ja Vuorinen junnuista, joten muistetaan se, että Harri Aho selvästi pystyy myös kauden aikana vahvistamaan joukkuetta hankinnoilla. Tähän ei taideta olla kovin tottuneita tällä kylällä, kun tyhjennysmyynnit ennemminkin olleet kauden aikana ne tärkeimmät. Nythän myö kaikki ulkopuoliset ollaan epätietoisia sen suhteen miten paljon sitä rahaa on oikeasti käytetty ja ketkä menevät sen extra 500K lisäbudjetin alle lisähankintoina. Toivottavasti tosiaan budjetissa on rahat varattu koodinimelle "Aaron Irving" ja nuoret hakee uudistuneen pelaajapolun kautta vastuuta Mestiksestä vaikka vuorotellen pelituntumaa ylläpitäen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt on Aho tehnyt huonoa työtä, mitä ihmettä on ajatellut pakistoa kasatessa? Kahdeksan kolmosparin puolustajaa ja täysin turhia hankintoja toisensa jälkeen. KalPa suunnilleen samalla budjetilla Westerlund, Larsen, Elorinne, Lappalainen, Mattila ja vielä ainakin yksi tulossa.

On lapsellista ja täysin käsittämöntä ajatella, että yhdellä ainoalla hyvällä puuttuvalla pakkihankinnalla olisi riittävä puolustus. Uskon edelleen kahteen. Toivotaan, että nämä hankinnat tehty ennen budjetinkorotusta.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kokonaisuudessaan meillä on nyt edelliskautta (kauteen lähdössä) parempi maalivahtikaksikko ja jo nyt selkeästi parempi puolustus. Silti näkisin, että tuohon puolustukseen on tarve vähintään yhdelle selkeälle kärkiukolle. Hyökkäys on vielä aivan kesken siitä ei voi vielä sanoa mitään. Onkohan Aholla ajatus jättää jotain resursseja joukkueen paikkaamiseen kauden aikana? Jos vain yksi kärkipakki tuohon tulee niin sillä voi kyllä jo kauden aloittaa, mutta pitää olla herkällä korvalla sen suhteen että pitääkö jotenkin reagoida.
 

Kuututkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mie oon varovaisen tyytyväinen näihin julkistuksiin nyt tässä vaiheessa. Molemmat pakit lienee varsin edullisia ja Lindberg omaan silmään ihan hyvä haku.
Kausarimyynnin alkuun sitten julkaisuun sitä isompaa vonkaletta, tai vähintään hypen luontia, että valmennusjulkaisun ohella tärähtää eetteriin kovat hankinnat.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Tuo Niinisaari oli ainakin itselleni täysin tuntematon nimi. Yliopistojoukkueensa on tehnyt hänestä tällaiset muistiinpanot:
"
AS A GRADUATE STUDENT IN 2023-24: Played in 27 games and registered 12 points on three goals and nine assists including a game-winner … Nine of 12 points game in Hockey East play (2g, 7a) … Finished second on the team on team with 54 blocks … Picked up an assist on the power play at Maine (3/9) ... Scored twice, including the game winner, vs. #16/17 New Hampshire (2/23), earning the game's No. 1 star ... Collected an assist at #1 Boston College (2/18) ... Registered assists in back-to-back games vs. UConn (2/9-2/10), setting up Friday's game winner ... Logged an assist and blocked four shots at Merrimack (2/2) ... Recorded assists on the game-tying and game-winning goals at #20 Harvard (11/24) ... Assisted the game-winning goal at #5 Providence (11/16) ... Collected an assist vs. Vermont (11/10) ... Logged four blocks vs. #9 Boston University (10/28) ... Blocked seven shots to tie a program single-game record at #19/20 Minnesota State (10/21) … Scored first UMass goal and blocked three shots vs. AIC (10/7).
AS A SENIOR IN 2022-23 (at Brown): Academic All-Ivy … Assistant captain … Skated in all 30 games as a senior defenseman … Finished the campaign with eight assists … Recorded two assists in Brown’s wins over LIU (Dec. 3) and in Brown’s win at #8 Merrimack (Jan. 7) … Finished the season with 67 blocked shots and 34 shots on goal.

AS A JUNIOR IN 2021-22 (at Brown): Earned Second Team All-Ivy and Academic All-Ivy honors after skating in 29 games … Finished the campaign with one goal and 11 assists for 12 points … Led the team in assists and finished fifth on the team in scoring … Blocked 48 shots to finish second on the team … Posted assists in three straight games in February … Played in nine Ivy League games and finished with a goal and five points … One of nine Ivy defensemen with four or more assists … Finished with 23 blocks in Ivy play.

AS A SOPHOMORE IN 2020-21 (at Brown): Season canceled due to COVID-19.

AS A FRESHMAN IN 2019-20 (at Brown): Skated in 29 games as a rookie defenseman … Finished with one goal and three assists … Scored first career goal at Colgate (3/7) in the ECAC first round series … blocked 26 shots … Appeared in 20 conference games … Took 20 shots."

Eli blokkauksia ainakin luvassa.
 

Barney

Jäsen
Trejbal - Airola
Kiukas - Niemelä
Aho - Salminen
+ Niinisaari, Laakso, Vuorinen

Siinä on käytännössä Airola, viisi kolmosparin pakkia ja muutama nuori haastaja. Ykköspari puuttuu kokonaan, mutta todennäköisesti saadaan korkeintaan yksi puolustaja enää. Siellä taas ensi kaudella Airola ja Niemelä vetävät niitä +20 minuutin otteluita?

Jos posiitiivisesti halutaan miettiä, niin tuskin nuo uudet puolustajat huonompia ovat kuin Anttalainen ja Rajaniemi, mutta jos vertailua tehdään Liigan viime kauden ylivoimaisesti surkeimpaan pakistoon, niin pitäisi tuon ensi kauden pakiston olla selvästi sitä parempi. Nyt se on vain vähän.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Trejbal - Airola
Kiukas - Niemelä
Aho - Salminen
+ Niinisaari, Laakso, Vuorinen

Siinä on käytännössä Airola, viisi kolmosparin pakkia ja muutama nuori haastaja. Ykköspari puuttuu kokonaan, mutta todennäköisesti saadaan korkeintaan yksi puolustaja enää. Siellä taas ensi kaudella Airola ja Niemelä vetävät niitä +20 minuutin otteluita?

Jos posiitiivisesti halutaan miettiä, niin tuskin nuo uudet puolustajat huonompia ovat kuin Anttalainen ja Rajaniemi, mutta jos vertailua tehdään Liigan viime kauden ylivoimaisesti surkeimpaan pakistoon, niin pitäisi tuon ensi kauden pakiston olla selvästi sitä parempi. Nyt se on vain vähän.
Miten kahden miljoonan budjetilla pystyy rakentamaan noin huonon pakiston, että vain yksi enää tulisi? Olen kokoajan odottanut ykköspariksi jotain suvereenia hyökkäystaitajaa ”Lefebvre” ja viereen kokenutta hyvin liikkuvaa satakiloista isäntää.
 

NMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Silmiinpistävää on se että Saku Salminen on edelliset 3 kautta onnistunut olemaan +/- tilastossa pakkasen puolella 6-10 minuutin peliajoilla. 21-22 kaudella Tapparassa komeat -7 kun muut pakit vähintään saman verran plussalla..
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Miten kahden miljoonan budjetilla pystyy rakentamaan noin huonon pakiston, että vain yksi enää tulisi? Olen kokoajan odottanut ykköspariksi jotain suvereenia hyökkäystaitajaa ”Lefebvre” ja viereen kokenutta hyvin liikkuvaa satakiloista isäntää.
Liekköhän ollut niin, että nämä kaverit on hankittu jo siihen 1,5 miljoonan joukkueeseen? Tällöin toki kaiken järjen mukaan ne jäljelle jääneet hankinnat ovat aika kovaa kaliiberia.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistan kun Aho kertoi talvella lähetyksessä että joukkueen kasaus alkaa kahdesta pitävästä maalivahdista ja solidista peruspuolustuksesta.
Alkaa olla kiire hankkia niitä solideja peruspuolustajia, kun pakisto kohta täynnä pelaajia, jotka ei tuota määritelmää kyllä omissa papereissa täytä. Ellei Aho lähtenyt kasaamaan pakistoa sarjatasoa alemmaksi. Sitten kävisi järkeen.

Lindbergille varovainen peukku.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liekköhän ollut niin, että nämä kaverit on hankittu jo siihen 1,5 miljoonan joukkueeseen? Tällöin toki kaiken järjen mukaan ne jäljelle jääneet hankinnat ovat aika kovaa kaliiberia.
Varmaan on tai muuten ihmettelen suuresti. Ehkä on sitten tullut tehtyä liikaa tusinahankintoja, ettei ole yhden pakkihankinnan lisäksi enää rahaa ja kaksi hyvää hyökkääjääkin enää kuulosta todella minimaaliselta.
 

SnakZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, SaiPa
Olin siinä toivossa että olisi opittu edellisiltä kausilta virheet ja kasattu huolellisesti joukkue alhaalta ylös, nyt näyttäisi siltä että pakisto on täynnä kysymysmerkkejä. Maalivahti osasto ok mikäli Lindberg pysyy kasassa, toki tähänkin korostuu pakkien tärkeys jos ottaa huomioon miten halvalla edelliskausina veskari on vastustajan hyökkäykselle myyty. Niemelä ja Salminen tuovat varmasti jonkunlaista kokemuslisää alakertaan mutta saa nähdä kuka on pakiston ykkös pelimanne. Hyökkäyksessä taas puolestaan ei ole suorittajina varmoja ukkoja kuin Kalapudas ja Kivenmäki, muuten näyttää melko ohkaiselta vaikka sinne on pari kärki ukkoa tiedettävästi tulossa rapakon takaa.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
En odottanut, että sieltä mitään Raymond Bourquea tai Paul Coffeyta olisi tullut. Olen näihin varovaisen positiivinen. Enkä suostu vielä toukokuussa luovuttamaan tulevaa kautta.

Toki kyllä tämä paria kovemman kaliiberin kaveria huutaa.

Maalivahtiin pitää tässä vaiheessa olla tyytyväinen.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eli pakisto on tällä hetkellä mallilla:

XXX-Airola
Kiukas-Niemelä
Aho-Trejbal
Laakso-Salminen
+ Vuorinen, Niinisaari
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Miten kahden miljoonan budjetilla pystyy rakentamaan noin huonon pakiston, että vain yksi enää tulisi? Olen kokoajan odottanut ykköspariksi jotain suvereenia hyökkäystaitajaa ”Lefebvre” ja viereen kokenutta hyvin liikkuvaa satakiloista isäntää.
Tuo pakisto on kai rakennettu 1,5 miljoonan euron budjetilla ennen kuin uudet omistajat nosti budjetin kahteen miljoonaan.

edit. hidas
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös