SaiPa kaudella 2023–2024: ”Operaatio jumbosijan välttäminen”

  • 539 153
  • 2 797

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Vainikaisen taklaus olisi pitänyt kyllä mennä kakkosena, KooKoo-pelaaja kääntää selkää, Ville antaa vauhtia, mutta ei kovin kovaa tai vaarallisesti. Kulmakin laitaan nähden melko turvallinen, ei lähelläkään suoraa kulmaa. En oikein ymmärrä miten tuosta saatiin vitonen kaivettua.

Ensimmäinen jäähykin hyvin kevyt tuuppaisu housuun. Vastaava katsottiin läpi sormien KooKoon suorittamana saman erän aikana.

Ei ollut kyllä parivaljakon Ruuska-Brander päivä tänään. Toisen erän lopulla KooKoo-pelaaja tuli alueelle laidasta, heitti kiekon ränniin, tuuppasi SaiPan pakin nurin ja löi tätä mailalla naamaan, niin Brander onnistuu juuri oikeaan aikaan kääntämään päänsä kiekon suuntaan...

SaiPa vei kyllä 5vs5 peliä tänään aika mielin määrin ja KooKoo saa kiittää tuuria ettei kiekko päätynyt useammin Setäsen selän taakse. Kyllä tuolla pelaamisella tullaan voittamaan tällä kaudella hyvin pelejä.
 

Mibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan KooKoo
Toisesta vinkkelistä katsottuna tuomarit vihelsi tänään ihan hyvin... Harvinaista kyllä..ne niin ja näin-jäähyt mitä SaiPa otti ekassa erässä, tuomarit antoi herkemmin kolmannessa takaisin
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Toisesta vinkkelistä katsottuna tuomarit vihelsi tänään ihan hyvin... Harvinaista kyllä..ne niin ja näin-jäähyt mitä SaiPa otti ekassa erässä, tuomarit antoi herkemmin kolmannessa takaisin
Jos olisivat viheltäneet koko pelin samalla tavalla myös KooKoolle niin eihän siinä mitään. Nyt linjassa ei ollut mitään järkeä.

Ekat 30 minuuttia jäähyt menivät 5-0, sisältäen yhden 5 minuutin ylivoiman. Sitten pilli taskuun, kunnes oli pakko viheltää SaiPan väärä vaihto ja tämän jälkeen KooKoolle pari jäähyä jottei näyttäisi aivan typerältä.

Kyllä jos minuutit menevät 35-4, on ihan aiheellista kysellä mistä kiikastaa. Varsinkin kun nuo KooKoon jäähyt tulivat vasta kun 51 minuuttia pelattu. Oli siellä paikkoja nostaa käsi aikaisemminkin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat Poriin
Onneksi 3. erä pelattiin hyvin. 1. erän alun jälkeen näytti pahalta: oltiin potku jäljessä, ei saatu painetta vastustajalle kummassakaan päädyssä eikä oltu riittävän aktiivisia... Toki jäähyt sotki peliä. Hyökkäyksen suhteen olen toiveikas, puolustus hieman askarruttaa. Huomenna hyvä tulos ja alkaa SaiPa sydän sykkimään pitkästä aikaa.
 

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Mitä raati on mielta tuosta Vainikaisen ottelurangaistukseen tuomitusta taklauksesta ?

Nopeasti katsottuna vaikutti etta Vainikaisen taklaus meni ohi ja pieni kontakti syntyi olkapäähän. Taklattava kierähti voimakkaan luistelun pysäytyksen ja pyörähdyksen voimasta laitaan ja löi sitten myos yläruumiinsa laitaan.

Ei minusta vaikuttanut jäähyn arvoiselta.
Tälleen täysin ulkopuolisen silmin päivänselvä ulosajo, taklattava reilusti irti laidasta ja taklaus selkään.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyökkäys tulee riittämään mikäli ei tule lisää loukkaantumisia ja yv toimii. Sen sijaan uhkakuvat puolustuksen riittämättömyydestä näyttävät realisoituvan. Tai no ei kai ne edes uhkakuvia olleet vaan ihan realismia. Mutta luonnetta joukkueessa näyttää olevan. Se on helvetin hyvä juttu.
 
Viihdyttävä ottelu, huomenna jo kääntyy paikalliset meille ja 3 pistettä tulee.

Morandia jo hehkutettu mutta Miska Siikoselle iso +++, todella hieno pelaaja. Varmasti tuo iloa tällä kaudella.

Tunnelma oli Kisapuistossa kohdillaan. Jääkiekon seurantahan voi olla jopa ihan kivaa välillä.
 

emz1

Jäsen
Hauskintahan tässä on lopulta seurata osastoa joka odottaa puukot käsissä että missä kohdin sen pääsee lyömään joukkueen ja Hämäläisen selkään.

Ei ollut valmista tokassakaan pelissä, mutta ei kuulukaan olla. Samaa paskaa? Ei myöskään sitä koska pelissä näkyy paljon hyviä pilkahduksia etenkin nopeissa hyökkäyksiin lähdöissä. Samoin myös kiekollinen peli omassa päässä paineen alla on varmempaa kuin pitkään aikaan vaikka pakisto tuntuu saavan rapaa tasaiseen tahtiin.

Viitasalo on joidenkin mielestä yössä, mutta niin vain on 4 tehdyn SaiPa-maalin aikana osunut vahingossa kentälle ja vain kertaalleen kolahtanut omissa. Airola on pelannut pari peliä 25min keskiarvolla mutta sen aikana ei ole kertaakaan kiekko mennyt omaan maaliin.

Tärkeintä tässä on kuitenkin se, että Hämäläinen on palauttanut taistelevan SaiPan kaukaloon joka tekee töitä kaukalossa, selkäranka ei taivu ja mikä on myös ilo huomata että kiekonmenetyksen tultua selkä ei notkahda vaan sieltä lähdetään tulemaan rivakasti omaan päätyyn. Tässä on jo nipullinen elementtejä olemassa johon tämän kauden tulevaisuutta voidaan rakentaa.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Tuskimpa kukaan haluaa puukottaa selkään omaa joukkuetaan. Tärkeintä on se ettei joukkueessa varmasti olla niin tyytyväisiä kahteen tappioon mitä fanit näyttää olevan.

Minusta neljä erää ovat olleet tuttua paskaa viime kausilta. Ja sitten pari erää ovat olleet jotain sellaista mitä ei olla vuosiin nähty. Fakta on myöskin se että jos tulee pataan Kouvolassa niin kausi on aloitettu kolmella tappiolla.

Jos joukkueessa olisi uskottava maalivahti ja tulisi täsmävahvistus puolustukseen niin olisi täysin mahdollista toistaa Lehterän ekan kauden temppu. Nyt lähinnä harmittaa kun maaleja saadaan tehtyä mutta omaan päähän uppoaa jokainen supaisu, kuten esim. Rissasen epäonnistunut rankkari ja KooKoon voittomaali. Viimeisessä erässä tuli fiilis ettei KooKoo todellakaan ansaitse voittoa pelistä mutta niin se vain sieltä tuli kun laukoi vaan maalia kohti.

Otan kuitenkin sata kertaa sadasta mielummin tämän kuin Virta-kiekon. Ja katselen myös sata kertaa sadasta mielummin joukkueessa Siikosta, Kalapudasta ja Appelgrenia kuin Pospisilia, Dösönöötä ja Koskirantaa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
+ henki ja usko tekemiseen on kunnossa, kun kahdesti peräkkäin noustaan 0-3:sta pisteille

- tekemisen tasaisuus ei ole, koska kahdesti peräkkäin on päästetty vastustaja 3-0-johtoon. Se iso push pitää saada heti alkuun. Olen joskus aiemminkin avautunut, miten maalin tappiosta on pitkä matka maalin voittoon. Tässä on vähän sitä samaa. Vähintään se tappajan silmä pitää saada heti yhden maalin jälkeen ja pitää joukkueena huolen, että itse tehdään seuraava. Mieluummin jo tasatilanteeseen.

+ Morand ja Kalapudas ovat porukan kiekolliset johtajat. Järjestelevät paikkoja muille ja löytävät itse maalin.
+ Siikonen ja Appelgren toivat sitä, mitä tilattiin. Peruslaadukasta tekemistä, rauhallisuutta, kokoa, asennetta. Hyvät hankinnat.
+ Lukas kääntyy plussalle. Kokemus näkyy tekemisessä. Erittäin kova kiekolla pelaaja, vaikka täällä osaa tuntuu säikyttävän, että karvaajaakin kiinnostaa karvata. Puhtaasti tyylikysymyksenä tykkään myös enemmän näistä silloin tällöin soveltajista (2-0-hyökkäyksessä poikittain katkomaan syöttöä) kuin pelkän prosenttipeittämisen harrastajista. Tulee olemaan sitä enemmän iloa, mitä paremmin pääsee vielä Liigan pelityyliin sisään, koska on minusta selvästi pelisilmällä pelaava vahti.
+ Airola ja Viitasalo. Pakiston kiekolliset johtajat. Oman pään pelistä en niin paljon ymmärrä, mutta kiekon kanssa hyvää tekemistä nuoriksi miehiksi.

- Rikkilä. Ei tunnu riittävän Liigassa kiekolliseen rooliin. Muuhun rooliin vielä vähemmän.
- Helewka. Nopeus ei riitä Liiga-tähdeksi. Ylivoimalla voi olla ok tehokaskin, mutta tasakentällisin joutuu tyytymään tukevaan rooliin.

Ehdottomasti parempi kauden aloitus kuin mitä odotin. Jos tuossa kokoonpanossa olisi vielä lisäksi puolustuksen laadukas kärkipari, tämä voisi olla pudotuspelijoukkuekin. Tuolla puolustuksella en kyllä jaksa uskoa. Silti hieno aloitus.
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG
Airola on pelannut pari peliä 25min keskiarvolla mutta sen aikana ei ole kertaakaan kiekko mennyt omaan maaliin.
EIkös Airola ollut jäällä eilisen jatkoaikamaalin aikana? Pelasi Ottossonia vastaan 1v1-puolustusta.

Ihailtavalla itseluottamuksella on kuitenkin pelannut kiekon kanssa. Oli hienoa katsoa lähietäisyydeltä kun harhauttaa karvaajia kuin olisi Liigakonkari. Eikä mies ollut omissa mitenkään avuton.

Paljon paremmin pelasi mitä meidän vuonna 2000 syntynyt rightin pakki, Miska Kukkonen. Kukaan ei tiedä mikä hänen rooli on.
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään kouvolassa:

Kivenmäki-Siikonen-Appelgren
Ojantakanen-Kalapudas-Lipiäinen
Morand-Helewka-Oden
Vainikainen-Hokkanen-Karvinen

Anttalainen-Moro
Rikkilä-Airola
Rajaniemi-Viitasalo
Hietala

Piiroinen
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
SaiPa tänään kouvolassa:

Kivenmäki-Siikonen-Appelgren
Ojantakanen-Kalapudas-Lipiäinen
Morand-Helewka-Oden
Vainikainen-Hokkanen-Karvinen

Anttalainen-Moro
Rikkilä-Airola
Rajaniemi-Viitasalo
Hietala

Piiroinen
Kiva, että Piiroinen pääsee näyttämään. Trejbalin istuttamista katsomossa en ymmärrä, jos ei ole loukkaantunut. KalPa-pelissä oli peräti ihan hyvä. Yksittäisenä tilanteena mieleen jäi, että kävi vetämässä pelin kovimman pommin laitaa vasten keskialueella. Koeaikaa myös vain syyskuun loppuun, niin nyt pitäisi antaa pelata ja näyttää.

Edit: Eikä siellä nyt vaikka Hietala, Rikkilä tai Rajaniemikään ole niin ihmeitä esittänyt, että Trejbalia peluuttamalla olisi kauhea tason lasku pelaavassa kokoonpanossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: RR41

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Eilinen peli oli kauden ensimmäinen näkemäni. SaiPan esitys oli erittäin kaksijakoinen:

Ekan noin reilun puolikkaan pelin ajan vaikutti siltä, että joukkue ei saa oikein mitään aikaiseksi hyökkäyssuuntaan. KooKoo piti kiekkoa yli 70% ajasta, ja epäilin suuresti että maalisarakkeessa olisi mitään muuta kuin nolla pelin lopussa.

Tokan erän loppupuolelta lähtien joukkue löysi jostain punaisen langan - varmaan osittain siksi että KooKoo ei enää pystynyt ylläpitämään alkupelin tempoa. Hyökkäyspeli vaikutti yht'äkkiä juonekkaalta ja vaaralliselta, ja peliä oli ilo katsoa.

Meidän hyökkäys on melko tasapainoinen, ja joukkueesta löytyy aika monipuoliesti kiekollista potentiaalia. En edes ole huolissani Helewkan näkymättömyydestä; hän on vähän tyyppinen pelaaja kuin Morand, Kivenmäki tai Kalapudas - ja se on hyvä asia. Hyökkäys oli minun ennakoissa selkeästi vahvin osa-alueemme, ja loppupelin perusteella homma toimii paremmin kuin odotin.

Puolustus taas... noh, avauspelaaminen toimi ihan hyvin, mutta kiekottomana tuolla on vielä paljon kehitettävää. Lukas on viihdyttävä torjuja, mutta kyllä hänen pitää parantaa että voidaan säälipleijareista haaveilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tuskimpa kukaan haluaa puukottaa selkään omaa joukkuetaan. Tärkeintä on se ettei joukkueessa varmasti olla niin tyytyväisiä kahteen tappioon mitä fanit näyttää olevan.

Minusta neljä erää ovat olleet tuttua paskaa viime kausilta. Ja sitten pari erää ovat olleet jotain sellaista mitä ei olla vuosiin nähty. Fakta on myöskin se että jos tulee pataan Kouvolassa niin kausi on aloitettu kolmella tappiolla.

Jos joukkueessa olisi uskottava maalivahti ja tulisi täsmävahvistus puolustukseen niin olisi täysin mahdollista toistaa Lehterän ekan kauden temppu. Nyt lähinnä harmittaa kun maaleja saadaan tehtyä mutta omaan päähän uppoaa jokainen supaisu, kuten esim. Rissasen epäonnistunut rankkari ja KooKoon voittomaali. Viimeisessä erässä tuli fiilis ettei KooKoo todellakaan ansaitse voittoa pelistä mutta niin se vain sieltä tuli kun laukoi vaan maalia kohti.

Otan kuitenkin sata kertaa sadasta mielummin tämän kuin Virta-kiekon. Ja katselen myös sata kertaa sadasta mielummin joukkueessa Siikosta, Kalapudasta ja Appelgrenia kuin Pospisilia, Dösönöötä ja Koskirantaa.
Minusta tämän hetken SaiPan pelaamisessa ei ole juuri mitään samaa kuin viime kausien SaiPassa. Monta vuotta on näyttänyt siltä, että SaiPaa valmentaneet narsistit (Hämäläinen ei ole yksi näistä) ovat ylivalmentaneet joukkueen lukkoon huomioimatta materiaalin vahvuuksia tai heikkouksia, jolloin toisinaan on vielä kuukausia kauden alkamisen jälkeen näyttänyt siltä, että pelaajat olisivat tavanneet toisensa edellisenä päivänä.

Tämän hetken SaiPa pelaa paremmin yhteen kuin yksikään SaiPa sitten kevään 2018. Sitä ei ota pois kaksi paskaa pelin alkua ja muutama kevyt vihellys SaiPalle.

Kuulostaa myös vähän tarkoitushakuiselta julistaa kausi alkaneeksi kolmella tappiolla, mikäli tänään hävitään. Onko tärkeämpää, mihin suuntaan jotkut huumorirankkarit kimmahtelevat parin ottelun otannalla, vai onko näin pienellä otannalla tärkeämpää peli-ilme, yhteen pelaamisen taso ja se, että työtapaturmista huolimatta on tultu kahdesti kolmen maalin takaa tasoihin?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Minusta tämän hetken SaiPan pelaamisessa ei ole juuri mitään samaa kuin viime kausien SaiPassa. Monta vuotta on näyttänyt siltä, että SaiPaa valmentaneet narsistit (Hämäläinen ei ole yksi näistä) ovat ylivalmentaneet joukkueen lukkoon huomioimatta materiaalin vahvuuksia tai heikkouksia, jolloin toisinaan on vielä kuukausia kauden alkamisen jälkeen näyttänyt siltä, että pelaajat olisivat tavanneet toisensa edellisenä päivänä.

Tämän hetken SaiPa pelaa paremmin yhteen kuin yksikään SaiPa sitten kevään 2018. Sitä ei ota pois kaksi paskaa pelin alkua ja muutama kevyt vihellys SaiPalle.

Kuulostaa myös vähän tarkoitushakuiselta julistaa kausi alkaneeksi kolmella tappiolla, mikäli tänään hävitään. Onko tärkeämpää, mihin suuntaan jotkut huumorirankkarit kimmahtelevat parin ottelun otannalla, vai onko näin pienellä otannalla tärkeämpää peli-ilme, yhteen pelaamisen taso ja se, että työtapaturmista huolimatta on tultu kahdesti kolmen maalin takaa tasoihin?
Peli ilme on ollut kieltämättä erittäin positiivinen yllätys. Itseäni nämä tappiot toki kismittävät, mutteivat kuitenkaan vituta. Muutaman viime kauden aikana vitutus kuvaa lähinnä tuntemuksiani SaiPan peli esityksiä kohtaan. Toki Virran ensimmäisen kauden harjoitus otteluissa nähtiin sellaista kiekottelua SaiPalta, jota en koskaan muista nähneeni. Tämä toki suli heti runkosarjan alettua.

Luottavaisin tunnelmin kohti tätä iltaa. Mie tiedän et myö voitetaan!
 

Barney

Jäsen
Kalapudas ja Morand ovat näyttäneet todella hyviltä. Jos molemmat kestävät vain kasassa koko kauden, niin meillä voi olla kokoonpanossa kaksi 35 pistettä runkosarjassa rikkovaa pelaajaa ensimmäistä kertaan sitten kauden 2018-2019, kun Kunyk ja Morley pystyivät tuohon. Tuota kaksikkoa kun pidetään eri ketjuissa, niin SaiPalla on läpi kauden kaksi tehokasta ketjua, mikä takaa sen, että hyökkäys tulee riittämään säälipleijaritaistoon.

Puolustus taas on aiheuttanut harmaita hiuksia jo tässä vaiheessa kautta. Viitasalo ja Airola ovat hyviä, nuoria ja ennakkoluulottomia kiekollisia puolustajia, jotka ovat valmiita isoon rooliin Liigassa. Näiden vastapainona on sitten Moro ja Anttalainen, jotka ovat ihan pihalla puolustuspäässä, vaikka heidän vahvuudet pitäisi nimenomaan olla siellä päässä kenttää ja Rikkilä sekä Hietala, joille Liiga taitaa ainakin toistaiseksi olla vielä liian kova paikka. Pakistoon tarvittaisiin se 1-2 laatupuolustajaa, mutta kassa taitaa olla sen verran tyhjä, että ei auta kuin toivoa parantuneita otteita nykyisiltä pelaajilta.

Muutaman katastrofaalisen kauden jälkeen voi SaiPa-kannattajana olla ihan tyytyväinen jo siihen, että siellä kentällä näkyy yritystä ja taistelua logon eteen. Sen verran alas on omat odotukset ja sen myötä myös rima laskettu. Tähän asti SaiPan kausi on ollut ihan positiivinen yllätys, mutta kun kausi tästä vähän etenee, niin pystytään paremmin arvioimaan mihin Hämäläisen pelikirja riittää liigatasolla. Muutamaan edelliseen kauteen peilaten voi olla ihan tyytyväinen, jos tällä kaudella taistellaan edes näennäisesti siitä kymppipaikasta. Ensi kaudella luonnollisesti tavotteiden pitää sitten olla jo korkeammalla.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Minusta tämän hetken SaiPan pelaamisessa ei ole juuri mitään samaa kuin viime kausien SaiPassa. Monta vuotta on näyttänyt siltä, että SaiPaa valmentaneet narsistit (Hämäläinen ei ole yksi näistä) ovat ylivalmentaneet joukkueen lukkoon huomioimatta materiaalin vahvuuksia tai heikkouksia, jolloin toisinaan on vielä kuukausia kauden alkamisen jälkeen näyttänyt siltä, että pelaajat olisivat tavanneet toisensa edellisenä päivänä.

Tämän hetken SaiPa pelaa paremmin yhteen kuin yksikään SaiPa sitten kevään 2018. Sitä ei ota pois kaksi paskaa pelin alkua ja muutama kevyt vihellys SaiPalle.

Kuulostaa myös vähän tarkoitushakuiselta julistaa kausi alkaneeksi kolmella tappiolla, mikäli tänään hävitään. Onko tärkeämpää, mihin suuntaan jotkut huumorirankkarit kimmahtelevat parin ottelun otannalla, vai onko näin pienellä otannalla tärkeämpää peli-ilme, yhteen pelaamisen taso ja se, että työtapaturmista huolimatta on tultu kahdesti kolmen maalin takaa tasoihin?
Olet aivan oikeassa ja tämän hetken joukkueessa on paljon hyvää. Vaikka rankkarit kuinka huumoria olisivatkin niin on siinä pieni ero voittaako vai häviääkö ottelun. Erittäin tärkeää joukkueelle se että pystyy nousemaan takaa tasoihin mutta luonnollisesti jossain vaiheessa pitää myös voittaa pelejä jos tavoite on pudotuspelit eikä sarjaan osallistuminen. Tosiaan tässä on vasta pari peliä pelattu ja SaiPa olisi voinut hyvin voittaakin molemmat, viime vuonna ekoissa peleissä voitto ei ollut lähelläkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös