SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 709
  • 2 477

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi jumanzuikeli sentään aivan mahtavaa uuh.

Kiitos SaiPa!

robon huhuilut pitivät jälleen paikkaansa.
 

Ferris

Jäsen
Oispa McIntyren vanha joukkuekaveri Devils-ajoilta eli Alexander Urbom. Täyttäis SaiPan vaatimukset: ois SaiPan suosima ruotsalainen, KHL:stä tulis ja nykyiseltä saipalaiselta ois johto saanu scoutattua pukukoppiapersoonasta.

Ei tullut ruotsalaista, mutta joukkuekaveri sentään tuli. :)

Kelpaa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tätä ei olisi vanha pessimisti uskonut! Vihdoin saatiin kunnon pelaaja! Jumalauta! Tämän myötä osakkeet nousivat siten, että sijat 6-10 alkavat olemaan kiveen kirjoitettuja!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille

Talent Analysis
Although Carson won the fastest lap at the 2004 Top Prospects game, and does have a long, powerful stride, Carson’s straight away speed is mediocre at best, instead deriving most of his forward momentum on his crossovers. Brett’s massive legs allow him to dig hard into the ice, thus generating both power and speed.

Offensively, Carson has some potential, but isn’t likely to develop into a premier offensive defenseman. Running the power play for Calgary wasn’t something that Carson did with regularity, but he still managed to collect his fair share of points.

In his own end, Carson is firm, but not spectacular. His positioning is sound, as is his physical presence down low. The best word to describe Carson’s physical play and defensive play in general is solid. Also, Carson is able to handle the puck well under forechecking pressure, and very rarely makes a bad outlet pass.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Carson ei ole isanta, vaikka kokoa onkin. Isokokoinen yleispuolustaja tyyliin Daniel Fernholm ja isolla miehella tietenkin iso laukaisu ja taman takia SaiPalle pitaisi antaa jotain sakkoja, koska Lofquist, Larsson ja Carson viivalla kuulostaa jotenkin laittomalta. Toki isolla miehella on pitka maila ja Carsonilla on erittain vahvat jalat, joten tuo presenssia sinne puolustukseen. Olin kuolannut kyseista kaveria Kerhoon, mutta ei sitten saatana, haistakaa vittu vaan kaikki.

Edit: mahkut on about 15-25 pisteeseen ja 5-10 maaliin, mika on hyvin isolta kaiffarilta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jäähyminuutit eivät puolla "isäntä"-nimitystä.

Ja Eliteprospectsin kuvauksessa kerrotaan, että "Doesn't play much of a physical style for a big man."

Juu, en siis tarkoittanut isännällä mitään goonia. Jos kaveri on pelannut 90 ottelua NHL:ssä puolustavana puolustajana, uskallan veikata, että hän on omassa päässä aika hyvä, vaikkei hanskoja tiputakaan.

Tosin monissa kuvauksissa puhutaan enemmänkin yleispuolustajasta kuin puhtaasta oman pään spesialistista. Oli miten oli, niin aivan loistava hankinta, kun joukkueeseen saadaan yli satakiloinen pakki, jota voidaan myös käyttää ylivoimalla.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä onko ollenkaan isäntä ja eihän jäähyminuutit tätä hirveästi puollakkaan. Isokokoinen kuitenkin on ja voimaa varmasti löytyy pitämään vastustajia kurissa omalla alueella.

2010 on tuo teksti kirjoitettu kaverista Eliteprospectsiin. Ei välttämättä isäntä, mutta eiköhän tuo homman handlaa omassa päässä.

Kaiken kaikkiaan juuri sellainen haku jota luuli voivansa vaan uneksia.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nyt voi verrata rostereita vuoden takaiseen. Eli SaiPa lähti viime vuonna kauteen seuraavalla rosterilla:

2014-2015

Tavi - Koho - Mankinen
Järvinen - McIntyre - Spina
Venäläinen - Flinck - Jokinen
Leivo - Hämäläinen - Pitkänen

Salcido - Larsson
Ahonen - Riikola
Backman - Lofquist

Markkanen
Bernand

Ja nyt kauden aloitusrosteri näyttää seuraavalta:

2015-2016

Rau - McIntyre - Nokelainen
Järveläinen - Järvinen - Jokinen
Leivo - Koho - Strömberg
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen

Lofquist - Carson
Larsson - Riikola
Backman - Maalahti

Markkanen
Nieminen

Hyvä tästä tulee :)
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lähtökohtaisesti omasta mielestäni meillä on paperilla parempi joukkue kuin viime kauden alussa. Paljon paremmin tasapainossa etenkin puolustus.

Ja tämä Carson, ohhoh! Tämmöistä ei kyllä olisi osannut odottaa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saipalta ihan pätevä hankinta. Näin ulkopuolisen silmiin joukkueenne on kyllä erittäin mielenkiintoinen ja Tirkkonen on luotettava koutsi. Ainut kysymysmerkki on laituriosaston leveys, sillä ykkösketjun takana taso putoaa nopeasti. Pakisto on puolestaan kunnossa ja maalivahtiosasto saattaa olla yksi liigan parhaista. Sentteriosasto on tasainen ja työteliäs, mutta ilman Nokelaisen/McIntyren (kumpi ikinä ykkösen keskellä pelaakaan) huippuonnistumisia sen taitotaso on hieman vähäinen. Tirkkosen kiekossa toisaalta suoraviivaisuus ja pelisuunnitelman toteuttaminen antavat paljon hyökkäyksen taitovajeesta anteeksi. Mikäli Saipa jää säälien kotiedun ulkopuolelle voisi Lappeenrannassa olla hyvällä syyllä pettynyt. Toisaalta ihan pudotuspelien kotietuun (TOP 4) ei puristus välttämättä riitä, mutta sijat 5-8 lienevät hyvin siis haarukassa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi hitto miten voi yhden pakin jälkeen näyttääkin tuo puolustus paremmalta. Näillä pelimerkeillä hyvä joukkue kasassa. Erityisesti maalivahdit TOP3 osastoa kokonaisuutena ja TOP6 puolustus. Keskushyökkääjät myös hyvää liigatasoa. Oikeastaan ainoa epävarmuus on varmojen maalintekijöiden vähyys. Mutta sehän on pikkuseuroilla aina niin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Hienoa nähdä, että toimistolla on oltu kuitenkin tismalleen samoilla linjoilla puolustuksen suhteen mitä tässä on itse pähkäillyt. Pieni massa ei siirrä isoa massaa ja pieni varsi ei yllä kiekkoon. Kookas, ulottuva puolustava puolustaja oli SaiPalle täsmähankinta.

Pääpointti on ollut nimenomaan siinä, että sinne maalinedustalle saadaan kaveri isoille minuuteille, joka ei joudu keikkumaan kantapäillään jatkuvasti vastustajien töniessä. Ja kaveri, jonka vahvuudet löytyvät nimenomaan puolustuspelaamisesta. Jos tuon päälle olisi saanut kiekollista tai taklauspeliä, hieno homma. Jos ei, niin ei ole iso ongelma.

Carson vaikuttaa erittäin hyvältä pelaajalta SaiPalle.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Savilahden manttelin perijä? Puolustava puolustaja ainakin isossa liigassa, mutta AHL:ssä tehojakin syntynyt lähes McIntyren/Spangin tahtiin, joten ei kai ihan pelkkä peruspakki kuitenkaan. Yksi lähes täysi NHL-kausi ja tilastojen valossa varsin hyvin suoriutunut. Muuten tainnut olla sahaamista farmiin ja ylös. Euroopan sarjat opeteltu, joten sekään ei tuo enää yllätyksiä. Viime kausi kuitenkin näyttää menneen ihan mukavasti, joten valmis pelaamaan SaiPassa uran parasta kiekkoa, kuten tapana on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eipä voi tosiaan valittaa. Täyttää levokari-vainonen -kaliberin isäntämiehen kriteerit JA on myös takonut puolustavalle puolustajalle kovia teholukemia. Play offeissa PPG on ollut sarjasta riippuen 0,36 - 0,53, ja kun kaveri vielää osaa luistella, niin hunajan kusemiseksihan tämä homma menee.

Mutta mihin me joudutaan näiden kaikkien rightin pakkien kanssa? Lofquist, Larsson, Carson ja Riikola ampuvat oikealta, ja ovat kaikki lähtökohtaisesti vakiokokoonpanon miehiä. Olisko Lofquist-Carson ykköspakkipari, ja Larsson & Riikola saavat sitten vasemmiston edustajan parikseen?
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Heh, onkohan Peksi lukenut aHabin jatkiskommentteja, kaverin speksit täsmää aika hyvin. :)

Noh niin tai näin: paperilla jopa hämmentävän hyvä hankinta. Ei olisi uskonut että sinne haaviin tarttuu yli 190cm pitkä puolustava puolustaja NHL-kokemuksella ja lähes 0.5 PPG-statseilla AHL:stä. Ja joka vieläpä osaa kohtuu hyvin sekä luistella että laukoa.

Ei nyt varsinaisesti parempaakaan osannut odottaa, ja kuvausten & statsien perusteella lottovoitto verrattuna Spangiin. Ja oikein sopiva Salcidon stuntti.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nappihankinta ainakin paperilla!

Ja positiivista hyvät tehot, 0,4:n AHL-keskiarvolla saataisiin täällä miehestä irti 24 pistettä. Mainostaa itseään puolustuspään pelaajana, joten uskon ettei mitat ole pelkkiä numeroita, vaikka jäähymäärät eivät korkeita olekaan.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Aikas mukavasti alkaa olla paketti kasassa.
Maalivahdit eliittiä, en muista edes aikaa jolloin oli ollut kaksi huippumokkea!

Puolustus nyt kasassa ja tulivoimaa viivassa tarpeeksi.

Hyökkäys kondiksessa ja jos nuo potilaat Koho ja Nokelainen saadaan kuntoon niin tästä kaudesta voi pojat tulla helvetin hieno!
 

Säilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkohan koskaan aikaisemmin SaiPa :n rosterin pelaajilla ollut yhtä paljon yhteenlaskettuja NHL -otteluita kuin tämän kauden joukkueessa?
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Hienoa SaiPa! hyvää duunia kentän ulkopuolella talouden saralla ja kaukaloon kasattu kilpailukykyinen rosteri. Täytyy tulla kisapuistoon seuraamaan paikan päälle jokunen peli. Yksi maaliahne hyökkääjä niin SaiPa taistelee melkeimpä poffien kotiedusta, uskon mä. Valmennus ja pelitapa ovat kunnossa. Kisapuisto hankalaksi vierasjoukkueille niin sija 4 lähellä.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Onkohan koskaan aikaisemmin SaiPa :n rosterin pelaajilla ollut yhtä paljon yhteenlaskettuja NHL -otteluita kuin tämän kauden joukkueessa?
EI kyllä tule mieleen että olisi ollut lähelläkään... Piti kuitenki mennä poimimaan eliteprospectista tämän kauden liigajoukkueiden NHL-kokemukset, sen verran harvinaislaatuinen on tuo Meidän Poikien NHL-pelimäärä - kolmanneksi eniten liigassa:

TPS 1255
HPK 642
SaiPa 479
KooKoo 342
Kärpät 304
JYP 185
Pelicans 126
Ässät 84
Tappara 75
Ilves 61
Lukko 44
KalPa 24
HIFK 5
Blues 2
Sport 0
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, runko on kasassa ja hyvältä ja ennen kaikkea valmiilta näyttää.

Vielä joku aika sitten osa valitti ja mussutti, kun joukkue on niin heikolta näyttävä ja ties mitä... =)
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Laituriosasto on paperilla ykkösketjun takana hieman heikko, mutta pakko tässä on uskoa Järveläisen Villen tai Strömbergin Kimin onnistumiseen. Ja jos kumpikaan ei jostain syystä onnistu, niin toivon toimiston hankkivan osaavan laiturin aikanaan, koska pelkän ykköskentän tehoilla ei keväällä mennä pitkälle. Secondary scoringia pitää olla.

Muutoin näyttää erittäin hyvälle ja vakaalle. Kotietua ensin vain hakemaan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
pakko tässä on uskoa Järveläisen Villen tai Strömbergin Kimin onnistumiseen. Ja jos kumpikaan ei jostain syystä onnistu, niin toivon toimiston hankkivan osaavan laiturin aikanaan

Tilanne on kyllä herkullinen. Noita mahdollisia läpimurtopelaajia on Järveläinen, Strömberg, Leivo ja miksi ei jopa Zboril. Ja jos syyskuussa näyttää siltä, ettei kukaan breikkaa isosti, voidaan verorajalla hankkia uusi Rau tai Moran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös