SaiPa kaudella 2014–2015

  • 779 876
  • 2 817

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koho on meidän toiseksi paras sentteri. Katsoo asiaa ihan mistä perspektiivistä tahansa. Loukkaantumisille ei voi mitään. Kuuluvat lajiin. Mutta mielestäni sentterille olisi tarvetta vaikka Koho olisi kunnossa. Ja nyt se on pakko hankkia mikäli Kohon saikku on pitkä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Järvisellä ykkössentterinä ei mitenkään voida mennä kautta loppuun. Jos ei ulkopuolelta tule ketään, niin vaikka sitten tuo että Rau heitetään siihen ja Jokinen nostetaan 2. laitaan, mutta ei helvetissä sitä Järvisen täysin mielikuvituksetonta puskemista voida katsoa loppukautta siinä sentterin paikalla.

Pitkässä otannassa Järvinen oli ihan susi siinä silloin, kun Koho oli viimeksi loukkaantuneena. Sanokoot tilastot mitä sanoo, mutta Koho nimenomaan sentterinä on paljon parempi pelaaja kuin Järvinen.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No huhheijaa! Vai että löytyy yhtä hyvä sentteri. Koho saattaa olla tällä kaudella ollut hiukan pimennossa loukkaantumisten johdosta, mutta mitäpä mies teki viime vuonna? Muistaakos kukaan enää?

Kyllähän mie muistan. Kantoi sellaista kiiltävämpää kypärää. Oli myös viime kaudella paljon parempi. Oletkos katsonut herran viimeaikaisia otteita? Suhteellisen näkymätön on kentällä ollut, jos vertaa muihin top-6 pelaaviin.

Ei Järvinen nyt vain yksinkertaisesti pääse mitenkään samalle tasolle. Ei edes tällä kaudella. Järvisestä ei ole ikinä samanlaiseksi syöttöjen jakelijaksi.

Alaketjuissa enemmän pisteitä. Myös näitä syöttöjä herralla enemmän kuin Koholla, vaikka ketjukaverit ei ihan Mankisen ja Tavin tasoisia maalisylkijöitä ole. Eipä Järvisestä olekaan ehkä kakkossentteriksi, mutta eipä ole tällä kaudella ollut Kohostakaan. Mielestäni Järvisen suurin ongelma Tavin ja Mankisen kanssa on kaverin viihtyminen laidoissa. Mankinen joutuu usein jäämään alas kun Järvinen painelee syvälle. Koho tietenkin viihtyy vähän alempana.

Koholla on nyt tammikuussa yhdeksään peliin tehot 1+1=2 ja +/- on 0. Vieressä Tavilla on 5+2=7, jolla myös +/- 0. Jessellä on taas 2+5=7 ja +/- sama kuin edellisillä. Jessellä ja Tavilla toki peli tai kaksi enemmän, mutta ei nuo Kohon tehot vain riitä kakkoseen. Kyllä siellä nyt voi melko kylmästi vaatia lähemmäs 0,5 pistettä per peli.

Näinhän tämä on, tilastot ei valehtele. Mutta toisen tilaston mukaan Kohon ± saldo on joukkueen paras +8, kun Mankisella on +2 ja Tavilla +1. Mitähän tästä pitäisi päätellä? Ilmeisesti Ville Koho on niin jäätävän kova sentteri, että pystyy jäädyttämään samaan aikaan sekä omien laitahyökkääjiensä että vastustavan joukkueen pelaajien hyökkäystehon. On se kova!

Jep mihinkähän rooliin tälläistä vastustajan joukkueen pelaajien hyökkäystehojen jäädyttäjää voisi käyttää? Enkä tiedä onko Koho Tavin ja Mankisen peliä jäädyttänyt, mutta mielestäni tällä hetkellä pelaavat hyvin Kohosta huolimatta, eivätkä Kohon ansiosta. Ei ainakaan eilenkään tuntunut sentterin äkillinen vaihdos herroihin vaikuttavan.

Sanotaan nyt tähän vielä, että Koho on ilman muuta arvokas pelaaja SaiPalle, mutta mielestäni pelaa nyt vain väärässä roolissa. On pukukopissa tärkeä, mutta ei mielestäni kuulu tuohon Tavin ja Mankisen väliin, vaan Hämäläisen paikalle kolmosen keskelle. Pitäisin myös mieluummin Kohoa kuin Järvistä tuossa Tavin ja Mankisen vieressä, mutta lähinnä siksi että Järvinen on enemmän laituri kuin sentteri, ja tuon nelosen peli on sujunut erittäin hyvin.

Eikä tuo Tavi-Koho-Mankinenkaan meidän ykköskenttä ole kuin nimellisesti. Kyllä tuo nimellinen kakkonen on kaikin puolin ykköskenttä. Menee ylivoimalla ensin jäälle ja pelaa isompia minuutteja.

Mutta jos joku nyt rehellisesti väittää että sellaiset 0,38 pistettä per peli on riittävä kakkosen sentterille, niin omaan korvaan aika oudolta kuulostaa.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Ei Koho 5-5-pelissä kovin moneen maaliin ole osallistunut millään muotoa, vaikka Tavi ja Mankinen on pisteitä ihan hyvään tahtiin vieressä tehneet. Peliä ei ole juuri tehnyt, josta kertoo kaverin 7 syöttöpistettä.

Molemmat ovat alaketjujen pelaajia. Järvinen on nelosen raastaja ja Koho kolmosen sentteri.

Koho pelaa Tavin ja Mankisen keskellä, eikä ole vaikea keksiä mikä tuota kenttää jarruttaa. Tavi-Koho-Mankinen on kuitenkin käytännössä meidän kakkoskenttä. Kukaan ei Kohon merkitystä joukkueelle varmaan kiistä, mutta ei tuo peli näytä top-2 sentterin peliltä oli syy sitten loukkaantumisissa tai yksinkertaisesti taidon puutteessa.

Tältäkö se siis näyttää, kun katsoo peliä peräaukkonsa kautta?

Ja tuohon Kohon ketjun "jarruttamiseen":

Tuohan on melkein sama kuin se, että joku lentokone olisi liian painava, ja joku valopää ehdottaisi, että poistettaisiin moottorit niin lähtisi massaa pois.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän nyt viimeistään käynyt selväksi että tarvitaan sentteri. Ei sekään tuollaista paskaa pelasta, mutta ei voi olla Järvinen ykkösketjussa. Eikä Virkkunenkaan jota on kokeiltu. Brad Moran tänne heti kiitos.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Udellaan ja kysellään että miltä Salcidon pelaaminen on tällä kaudella vaikuttanut? Pisteet tsekkasin +- -tilaston ohella ja ainakin tuolta pohjalta ihan salcidomaista suorittamista ainakin omiin silmiini kun muistelen miehen viime kautta. Ammuttiinko täällä suunnalla nk. tolppalaukaus kun päästettiin kaveri menemään?
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Udellaan ja kysellään että miltä Salcidon pelaaminen on tällä kaudella vaikuttanut? Pisteet tsekkasin +- -tilaston ohella ja ainakin tuolta pohjalta ihan salcidomaista suorittamista ainakin omiin silmiini kun muistelen miehen viime kautta. Ammuttiinko täällä suunnalla nk. tolppalaukaus kun päästettiin kaveri menemään?

Paljon on pelaajasta puhuttu ja arvioitu. Vastustajan sinisen jälkeen huippupelaaja, mutta omissa tekee paljon virheitä. Hyvän ja huonon pelin ero on suuri, mutta tasainen suorittaminen puuttuu lähes täysin. Parempaan suuuntaan kuitenkin mennyt. En kuitenkaan usko, että Jyväskylässä oltaisiin tyytyväisiä mikäli olisi siellä jatkanut. Täyttänyt kyllä meidänkin vitutusketjua oman pään otteillaan.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sentteri tarvitaan ehdottomasti mikäli Koho on pidempään poissa siitä ei mihinkään pääse. Katsotaan naaraako Tuomenoksa meille sellaisen ja millaisen sellaisen. Harmittaa kyllä vitusti jos Koho on pidempään poissa helvetin tärkeä jätkä kokoonpanossa pelaa sitten ykkösen tai nelosen keskellä.

Tällä hetkellä vituttaa vieläkin suunnattomasti tuo täydellisen munaton esitys Pelikaaneja vastaan. Aivan käsittämättömän saamatonta paskaa koko 60 minuuttia! Missään vaiheessa ei mitään mahdollisuuksia ottelussa ja luistin ei liikkunut ollenkaan. Lisäksi maalinedustoilla oltiin neitejä (oikeastaan siellä ei edes uskallettu olla) sekä pyörittiin nurkissa häpeemässä. Aivan käsittämätöntä kaikkinensa tämä peli jollaista en todellakaan halua enää nähdä. Jos ei rupea tietyillä jampoilla luistin tuota Pelsu peliä paremmin liikkumaan niin otetaan vittu vaikka A- junnuja tilalle Vainikaista ja kumppaneita siellä varmasti näytöntahtoa löytyy.

Harmittaa oikein miten paljon nyt pitää tässä vitutusviestiä pistää, kun joukkueen pari edellistä peliähän olivat todella hyviä. Ihmettelen vaan suuresti missä oli syy tämänpäiväiseen esitykseen! Olkoot Lahen kirousta taikka ei niin kai sitä silti pitäisi pystyä edes yrittämään. Tänään 95 % joukkueesta veteli kaiken vähän sinne päin eikä todellista tahtoa nähnyt kenessäkään paria lukuunottamatta. Miten joukkue valmistautui tähän otteluun? Ylimielisesti vai tuliko yhtäkkiä jokin henkinen väsymys vai maha täyteen. Todella tärkeistä pisteistä oli kuitenkin kyse ja nyt täytyykin tuo seuraava viikko hoitaa tyylikkäästi se on nimittäin hemmetin tärkeä viikko.

Olikohan siellä kotona ensiviikolla Lukko ja Ässät ja sitten lauantaina vieraissa Ilves. Todella toivon, että joukkue menee nyt itseensä ja Kisapuiston yleisö näkee todella nälkäisen, taistelevan ja voitontahtoisen SaiPan.

Onkohan sentteriä vapaana ketään, joka olisi varteenotettava? Niinimäkihän ei tule edes kyseeseen viihtyy liikaa humalassa ja asenne on täysi paska, vaikka rahkeita jätkällä olisi ollut urallaan vaikka mihin. SaiPaan sopivuus luokkaa 0 %.

Paljonkohan on sukanvarressa SaiPalla. :/
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vituttaa Kohon tärkeyden vähättelijät. Vaikka se jätkä ei pistietä takoisikaan, niin merkitys joukkueella ihan jo henkisellä osastolla on valtavan suuri. Ehkä isompi kuin tajutaankaan.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vituttaa Kohon tärkeyden vähättelijät. Vaikka se jätkä ei pistietä takoisikaan, niin merkitys joukkueella ihan jo henkisellä osastolla on valtavan suuri. Ehkä isompi kuin tajutaankaan.
Kyllä ja siksi olenkin lähtenyt siitä ajatuksesta, että Koho voisi olla joukkueen tärkein pelaaja pelaamalla kolmosketjun sentterinä. Koho saisi keskittyä pääosin vahvuuksiinsa eli tasakentällisin ja alivoimien pelaamiseen. Nostaisi tasakentällisin kolmosketjun ratkaisupotentiaalia ja olisi silloin roolissaan ehdotonta eliittiä.

Kärkiketjun roolissa homma sakkaa ylivoiman osalta. Koho ei ole luontainen pelintekijä, laukaus ei ole uhka eikä maalille meneminenkään ole vahvuus, siksi tuota toista kärkisentteriä on kaipailtu pitkin kautta. Ylivoimavastuuta on tullut tällä kaudella ihan mukavasti ja ylivoimatehot koko kaudelta 1+0, jokainen voi sitten itse päätellä riittääkö tuo kärkiketjun sentterille, mikäli oikeasti halutaan menestyä(vrt.McIntyre 4+10, Järvinen 2+3). Jos ei ulkoa saada kärkisentteriä, niin onko sitten Rausta siihen tai sitten kootaan ylivoimaan erikoisketju, mutta ainakin jotain muutosta tuo toinen yv-kentällinen mielestäni huutaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
(Salcido...) Vastustajan sinisen jälkeen huippupelaaja, mutta omissa tekee paljon virheitä. Hyvän ja huonon pelin ero on suuri, mutta tasainen suorittaminen puuttuu lähes täysin.

Jep, ja se on tosi pienestä kiinni. Minun mielestäni Salcidon pelaamisen taso tai tyyli eivät ole kovin paljoa vaihdelleet, vaarallisia tilanteita syntyy molempiin päihin joka pelissä mutta lopputulemat vaihtelevat. Perjantaina verkko heilui enimmäkseen hyökkäyspäässä, mutta pari-kolme kertaa oli myös vastustajan ylivoimahyökkäys tai muu vaarallinen tilanne milleistä kiinni. En usko että Brianin pelityyliin tulee suurempia muutoksia, aktiivinen hyökkäysten tukeminen edellyttää ajoittaista riskinottoa ja tietty osuus otetuista riskeistä johtaa "ei-toivottuun" lopputulokseen.

William Mäkistä pitää kehua vielä erikseen. Viime kaudella SaiPan A-junnuissa kiekolliselle puolustajalle asiallinen PPG 0,5, mutta tehotilastossa oli jäätävä -39. Ja nyt kaveri pelaa Liigaa siihen malliin, että puolustajien pelipaikoista on oikeasti kova kilpailu!
 

Barney

Jäsen
Vituttaa Kohon tärkeyden vähättelijät. Vaikka se jätkä ei pistietä takoisikaan, niin merkitys joukkueella ihan jo henkisellä osastolla on valtavan suuri. Ehkä isompi kuin tajutaankaan.
Mielestäni täällä ei kukaan ole Kohon merkitystä vähätellyt. Ainakin omasta mielestäni Koho on joukkueen tärkein kenttäpelaaja, mutta ei se siltikään tee hänestä kärkisentteriä. Itseä harmittaa enemmän nämä, jotka puolustavat Kohon kiekollista peliä, vaikka tosiasiassa se on ollut tällä kaudella melko surkeaa. Viime kaudella Koho oli erinomainen, mutta on noita suonenvetoja sattunut muillekin. Jos lähdetään peluuttamaan Kohoa kärkikentissä sillä perusteella että teki viime kaudella paljon pisteitä, niin hankitaan sitten Kohon vierelle Marko Luomala Italiasta. Luomala on kuitenkin parhaalla kaudellaan Liigassa tehnyt 27 maalia.

Koho on erinomainen puolustamaan, mutta ylivoimaa pelaavan sentterin olisi saatava myös tulosta aikaan. Tällä kaudella Koho on ollut kuin varjo viime kaudesta. Loukkaantumiset ja muut voivat vaikuttaa peliesityksiin, mutta ei se ole mikään syy roikottaa pelaajaa väkisin ylivoimalla. Jos toimistolla on varaa ja halua menestyä tällä kaudella, niin Kohon tilalle on vain yksinkertaisesti saatava hyökkäyssuuntaan parempi sentteri, jolloin Koho pääsisi siihen rooliin, missä hän on paras.
 

Portier

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HIFK
Nyt kun on ollut juttua mahdollisesta Kohon korvaajasta. Ja JOS sellaiselle on tarvetta ja ei mitään kovin kovaa luuta olla hankkimassa, niin millainen vaihtoehto olisi Teddy Da Costa. Lauantaina pelikaanien paidassa meno näytti ihan hyvältä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllähän tuota vahvistuksen etsintää tulee hankaloittamaan Ässien ja Lukon joutuminen ostoksille. Kärppäleirissäkin ainakin haaveillaan sentterihankinnasta, joten vähänkin lahjakkaammat kaverit tulevat olemaan siirtomarkkinoilla kovaa valuuttaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Onko Ville Kohon polvesta mitään uutisia? Lukko-ottelun ennakossa SaiPan kotisivulla sanotaan että "loukkaantuneina ovat tällä tietoa puolustajat Johan Larsson ja Simo-Pekka Riikola". Olisko #8 unohtunut tuosta, vai oliko se polvivamma sittenkin vain pienempi kolhu?

Johan Larssonin saikun jatkuminen herättää kysymyksiä. Eikös se ollut alun perin jouluun asti, ja vuoden vaihteen jälkeen ollaan oltu melkein pelikunnossa jo pitkään. Toki puolustus on pelannut asiallisesti, ja Lappalainen taitaa olla pelikuntoisena vuoroaan odottamassa, jos Mäkinen halutaan päästää A-junnujen play off -paikkaa varmistamaan.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Johan Larssonin saikun jatkuminen herättää kysymyksiä. Eikös se ollut alun perin jouluun asti, ja vuoden vaihteen jälkeen ollaan oltu melkein pelikunnossa jo pitkään. Toki puolustus on pelannut asiallisesti, ja Lappalainen taitaa olla pelikuntoisena vuoroaan odottamassa, jos Mäkinen halutaan päästää A-junnujen play off -paikkaa varmistamaan.
Onhan tuo jo reilu viikon ollut ihan harjoittelemassa joukkueen mukana. Murtuneen jalan takia, vaan joutuu hankkimaan sitä lihasta ja tuntumaa vähän pidempään. Eiköhän tuo viikon kahden päästä ole ihan joukkueen käytössä, mutta nyt ei taida pakkipula olla niin kova, että pitäisi yhtään liian aikaisin ottaa kokoonpanoon.

Niin mites se Koho nyt? Kyllähän se polvi jotenkin meni rikki, kun tänään oli jatkotutkimukset. Ei kenelläkään olisi tietoa mitä niissä selvinnyt?

Noita vahvistuksia vähän turha miettiä ennenkuin Kohon tilanne selviää. Edellinen viikkokin oli tuloksellisesti ihan hyvä. 6 pistettä tuli, ja enempää en odottanutkaan.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään voisi kokeilla Rauta ykkösen tai kakkosen keskellä. Järvinen takaisin neloseen.

En jaksa uskoa, että Koholle löytyy ulopuolelta kunnon korvaajaa kun niin moni muukin joukkue kärvistelee sentteriongelmissa. Pakko mennä niillä mitä on, Raunhan piti pystyä pelaamaan sentterinäkin, nyt se pitäisi testata.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Pientä jännitettävää illan pelin odotteluun: Eipä sitten tiedä minkälaiseksi tuo sentteriosasto peliin muodostuu? On nimittäin McIntyre saanut perjantain pelissä jonkinlaisen tällin ja vaikka lauantaina pelasikin, on jättänyt eilen harjoitukset väliin ja tänään pelaaminen päätetään aamujäiden jälkeen.
Tuo kaikki aamun Etelä-Saimaasta luettuna.

Kyllä se yksi sentteri olisi tarpeellista naarata jostakin, Koho on eilen ollut Helsingissä tutkimuksissa ja tietoa pitäisi tulla mahdollisesti tänään ja jos McIntyrekin alkaa hajota, niin kusessa ollaan, puolikuntoisen miehen peluuttaminenkaan kun ei ole kenenkään etu.

Järvinen-Hämäläinen-Flinc- Kuronen ja mahdollisesti Rau sentteriosastona ei kovin paljon luottamusta pitkässä juoksussa herätä, paremminkin katastrofia voi odotella.

Saapa nähdä, reagoiko seurajohto ja valmennus millä tavalla?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pientä jännitettävää illan pelin odotteluun: Eipä sitten tiedä minkälaiseksi tuo sentteriosasto peliin muodostuu?

Vaikka Kolle ja Macci olisi sivussa niin onhan meillä näitä huippusenttereitä lähtien vaikkapa Rausta, Hämäläinen, Flinck, ja päätyen Järviseen. Ja A-nuorista löytyy vielä Adam Zboril (17+31) ja Janne Kettunen (17+10). Ja kyllähän sentterinä pystyy nuo meidän laituritkin pelaamaan vaikka ei niitä käsiä liikaa olisikaan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Myös Flinck on sairaana, eli jos valmennukselta löytyy yhtään tolkkua niin tänään pitäisi nähdä Zborilin liigadebyytti. Harmillista antaa Lukolle tällaista tasoitusta.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Saapa nähdä, reagoiko seurajohto ja valmennus millä tavalla?
No eipä tässä onneksi tarvitse kovin montaa päivää kuitenkaan jännittää, tekeekö seurajohto mitään vai ei.

McIntyre ja Koho sivussa, on kuin puoli joukkuetta olisi kadonnut. Tokihan monilla muillakin joukkueilla loukkaantumisia on, mutta kyllä tässä tavallaan näkee sen laaturosterin kapeuden.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Myös Flinck on sairaana, eli jos valmennukselta löytyy yhtään tolkkua niin tänään pitäisi nähdä Zborilin liigadebyytti. Harmillista antaa Lukolle tällaista tasoitusta.

Onneksi Lukoltakin on sivussa Gagnon ja Vahalahti! Tai onneksi ja oneksi eihän noita loukkaantumisia toivo vastustajillekkaan. Olisi hienoa kyllä nähdä Zboril olisikohan tänään se päivä.

Onneksi Koholla ei mitään vakavaa löytynyt.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei näköjään. Herkempää kannattajaa saattaisi pikkuhiljaa alkaa vituttamaan. Vainikainen on sentään mukana.

Onneksi on tosiaan Vainikainen kokoonpanossa. Ihmettelen suuresti miksi Zboril ei ole nyt kokoonpanossa olisi ollut niin hyvä sauma antaa näyttöpaikka poissaolojen takia! Nyt ehkä mua vähän vittuttaa tai no ainakin ihmetyttää.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Onneksi Koholla ei mitään vakavaa löytynyt.

Kohon "päivä kerrallaan"-loukkaantumiset nyt tiedetään. Edellisellä kerralla taisi mennä muutama viikko sellaisen kanssa.

Kylläpä vituttaa taas että tuota Järvistä täytyy roikottaa tuossa ykkösketjussa, Zborilia ei varmaan päästetä liigaan ensi kaudellakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös