SaiPa kaudella 2014–2015

  • 779 857
  • 2 817

ahal

Jäsen
Sitten meillä on mielenkiintoisia pelaajia nimeltä Matti Järvinen, Ilmari Pitkänen, Dave Spina ja David McIntyre. Järviseltä odotin rotaatiopelaajan vastuuta, että pystyy tarvittaessa paikkaamaan huilaajia/loukkaantuneita. Vielä mitä, loistavien esitysten jälkeen suoraan ulkomaalaisten ketjuun ja meno senkun yltyy. Tullut aivan puskista ja todella positiivisella tavalla. Kädellisempi, nopeampi ja röyhkeämpi versio Olavi Vauhkosesta. Toivottavasti jatkaa samaa rataa.
Järvisestä Urheilusanomat ennakoi, että "isokokoinen ja hieman kohnottava sentteri, joka ei pystynyt nappaamaan liigapaikkaa Bluesin työläisarmeijassa. Luistelunopeuden puute rajoittaa esiinmarssia. Pelaa jämäminuutteja puolustavassa roolissa".

Jotta sillee. Voiko pahemmin enää metsään mennä. Totta mooses, yllätys MJ:n syysvire on ollut kaikille muillekin, mutta todistaa vastustamattomasti ettei edellisen kauden tekemisiin välttämättä pidä liikaa tuijottaa. Etenkin nuoret pelaajat ottavat kesänkin aikana joskus käsittämätttömiä harppauksia eteenpäin. MJ näyttää olevan oiva todiste siitä. Ei tuolla menolla pelaa jämäminuutteja. Toivottavasti esimerkki tarttuu muihinkin.

Edit. Ai niin. Selinin aikaisia pelureita joukkueessa ovat Bernard, Salcido, Backman, Koho, Leivo, Mankinen ja Flinck.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko kysässä täältä, että onko liput lauantai-illan huumaan tulleet jo myyntiin?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Uh huh, noita kun katselee niin ainoa järkevä vaihtoehto on kausari koska B-E menee 15-16 ottelun välissä. Ts kun kausi on puolessa välissä niin loppukausi on ilmainen, paitsi pleijariliput on sitten täysihintaisia (hmmm, Glenniltä pitäisi kyllä käydä hakemassa vähän rahaa takaisin kun hiihteli siellä puolivaloilla, god damnit).
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pienimuotoinen katsaus näin kauden kynnyksellä:

Tavi-Koho-Mankinen
Pre-seasonilla tekeminen oli hieman näkymätöntä, mutta nostivat profiiliaan viimeisimmässä pelissä Ingolstadtia vastaan. Ketjun peli on varmasti pian uomissaan, jos ei huomenna tai lauantaina, niin viimeistään ensi viikolla.

Järvinen-McIntyre-Spina
Vakuuttanut ylivoimaisesti eniten, Järvisen tulo laitaan näyttää sopivan täydellisesti ketjun kemiaan. Lähtökohtaisesti kolmikolta voidaan odottaa kovaa pistesaalista. Voi vaihtaa myös päittäin Kohon ketjun kanssa, jos tarve niin vaatii.

Venäläinen-Flinck-Jokinen
Valmiiksi tutut jo toisilleen, ja se on näkynyt jo valmistavissa peleissä. Erinomaisesti roolitettu nelosketjun tavoin.

Leivo-Hämäläinen-Pitkänen
Kolmosen tapaan erittäin tasainen ketju yhdistettynä korkealaatuisella perusduunilla ja tarvittaessa maalintekovoimalla. Hioutunut yhteen.

Tilanne hyökkäysosaston suhteen parempi kuin viime kauteen lähdettäessä. Joukkue on ehjä ja varustettu juuri Tirkkosen näköisillä pelureilla. Yhtään ylimääräistä ei ole ja mitään ei ole jätetty yksinomaan sattuman varaan.
Kolmos- ja nelosketjun tilanne selvä. Säännöllisen ykkösketjun paikka vielä vedenjakajalla, mutta Tavi-Koho-Mankinen täyttää hyvin ne kriteerit.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jaahas...sellainen aloitus. Tänään ei kyllä oikein mikään toiminut. Yv huonoa, av huonoa, maalineduspelaaminen huonoa ja Markkasellakin keskinkertainen ilta. Ja kun noilla ratkaisevilla alueilla ollaan kaveria pahasti jäljessä, niin lopputulos on luettavissa taululta. Pikkuisen huolestuttava alku siinä suhteessa, että pidän KalPaa melko heikkona nippuna ja silti se hakkaa viisi maalia sisään...noh, onhan siellä Voutilainen ja muutama muu näppärä kaveri ylivoimalle kuitenkin. Toka erä oli SaiPalta hyvä, maalinteko vain nihkeää ja ihan huippupaikat vähissä hallinnasta huolimatta. Ja sen verran pitää myös antaa anteeksi, että kyllähän tuomaritkin aika tylysti auttoivat KalPan 4-2 johtoon. Kumpikaan SaiPan saamista jäähyistä ei ollut edes lähellekään jäähyn arvoinen, silti tuloksena 5-3 av ja pelin ratkaissut 4-2 maali. KalPa sai myös käyttää keppiä aika surutta ilman jäähyjä. Mitään linjaa ei tuomioissa ollut. Enivei, parannettavaa jäi paljon, toivottavasti se parannus tulee heti huomiseen Lukko matsiin. Tää nyt kuitenkin vasta se avauspeli...
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Ei tässä vielä isompia hätiä, tutun käsikirjoituksen mukaan tää menee. Eilen kontattiin samoista/alemmista sijoista pelaavaa KalPaa vastaan, mutta tänään avataan pistetili kun saadaan levännyt mestarisuosikki vieraaksi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tappio lävähti päin naamaa ja ehkä hyväkin tuolla suorituksella. SaiPa ei saanut mitään irti itsestään. Ensimmäinen erä aivan kauheaa pelaamista ja vaikka toinen erä olikin parempi niin laadukkaita paikkoja ei silti saatu juuri luotua. Kolmas erä meni jäähyihin osa aika hermoja raastaviin, mutta kyllähän KalPa voittonsa ansaitsi. KalPa oli pirteä ja taisteleva ja halusi voittaa.

Viime vuonna voitettiin kaikki pelit KalPaa vastaan, mutta mielestäni pelattiin niissäkin peleissä etenkin vieraissa heitä vastaan samanlaista kurakiekkoa vailla todellista tahtoa. En tiedä mihin energiat jäivät eilen, muttta kaukana oltiin asenteen ja tahdon tasolla siitä mitä muutama CHL - matsia antoivat odottaa.

Tänään Lukolle turpaan ja ei vituta enää yhtään, mutta se vaatii aikamoisen herätyksen. Tuollaista kokoomuskiekkoa en halua enää nähdä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Että sellainen avaus. Peli sai vähän liian onnekkaan alun, kun SaiPa teki ekasta paikastaan maalin. Sitten koko ensimmäinen erä menikin KalPan tahdissa ja SaiPan yrittäessä riippua mukana. Toinen erä olikin sitten täysin päinvastainen. SaiPa otti pelin hallinnan täydellisesti ja Virta yritti jo erän alussa turhaan herätellä omiaan aikalisällä. Maalivahtien torjunna kakkoserässä 17-0 kertovat kaiken. Tuossa erässä olisi pitänyt tehdä enemmän kuin yksi maali, koska paikkoja kyllä oli.

Kolmannessa erässä vastassa oli pirteämpi KalPa. Kun vielä jäähyaition ovi kävi liian tiuhaan, kuoli kiri siihen. Erityisesti Tavin jäähy vaikutti aika kevyin perustein annetulta.

Huomioita pelistä:
- Kohon ketju teki kaksi maalia. Harjoituskauden tehottomuus oli siis turha huoli
- Harjoituskauden tehokenttä Järvinen-McIntyre-Spina jäi maaleitta. Spina erottui muutaman kerran nopeudellaan, mutta muuten ei ihmeitä nähty. Järvisen tyyli miellyttää, koska kaveri käyttää isoa ruhoaan ajellakseen aika surutta vastustajia. Nyt sai 2+10 laitataklauksesta, mutta oikeastaan vain siksi, että kohteena ollut Antti Halonen kieräytti juuri ennen taklausta selkäntä Järvisen suuntaan.
- Lofqvistille pelattiin paljon tekopaikkoja. Sihti oli vielä heikko, koska kudit menivät Kilpeläisen rintapanssariin tai yleensä maalin ohi. Parista lämäristä kyllä huomasi, että pirun lujaa se kiekko lähtee. Nyt vaan äkkiä onnistuminen tälle kaverille ja rentoutta saattaa tulla lisää.

Tänään sitten Lukkoa vastaan. Helppoa ei tule olemaan. Lukolla on kova joukkue ja SaiPalla painaa KalPa-peli jaloissa. Toivotaan ja uskotaan kolmeen pisteeseen kuitenkin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tavi koukki vastustajan käsiä mailan sijaan ja sillä siisti. Miksi antaa tuomarille mahdollisuus? Sekä katsojat että etenkin pelaajat ovat varmasti vuosien varrella oppineet, että "linja" on aika eläväinen otus SM-liigassa. SaiPa ei kompastunut tuomaripeliin millään tavalla eilen. Surkeasti valmisteltu joukkue teki surkean tuloksen, tuollaisen avauserän jälkeen ei parempaa kohtaloa ansaitse.

Näihin back-to-backeihin on muuten syytä tottua aika nopeasti. SaiPa pelaa tässä kuussa kolme tällaista back-to-back settiä.

Mielenkiinnolla odotan miten pahasti Lukon mörssärit vievät SaiPan puolustusta. Eilinen esitys KalPaa vastaan oli todella heikko, toivottavasti joku pikkupakeista sentään vaihtuu tänään Lappalaiseksi.

Salcidon esitys toistaiseksi on kaukana siitä mitä SaiPa tarvitsee. Löysää, löysää, löysää...
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kuinka tuo pakkien peluutus on käytännössä mennyt, Maalahtikin pelannut tuommoista 8-10 min peli? Onko esim Riikola-Lappalainen parissa käytetty välillä tuuraamassa? No hyvä vain että SaiPa hyödyntänyt 19 pelaajan kokoonpanoa, muiden joukkueiden ns ylimääräinen pelaajaa ei välttämättä ole edes päässyt kentälle ja taisi Ässillä olla jossain pelissä ettei edes ollut 19. kenttäpelaajaa..

Toisaalta mietin että jos jossain hyökkäysvitjassa käy kato vaikka pelin alussa olisiko Maalahdesta tuuraamaan hyökkäykseen, eikös se jossain pelissä ollut viime vuonna sentterinä nelosessa.
 

dosentti60

Jäsen
Suosikkijoukkue
kerho
Auringon tuoja "Salcido" Ei ole ollut lähimainkaan odotusten tasoinen,puolustus päässä ö-luokkaa puolustaminen ei herraa juurikaan kiinnosta,ylivoimat pelastaa jotenkin kaverin. Kyllä pakkien peluutus on jotenkin erikoista kun seuraa jääaikaa, no, onneksi kausi on vasta alussa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Auringon tuoja "Salcido" Ei ole ollut lähimainkaan odotusten tasoinen,puolustus päässä ö-luokkaa puolustaminen ei herraa juurikaan kiinnosta,ylivoimat pelastaa jotenkin kaverin. Kyllä pakkien peluutus on jotenkin erikoista kun seuraa jääaikaa, no, onneksi kausi on vasta alussa.

Eiköhän eilen kakkoskenttää ja Markkasta lukuunottamatta alisuorittaneet kaikki. Vähän varkain nuo kolmepistettä tuli. Flinck etenkin oli tasollisesti jossain aivan eri sarjassa. Niin kausi on vasta alussa ja homma hakee uomiaan. Mua pelottaa että jos suoritus on eilistä luokkaa tänään Vaasassa ja maaliin vielä Bernard niin voi tulla nöyryytys. Ei sillä, pakkohan Andreakselle on peliaikaa annettava ja tämä taitaa muutenkin olla SaiPan kärsivällisyydessä herran viimeinen kausi.
 

ahal

Jäsen
Tässä vaiheessa on luonnollista, että pelin taso vaihtelee aika lailla. Eilenkin nähtiin ajoittain hyviä oivalluksia ja nopeaa lyhytsyöttöpeliä, mutta sitten ajoitukset ja aivoitukset eivät enää täysin kohdanneet ja peli puuroutui tai juuttui vastustajaan. Usein myös nähtiin aikamoista flipperiä kummassakin päässä, kiekko vaihtoi puolta sekunnin välein ja ihan onnessaan oli kenen lapaan lopulta päätyi. Varsinkin toisessa erässä näytti, että Tapparalla lätkä pysyi paremmin hallussa mutta sputnikeilla poltti tai pomputti kummasti. Liekö ollut jäässä toivomisen varaa?

Nopeat lähdöt ja pelin rivakka kääntäminen näyttävät olevan SaiPalle elinehto, sillä viivelähtöihin jouduttaessa tahtoo tulla ongelmia. Monesti pakit myös hätäilevät omassa päässä turhaan ja roiskivat kiekkoa suotta laitoihin, missä vastustaja blokkaa niitä kerta toisensa jälkeen. Tämä tosin ei ole uutta tällä kaudella, viime talvena samaa nähtiin lukemattomia kertoja. Auttaiskohan puheen lisääminen yhtään?

Ykköspakkipariksi näyttää vakiintuvan Salcido-Larsson, eikä siinä mitään. Parempaa ei tällä hetkellä löydy, vaikka Salci on vielä vaiheessa kuntonsa suhteen. Kokonaisuutena parasta onkin esittänyt Larsson. Lappalainen-Riikola ei välttämättä ole kakkospari, sillä hätäily tilanteissa syö tehoja molemmilta. Etenkin ensin mainitun kanssa kannattanee olla kärsivällinen, sillä kokemuksen karttuessa on lupa odottaa enemmän. Riikolan taso tosin taitaa olla tuo nyt nähty. Löfquist on periaatteessa hyvässä opissa Backmanin kanssa, kunhan Simon saa pelinsä kulkemaan. Toivottavasti. Ahosen paluuta tasolleen odotan kipeästi, sillä Maalahti ei vieläkään vakuuta. Tuoneeko kilpailu pelipaikoista lisäjännitystä otteisiin? -- Eli kovin vahva tuo puolustus ei ole. Siellä on ainakin yhden jykevän peruspakin mentävä aukko.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Riikolan taso tosin taitaa olla tuo nyt nähty.

Eiköhän 22 -vuotias jääkiekkoilija kehity vielä pitkän pitkän aikaa, jos vain jääkiekko kiinnostaa, tykkää treenata ja ottaa oppia kokeneemmilta pelaajilta.

Mutta jos se taso nyt jostain syystä tähän jäisikin, niin eihän tuo tämän kauden pinna-per-peli tahti nyt ihan huono ole...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Matti Järvistä pitää vielä hehkuttaa. Siinä on valmentajalle mainio monitoimityökalu, kun kaverin voi heittää ykkösketjun laitaan tai kolmosketjun keskelle, ja homma toimii. Anssi Löfman oli samalla tavalla monikäyttöinen, vaikka pelaajatyyppi olikin erilainen.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt ei kaduta se, että Piitulainen ja Vauhkonen vaihtoivat maisemaa. Pitkänen ja Järvinen paikkaavat heidät ihan hyvin. Etenkin Järvinen on ollut positiivinen ilmestys. Koho on ollut yllättäen minulle pienoinen pettymys, mutta tuo ketju toimii kelvollisesti silti. Tuostahan tulee helvetin hyvä kun Koho vielä pääsee vauhtiin.
 

Bacon

Jäsen
Nyt ei kaduta se, että Piitulainen ja Vauhkonen vaihtoivat maisemaa. Pitkänen ja Järvinen paikkaavat heidät ihan hyvin. Etenkin Järvinen on ollut positiivinen ilmestys.

Ja nimenomaan nämä kaksi uutta kaveria sopivat paljon paremmin SaiPan pelitapaan kuin Vauhkonen ja Piitulainen. Vauhkonen oli ihan liian hidas ja tuhnu eikä Piitulainen taas sovi alempiin ketjuihin millään. Ylempiin ei sitten mahtunut.

Samalla alkaa uhkaavasti näyttää siltä, että McIntyre ja Lofquist ovat voittavia arpoja. Tuomenoksalla alkaa olla tuo osumatarkkuus ihan kohdillaan. Toki Lofquist on vielä hiomaton timantti, mutta hyvältä projektipelaajalta hän tässä vaiheessa näyttää. Myös Kuronen alkaa saada ottelu ottelulta enemmän juonesta kiinni.

On tässä sitten annettava vähän ei niin positiivistakin palautetta. Puolustus on aika ajoin ikävästi purjeessa ja vaikka Backmanilla hirvittävä hauis onkin niin hän on tällä hetkellä eniten pulassa. Ei jaksa vääntää eikä kyllä pysy perässä. Kiekolliset ratkaisutkaan eivät nyt vakuuta yhtään. Ehkä se jättihauis painaa vielä sen verran, että se vaatii vielä totuttelua. Keväällä Backman sitten viskoo kaiken maailman Zaborskyt ja kumppanit pitkin seiniä ja nauraa paskasesti perään.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Koho on ollut yllättäen minulle pienoinen pettymys, mutta tuo ketju toimii kelvollisesti silti. Tuostahan tulee helvetin hyvä kun Koho vielä pääsee vauhtiin.

Joukkueen paras +/- (+3), 0.5 ppg ja olet pettynyt? Ville on kyllä melkein Jumalasta seuraava, mutta silti...

(statsin liigan sivuilta, en ota vastuuta oikeellisuudesta)
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Joukkueen paras +/- (+3), 0.5 ppg ja olet pettynyt? Ville on kyllä melkein Jumalasta seuraava, mutta silti...

Ainahan Ville on osannut puolustaa ja pelata järkevästi.

Minusta ongelma on nyt siinä, että Kohon liike tuntuu kadonneen. Odotin paljon sähäkämpää Kohoa tähän kauteen, mutta yllättäen tämä on näyttänyt lähinnä suoralta jatkumolta viime kauden loppuun. En tiedä mitä siinä viime vuonna oikein kävi, väsähtikö mies vain vai oliko siinä jotain mehut vievää sairastelua/vammoja (Kohohan oli pois jonkun pelin ihan runkosarjan loppupuolella), mutta runkosarjan lopussahan Koholla ei putki kulkenut lainkaan.

0.5 ppg olisi hyvä kolmen vuoden takaiselle Koholle, mutta ei viime kauden 0.7 ppg Koholle.

Minun teoria on se, että mies on treenannut kovemmin kuin koskaan ja paikat ovat juntturassa vielä. Kunhan ne siitä aukeavat niin alta pois...

************

Asiasta kukkaruukkuun. Riikola - Lofquist ylivoimapakkipari on oikein lupaava, mutta herrojen pitää oikeasti hioa tuota syöttöpeliä. Eilen oli etenkin noissa viimeisissä ylivoimissa monta paikkaa, jossa Riikola pääsi vapaasti antamaan kiekon Lofquistille, joka odotteli syöttöä lämäri viritettynä....tätä yritettiin peräti kolmesti saman yv-vaihdon aikana, ja joka kerta Riikola laittoi kiekon aivan liian eteen. Lofquist ei päässyt tälläämään tosissaan kertaakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toki Lofquist on vielä hiomaton timantti, mutta hyvältä projektipelaajalta hän tässä vaiheessa näyttää.

Jep, Lofquist on tällä hetkellä vain 45 tehopisteen vauhdissa, mutta toivottavasti homma lähtee syksyn mittaan kulkemaan... Eilen katselin, että Lofquist (ja Riikola ja Salcido...) osallistui ajoittain hyökkäyksiin aika helvetin rohkeasti, mutta mikäs siinä kun tulosta syntyy. Pakkiparien roolitukset pitää vaan olla kunnossa, että toinen pakki on sitten valmiina hoitamaan vastustajan ylivoimahyökkäykset, joita saattaa syntyä.
 

zeik9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Riikola - Lofquist ylivoimapakkipari on oikein lupaava, mutta herrojen pitää oikeasti hioa tuota syöttöpeliä. Eilen oli etenkin noissa viimeisissä ylivoimissa monta paikkaa, jossa Riikola pääsi vapaasti antamaan kiekon Lofquistille, joka odotteli syöttöä lämäri viritettynä....tätä yritettiin peräti kolmesti saman yv-vaihdon aikana, ja joka kerta Riikola laittoi kiekon aivan liian eteen. Lofquist ei päässyt tälläämään tosissaan kertaakaan.

Joo tämä oli todella huvittava "kuvio". Mikä siinä oli, ettei Riikola saanut täysin vapaata syöttöä n. 3 metrin päästä oikeaan kohtaan? Lopulta Lofquist joutui toteamaan, että vedetään nyt sitten vaan, kun ei tuo syöttö taida tästä parantua. Ja sitten se veto olikin ihan paska. Tätä voisi pojat vielä vähän hioa.
 

ahal

Jäsen
Seurasin Sport-matsia vain Ylen kautta, mutta ihan kivaltahan tuo jälkeenpäinkin näytti. Toki Sportillakin oli mahkunsa, mutta suoritukset jäivät usein heppoisiksi. Mikään täydellinen matsi Vaasan koitos ei ollut, mutta vieraspeliksi hyvä.

Positiivista matsista löytyi paljon, kuten pisteiden jakaantuminen laajalti. Tilastoja selatessa huomio kiinnittyy mm. Kohon aloitusprosenttiin, 37,5 %. Ville on hävinnyt 2/3 aloituksista (72) omintakeisesta mailaotteesta huolimatta. Se tunnetaan jo kautta maan. Syö ykkösen tehoja, jos aloituksen jälkeen kiekko pitää voittaa uudelleen omalle joukkueelle. Kohon % on joukkueen huonoin, mutta tietysti vastassa ovat useimmiten myös kaverien parhaat aloittajat. Saipalaisista parhaten ovat aloittaneet Järvinen (73 %) ja Venäläinen (75 %). Muut ovat em. herrojen välissä. Tuskin asiasta hirveästi kannattaa olla huolissaan, mutta kuvannee osaltaan Villen jonkinlaista jumia alkukaudesta. Vanha vertyy hitaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös