SaiPa kaudella 2014–2015

  • 778 829
  • 2 817
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tämä on ehkä väärä paikka spekuloida siniviivan siirron merkityksellä, mutta en nyt parempaakaan keksi. Kun kuulin ensimmäistä kertaa siniviivan 1,5 metrin siirrosta, niin mulla tuli välittömästi mieleen Jesse Saarinen. Kun mies tuli täydellisessä rapakunnossa Lappeenrantaan, niin ensimmäinen uskoa luonut positiivinen merkki Jessen pelissä oli "nousut" hyökkäyspäädyn kulmasta laitaa pitkin kohti omaa maalia, ja siitä edelleen siniviivan kautta kurvaten kohti hyökkäyspään maalinedustaa. Siinä meni monta kertaa vastustajalla kuviot sekaisin, kun pakki ja laitahyökkääjä arpoivat että kumman pitäisi hoitaa "väärään suuntaan" hyökkäävä Jesse.

Hyökkäysalueen suurentaminen ehdottomasti suosii tämän tyylistä aktiivista kiekollista peliä, ja juuri tuollainen jessesaarismainen röyhkeä kiekollinen peli tulee olemaan ensi talvena isossa arvossa. Niinpä ei yllättänyt lukea Jessen tuore kommentti Jatkoajasta:

Jesse Saarinen Jatkiksen haastattelussa kirjoitti:
En tiedä, mitä pakit ajattelevat, mutta itse tykkään isommasta hyökkäysalueesta, koska pääsen pörräämään päädyssä. Varsinkin kun kauden mittaan lisätilaa oppii käyttämään entistä enemmän. Jos pakki vielä jää siniviivalle, hyökkääjälle jää tilaa nousta maalille.

Jesse ei tietty pelaa enää SaiPassa, ja niinpä sälytän vastuun näiden kuvioiden toteuttamisesta Jesselle ja Jannelle, joilla myös luistin liikkuu ja kiekko pysyy hallussa..
 

pelantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mahtoiko kukaan nähdä ihan livenä Ilves-SaiPa ottelua? Itseäni kiinnostaisi tietää miltä AB:n työskentely maalin suulla näytti. Ilmeisesti molemmat häkit meni liki samanlaisista paikoista sisään? Viime kausi ei ollut mikään Andyn riemukulkue, hyvin epävarman näköistä oli touhuaminen myös niissä harvoissa voitto-otteluissa ja nyt harjoituspelit (joissa itse toivoin Andyn ottavan itseään niskasta kiinni ja napsivan pari maukasta voittoa tilille ja samalla nousevan Jukuri-kauden tasolle voittavaksi maalivahdiksi) niin molemmissa on tullut takkiin... Herättää skeptisestä allekirjoittaneessa isoja kysymysmerkkejä kauden alla kasvaneen ottelumäärän myötä, että kuinka me pärjätään jos Jussin nivusen ei saada tarpeeksi kortisonia..
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Heittäkäähän joku pelin nähnyt arviota pelaajista? Heitetäänkö tässä kirves kaivoon vai miltä se meno näytti, kun näemmä takkiin on taas tullut.
 

BigErn

Jäsen
Mahtoiko kukaan nähdä ihan livenä Ilves-SaiPa ottelua? Itseäni kiinnostaisi tietää miltä AB:n työskentely maalin suulla näytti.

Ilves oli kesäturkissa, mutta kyllä oli Saipa vielä pahasti vaiheessa siihenkin verrattuna.

Molemmat maalit meni helpohkon näköisesti, mutta varsinkin Ruutun rannari oli aika timanttinen. Luin jostain, että olisi mennyt kainalosta, mutta minun silmään näytti kyllä, että olan yli heitti vasempaan yläneljännekseen. Paljon kuteja meni Bernardin ohi, sillä Ilves kolisutteli tolppiakin 5-6 kertaa pelin aikana.

Ei siis vakuuttanut, mutta en olisi huolissani, kyseessä vasta treenipeli, eikä puolustus edessä ainakaan suorissa hyökkäyksissä jeesannut juuri lainkaan. Lisäksi vastahyökkäyksiä tuli valtavasti.

Pelaajista on pakko nostaa esille Lofguist. Aivan pihalla. Kehonkieli antoi ymmärtää, että kaveri tiesi itsekin, että nyt menee kaikki vihkoon. Painava kuti, mutta sekin törkeän hidas ja epätarkka. Liikkuminen kuin hidastetusta valokuvasta ja syötöt vauhtiin aina jalkoihin, tai vaihtoaitioon. Treenipeli toki hänellekin...

Flinck oli pirtee ja hämmensi. Mcintyre ja Spina erittäin vaarallisella pelipäällä ja Spinalta komea maalikin. Mankiselta hyvä peli ja ehkä iloisin yllättäjä Ilmari Pitkänen, jolla oli loistava liike, hyvää karvausta, syötönkatkoja ja hyviä paikkoja. Larssonilta myös hyvä peli. Rauhallisuus näkyi, kun ei paskonut housuun vaikka syöttöpaikkaa ei aina ollutkaan.

Tuossa muutamia poimintoja.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään SS-turnauksessa vs HIFK:

Tavi-Koho-Mankinen
Jokinen-McIntyre-Spina
Pitkänen-Flinck-Venäläinen
Kuronen-Järvinen-Toivanen

Salcido-Larsson
Ahonen-Lappalainen
Backman-Lofquist
Maalahti

Markkanen
Bernard
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oiskohan noiden kokoonpanojen paikka paremminkin tuolla turnausketjussa. Toki täälläkin voi joskus sit myöhemmin syksyllä vertailla, et kui on tilanne muuttunut vai onko.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pistetääs tähän päivitystä pelaajien painot ennen ja jälkeen päivityksen. Niiden aiemmat painot jotka eivät viime kaudella SaiPassa pelanneet on otettu pelaajien edellisen joukkueen sivuilta/EliteProspectista. En tiedä kiinnostaako ketään, mutta silmublee nyt kuitenkin.

Bernard 90kg (80kg)= +10kg
Lipiäinen 78kg (75kg) = +5 kg
Markkanen 84kg (83kg) = +1 kg

Ahonen 94kg (96kg) = -2kg
Backman 85kg (82kg) = +3kg
Huhtanen 86kg (86kg) = +-0
Lappalainen 92kg (90kg) = +2kg
Larsson 89kg (90kg) = -1kg
Lofquist 92kg (93kg) = -1kg
Maalahti 88kg (90kg) = -2kg
Riikola 91kg (83kg) = +8kg
Salcido 91kg (90kg) = +1kg

Flinck 93kg (92kg) = +1kg
V.Hämäläinen 80kg (80kg) = +-0
T. Jokinen 88kg (84kg) = +4 kg
Järvinen 95kg (95kg) = +-0
J. Jääskeläinen 76kg (70kg) = +6kg
Koho 84kg (85kg) = -1kg
Kuronen 80kg (78kg) = +2kg
Leivo 85kg (85kg) = +-0
Mankinen 81kg (78kg) = +3kg
Mcintyre 87kg (88kg) = -1kg
Pitkänen 88kg (87kg) = +1kg
Spina 84kg (84kg) = +-0
Suutari 80kg (79kg) = +1 kg
Tavi 82kg (82kg) = +-0
Toivanen 89kg (88kg) = +1kg
Venäläinen 85kg (89kg) = -4kg
Zboril 80kg (80kg) = +-0

Suurimmalla osalla painot lähes samat, mutta eniten epäilyttää tuo Bernardin paino liekö siellä joku taas pistänyt pari 5kg:n painoa puntteihin. :D

Jokinen ja Riikola jatkoivat jälleen painonsa nostamista ja Venäläinen on nähtävästi dieetillä. :)
 

Wolves

Jäsen
Jokinen ja Riikola jatkoivat jälleen painonsa nostamista ja Venäläinen on nähtävästi dieetillä. :)

Tai sitten Venäläiselle on käynyt, kuten Jonne Virtaselle, joka aikoinaan kävi urbaanilegendan mukaan tarpeillaan, juuri ennen punnitusta.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Onko täällä tietoa, mitä Jere Pulli tekee tällä kaudella? Eliteprospectin mukaan (jos luen oikein) ei ole sopimusta vielä täksi kaudeksi ollenkaan. Tuli vaan mieleen kun näin 95% varmuudella Pullin Lappeenrannassa viikonloppuna. Ei tuo toki mitään tarkoita, sieltähän hän on kotoisin, mutta toivoisin kuitenkin näkeväni Jeren liigassa ensi kaudella, mutta suoraan sanottuna en mielelläni TPS:ssä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuskin on SaiPassa tilaa. Olisi joka tapauksessa hierarkiassa aika pohjalla ja peliaikaa ei liiemmin saisi (ellei tule loukkaantumissumaa). Uran kannalta pelaamaan pääseminen varmaan kaiken a ja o. Luulisi, että Mestiksestä voisi irrota pelipaikka?

Tai Ketterästä. =)
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Juu, ei Pulli nykyisellään mahtuisi SaiPan pelaavaan pakistoon, vaikka pari loukkaantumista tulisikin. Parasta tosiaan olisi lähteä Mestikseen hakemaan isoa roolia ja sitä kautta kehitystä.
 

Bombada

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HC Lugano
Onko täällä tietoa, mitä Jere Pulli tekee tällä kaudella? Eliteprospectin mukaan (jos luen oikein) ei ole sopimusta vielä täksi kaudeksi ollenkaan. Tuli vaan mieleen kun näin 95% varmuudella Pullin Lappeenrannassa viikonloppuna. Ei tuo toki mitään tarkoita, sieltähän hän on kotoisin, mutta toivoisin kuitenkin näkeväni Jeren liigassa ensi kaudella, mutta suoraan sanottuna en mielelläni TPS:ssä.

Eräs tarina turuilta ja toreilta kertoo, että Kazakstanista olisi löytymässä pelipaikka. Seuraa en tiedä.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Kiitokset kaikille vastanneille, toivotaan että Pullille löytyy pelipaikka jostain! Tietynlaista potentiaalia kuitenkin löytyy, jos ei muuten, niin ainakin kovien taklauksien muodossa.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kun Jatkoaikaa pidetään kaiken oikean tiedon jakajana, niin ihmettelen kuitenkin suuresti, mistä sivujen toimitus on ottanut esimerkiksi SaiPan pelaajaluettelon?
Nimittäin SaiPan sivuilla olevassa listassa ei ole tuota Pietari Koskelaista, mutta Jääskeläinen ja Vainikainen on, taisipa siellä olla myös Zboril.
Minä luotan kyllä, että tuo SaiPan sivujen lista on oikea ja siksi Jatkoajan toimittajat saisivat korjailla hiukan tuota SaiPan nimilistaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Milloinkas SaiPan kapteenisto julkistetaan? En ole ainakaan huomannut uutista ja kotisivuillakaan ei ollut merkintää.

Kapteenista nyt tuskin sinänsä on epäselvyyttä ainakaan... =)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varakapteenisto ilmoitetaan kuulema piakkoin.
Joo, tuo enemmän kiinnostaa, mutta voi olla, että siinäkään ei sinänsä mitään uutta ole tiedossa. Veikkaan, että Hämäläisen Ville jatkaa hommassa ja olikos Backman toinen varakapu viime kaudella? Hänen tilallaan en välttämättä ihmettelisi jos nähtäisiin vaikkapa Venäläinen.

Kunhan aikani kuluksi utelin tätä hommaa.
 

Ferris

Jäsen
+ 1 jämerä peruspakki?

Ei vakuuta SaiPan peli millään puolella kenttää. Ammattilaisurheilussa on huolestuttavaa, jos juuri ennen kauden alkua on ongelmia keskittymisen ja motivaation kanssa.

Katotaan nyt nuo ens viikon CHL-matsit vielä ennen kuin ruvetaan keskittymisen ja motivaation suhteen olemaan huolissaan. Heikkojahan nuo kaksi vikaa peliä ovat olleet, ei siinä mitään. Paljon on tekemistä, mutta tuskin kukaan odottikaan kesän pelaajaruljanssin jälkeen, että homma pelittää heti alusta lähtien?

Vahva luotto valmennukseen edelleen, mutta pientä huolta etenkin puolustuspään toimivuudesta täällä ruudun takana kyllä on.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On nuo harjoitusottelut mielestäni SaiPalta ennenkin menneet lähes yksinomaan vihkoon, mutta kauden startatessa on sitten lähtenyt rullaamaan.

Ei nyt siis vielä panikoida, vaikka tappiot tietysti ärsyttääkin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Harkkapelit on harkkapelejä, ja kun puhutaan vielä mestis-vastustajasta ja harjoituspelistä siinä vaiheessa kun tosipelit on jo menossa (CHL) niin en minä ihmettele jos siellä ei täysillä jaksettu pelata.

That being said... Neljä peliä olen nähnyt ja kyllä sieltä ongelmia löytyy. Kohon ketju on minusta ollut tosi vaisu kaikissa peleissä. McIntyren ketju on ollut selvästi vaarallisempi. Maalien tekeminen tuntuu olevan todella vaikeata. Puolustus on aika vahvasti projektiasteella edelleen. Kiekkojen torjuminen näyttää kaatuvan täysin Markkasen harteille edelleen.

Mielenkiinnolla odottelun torstain kotiavausta.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiekkojen torjuminen näyttää kaatuvan täysin Markkasen harteille edelleen.
Kyllähän Bernardin tilanne alkaa näyttämään aika heikolta. Ei niitä onnistumisia vaan tule ja liigapeleissä ei niitä enää hirveästi ole varaa odotella. En pitäisi enää ollenkaan vääränä ratkaisuna lähteä hakemaan uutta projektia kakkosveskarin ruutuun, jos Lipiäisestä ei sitten ole siihen.
 

ahal

Jäsen
Kyllähän Bernardin tilanne alkaa näyttämään aika heikolta. Ei niitä onnistumisia vaan tule ja liigapeleissä ei niitä enää hirveästi ole varaa odotella. En pitäisi enää ollenkaan vääränä ratkaisuna lähteä hakemaan uutta projektia kakkosveskarin ruutuun, jos Lipiäisestä ei sitten ole siihen.
Olen itsekin halunnut luottaa Andyyn sitkeästi, mutta jokin mättää koko ajan. Illan matsissa Rämö oli ainakin pari luokkaa vakuuttavampi joskin työllistetympikin. Täysosuma ei hänenkään iltansa ollut, mutta varmempi näistä kahdesta. Lipiäisestä ei oikein osaa sanoa mitään. Hoitaa ainakin kaukalossa ihan minimillä kaiken mitä eteen tulee. Tänään toki epäkiitollinen rooli mennä kylmänä torjumaan rankkuja. Jos oikein venytät, paikat saattavat hajota jo ennen kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös