SaiPa kaudella 2014–2015

  • 779 857
  • 2 817

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers

poolkofi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto Maple Leafs
Noni!

Nyt hymyilyttää jo pessimistiäkin. David McIntyre. Nimi ei juuri sano mitään, eikä miehellä ole eurooppa-taustaa, mutta luotan siihen että scouttausosasto on tehnyt hyvin töitä seuraillessa tätä kaveria. Lisäksi nuo AHL-statsitkin on ihan ok. SaiPassa isossa roolissa pisteitä tulee varmasti.

Onkos kellään tietoa onko tää Daviddi playmakeri? SaiPan sivut ruuhkautu kummasti, eikä itellä ainankaa auennu jotta lisäinfoo oisin saanut.

Tähän McIntyre kylkeen vahvistus, mielellään paljon maaleja sylkevä ;) laituri. Sitten jos muuten ei rahat riitä niin Tersan Timo laittaa omasta pussista/K-Raudan virkistyskassasta vähä oravannahkoja pöydälle, jotta saadaan Spina vielä toiseen laitaan!

Pakisto huutaa vielä miehiä, mutta luotto kasvoi tämän tämänpäiväisen myötä, niin eiköhän sieltä niitä miehiä tipu rosteriin. Salcido+?+?, olisi kova!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ja olikos se sitten niin, että SaiPa tekikin tuolla kaudella 900 000€ turskaa? Joka tapauksessa SaiPa joutui lopulta hankkiutumaan Lintneristäkin eroon ja taloudelliset syyt painoi varmasti tuossa ainakin joiltakin osin. En usko, että SaiPa ottaisi Robbie Earlin kanssa samanlaista taloudellista riskiä kuin McTavishin ja Lintnerin kanssa.

Tappiot tehtiin tuolla kaudella, mutta ei Lintneriä myyty. Hänhän teki tuon kauden jälkeen jatkosopparin SaiPaan. Seuraavalla kaudella Lintnerin taso kuitenkin putosi niin, että hänet myytiin sen takia Lukkoon.

Ja tuon jättitappiokauden suurin syy oli kirjanpitomoka, joka yksinään selitti kai 300-400k tappioista. Toinen moka oli se, että oli päätetty ensimmäisen kerran kunnolla kilpailla rahaseuroja vastaan avainpelaajista. Eli kun muut joukkueet yrittivät ostaa SaiPan edelliskauden läpimurtopelaajia (Tero Koskiranta, Joni Tuominen), lyötiinkin euroja niin paljon pöytään, että nämä saatiin pidettyä. Kun pelaajien suoritustaso sitten tippuikin, olivat he todella pahasti ylihintaisia.

Noh, mutta tämä spekulaatio on turhaa. Ei tullut Earlia (AHL:ssä 0,54p/o) vaan häntä nuorempi McIntyre (AHL:ssä 0,43p/o). Tarpeeksi kova hänkin, eli kelpaa oikein hyvin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ihan asialliselta tuntuva hankinta tämä McIntyre, nyt on sentteriosasto kohtuullisessa kuosissa. Siitä toimistolle erityiskiitos, että sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla.

Puolustaja-osasto tässä alkaa vähän huolestuttaa. Monelta joukkueelta puuttu vielä kärkipakkeja, ja jos esim. Salcidolla ei ole vielä sopimusta minnekään, niin kyllä Brianin agentin faksi käy kuumana.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuomenoksan kommenteista tuolla Lpr:n sataman tilaisuudessa sai kyllä sellaisen käsityksen, että saattaa olla lisääkin tiedotettavaa lähitulevaisuudessa. Mutta luonnollisesti vasta sitten kun/jos on lisää sopimuksia allekirjoitettuina.
 

Fremont

Jäsen
Olen käsityksessä että McIntyre on tsemppari ja kotoisessa liigassa täyttänee voimahyökkääjän määritelmän. Hyvin SaiPamainen haku, ja itse ainakin odotellut jo pari vuotta miehen suuntaamista eurooppaan koska ei änäristä tule paikkaa saamaan. Eiköhän David sovi porukkaan erinomaisesti.

Joku pienemmän statuksen ahl-puolustaja kaveriksi vielä niin viihtyy paremmin. Brandon Burlon, Ben Youds tms. joukon jatkoksi niin ihan siedettävältä homma alkaa näyttää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kieltämättä muutama pohjois-amerikkalainen lisää voisi olla hyvä juttu, koska jotenkin ajattelisin niin, että heistä on toisilleen seuraa ja tukea kun on vieraassa maassa vieraassa kulttuurissa. Auttaa sopeutumiseen kun on kavereita samalta mantereelta. Niin ja muutenkin p-amerikkalaiset on SaiPassa toimineet viime vuosina ja vahvistukset nyt on pääsääntöisesti olleetkin kanadalaisia ja jenkkejä muutenkin.
 

Bacon

Jäsen
Kelpaa ja kelpaa enemmän kuin hyvin. Jos viime kauden kärkisentterit olivat Koho ja Rissanen niin aika paljon paremmalta kuulostaa McIntyre ja Koho. Nyt alkaa sentteriosasto olla kunnossa ja se vahvistui mielestäni selkeästi, kun ottaa huomioon nuo ylimääräiset sentterit ja laiturisentterit. Taas kerran ennen hankintaa ei liikkunut kaverista yhtään huhua, tämä tuskin oli sattumaa. Uusia sopimusuutisia odotellessa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä nyt on lähtökohtaisesti paras sentteri sitten ekan kauden Redenbachin. Moran oli toki suvereeni, mutta kävi vain kääntymässä joten ei lasketa :)
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuossa Zolomyn laittamassa Youtube -pätkässä aika mukavia maaleja esim tuo viimeinen. Eiköhän toivoteta oikein lämpimästi mies tervetulleeksi SaiPaan ja pidetään peukkuja onnistumiselle keltamustissa! Seuran optio on todella hyvä juttu ja kuulostaa maukkaalta. Vahva luotto Tuomenoksan näkemykseen kaverista ja olipahan mukavata teki oikein eetvarttia kuulla uusi sopimusuutinen. :D
 

Wolves

Jäsen
Tulipa tuossa satamavierailun aikana mieleen, että onpas joukkueella ollut mahtavat bileet, kun Venäläisen jalka oli kipsissä ja Suutarin ja V. Hämäläisen oikeat kädet paketissa. Mitä lie tapahtunut?

Ja palsta tosikoille, nyt saa nauraa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ensimmäinen ajatus mikä McIntyrestä tuli oli "turvallinen hankinta".

Ei millään tapaa hehkutusta herättävä, mutta järkevä matalan profiilin hankinta, joka onneksi on vielä siinä vaiheessa uraansa. että voi oppia uusia temppuja jos rooli muuttuu isommaksi.

Toivotaan, että kyseessä on low risk - high reward SaiPalle ensi kaudella.

Sitten ei muuta kuin niitä puolustajahankintoja odottelemaan... (ja yhtä laitahyökkääjää?)
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tai vaihtoehtoisesti edelleen sentteriä, kun McIntyrekin on tainnut ainakin viime kaudella pelata enemmän laidalla kuin sentterinä?

Ainakin SaiPan sivuilla olevassa uutisessa Tuomenoksa sanoo seuraavaa:

"Hän on meidän joukkueen näköinen pelaaja. Puolustuspelaaminen maistuu ja kaverissa on potentiaalia hyökkäyspäähän. Hän tuo osaamisensa kautta hyvän lisän meidän sentterikalustoon."

Joten eiköhän sentterien osalta hankinnat ainakin kauden alkuun asti ollut tuossa. Nyt sitten vielä toivottavasti joku hyvä laitahyökkääjä ja ainakin pari kovemman luokan pakkia tarvittaisiin.

Pakkikalustosta vielä senverran, että jos/kun sinne ne pari puolustajaa ovat ilmeisesti tulossa, niin silloinkin meillä olisi kasassa vasta 8 puolustajaa. Omasta mielestäni hiukan liian vähän ja niistäkin Huhtanen ja Lappalainen vielä kysymysmerkkejä. Joten itse kyllä kyselisin Pukalta jos löytyisi kiinnostusta toimia hyvänä stunttimiehenä ja loukkaantumisten paikkaajana.

Mutta katsellaan mitä toimisto keksii, hyvällä mallilla tuo homma muuten on.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Kärkiulkkarihyökkääjä siis vaihtui Davidsista Davidiin ja samalla meni pesuveden mukana Rissanen. Ihan hjyvä! Viime kaudelle SaiPan kimurantein osasto oli sentterit, joten ihan hyvä että nyt siihen on panostettu. Hyökkäys näyttänee nyt melko valmiilta. Ehkäpä yksi tryout kaveri tuonne mahtuisi näyttämään taitojaan riittääkö ne kahteen ekaan kenttään. Muuten vitjat voisi näyttää tältä kauden alkuun lähdettäessä
Mankinen-Koho-Tavi
Jokinen-McIntyre -X/Leivo/Kuronen
Venäläinen-Hämäläinen-Pitkänen
Suutari-Flinck-Toivanen

Pakisto puolestaan huutaa paria todellista vahvistusta. Ykköspakki korvaamaan Glennin saappaat ja pyörittämään ylivoimaa. Toinen varma oman pään luutija, joka osaa siivota kiekkoja ja vihulaisia Markkasen ristikon alta.

Lisäksi vahvistusta kaipaisi myös toimisto. Yksi talonmies, joka välillä puolihuolimattomasti lipsauttaisi neuvotteluista huhuja ettepäin. Nyt tämä on niin turkasen tylsää, kun kaikki hankinnat tulee ihan puskista eikä internet-spekulaatioita kierrä oikeista nimistä. Lukeeko se Tuomenoksa lainkaan näitä ketjuja vai kirjoitinko taas turhaan?
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lisäksi vahvistusta kaipaisi myös toimisto. Yksi talonmies, joka välillä puolihuolimattomasti lipsauttaisi neuvotteluista huhuja ettepäin. Nyt tämä on niin turkasen tylsää, kun kaikki hankinnat tulee ihan puskista eikä internet-spekulaatioita kierrä oikeista nimistä. Lukeeko se Tuomenoksa lainkaan näitä ketjuja vai kirjoitinko taas turhaan?

Juuri olin aikeissa tulla kehumaan kuinka hyvin toimiston väki on sitoutunut toimintaan eikä vuoda asioita julki. Tämä on nyt ollut ihan selvä linja jo useamman kauden ja SaiPa tekee tämän asian parhaiten liigassa. Tämä on merkki sitoutuneesta ja hyvin toimivasta organisaatiosta, jossa henkilöstö ei halua nostaa omaa merkitystään, jonkun tahon edessä, vuotamalla asioita julki ennen aikaisesti.

-H-
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jos ja kun McIntyre on sentteri/laituri, joka on pelannut viime ajat enempi laitahyökkääjänä, niin minun mielestäni hyökkäyspäähän voisi hankkia vielä yhden kovan luokan sentterin. Nyt meillä on kärkiketjujen keskelle vain Koho ja McIntyre, ja loukkaantumisten yllättäessä sinne pitäisi nostaa Ville Hämäläinen tai Markku Flinck, joiden oikea paikka on kolmos- ja nelosketjun keskellä. Matti Järvinen on myös (ainakin Eliteprospectin perusteella) puhdas sentteri, mutta hänen SaiPa-uransa alkanee Ville Hämäläisen ja Markku Flinckin tuurauskeikoilla.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Niin, tämän päivän Etelä-Saimaassa Tuomenoksa sanoi, että sentteriosasto on nyt täysi ja hankintalistalla on YKSI laituri ja MUUTAMA pakki!
Eli tuon mukaan McIntyre aloittaa sentterinä ja yhden hankittavan laiturin lisäksi kolmannesta paikasta ketjussa kilpailevat sitten jo joukkueessa olevat, ehkä Kuronen, Pitkänen ja Leivo, mahdollisesti myös Jokinen?

Minkälaisia pakkeja sitten löytyy, odotan mielenkiinnolla, Salcidon tulosta Tuomenoksa oli hymyillen sanonut, "huhuja on paljon liikkeellä, en voi kommentoida niitä".
Siitä sitten arvuuttelemaan, mitä tuo tarkoittaa?
 

lappee

Jäsen
Kyllähän se toimistokin varmasti vahvistusta kaipaisi, tosin vastahan sinne myyntipäällikkö nimitettiin. Aika köykäinen organisaatio SaiPalla on muihin seuroihin verrattuna. Tosin jos kaikki ovat sitoutuneen 100:lla niin varmasti eipä siinä silloin mitään. Toimarilla ja myyntipäälliköllä on kyllä kiivaat ajat menossa eipä tuo talvikaan helppoa aikaa heille ole. Hatun noston paikka!
 

ahal

Jäsen
Kärkiulkkarihyökkääjä siis vaihtui Davidsista Davidiin ja samalla meni pesuveden mukana Rissanen.... Muuten vitjat voisi näyttää tältä kauden alkuun lähdettäessä

Mankinen-Koho-Tavi
Jokinen-McIntyre -X/Leivo/Kuronen
Venäläinen-Hämäläinen-Pitkänen
Suutari-Flinck-Toivanen

Pakisto puolestaan huutaa paria todellista vahvistusta. Ykköspakki korvaamaan Glennin saappaat ja pyörittämään ylivoimaa. Toinen varma oman pään luutija, joka osaa siivota kiekkoja ja vihulaisia Markkasen ristikon alta.
SaiPa on havainnut parhaaksi luottaa D-alkuisiin ulkkareihin, kuten Dale McTavish, Dave Spina, Patrick Davis ja nyt David McIntyre. Laadun tae :). Toivotaan, että tämä viimeinen DM jatkaa vaikkapa McTavishin viitoittamalla tiellä. Joidenkin mielestä varmaa on, että myös Spina pukee uudelleen keltapaidan. Jos DS tulee, uuden sentterin viereltä löytyy ainakin aluksi paikka. Molemmat ovat työteliäitä pelureita. Vierellä voi sitten kokeilla useitakin vaihtoehtoja.

Vaikka Salcido loisti eilen poissa olollaan, kallistuisin kuitenkin odottamaan kaveria puolustukseen jollain aikataululla. Sen sijaan Kauppisen palkkapyyntö on ilmeisesti liian kova, ainakin tässä vaiheessa. Joku miehen mittainen kanukkirohjake sopii hyvin alakertaankin, mutta Cuttakin voisi tulla kyseeseen paremman puutteessa. Napanterin buutsit ovat kuitenkin isot täyttää, eivätkä Huhtanen ja Maalahti enää paljoa kokoa kasva. Etenkin MH on vielä kaukana uskottavista pakkimitoista, eikä Riikolallekaan lisäkilot tekisi hallaa. Pakkiosasto kaipaakin eniten täydennystä.

Eletään toivossa, että kesäkuu toisi vielä pari lisänimeä rosteriin, niin saadaan jo elokuussa täysi rähinä päälle.
 

zeik9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos ja kun McIntyre on sentteri/laituri, joka on pelannut viime ajat enempi laitahyökkääjänä, niin minun mielestäni hyökkäyspäähän voisi hankkia vielä yhden kovan luokan sentterin.

Joo ei tule. Nyt on useammastakin lähteestä saatu se, että SaiPa on aikeissa peluuttaa McIntyrea nimenomaan sentterinä. Samaa mieltä siitä, että Kohon tai DM:n loukkaantuessa ei ole ihan heti selvää kärkisentterin korvaajaa, mutta kyllä esim Kuronen siinä muutaman pelin pärjää ja saa samalla hyvän näyttöpaikan.

Nyt laitetaan panokset kakkoskentän laituriin (Spina?) ja pariin kovan luokan pakkiin (Salcido ja joku fyysiseen peliin kykenevä).
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
McIntyre on ihan hyvä haku, yllä onkin jo lueteltu herran vahvuudet. Voi yllättää positiivisesti, jos sopeutuu isoon kaukaloon. Vielä haussa yksi laituri, jota voi joutua vähän odottelemaan. Puolustukseen tuleekin ilmeisesti 3 kaveria, jos Tuomenoksan kommenteista lukee vähän rivien välistä.

Toivottavasti saataisiin se Salcidon nimi paperiin, niin ei jouduttaisi hankkimaan ihan joka paikalle näitä arpoja. Salci korvaisi Glennin, ja sitten vielä Savilahden korvaaja puuttuisi, joka voisi olla vaikka joku seuraavista.

Eliteprospects.com - Brett Carson
Eliteprospects.com - Shawn Belle
Eliteprospects.com - Sean Sullivan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös