SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 170
  • 2 817

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puolustuksesta sen verran, että kahden pakin tullessa sisään täytyy heidän olla ihan älyttömän hyviä tyyliin runkosarjan Glenn ja pleijareiden Spang. Vähempi ei vaan riitä.

Jännityksellä odotetaan täälläkin ketä puolustukseen tulee. Salcido ja Kauppinen ovat pyörineet huhuissa eivätkä pidä ehkä edes paikkaansa, mutta Naganderin lähtö jätti niin perhanan isot saappaat täytettäväksi. Salcido ja Kauppinen ei kumpikaan täytä tuota Naganderin paikkaa ja nimenomaan omassa päässä hyvin kaukana Naganderista. Hyviä hankintoja molemmat kiekollisesti ja hyökkäyspäässä loistavia, mutta ei sitä mitä tarvitaan Naganderin saappaita täyttämään! Se mistä Naganderin paikkaaja kaivetaan onkin sitten eri juttu siinä on nimittäin Tuomenoksalle aika iso pala purtavaksi.

Luottoa kuitenkin löytyy ja jännityksellä odottelen millaisia kaloja Tuomenoksa meille naaraa! Helppoa se ei todellakaan ole, koska resurssit ovat rajalliset.
 

Barney

Jäsen
Kyllä omasta mielestäni kaksi hyökkääjähankintaa riittää kauden alkuun, mutta pakistoon on saatava se kolme kaveria ennen kauden alkua. Joukkuetta kuitenkin rakennetaan siirtorajalle asti, joten mielestäni kahden hyökkääjän hankinta tässä vaiheessa riittää, mutta heidän on oltava oikeasti tekijämiehiä. Sentterin pitää olla kunnon pelintekijä, ja laiturin puolestaan hyvä maalipyssy. Jos mietitään sitten sitä viimeistä top-6 hyökkääjää, niin eiköhän se ole Tommi Jokinen. Jokinen kuuluu selvästi Tirkkosen luottopelaajien joukkoon, minkä lisäksi sai kokeilla ihan hyvin hyökkäävissä rooleissa jo tällä kaudella, mutta pitkälti Davisin kanssa samassa ketjussa, jonka kanssa kemiat eivät tuntuneet oikein natsaavan. KalPassahan Jokinen oli jonkinlaisen taitopelaajan maineessa, ja osaahan Tommi viimeistellä paikoista hyvällä prosentilla. Jokisella on myös hyvät kädet ja hän myös osaa haastaa hyvin, joten hyvän kesätreenin jälkeen voisi olla kova sana hyökkäävässä roolissa, kun viime kesänä sai vielä fysiikan kuntoon. Tommi Jokinen tekee ensi kaudella +35 tehopistettä. Eli siis hyökkäys muotoa:

Jokinen - "Moran" - "Davis"
Tavi - Koho - Mankinen
Leivo - Hämäläinen - Venäläinen
Pitkänen - Flinck - Suutari
(Kuronen - Järvinen - Toivanen)

Pakisto onkin mielestäni kinkkisempi tapaus. Tällä hetkellä pakkeja rosterissa 6, mutta mielestäni kauden alussa pitäisi olla 8 liigapakkia rosterissa. Huhtasta en kuitenkaan ensi kaudeksi laske vielä liigapakiksi, joten hän voi olla se "ysipakki", joka pelaa muutaman pelin kaudessa. Jos huhutut Kauppinen ja Salcido tulisi, niin kelpaisi minulle todella hyvin. Heidän lisäkseen pakisto huutaa koodinimi "Savilahtea" eli puolustuksen isäntää (mieluiten rightin kätisyydellä), höystettynä kelvollisilla kiekollisilla taidoilla. Milan Jurcina? Mielestäni pakiston pitäisi olla kauden alkuun mallia:

Salcido - "Savilahti"
Kauppinen - Riikola
Backman - Ahonen
(Maalahti - Lappalainen)

Eiköhän kenties ensi viikolla ala jo jotain kuulumaan. Venäläisen jatko oli kuitenkin tärkeä, koska itse pelkäsin jo miehen karkaavan muualle.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä mennään riskillä jos ei tule enää kuin 2 hyökkääjää. Ei kummoista loukkaantumissumaa tarvita niin raavitaan kattilan pohjia.

Spinalla ei ilmeisesti vielä ole seuraa ensi kaudeksi? Kelpaisi oikein hyvin. Alkoi päästä joukkueen pelitapaan sisään pleijareissa. Kovan sentterin laidalla voisi tehdä hyvää jälkeä.

Cutta lienee myös vapailla vesillä? Leftin miehiä, mutta paikkaisi Pärren jättämää kovuusaukkoa.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kyllä mennään riskillä jos ei tule enää kuin 2 hyökkääjää. Ei kummoista loukkaantumissumaa tarvita niin raavitaan kattilan pohjia.

Näin se SaiPan kohdalla valitettavasti menisi. Odotan itsekin, että satsataan rohkeasti uuteen ykköskenttään, vaikka jonkun parisataa tuhatta lisää maksaisikin. Olettamuksena tietysti, että tiedettäisiin, mitä vastinetta rahoille saadaan. Jos on epävarmuutta, kuten vähän rivienvälistä voisi olettaa, niin sitten parempi olla maltillisempi.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Itsekin aiemmin mietin että Leivoa tai Jokista mahdollisesti soviteltaisiin kärkikenttiin. Jos nyt hommattaisiin kokonainen ykkösketju muualta, kokoonpanosta tippuisi jo ainakin yksi kolmikosta Flinck, Kuronen ja Pitkänen, jotka on tänne kuitenkin hankittu tietty rooli mielessä ja oletettavasti avauskokoonpanoon. Kaikki riippuu ihan siitä millaisia nimiä saadaan sisään. Jos vaikka Spina olisi tuo toinen kärkilaituri, niin sentteri saisi olla sitten jo todella veretseisauttava nimi että voidaan sanoa joukkueen vahvistuneen. Kuitenkin määrällisesti kaksi uutta hyökääjää olisi mielestäni riittävä määrä ennen kauden alkua, mahdollisiin loukkaantumisiin ehtii kyllä reagoida syksyn aikana.

Puolustuksesta: jos nyt leikitään että vaikka nuo huhutut Salcido ja Kauppinen tulisivat, niin ehkä Cutta menisi "paremman puutteessa" Savilahden korvaajasta omassa päässä, mutta haikailisin kyllä myös Savilahden kohtuullisten kiekollisten taitojen perään. Cuttalla noiden ominaisuuksien kehittäminen tällä iällä olisi aika rajoitettua. Tietysti pitää taas muistaa että viime kauden Savilahden tasoista pakkia ei niin vaan hankita, mutta mieluummin näkisin joukkueessa uuden, nuoren kehityskelpoisen nimen kuin vanhan tutun Cuttan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noh, uskon itse, että joukkuetta joka tapauksessa kesken kauden myös vahvistetaan kuten tehtiin menneellä kaudella. Toki se johtui osittain myös pahasta loukkaantumissumasta, mutta jos pelit ei kulje riittävästi, niin taatusti kauden aikana hyökkäystä levennetään ja muutenkin voidaan odottaa pidemmälle, jos sieltä jostain jäisi sopimuksettomaksi joku SaiPaan sopiva kaveri.

Katsotaan nyt ekaksi, mitä sieltä nyt tulee ja murehditaan sitten jos on murehtimiseen aihetta.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Itse olen hieman pettynyt, mikäli kuluvan viikon jälkeen viimeisin sopimusuutinen on vieläkin Sami Venäläisen jatko. Odotan kovasti vahvistuksia. Kyttään tunnin välein SaiPan kotisivuja. En oo kuullu mitään jos multa kysytään.

Mitä tulee tuohon Derlagoon.. Ei vain riitä. Tarvis jotain parempaa. Edes statseja kovemmista sarjoista. Olisi kuulunut Atun aikaiseen SaiPaan, kuten Sportista vapautunut Halavakin. Meillä on vain nyt jo alemmat ketjut kokolailla täynnä.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Itse olen hieman pettynyt, mikäli kuluvan viikon jälkeen viimeisin sopimusuutinen on vieläkin Sami Venäläisen jatko. Odotan kovasti vahvistuksia. Kyttään tunnin välein SaiPan kotisivuja. En oo kuullu mitään jos multa kysytään.

Mitä tulee tuohon Derlagoon.. Ei vain riitä. Tarvis jotain parempaa. Edes statseja kovemmista sarjoista. Olisi kuulunut Atun aikaiseen SaiPaan, kuten Sportista vapautunut Halavakin. Meillä on vain nyt jo alemmat ketjut kokolailla täynnä.
SaiPan kotisivujen FAQ osaa kertoa että SaiPalla on 5.6. joukkueen esittelytilaisuus - voisin kuvitella että jos jotain uusia kaappauksia on laatikossa, niin ne julkaistaan siellä.

Derlago voi sinänsä olla mahdollinen tryout-mies, muttei statseiltaan kuulu kyllä lähtökohtaisesti koviin hankintoihin. Laitureita on varmaan muutenkin markkinoilla saatavana, mutta tuo ykkös/kakkossentterin paikka taitaa olla haastavin täytettävä. Noksu meni jo muualle, kuten myös salaa haaveilemani Emmerton. Kyllä tänne tuollanen "Redenbach paremmalla asenteella" tarvitaan kipeästi, mutta mistä moisen löytäisi?
 

poolkofi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto Maple Leafs
Eiköhän tässä pikkuhiljaa ala kuulua ääntä sopimusrintamalla. Joku on tässä maininnut että remmiin olisin tulossa kaksi kärkiketjun hyökkääjää ja kaksi puolustajaa.

Lähden purkamaan tätä näin.

Olen tyytyväinen kahteen "ykköshyökkääjään", vaikka aluksi toiveissa oli yksi kokonainen ketju. Jo aiemmin mainittu Jokisen Tommi pystyy pelaamaan kärkiketjuissa, tai ainakin uskon siihen. Oletetaan siis että Mankinen-Koho-Tavi koostumus säilyy ennallaan ja "ykkösketju" rakennetaan uudelleen. Peliä tekevä sentteri + "maaliruisku" laituri, höystettynä Tommi Jokisella, saadaan varmasti toimiva ketju. Odotukset on kovat näille kahdelle hankinnalle.

Puolustus puolestaan olisi kaivannut kolmea top3 puolustajaa, mutta ilmeisesti vain kaksi olisi tulossa. Huhuissa mainitut Marko Kauppinen ja Brian Salcido olisivat ihan tervetulleita. Brianin kiekollisia taitoja tarvitaan. Unelmahan olisi kaksi kappaletta "Salcidoja" ja yksi Pärre.

Jotkut puhuivat Jakub Cuttan olevan edelleen vapaana ja haluisivat jopa nähdä Jaakupin ensi kaudella SaiPassa... EI KIITOS!! Mielestäni Cutta ei onnistunut millään osa-alueella viime kauden lopulla, kun hänet täällä nähtiin. Oli hukassa jopa puolustuspäässä, vaikka hänet nimenomaan otettiin vahvistamaan puolustusta. Pärreä ei Cuttalla korvata!

Uskon että Tuomenoksa ja kumppanit hoitavat homman kotiin!

Toivotaan että Uusia miehiä ei tarvitse odotella yhtä kauan kuin uutta änäriä :)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kyllä tänne tuollanen "Redenbach paremmalla asenteella" tarvitaan kipeästi, mutta mistä moisen löytäisi?

No niitähän löytyy NHL:stä, siellä ne pelaa SaiPan pelaajabudjettia suuremmalla vuosipalkalla!

On vaan mielenkiintoista nähdä mitä 5.6.2014 esittelytilaisuudessa esitellään. Kyllä kai niitä nimiä alkaa liikkua jo ensi viikon alkupuolella, mutta minusta olisi hienoa jos edes osa ykköskorin nimistä olisi täysiä yllätyksiä. Tähän mennessä julkistetut alempien kenttien nimethän ovat kaikki tulleet puskista, niin ettei ensimmäistäkään ollut kai huhultu SaiPaan täällä Jatkiksessa.
 

lappee

Jäsen
Kuulin tänään, että toi joukkueen julkistaminen olisi siirretty Satamatorin päällekkäisyyksien takia seuraavalle viikolle, vaikka tuolla SaiPan nettisivuilla on edelleen tuo 5.6.

Harmittaa kun ei sitten paikalle pääse.
 

Lemiöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings, Wirta Stars
Joukkueen esittely tulee olemaan satamatorilla 11.6 klo 17

Joukkue satamatorilla 11.6. / Uutiset / SaiPa 2013-14

Aika pitkälle menee uutisoinnit, tosin voihan tässä 1,5vk aikana tulla vielä sopimusuutisia.
Jännä nähdä minkälaisia nimiä SaiPan 4 ison profiilin hankinnat on, itselleni ei kauppiset ja salcidot kelpaa, jotenkin aika ajanut ohi, mutta tämähän on vaan miun mielipide.
Hyökkääjä vahvistuksiin laitetaan sitte toivottavasti kunnolla rahaa kiinni...
Tuleva kausi tulee olemaan iso näyttöpaikka Leivolle ja Jokiselle..toinen pelannee kärkiketjuissa, toinen Venäläisen- Hämäläisen kanssa...

PS. SaiPa:han voisi samalla joukkueen esittelyllä julkistaa menneen kauden tilinpäätöksen, joka on TAAS vahvasti plussavoittonen, kesken kauden tulleista hankinnoista huolimatta. Ja tähän hymiö;)

Muutenkin SaiPa rintamalla on ollut pelottavan hiljaista, tyyntä myrskyn edellä?
Eikös Kallioniemi sanonut että SaiPaan ois harvinaisen paljon imua...saa nähdä...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jännä nähdä minkälaisia nimiä SaiPan 4 ison profiilin hankinnat on, itselleni ei kauppiset ja salcidot kelpaa, jotenkin aika ajanut ohi, mutta tämähän on vaan miun mielipide.

Uh-huh, Lemiöö pitää riman aika korkeella vahvistusten suhteen! Minun mielestäni puolustukseen tarvittaisiin (pelitaitojen lisäksi) nimen omaan kokemusta, ja sitähän kertyy vain pelaamalla isossa roolissa vuodesta toiseen. Mutta tervetuloa vaan kauppisia ja salcidoja kovemmatkin pakit SaiPaan, en pistä hanttiin jos sellaisia on tulossa!

Hyökkayspään suhteen se yksi maaginen pelintekijäsentteri on minun ostoslistallani ykkösenä. Toki myös snaipperi-laitahyökkääjiä tarvitaan, ja esimerkiksi Spinan jatko olisi ihan hyvä juttu. Toisaalta minulla on kova luotto siihen, että tulevien vuosien ollipaloloita ja michaelkeräsiä voisi nousta parrasvaloihin SaiPan paidassa. Tarkoitan siis late bloomer lahjakkuuksia, joiden peliura on edennyt/etenee nihkeästi A-junnujen SM-Liigan jälkeen. Tällaisille tapauksille SaiPa olisi loistava paikka hakea isompaa roolia.
 

Lemiöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings, Wirta Stars
Uh-huh, Lemiöö pitää riman aika korkeella vahvistusten suhteen! Minun mielestäni puolustukseen tarvittaisiin (pelitaitojen lisäksi) nimen omaan kokemusta, ja sitähän kertyy vain pelaamalla isossa roolissa vuodesta toiseen. Mutta tervetuloa vaan kauppisia ja salcidoja kovemmatkin pakit SaiPaan, en pistä hanttiin jos sellaisia on tulossa!

Hyökkayspään suhteen se yksi maaginen pelintekijäsentteri on minun ostoslistallani ykkösenä. Toki myös snaipperi-laitahyökkääjiä tarvitaan, ja esimerkiksi Spinan jatko olisi ihan hyvä juttu. Toisaalta minulla on kova luotto siihen, että tulevien vuosien ollipaloloita ja michaelkeräsiä voisi nousta parrasvaloihin SaiPan paidassa. Tarkoitan siis late bloomer lahjakkuuksia, joiden peliura on edennyt/etenee nihkeästi A-junnujen SM-Liigan jälkeen. Tällaisille tapauksille SaiPa olisi loistava paikka hakea isompaa roolia.

Tiedän että rima voi olla korkealla, mutta katselin Jyp-sarjassa Salcidon esityksiä, ja ei kyllä jääny oikeen mitään sellaista mieleen kaverin tekemisistä, että SaiPaan haluisin, tiedostan senkin että on toimistolla kova työ korvata toi top4, Glenn-Taipalus, Savilahti-Spang...ja tuo nelikko nyt korvataan kahdella pakkihankinnalla(toivoin kolmea), Lappalaisessa voisi olla aineksia "taipalukseksi"..tosin noissa kauppisissajasalcidoissa tiedetään mitä saadaan...arvoilla ei...vaikeaa, itse vaan odotan jotain HYVÄÄ!!!
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse ajattelen naivisti niin, että joukkueen tulisi vähintään pysyä yhtä hyvänä kuin edellisenä kautena. Mielellään vielä vahvistua edellisestä kaudesta. Nythän tilanne on se, että puolustuksen 4 parasta pelaajaa ovat poissa ja tilalle on hankittu toivoa. Niiden sisään tulevien kahden pakin pitää siis olla todella huippupelaajia jotta puolustus pysyy edes yhtä hyvänä. Onneksi tärkein eli maalivahti on kunnossa. Sama tilanne hyökkäyksessä jonne ei ole tullut yhtään vahvistusta, ei edes korvaavia pelaajia herroille Davis ja Giliatti. Piitulainen ja Vauhkonen eivät olleet valtavia menetyksiä vaikka molemmista tykkäsinkin. Eli on noiden hyökkääjienkin oltava ihan priimaa jotta ei heikennystä tule sille osastolle. Kotimaasta ei taida olla riittävän kovia nimiä tarjolla joten onhan tässä riski. Pitää hankkia 4 pelaajaa joista yksikään ei saa olla huti. Nyt todella mitataan toimiston ammattitaitoa. En ole huolissani, odotan isoa jytkyä :)
 

Aapee79

Jäsen
Tiedän että rima voi olla korkealla, mutta katselin Jyp-sarjassa Salcidon esityksiä, ja ei kyllä jääny oikeen mitään sellaista mieleen kaverin tekemisistä, että SaiPaan haluisin, tiedostan senkin että on toimistolla kova työ korvata toi top4, Glenn-Taipalus, Savilahti-Spang...ja tuo nelikko nyt korvataan kahdella pakkihankinnalla(toivoin kolmea), Lappalaisessa voisi olla aineksia "taipalukseksi"..tosin noissa kauppisissajasalcidoissa tiedetään mitä saadaan...arvoilla ei...vaikeaa, itse vaan odotan jotain HYVÄÄ!!!

Eli JYP-sarjan perusteella et pidä Salcidosta eikä hän korvaa TOP-4, kuten vertailussa Glenn. Niin siinä JYP-sarjassa. Loogista.

Salcido tulee ja hänelle peukku valmiiksi. Saadaan YV-peliin taas hyvä osaaja.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcido käy oikein hyvin. Tuttu mies tutussa seurassa ja on onnistunut hyvin. Se ettei häikäissyt Virtasen Jypissä ei ole ihme. Ei siellä häikäissyt kukaan muukaan. Brian ja joku AHL haku tai KHL hylkiö lisäksi puolustukseen niin voidaan lähteä kauteen. Vaikka itselläni oli toiveissa kolme pakkia. Toisaalta tuleepahan Lappalaiselle heti näytönpaikka ja Ahoselle sauma nousta kärkipakkien joukkoon. Veikkaan, että tuleva kausi on Ahosen läpimurtokausi. Hyökkäykseen toivon kahta uutta kaveria sekä Spinan jatkoa. Spinaa parempaa hakua tuskin laiturin tontille tulee ja itse ottaisin tutun kaverin ennemmin kuin arvan. Etenkin kun Spina oli ajoittain oikein hyvä ja korvaisi Giliattin täydellisesti.
 

Clark #17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, SaiPa
Itse odotan mielenkiinnolla tulevaa taloudellista tulosta. Pleijareissa joka kotipelissä tupa täynnä. Sijoitus 4. joukossa, joka taas tuo hieman isomman prosentuaalisen rahapotin. Mitäs muita mainitsemisen arvoisia tuloja on?
 

ahal

Jäsen
Toisaalta tuleepahan Lappalaiselle heti näytönpaikka ja Ahoselle sauma nousta kärkipakkien joukkoon. Veikkaan, että tuleva kausi on Ahosen läpimurtokausi.
Lappalaisesta en heti odottaisi sateentekijää, ja luultavasti eka vuosi menee enemmän tai vähemmän totutellessa. Etenkin pitkän saikun jälkeen. Pärrekin kiiruhti hitaasti aikanaan, mutta odotus palkittiin.

Ahoselta en osaa odottaa muuta läpimurtoa kuin ehjää kautta. Rony on jo osoittanut kykynsä luotettavana perusluutana, joka heittää maalin tai syötön silloin tällöin. Mikään viivapelote RA ei ole koskaan ollut ja tuskin siksi muuntuukaan. Ahonen on tyyliltään enemmän Taipalus kuin Spang, mutta sillä erotuksella Taipalukseen, ettei seikkaile hyökkäyksen kärkenä vastustajan maalin takana vaan pitää oman paikkansa.
 

Tornipöllö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcido käy oikein hyvin. Tuttu mies tutussa seurassa ja on onnistunut hyvin.

Koska SaiPa on profiloitunut seuraksi, jossa voi saada vastuuta ja kehittyä ennen uran seuraavaa askelta, miltä Brianista tuntuisi palata Lappeenrantaan?

Vaikka Salcido on epäilemättä raudanluja ammattilainen ja muistelee varmasti lämmöllä aikaansa SaiPassa, riittääkö motivaatio uuteen starttiin? Mikäli kyllä, tervetuloa takaisin; jos ei, niin hyvää jatkoa!
 

poolkofi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto Maple Leafs
Spina on tervetullut JOS Daven lisäksi tulee kaksi kärkihyökkääjää. Itse odotan ainakin näiltä kahdelta hyökkäähaulta paljon enemmän mitä Spina on. Pettymys on suuri jos Spina lasketaan näihin kahteen kärkihyökkääjään. Ja korostan vielä, että tämä on minun mielipide, mutta mielensäpahoittajia löytyy silti. Sorry.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös