SaiPa kaudella 2002-2003

  • 151 992
  • 1 966

jagr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Viestin lähetti Hese

Totta, mutta ottaen huomioon Lappeenrannan kaupungin tähän astisen panostamisen paikalliseen jääkiekkoiluun, tuo taitaa olla toiveajattelua. Terveisiä vaan sinne kaupunginhallitukseen. Mutta toivottavasti tuo ilmestys nähdään vielä jonain päivänä Lappeenrannassa.

Ja mitäs se oikeastaan Lappeenrannan kaupungille kuuluu, että Saipa Oy tarvitsee uudet "edustustilat"?
Veronmaksajana vastustan!

Nykyisillä esityksillä ei uuteen halliin ole tarvetta. Ja jos taso lähivuosina lähtee nousuun, niin sitten on Saipankin helpompi hommata rahoitus halliremonttiin.

-jagr-
 

Pioneer

Jäsen
Nykyisillä esityksillä ei uuteen halliin ole tarvetta. Ja jos taso lähivuosina lähtee nousuun, niin sitten on Saipankin helpompi hommata rahoitus halliremonttiin.

Mielenkiintoinen pointti jagrilta. Itse lähestyisin asiaa kuitenkin siltä kantilta, että mihin SaiPalla on rahkeet nykyisillä edustustiloilla? Raha pyörittää maailmaa ja SM-liigaa, täten myös SaiPaa. Nykyajan Kisapuistosta puuttuu kaikki edellytykset nykyistä suuremman menestyksen tukemiseen: aitiot, kunnon katsomotilat, kunnon yleisöpalvelutilat ja käsittääkseni myös VIP -osasto on varsin alkeellinen. Totta puhuen, Kisapuistossa moderneinta lienee niiden kaljatynnyreiden sisältö.

Halliin sijoittaminen on pitkän aikavälin satsaus ja toisi Saimaan Pallolle mahdollisuudet jatkaa SM-liigassa pelaamista myös tulevaisuudessa, nykyhallin ja nykyorganisaation kanssa Mestis tulee olemaan realistinen sarjataso kenties noin viiden vuoden sisällä. Pikkukaupunki tuo tietysti omat rajoittet toiminnan laajentamiselle, mutta parantamisen varaa kyllä löytyy vielä rutkasti.

Jos SaiPa jonain päivänä saa rahoituksen uuden jäähallin rakentamiselle/Kisapuiston täysremontille, tulisi samaan yhteyteen liittää koko organisaation toiminnan profiilinnosto. Nykyinen meininki näyttää näin ulkopuolisen silmään (vaikka fani olenkin) varsin amatöörimäiseltä, eritoten itse ottelutapahtuma on todellinen perussuomalaisen talkoohengen ilmentymä, joka myöskin kaipaisi uutta ilmettä.

Nykyisellään SaiPa on SM-liigajoukkueista se hajuttomin, värittömin ja mauttomin. Jopa näin fanina syyt tähän on helposti nähtävissä, joten en käsitä miksi sama meininki jatkuu vuodesta toiseen? Vähälläkin rahalla saisi tehtyä ihmeitä, jos vain puikkoihin osaava mies löydettäisiin. SaiPan nykyiset tekijämiehet vaikuttavat vain pyörittelevän peukaloitaan ja samaan taidan minäkin joutua tyytymään. Olenhan vain anonyymi fani, joka tilittää tuntojaan ilman hajuakaan reaalimaailman faktoista. Olisikohan sittenkin parempi tyytyä pukeutumaan siihen vanhaan paksuun villapaitaan ja kulkeutua hallille katsomaan matsia aina niinkuin ennenkin, murehtimatta liikoja.

Onneksi kuitenkin on SaiPa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pioneerilta erittäin paljon asiaa...

Viestin lähetti Pioneer

Nykyisellään SaiPa on SM-liigajoukkueista se hajuttomin, värittömin ja mauttomin. Jopa näin fanina syyt tähän on helposti nähtävissä, joten en käsitä miksi sama meininki jatkuu vuodesta toiseen?

Näin on ja mahtaisikohan nämä olla ne seikat ja syyt miksi esim. kunnon vahvistuksia on vuosi vuodelta vaikeampi houkutella joukkueeseen? Ehkä tosiaan kannattaisi alkaa miettiä imagon muutosta...


Viestin lähetti Pioneer

Onneksi kuitenkin on SaiPa.

Jeps, you're damn right... ;)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuohon Kisapuiston remppaan...

muistutus autoilevalta kouvolalaiselta. Eli, jostainhan rahaa täytyy nipistää jos sitä johonkin sijoittaa. Kun Kouvolan (oman aikansa mittapuulla) hieno ja kallis halli rakennettiin 80-luvun alussa, niin silloin säästettiin teiden pinnoittamisessa. Kyllä kun täällä vanhemmilla tulee käymään, ja näitä teitä tässä korttelissa ajelee, niin väistämättäkin tulee mieleen, notta oliskohan hiukka pienempi halli riittänyt. Jos vauhtia on automobiilissa yli 40km/h (tiedän, rajoitus on 30) niin kyllä tulee iskarikauppaan asiaa.

Vaikea asia varmaan päättäjille, ja vaikka Pioneer ihan fiksusti kirjoittikin, niin löytyykö Lappeenrannasta sellaisia valtuutettuja jotka ymmärtävät asian noin, vai onko yleinen (ja helppo) tapa vedota jagrin tyylisiin mietteisiin?
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Hankinnoista

Tähän ensin laitan SaiPan ketjut.

1. line Vladimir Machulda #24 - Pekka Tirkkonen #22 - Mika Skyttä #18
Petri Kokko #30 - Frantisek Bombic #15

2. line Lubomir Vaic #12 - Aigars Cipruss #29 - Joni Yli-Torkko #82
Aki Tuominen #19 - Antti Hulkkonen #5

3. line Kalle Kerman #31 - Mika Kauppinen #23 - Teemu Somppi #21
Juha Pursiainen #34 - Harri Tikkanen #4

4. line - Tuomas Vänttinen #17 - Ville Koho #8
Matti Hana #7 - Antti Weckström #37

mv : Tomás Duba #72

Eli haussa mielestäni pitäisi olla 1 laitahyökkääjä, sekä 2 puolustajaa. Laitahyökkääjä suomalainen joka on tottunut pelaamaan 1. tai 2. ketjuissa. Toinen puolustajista kiekollinen kovaa laukova ja hyvin liikkuva ja toinen kovaa maalinedessä pelaava,isoksi hyvin liikkuva,kiekollisesti heikko mutta fyysisesti loistava.

Summa Summarum kyllä nuo 1. ja 2. ketjun pelurit alkavat näyttää jo ihan hyvältä. Vielä kun tuohon Skyden tilalle saataisiin maalintekijä niin voilá ja kilpailtaisiin yhdestä liigan parhaasta ketjusta. Puolustus on nuori, mutta voivathan hekin kehittyä joten vastuuta nuorille vain sanon minä, sinne nyt todellakin tarvittaisiin toinen fyysisen pelin taitava Bombicin ohella, eikä se kunnon kiekollinen olisi pahitteeksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Hankinnoista

Viestin lähetti Swift


Eli haussa mielestäni pitäisi olla 1 laitahyökkääjä, sekä 2 puolustajaa. Laitahyökkääjä suomalainen joka on tottunut pelaamaan 1. tai 2. ketjuissa. Toinen puolustajista kiekollinen kovaa laukova ja hyvin liikkuva ja toinen kovaa maalinedessä pelaava,isoksi hyvin liikkuva,kiekollisesti heikko mutta fyysisesti loistava.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä noista SaiPan "tarpeista", mutta sen käsityksen mukaan jonka minä olen saanut, SaiPa etsii "vain" kahta hyökkääjää enää, eli puolustus on lienee kasassa...

Lisäksi nuo vaatimukset tuntuisivat olevan SaiPalle lähes mahdottomia täyttää... Sitä paitsi eiköhän tuo Ahma-Aki ole nyt se mahtava "kiekollinen ja hyvin liikkuva" ylivoimapyssymme...
 

theref

Jäsen
Eipä tässä kauheasti ole viime aikoina tapahtunut, joten vieläkin ollaan odottavalla kannalla. 2 hyökkääjää siis on vielä tulossa. SaiPalla on siis tällä hetkellä sopimus yhdentoista hyökkääjän kanssa, siihen kaksi lisää tekee 13... Eipä ole kauheasti taas ensi kaudella pelipaikoista kilpailua, kun suunnilleen kaikki pääsevät kokoonpanoon mukaan huolimatta siitä miten pelailevat. Tässä on mielestäni yksi hienoinen epäkohta.
En tietenkään tarkoita mitään Jokeireiden tai HIFK:n mielettömiä pelaajamääriä, mutta kyllä sellainen 1-2 saisi joka pelissä istua katsomossa. Se laittaisi pijat yrittämään kovemmin jotta pelipaikka irtoaisi. Tervettä kilpailua siis.

Toinen pointti SaiPan hyökkäyksessä on tällä hetkellä sen pieni koko. 11 hyökkääjästä 5 on alle 180 senttisiä. Yli 180 cm ovat Skyttä, Tirri, Kauppinen, Wallu ja Kerman. Herää siis kysymys kuka taklaa? Tore kyllä taklaa, mutta tuolle karvaus/taklausrintamalle pitäisi ehdottomasti siis saada joku pelimies.

Jos siis kaksi hyökkääjää on hakusessa, niin toisen paikka on 1-2 ketjussa ja toisen pitää olla yli 180 senttinen ja vieläpä sellainen joka osaa taklata ja hemmetin kovaa!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFKistä oli viime kaudella vuokralla Saipassa vähän aikaa kovanyrkkinen Jani Honkanen. Onko häntä liitetty Saipan ensi kauden kuvioihin? Jos, niin onneksi olkoon. Siinä on luunkova kaveri, joka ei pelkää mitään eikä ketään. Honkanen treenaa HIFKin kanssa edelleen, mutta ei ole sopimuspelaajien listalla. En tiedä, miten Lappeenrannassa suhtaudutaan näihin kaukalopoliiseihin (siis tarvittaessa), mutta luulisin, että joukkueen taito-osasto Machuldoineen olisi tyytyväinen tällaiseen kaveriin.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Menee vähän väärään ketjuun, mutta luulisi nyt meilläkin olevan Honkaselle käyttöä. Toki Saipalle miehestä voisi olla vielä enemmän hyötyä. Pitäisin kyllä mielelläni Honkasen HIFK:ssa.

BTW: Minkälainen pakki muuten on tämä Bombic? Onko fyysinen vai kiekollinen ?
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Viestin lähetti Hai

BTW: Minkälainen pakki muuten on tämä Bombic? Onko fyysinen vai kiekollinen ?

No, en itsekään tiedä varmasti mutta luulisi miehen olevan fyysinen kun katselee jäähyminuutteja. Petri Skriko on ainakin sanonut miehen olevan vahva ja suhteellisen hyvä myös kiekollisena. Viime kaudella Dukla Trencinissä 40 pelissä 7+11 142 jm.

Edit : Korjasin tuon jäähymäärän kun tuntuu että joka paikassa eri määrä :)
 
Viimeksi muokattu:

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bombic on enempi fyysinen pakki. Ainakin siitä päätellen, että pelasi Slovakian pääsarjassa 45 ottelua ja istui 142 jäähyminuuttia.. :rolleyes: Tosin teki hyökkäyspäässäkin 8+11=19 tehot. Nyt vain toivotaan, että mies onnistuu SaiPassa, ja että suurin osa noista jäähyistä olisi ollut ns. "hyviä jäähyjä".
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
SaiPan harjoitus peleistä/turnauksista

Tämä nyt menee vähän ohi topicin ja olisi kuulunut tuohon toiseen ketjuun mutta laitanpa tämän tähän nyt kuitenkin koska käsittelee suuressa määrin juuri SaiPaa.

Elikä mihin turnauksiin SaiPa osallistuu kesällä ja alkusyksystä? Sputnik-Cup järjestetään tuttuun tapaan? Marski-Cup:n SaiPa ei osallistu, sen tiedän. Allekirjoittanut ei ainakaan ole saanut mitään tietoa syksyn ohjelmasta.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Hese

Niin, A-nuorten finaaleissahan kerrottiin että Andersonin työryhmä aikoo ilmeisesti tehdä hallille jotain. Korjatkaa jos olen väärässä mutta eikös tässä ketjussa ollut joskus jotain juttua ainakin uudesta valaistuksesta...? Mutta kyllähän se koko halli olisi remontin tarpeessa.

Andersonin ryhmä pohtii halliremontin muotoa ja rahoitusta elikäs tänä kesänä ei mitään ihmeellistä tapahdu. Remontti olisi sitä paitsi jo tiedossa sillä tällaisia kulueriä kuin halliremontti vaatisi ei budjetin ulkopuolelta pystytä tekemään. Kaupunki ei tunnetusti ole rahaa tälle vuodelle asiaa budjetoinut.

Ja mitä taas tulee veronmaksajan rooliin niin... Jospa kaikki jätämme jääkiekkoaiheisen kiihkoilin ja mietimme asiaa laajemmalla skaalalla. Saipa tuo Lappeenrantaa esiiin valtakunnallisesti paremmin kuin mikään muu tällä hetkellä. Onko halliin tarvittavat 3-4 miljoonaa jeukkia oikea hinta tästä? Enpä osaa sanoa. Tunneside Saipaan on liian kova. Tosiasiassa hallissa pitäisi remontoida montakin asiaa, mutta kukaan muu kuin Saipan liigajoukkue ei tarvitse katsomoiden ja yleisötilojen remonttia. Käytännössä se olisi suoraa kaupungin tukea liiga-saipalle.

Palaan aikoinaan esittämääni elikäs rakennetaan Lappeenrantaan uusi halli lähitulevaisuudessa (kokoluokka 5000-6000), josta tehdään ns. monitoimihalli. Näin halli saataisiin messu- ja tapahtumakäyttöön. Kisapuisto on liian vaikea paikka pitää mitään tällaista vaikka yrittäjiä silloin tällöin onkin. Toisekseen Lappeenrannassa ei ole ko. toiminnalle hyviä tiloja tällä hetkellä. (Tämäkin kytkeytyy tietysti Saimaa-kaupunkiin. Imatran seudun kehitysyhtiöt pelkäävät oman messutoimintansa puolesta ja vastustavat Lappeenrannan profiloitumista tässä asiassa. Tämä lienee melko perusteltu olettamus.)

Politiikkaa politiikkaa. Lämmitettävä tekonurmi saatiin. Saas nähdä mikä vaikutus sillä on tuleviin rakennuskohteisiin. Jalkapalloilijat ainakin ovat hetken rauhallisempia. Halliremonttia kiireellisempää tuntuisi olevan uuden harjoitushallin rakentaminen. Junnareilla on tälläkin hetkellä niin hirveitä harjoitusaikoija ettei moni aikuinenkaan viitsisi niillä vuoroilla harjoitella. Sijaintipaikaksi Sammonlahti/Skinnarila-akseli.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tässä SaiPan harjoitusmatsit:

13.8. KooKoo - SaiPa

14.8. SaiPa - Rapperswil

16.-17.18. Turnaus, Lahti (Pelicans, Tappara, Rapperswil, SaiPa)

22.8. Pelicans - SaiPa

29.8. SaiPa - JYP, Leppävirralla

6.-7.9. Sputnik Cup (SaiPa, Jokerit, Ilves, ulkomainen joukkue)

12.9.(?) HPK - SaiPa

14.9. M-Cup Aluefinaali
 

theref

Jäsen
No eipä se SaiPa sitten viitsi kauheasti Kisapuistossa pelailla ja esitellä uutta taistelevaa joukkuettaan.
Yksi harkkapeli ja perinteinen Sputnikki.

Eikös sinne Kisapuistoon enää kukaan halua mennä pelaamaankaan vai eikö SaiPa kiinnosta vastustajana?
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kiitoksia Murmelille vaivannäöstä!

Ihmetyttää kylläkin tuo kotipelien puute. Eikös HPK:llakin ollut viime vuonna jotain 7-10 harkkapeliä kotona? Vai muistanko väärin. SaiPalla taisi olla vain AIK:ta ja Bluesia vastaan + Sputnik.
No, pääseehän niihin harjoituksiin tietenkin aina katsastamaan uudet pelaajat mutta olisihan se hienompaa jos näkisi miehet tositoimissa. Tulisipa jo syksy :)
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
No eivät pääse harjoituspelit sotkemaan liiemmälti loppukesän/alkusyksyn ohjelmaa. Olisin kyllä mielelläni enemmänkin pelejä käynyt katsomassa, mutta ei voi minkään. Tässä on nyt ilmeisesti takana jokin suurempi suunnitelma, jolla palautetaan SaiPan kovan kotijoukkueen maine, sehän taitaa olla yksi ensi kauden pääteeseistä. Ilmeisesti se tehdään kepulikonstein, koska sitä ei harkkapeleissä tahdota paljastaa. :)

Onkohan tämäkin tyyli tai suuntaus ostettu IFK:lta? Eikös HIFK pelaa niukasti kotiharjoituspelejä?

Ensin pelaajat (Cipruss, Tuominen), sitten harjoituspeliohjelma, onko seuraavana vuorossa kenties pelityyli vaiko kenties halli...
 

Siili

Jäsen
Eipä ole joo hirveästi kotipelejä ennen kauden alkua. Kaipa sitä joutuu sitten Lahteen ajamaan ja katsomaan Pelicanssia ja Tapparaa siinä sivussa. Tuon turnauksen päivämäärä on kuitenkin vähän hämärä... Mitäköhän kalenteria on käytetty?

Toivottavasti IFK:lta ostetaan ainakin pelityyli. Tosin nuo viimeksi ostetut pelaajat eivät sitä tyyliä hirveästi toteuta. No, jos saataisiin vielä edes Nielikäinen ja Honkanen.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Mutta päivänselväähän tämä on.... ykkösfani muuttaa paikkakunnalta pois, joukkue tuo harjoituspelit ykkösfanin lähelle. Jos nuo yksittäiset KooKoo- ja Pelicans-ottelut pelataan Kouvolassa ja Lahdessa niin meikäläinenhän näkee peräti viisi harkkapeliä. Groovy.

Mutta oli minulla asiaakin. Elikkäs metsästin tietoa Bombicista ja onnistuin saamaan jotakin irti eräältä slovakkitoimittajalta (HF), joka auttoi mm. erään artikkelin kääntämisessä. Osa näistäkin on toki ollut tiedossa, mutta mukavahan se on kuulla sellaiselta joka on Bombicia nähnyt enemmänkin kausien varrella.

lupaavaa:
- Pelaa erittäin kovaa, pitää fyysisestä pelistä
- Hyvä laukaus
- suht hyvä tappelija (heh, saa nähdä mitä tästä seuraa..)
- vaimo tulee mukaan pitämään kuria Bombicille
- Skriko kertoi Bombicille jo parin päivän testin jälkeen, jotta ei muuta kun keltamustaa päälle ensi kaudella.
- Sai tarjouksia 4-5 joukkueelta, eli muitakin kiinnostuneita oli
- HV-71 olisi halunnu Bombicin viime kaudella, mutta Trencin ei halunnut päästää kesken kauden. (Ottivat lopulta Jaseckon Ässistä)

vähemmän lupaavaa:
- lähti kesken viime kauden (tai juuri ennen viime kauden alkua) jenkkeihin sopimatta asiasta silloisen joukkueensa Dukla Trencinin kanssa. Bombic pelasi 10 peliä WCHL:ssä, tuumi että on väärässä paikassa ja palasi nöyränä poikana pyytelemään anteeksi Dukla Trencinin johdolta. Trencinillä meni tuolloinn sen verran huonosti, että tarvitsivat kipeästi apua ja Bombic sai palata.


Että tällainen kaveri hyppää junasta Lappeenrannan rautatieaseman kohdalla 20. kesäkuuta. Toivottavasti Bombic olisi sellainen väriläiskä SaiPalle. Ei nyt mikään sikailija vaan sellainen rehellisesti kovaa pelaava kaveri. (Ja voihan sitä tietty vastustajan mukagoonia tirvaista nekkuun hiukkasen kun tuomari ei katso...).
 
Viimeksi muokattu:

Wolves

Jäsen
Viestin lähetti aHab
Että tällainen kaveri hyppää junasta Lappeenrannan rautatieaseman kohdalla 20. kesäkuuta. Toivottavasti Bombic olisi sellainen väriläiskä SaiPalle. Ei nyt mikään sikailija vaan sellainen rehellisesti kovaa pelaava kaveri. (Ja voihan sitä tietty vastustajan mukagoonia tirvaista nekkuun hiukkasen kun tuomari ei katso...).


Pitäisiköhän Toimittaja Dolen paukata miestä vastaan.:D

No niin ja sitten itse asiaan. Eli hyvältä kuullostaa noiden aHabin antamien tuntomerkkien mukaan. Toivottavasti odotukset ei mene kankkulan kaivoon, kun liiga alkaa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onnittelut. Bombic vaikuttaa asiahemmolta ja sopisi meillekin mainiosti. Slovakkikiekkoilijoita ja tsekkejä tunteva ystäväni kertoi, että pieni ongelma hänellä (kuten Pardavyllakin) on tuittupäinen luonne. Jos hän ei viihdy, hän ei viitsi pelata. Ja sitten kun kulkee, kulkee helvetin hyvin.
 

theref

Jäsen
Lukko ei ole kiinnostunut Pasi Nielikäisestä. Pitäisikö ja kannattaisiko SaiPan olla? Olisi juuri sellainen pelaaja jota joukkue kaipaa. Kovaa taklaava, kovaa ja päättömästi luisteleva ja kaikkeen törmäilevä, todellinen kone 3-4 ketjussa.

Kuten tuonne aiemmin kirjoittelinkin, toisen SaiPan vahvistuksen tulee olla maalintekoon pystyvä ja toisen kovaa taklaava. Olisiko tässä se toinen?

Saisiko Nielikäisen hankinta kannatusta muiden fanien keskuudessa? Minulle nimittäin kelpaisi vallan mainiosti. Ja tämä kommentti oli sitten kannattajan viitta niskassa kirjoitettu.

Toivotaan että Bomb-man olisi ainakin himppasen verran parempi kuin Rebo-man =)
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kaverini on myös nähnyt miehen kaupungilla ja kertoi että on aika ilkeän näköinen jätkä :)

Tuo on kyllä miellyttävää että miehellä on myös kova laukaus, jotta olisi yksi pelote lisää siellä viivalla. Toivotaan vain ettei sitten vaikeuta muuten SaiPan kautta esim. ottamalla täysin typeriä pelirangaistuksia/jäähyjä pahoissa paikoissa. Kovat ovat ainakin minun odotukseni kohdistuen juuri Bombiciin.

Tuosta tuittupäisyydestä... Vähän samaa on myös valitettavasti Vladimir Machuldassa. Vallullakin joskus kulkee luistin kuin unelma ja tuntuu että hän tekee mitä tahtoo, ja joskus mies on taas kuin varjo entisestä. Tosin näin on varmaan jokaisen pelaajan kohdalla. Eli välillä peli kulkee ja välillä ei. Onneksi ei ne Machuldan mielialan vaihtelut ole kovin suuria vaan yleensä hän sen yhden maalin tekee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös