SaiPa-Kärpät Lappeenrannassa 30.12.

  • 5 963
  • 53

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyvä, vaikkakin epätasainen peli Kärpiltä. Voitto oli niin sanottu tahtovoitto: Se otettiin väkisellä. Siitä joukkueelle kaksi pistettä, varsinkin kun kotiryhmä johti eka erän jälkeen.

Saipalaisilla on kyllä vaikea anoa edes yhtä pistettä jälkipeleissä. Kyllä Kärpillä oli paljon enemmän ns. tuhannen euron paikkoja, kuin kotijoukkuella. Tämä digi-tv :stä nähtynä, hidastuksin!

Oli Kärpillä moraalia voittaa peli, vaikka ykköspelinrakentaja ja -tykki, oli pois kehistä. Tämä antaa uskoa tulevaan. Joukkue tietää, että voi voittaa ilmaan Pikua.

Jännää: eka kertaa elämässä, näiden sivujen todistamana (ks. edellä), arvasin oikein, miten peli menee. WWWoooUUUU! Nyt voi hyvällä omalla tunnolla ottaa toisen oluen, tai viidennen.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Illan peli

Niin, illan mielenkiintoisinta antia oli Pasi "Lätkä-Pasi" Nielikäisen erätaukohaastattelu, jossa hän ohimennen vinkkasi että kenties seuranvaihto voisi olla poikaa. Kymmenen kaljatuopin jälkeen Pasi olisikin varmaan rukoillut polvillaan lattialla että "Junnooooo... ota minut Kärppiin! Ei jaksa tämmöstä SaiPa-pelleilyä... haluaa takasin... Juhaaaaaaa!!!!!"

Olipa jännä tuomari illan pelissä. Tuli ihan vanhoilta hyviltä divariajoilta mielen Kemin lahja maamme jääkiekolle Aimo "Ami" Juopperi ja Osmo "seitsemän-jäähyä-molemmille-ja-pilli-taskuun" Ohenoja. Toisessa erässä Hannu vihelsi joka hipaisunkin, mikä näytti olevan Kärpille vaikea pala uskoa. Lopputuloksena istuttiin alituiseen jäähyllä. Kolmannessa erässä Hannu sitten pisti sen pillin sinne taskuun, mitä nyt tietysti vihelsi sen helvetin törkeän poikittaisella päin ylärimaa -tilanteen, jossa oli ainekset uuteen Levokari-Suutarinen -vatvontaan melko lähellä. Lopussa Hannu vielä voitti Mälkiän kusemiskilpailussa ja lopulta tuomitsi jatkuvista viivyttelyistä sinänsä kyllä ihan perustellun jäähyn.

Niin ja Kärpät pusersi nihkeän voiton. Ens pelissä taas kunnon hokia kiitos. Brad viihtyy kyllä hyvin vastustajan maalilla, mistä tunnustus. Nätti tahtomaali Tenkiltä ja Bradilta vaikka selvästi näki että Petr olisi muutamista sooloistaan huolimatta mieluummin ollut kotona juomassa Velkoa ja katsomassa pornoa. Lappeenrannan matseissa nihkeitten voittojen lisäksi perinteisesti toinen vaihtoehto on ollut hävitä rökäletappiolla, joten mieluummin näin.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Kaaleppi:
Nyt v-ttaa paljon. Pakko sanoa, että Saipa olisi ansainnut voiton ehdottomasti. Vaan minkäs teet kun pohjolan miehillä on kauhea tuuri höystettynä tuomarin avustuksella. Muilla eväillä voitto ei sitten tullutkaan.
Saipa yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta homma tyrehtyi kun tuomari antoi jäähyn pelin viivyttämisestä. Aivan samanlainen viivytys oli Kärpillä aikalisän kohdalla.
Muut kirjoittakoot pelianalyysit järkipohjalta. Sanon vaan, että Saipa olisi ansainnut voiton...

Joojoo. Tuurivoitto. Aikamoista Etelä-Karjalaista kusipääkiekkoa oli molemmilta, kohtuullisen tasainen matsi. Kärpät oli kauhean nihkeä varsinkin ekat puoli tuntia. Kaikki maalit olivat aikamoisia räkämaaleja paitsi voittomaali... ensimmäisessä maalissa laukaus viivalta, Bäckström torjuu mutta ei löydä kiekkoa ja Pekkala käy pistämässä tyhjiin. 1-1 maali oli samanlainen, paitsi Aarnio hakkasi kiekon väkisin sisään maalin edestä.

Kärppien ensimmäinen johtomaali oli erittäin hieno ohjaus Myllykoskelta. SaiPan tasoituksessa Amisviiksi-Immonen (aja ne pois) 'ohjasi' hieman tuurilla ilmasta sisään. Tätä maalia tosin edelsi paitsio. Muutama minuutti myöhemmin Myllys sitten avasi SaiPan pakille siniviivan päälle ja Tenkrat karvasi kiekon pois ja ajoi loistavasti kahden SaiPa-miehen välistä maalille, Myllys torjui eteensä ja Smyth pisti läheltä ylös. SaiPa haki sitten hyvin tasoitusta mutta tämäkin kaatui Mullet-Mällin älykkyyteen, jos ei osaa vaihtaa, niin ei osaa. Henriksson kävi kyllä huomauttamassa tästä pelin viivyttämisestä Mällille muutaman kerran, joten ei auta itkeä.

Pelin parasta antia oli kuitenkin THE PASIN haastattelu joka meni suunnilleen näin:

P. Kaijansinkko: Pasi, mitä muistoja sulle jäi viime keväästä Kärppien paidassa? Olit loppujen lopuksi aika isossa roolissa.

Pasi: Loistavia muistoja, ja kaikki huipentui finaaleihin. Mutta jäi vähän hampaan koloon, koska olisin voinu antaa joukkueelle vielä paljon enemmän.

Pasi: Mutta siis ensi kaudella...tai siis tuota nuin...onhan tässä vielä tammikuuhun asti aikaa. Jos pelaaja ei sovi valmentajan konsepteihin, niin tammikuun loppuun asti on aikaa siirtyä. Kyllä minä Kärpissä pelaisin oikein mielelläni.

Juha Junno. Do your thing.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Polliisi
Kärppien ensimmäinen johtomaali oli erittäin hieno ohjaus Myllykoskelta. SaiPan tasoituksessa Amisviiksi-Immonen (aja ne pois) 'ohjasi' hieman tuurilla ilmasta sisään.

Niin, Myllykosken ohjaus oli "erittäin hieno" ja Immosen ohjaus "tuurilla". Loistavaa objektiivisuutta, jota ei tietysti voi vaatiakaan.

Tätä maalia tosin edelsi paitsio.

Mikä vitun paitsio? SaiPan pelaaja tuo kiekon hieman yli siniviivan ja peippaa kiekkoa tämän jälkeen viivalla. Viivahan kuuluu siihen alueeseen, mistä kiekko viivalle tuodaan.

Mikäli videokuva näyttää, ettei kiekko käynnytkään ensin viivan yli, seison korjattuna.

Muutenkin oikein hienoa vastustajan pelaajien / valmentajien nimien vääntelyä. Näitä lisää.
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan hyvä kiekkoilta molemmilta joukkueilta. Kärpillä oli ensimmäisessä monta hyvää tekopaikkaa, mutta Jamon loistotorjunnat piti Kärpät nollilla ja SaiPa vei Pekkalan maalilla erän 1-0.

Jatkossa molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan melko paljon yv:llä, mutta tuhertamiseksi meni pelinrakentelu molemmilla joukkueilla. Ottelu ratkesi tänään pieniin virheisiin. Varsinkin Kärppien ensimmäiseen ja kolmanteen maaliin edesauttoi Myllyksen ja puolustajien yhteispelin sekoaminen.

Ottelun lopussa erotuomari Hannu Henriksson päätti ottaa ensimmäisen kiinnityksen kauden kesäpoika- titteliin. Henrikssonilla oli pokkaa antaa SaiPalle 35 sekunttia ennen päätöstä 2 min. pelinviivyttämisestä. Vaikka hän olisikin huomauttanut joukkuetta vaihtojen hitaudesta, niin on täysin pelinhengen vastaista viheltää jäähy sellaisessa pelitilanteessa niin ratkaisevilla vaiheilla. Kyllä luulisi entisen ns. pelimiehen tietävän, ettei tuomarin tulisi viheltää näitä "kypärännauha liian löysällä" kakkosia siinä vaiheessa peliä. Kaiken lisäksi aloitus oli keskialueella ja ylimääräinen saipalainen jo melkein vaihtoaitiossa, kun Hannulla välähti.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti rico
Seuraava peli ei ole yhtään helpompi. Nyt nähdään miten Mälkiä peluuttaa vieraskaukalossa.

[/B]

Eikö? Kiva kun kerroit. Itselleni ei ole vielä tähän mennessä selvinnyt, että mitkä pelit SaiPalle sitten ovat helppoja Sm-liigassa. Kerrotko meille muillekin.
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti Patelan pipomies
Tuomari oli pelin aikana antanut Saipalle useita varoituksia pelin viivyttämisestä. Eli täysin oikeutettu jäähy josta Saipa voi syyttää vain itseään. Kärppiäkin toki varoitettiin, mutta vain kerran eikä ensimmäisestä varoituksesta vielä jäähyä ruukata antaa.

Ihan perseelleen.

SaiPaa varoitettiin kerran, muistaakseni toisessa erässä. SaiPalle toki olisi tuosta syystä pitänytkin antaa ottelussa jäähy, mutta jokainen joka jääkiekkoa ymmärtää, tietää että ottelun viimeisellä minuutilla tuollaista paskajäähyä ei mennä antamaan, se ei todellakaan kuulu pelin luonteeseen.

Toisessa erässä olisin hyväksynyt tuon jäähyn, kuten myös kolmannen erän alkupuolella, mutta viimeisellä minuutilla, ei prkl!

Kerran varoitetaan ja seuraavasta annetaan jäähy, siinä oikea toimintatapa.

Mutta, sitä sopii ihmetellä, että miksi tuossa tilanteessa aloitus nostettiin ylös? Ainakin omasta mielestäni tilanteen pikaisesti katsoen, maalin siirsi ihan omin toimineen Kärppien pakki. Jos joku videolta katsoo ja asian toisin todistaam, en toki väitä vastaan.

Koko jäähy taisi johtua siitä, että aloitus (ilmeisesti turhaan?) nostettiin ylös, SaiPan pitikin vetää Jamo takaisin maalille ja kentällä ollut pelaaja ei heti tajunnut tulla pois.

Kärpät#18: Meikäläisen rukouksiin aletaan pikkuhiljaa vastaamaan, joten Kärppien kokoonpanossa nähdään pitkästä aikaa Juhamatti Aaltonen.

Ei pelannut vaihtoakaan.

Polliisi: Kärppien ensimmäinen johtomaali oli erittäin hieno ohjaus Myllykoskelta. SaiPan tasoituksessa Amisviiksi-Immonen (aja ne pois) 'ohjasi' hieman tuurilla ilmasta sisään.

Heh, eikä yhtään vedetä kotiinpäin? =)

Kärpät vei pisteet, mutta täytyy sanoa että kyllä olisi ehkä ollu kohtuullista SaiPalta napata yksi piste kotiin. Mutta kun ei niin ei.

Jos Pasi haluaa Ouluun, niin tervemenoa sitten vaan. Aika erikoinen lausunto tv-haastattelussa. Pankaa nyt sitten edes jotain vaihdokkia. Myllykoski kotiin olisi ihan ok "vaihtari" Pasista.

Jos Pasi ei halua SaiPassa jatkaa, niin herra on hyvä vaan ja lähtee jonnekin. SaiPassa käyttöä löytyisi, mutta kukaan ei ole korvaamaton.

Ihme lausuntoja tv-haastattelussa, vieläkin ihmettelen.
 

Kaaleppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Murmeli



Mikä vitun paitsio? SaiPan pelaaja tuo kiekon hieman yli siniviivan ja peippaa kiekkoa tämän jälkeen viivalla. Viivahan kuuluu siihen alueeseen, mistä kiekko viivalle tuodaan.

Mikäli videokuva näyttää, ettei kiekko käynnytkään ensin viivan yli, seison korjattuna.


Ei tarvitse korjailla, eihän se paitsio ollut jos tuomari ei kerran viheltänyt.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Wiipuri
Eikö? Kiva kun kerroit. Itselleni ei ole vielä tähän mennessä selvinnyt, että mitkä pelit SaiPalle sitten ovat helppoja Sm-liigassa. Kerrotko meille muillekin.

Kyrpiikö todella noin pahasti?

Ja mitä tulee Pasi Nielikäiseen, niin menkööt jos haluaa. En minä Pasista kynsin hampain pitäisi kiinni, vaikka muuten tykkäänkin Pasista.
 
Viimeksi muokattu:

nasuankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joku taisi tuomaria syyttää saipan tappiosta niin ei se kyllä tuomariiin ainakaan ratkennut sillä kärpät istui enemmän jäähyllä kuin saipa vaikka kylläkin vain yhden jäähyn enemmän.

Peli ei nyt mitään aivan huippukiekkoa ollut mutta ei kyllä huonoinmastakaan päästä.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti theref


1) Kerran varoitetaan ja seuraavasta annetaan jäähy, siinä oikea toimintatapa.

2) Mutta, sitä sopii ihmetellä, että miksi tuossa tilanteessa aloitus nostettiin ylös? Ainakin omasta mielestäni tilanteen pikaisesti katsoen, maalin siirsi ihan omin toimineen Kärppien pakki. Jos joku videolta katsoo ja asian toisin todistaam, en toki väitä vastaan.

3) Jos Pasi haluaa Ouluun, niin tervemenoa sitten vaan. Aika erikoinen lausunto tv-haastattelussa. Pankaa nyt sitten edes jotain vaihdokkia. Myllykoski kotiin olisi ihan ok "vaihtari" Pasista.

1) Juuri näin Hanski toimi. Ensin varoitti, sitten vielä linjatuomari vittuillessaan tärveli SaiPalta vitkuttelun takia yhden aloituksen ja sitten tuli jäähy.

2) SaiPan jätkä työnsi. Nähty telkkarista hidastettuna kahteen kertaan, mukaan luettuna päätykamerakuva.

3) Kuka hullu nyt ei Kärppiin halua? Eiköhän Mylikin mestaruuspytyn nosta kotiseututalkoiden yläpuolelle.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Huomioita pelistä:
Kyllä muuten huomaa SaiPan pelistä, että ei oikein Mälkiän peluutus ole selvä. Muutaman kerran oli hieman säätöä kuka menee minnekin. Toinen erä oli pelillisesti paskin. En sit tiiä rikkoiko jäähyt peliä vai mikä oli. Myllys ja pakit lahjoittivat Kärpille voiton. Muuten ois tullu ainakin tasuri. Oli muuten alussa hyvä tripla-torjunta Myllyksellä. Ja vallukin näytti taas pelaavan. Meni tilanteisiin ihan eri sykkeellä kuin aikaisemmin.
Ja The Pasista: Jos todella antaa tommosia lausuntoja, niin antaa heittää. Ei tarvita pukukoppiin mitään riitaa.

EDIT: Katoin just Höki niteä. Ei menny Myllyksen piikkiin se maali. Pakit keles! Seisomakatsomossa ku on, niin ei aina kaikkea näe. Ja sit ku näkee, niin näkee väärin. ;-)
 
Viimeksi muokattu:

Kaaleppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Dave
Nähty telkkarista hidastettuna kahteen kertaan, mukaan luettuna päätykamerakuva.

Kyllä ne nyt on tohkeissaan kun ovat päässeet telkkaria katsomaan.

Tuosta Nielikäisen kommentista: Epäilen, että siinä on hieman oululaisten kosiskelua - Pasi kun tiesi lähetyksen sinne menevän. Vähän niinkuin rock-tähdillä se paras yleisö on muka aina siellä missä esiinnytään...
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti rico
Kyrpiikö todella noin pahasti?


Hei, miksi pitää alkaa vittuilemaan? Mikset vastaa selvää kysymykseen, että mitkä pelit SaiPalle sitten muka ovat helppoja. Kerroit ettei seuraava peli ole yhtään helpompi SaiPalle. Totesin, että mielestäni mikään peli ei ole SaiPalle helppo joten tuo lausahduksesi ei ilmeisesti kenellekkään ollut kovin suuri yllätys.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Wiipuri
Hei, miksi pitää alkaa vittuilemaan? Mikset vastaa selvää kysymykseen, että mitkä pelit SaiPalle sitten muka ovat helppoja. Kerroit ettei seuraava peli ole yhtään helpompi SaiPalle. Totesin, että mielestäni mikään peli ei ole SaiPalle helppo joten tuo lausahduksesi ei ilmeisesti kenellekkään ollut kovin suuri yllätys.

Mä kysyn sitä sulta! En minä ole sanonut että liigassa olisi helppoja pelejä, muttei kaikki todellakaan ole yhtä vaikeita. Olisit mieluummin nukkunut yön yli. Jos et malta nukkua, niin kertaa vaikka Suomen kielen kielioppia. Aloita vaikka vertailumuodoista. En voi kertoa sellaisia pelejä mitkä olisivat helppoja.

Aika jännää et menit tarttumaan noin pieneen asiaan. Ota iisisti mies/nainen.
 
Viimeksi muokattu:

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Henrikssonin unelma on varmasti 60 min. erikoistilanteita. Käsittämättömiä vihellyksiä, antaisi poikien pelata. Muutama selvä tapaus, mutta eihän tuollaista jatkuvaa viheltämistä 2 ekassa erässä jaksa oikein ymmärtää.

SaiPalla oli omat, erinomaiset mahdollisuudet voittoon ja ylivoima pyöri näyttävästi, toisin kuin Kärpillä. Tuomarin puusilmäisyyteen SaiPa ei kyllä kaatunut, vaan heikkoon viimeistelyyn. Hyvää maalivahtipeliä molemmissa päissä, Myllys oli varsinkin ekassa erässä loistava.

Kehnolla pelillä voitto, nämä ovat tärkeitä voittoja. Vaikka viimeaikaisten esitynsä tavoin Stepanek yritti tehdä kaikkensa, ettei näin kävisi. Käsittämättömän surkeaa peliä jälleen häneltä, saiko yhtään purkua pois omalta alueelta, kirsikkana kakun päällä sutaisee kiekon 3 sekuntia ennen ekan erän loppua omaan vaihtoruuhkaan --->väärä vaihto. Ekaa maalia katseli aitiopaikalta. Olisiko maiseman vaihdon aika? Varsinkin nyt, kun pakkeja piisaa muutenkin. Toki parantaakin otteita saa.

Ja kyllä, suosittelen SaiPa-joukkueen ostavan kimpassa Immoselle Philishaven, sen patterikäyttöisen mallin, nuo viikset lähtevät kyllä kätevästi silläkin. Lähtikö pelin jälkeen DX:llä nappiverkkarit heiluen? ;)
 
Viimeksi muokattu:

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotain huomioita töllöstä katsottuna:

- Peli oli aika tuhtia kulmissa vääntämistä mutta ei siltikään mitään perässä roikkumista tai härskiä mailan käyttöä. Tuollaista kulmavääntöä näkee pleijareissa.

- Nivalan Cowboy antoi melko lepertelevän haastattelun erätauolla Ouluun päin. Eri asia onko täällä mielenkiintoa ottaa kaveria takaisin. Taisi Pasi sanoa jotenkin kaiken lisäksi näin että "Ouluun on mielenkiintoa ensi kaudella tai tammikuussa siirtoikkunan ollessa auki... eihän sitä koskaan tiedä..."

- Yli-Torkko ja RP Lehtonen pelasivat hyvää fyysistä kiekkoa

- Sachl oli aina kärkyllä Myllyksestä katsoen vasemmassa laidassa kärppäsinisen tuntumassa. Sinne tuli monta poikittaissyöttöä perille. Olisi vain haastanut niistä paikoista.

- Kärpät pisti isoimman tornin yv:llä maalin eteen ja heti syntyi tulosta avausmaalin muodossa. Ei sitä Saipan kalustolla siitä moken edestä siirretä. Tuolla kroppalla ehtii taatusti ainakin pari kertaa yrittää riparista sisään.

- Saipa pelasi yv:tä aika riskillä viivassa ja avausmaali oli kyllä mainio nousu pakilta.

- RP Lehtosen poikittainen maila Saarenheimoon Saipa maalin edessä oli aika törkeä. Onneksi ei sattunut pahempaa.

- Kolmannen erän Saipa painostuksen aikana missä Lappeenrantalaisyleisö huusi jäähyä Myllykoskelle, sanottakoon lievennykseksi, että siinä oli myös jurkkaa mukana. Jäähyn paikka mutta hidastuksessa huomasi miten Saipalainen hyppäsi, notkahtaen selälleen.

- Mälkiän viivyttely pisti silmään läpi pelin ja huomauttamisen jälkeen Henrikson antoi muutaman ehkä(?) jäähyn arvoisen vaihdon mennä läpi mutta päätti tarttua sitten viimeisellä minuutilla. Oliko se oikea ratkaisu... en tiedä. Mutta tuskin mikään oikeusmurha. Olen aika varma, että tuossa tilanteessa syyttäisin enemmän omaa valmennusjohtoa kuin tuomaria. Mälkiä otti tietoista riskiä tai sitten oli liian tyhmä tajutakseen, että venyttä vaihtoja.

- Yllättävän terävä alku Kärpiltä jos ottaa huomioon, että takana viikkojen tauko ja Saipalla peli alla. Siinä tarjoiltiin muutamalle puukädelle avausmaalia heti ensimmäiseen viiteen minuuttiin.

- Myllyksen tarve osallistua peliin alkoi kääntyä itseään vastaan pelin kuluessa. Loppua kohden alkoi tulla yhä enemmän huonója pelinlukuja, kiekon peliinlaittamisia ja harhasyöttöjä. Muuten hyvä peli Myllykseltä, varsin ensimmäiset 5min oli rautaa.

- Luulin, että Oulussa ollaan tarpeeksi tyhmiä yleisössä viheltääkseen ja melutakseen turhista kotijoukkueen kaatumisista ja kompastumisista. Ei sentään.

- Henrikson pisti taas 3.erässä pillin taskuun. Sen varmaan jo tietää pelaajatkin. eka ja toinen erä tarkkaa mutta kohtuu linjakasta puhaltamista. Kolmannessa erässä pilli ei soi oikein mistään.

Pakko sanoa, että Saipa olisi ansainnut voiton ehdottomasti.
. Vähintään piste olisi kuulunut SaiPalle.

Eli määritellään tässä nyt se, että milloin hävinnyt joukkue ansaitsee sen pisteen. Onko se laukausten määrä, maalipaikat, hyvä kotiyleisö, pelin hallinta vai mikä?

Jotenkin sieppaa se lause, että joku ansaitsee pisteen pelissä vaikka häviää. Tähän on niin helppoa lähteä. Olisiko Suomi ansainnut Ruotsia vastaan voiton? Johdettiin jo 5-1. Entä Mietaa? Tana... räkä parralla vetää sivakoilla minkä pohkeista pääsee ja häviää sadasosalla jollekkin svedulle.

Liigaan voisi tehdä sellaisen Idols -tyyppisen tekstaripalvelun, jossa saa äänestää siitä kumpi ansaitsee yhden lisäpisteen. Jos äänestyksestä yli 75% on sitä mieltä, että jompi kumpi joukkueistaa ansaitsee pisteen häviöstä huolimatta, niin se voidaan SM-Liigan avulla sille antaa.

Omasta mielestä hyvä taistelu molemmilta porukoilta ja tällä kertaa Kärpät teki pari maalia enemmän hyvästä ja tasaisesta väännöstä huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti theref
Jos Pasi ei halua SaiPassa jatkaa, niin herra on hyvä vaan ja lähtee jonnekin. SaiPassa käyttöä löytyisi, mutta kukaan ei ole korvaamaton.

Ihme lausuntoja tv-haastattelussa, vieläkin ihmettelen.

Samaa mieltä. SaiPan kaltaisessa joukkueessa jokaisen pelaajan on oltava täysillä saipalainen. Jos Nielikäisen ja Mälkiän välit ovat yhä sen verran pahasti tulehtuneet, että Pasin pitää julkisuudessakin vihjailla seuranvaihdosta, niin ei muuta kuin: "Heihei, oli kiva kun kävit".

No joo. Suoraan sanottuna vaan ketuttaa jo pelinkin takia. Siihen kun lisätään tuo Nielikäisen lausunto, niin hiphei. Pasi olisi tärkeä mies SaiPalle, ja mielelläni hänet täällä pitäisin, mutta jos mieli tekee noin kovasti muualle, niin eipä auta. Kummastelen vaan itsekin sitä, että miehen pitää mennä jossain tv-haastattelussa asiasta mainitsemaan.

Itse pelistä en ala nyt ihmeitä kirjoittelemaan, mutta sen verran kuitenkin, että piste SaiPalle ei todellakaan olisi ollut oikeusmurha. Noita pisteitä kuitenkin annetaan harvoin näissä peleissä, joissa vastustajan voittomaali on seurausta omasta hölmöilystä. Tasainen matsi joka tapauksessa.

SaiPan tilanteesta en ole tällä hetkellä huolissani, vaan olen jopa kohtuu positiivisella fiiliksellä porukan suhteen. Mielestäni SaiPa pelaa paljon pirteämmin ja iloisemmin nyt Mälkiän komennuksessa. Joukkue tuntuu menevän tilanteisiin aivan toisenlaisella sykkeellä ja luistelua sekä taklauksia on enemmän. Lisäksi alivoimapeli on parantunut ainakin minun silmistäni katsottuna huomattavasti, ja tuo on tärkeä pointti. Toivottavasti sama tahti jatkuu kauemminkin, eikä vain pientä hetkeä uuden valmentajan innostamana.

Machuldakin vaikuttaa tällä hetkellä jo paremmalta kuin ennen joulua. Ehkäpä mies sittenkin alkaa piristymään... Myös Immonen tuntui olevan tänään liikkeellä ihan eri sykkeellä kuin parissa puuromaisemmassa matsissa ennen joulua.

Heikki Mälkiää on ilo seurata vaihtoaitiossa. Hän todellakin tekee töitä, ja se myös näkyy. Mies kiertää pelaajien edessä tsemppaamassa ja jakamassa neuvoja, luomassa taistelutahtoa. Tai no, mistäs minä tiedän, mitä Heikki siellä höpisee, mutta tuolta se ainakin katsomoon vaikuttaa. Tänäänkin pelin viimeisillä minuuteilla Mälkiä antoi vaihtoaition luukulta neuvoja Sachlille päättäen opastuksensa kannustavaan olkapäälle taputukseen. Skrikoon verrattuna tämä on jotain aivan uutta ja erilaista, oletettavasti ja toivottavasti myös hyvää.

Henriksson jaksoi vielä jokunen aika sitten kiukuttaa enemmän, mutta nyt tyydyn vain huokaisemaan syvään. Viheltäkööt pilliinsä/olkoot viheltämättä, tämä peli on jo pelattu ja tuomittu.
 
Viimeksi muokattu:

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Parempi peli kuin se jyppi-matsi, mutta kyllä tästä jäi jotain hampaankoloon. Vaikka toisessa erässä jäähyjä ehkä kärpille enemmän tulikin niin silti ne tuntuivat enemmän haittaavan SaiPan peliä. Tuomarin viimeisen minuutin ratkaisu oli luokaton.
Ei ollut entisellä pelimiehellä sitä pelisilmää.
SaiPa olisi saanut jatkaa jyp-pelin malliin ja taklata ronskimmin. Joukkueessa näkyy kuitenkin tekemisen meininki ja agressiivistä peliä on mukava katsella.
Jos Machuldan paikka ei tulevaisuudessakaan ole parhaimpien miesten rinnalla on sitä ihan turha täällä pitää, myyntiin vaan ja myntit taskuun. Tänään vallu syttyi lopun viimeisen viiden minuutin aikana karvaamaan ja taistelemaan, sitä ennen oli vaisumpaa yrittämistä. Immonen oli terävin hyökkääjä.

Pasi pelaa itseään ulos joukkueesta noilla lausunnoillaan. Olin kyllä kerennyt tykästyä pasin pelityyliin, mutta paska jätkä jos ei ymmärrä pitää suutansa kiinni oikeissa paikoissa.
 

Tarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti amok
Jotain huomioita töllöstä katsottuna:

-Eli määritellään tässä nyt se, että milloin hävinnyt joukkue ansaitsee sen pisteen. Onko se laukausten määrä, maalipaikat, hyvä kotiyleisö, pelin hallinta vai mikä?

Jotenkin sieppaa se lause, että joku ansaitsee pisteen pelissä vaikka häviää. Tähän on niin helppoa lähteä. Olisiko Suomi ansainnut Ruotsia vastaan voiton? Johdettiin jo 5-1. Entä Mietaa? Tana... räkä parralla vetää sivakoilla minkä pohkeista pääsee ja häviää sadasosalla jollekkin svedulle.

Liigaan voisi tehdä sellaisen Idols -tyyppisen tekstaripalvelun, jossa saa äänestää siitä kumpi ansaitsee yhden lisäpisteen. Jos äänestyksestä yli 75% on sitä mieltä, että jompi kumpi joukkueistaa ansaitsee pisteen häviöstä huolimatta, niin se voidaan SM-Liigan avulla sille antaa.

Omasta mielestä hyvä taistelu molemmilta porukoilta ja tällä kertaa Kärpät teki pari maalia enemmän hyvästä ja tasaisesta väännöstä huolimatta.

Elikkä tuomariksi Marco Bjurström joka jakaisi lopussa pisteitä aivan loistaville ja ihanille "nami nami" esityksille jolloin muutamasta kunnon sukelluksesta, väärästä vaihdosta yms voisi saada lisämaaleja. Tällainen "Olisi ansainnut pisteen" ajattelu kuulostaa lähinnä pikkulasten hiekkalaatikkojutulta.

Suomi olisi sen mukaan voittanut Ruotsin 3 kertaa (lue viime minuuttien 2 maalin johtoaseman menettäminen 2 kertaa sekä viime kevään 5-1 tappio). Ja tietenki olisihan se Mietokin ansainnut aikanaan voittonsa ruottalaisesta. Sääliksi käy myös Lahden MM-kisojen hiihtojoukkuettakin kun sillain menivät dopingista käryään, olisivat voineet pitää mitalinsa kun käyttäähän dopingia muutkin mutta niin "ovelasti" etteivät jää kiinni.

PS. Mun isä voittaa kaikki SaiPan kannatajat tappelussa ja Nielikäisen vaikka yhdellä kädellä ja silmät kiinni.
 

rinkeli22

Jäsen
Viestin lähetti amok
Liigaan voisi tehdä sellaisen Idols -tyyppisen tekstaripalvelun, jossa saa äänestää siitä kumpi ansaitsee yhden lisäpisteen. Jos äänestyksestä yli 75% on sitä mieltä, että jompi kumpi joukkueistaa ansaitsee pisteen häviöstä huolimatta, niin se voidaan SM-Liigan avulla sille antaa.

Hys. Älä oikeesti heittele täällä julkisesti tollasii juttuja. Toihan pian toteutetaan kun liigapomot tajuaa kuinka paljo rahaa tollakin sais taas kansalta nyhdettyä. Huh huh..
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tuli tauolta hyvin otteluun. Alkuminuutteina Saipa vain löi pitkää Kärppä päätyyn ja Kärpät tulitti kohti Myllystä. Alkuun olisi voinut tulla maali parikin, onneksi ei tullut, jottei Kärpät repsahtanut hyvän olon tunteeseen. Paras paikka oli Saarenheimon läpiajo. Peksiltä ihan hyvä yritys, mutta Myllys torjui. Maalin takaa kiekko vielä Smythille,jolla on runsaasti tilaa, mutta ei se vaan nouse sinne ylös vaan siihen Myllyksen ainoaan patjaan. Kärppien hyvä ote katkesi Smythin jäähyyn mailasta kiinnipitämiseen. Helpohko jäähy Smyth kuljetti kiekkoa ja toisella kädellä siirsi piti mailalla häritsevän Saipa pelaajan mailasta kiinni. Kärpät hoiti alivoiman mallikkaasti, mutta hyvä ote pelistä karkasi. Saipa sai vähän kiinni pelistä ja Sachlin viisikko sai muutaman mylläkän Kärppäpäätyyn. Erän lopulla Smyth passittiin jäähylle. Mies kurotti Saipamiehen perään yrittäen huitasta mailaan ollen myöhässä. Maila jäi Saipa miehen jalkojen ja mailan väliin ja mies luisteli Smythin lavan päälle kaatuen ja Bradille 2 minuuttia kampitusesta. Ylivoimalla Saipa voitti aloituksen ja viivasta tullut veto tipahti Bäckströmiltä jalkoihin eikä Nikke nähnyt kiekkoa ja Pekkala kiitti ja teki 1-0. Tämän jälkeen tuli Hirvoselle hyvitys jäähy myöskin kevyesti. 4 vs. 4 pelin jälkeen Sskavan ylivoimapelaaminen päättyi vaihtovirheeseen ja 6 mieheen kentällä.

Toisen erän alkuun Kärppiä lenteli jäähylle runsaasti lähinnä jälkitilanne pelaamisesta. Kärpät joutui 5-3 alivoimalle, saipa sai laukauksen viivasta ja Stepanek siivosi Sachlia tylyin ottein maalinedestä. Machulda meni ikään kuin suojelemaan maamiestään vetäen ensin Stepanekkia poikittaisella selkään jolloin Palsola rynnisti väliin ja Machulda huitaisi vielä Palsolaa näpeille saaden jäähyn. Kärpät selvitti alivoiman ja ylivoimalla iskettiin. Palsola sai kiekon kulmassa syötti viivaan Vallinille, joka jatkoi keskelle Mikkolalle joka ampui ja maalilla oli hyvä maski Pyörälän ja Aarnion toimesta. Pyörälä ohjasi Mikkolan vetoa, Myllys sylki kiekon eteensä ja paikalla oli Aarnio, joka häirinnässä ensin hutaisi ohi, sitten sisään, hiukan huono osuma tämäkin, mutta kaikki lasketaan. Hannu Henriksohan ei Kärppien maalista tykännyt vaan passitti Aarnion jäähylle heti seuraavassa tilanteessa kampituksesta. Tämä oli selvä jäähy. Kärpät selvittää alivoiman. Perään Kärpillä on kiekko ja Henrikson löytää painitilanteessa Juntusen syylliseksi estämiseen tilanteen ulkopuolella. Jällen Kärpät hoitaa alivoiman. Hannulla tuilee liigatuomarimaisesti huoli jäähyjen tasapuolisuudesta ja Pekkala heitetään jäähylle kahvaamisesta.Koukkasihan mies, mutta näitä meni läpi pelissä ziljoona. No Kärpät kiittää, ylivoimassa Pyörälä kerää kiekon nurkasta, Vallin heittä ranteella suoraan maalillenurkka kamppaluista maalille noussut Myllykoski ohjaa 1-2.

Kolmannessa erässä Henrikson unohti pillin kokonaan taskuun. Ainoastaan Lehtosen törkeä poikittainen Aarnion selkään, jossa Ana juuri juuri ehtii heittää kädety eteen ennen pään törmäystä ylärinmaan vihelletään. Erityisesti Lieverssien ollessa jäällä Saipan kahva käy ja Jokinen ja Pesonen on tuon tuosta koukussa ja jo nurin. Saipa saa otetta, Kärppien siirtyessä puolustus kannalle ja Ville Immonen ohjaa erän puolivälissä Timo Hirvosen laukauksen verkkoon. Maalin jälkeen Kärpät veti isomman pykälän päälle ja jo pari minuuttia myöhemmin Tenkrat punnertaa maalille kahden Saipalaisen kahvauksesta huolimatta ja vetää maata kohti maalia, Smyth painaa maalille aipa pelaajan estelyistä huolimatta väkevästi maila jäässä ja panee reboundin verkkoon. Lopussa Saipa yritti väkevästi, mutta oli melkoisen aseeton, ihmetytti, miksi maalivahti otettiin niin myöhään pois paikkoja olisi ollut aiemminkin. Lopussa Palsola saa lahjaksi kiekon ja pistää syhjiin. Tässä maalissa tuli deja vu ilmiö mieleen. Liekkö Saken parta pelottaa vastustajia niin, että kiekko annetaan lahjaksi keskialueella.

Alivoima oli myös Kärpillä erinomaista. Alivoima pelaajien Stepanek, Mikkola, Lehtonen, Vallin ja Myllykoski, Palsola, Pyörälä, Lievers, Pesonen,Saarenheimo, Tenkrat voi sanoa onnistuneen hyvin. Ylivoima maalissa kaikilla oli miehet merkattuna aloituksen jäljiltä, mutta se 'ylimääräinen' pakki hiipi maalille ja vei kiekon. Minuukset maalissa tulee lähinnä Nikelle ja aloituksen hävinneelle sentterille. Ei aloitus tappioita eikä tiputteluja niin näitä ei tule. no pelaajatkin on ihmisiä.

Hyökkäyspäässä Kärpistä onnistui ylivoimassa Palsolan vitja. Suuri ilon aihe on minusta uusien ratkasijoiden löytyminen. Pyörälä-Palsola-Aarnio on ollut melkoisen tehokas yhteen laitteuttuaan ja ylivoimakin on melkoisen hyvää. Siinä ei ole suurta hienoutta, kiekko päätyyn ja Pyrörälä-Aarnio rouhimaan kiekkoa, sitten kiekko Palsolalle tai viivaan ja rohijat maalille. Jollei pyöri niin kiekkoa maalille ja toimi eilen loistavasti. Sitten nostaisin esille vielä Vallinin. Mies on alkanut löytää tehoja selvästi. pinnoja tuli aika mukavasti joulun alla ja tahti jatkui nyt. Mies alusti myös Aarnion maalin, vaikka ei saanut syöttöpinnaa. Mies on selvästi ottanut roolia viivassa tässä ylivoimassa.

Joku totesi Lieverssien olevan unessa. Minusta ei voi näin sanoa, ketju sai vähän peliaikaa 7 alivoiman ja 6 ylivoiman vuoksi. Lievers ja pesonen pelasi alivoimaa, joten tasakentin he joutui aina aluksi levähtämään. kolmanessa erässä he sai tilanteitakin, mutta Saipan kahva voitti. Useampia jäähyjä olisi saanut viheltää miesten ollessa kentällä.

SmySaaTe oli ihan pirteä esitys. Se sai yleensä paineen aina Saipa päätyyn ja teki ratkaisu maalin. Saarenheimolla oli läpi ajo ja Smythillä kaksi avopaikkaa. Lisäksi Tenkrat kerran ylivoimalla läpi. Saarenheimo-Tenkrat loi myös muutaman hyvä laukauksen alivoimalla. Saarenheimo väsyi ottelun loppuun kovasta peliajasta. Viuhkolan puuttuminen näkyi hiukan hyökkäyksiin lähdöissä. Kiekko liikkui, mutta alkuun jäätiin omaan päähän pyörittelemään. Sitten Tenkrat alkoi kuljettamaan kiekkoa ja sen pysäyttämiseksi Saipalla tarvittiin kaksi miestä. Smythille ja Saarenheimolle jäi sitten tilaa.

Lotvosta ei ottelussa juuri näkynyt hyvässä eikä pahassa. Minuutteja tuli vähänlaisesti ja ne mies hoiti kunnialla. Mikkola oli melkoisen näkymätön myös, mutta oli Aarnion maalin toinen syöttäjä, mutta ei saanut pinnoja reboundin vuoksi. Lisäsksi Mikkola syötti Tenkratin loistavasti läpiajoon ylivoimalla. Kokonaisuutena Kärppäpuolustus tuntui joulun alusta vahvemmalta.

Saipasta erottui Sachlin kenttä. Immonen tuntuu olevan isona miehenä melkoisen hankala Kärpille. Taas maali maalin edestä ohjauksella. 3+2 tehot 4 pelissä Kärppiä vastaan on kova suoritus.

Vielä tuohon kuka ansaitsi voiton ja kuka ei. Saipalla oli hetkensä, se teki ansaitun 1-0 maalin erän lopussa. Yhtä ansaittu olisi ollut mielestäni Kärppien 0-1 maali ihan ottelun alussa. Saipan johon jälkeen Kärpät vaihtoi selvästi vaihdetta. Saipa oli melkosien aseeton, vaikka sai pelata runsaasti ylivoimaa. Saatuaan mahdollisuutensa ylivoimaan Kärpät kuitenkin meni heti edelle. Kyllä Saipa taas ansaitsi tasoituksen. Kärpät otti kuitenkin taas otteen ja meni edelle. Näillä nousuilla Kärpät osoitti mielestäni olevansa vahvempi. Saipan maalinteko myös näytti olevan melkoisen vaikeaa, Kärppien puolustus oli mielestäni astetta parempi. Molemilla oli myös tuhlattuja maalipaikkoja. Saipalta jäi mieleen Sachlin ja Machuldan laukaukset pisteiden välistä. Kärpiltä puolestaan Saarenheimon ja Tenkratin läpiajot, sekä Smythin avopaikka Sarenheimon perään, sekä toinen vapaa tilanne maalinedestä.

Saipalle täytyy antaa tunnutus. Se oli melkoisen energinen, näytti ihan eri joukkueelta kuin Oulussa. Hirvonen-Sachl-Immonen on myös loistava ketju. Machuldakin on selvästi tulossa. Harmittamaan pelissä jäi runsas kahvaus. Myylkosken tilanteessa maalintakana olisi voinut antaa jäähyn, samoin Vallin heitti melkoisen kahvan ykköserässä, mutta oli niitä Saipallakin. Henriksoni sitten vihelteli niitä pelaajien turhautumisia tähän kovaan mailan käyttöön. Pannan nyt vielä tuo Smythin tilanteet joita kritisoin. Ne oli jäähyn arvoisia, mutta ei mielestäni missään nimessä suhteutettuja muuhun linjaan jäähyn arvoisia. Täytyy sanoa, että ikävä pelissä tuli Ringbomia. Mies vihelsi viimeksi ottelun alussa tiukasti mailahärintää ja kaikilla oli selvä missä mennään. Jos joku sanoo ettei kahvaa ollut niin tuossapa kuva:

http://plus.kaleva.fi/cfscripts/kiekkok/index.cfm?m=img&id=369153&showpic=1&LOGGEDtunniste=0
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kaikki oleellinen ottelusta on jo sanottu, joten keskitytään sitten yksityiskohtiin ja tietty Hannuun. Samassa pelissä kaksi sellaista tuomiota, joihin ei moni pysty.

Ensimmäisessä erässä Smyth sai jäähyn mailasta kiinni pitämisestä, kun Saipan pelaajan kahvasi ja Smyth yritti irrottaa kahvaajan mailaa vyötäisiltään pitäen mailasta kiinni ehkä kaksi sekuntia. Eli Hannun mielestä kahvata saa, mutta hyvää kahvaa ei saa irrottaa. Ihan käsittämätön jäähy, johon pystyy vain The Hannu.

Toinen oli sitten tämä Saipan saama kakkonen viimeisellä minuutilla. Ei siinä vaiheessa peliä todellakaan anneta tuollaista jäähyä. Varsinkin kun pilli on ollut taskussa koko kolmannen erän, eikä jäähyä ole tullut selvistäkään tilanteista. Ihan käsittämätön jäähy, johon pystyy vain The Hannu.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En malta olla minäkään marmattamatta tuosta umpisurkeasta pillipiiparista. Tuo Henriksonin tapa tuomita otteluita on ärsyttänyt allekirjoittanutta jo useamman vuoden. Kaava on aina sama. Ensin vaihdellaan linjaa 1-3 kertaa ottelun aikana ja viimeisessä erässä vihelletään joku niin erikoinen jäähy että varmasti kaikki paikalla olevat huomaavat Hannun olevan jäällä.

Mitä eiliseen tulee, on todettava ettei Henriksson ottelua missään nimessä ratkaissut vaikka tapansa mukaan viheltelikin miten sattuu. SaiPa taisteli ryhdikkäästi, mutta hävisi lopulta paremmalleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös