SaiPa - HIFK: 9.12.2003 - Kisapuisto.

  • 10 588
  • 100

HotShot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tasapeli liigan toiseksi viimeisintä joukkuetta vastaan tuntuu selkeältä tappiolta vaikka yksi piste tulikin. Mikähän siinä on, kun motivaatio ei riitä selkeästi heikompaa vastaan vaan pitää tuhrata tasuri. Varsinkin kun neljän kärki sarjassa on todella tasainen kuvittelisi pelihaluja riittävän. Toivottavasti niitä jäikin vielä saavutetun vieraspisteen jälkeenkin varastoon, sillä loppuviikosta ne ovat tarpeen mikäli paikka kärjessä tai sen tuntumassa vielä kiinnostaa...
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pistekin tästä pelistä oli kyllä hyvä suoritus. Ennen peliä ei ollut mitenkään optimistiset ajatukset pisteiden saannin suhteen. Mielenkiinnolla odotan paikan päällä olleiden "raportteja" siitä miltä peli oikeasti näytti, noista ylen radioselostuksista kun ei saa oikein minkäänlaista kuvaa. Pursiainenkin sitten vihdoin avasi maalitilinsä tämän kauden osalta. Weckströmkin voisi seurata Pursin esimerkkiä vaikka seuraavassa kotiottelussa Pelicaaneja vastaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti torstaita, kun sentään tappioputki saatiin poikki ja HIFK saatiin pidettyä edelleen voitoitta SaiPaa vastaan.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Ensinnäkin pitkästä aikaa Hyvä peli. En muista milloin olisi viimeeksi näin paljon laidat ryskyneet...ja puhtaasti. Paras oli se Nielikäisen ilmalento. Puhdas perstaklaus siniviivan tuntumassa. Mutta Petteri Nokelainen... siinä mallia junnuille. Todella ennakkoluulotonta pelaamista, ja paljon hyviä taklauksia. Näitä lisää.

Tuolla aiemmin toivoin pääseväni kehumaan erotuomaria. Taitaa lottovoitto olla todennäköisempi. Rönn oli sysi-paska. Ilmeisesti häneltä ovat sääntökirjasta poistettu termit estäminen, koukkaus, kiinnipitäminen ja kampitus. Aivan ala-arvoista toimintaa.

Se "tuomarista". Ja toinenkin pelkoni kävi toteen. Kaikki Hifk:n maalit olivat pakkien töpeksinnästä kotoisin. Ei sen puoleen ne maalit olivat tekemällä tehtyjä ja Kuhta on kyllä liekeissä...ihme sälli.
Mistäköhän saataisi Saipaan pakkeja...kun niitä ei ole kuin 3 ja niistäkin on 33% sairastuvalla. Muista en käyttäisi edes nimeä puolustaja. Ainakaan sm-liigan tasolla.
Mutta ettei menisi ihan ruikuttamiseksi, niin kyllä tämä peli oli kyllä todellakin viihdyttävä. Lisää tälläisiä kiitos.




edit. Hemmot sekaisin tässä vtutuksessa.
 
Viimeksi muokattu:

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Battle Ankka

Ei sen puoleen ne maalit olivat tekemällä tehtyjä ja Hurme on kyllä liekeissä...ihme sälli.
Puhut varmaan Kuhdasta. Totta. Aivan liekeissä tämä jannu. Tehoja jo nyt yhtä paljon kuin koko viime kaudella. On se IFK:n ykkönen vaan kova.

Nokelainen taklasi monta kertaa aivan helkatin kovaa IFK:n miehiä.

Ja jos suodaan Hanallekin muutama sana, niin se The Maali oli surullisen lähellä. Siltikin niin kaukana. ;)

Ei mikään loistava peli, mutta piste pitäisi tyydyttää.

Machulda ei enää muuten surffaa, vaan pelaa. Nyt uskon minäkin.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan mukava ja tasainen peli oli. Tasapeli oli ihan oikeidenmukainen tulos.

Ottelussa nähtiin paljon takalauksia puolin ja toisin. Nielikäinen meni kyllä komeasti miinaan ja lensi tuplavoltin kahdella kierteellä, toivottavasti Murmeli saa tuosta pätkän SaiPan sivuille. SaiPasta komeimmat taklaukset esittät RPL, Tore ja Nokelainen, The Pasilla ei tänään oikein osunut.

SaiPan nuorisokenttä pelasi todella hyvin, varsinkin maaliin johtanut vaihto oli todella mahtavaa pyöritystä. Valitettavasti ketjun peliaika väheni ottelun kuluessa.

Sachl dominoi kiekkoa tuttuun tapaansa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan syötöistä ja laukauksista. Immonen tuntuu olevan alamaissa, kannattaisikohan Sachl-Immonen parivaljakko jo hajottaa?

Kokko oli yllättävän pahoissa vaikeuksissa, HIFKin ensimmäinen maali meni Kokko-Weckström parin piikkiin.

Ilmeisesti Hanan perimässä lukee, ettei hän voi SM-liigassa maalia tehdä, tänään parista metristä ohi tyhjästä maalista. Yritystä hyökkäyspäässä kyllä miehellä riittää.

Rönn oli tänään surkea! Kentällä sai tehdä mailan kanssa aivan mitä halusi. Keltamustien läpi nähtyä HIFKiltä meni enemmän selviä rikkeitä läpi, mutta kyllä SaiPa sitten vastaavasti kahvasi oikein olantakaa. Puhalletuissa jäähyissä ei sen sijaan pahemmin ole valittamista.

Myllys torjui pääosin jäätävästi. Varsinkin toisessa erässä HIFKin miehet olivat monta kertaa yksin Myllystä vastaan, mutta aina Myllys tuli hieman vastaan ja jätti ratkaisun hyökkääjälle. Yleensä hyökkääjä sitten ajautui pieneen kulmaan, eikä saanut sisään. HIFKin toinen maali meni kuitenkin helpon näköisesti.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
On se muuten Vopat aikas epeli, Kun ei saanut Pasia tanssiin, kun linjurit oli välissä, niin taisipa koittaa, ett oiskos Vallusta kaveriksi. Pelle, mikä pelle.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Battle Ankka
On se muuten Vopat aikas epeli, Kun ei saanut Pasia tanssiin, kun linjurit oli välissä, niin taisipa koittaa, ett oiskos Vallusta kaveriksi. Pelle, mikä pelle.
Enpä viitsisi sanoa tuollaista, SaiPan kannattajana. Meillä niitä pellejä vasta riittää.

Olisi ollut kyllä jännä nähdä kahden ison miehen rehti vääntö, mutta kun ei niin ei. Meidän Urpo-sarjassamme ei tapella!

Torstaina on todella vaikea peli, asennoituminen tulee ratkaisemaan ja paljon. Toivottavasti Nokelainen saa enemmän peliaikaa, sällissä on poweria.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Viestin lähetti rico
Enpä viitsisi sanoa tuollaista, SaiPan kannattajana. Meillä niitä pellejä vasta riittää.

Olisi ollut kyllä jännä nähdä kahden ison miehen rehti vääntö, mutta kun ei niin ei. Meidän Urpo-sarjassamme ei tapella!

Torstaina on todella vaikea peli, asennoituminen tulee ratkaisemaan ja paljon. Toivottavasti Nokelainen saa enemmän peliaikaa, sällissä on poweria.

Siinä olet oikeassa, että olisi mukava nähdä kahden ison miehen vääntävä rehdisti, mutta eikös Vallu ole tunnettu nyrkeistään ja kovista otteistaan. (tähän hymiö)

Toivottavasti The Ili ymmärtää olla päästämättä Petteriä muualle kuin NHL:ään. Pitkä pahvi vaan kouraan.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Battle Ankka
Toivottavasti The Ili ymmärtää olla päästämättä Petteriä muualle kuin NHL:ään. Pitkä pahvi vaan kouraan.

Nokeilaisen sopimus kattaa jo kaksi seuraavaakin kautta. Jos kehitys jatkaa tätä tahtia niin sitten suuntana onkin varmaan jo NHL.
 

theref

Jäsen
Mukava peli ja tapahtumia riitti.

SaiPan nelonen Nokelainen-Koho-Kaartinen oli loistava ja vei välillä IFK:n miehiä tosi pahasti.

Kuhta oli tulessa, jälleen, todella hieno rannari ihan ylämummoon ja peli tasan 1-1 5 sek ennen 1. erän loppua.

Spanieli meni haastamaan Pasia, Pasi oli vastaamassa haasteeseen ja samantien paikalle ilmaantuivat pari linjuria ja Vopat reippaasti kolmantena miehenä. Hienoa Vopat!

Söderholm ajoi hienon miinan Pasiin, Pasi keräsi kamansa voltin jälkeen, nieli ylpeytensä ja jatkoi pelaamista.

Söderholm ja aina niin lupsakka mailalla huiskava Pärssinen eivät pitäneet tuomareista. Söde huusi naama punaisena linjurille varsinaisella peliajalla ja Pärä jatkoajalla Rönnille.

Nokelainen ja Yli-Torkko taklasivat melkein kaikkea mikä liikkui. Yli-Torkko samassa vaihdossa Södeä kahteen kertaan ja vielä kolmaskin pommi tunnistamattomaksi jääneeseen IFK-pelaajaan.

Oli kiva katsoa peliä kun molemmat joukkeet saivat taklata kunnolla ilman että tuomari puuttuu asiaan.

Mutta, ei se Rönn puhtaita papereita saa. IFK kahvasi minkä ehti ja SaiPa otti saman linjan kun tuomari ei siihen puuttunut. Kisapuiston tämän "kauden kovin kahvaaja ja mailalla naputtelija" palkinnosta kisaa Kim Hirsch... Aina kun oli keltainen lähellä, oli Kimin maila siellä kainalossa.

Jere oli yössä. 1 laukaus ja -1 tuloksena, ei plusmaaleja ollenkaan.

IFK sytyttää aina ja peleissä tapahtuu. Saisi IFK tulla useamminkin Kisapuistoon eikä aina niitä perhanan JYPpejä, Kaaneja ja muita HMV-joukkueita!
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Olipa peli. Mitä on tapahtunut HIFK:n puollustukselle? Kaikki puolustajat tänään vähän tuuliajolla, varsinkin Karalahti ja Saarinen.

1-0 Karalahti menettää kiekon keskialueella, jonka jälkeen hänellä ei mitään kiirettä puolustamaan. Saipa aloittaa pyörityksen, Karalahti-Kultanen ihan kahvilla. Välillä molemmat omissa kulmissaan, välillä kummatkin maalin edessä. Ei näyttänyt oikein siltä että yhteensä n. 300 NHL-peliä olisi takana. Hienoa pyöritystä Saipalta.

1-1 Kuhta näytti että kannattaa pelata erät loppuun. Saipan pelaaja odottelee rauhassa maalin takana että erä loppuisi. Kuhta karvaa päälle, Saipan mies paniikkiin, paniikki huitaisu suoraan Pärssiselle, joka takaisin Kuhdalle ja BÄNGBÄNG.

1-2 Maali YV-pyörityksen päätteeksi. Ihan makee.

2-2 Pienen pyörityksen jälkeen se tuli, ei kunnolla nähnyt toiseen päätyyn.

2-3 Spanhel kaivoi kiekon maalin takaa ja survoi melkein maaliin, Hirso paikalle ja pääsi laittamaan tyhjiin.

3-3 Saipan Joulu, ei oikein käsitystä kuinka se ohjaantui maaliin.

Loppukommentit:
1. HIFK:n puolustus aika luokatonta. Ei kiekon toimittaminen pois omalta alueelta voi kestää noin kauaa.
2. Oliko se Pärä (vai Söde) joka pisti Nielikäisen upeasti levyiksi? 3. Harkins otti Nielikäisen? hyppytaklauksen miehekkäästi vastaan, nousi varmaan 2 metriä pleksiä pitikin ylös. Head oli up ja silleen. Joku suomalainen jos olisi ollut ottamassa tuota vastaan, niin olisi tullut paha loukkaantuminen.
3. Nelosketju oli energinen, saivat toisessa erässä hyvin pelin pyörimään Saipan päädyssä. Koko kentälle iso plussa.
4.Spanhel oli aika yössä, kuten koko kakkosketju, lukuunottamatta tuota yhtä maalia. Kyllähän pojat sai aina pyörityksen aikaan kentällä kun olivat....omaan päätyyn. Spanhelista sen verran, että selkä suoristui aina tilanteen jälkeen, ei ajanut täysillä kulmiin, ja kerran koitti taklata -> ajoi ohi.
5. Vihko tekee tuloaan, väläytteli muutaman kerran.
6. Kertokaa joku pojille ettei kiekkoa tarvitse kuljettaa maaliin, saa laukoa varmoista paikoista!
7. Harkinssilla toisessa erässä tyhjä maali edessä, mutta syötti silti, aika ukko.
8. Pistejako oli ansaittu, propsit Saipalle, hyvää peliä ja kovia taklauksia.
9. Rönn oli hyvä, antoi pelata, ainoastaan Karalahden selvä jalkakamppi jäi puhaltamatta.

EDIT: Semmoinen tuli mieleen, että puolustus muistutti välillä hyvin paljon Alpohokia. Puolustajat viipottavat ylinpänä miehenä ja puolustus unohtuu kaikilta. Sitten paniikissa säntäillään alaspäin jos jaksetaan. Toinen seikka mikä jäi äsken mainitsematta oli se, että pojat voitti aloituksia aikasen hyvällä prosentilla, johtuikohan Saipan sentteripulasta vai mistä?
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Paikalla olleena tekisi mieleni kertoa kaikkea kivaa itse ottelusta, mutta koskapa tänään tunnun arvostavani henkikultani yllättävän korkealle taidan tyytyä vain muutamiin hajahuomioihin, meinaan mielessäni on heittää muutamia kritiikinsiemeniä illan ottelusta.

The Pasia lennätettiin todella komeasti, mutta hienosti herra malttoi mielensä ja nieli ylpeytensä ja keskittyi pelaamiseen ilmalennon päättyttyä. Upea taklaus kieltämättä! Muutenkin pelissä jaettiin muutamia varsin kohtuullisia niittejä, tosin itseäni harmitti suunnattomasti se, että moni saipalainen hiljensi kohtuuttomasti vauhtiaan lähestyessään soveliasta taklaustilannetta jolloin tuloksena oli vain kevyehkö tuuppaus. Yli-Torkosta ja Nokelaisesta moni muu pelimies saisi ottaa mallia.

Hana ei sitten onnistunut vieläkään tekemään maalia, melkein ehdin jo ennalta tuuletella hänen maalia, mutta herra veti ohi avopaikasta. No, aina ei voi osua... Muutaman kerran hän pelasi itsensä ulos tilanteista ja availi vähän miten sattuu mutta kokonaisuudessa paketti pysyi paremmin kasassa kuin odotin, ei lähellekään SaiPan kehnoin pakki - tämä nyt ei taida olla mikään erikoinen saavutus.

Sachl esiintyi suhteellisen vakuuttavasti mutta se viimeinen silaus jäi puuttumaan - kuten joku taisikin jo todeta. Immonen taasen tuntui olevan vähän yössä, näytti muutaman kerran suoristavan selkänsä ja lopettavan pelaamisen vaikka tilanne oli vielä pahasti kesken. Asennetta lisää..

Tuomarista en jaksa sanoa mitään, parempiakin olen nähnyt mutta vastaavasti myös huonompia - tämä riittäköön hänestä.

Itse pelistä...

...parempi olla edelleenkin hiljaa, en meinaan lähtisi ylistämään peliä saavutetusta pisteestä huolimatta kovinkaan korkealle. Aivan liian epätasainen vääntö SaiPalta, mutta maalit lasketaan ja hyvä niin, että tällä erää onni oli SaiPalle myötäinen.

vlad#16.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viestin lähetti theref
Söderholm ja aina niin lupsakka mailalla huiskava Pärssinen eivät pitäneet tuomareista. Söde huusi naama punaisena linjurille varsinaisella peliajalla ja Pärä jatkoajalla Rönnille.

Söde puhui linjurille ihan asiaa. Täysin väärin vihelletty pitkäkiekko. Pojat pelaili kiekkoa _selvästi_ punaviivan ylityksen jälkeen -> kiekko päätyyn ja pitkä.
 

Jindebyne

Jäsen
Paikanpäällä en ollut.

Kiekkoyöstä katsottuna 3-3 tasoitus oli todellinen joulu, ilman sitäkin tämä piste ei olisi tyyduttänyt, mutta nyt tuntuu jo tappiolta, varsinkin ku muutkin kärkijengit sai pisteitä.

Parempi onni ensi kerralla.

Heja IFK!
 

prime_A

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Kikka-88, Montreal Canadiens
Oli kyllä tiukka peli! Varsinaisella peliajalla viimeiset viisi minuuttia olivat kutkuttavan jännittäviä! Mutta ihan hyvinhän siinä sitten selvittiin.

Nokelaisen peliä on kyllä kiva katsoa! Ei kovin moni 17-vuotias paljon sm-liigassa taklaile. Ja se ensimmäinen syöttöpiste oli kanssa mukava juttu! Saatiinpahan 0 tilalle 1!

Rönnin linjattomuus ärsytti (taas) suunnattomasti! Rönn näköjään ajaa kahvaamiskiekon asemaa eteenpäin tässä maassa...

Eka erä oli hyvä tempoista jopa SaiPalta! Nehän osaa luistella kovaa! Ja pelatakin vielä samalla! Nehän jopa hallitsi peliä suurilta osin ensimmäistä erää! Mutta sitten...toisessa erässä se ah, niin huumaava vauhti vähän hiipui. SaiPan osalta siis. Mutta ei niin pahasti kuin olen joskus joutunut näkemään. Kolmas erä meni kiriessä ja ihan loppu puolustaessa, ettei HIFK vaan tee maalia.

Ihan mukavaa katsottavaa oli, vaikka välillä saikin pelätä pahinta...Mutta niinhän sitä saa aina pelätä...:)
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
No nyt tarinaa riittää romaaniksi asti

SaiPalta hieno alku otteluun. Kovia pyörityksiä ja IFK oli helisemässä. Avausmaali pariin kertaan todella lähellä ja lopulta ketju Nokelainen-Koho-Kaartinen värkkäsi todella upean kuvion päätteeksi hienon tahtomaalin.

SaiPan toinen syntyi vastahyökkäyksen jälkitilanteesta, kun Vallu Machulda nappasi omalla sinisellä kiekon ja lähti polkemaan 2vs1 -hyökkäykseen Yli-Torkon kanssa. Loistava poikittaissyöttö Torelle jonka suora one-timer epäonnistui ja lirui päätyyn sinne rientäneelle Vallulle joka toimitti sen heti maalin eteen hienolla syötöllä. Sinne Yli-Torkon kaveriksi rynnännyt Kauppinen laittoi ranteet lukkoon ja lirutti Stathoksen jalkovälistä kiekon sisään Yli-Torkon hienon siirron päätteeksi.

SaiPan viimeinen osuma, 3-3 tasoitus oli "aikas" onnekas. Sachlin aloitusvoiton jälkeen Pursiainen lähetti kiekon maalille josta se pomppasi nähdäkseni Hirvosen luistimesta IFK:n puolustajan mailan kautta verkkoon. Maalintekijäksi kuitenkin Pursiainen.

HIFK osumat olivat hyvin tehtyjä tekomaaleja, ensimmäinen Kuhdan häkki loistavalla laukauksella ylänurkkaan. Toinen maalintakaa nousu b-pisteen kaarelle josta helposti laukaus sisään, mielestäni Jamon piikkiin. Kolmas survottiin maalivahdin alueelta sisään Hirschovitsin (menikö oikein?!) toimesta. Osuma SaiPan puolustuksen piikkiin, RP Lehtonen oli maalin takana taklaamassa hyökkääjää eikä ottanut maalinedustaa kuten piti tuossa tilanteessa, tosin maalinedessä ollut Nevalainen ei tehnyt mitään estääkseen osuman. Hyvä esityö kuitenkin Spanhelilta, joka oli muuten aika yössä.

Maalivahtien kaksintaistelun voitti mielestäni Stathos, josta tosin voi olla montaa mieltä. Jamolle laukaukset tulivat aika pitkälti ilman maskia tai sitten pahoissa paikoissa kudit viuhuivat ohi hyvän vastaantulon ansiosta. Stathos piti avauserässä joukkuettaan pystyssä todella hyvin, jollekkin Tuomas Nissiselle tai Stathosta heikommalle veskarille SaiPa olisi tehnyt 3-5 maalia.

Ottelussa oli aika paljon sellaisia tilanteita, joista olisi jossain muualla, kuin Suomessa lähtenyt mylly pyörimään. Ensin Lehtonen ja Pärssinen SaiPan maalinedessä, nyt tosin pienen hanskaamisen jälkeen Pärssinen otti jalat alle ja livisti paikalta. Sitten Hirvonen ja Saarinen jossa oli jo pientä nahinaa mutta linjuri oli oikein ikävästi välissä. Kerran jo tällä kaudella tapellut Hirvonen oli oikein halukas lähtemään mutta kuten jo mainitsin, linjuri kärppänä paikalla. Kolmas tilanne Nielikäinen vastaan Spanhel SaiPan vaihtoaition edessä, tilanne olikin mielenkiintoinen, sillä Spanhel taklasi Nielikäistä korkein käsin, ja Nielikäinen hieman tökkäsi silmille hyppinyttä Spanhelia. Parissa sekunnissa paikalla IFK:n poliisiosaston Vopat ja kolmantena pyöränä estämään tilanne, mainiota. Seurauksena yleinen hälinä vaihtoaition edessä, josta ei mitään ihmeellistä syntynyt.

Itse iloitsin ennenkaikkea siitä, että tuomari salli taklaukset, joten pelaajat pitkästä aikaa uskalsivat hieman taklatakin. Ottelun komeimman taklauksen tehnyt IFK-pakki, oli mielestäni Lamberg eikä Söderholm. Olen vieläpä aika varma asiasta. Taklaus kolahti Nielikäiseen joka lensi voltin ja puolikkaan ilmassa, loistava taklaus joka menee kauden komeimmaksi meikäläisen kirjoissa. Hirschovits taklasi komeasti selästä laitaan, hyvä Hirso, Goonin elkeitä! SaiPa taklasi enemmän kuin kolmessa aikaisemmassa kotiottelussa yhteensä. Komeimman tarjosi upealla perstaklauksella Lehtonen välittömästi Lambergin pommin jälkeen. Komeimpia olivat myös Kohon syöksy Stathoksen ja maalin välistä päätyyn suoritettu jysäytys, joka sai ansaitut ablodit. Nokelainen veti komeita pommeja, uskomattoman fyysinen pelaaja tuon ikäiseksi. Yli-Torkolta hyvää sytytystä taklauksien muodossa. Nielikäinen ei taklannut montaakaan kertaan, taitopelaajaksi ryhtynyt ilmeisesti.

Hyvä peli kaikenkaikkiaan ja viihdyin kun pisteenkin saalistivat. Tilanteita riitti ja jos tälläisenä jatkuu niin yleisöä varmasti saadaan paikalle tämän päiväistä 3300 katsojaa enemmän.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Re: No nyt tarinaa riittää romaaniksi asti

Viestin lähetti Swift
Hirschovits taklasi komeasti selästä laitaan, hyvä Hirso, Goonin elkeitä!

Tätä naureskeltiin katsomossa. Hetki ennen tuota oli Saipalainen vetänyt pelitilanteen jälkeen komeasti HIFK:läistä selkään, tämä oli vieressä olleiden Saipa-fanien mielestä oikein komea suoritus. Sitten kun Hirso tekee saman pelitilanteessa, ollaan itkemässä kuinka kauheaa sikaa HIFK pelaa. Siis oma mielipiteeni on, kummatkin oli raukkamaisia selkäänajeluita joille en taputa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pisteeseen voi olla tyytyväinen, ottaen huomioon että se (sekä miltei kaksikin pistettä jatkoajalla) tuli aika paskalla pelillä. Minusta nimittäin kyseinen ottelu oli aika puuduttavaa katsottavaa. Syy voi toki olla henkilökohtaisissa fiiliksissä. Taklauksia oli kyllä kohtuullisesti ja kolmannessa erässä muutamia näyttäviäkin jopa.

SaiPalla oli ensimmäisessä erässä monta mahdollisuutta mennä johtoon kenties useammallakin maalilla, mutta kun ei osattu hyödyntää niin ei. Kohon maali ja koko kentän peli oli kyllä nopsakkaa ja tehokasta. Lämmittää mieltä kun nuoriso saa onnistumisia. Nielikäisellä oli vauhti päällä ja onnistui jopa antamaan muutaman nappisyötön. Herranen aika tuon miehen yritteliäisyyttä, nostan hattua. Asenteessa ei ole vikaa.

Toinen erä oli aivan kamalaa katsottavaa SaiPan puolelta. Kiekko ei pysynyt lavassa ja juuri mikään muukaan onnistunut. Onneksi HIFK ei pystynyt rankaisemaan sen pahemmin. Maali ja Sachlin kiemurat oli ainoita asioita jotka voi listata tuossa erässä hyviksi seikoiksi.

Kolmannessa erässä SaiPa tuli peliin jälleen sen verran mukaan että sai maalin aikaiseksi. Tuli hieman yllättäen, sillä yleisökin tuntui yllättyvän suuresti. Kenties tappiomielialaa oli jo havaittavissa? Pursiaiselle siis kauden eka maali. Näinköhän "ketsuppipurkki" vihdoin avautui? Muuten ei kyllä ollut kovin tasokasta peliä. Taklaukset, etenkin Yli-Torkon, olivat kyllä loistokkaita. Lehtosen perstaklauskin oli varsin näyttävä. Nielikäisellä ei viimeisessä erässä ihan ollut sihti kohdallaan. =)

Jatkoajalla... nooh, SaiPa oli pariin otteeseen lähempänä voittoa, mutta kun ei niin ei. Jäähy siinä lopussa sotki vähän, mutta vain vähän, kun jatkoaika oli sen verran lopuillaan.

Hieman sekavat tunteet jäi. SaiPa saa kyllä petrata, sillä ei tuo HIFK ihan hurmospäällä ollut. Ajoittain aika laiskaa peliä esitti sekin.

Minuksia jakelen kyllä Immoselle, joka oli pitkin ottelua aika tönkkö. Alkukauden vauhti tuntuu puuttuvan? Ei pysynyt ukko pystyssä ja muutenkin oli hieman jäljessä. Sachl tuntuu olevan tuossa kentässä vähän ongelmissa siinä mielessä että ketjukaverit eivät kykene hyödyntämään hänen nerokkuuttaan ja sikäli Sachlin kiemurat ja syötöt menee hieman hukkaan.

Weckström ei edelleenkään kuulu SM-liigaan, tuntuu että kaverilta ei oikein mikään onnistu. Jatkoajalla ehkä hieman oli ajatusta, mutta ei riitä. Ei pärjää, varsinkaan fysiikallaan. Hana ei myöskään hallitse peliä. Mieheltä puuttuu itsevarmuus ja uskallus viedä asiat loppuun. Oli kyllä hilkulla tehdä maalin... siis hilkulla.

Machulda sitten. Jotenkin puuttui herralta taas se juonikkuus. Aika mitäänsanomaton ottelu. Ei enää sellaista tunnetta että ratkaisu saattaa syntyä milloin tahansa tämän maestron toimesta.

Myllyksen temput sai sydämen kurkkuun välillä. Kova on kyllä mies seikkailemaan kentällä ja kuumaverinen on yhä. =)

No kuten sanoin, näinkin paskalla pelillä otettu yksi piste lämmittää. Jatkossa on terästäydyttävä. Pelicansin on kyllä kaaduttava torstaina.

P.S. HIFK:lla on kyllä verraton maalintekijä, tuo Kuhta.

Edit: Pieniä korjauksia.
 
Viimeksi muokattu:

Metropolit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: No nyt tarinaa riittää romaaniksi asti

Viestin lähetti Swift
Ottelun komeimman taklauksen tehnyt IFK-pakki, oli mielestäni Lamberg eikä Söderholm. Olen vieläpä aika varma asiasta. Taklaus kolahti Nielikäiseen joka lensi voltin ja puolikkaan ilmassa, loistava taklaus joka menee kauden komeimmaksi meikäläisen kirjoissa.

Kyllä se oli Söderholm joka sen taklauksen esitti.Ihme ettei tässä neiti-liigassa ropissu jäähyminuutteja oikein urakalla kyseisestä teosta.Onneks nivala jatkoi heti pelaamista eikä esittänyt kuollutta.Itse peli ihan vauhdikasta ja yritteliästä kiekkoa.Joonas Vihko oli mielestäni loistava,hyvää vauhtia ja kiekkokin pysyi hyvin mukana.IFK pakit vaikutti jostain syystä turhan ylimielisiltä.Saipan ekassa maalissa Jere menetti kiekon keskialueella eikä Kultasta hirveästi kiinnostanu luistella omaan päähän paikkaamaan,tuloksena pitkä pyöritys ja 1-0.Saipan toisessa maalissa Kurvinen ei viitsinyt pysäyttää hyökkäys sinisellä purkukiekkoa,seurauksena 2-1 hyökkäys ja maali.Ei näin!Nöyryyttä perkele.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Senkin uhalla, että minut leimataan punaisten (ja ehkä keltaistenkin) toimesta neitikiekon kannattajaksi ja surkeaksi piipittäjäksi totean seuraavaa:

Söderholmin taklaus Nielikäiseen ei ollut puhdas perstaklaus.

Tätä hän kyllä yritti mutta painui tilanteessa aivan liian alas. Söderholmin kankku osui Nielikäisen vasempaan polveen, eikä reiteen/lonkkaan mihin sen pitäisi osua - jos olisi puhdas suoritus.

Kyseessä oli mielestäni selkeä leikkaaminen, eli polviin kohdistunut taklaus. Ei tahallinen mutta pelitilanteessa vaarallinen suoritus. Komea taklaus kyllä mutta liian alas.

Tässä linkki videopätkään, valitan huonoa tasoa. Rauta ei taivu isompaan resoluutioon.

http://www.saipa.fi/multimedia/soderholm_nielikainen.mpg

Samankaltaisella taklauksella Hannes Hyvösen polvi hajosi männävuotena Helsingissä Mikko Myllykosken toimesta. Tuolloin erotuksena oli se, että Hannes ehti yrittää väistää enemmän ja nousi omasta toimestaan korkeammalle -> perse polveen. Nyt Nielikäinen oli kohtalaisen normaalissa peliasennossa.

Tämä onkin ainoa fyysisen pelin tilanne, josta noottia annan Rönnille. Muutoin hän salli erinomaisesti kovan taklauspelin, josta propsit.

Sitä en kyllä ymmärrä, miksi tuomarit viheltävät joko kaiken tai ei sitten mitään. Nytkin molemmat joukkueet saivat kahvata ja koukkia mailalla niin paljon kuin sielu sietää mutta mitään ei vihelletty.

Linjattomuutta en kylläkään (kuten joku muu) nähnyt. Linja oli selkeähkö: tehkää mitä lystäätte - melkein.

Viihdyin ottelussa. HIFK -ottelut ovat aina mukavaa katseltavaa. Vauhtia oli varsinkin useisiin muihin SaiPan otteluihin verrattuna reilusti ja molemmat loivat useita hyviä tilanteita. Tasatulos kohtalaisen oikeutettu vaikka SaiPalla oli ehkä hieman enemmän "helvetin lähellä" -tilanteita.
 
Viimeksi muokattu:

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Murmeli
Senkin uhalla, että minut leimataan punaisten (ja ehkä keltaistenkin) toimesta neitikiekon kannattajaksi ja surkeaksi piipittäjäksi totean seuraavaa:

Söderholmin taklaus Nielikäiseen ei ollut puhdas perstaklaus.

Kuvaamasi perusteella näyttää hiukan siltä että Pasi yrittää hypätä Söden yli, mistä johtuu, että taklaus osuu ehkä vaarallisen alhaalle.

Vaikeaa on tuomarina dumata jotain tuollaista.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti RoopeS
Kuvaamasi perusteella näyttää hiukan siltä että Pasi yrittää hypätä Söden yli, mistä johtuu, että taklaus osuu ehkä vaarallisen alhaalle.

Vaikeaa on tuomarina dumata jotain tuollaista.

Viimeisen lauseen allekirjoitan täysin. Omat silmäni näkevät Söderholmin persauksen n. puolen metrin päässä jään pinnasta, joka on aivan liian alhaalla perstaklaukselle. Näyttää hieman siltä, että Söderholmin luistimet hieman liukuvat alta, mieshän on jäässä heti taklauksen jälkeen.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viestin lähetti Murmeli
Omat silmäni näkevät Söderholmin persauksen n. puolen metrin päässä jään pinnasta, joka on aivan liian alhaalla perstaklaukselle. Näyttää hieman siltä, että Söderholmin luistimet hieman liukuvat alta, mieshän on jäässä heti taklauksen jälkeen.

Oikeassa olet, jos videon pysäyttää juuri ennen taklaushetkeä on Söderholmin persaus todella alhaalla. Vaikeaa varmasti tuon huomaaminen pelin tiimellyksessä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tpip
Oikeassa olet, jos videon pysäyttää juuri ennen taklaushetkeä on Söderholmin persaus todella alhaalla. Vaikeaa varmasti tuon huomaaminen pelin tiimellyksessä.

Ja miksi edes pitäisi huomata. Eihän jokaisesta taklauksesta pidä etsimällä etsiä mahdollisia epäpuhtauksia.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Murmeli
Viimeisen lauseen allekirjoitan täysin. Omat silmäni näkevät Söderholmin persauksen n. puolen metrin päässä jään pinnasta, joka on aivan liian alhaalla perstaklaukselle. Näyttää hieman siltä, että Söderholmin luistimet hieman liukuvat alta, mieshän on jäässä heti taklauksen jälkeen.

Juuri näin minäkin tuon tilanteen näen sen videolta katseltuani. Eli Söderholm menettää selvästi tasapainonsa juuri ennen osumaa, jonka takia ainankin kakkonen leikkaamisesta olisi ollut varmasti oikea tuomio. Mutta aika vaikea noita tilanteita tosiaan on ilman videoiden apua mennä tuomitsemaan. Livenä kun tilanteen näin, niin en siinä isoakaan, tai siis minkäänlaista, virhettä nähnyt, vaan tilanne vaikutti pelkästään loistavalta niitiltä. Ei silmät vaan ehdi kaikkea nähdä. Kiitokset videosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös