SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 726 458
  • 2 062

Ferris

Jäsen
No jaa. Tuo ei hymyilytä kyllä yhtään, suoraan Detoiletista...

Emmerton on NHL-tasolla näkemäni perusteella ihan puhdas turisti. Huono oikeastaan kaikessa. Tuskin pystyy kummoisiin tekoihin edes SM-liigassa.

Mutta ei miulla sinänsä olisi mitään tätä hankintaa vastaan. Parempihan tämä olisi kuin ei mitään.

Tiedä sitten kuinka paljon NHL-tason esityksiin kannattaa arvioita jannusta pohjata, kun ainakin Wings-fanin mielestä jannu on pelannut ylhäällä ollessaan pakon edessä sellaisessa roolissa, mikä ei hänelle ole ollenkaan omiaan?

Henkka kirjoitti:
Emmerton on kiekollinen sentteri, jollainen taasen Griffinsistä puuttuisi, mutta Emmrton ei ole valmis NHL-tasolle. Häntä on koitettu kypsyttää nelosketjun puolustavassa roolissa, joka ei ole miehelle ominaista. Täysin väärä paikka, mutta vaihtoehtoja ei ole. Miestä ei haluta laittaa waiversiin, koska hänet voisi sitä kautta menettää. Tämä tosin voi tapahtua tällä kaudella, koska rosterissa on nyt hyökkäyksen osalta niin hurjasti leveyttä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tiedä sitten kuinka paljon NHL-tason esityksiin kannattaa arvioita jannusta pohjata, kun ainakin Wings-fanin mielestä jannu on pelannut ylhäällä ollessaan pakon edessä sellaisessa roolissa, mikä ei hänelle ole ollenkaan omiaan?
Tuo voi olla hyvin mahdollista, mutta ei vaan jotenkin täsmää Red Wingsin toimintatapoihin nuorten pelaajien kohdalla. Siellä kun ei ole ollut tapana peluuttaa nuoria ukkoja ylhäällä täysin väärässä roolissa ja vielä täyttä kautta, jos tämän ei nähdä olevan siihen valmis/kypsä. Henkka on toki tässä tapauksessa parempi henkilö toteamaan tilanteen laidan kuin minä, mutta silti en vaan jaksa uskoa Emmertonin olevan poikkeus säännöstä. Nähdäkseni Emmertonin näytönpaikka oli ja meni. Taso ei riittänyt NHL:ään. Mutta tuo ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö taso riittäisi SM-liigaan ja oli kyllä itseltäni liian aikaista spekuloida mille asteikoille Emmerton asettuisi SM-liigapelaajien joukossa. Pahoittelen.

Toivottavasti tulee, näyttää ja voittaa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kyllä itse otan Emmertonin avoimin mielin vastaan, ei mikään niin surkea tapaus, kuin Kaner väittää. Tosin Kanerilla nyt hiertää kaikki, mikä liittyy Punasiipiin ;)
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joku jo tuolla mainitsikin, että tällä hetkellä jokainen terve pelaaja on vahvistus. Marlo Koposta lukuunottamatta (oma huomio). Emmertonin tulo ei saa minua hyppimään onnesta, mutta vaikea ajatella ettei kuka tahansa täyden kauden NHL:ssä pelannut pelaaja olisi tässä tilanteessa vahvistus. Pakkohan se on myöntää että nuo nykyiset pelaajat eivät vaan riitä ja valitettavasti muutaman viikon odottamisen aikana menetetään liikaa pisteitä. Sairastuvalta ne meidän tärkeimmät avut tulevat sitten kun tulevat, mutta nyt on kuset housussa eikä ole aikaa odottaa kuivumista kaikessa rauhassa. Mulle käy ihan kuka tahansa edes oletusarvoltaan kelvollinen pelaaja millaisella sopimuksella tahansa. Paitsi ei Marlo Koponen missään olosuhteissa ikinä koskaan milloinkaan.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Etelä-Saimaa on käynyt jututtamassa Kallioniemeä:
NHL-keskushy-Saimaa

Mikään ei ole toimitusjohtajamme mukaan vielä maalissa. Vahva veikkaus, että huomenna julkaistaan Cory Emmertonin siirto SaiPaan. Katsotaan mitä tulevan pitää.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tuo voi olla hyvin mahdollista, mutta ei vaan jotenkin täsmää Red Wingsin toimintatapoihin nuorten pelaajien kohdalla. Siellä kun ei ole ollut tapana peluuttaa nuoria ukkoja ylhäällä täysin väärässä roolissa ja vielä täyttä kautta, jos tämän ei nähdä olevan siihen valmis/kypsä. Henkka on toki tässä tapauksessa parempi henkilö toteamaan tilanteen laidan kuin minä, mutta silti en vaan jaksa uskoa Emmertonin olevan poikkeus säännöstä.

Mitä muutakaan Wings olisi tuossa tapauksessa voinut tehdä? Vaihtoehdot olivat peluutus ylhäällä tai treidaus pois, kun ei waivereistä uskottu läpi menevän. Olen kyllä suhteellisen varma siitä, että farmiin olisi normaaliin Wings-tyyliin lähetetty jos se olisi ollut edelleen vaihtoehto, vaan kun ei ollut.

Nähdäkseni Emmertonin näytönpaikka oli ja meni. Taso ei riittänyt NHL:ään. Mutta tuo ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö taso riittäisi SM-liigaan ja oli kyllä itseltäni liian aikaista spekuloida mille asteikoille Emmerton asettuisi SM-liigapelaajien joukossa. Pahoittelen.

Toivottavasti tulee, näyttää ja voittaa.

Yksisuuntaista sopimusta kuitenkin löytyy kevääseen -14 asti, joten tuskin näytönpaikat ovat ohi. Parantaa tosin täytyy. Lockoutista on vaikea sanoa onko se Emmertonille hyvä vai huono asia, toisaalta näillä näytöillä viimeisessä yksisuuntaisessa NHL-sopimuksessa aika raksuttaa pois koko ajan, toisaalta hänen kehitykselleen voi tehdä täyden NHL-kauden jälkeen hyvää palata pelaamaan hetki itselleen sopivalla sarjatasolla.

Olen saanut sellaisen kuvan, että kyseessä on varsin älykäs pelaaja, eli eiköhän tuo liigassa pärjää ja pystynee ainakin tarjoamaan ketjukavereille maalipaikkoja ja pelaamaan järkevää peliä. Se jää nähtäväksi breikkaako mitenkään kun ei ole aikaisemmin tehnyt niin oikeastaan millään sarjatasolla.
 

Spin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Hyvältä näyttää toi Emmertonin saapuminen.Toivottavasti voisi ratkaista pelejä SaiPalle yksilötaidolla ja toisi luovuutta yv-peliin.Varmaan istutetaan Löfmanin ja Mankisen keskelle?
 

ahal

Jäsen
Hienoa, että seurassa ollaan ajantasalla ja reagoidaan tilanteisiin nopeasti. Aina ei ole ollut näin. Cory E on toivottavasti pari pykälää enemmän pelimies kuin Riley A. Kanukkiluonteella ja nhl-taidoilla uskoisi kaverin pärjäävän liigassakin, mutta aika näyttää. Tosin pitkään ei ole mahdollisuutta opetella, jos kutsu käy takaisin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jees, sieltä se Emmentaali sitten tuli. Blogihuhut tiesivät siis paikkansa. Olen tyytyväinen SaiPan nopeaan reagointiin ja monella tapaa vaikuttaa hyvin SaiPan näköiseltä hankinnalta. Hitusen huvittavaahan tässä on kyllä se, että normaalitapauksessa tämä olisi kerrassaan kovatasoinen hankinta SaiPaan, mutta kun tuo NHL-rumba nyt pyörii, niin onhan tämä nyt aika matalan profiilin hankinta. Mediassa tuskin saa suurta palstatilaa, mutta väliäkö sen. Toivon, että mies tuo oikeanlaista piristysruisketta aneemisuuteen ja on ukko paikallaan. Itselläni on hyvä fiilis tästä jutusta.

Tervetuloa ja onnistumisia!
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin! Saittehan tekin sinne Lappeenrantaan NHL-vahvistuksen. Rissasen korvaajaksihan tuommoisesta tusinaukosta tuskin on, mutta josko tuo roolinsa hoitaisi.

Kyllähän Emmerton tottapuhuen voi olla oikeinkin hyvä vahvistus. Palkka on todella pieni ja siten ei varmasti ole kallis. Lisäksi näyttöhaluja löytyy ihan varmasti, koska on kohtuu "nuori" ja aloittelee vasta NHL-uraansa. Sitäpaitsi ei siellä Detroitissa ihan turhat ukot höntsää. Tuokin Detroitin farmi on vähän sellainen paikka, että ei siellä taida kovin moni mitään piste/peli tahtia vääntää, että eiköhän nuo AHL:ssa tehdyt tehot ole ihan kohtuullisia.

Toivottavasti ukko nähdään jo KalPa peleissä. Kyllä se SaiPan kurssi siitä kääntyy sitten tämän viikonlopun pelien jälkeen. Heti ensi tiistaina sitten takaisin voittokantaan.

Onnittelut vahvistuksesta!
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Ei saatana näitä Mestisukkoja taas...ei ku hetkinen Detroit Red Wings? Eikös se ole KHL-joukkue? No nyt yv toimimaan sit uudelleen. Sitä kautta palautetaan sit tää kadonnut itseluottamus takaisin.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kappas kappas, SaiPa nyt sitten kuitenkin lähti tähän NHL-pajatson tyhjentämiseen mukaan. No mikäpäs siinä, varsinkin kun tuo loukkaantumistilanne on mikä on.

Pelimieshän tuo varmasti on, sitä ei sovi epäilemän, mutta sopeutumisen SaiPan pelityyliin pitäisi tapahtua mieluiten jo lentokoneessa matkalla Suomeen, ja viimeistään pukukopissa jotta kaverista olisi tämän kelkan kääntäjäksi. Aika yksinäinen susi tullee olemaan, olipa millainen pelimanne tahansa. Toki joku voi omaksua uudet kuviot nopeastikin, pääkopastahan se suureksi osaksi on kiinni.

Mutta annetaan kaverille aikaa se mitä voidaan ja toivotaan parasta, mitäpä tässä fani muutakaan voi. Jospa tuo toisi muutaman katsojankin lisää hallille.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa reagointia ja eihän tähän voi olla kuin tyytyväinen. Vaikka ei olekaan (vielä) lunastanut AHL/NHL-uralla sitä potentiaalia, mitä OHL-vuosilta odotettiin, niin ei tuo Detroit ole se kaikkein helpoin paikka murtautua NHL:ään ja varsinkaan kärkiketjuihin. Ei V.Filppulankaan eka kausi niin älytön Detroitissa ollut ja Ilaria ei Detroitiin edes otettu. Tuolla ihan mielenkiintoista luettavaa miehestä. Kun vielä kesällä oli kerran tehnyt kovasti hommia NHL-uran eteen, niin hyvillä mielin tälläinen nuori urallaan eteenpäin menevä NHL-jantteri voidaan ottaa vastaan. Jospa Mankiselle alkaisi nyt tulla niitä kiekkoja lapaan.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Kun Savonlinnasta ei enää löydetä täytepelaajia, niin seuraava looginen paikka Detroit. Jos on edes puoleksi niin hyvä äijä kuin Rissanen, niin paikka voi löytyä jopa kakkoskentästä.

Welcome to Lappeenranta Cory. Here BigMac is called Vety.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Hauska tämä NHL-lakko. Muuttaa perspektiiviä: 'Ai SaiPaan tulee joku Red Wingsin jamppa pelailemaan. No, ei nyt mikään karlsson, mutta kai siitä voi jotain hyötyä olla, kun puoli joukkuetta on vempassakin...'

Täytyy kuitenkin sanoa, että Kallioniemeen pitää olla aika tyytyväinen. Tuntuu, että SaiPassa on toimiston puolella ihan uutta meininkiä ja suunta tuntuu oikeasti hyvältä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei pidä kuitenkaan liian positiiviseksi ruveta, eiköhän äijä loukkaannu ensimmäisessä pelissä. SaiPa on kirottu.
 

KumiAnkka

Jäsen
Kuulostaa lupaavalta. Pistetään perinteiset pari videota youtubesta:

Emmerton laukoo komean maalin: Cory Emmerton goal. Detroit Red Wings vs Nashville Predators 4/13/12 NHL Hockey - YouTube
Ensimmäinen osuma NHL:ssä: Cory Emmerton first NHL goal - YouTube
Maali nollakulmasta: Cory Emmerton Goal vs Kari Lehtonen.Red Wings vs Dallas Stars Jan.3.2012. - YouTube
Riparista maali: Emmerton Goal: Wings 1 vs Flames 0: Jan 23 2012 - YouTube

Ei mitään ihmeellisyyksiä, mutta maaleja kuitenkin, jotka on tehty maailman parhaassa kiekkoliigassa.
Ainakin noiden pätkien perusteella osaa tehdä maaleja nimenomaan suomalaisten veskareiden selän taakse. Toivottavasti sama meininki jatkuu!
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ainakin noiden pätkien perusteella osaa tehdä maaleja nimenomaan suomalaisten veskareiden selän taakse. Toivottavasti sama meininki jatkuu!

Laukoo monenlaisista paikoista, mistä ei ole kyllä haittaa ollenkaan.

Mutta eipä tuota Emmertonia oikein maalintekijäksi uskalla tituleerata, on näyttänyt 10 maalin rajapyykkikin olevan aika tiukassa AHL:ssä. Mikä lie miehelle AHL:ssä oikein tullut, kun tehot jäivät tulokaskauden tasolle.

Noh, jos siellä sitä kiekollista osaamista kuitenkin jossain vielä olisi jäljellä niin nythän Emmertonilla olisi hyvä mahdollisuus isoilla minuuteilla naputella pisteitä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kanerin kommentti "huono oikeastaan ihan kaikessa" on kyllä mielenkiintoinen. Jätkä ei osaa mitään, ja pelaa koko kauden NHL:ssä ja Detroitissa, joka ei ihan rupusakki kuitenkaan ole. Tässä on joku lavolalainen logiikka, joka ei minulle aukea.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kanerin kommentti "huono oikeastaan ihan kaikessa" on kyllä mielenkiintoinen. Jätkä ei osaa mitään, ja pelaa koko kauden NHL:ssä ja Detroitissa, joka ei ihan rupusakki kuitenkaan ole. Tässä on joku lavolalainen logiikka, joka ei minulle aukea.

Kyllä siellä kärjistysten seassa ihan jonkinmoista totuuden siementäkin oli. Detroit ei voinut laittaa Emmertonia enää AHL:ään, koska hän olisi joutunut menemään waiversin kautta, josta mikä tahansa joukkue olisi voinut miehen napata. Mikäli Emmertonin olisi voinut tiputtaa vapaasti AHL:ään, siellä nelosen keskellä olisi varmasti näkynyt muutama muukin kaveri.

Mutta onhan tuossa toki se hyvä puoli, että Detroit ilmeisesti on sitten uskonut että Emmerton on sen verran lupaava kaveri, että ottajia löytyisi, eikä uskaltanut riskeetata tuon waiverin kanssa.
Vai onko kyse siitä, että oli tärkeämpää antaa kunnon jääaikaa AHL:ssä tuossa vaiheessa lupaavammille kavereille...? En tosin usko, että Detroitkaan olisi sillä asenteella liikkeellä, että "ihan sama kuka siellä nelosessa pelaa".

Tilastojen ja nimenomaan AHL -tilastojen perusteella Emmerton ei näytä kummoiselta NHL prospektilta. Tulokaskauden tehot ovat lupaavat, mutta seuraavilla kausilla tehot eivät kasvaneet mihinkään.

Mutta eiköhän tuo kaveri nyt SaiPaa kumminkin vahvista, etenkin jos lähtee hommiin oikealla asenteella. Luulisi, että kiinnostaisi. Nyt pääsee pelaamaan ykkösketjussa ja ykkös-yv:ssä. Viimeksi tällaista taisi olla tarjolla junioreissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Detroit ei voinut laittaa Emmertonia enää AHL:ään, koska hän olisi joutunut menemään waiversin kautta, josta mikä tahansa joukkue olisi voinut miehen napata.

Tähän näkökulmaan on optimistin uskottava. Jos Emmertonissa ei olisi nähty mitään potentiaalia tuleville kausille, niin tokihan mies olisi laitettu waiversin kautta AHL:ään. Koska näin ei tehty, niin Red Wingsin organisaatiossa haluttiin pitää kiinni Emmertonista.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Sitä nimenomaan tarkotinkin, että kai NHL:ään on halukkaita sen verran, että kaveri joka on "huono kaikessa" ei pelaa siellä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, pianhan se nähdään, mihin tuosta miehestä on. Toki tässä tapauksessa kaveri juuri saapuu toiselta mantereelta ja totuttautumista voi vaatia, joten ensimmäinen peli ei välttämättä kerro mitään. Tosin on näitä jotka on yltyneet maalintekoon heti kättelyssäkin.

En itse nyt olisi erityisen huolissani. Harvoin SaiPaan tulee näinkään kokeneita kavereita joilla on takanaan KOKONAINEN kausi NHL:ssa.

Ennakkoon ei siis voi olla erityisen tyytymätön ja olen aika varma, että tämä kaveri on kyllä SM-liigatasolla vahvistus ja kun vielä pääsee suurempaan vastuuseen. Tiedä vaikka tykästyisi niin ykköskenttämiehenä olemiseen, että jäisi pidemmäksikin toviksi. ;)

Ai miten niin asioiden edelle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös