SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 726 155
  • 2 062

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
11 vuotta nuorempi toinen Hämäläinen hoitaisi vähintäänkin yhtä hyvin tuon nelossentterin roolin ja taatusti myös halvemmalla, mutta kai toimistolla tiedetään mitä tehdään.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No johan nyt. Minusta oikein hyvä hankinta, tiedä sitten olenko ihan vatupassi mutta itse muistan Hämäläisen Villen olleen oikein lupaava jannu, pikkuleijonien kapteenistoa ja NHL-varauskin vyöllä, ei noita ison meren taakse varattuja SaiPa-kasvatteja nyt niin montaa ole että voitaisiin päälle sylkeä. Ei nyt sitten ihan NHL-tasoiseksi jannuksi kehittynyt, mutta KalPassa ja Kerhossa oli ihan tekijämies, Narreissa kävi niinku niin usein käy sinne siirtyneillä SaiPa-naamoilla, vajosi massaan ja jäi lopulta muiden ylijäämien seuraksi kulisseihin.

Oikein mielelläni ottaisin jampan Pexxxin rivistöihin comebackia tekemään. Tapa ne Ville, tapa ne kaikki.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se Ville Hämäläinen sinne teille tulee, sopimus mallia 1+1.
 

Don Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huikea Jamppa

No niin, nyt on Sportinkin kausi paketissa, joten kohta julkistettaneen Huikean Jampan sopimus mallia 5+2 Jampan optiolla...

Lähdetta ei ole, tämä on vain omaa "sitähän se minun painajaiseni tiesi" -logiikkaa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hämäläinen

Oli kyllä sysipaska Jokereissa sekä Jortsun että Erkan aikana. Tiedä sitten mistä johtui, mutta jarrukentässä aivan luokaton ja hyökkäyssuuntaan ei mitään annettavaa. Taisi viime kaudella tehdä avausmaaliinsa tyyliin marras/joulukuussa. Täksi kaudeksi kaveri lainattiin/myytin Kerhoon. Toki vanha seura ja pienemmät paineet sekä isompi vastuu voivat sytyttää, mutta jarrusentteriä en kahden vuoden näkemisellä kaverista saa millään - veltto kuin ylikypsä spagetti.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toki vanha seura ja pienemmät paineet sekä isompi vastuu voivat sytyttää, mutta jarrusentteriä en kahden vuoden näkemisellä kaverista saa millään - veltto kuin ylikypsä spagetti.

Juurikin tuollainen veltto kuin ylikypsä spagetti kieltämättä tuli mieleen Villestä tälläkin kaudella niissä peleissä mitä SaiPan tai jonkun muun seuran pelatessa HPK:ta vastaan itse tuli nähtyä. Ville saa nyt kuitenkin mahdollisuuden kasvattajaseurassaan ja toivottavasti käyttää sen hyväkseen. Villen tulon myötä on peliaikaa saavia omia poikia sitten Pulli Jere, Hämäläinen Roope, Hämäläinen Ville, Koho Ville, Leivo Tomi, Löfman Anssi, Mankinen Jesse, Paalanen Ville eli 8 omaa poikaa, joista vakiokokoonpanossa on varmasti ainakin 6 omaa poikaa, joten kyllähän tuo lämmittää mieltä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juurikin tuollainen veltto kuin ylikypsä spagetti kieltämättä tuli mieleen Villestä tälläkin kaudella niissä peleissä mitä SaiPan tai jonkun muun seuran pelatessa HPK:ta vastaan itse tuli nähtyä.
Tuossa saattaa merkitä sekin, että kun alkukausi on toisessa seurassa mennyt penkin alle, niin uutta nostetta ei löydy sitten muuallakaan. Eritoten kun saapuu kesken kaiken, eikä löydä oikein rooliaan porukassa, missä on kehittynyt jo tietyt ketjukoostumukset. SaiPassa Ville pääsee alusta asti mukaan ja verrattuna Jokereihin on varmasti helpompaa löytää se oma tontti.

Toivon totisesti, että VH onnistuisi paluussaan Saimaan rannoille.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jos Ville on hankittu Kiilholman stuntiksi, kelpaa hän minulle. Nuorena kaveri ei kuulemma ollut helpoin mahdollinen luonne, mutta eiköhän elämä ole muuttanut, kun jopa Olli Jokisesta kiekkomaailma kasvatti siedettävän tyypin.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivotaan että tämä ei ole totta. Mielestäni Puurula on jo nähty, eikä todellakaan kaivata takaisin. Mielummin sitten Ullberg ykkösenä, jos parempaa ei ole saatavilla.

Linkki vie jatkoajan keskustelupalstalle, sportin osioon.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Olenkohan minä naiivi, kun vielä ei suuremmin huoleta pelaajahankinnat ja vähäiset tiedot niistä? Ja Hämäläinenkin vaikuttaisi minusta ihan toimivalta hankinnalta Kiilholman tilalle. Kokemusta, ei alle 170 cm pitkä ja liigapelaaja. Ja jos nyt onkin pikkukaupungin huippulupauksena pidettynä teinipoikana ollutkin leuhka ja vaikea luonne, niin luulisi elämän opettaneen yhtä ja toista sen jälkeen.

Jos huhut Salcidon jatkosta pitävät paikkansa, on puolustus ihan hyvässä mallissa. Olisikohan muuten Piipposesta jo ensi kaudella mitään iloa? Maalivahdeista Suomeen paluuta tekeviksi huhuillaan niin paljon sen verran kovia nimiä, että pakostikin on ilman pelipaikkaa jäämässä hyviä liigatason molareita ja eivät ne kaikki varmaankaan halua pitkin Euroopan eri sarjoja lähteä kiertelemään. Luulisi niistä jonkun riittävän SaiPaankin. Kunhan nyt vain mitään puurulaa ei vain jo olisi kiinnitetty.

Jos hyökkäyksen ykkösnimiä tähyillään rapakon toiselta puolelta, niin niitä nimiä jouduttaneen vielä odottelemaan pitkällekin kesään. Suomalaisia kärkihyökkääjiä, etenkään senttereitä, ei taas taida pahemmin SaiPan budjetille olla liikkeellä.

EDIT: Jos tuo Puurula-sopimus pitää paikkansa, niin sitten alkoikin juuri huolettaa ihan huolella. Jos totta, niin ei tässä sitten muu auta kuin pistää sormet ja varpaat ristiin ja rukoilla, että Ullbergin kehitys jatkuu samansuuntaisena ja yhtä nopeana kuin tällä kaudella. Ja ettei 'vain selväksi ykkösveskariksi liigaan suostuva' Puurula liian pahasti vedä herneitä keuhkoihin ja kuse joukkueen muroihin, jos häneltä 'ykkösveskarin paikka' varastetaan.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Todellakin toivon tämän olevan vain huhua ja toteutuessaan vain pahaa unta. Mikäli Puurula tulee niin joutuu kyllä sitten torjumaan kakkosmaalivahtina. Kaikkein mieluimmin näkisin Puurulan SaiPassa Sputnik -Ravintolan puolella kokkina.

Mahtaa olla kalliit nämä ykkösruudun pelaajat kun maalivahti on ainakin toivottavasti ilmainen. Ei pitäisi tietenkään teilata ketään, mutta kausikortteja tuo nimi ei ainakaan tule myymään.

Toteutuessaan nuoren Ullbergin harteille tulossa sitten ykkösveskarin hommat ja paljon pelejä, sillä en vain usko Puurulaan juuri lainkaan! toivottavasti olen väärässä kuten yleensä olenkin :D
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Toivotaan että tämä ei ole totta. Mielestäni Puurula on jo nähty, eikä todellakaan kaivata takaisin. Mielummin sitten Ullberg ykkösenä, jos parempaa ei ole saatavilla.

Myllyniemen höntyily ja ylipelaaminen vei SaiPalta syksyllä useitakin pisteitä. Vuoden vaihteen jälkeen pelasi taas erittäin hyvällä tasolla, mutta ikävä kyllä sarjataulukkoon lasketaan koko kauden pisteet.
Tuollainen säntäilevä pelityyli ei auta joukkuetta lainkaan, päinvastoin lisää kaaosta puolustuspäässä. Jos sieltä markkinoilta löytyy rauhallisemmalla tyylillä pelaavia kavereita niin otetaan yksi sellainen mielummin...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hei, aprillipäivä meni jo... hei...

Jos tämä pitää paikkansa, niin siinä tapauksessa on SaiPan toimistolla puurulat ja vellit sekaisin.
 

Don Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivotaan että tämä ei ole totta. Mielestäni Puurula on jo nähty, eikä todellakaan kaivata takaisin. Mielummin sitten Ullberg ykkösenä, jos parempaa ei ole saatavilla.

Linkki vie jatkoajan keskustelupalstalle, sportin osioon.

Tätä se minun painajaiseni tosiaan taitaa tietää. Jos pitää paikkaansa, niin usko seurajohdon harkintakykyyn menee lopullisesti. Minusta tärkeimmän pelipaikan kohdalla ei voi säästää. Euroja kunnolla tiskiin ykkösmaalivahdin hankkimiseksi!
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin oli joku kommentoinut eräällä palstalla Puurulasta vuonna 2008

Puurula on ollut yleensä parhaimmillaan juuri silloin, kun häneltä ei ole odettu mitään.

Potentiaalia ja lahjakkutta löytyy, mutta otteet heittelevät hyvästä katastrofaaliseen päivän mukaan.


Näin taas kirjoitettiin puolestaan 2011

Puurula masensi KooKoon huippuottelussa

Vaasan Sport haki täyden pistepotin jääkiekon Mestiksen kärkiottelussa Kouvolan KooKoolta maalein 3-0.

Vaasalaisten ykkösnimeksi nousi ottelussa maalivahti Joni Puurula, jonka nollapeli vaati peräti 40 torjuntaa.



Eli suunta näyttäisi olevan ylöspäin :D saahan sitä positiivistakin kaivettua kun oikein kaivamalla rupeaa kaivamaan.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta olisi tyhmää yrittää hankkia joku kallis ykkösmaalivahti kun meillä on kuitenkin suuri tulevaisuuden lupaus, Richard Ullberg. Siinä on tietenkin omat riskinsä kun tiedetään Ullen kokemattomuus ja nuori ikä, mutta ei se esimerkiksi Tuukka Raskia pahemmin haitannut. SaiPan resursseilla täytyy osittain pakon edessä tehdä hieman uhkarohkeita päätöksiä. Ja jos maalívahdin hankinta menee täysin vihkoon, niin ei muuta kuin maalivahtia kiertoon ja uutta tilalle. Ei tämä niin vaikeaa loppujen lopuksi ole.

Näen tärkeänä, että SaiPa saa iskukykyisen ykköskentän. Maalivahti on minun tärkeysjärjestyksessä vasta kolmannella sijalla. Kaksi ykköskentän jamppaa menevät selvästi edelle. Ehkä hullua, mutta näin asian näen.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Voi saisse!

Puurula jäätyi kyllä todella pahasti Sportin ensimmäisissä karsintapeleissä ja taisi joutua sittemmin luukunaukojaksi. Osa meni varmasti pakkienkin piikkiin, mutta silti.

Olisi edes Norja haettu mestiksestä..
Edit: Otetaan sen verran heti takaisin, että hyvä haku siinä tapauksessa, jos Ulle pelaa 4/5 peleistä...
 
Viimeksi muokattu:

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Ei hyvää päivää. Eikö viime kerrasta opittu. Huikeata Jamppaa huhuillaan, että paperi olis buchstabea vaille SaiPassa. Anna mun kaikki kestää.

Kuinka moni SM-liiga ostaa kolmosmaalivahdin?!?! Puurulasta ei oikeasti ole muuhun kuin kolmosveskan koriin. Tän on pakko olla vitsi, jolla Sport-fanit koettaa saada meidän verenpaineen nousuun kun eivät päässeet SaiPaa sysäämään Mestikseen.
 

Don Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi saisse!

Puurula jäätyi kyllä todella pahasti Sportin ensimmäisissä karsintapeleissä ja taisi joutua sittemmin luukunaukojaksi. Osa meni varmasti pakkienkin piikkiin, mutta silti.

Juuri näin. Liikanimensä mukaisesti huikeita pelejä tulee toisinaan, mutta vastapainoksi karmaisevaa hörppimistä ja sekoilua. Tiukassa paikassa jäätyminen on nähty monessa seurassa (esim. Jokereiden pleijarit edellisen SaiPa visiitin jälkeen). Myllyniemen höntyily on pientä Jampan rinnalla. Ulberg on loistavan potentiaalin omaava nuorukainen, mutta ei vielä riittävän valmis ykkösveskaksi. Kyllä hän tarvitsee kovemman luokan kirittäjän.

Voittavan joukkueen top 3:

1) voittava maalivahti (esim. Hovinen)
2) maalinsylkijä (esim. Zaborsky)
3) profiilipakki kovalla piiskalla höystettynä (esim. Söderholm)

Tuohon kolmioon pitää upottaa iso läjä euroja. Pelaajaesimerkeillä tarkoitan tuon tasoisia kavereita. Ymmärrän hyvin, ettei noista kukaan ole saatavilla.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Virmanenkin sanoi Nelonen Prolla justiinsa, että voittavan joukkueen tärkein palanen on kunnon ykkösmaalivahti. Sitten tulee ykkössentteri ja sitten vasta (rightin) ykköspakki. Harvoin Masa on oikeassa ollut, mutta nyt puhui asiaa.

Toivottavasti tuo Puurula-huhu on joku vaasalaisten helvetin huono vitsi. Dubakin kuulostaa hyvältä verrattuna tähän "huikeaan jamppaan".
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ei Puurulasta ykkösvahdiksi todennäköisesti ole, mutta toisaalta Ullberg pelasi jo viime talvena pitkiä pätkiä erittäin luotettavasti ja ensi syksynä mies on taas vuoden kokeneempi. Jos lähdetään siitä että Ullberg torjuu ensi kaudella ykkösenä, niin voihan siihen ajatella kakkoseksi Puurulan tyyppistä arpalippua joka parin katastrofipelin vastapainoksi voi myös omilla huikeilla torjunnoillaan voittaa otteluita?

Sitä paitsi, ehkä Puurula on mainettaan parempi torjuja? Eliteprospectin mukaan Puurulan torjuntaprosentti on miehen aikuisiän peleissä jäänyt alle 90 % ainoastaan kaudella 2007-08, jolloin Puurula pelasi SaiPassa ja Jokereissa. SaiPan maalivahtien torjuntaprosentit ovat viime vuosina aina jääneet 90-91 prosentin luokkaan, ja minä uskon että Ullbergilla on potentiaalia torjua paremmalla prosentilla.

Tässä tilanteessa rahan haaskaaminen varmaan 92 prosentin torjujaan olisi minun mielestäni tuhlaamista. Jos Ullberg pettää/loukkaantuu ja Puurula olisi huono, niin sitten pitää lähteä syksyllä maalivahtikaupoille. Näillä taloudellisilla resursseilla ei vaan ole varaa rakentaa varman päälle play offeihin menevää joukkuetta, joissain kohdissa on pakko ottaa riskiä ja minun mielestäni Ullbergin kakkosveskari on juuri sellainen paikka.

No, täytyy tunnustaa että en ole seurannut Puurulan otteita viime vuosina juuri ollenkaan, mutta kyllä kokonaisedullinen maalivahtikaksikko Ullberg&Puurula sopisi minulle. Edellyttäen että Puurula on halpa ja että säästyvät rahat sijoitetaan ykköskorin hyökkääjiin!
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puurula huhu, Pum!! ammuttu alas. Ei pelaa ensi kaudella meillä. Edelleen toivoisin kokenutta veskaria, joka tyytyy alle puoleen matseista. Uhlberg kykenee kantamaan vastuuta enemmän kuin puolet kaikista otteluista.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelleen toivoisin kokenutta veskaria, joka tyytyy alle puoleen matseista. Uhlberg kykenee kantamaan vastuuta enemmän kuin puolet kaikista otteluista.

Kokemusta löytyisi ainakin Tommi Nikkilältä, joka tilkitsi tällä kaudella Jukureiden maalia. Ikää alkaa jo olemaan, mutta ei 34-vuotias ole maalivahdiksi vielä mikään ikäloppu. Jos halua ja motivaatiota löytyy vielä liigassa torjumiseen, niin hän voisi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto Ullen pariksi.

Eliteprospects.com - Tommi Nikkilä
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös