SaiPa – Ilves su 02.01.2005

  • 5 705
  • 39

kurre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ruotsin torpedokiekkoilijat
Jaahas. Olisi taas sunnuntai-kiekkoa tarjolla. Ketä kiinnostaa? No, se jää nähtäväksi. SaiPa otti turpaan Jypiltä torstaisessa matsissa puhtaasi 5–0. Selittelemisen sijaa ei paljoa jätetty. Paikallaolijoiden kommenttien mukaan SaiPa oli vetelä paska, ja muodostui Jypin kaltaiselle ryhmälle suupalaksi. Kyllä, minua vituttaa se ottelu edelleen.

Ilves puolestaan pelasi Tapparaa vastaan "kotosalla". Ottelu ei tainnut muodostua elämää suuremmaksi, ja pisteet jäivät "kotiin" lukemin 5–2. Ilveksen haikkoutena ja vahvuutena voi tällä hetkellä pitää joukkueen ykkösnyrkkiä. Mikäli pojat jatkavat samaan malliin kuin ovat tähän mennessä pelanneet, tulee SaiPan valmistautua maalintekokilpailuun. Mutta jos tehovitjan saa pidettyä kurissa, voi ottelu muodostua yllättävänkin helpoksi.

SaiPa ei itse itselleen osaa tehdä mitään helpoksi, joten minkäänlaista helppoa matsia ei ole odotettavissa. Mikäli soturimme jatkavat samalla tasolla kuin torstaina jäivät, ei Ilveksellä liene vaikeuksia pisteiden hakemisessa. SaiPalla on tällä hetkellä tasan kaksi ongelmaa: maalienteko ja puollustaminen. Kertonee kaiken tarvittavan SaiPan pelistä.

Mälli varoitteli kovasta kurin palautuksesta viime ottelun lehdistötilaisuudessa. Ei sanoillaan vaan teoillaan. Saa nähdä, onko jätkillä asenne kunnossa peliin lähdettäessä. Yksi tapa herätellä joukkuetta olisi laittaa Kuokkanen maaliin. Sydämestäni toivon, että näin tapahtuu. Nuorella miehellä on ollut aivan liian vähän pelejä tähän mennessä.

Seuratkaa heitä, arvon toverit:

Mr Banham – Ei ole tauon jälkeen tehnyt kuin yhden maalin, sekin rangaistuslaukauksella. Nyt, jos koskaan, kaivataan BamBamin pyssyä.
Mr Hyvönen – Ipan BamBami. Ampunut 14 ottelussa 11 maalia! SaiPan puolustajilla taitavat olla jo vetelät housussa.

Ottelussa on panosta säälipleijaripaikan suhteen, mutta näkyykö se pelin tasossa? Ainoa tapa saada asia selville, on matkustaa Kisapuistoon. Toki voi tyytyä vaikkapa Taurun löpinöihin, ja tätä tapaa joudun ainakin omalta osaltani suosimaan. Kävipähän matsissa kuinka vain, niin täällä tavataan jälkipeleillä.

Edit: vuosiluvut sekaisin
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tänään:

Juha Pitkämäki
(Juuso Riksman)

Kariya-Stefan-Hyvönen
Jääskeläinen-Murphy

Suvanto-Helminen-Peltomaa
Koistinen-Laurila

Luomala-Leino-Vidgren
Rönnberg-Anttila

Tiilikainen-Turunen-Jäminki
Kuoppala-Helenius
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Sunnuntai toivoa täynnä...

Taas elämän ja kuoleman kamppailu Saipalle, tosin niitähän ne on ollut jo jonkin aikaa. Olisiko Mälkiä laittanut ketjua hieman uuteen uskoon surullisen Jyväskylän pelin jälkeen saapa nähdä. Tänään uskoisin että nähdään ihan vauhdikas liikkuva ja taisteleva Saipa. Jos saadaan Ilveksen ykkösnyrkki pidettyä aisoissa voi pelistä tulla mielenkiintoinen taistelu. Toivottavasti hallille tulisi katsojia kohtuullisesti tosin veikkaan että 3000 ihmisen raja voi olla tiukassa. Joka tapauksessa hallille pitää lähteä kannustamaan Saipa voittoon. Veikataan vielä lopputulos Saipa 5 - ilves 3.
Saipan maalit Banham 2, Vänttinen 1, SKyde 1 Sachl 1.

Juha Kuokkanen, Maalivahti
Jarmo Myllys, Maalivahti AK

Petri Kokko, Vasen puolustaja AK
Olli Malmivaara, Oikea puolustaja AK

Timo Hirvonen, Vasen laitahyökkääjä AK
Petr Sachl, Keskushyökkääjä AK
Frank Banham, Oikea laitahyökkääjä AK


Jussi Timonen, Vasen puolustaja
Justin Forrest, Oikea puolustaja

Kalle Kerman, Vasen laitahyökkääjä
Eetu Qvist, Keskushyökkääjä
Tuomas Vänttinen, Oikea laitahyökkääjä


Jussi Pekkala, Vasen puolustaja
Harri Tikkanen, Oikea puolustaja

Teemu Paakkarinen, Vasen laitahyökkääjä
Ville Koho, Keskushyökkääjä
Mika Skyttä, Oikea laitahyökkääjä

Mike Gabinet, Vasen puolustaja
Ossi-Petteri Grönholm, Oikea puolustaja

Ilkka Malkki, Vasen laitahyökkääjä
Ville Viitaluoma, Keskushyökkääjä
Mikko Silvennoinen, Oikea laitahyökkääjä

edit. ketjukoostumus.

Jaahas Kauppinen puuttuu, eipä tullut liiemmin ketjumuutoksia ja Myllys maalissa. Itse odotin Kuokkasta maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Jaahans, Kauppinen sitten niskavaivaisena sivussa, tätähän tässä vielä tarvittiinkin. No ei muuta kuin taistelua kehiin, Hire saattaa sopia tuohon ykköseen ihan mainiosti, ainakin Sachlin kanssa peli on aiemminkin kulkenut.

Jos Kohot saavat Ilveksen tehonyrkin kuriin, niin mahdollisuudet voittoon ovat mielestäni hyvät. Ja SaiPan ylivoiman olisi hyvä toimia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilves on todella paha vastus ja sille häviäminenkään ei välttämättä ole häpeä, mutta... jos SaiPa ei kykene voittamaan tätä ottelua, niin minun mielestäni voidaan jo aika lailla jättää jäähyväiset pudotuspeleille. Toki niitä teoreettisia mahdollisuuksia on sen jälkeenkin vielä pitkään, mutta se vaatii todellista nousua ja voittojen esiinmarssia. Niiden pitäisi alkaa ehkäpä juuri tänään, kun pelataan vuoden ensimmäinen ottelu. Tärkeä ottelu.

Jos tämä nyt hävitään, niin itse arvaan että pudotuspelejä ei todellakaan nähdä tälläkään kaudella Lappeenrannassa. Tietenkään en lakkaa kannustamasta tai iloitsemasta SaiPan tulevista voitoista, kun niitä tulee, mutta suhtaudun hyvinkin epäluuloisesti joukkueen nousumahdollisuuksiin. Olen kyllä varma siitä että taistelemaan SaiPa tulee kauden loppuun saakka, kuten tähän saakka. Sille annan arvoa.

Illemmalla ollaan viisaampia sen kaiken suhteen.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ilves lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkana sekä minun että Veikkauksen mukaan. Jos matsi on tärkeä SaiPalle ylipäätään pleijareita ajatellen niin yhtä tärkeitä pisteet ovat Ilvekselle jos ja kun joukkue yhä pelaa runkosarjan kuudennesta sijasta.

Maalivahtiin, valmentajaan ja varsinkin joukkueen ykkösvitjaan on sen verran luja luottamus, että veikkaan Ilveksen vievän kaikki kolme pistettä Tampereelle lukemin 4-1.
 

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
Ai Wittu pojat! 18min ja 0-3. Nähtävästi jyppi matsin jälkeen on luovutettu tämä kausi. Kiitos ja näkemiin! Parempaa onnea jälleen ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No niin

0-3
Hyvönen(Stefan, Koistinen) AV
Tiilikainen (Turunen)
Murphy(Kariya, Stefan)

Jamo saa tarpeekseen.

Eipä taida "pyhiä" saada Saipa kiinni. Hyvönen on tehnyt 12 maalia 15 ottelussa. Harvinaista nähdä tälläinen suomalainen "pyssy". Maalintekijöitä ei koskaan ole tarpeeksi, mutta yleenshän nämä nykyään ovat "banhameja" . Nyt kotimaisia "snipereitä" on ollut ilahduttavan laajalti (Tuominen, Saarela, Kuhta, voutilainen, Nurminen). Perusvarmojen onnistujein lisäksi on tällekaudelle saatu laajuutta suomalaiseen maalintekoon, mutta kyllä tuoHannkesen saldo on aika mykistävä. Niinhä se tais olla ruotsinmaallakin alkuksi, joten saas nähdä kuinka kauan tätä jatkuu...
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Voi perse! Taitaa olla SaiPan kausi pikkuhiljaa siinä... Mikään ei kuulemma oikein suju. Millonkohan Jamo lähtee taas Ruotsiin?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti stuba
Jos Kohot saavat Ilveksen tehonyrkin kuriin, niin mahdollisuudet voittoon ovat mielestäni hyvät. Ja SaiPan ylivoiman olisi hyvä toimia.

Voin kertoa lohdutuksen sanoina (vaikkeivat ne varmaan paljon lohdutakkaan), että tätä Ipan ykköstä on monikin joukkue koittanut saada ykköskentällisillään kuriin, mutta ei ole useinkaan onnistunut.

Tällä hetkellä näyttää näillä silmillä peli hyvältä ja uskon, ettei tämä pahaksi käännykkään. Hienoa, että uusin vahvistuksemmekin sai heti toisessa pelissä maalitilinsä avattua.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Vilpittömän sääliksi käy 39-vuotiasta Myllystä, mielestäni edelleen koko uraa ajatellen Suomen kaikkien aikojen parasta maalivahtia. Tämä oli toki vain yksi ottelu, mutta kuluvaa kautta tarkastellessa ei voi välttyä ajatukselta, ettei taida Jamosta olla enää SM-liigatason joukkuetta kantamaan.


Enpä tiedä miehen motiiveista mitään, mutta ulkopuolelta tarkasteltuna näyttää ainakin tällä hetkellä siltä, että upea ura olisi voinut päättyä komeamminkin, jos/kun tämä jää hänen viimeiseksi kaudekseen.



Ranger
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tämä on aika tuskallista. Väkisinkin alkaa olla tappiomieliala vallalla koko kauden suhteen. Kaikki kunnia joukkueelle, taistellut ja raatanut ja tehnyt varmasti hitosti töitä koko kauden, mutta tulokset ovat varsin laihoja. Tahdon uskoa ja ajatella että tulokset tälläkin miehistöllä voisivat olla lohduttavammat ja paremmatkin.

Enää tässä tuskin voisi muu pelastaa kuin kaksi hyvää pelimiestä tuomaan sitä jotain pientä, mutta tärkeää jonka avulla tiukat ottelut käännettäisiin parhain päin. Tämä ryhmä ei siihen vain pysty, pakko se on todeta. Nyt viimepeleissä ei tunnuta edes pystyvän pitämään pelejä tiukkoina ja eroiltaan marginaalisina, vaan koko juttu repeää kuin railo ja uppoaa kuin laho laiva. Toivottavasti mennään jatkossa edes vähän parempaan suuntaan noin pelillisesti...

Noh, pelastavia miehiä tuskin on siis tulossa ja tällä miehistöllä mennään eteenpäin.

Vielä on tätäkin matsia jäljellä, mutta jo tässä uskaltaa puhua...
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
No niin, 5-0 voitto ja todella tärkeät kolme vieraspistettä Ilvekselle. Tänään tehokkaimpina Murphy 1+1, Tiilikainen 1+1, Stefan 0+2 ja Turunen 0+2. Ja Hyvönen ja Kariya pisteille tottakai myös joten ihan hyvältä hyökkäyspuoli näyttää.

Pitkämäelle 38 torjuntaa, joten hyvässä vireessä Taube on parin viimeisen pelin perusteella.

Jokerit näyttää myös avustaneen tupsukorvia tänään sarjataulukkoa silmällä pitäen.

Tästä on hieno jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Viestin lähetti Takkuturkki
Jokerit näyttää myös avustaneen tupsukorvia tänään sarjataulukkoa silmällä pitäen.

Niin myös Pelicanes joka vei Ässiltä kolme pistettä! Jes Jes Jes!
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Just näin.

+ SaiPan alivoiima jopa mykistävänkin tehokasta. Ilves ei päässyt ollenkaan paikkoihin kun SaiPan aktiivinen neliö ei antanut rauhaa.

- Ylivoima. Tehotonta pyörittämistä. 5v3 ylivoima todella mielikuvituksetonta
- Viimeistely. Banham meinasi hajottaa mailan pleksiin kun mikän ei onnistunut. Ei onnistunut kukaan muukaan
- Keskialueen puolustus. Missä pakit, kun Ilves pääsi jatkuvasti pitkillä avauksilla ylivoimahyökkäyksiin?

Näillä eväin joukkue häviää suurinumeroisimmin kotiottelunsa koko kaudella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Satellite

- Viimeistely. Banham meinasi hajottaa mailan pleksiin kun mikän ei onnistunut.
Tais käydä tosiaan niin, että vanha kunnon maajoukkuekirous näytti kyntensä SaiPalle jälleen ja maajoukkuekomennus teki Banhamilla vain huonoa. On se kerta kaikkiaan vaan kummallista.
 

siesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Hahaha. Onneksi olen monen tuhannen kilometrin paassa Kisapuistosta, muuten saattaisi vituttaa jopa viela enemman.

Tilastojen perusteella Pitkamaella on hommia riittanyt mutta se SaiPan suurin ongelma on aina ja edelleen maalintekeminen.

Alkaa olla SaiPan kausi kaytannossa paketissa, niin pahalta kuin se kuulostaakin.
 

Kiwwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
- Banham kerran kokonaan läpi ja pari kertaa puolittain läpiajossa, ei maalia.
- Bobi Pekkala & Harri Tikkanen eivät ole SM-liiga tason pakkeja. Ensin mainuttu ei osaa syöttää omilleen sitten ollenkaan. Täysin älyttömiä pitkiä kiekkoja taas parit vaihteeksi. Jälkimmäistä vietiin taas kuin litran mittaa puolustuspäässä. Kirsikkana kakussa nämä kaverit pelaavat vielä samassa parissa.
- Kermanilla pari kertaa tyhjä maali edessä mutta eipä osunut edes kiekkoon.
- Saipan ylivoima täysin sekaisin.
- Ilves lopetti pelaamisen ensimmäisen erän jälkeen, ja silti SaiPa ei saanut mitään aikaiseksi.
- Tarttis saada maskia tai sivuttaisyöttöä, jokainen SM-liiga tason veskari koppailee suorat vedot kiinni.

+ Malmivaaralta taas hyvää peruspeliä, en huomannut virheitä.
+ Skytän kentälliseltä välillä hyvää pyöritystä, tehot vain puuttuivat.
+ Ringbummi vihelsi ihan ok.
+ SaiPalla oli yritystä loppumetreille asti.
+ Ilvekseltä hienoa peliä ensimmäisessä erässä, esim. 0-3 maalissa kiekko kulki nätisi mieheltä toiselle pienillä syötöillä.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh huh

Kyllä oli hirveätä katseltavaa. SaiPa tasaista huonoa massaa ja Ilveskin teki vain sen mitä täytyi.
Kyllä tuotteessa (SaiPassa) on jotakin pielessä, kun parhaimmat elämykset saa erätauolla Sputnikissa tai lihapiirakkaa mutustaen.
SaiPa ei esittänyt kentällä mitään... ei taklauksia, ei maaleja, ei hienoja kuvioita, ei haamupelastuksia, ei kertakaikkiaan mitään. Tätäkö on se kuuluisa moderni tahtokiekko?!?!

Ps. Banhamkin on lopettanut lämäreiden kylvämisen
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Kitkerä tappio tuli. Kumpikin joukkue puurti aika tasavahvasti, mutta Ilves teki paikoista maalit ja Pitkämäki pelasi totutun hyvin. Ei SaiPan maalivahtipeliäkään oikein voi syyttää. Ilves sai pelattua hyviä paikkoja ja rankaisi sitten niistä. SaiPakin yritti kovasti, mutta peli meni sähläämiseksi ja selkeys puuttui. Jotenkin heti Ilveksen toisen maalin jälkeen tullut kolmas maali taisi olla liikaa henkisesti; takalukko päälle ja peli puurtamiseksi. Paikkoja oli SaiPalla etenkin toisessa erässä vaikka kuinka moneen maaliin, mutta tänään ei vain pomppinut. Vaikka Ilves pelasikin hyvän vieraspelin, niin numerot hiukan mairittelevat Ilvestä suuruudellaan.

Mutta tälläistä tämä on. Maalit ratkaisevat, ei se kumpi pyörii enemmän kulmissa. Tuntuu että SaiPalla on tällä hetkellä henkinen lama päällä. Lukko-voitto antoi lupauksia, mutta kaksi 5-0 -tappiota ovat olleet kylmä suihku.

Tämä peli olisi SaiPan todellakin pitänyt voittaa. Kaikki kunnia kuitenkin Ilvekselle joka teki mitä vieraissa pitääkin; varmaa puolustusta ja paikoista maalit.

Viestin lähetti Ted Raikas
Tais käydä tosiaan niin, että vanha kunnon maajoukkuekirous näytti kyntensä SaiPalle jälleen ja maajoukkuekomennus teki Banhamilla vain huonoa. On se kerta kaikkiaan vaan kummallista.

Niinpä. Banhamhan ratkaisi ottelun Lukkoa vastaan 5 päivää sitten. Edes Banham ei voi osua joka päivä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Kiwwo
+ Malmivaaralta taas hyvää peruspeliä, en huomannut virheitä.

Malmivaara aiheutti 0-2 -maaliin johtaneen aloituksen omaan päähän hirveällä hätäilyllä. Ilveksen pelaajat olivat lähdössä vaihtoon, SaiPalta Sachl ja Banham kärkkymässä syöttöä, Malmivaara vetää silmät kiinni hätäisen kovan päätyyn näiden välistä.
 

Kiwwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Murmeli
Malmivaara aiheutti 0-2 -maaliin johtaneen aloituksen omaan päähän hirveällä hätäilyllä. Ilveksen pelaajat olivat lähdössä vaihtoon, SaiPalta Sachl ja Banham kärkkymässä syöttöä, Malmivaara vetää silmät kiinni hätäisen kovan päätyyn näiden välistä.

Enpä tuollaista hätäpurkua huomannutkaan. Pekkalahan pisti tuollaisia varmaan kolme kappaletta. Siltikin pistäisin sen maalin Viitaluoman piikkiin kun hävisi aloituksen niin totaalisesti. Muutenkin mitä näitä SaiPan pelejä on seurannut niin aloitukset eivät tunnu sujuvan. Liian monta kertaa vastustaja on päässyt rokoittamaan keltapaitoja suoraan aloituksesta. Vastaavasti toisinpäin ei taida olla montaa kertaa käynyt(?). Pelin lopussa Banham rupesi ottamaan aloituksia kun Sachlilta ei homma sujunut.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Erinomaista, että onnistumisia tuli edellisiä otteluita tasaisemmin eri ketjuille, vaikka ykkönen jälleen kerran kaiketi paras ja tärkein olikin. Tiilikainenkin kokosi makoisat tehot jo toisessa pelissään. Myös Pitkämäen joulutauon jälkeinen huippuvire on kevättä ajatellen ehdottomasti huojentava uutinen. Toivottavasti Pelicansin täysi pistepotti Porista oli kaikesta huolimatta keskiviikkoa varten tarpeellinen varoitus.

Murphy valtasi muuten "oman paikkansa" puolustajien pistepörssin kärjessä.


Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös