SaiPa - Ässät, 19.2.2004, Lappeenranta

  • 5 735
  • 59

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Murmeli
Sinun mielestäsi sen sijaan kaikki tuomarit viheltävät Lappeenrannassa erinomaisesti.

No se siitä, itse en ota kantaa tuomarilinjaan tai ottelun tapahtumiin. Pistän vain linkin polvitaklaukseen.

http://www.murmeli.com/stuff/19022004-c.mpg
Kiitos linkistä. Itsekin epäilin hiukan tuota tuomiota, kun asiasta niin hiillostuttiin paikan päällä. Mutta linkistä näkee selvästi miten keltapaitainen kaveri venyttää jalkansa Bergeronin eteen joten polvitaklaus on selviö. Kuitenkin ehkäpä kakkonen olisi riittänyt tästä, jokatapauksessa selvä jäähy...
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nähnyt Nevalainen-Bergeron-tilannetta kunnolla pelissä. Näytti täysin harmittomalta, mutta video osoittaa selvästi Nevalaisen taklaavan polvella. Lisäksi tilanne näyttää valitettavasti tahalliselta (toivottavasti näin ei ole).
Peli oli sellaista kuten osasin odottaakin, eli tasaista tuhraamista. Taisi jäädä viimeiseksi reissuksi Kisapuistoon tänä keväänä.
Vaikka SaiPan mahdollisuudet ovat menneetkin, niin silmiin pisti pelaajien uhrautuminen kiekon eteen itseä säälimättä. Ihailtavaa (onneksi edes jotain) taisteluhenkeä.
Laaksonen puhalsi ihan hyvin. Turha tuomarista on itkeä.
Ässistä vielä sen verran, että jos playoffeihin pääsee, niin noutaja tulee tuollaisella pelillä heti. Niin tuskaiselta se näytti. Voitto oli kuitenkin täysin ansaittu.
 

Hannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Selvältä polvitaklaukselta tuo N-B tilanne videon perusteella näytti. Ihmetyttää vaan, miksei Laaksonen itse nähnyt tapahtumaa kunnolla, vaikka oli vain muutaman metrin päässä Nevalaisen takana, pelaajien luistelulinjalla. Räpyttelikö Tom-boy kenties silmiään juuri ratkaisevalla hetkellä vai tavasiko hän mainoksia kaukalonlaidasta?
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Kyllähän tuo selvä polvitaklaus oli..
Suotta toisessa päässä olleena sanoin tilanteen olleen "arvotuin jäähy koko kautena".. enemmän kai annoin tuomareiden säätämisen vaikuttaa mielipiteeseeni.. tuomion antaminen kesti nimittäin kohtuuttoman kauan..

Saipalle tunnustus, taistelua löytyi. Kaksi erää katsoneena voi kyllä todeta, ettei se kiekko mene maaliin ellei sitä sinne "vittu nyt teen maalin"- asenteella laiteta..
Mutta kuten yläpuolellani istunut vanhempi herrasmies asiantuntevasti sanoi: "ei junioreiden paikka ole miesten joukkueessa heittämässä kiekkoa päätyyn, vaan oman ikäisissään pelaamassa vastuullisessa asemassa kiekollista peliä".
Se että miesten peleissä liian kovassa vauhdissa kerran vaihdossa roiskaiset kiekon neljä metriä eteenpäin ei kehitä ketään. Se lienee Saipa-osiossa useamminkin todettu. Noksu on oikeassa paikassa, mutta moni muu kuuluisi vielä vain ja ainoastaan A-junioreihin..
Pistää vaan miettimään, kuinka monta junioripelaajaa tämän kauden "pakkopeluutus" tuhoaa. Kaikilla ei ole vielä eväitä liigaan ja kun on pakko pelata, voi oma kehitys kärsiä.. pelkkä ympyrää pyöriminen kiekon perässä ei kehitä pelaajaa kuin yhteen suuntaan. Ja se suunta on neloskentän kädetön ja pelikäsityksetön jämämies. Vauhti on kova ja mihinkään ei osu, pää pyörii ja omissa soi..

Mutta näillä on pakko pyristellä loput muutamat pelit..
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Myönnetään, kyllä siinä Nevalainen polvea käytti. Enemmän vain ihmetyttää tuo Bergeronin touhu. Kovin oli tuskallisen näköinen loukkaantuminen, mutta silti mies luisteli heti aivan normaalisti eikä ollut hetkeäkään ns. pois pelistä.
Toivolan kommentti radiossa huvitti. Bergeron "sai puujalan ja linkutellen taisteli kolmannen erän läpi".

Eipä siltä näyttänyt. Tekipähän vielä voittomaalin.

Hyvä taistelu SaiPalta, tuntui että tämä olisi voinut olla SE peli joka voitetaan, mutta eipä sitä peliä taida tänä keväänä tulla.

Pelaajista voisi nostaa esiin SaiPasta Kolehmaisen ja Hanan. Kolehmaisen kikat olivat melkoisen komeat, ja Masa taisteli puolustuksessa todellakin esimerkillisellä tavalla.

Ässien ehdoton ykkönen oli Langkow. Todella hyviä torjuntoja, ja pelasti kolmannen erän alussa monta varmaa paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Pakkopisteet Poriin

Todellakin. Ässät otti todelliset pakkopisteet SaiPalta pitäen samalla playoff-haaveet yllä. Ottelu oli joukkueiden sarjasijoitukseen nähden todella iloista peliä ja vauhtia + vaarallisia tilanteita ei puuttunut juuri missään vaiheessa.

Molemmat joukkueet esittivät iloista hyökkäspeliä, joskin pikkuisen puolustuksen kustannuksella. Molemmissa päissä maalivahdit hoitivat leiviskänsä hyvin. Tosin alussa Juha Kuokkanen pikkuisen pomputteli kiekkoa ja oli jotenkin epävarmanoloinen, mutta muutaman näyttävän kopin jälkeen myös hän oli maalillaan hyvä eikä Ässien maaleja miehen piikkiin voi juuri laittaa.

Viestin lähetti The Rock
Ottelun ratkaisupelaajina tullaan varmasti näkemään varsinkin Ässistä Scott Langkow, Kivenmäki-Bergeron-Korpisalo -vitja sekä pirteästi pelistä toiseen pörräävä Teemu Virkkunen. Eräs mielenkiintoinen pelaaja tulee myös olemaan muuan Pasi Nielikäinen.

Ennustukseni ottelun ratkaisupelaajista kävivät melkein prikulleen toteen joskin listastani unohtui jälleen esimerkillisesti raatanut Pasi Tuominen. Muuten tuossa mainitsemassani listassa kaikki Ässien ratkaisupelaajat olivatkin. Langkow torjui lähes kaiken ja oli muutenkin maalillaan todella varmanoloinen ja miehestä näki, että itseluottamus on palannut. Kivenmäki-Bergeron-Korpisalo -ketju juoni todella arvokkaan voittomaalin ylivoimalla ja sitten vielä alivoimalla lopetti SaiPan viimeisetkin pyristelyt. Teemu Virkkunen oli myös todella hyvä ja mies jaksoi raastaa tuttuun tyyliinsä kakkosketjun laidassa tehden samalla messevät 1+1 tehot.

SaiPasta silmääni pisti Nielikäisen Pasin otteet sillä nyt mies keskittyi siihen mitä parhaiten osaa eli taklausten jakelemiseen ja likaiseen duunarintyöhön, joka poikikin SaiPan ainokaisen. Todella mukiinmenevä esitys tältä melkeimpä kaikkien halveksimalta pelimieheltä. Ehkäpä jotain onnistuneesta pelistä kertoo se tosiseikka, että Pasi oli jäällä SaiPan hakiessa tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla.

Ottelun tuominneesta Tom Laaksosesta voi olla montaa mieltä. Alussa varsinkin mieheltä jäi viheltämättä ainakin 3 päivän selvää Ässäjäähyä ja aivan kuin kotiyleisön kiusaksi, laittoi mies SaiPalaisen varsin epäselvästä tilanteesta ensiksi istunnolle. Tosin Laaksonen näki myös kerran Ässäläisenkin ensimmäisessa erässä rikkovan joten jäähyt menivät ensimmäisessä erässä tasan 1-1. Maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty, mutta varsinkin Ässillä oli pari sellaista paikkaa mistä kiekko olisi pitänyt toimittaa verkon perukoille.

Toisessa erässä Laaksonen oli sitten päättänyt ratkaista pelin lopullisesti. Mies passitti erän puolivälin jälkeen SaiPalaisia jäähylle oikein urakalla. Osa jäähyistä tuli aiheesta ja osa enemmän kuin epäselvistä tilanteista. Ässät pääsi pelaamaan lähes putkeen 6 minuuttia ylivoimaa, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Aivan Petr Sachlin rangaistuksen lopussa Ässät sai kunnon mylläkän päälle ja siitä seuranneesta laukauksen riparista Teemu Virkkunen taisteli Ässät 0-1 -johtoon tasakentällisin sillä Sachl oli hetkeä aikaisemmin vapautunut rangaistujenpenkiltä jäälle.

Sitten tapahtui tämä mieliä kuohuttanut tilanne josta SaiPan Kimmo Nevalainen sai 5+20min polvitaklauksesta ja komennuksen suihkun puolelle. Tilanne meni suurinpiirtein niin, että Ässien ykkösketju sai jonkinlaisen pyörityksen SaiPan alueelle heti johtomaalin jälkeen, mutta menettivät kiekon SaiPan pakeille joskin kaikki hyökkäjät lähtivät karvaamaan kiekkoa takaisin Ässille. Varsinkin Martin Bergeron lähti ahnaasti SaiPa-pakin päälle luistelemalla maalin edestä jolloin Nevalainen luisteli vastaan ja miesten jalat osuivat pahannäköisesti yhteen jonka seurauksena Bergeron jäi jäähän makaamaan pitelemällä polveaan. Aluksi näytti siltä ettei tilanteesta tule jäähyä ja päätuomari Laaksonenkin kävi Bergeronille näyttämässä, että ylös ylös jotta peli pääsee jatkumaan. Mies tuli kuitenkin jostain syystä toisiin ajatuksiin yht äkkiä ehkä johtuen Ässäpelaajien ja vaihtopenkin kovasta protestoinnista ja linjatuomareiden mielipiteistä tilanteesta ja mätkäisi sitten Nevalaiselle 5+20min polvitaklauksesta.

Viestin lähetti Bauer
Enemmän vain ihmetyttää tuo Bergeronin touhu. Kovin oli tuskallisen näköinen loukkaantuminen, mutta silti mies luisteli heti aivan normaalisti eikä ollut hetkeäkään ns. pois pelistä.
Toivolan kommentti radiossa huvitti. Bergeron "sai puujalan ja linkutellen taisteli kolmannen erän läpi".

Tuomarien jutellessa toimitsija-aition edessä, joku Ässäpelaaja (en muista kuka) auttoi Bergeronin jäästä ylös ja lähti tukemaan miestä kohti vaihtoaitiota. Bergeron kuitenkin päätti itse kokeilla jalkansa kestävyyttä ja otti pienen liu'un ennen vaihtopenkkiä jääden tuskainen ilme kasvoillaan nojaamaan laitaan vaihtopenkin edessä. Kun Laaksonen julisti tuomionsa muuttui Bergeronin ilme kuin salamaniskusta ja mies samantien huikkasi Mika Toivollalle jotakin samalla vinkaten hänelle silmää. Sen jälkeen molemmat nauroivat ja Bergeron luisteli aloitukseen ja pelaamaan ylivoimaa aivan kuin mitään ei olisi käynytkään jalalle. Vielä erän päätyttyäkin Bergeron & Toivola naureskelivat "jotain" asiaa mennessään kohti pukukoppeja. Pakko myöntää tähän väliin, että kyllä vanha kettu näköjään konstit osaa sillä ainakin minulle tuli siinä tilanteessa mieleen se tosiasia, että Bergeron näytteli koko homman siihen asti kunnes kuuli SaiPalaisen tuomion. Mitä tuohon nyt sitten kommentoisi? Ehkä paremmin kommentiksi käy erään SaiPafanin tokaisu Bergeronin tehtyä ylivoimalla Ässien johtomaalin 1-2: "Katos, vammanen teki sitten maalin." Tuohon ei paljon tarvitse lisätä. (Allekirjoittanut istui Ässien vaihtoaition takana joten näkökenttä oli varsin selkeä siitä mitä vaihtoaitiossa ja sen edessä tapahtui tuon polvitaklauksen aikana). Sitä en kiellä etteikö Nevalainen taklannut polvella Bergeronia. Mies vain olisi voinut hoitaa teatterinsa tyylikkäämmin ja olla pois edes yhden vaihdon, sääntäämättä heti aloitukseen kun jäähy kuulutettiin Kisapuiston ämyreistä.

Kolmas erä oli muuten alun pitkää erikoistilannepelaamista suht tasainen joskin mentiin melkeimpä SaiPan tahdissa ja olikin melko oikeutettua, että joukkueen kova työ palkittiin maalin muodossa jonka viimeisteli Ville Koho kovan maalinedushässäkän päätteeksi. Hetki tästä maalista SaiPa sai oivan tilaisuuden ratkaista peli kokonaan, mutta joukkue ei pystynyt käyttämään Jarkko Gladin rangaistusta hyödykseen ja tästä seurasi se, että Ässät sitten Bergeronin sivalluksella ratkaisi heti perään saadulla ylivoimalla ottelun itselleen. Lopussa Ässät pääsi vielä kaunistelemaan lukemia tyhjiin Jari Korpisalon ja Pasi Tuomisen toimesta ja näin ollen loppulukemat kirjattiin 1-4.

Voitto oli todella tärkeä ja helpottava Ässille, mutta iltaa pikkuisen synkensi tieto Jyväskylästä jossa kerrottiin JYPin voittaneen IFK:n kotonaan 3-1. Ero edelleen 3 pistettä, mutta taistelu jatkuu molempien joukkueiden osalta lauantaina tiukoilla matseilla.

Tähän lopuksi vielä on aivan pakko ylistää herraa nimeltä Jari Korpisalo. Mistä SM-Liiga saa samanlaisia persoonia lisää kun mies päättää jonain päivänä ripustaa hokkarit naulaan? Korppi osaa kyllä todellakin ottaa fanit huomioon ja kävi kaikkien kättelyiden sun muiden jälkeen kiittämässä ottelussa olleita Ässäfaneja laidan vieressä. Ja se mikä allekirjoittaneen mieltä lämmittää erityisesti on sellainen pikkujuttu, että satuin vielä siinä huutamaan Korpisalon jo kääntyessä kohti kaukalonovea: "Hyvä Korppi!" ja heilutin kättä miestä kohti. Ja kappas, Korppihan kuuli tämän ja kääntyi minua kohti (seisoin laidan vieressä, pleksin takana toisella puolella kenttää kuin missä Korppi oli) ja tuuletti takaisin. Näin pienistä asioista voivat jääkiekkoilijat saada faninsa todella onnellisiksi.

Taistelu jatkuu ja toivottavasti Ässät jatkavat positiivista menoaan kotihallissaan lauantaina kun vastaan luistelee toinen korttipakkajoukkue, Jokerit.

Kiitos Ässät voitosta. Oli jälleen kerran todella onnistunut reissu Lappeenrantaan. Ja kiitos Korppi (Arvostuksesi kasvaa silmissäni lisää, jos se nyt enempää voi enää kasvaa)!

PORI JYLLÄÄ!!!

EDIT: Meinasi vallan unohtua eräs asia, joka tuli mieleeni jo pelissä ollessani.

Viestin lähetti The Rock
Pienenä knoppina lopuksi sellainen yksityiskohta, että kun allekirjoittanut oli viimeksi Kisapuistossa SaiPa-Ässät -peliä katsomassa, päättyi kyseinen mittelö 1-3 -lukemin vieraille. 1-3 maalin viimeisteli muuan #44 aivan parhaasta maalintekosektorista kahden metrin säteeltä maalista. Tosin SaiPan maalivahti oli silloin jo poissa maalilta joten Mara sai laittaa limpun tyhjiin. Maali sekin, joka tapauksessa. Eli onko paikallaoloni jotenkin enne sille, että Bergeron onnistuisi taas huudattamaan Ässäfaneja?

Ja Marahan teki sen maalin. Ai, että tuntuu hyvältä olla oikeassa tällaisessa asiassa. Enkä usko, että Arskakaan pisti ollenkaan pahitteeksi huomatessaan tekstiteeveestä Ässien 1-2 -voittomaalin ylivoimalla viimeistelleen #44 Martin Bergeron. Ja aivan, se maali tuli nimenomaan parhaalta maalintekosektorilta n. kahden metrin säteeltä maalista nopealla rannekudilla Kuokkasen längistä verkonperukoille.
 
Viimeksi muokattu:

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Re: Pakkopisteet Poriin

Sitten tapahtui tämä mieliä kuohuttanut tilanne josta SaiPan Kimmo Nevalainen sai 5+20min polvitaklauksesta ja komennuksen suihkun puolelle. Tilanne meni suurinpiirtein niin, että Ässien ykkösketju sai jonkinlaisen pyörityksen SaiPan alueelle heti johtomaalin jälkeen, mutta menettivät kiekon SaiPan pakeille joskin kaikki hyökkäjät lähtivät karvaamaan kiekkoa takaisin Ässille. Varsinkin Martin Bergeron lähti ahnaasti SaiPa-pakin päälle luistelemalla maalin edestä jolloin Nevalainen luisteli vastaan ja miesten jalat osuivat pahannäköisesti yhteen jonka seurauksena Bergeron jäi jäähän makaamaan pitelemällä polveaan. Aluksi näytti siltä ettei tilanteesta tule jäähyä ja päätuomari Laaksonenkin kävi Bergeronille näyttämässä, että ylös ylös jotta peli pääsee jatkumaan. Mies tuli kuitenkin jostain syystä toisiin ajatuksiin yht äkkiä ehkä johtuen Ässäpelaajien ja vaihtopenkin kovasta protestoinnista ja linjatuomareiden mielipiteistä tilanteesta ja mätkäisi sitten Nevalaiselle 5+20min polvitaklauksesta.



Tuomarien jutellessa toimitsija-aition edessä, joku Ässäpelaaja (en muista kuka) auttoi Bergeronin jäästä ylös ja lähti tukemaan miestä kohti vaihtoaitiota. Bergeron kuitenkin päätti itse kokeilla jalkansa kestävyyttä ja otti pienen liu'un ennen vaihtopenkkiä jääden tuskainen ilme kasvoillaan nojaamaan laitaan vaihtopenkin edessä. Kun Laaksonen julisti tuomionsa muuttui Bergeronin ilme kuin salamaniskusta ja mies samantien huikkasi Mika Toivollalle jotakin samalla vinkaten hänelle silmää. Sen jälkeen molemmat nauroivat ja Bergeron luisteli aloitukseen ja pelaamaan ylivoimaa aivan kuin mitään ei olisi käynytkään jalalle. [/B]




Niin..tämä häiritsee minua suunnattomasti (lue vituttaa) eurooppalaisessa fudiksessa jossa tämä on yleistä. Eikö näitä vitun pellejä saada mitenkään kuriin ??? Itketään jäällä, kunnes vastustaja saa komennuksen suihkuun ja kuin salamana taivaalta tämä tuskallinen kipu häviää. Ei vittu mitä saatanan ääliöitä. Ehkä se on oman joukkueen edun mukaista, mutta luulisi näiden ammattilaisten omaavan jonkin näköistä ammattiylpeyttä. Näemmä olin taas väärässä. Itse tilanne näytti videolta aikas pahalta, mutta se ei kuitenkaan vähennä tämän ööö...miten sen nyt nätisti sanoisin...neidin esityksen paheksuttavuutta. Jos sattuu, niin sattuu....silloin ei todellakaan mennä seuraavaan aloitukseen pelaamaan. Jotain rotia tähänkin olisi saatava.




Edit: Joku sääntönikkari voisi valaista onko tuomareilla tai kurinpitäjillä mahdollisuutta puuttua näinkin räikeään näyttelemiseen ?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös