Ryan Zapolski Lukkoon

  • 291 945
  • 1 286

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Pääasiassa pelanneista maalivahdeista päästettyjen maalien keskiarvossa 9. (2,21 parhaalla 1,85), torjuntaprosenteissa 14. (91,65 parhaalla 93,61), voittoprosenteissa 5. (59 tasan, parhaalla 63,51) ja nollapelejä toiseksi eniten.

Ei tämä häikäise ja parantamisen varaa on (kaikilla) mutta että "melkoisen kurjaa luettavaa"?

Eipä tuossa mairitellut kuin 0-pelit. Kiitos kuitenkin tästä.

Nyt sä Zalmonella aivan selvästi (taas) vääristelet asioita omaksi eduksesi. Jos luet keskustelun kulun tuolta edellissyksyltä niin kirjoittajat Walrus21 ja Jyty eivät puhuneet sanallakaan mistään torjuntatyylistä vaan nostivat torjuntatilastoja esiin yrittäessään vääntää sinulle rautalangasta, että ihan hyvin on mennyt maalivahdilla tilastojen(kin) valossa. Sen sijaan sä kuittasit tilastot melko kattavalla 'ne ei kerro juuri mitään'-kommentilla ja aloit itse julistaa mielestäsi vääränlaisesta torjuntatyylistä.

Enkä mä näitä vuoden takaisia kaivele ilostani tai ilkeyttäni. Ne vaan osoittavat kuinka kujalla olet ollut jo tuolloin ja kyllähän hyvän keskustelun siemen on siinä, että pystyy tulemaan ripauksen vastaan omista luutuneista pakkomielteisistä mielipiteistä. Ja on tullut selväksi, et pysty.

Ei nyt tainnut oikein valjeta...

Siis tuolloin puhe oli kiekkojen sylkemisestä eteen joka oli kritiikin alla kun mies ei saanut mitään kopattua tai suljettua. Näin ollen tätä kun ei tilastoida joten näin ollen tilasto ei kerro kaikkia maalivahdin torjunta-kyvyistä.

Kuitenkin se, että satuilet joitain viime kauden asioita tänne, kertoo myös sinusta aika paljon. Vai tulisiki minunkin kritisoinneissa verrata Zapolskin tekemistä viime kauden peleihin?

Aika hyvin sä vedät...

Tässähän tää kommunikaatio-ongelma nyt varmaan kaikkein konkreettisimmin kiteytyy. Kokonaiskuva ei näyttele niin suurta roolia täällä? Just.

Ja tuossa yläpuolella on Hokkikokin toimesta taas erittäin ansiokkaasti perusteltu perustellun kritiikin näköalaista antamista jne. Lue vaikka joutessas se ajatuksella vielä kerran.

Eli myös sinä et tajunnut sitä, että täällä ketju käsittelee yhtä henkilöä eikä koko joukkuetta. Kiitos tiedosta ja hyvää yötä.
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Jokainen joka on lähtenyt sinun kanssa keskustelemaan pitemmälti on tuonut eri näkökantoja, ehdotuksia, sekä myös faktoja keskusteluun. Sinä leimaat jokaisen vasta-argumentin ymmärtämättömäksi, sokeaksi tosiasioille ja vähättelet heidän mielipiteitä olemattomina. Ainoa fakta minkä olet tuonut pöytää on torjuntatilasto. Tuota tilastoa käytät tilanteen ja ajankohdan mukaan kun se sopivimmin sinun tulkinnoille soveltuu. Laitatko kerrankin faktoja etkä vain vänkää vänkäämisen ilosta vastaan.
Kritiikkiä on otettu vastaan ja radikaaleja mielipiteitä, mutta lähes jokaisen viestiin onnistut lisäämään seuraavia ajatuksia: "fanittaminen, sokaisee", "fanklub lynkkaa", "jääkiekosta mitään ymmärtämätön" tai "et ilmeisesti ole pitkään jääkiekkoa seurannut". Nuo eivät ole lauseita joilla pyritään kohottamaan keskustelun tasoa, tai joilla kunnioitetaan vastakirjoittajan mielipidettä.

Olet asian ytimessä nyt. En siis täytä noita kriteerejä mitä tuossa siteerasti sillä olen tuonut vain välttämättömän näkökantani esiin joissa kylmästi todetaan negatiiviset asiat ja vähäiset positiiviset asiat.

En myöskään "lynkkaa" milloinkaan muuten kuin sen paikka on. Tällä nyt tarkoitan siis sellaisia jotka malko selvästi esittelevät näkemyksiään melko puolueellisesti sekä kaunistelevat asioita. En tiedä, että mikä vääryss tämä on koska itseäni kohtaan on ajoittain esitetty ihan samanlaista tekstiä ja siitäkin on päästy yli.

Ja en kunniota sellaisia mielipiteitä jotka tehty ns. värilasit päässä ja kinataan myös sen pohjalta. Eri mieltä saa ja kuulukin olla mutta jotain muita perusteita kun "Mitäs nyt sanotte, vihaajat..." tulisi esittää väitteidensä tueksi.

Ehkä tuo ei tullut tekstistäni ihan selvästi esille, pahoittelut. Tarkoitin, että kyllä vuoden tilastot näyttelee myös tärkeää osaa henkilön tekemisessä. Kysymys onkin näytteleekö tuo koko kuvaa. Kokonaiskuvalla ajoin takaa sitä, että kyllä peluutettiin erikoisesti (myös minun mielestäni), mutta ilmeisesti haluttuun tulokseen on päästy. Sinänsä harmi, ettei nykyisestä liigastamme löydy kunnon tilastoja, mutta omalla mutullani taitaisi Zapolskin esim. 10 viime pelin "kuntopuntari" olla aika yläpäässä. Ja jos samat otteet jatkuvat kuin tähän saakka, niin olen levollisin mielin. On toki mahdollista, että Zapolski romahtaa täydellisesti uudelleen, mutta niin voi käydä kenelle tahansa yksittäisessä ottelussa. Ihan finaalivastustajien maalivahdeille on näin käynyt ihan takavuosina.

Näin voi käydä enkä ole sitä kieltänyt. Olen edelleen kritisoinut älytöntä peluutusta ja keskinkertaista pelaamista. En näe järkeä, että Lukolla on keskinkertainen maalivahti 90% kaudesta ja 10% hän loistaa.

Tuosta olen kuitenkin eri mieltä, ettei kokonaiskuva näyttele suurta roolia. Kyseessä on kuitenkin joukkueurheilu. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja mitä nyt jääkiekkoa olen seurannut ja ainakin urallaan menestyneitä haastatellut ovat sitä mieltä, että jos maalivahti ei ole luotettavalla tasolla, niin koko joukkueen peli kärsii. Samoin toisin päin jos maalivahti onnistuu. Ja vielä kolmanteen suuntaan. Jos puolustus ei toimi on tilanteita joissa myös maalivahti alkaa haparoimaan. Eli mielestäni kokonaiskuva tältä kantilta on erittäin tärkeä. Toisaalta myös se miten tähän on päästy, tai miten on tästä tarkoitus mennä eteenpäin on erittäin tärkeitä asioita. Saati se, miksi näin on menetelty. Ei tuossa peluuttamisessa tuntunut olevan päätä eikä häntää matkan varrella, mutta näin sivullisena asiaa tuomitakseni nyt näyttäisi kiitos lopussa seisovan. Näin ollen yksittäisen pelaajan otteita mielestäni ei voi katsella muutoin kuin ison kuvan läpi kun joukkueurheilussa ollaan. Vaikkakin joukkueurheilussa iso vaikuttava tekijä on maalivahti.

Enkös puhunut ettei kokonaiskuvalla ole merkitystä tässä ketjussa missä pää-aihe on henkilökohtainen?

Mutta otan kiinni tästä sen verran, että tottakai sillä on merkitystä, että miten joukkue pelaa mutta maalivahdin on oltava sillä tasolla, että kun joukkueella ei kulje niin maalivahti pitää joukkuettaan pystyssä. Sama homma toisin päin.

Nyt on koppi tarttunut, joten asia on kunnossa. Samalla tavalla viime vuonna saatiin mies muiden maalivahtien tasolle, jopa ison osan yli. Kaksi kertaa peräkkäin ei kuullosta suonenvedolta ja tämän takia todennäköisyys, että onnistutaan ensi vuonnakin on aika iso. Olisihan se tietenkin kiva, mutta jos koppi tarttuisi aina näin hyvin kuin nyt. Ongelma vain on, että jos tarttuisi yhtä hyvin niin ei Zapolski olisi edes nyt arvosteltavana. Ei hän pelaisi liigaa, vaan jotain parempaa sarjaa. Näin ollen tiukka tuomio ettei olisi pitänyt allekirjoittaa jatkoa tai miksi yleensäkään peluutetaan ei mielestäni ole täysin validi ja vaatii taas suuremman kuvan ottamista keskusteluun. Arvostella saa ja pitää, mutta pelkkä haukkuminen haukkumisen ilosta ei vie asiaa mihinkään ja on huonoa argumentointia, saalisparven kalastelua ja loppuviimein trollausta. Monet ovat jo huomauttaneet, että tuo jotain parannusehdotuksia, pohdi asioita vähän syvällisemmin, niin saat vastakaikua asioille. Samalla keskustelun taso paranee ja Lukko-osion tekstit paranevat ja osallistujamäärät kohoavat.

Niin, posia pitää antaa kun sen paikka on enkä ole jättänytkään antamatta kun sen paikka on. Tälle herralle se positiivisen palautteen antaminen on ollut melko vähäistä ennen paria viime viikkoa jolloin hänen ei ole ollut "tehtäviensä tasolla".

Ja ei Zapolski kyllä pelaisi yhtään missään muualla vaikka kykenisi torjumaankin paremmin koska silloin hän vain nostaa tasoaan huonosta hieman paremmaksi ja niissä muutamassa paremassa liigassa mitä maailmalta löytyy, maalivahdeilta halutaan vain huippua.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Nyt kun on seurannut tähän asti pelattuja pudotuspelejä niin ei ole epäilystäkään kenen maalivahdin valitsisin game7 finaaleissa. Jäätävää suorittamista Zapolta, samaanaikaan kun kaikki muut hörppivät enemmän tai vähemmän.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo. Andy Chiodoa olen nyt katsonut viisi erää peräkkäin, ja viikko sitten katsoin noita säälisarjojen pelejä kumpanakin päivänä. Ei näistä muista näkemistäni viiden play off-joukkueen maalivahdeista eli Chiodosta, Markkasesta, Riksmanista, Korpisalosta tai Lankisesta ole kenestäkään Zapolskin uhkaajaksi jos noin niinkuin kilpailijaa haetaan.

Ihan tämmöisenä yleisenä huomiona vaan.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Tämän lisäksi Metsola, Karhunen, Tarkki I, Laurikainen, kaikki haparoineet. Aika hyvältä näyttää Zapolski nyt, vertaa kehen tahansa.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Zapo on nyt pitänyt yhtäjaksoisesti play off otteluissa maalinsa puhtaana 144min 27 sekuntia. Edellinen maali hänen selkänsä taakse tehtiin 2014 pronssiottelussa. SaiPan Giliati teki maalin ajassa 35.33.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Zapolski vetänyt peri peliä hyvällä tuloksella vaikka torjuntoja onkin tullut suhteellisen vähän. Kuitenkin ollut hyvänä lukkona kun viisikko edessä on koomaillut.

Toivottavasti tämä vire pysyy...
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Zapolskin viimeisen kymmen pelin tilasto on

7 voittoa 2 tasuria ja 1 tappio.
Kahdeksan päästettyä maalia.
Nollapelejä on kertynyt viisi kappaletta.

Eli Zapo on vetänyt kyllä hienosti enemmän kuin pari peliä.Kauden ongelmat ovat taakse jäänyttä elämää ja Lukolla on kuumin veskari playoff joukkueista tällä hetkellä.

edit. Ei kun paskahan se on, koska ei tehnyt siinä yhdessä pelissä maalia, jossa oli ihan selvä paikka. Myös poikkikentän läpisyötöt puuttuvat.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Zapolskin viimeisen kymmen pelin tilasto on

7 voittoa 2 tasuria ja 1 tappio.
Kahdeksan päästettyä maalia.
Nollapelejä on kertynyt viisi kappaletta.

Eli Zapo on vetänyt kyllä hienosti enemmän kuin pari peliä.Kauden ongelmat ovat taakse jäänyttä elämää ja Lukolla on kuumin veskari playoff joukkueista tällä hetkellä.

edit. Ei kun paskahan se on, koska ei tehnyt siinä yhdessä pelissä maalia, jossa oli ihan selvä paikka. Myös poikkikentän läpisyötöt puuttuvat.

No jaa, en nyt siitä "kuumimmasta" tiedä sillä sen vähän mitä olen tuota JYP-Blues sarjaa seurannut ja vertaan sitä tilastoihin niin T. Tarkki on varmaan "kuumempi" ollut näissä kahdessa pelissä.

Ihan OK on Zapolski vetänyt ja ajoittain ollut mies paikallaan.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
No jaa, en nyt siitä "kuumimmasta" tiedä sillä sen vähän mitä olen tuota JYP-Blues sarjaa seurannut ja vertaan sitä tilastoihin niin T. Tarkki on varmaan "kuumempi" ollut näissä kahdessa pelissä.

Ihan OK on Zapolski vetänyt ja ajoittain ollut mies paikallaan.

No nyt on aika hassu ajattelutapa, mitähän se Zapolski olisi voinut tehdä että olisi ollut playoffeissa tähän mennessä Tarkkia kuumempi. Ehkä joku näyttävä perstaklaus tai joku ylänurkkaan uppoava lämäri toisesta päästä Chiodon hanskan yli?
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
No nyt on aika hassu ajattelutapa, mitähän se Zapolski olisi voinut tehdä että olisi ollut playoffeissa tähän mennessä Tarkkia kuumempi. Ehkä joku näyttävä perstaklaus tai joku ylänurkkaan uppoava lämäri toisesta päästä Chiodon hanskan yli?

Ei ole voinut tehdä mitään sen eteen. Olipas typerä kysymys sillä tuskin hän tai kukaan muukaan maalivahti tavoittelee "kuumimman" maalivahdin statusta.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Onpahan vaan ihan käsittämättömät tilastot Zapolla 10 viime matsin ajalta! Tietääkö joku onkohan tämä jo joku ennätys?

Joka tapauksessa taitaa olla niin, että Zapo on kevään jälkeen kaikkien aikojen Lukko-vahti ja se on paljon se.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onpahan vaan ihan käsittämättömät tilastot Zapolla 10 viime matsin ajalta! Tietääkö joku onkohan tämä jo joku ennätys?

Joka tapauksessa taitaa olla niin, että Zapo on kevään jälkeen kaikkien aikojen Lukko-vahti ja se on paljon se.

Jos nyt miettii tarkkaan niin ei Zapolski yksin ole hirveän montaa voittoa ole Lukolle pelannut. Mielestäni iso osa Zapolskin hyviin tilastoihin on RD, pelitapa ja pelaajien sitoutuminen pelitapaan. Zapolski silti hoitanut oman osuutensa moitteettomasti, mutta väitän ehdottomasti että Roloson olisi pelannut samanlaisten kenttäpelaajien ja pelitavan kanssa Lukolle kultaa. Toki Zapolskilla on siihen hyvä mahdollisuus vielä.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Ei ole voinut tehdä mitään sen eteen. Olipas typerä kysymys sillä tuskin hän tai kukaan muukaan maalivahti tavoittelee "kuumimman" maalivahdin statusta.

Kyse nyt ei ollutkaan siitä että Zapolskin jotenkin tarkoituksenmukaisesti pitäisi yrittää olla kuumista kuumin vaan siitä, millaisia hänen esityksensä pitäisi olla jotta hän sillä sinun mahtavalla listallasi olisi ykkösenä. Tiedän kyllä että sinäkin sen ymmärsit, mutta tiedänhän minä sen että vänkääminen on suosikkipuuhaasi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei Liiga taida erikseen tilastoida maalivahdeilta mitään play off-pelien nollaputkia?

Zaps on nyt 120 minuuttia pitänyt maalinsa puhtaana, tuskin se liigassa mikään ennätys on kun yleensä nykyaikana maalivahdit pelaavat enemmän nollapelejä ja play offeissa maalimäärät muutenkin pienenevät. Mutta en muista että ainakaan Lukossa kovin usein olisi tällaista tapahtunut että veskari kaksi nollaa putkeen vetää pudotuspeleissä. Jollei sitten Zapolski viime kaudella tämmöistä tehnyt?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei Liiga taida erikseen tilastoida maalivahdeilta mitään play off-pelien nollaputkia?
Ennätys taitaa olla eräällä tamperelaismiehellä, joka nollattuaan Lukkoa runsaat pari ottelua piti Ässiäkin vielä melkein kokonaisen ottelun nollilla. Kevään päätteeksi kuitenkin häneltä kiekko hukkui Isomäen yleisömereen.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Kyse nyt ei ollutkaan siitä että Zapolskin jotenkin tarkoituksenmukaisesti pitäisi yrittää olla kuumista kuumin vaan siitä, millaisia hänen esityksensä pitäisi olla jotta hän sillä sinun mahtavalla listallasi olisi ykkösenä. Tiedän kyllä että sinäkin sen ymmärsit, mutta tiedänhän minä sen että vänkääminen on suosikkipuuhaasi.

Eipä se mitään suosikki-puuhaa ole mutta melkoisen realistinen analyysi kun vertaa asiaa niin, että mitä Zapolski on joutunut tekemään tuon "tittelin" eteen niin taitaapi Tarkki olla joutunut vielä enemmän rehkimään oman "tittelinsä" eteen.

Kuitenkin asia on täysin turha sillä Zapolski on ollut hyvä silloin kuin pitänyt ollakkin näissä playoff-karkeloissa eivätkä maalivahdit kilpaile keskenään henkilökohtaisella tasolla.

Täytyy vaan toivoa ettei mene helppoja Zapolskille koska hänen itseluottamuksensa kärsii todella herkästi ja tämän jälkeen ei ne kiekot enään pysähtelekkään kuin seinään.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Samaa mieltä tästä "kuumempi" jutusta. Zapolskin nollat on tullu "helpolla". Kalpa ollaan pidetty poissa sektoreilta ja gamesavereita ei ole tarvittu. Tarkki taasen on joutunut hieman hikoilemaan.

Tosin sillä ei ole merkitystä kuka on kuumin. Voitot ratkaisee ja niin kuin todettua Zapolski (ja koko koukkue) on parantanut peliään reilusti. Liimaa kiekot tai torjuu kulmiin, katkoo rännikiekot ja on aktiivinen koko ajan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Niin veskahan on just niin hyvä kuin edellinen peli. Kahtena edellisenä kautena Metsola oli todella hyvä ja kuten jääkiekko oppineet tietää niin tasaisen ottelusarjan voittaa se kummalla on parempi maalivahti. Metsolakin voitti Zapon viimevuonna Tappara sarjassa Mutta Metsolakin kuitenkin muistetaan paremmin ratkaisevista "imaisuista" finaalissa jossa Karhunen löi Metsola.

Mutta Duffaa lainatakseni riittää kun on paras paikalla olevista maalivahdeista tähän kun Zapo kykenee kaikissa lopuissakin peleissä näemme kannun Rauman torilla.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
No niin, vajosipa taas Zapolski kun pelit etenee. Tämä playoffien "kuumin" veskari näytti taas kuolevaiselta ja toivottavsti ei itseluottamus nyt täysin mennyt 3. peliin vaikka pahaa pelkäänkin, että Lukon pelit tulee loppumaan pikemminkin Vahalahteen kuin Zapolskiin.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Zalmonella siis odottelee vesi kielellä milloin Zapolski epäonnistuu, jotta pääsee tänne "kuittailemaan" muille. Ei saatana. Mahtaa olla onnen päivät jos Zapolski sattuisi romahtamaan täysin.

Eipä nyt unohdeta kuitenkaan isoa kasaa nollapelejä ja komeaa torjuntaprosenttia viimeisestä 10 pelistä.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Zalmonella siis odottelee vesi kielellä milloin Zapolski epäonnistuu, jotta pääsee tänne "kuittailemaan" muille. Ei saatana. Mahtaa olla onnen päivät jos Zapolski sattuisi romahtamaan täysin.

Eipä nyt unohdeta kuitenkaan isoa kasaa nollapelejä ja komeaa torjuntaprosenttia viimeisestä 10 pelistä.

En odota vaan kommentoin kun sen paikka on. Ja ne viime pelit eivät anna tulevaisuuteen yhtään mitään kuten ei huonot pelitkään. Vain tällä hetkellä on merkitystä.

kuitenkin koitan välttää niitä älyttömiä " hähää..."-viestejä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On sanottava että perjantain ja lauantain peleihin verrattuna eilinen ei ollut parasta Zapolskia. Kyllä hän silti hyviä torjuntoja eilenkin teki, mutta maalit nyt tulivat miten tulivat.

Ensimmäisessä kiekko katosi ikävästi näkyvistä ja Anna Mutanen pisti sen verkkoon Teemu Nurmen katsoessa vierestä, toinen maali osui Lukon pelaajan mailaan ja muutti suuntaa, kolmas tuli kovan maskin takaa ja neljännestä maalista mulla ei oikein ole muistikuvaa kun jo muutenkin vitutti.

Toiseen ja kolmanteen maaliin Zapolskilla ei ainakaan ollut mitään tehtävissä, mutta ensimmäisen ja neljännen voi hänen piikkiinsä pistää jos huvittaa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
En odota vaan kommentoin kun sen paikka on. Ja ne viime pelit eivät anna tulevaisuuteen yhtään mitään kuten ei huonot pelitkään. Vain tällä hetkellä on merkitystä.

kuitenkin koitan välttää niitä älyttömiä " hähää..."-viestejä.

Et varmaan itse huomaakkaan mutta sitähän sinä juuri teet. Reilun kuukauden Zapo on pelannut timanttisella tasolla ja hän on saanut siitä kehuja. Nyt kun tuli heikompi peli niin tulet heti hähättelemään että "mitäs te sitä kehuitte kun on kerta ihan paska, kuten minä tiesin".

Voittopelien jälkeen sinusta ei kuulu muuta kuin vähättelemään hänen kehujaan mutta tappiolla tulet kyllä paikalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös