Ruotsin ulkoministeriä puukotettu

  • 27 155
  • 319

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhiä on puukotettu Tukholman keskustassa sijaitsevassa NK:n tavaratalossa eilen. Lindh sai vakavia vammoja rintaaan, vatsaan ja käsivarteen. Leikkaukset ovat kestäneet läpi yön ja naapurin ulkoministeri on kriittisessä tilassa.

Tapahtunut on ruotsalaisille varmasti melkoinen shokki, sillä pääministerin murha on vielä selvittämättä muutamien vuosien takaa. Ei täällä "turvallisessa" Pohjolassa olla missään lintukodossa. Erilaisia sekopäitä tuntuu liikkuvan milloin puukko, milloin räjähteet mukanaan.

Poliisilla ei ilmeisesti ole erityisempää tietoa puukottajan olinpaikasta, saati henkilöllisyydestä. Tapauksen täytyy selvitä monestakin syystä. Jo pelkästään sikäläisen virkavallan uskottavuuden takia - jos sitä yleensä edes on.



Edit: Osanottoni
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sorry chatti

Ottakaapa kellosta aikaa kauanko kestää, että jostain kuuluu maaginen lause, "Suomessa tällaista ei voi tapahtua".
 

J.Rita

Jäsen
Lindhin tilanne ei näytä kovin hyvältä, pahoja vaurioita maksaan ei todellakaan tiedä hyvää.

Minuakin ihmetyttää suuresti ruotsalaisen poliisin toimintaa. Maan ulkoministeriä puukotetaan keskellä ruuhkaaikaa (16.20) Tukholman ydinkeskustassa sijaitsevassa tavaratalossa, eikä puukottajasta 18 tuntia myöhemmin ole tarkempaa tietoa. Tämä on ainoastaan mahdollista Ruotsissa!

Todennäköisesti puukottaja saadaan kiinni, mutta jos ei (mikä ei olisi mikään yllätys), niin ruotsalaisen poliisin uskottavuus on ihan nollassa.
 

taube18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki 79
Suomessa tuon tekijän naama olisi varmaan jo molempien iltapäivälehtien sivulla.
Kun Suomessa tuskin on paikkaa tai kauppaa missä ei olisi turvakameroita.
Rohkea tyyppi joka tuon teki kun on niin julkisella paikalla kuin voi mutta eikö se mene näin että mitä röyhkeämpi olet niin sinulla on sitä parempi mahdollisuus onnistua.
Ja en todellakaan puollustele tuota tekoa tällä kirjoituksella.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Järkyttävää.

Uutisiin vuotaneet tiedot lupailivat hyvää: "tilanne parantunut, mutta yhä kriittinen". Nyt on Pohjoismaissakin aika herätä. Me emme elä lintukodossa.

Ruotsin turvallisuuspoliisilta, säpolta, karmeaa tehtäviensä laiminlyöntiä. EMU-kansanäänestyksen luulisi olevan turvallisuustoimia nostava tekijä.

Niinkuin nimimerkki J.Rita mainitsi, Ruotsin poliisilla ei ole enää vaihtoehtoja.
 

Ipa9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Montreal Canadiens
Liverpool FC
Tosiaankin, luin juuri Lindhin kuolemasta kertovan uutisen ja hiljaiseksi vetää.

Toivotaan, että syyllinen löytyy joskus...
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Täytyy ottaa osaa myös Lindhin omaisia koskettaneeseen suruun.

Ruotsin poliisin toimintaa taas saadaan seurata seuraavat kymmenen vuotta, joku syytön tuomitaan, päästetään vapaaksi, epäillään välillä suomalaista, jälkeenpäin todetaan että sittenkin se ensin tuomittu olisikin ollut se syyllinen, mutta ei voida syyttää samasta rikoksesta uudestaan jne jne
 

theref

Jäsen
Järkyttävä tapaus kaiken kaikkiaan.

Mielenkiinnolla odotan Ruotsin poliisin toimia, saadaanko tekijä tällä kertaa kiinni? Toivon mukaan tekijä saadaan pikaisesti kiinni ja syyllisyys pystytään aukottomasti todistamaan ja syyllinen passitetaan kärsimään hänellekuuluvaa tuomiota.

Mielenkiintoista on myös seurata tapahtuman vaikutusta Ruotsin äänestykseen?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti Ipa9
Tosiaankin, luin juuri Lindhin kuolemasta kertovan uutisen ja hiljaiseksi vetää.Toivotaan, että syyllinen löytyy joskus...

Samaa mieltä. Kyllä tuo politiikassa mukanaoleminen on vaarallista hommaa näköjään muuallakin kuin USA:ssa. Toivottavasti Suomessa ei tällaista tapahdu koskaan.

EDIT: "Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjä oli maihinnousutakkiin pukeutunut, lihaksikas "ruotsalaiselta näyttävä" mies." Ihme todellakin, ettei kukaan kiinnittänyt huomiota muihin erityistuntomerkkeihin; esimerkiksi silmien ja hiusten väri sekä arvet sun muut olisi varmaan poliisille kelvannut. hmm..toivottavasti tavaratalossa oli turvakameroita..
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tapahtunut on selvä herätyssoitto niin ruotsalaisille kuin meillekin. Peräpohjolassa on aika siirtyä siihen, että johtavilla poliitikoilla on jatkuvasti turvamiehet suojanaan.

Rauha menehtyneen muistolle.

Ruotsin poliisi ei varsinaisesti ole kunnostautunut tällaisten tapausten selvittelyssä. Jos tämäkin tapaus jää selvittämättä, voidaan hyvällä syyllä sanoa, että siellä ihan jokainen ei ole asemassa, johon kuuluisi.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh, hiljaiseksi vetää. Osanottoni.
Ruotsin poliisin on nyt pakko saada tekijä kiinni. Palme-katastrofi ei yksinkertaisesta saa toistua. Ei alkanut mitenkään lupaavasti tuo murhaajan jahti. Tuttavani oli nimittäin eilisiltana kymmenen aikoihin tulossa Tukholmasta lentäen Helsinkiin. Hän oli aivan varma että kentällä on tehostetut tarkastukset jotta murhaaja ei pääsisi pakenemaan rajojen ulkopuolelle. Vielä mitä, ei siellä sen kummempia tarkastuksia ollut.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täytyy myöntää, että uutinen pysäytti ajattelemaan kesken kiirellistä työpäivää. Ei oikein löydy sanoja selittämään tätä raukkamaista tekoa. Ihmetyttää mediassa pyörineet tiedot ministerin parantuneesta tilasta ja vähäisistä vammoista.

R.I.P
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuu kammottavalta, että viereisessä maassa nimenomaan länsisuunnassa tapahtuu tällaista. Ministerin paikka alkaa olla melko vaarallinen Ruotsissa. Jos kyseinen uutinen tulisi Venäjältä, se ei yllättäisi, sillä siellä tällaiselle tapahtumalle tuntuu olevan kulttuuria, siis yleisesti ajateltuna venäläisessä yhteiskunnassa mafioineen etc.
Kuinkahan kauan kuluu aikaa, kun joku elämäänsä väsynyt kokeilee Suomessa samaa? Kyllä tämä sinänsä on mahdollista täälläkin. Kaikenlainen kannibalismikin on mahdollista niin miksi ei tällainen tragedia? Selkäpiitä kylmää....
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Surullista

Ja ihme vatipäitä näyttää siis täällä kotoisassa pohjolassakin liikkuvan.

Ja jälleen kerran on kyllä ihmeteltävä Ruotsin poliisin toimintaa. Keskellä kirkasta päivää vilkkaassa tavaratalossa puukotetaan Ruotsin ulkoministeriä ja vieläkään ei olla saatu ketään kiinni, saatikka että oltaisiin pystytty julkaisemaan minkäänlaista kuvaa hyökkääjän ulkonäöstä.

30-40 vuotias, lihaksikas ruskeahiuksinen vaalea mieshenkilö - niitähän ei varmaan onneksi Ruotsista löydykään kovin montaa. No toivotaan että kaveri saadaan kiinni vaikka tilanne ei tällä hetkellä kauhean hyvältä näytäkään.
 

Maalituomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Hiljaiseksi vetää

Kylläpä tuli järkytyksenä tieto tänne työpaikallekin. Pahat ennustukset olivat jo siitä, kun leikkaus kesti niin pitkään.

Toivon sydämeni pohjasta, että tekijä saadaan edesvastuuseen raukkamaisesta teostaan.
 

cc_rider23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ässät, San Francisco Giants
R.I.P

Aivan uskomaton juttu.
Kyllä vetää hiljiaseksi ja samalla vihaiseksi. Miten on mahdollista, että kukaan monista silminnäkijöistä ei saanut kiinni tai seurannut murhaajaa pidempään?Johan nyt on markkinat, että 20 ihmistä lähtee perään,eikä kukaan näe minne tämä kusipää on juossut!!Käsittämätöntä!

Mina tankar är hos din familj, vila i fred Anna Lindh........
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
17 vuotta sitten ammuttiin Ruotsissa Olof Palme, nyt puukotettiin kuoliaaksi toinen ministeri. Palmen murhaajaahan ei ole koskaan saatu kiinni, toivottavasti tällä kertaa tämä tekijä saadaan kiinni. Herää vain kysymys, koska meillä täällä Suomessa...?
 

JanJ

Jäsen
Mustakaan huumori tuskin on paikallaan, mutta heti tuli mieleen että pian pidätetään joku uusi Christer Pettersson, ettei peräti Pettersson itse.

Suomessa on muistaakseni euroopan tihein turvakameraverkosto. Joten täällä kyseinen tapahtuma olisi varmaankin tallentunut filmille.

Nyt on vielä 11. syyskuuta ja Osama taitaa jo raapia tulitikkuja sytytyslanka kädessään. Maailma on julma paikka.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kyllä tämä vetää hiljaiseksi. Kuka kohta enää haluaa tärkeisiin poliittisiin tehtäviin, kun tällaista tapahtuu. Toivottavasti Ruotsin poliisi selvittää jutun.

Osanottoni uhrin omaisille.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
R.I.P

Meneehän sitä vakavaksi jo toisena päivänä peräkkäin näin ruokatauolla. Eilen minut järkytti jutut tästä "Gladiaattorista murhaajaksi"-keissistä ja nyt tämä. Helvetti tuollaisia hulluja.

Rauha muistolle.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Surullista ja käsittämätöntä.

Olin asunut Ruotsissa vasta vajaan kuukauden kun Palme murhattiin. Maa meni totaaliseen shokkiin ja järkytys oli käsinkosketeltavaa. Pahimman järkytyksen mentyä ohi alkoi spekulointien sarja mahdollisesta murhaajasta ja Holmenin kurditeoria sekoitti tutkimukset lopullisesti. Maa ei ole mielestäni vieläkään täysin toipunut Palmen murhasta ja nyt sitten tämä järkyttävä tapaus.
Täysin käsittämätöntä on taas murhaajan pakoonpääsy maan pääkaupungin keskeltä ihmisten seasta. Ruotsin poliisin toiminta heti Palmen murhan jälkeen oli surkeaa ja sama näyttää toistuvan. Eikö muuten tavaratalon kameroista ole mitään hyötyä ja jos on, niin miksi televisiossa ei jo pyöri nauha murhaajasta? Ensimmäiset pari vuorokautta ovat tunnetusti ratkaisevia murhaajan kiinnisaamiseksi tälläisessä tapauksessa.

Kansanäänestyksen pitäminen sunnuntaina tuntuu vaikelta ratkaisulta, mutta toisaalta jos sitä ei pidetä, niin murhaaja on voinut saavuttaa tarkoituksensa. Voidaanko murhaajan antaa vaikuttaa demokraattiseen yhteiskuntaan ja sen toimintoihin? Vaikeita kysymyksiä, joihin on kuitenkin tultava vastaus vuorokauden sisällä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Poliittinen murha. Yksi kavalammista rikoksista. Se ei ole pelkästään (puukon)isku uhria ja hänen läheisiään kohtaan, vaan samalla hyökätään demokratiaa ja sen ihanteita vastaan, kun kansan valitsema edustaa surmataan.

Mutta mieleni todellakin täyttää ihme Ruotsin poliisin kyvyistä. Jos Sten Christiasen masinoimat poliisimurhat tai Myyrmannin tapahtumat olisivat tapahtuneet Ruotsissa, ne eivät olisi vieläkään selvitettyjä. Onko kyseessä kansanluonne, että ruotsalainen poliisi palaveeraa ja neuvottelee etsintäpartioiden muodostamisesta 18 tuntia ennenkuin mitään saadaan aikaan.
 
K

kangaroo

R.I.P.

Opittiinkohan Ruotsissa Palmen tapauksesta mitään. Yksi hallituksen tärkeimmistä ministereistä saa kulkea julkisilla paikoilla yksinään ilman yhtäkään turvamiestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös