Lasagne, lasagne, lasagne!!!
Itse tehty lasagne, ei mikään pakettimössö tai valmismoska.
Otetaan 500 grammaa jauhelihaa, ja pistetään se tirisemään pannuun. Voita tietenkin nokare pohjalle. Siihen heti mukaan kaksi lihaliemikuutiota murskattuna tai pieninä paloina. Sitten iso sipuli tai kaksi keskikokoista sekaan. Älä leikkaa liian pieniksi paloiksi, maku säilyy paremmin ja on jotain pureskeltavaakin ruuassa. Niitä tovin paisteltuasi on aika maustaa pippureilla sekä suolalla, ehkä tilkka basilikaa ja oreganoakin mukaan.
Sitten purkki tomaattimurskaa, ja desi vettä.
Anna muhia kannen alla tunnin verran.
Sitten on aika juustokastikkeen.
Tietenkin olet jo lämmittänyt uunin kahteensataan asteeseen.
Laita 50-75 grammaa voita kattilan pohjalle, levy täysille ja anna sulaa. Kun voi on sulanut, pistä kattilaan kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja ja pikku tilkka suolaa. Sekoita todella hyvin. Siihen päälle sitten maitoa, desi kerrallaan kunnes olet pistänyt jo 8 desiä. Siis ensin desi, anna lämmetä ja sitten toinen desi jne.
Kun koko sörsseli kiehuu, kippaa sekaan 150 gramman pussillinen emmental-raastetta sekä kolmasosa mozzarella-pussista. Älä vaan osta Pirkka-sekoituspussia, menee koko makunautinto pilalle. Se ei vaan toimi se juusto. En tiedä mitä moskaa se on. Kun kastike on kaksi minuuttia kiehunut (on muuten hankalaa, ja voi roiskua ikävästi käsille. Ole varovainen!) ota kattila levyltä.
Sitten vaan alat latomaan.
Ensiksi ihan pikkasen lihakastiketta voidellun vuoan pohjalle. Sitten eka kerros Myllyn Paras-lassarilevyjä. Sitten lihakastiketta tasaisesti, ja peität sen juustokastikkeella. Etene näin kunnes kaikki kastikkeet on käytetty. Muista jättää pinnalle tilkka lihakastiketta, tai edes lientä ja vähäsen juustokastiketta niin että se peittää koko pinnan. Siihen vielä ripaus mozzarellaa ja uuniin.
Heti kun koko komeus on uunissa, säädä lämpötila 175:een ja anna olla 50 minsaa. Sitten on maailman paras safka valmis.
Jos haluat juustoisemman pinnan, siis sellaisen venyvän, pistä lisää mozzarellaa ruuan pinnalle 10 minuuttia ennen uunista poisottoa. Silloin se juusto ehtii sulaa sopivan venyväksi, kuin pizzassa.
Tänään illalla Tavastialla Therapy?, joten haen lassariainekset kaupasta jo valmiiksi jotta saan huomenna kokkailla krapulani pois!