Rosterimuutokset 2009-10

  • 111 328
  • 517

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edelleen täytyy toivoa, että Lukkokin saisi vielä markkinoilta ainakin tuon yhden huippupuolustajan. Varsinkin Cook pelaa tätä nykyä sellaisella tasolla, ettei noilla otteilla varsinkaan pleijareissa voi isoja minuutteja pelata. Kyllähän Lukon pakisto on kaikesta huolimatta aika kapea, ja yhdenkin kärkipakin pidempi loukkaantuminen jättää liian ison loven kevättä ajatellen.

Hyökkäyksen osalta on paljon kiinni siitä, että mikä on McLeanin ja Morrisonin pelikunto kevättä ajatellen. Kyllähän Aaltonen, Kivimäki ja Nabb hyvin taistelevat ja pelaavatkin, mutta hyvistä korvaajista huolimatta Mac-Mo on Lukon syömähammas numero yksi, jonka Lukko tarvitsee terveenä kevään karkeloihin. Jonkun on ne maalitkin tehtävä. Lisäksi ilman McLeanin loukkaantumistakin Lukko tarvitsisi yhden sentterin, ja vieläpä sellaisen joka osaa aloittaa. Tänäänkin tuntui siltä, että Lukko ei voittanut suunnilleen yhtään aloitusta koko pelissä.

Vaikka Lukon strategia tähtääkin lähtökohtaisesti tuleviin kausiin ja nuorten pelaajien nostamiseen isoihin rooleihin, niin ei 1-2 pelaajahankinnan tekeminen kauden aikana tarkoita tuon strategian syömistä, vaikka täältä aina välillä saa niin lukeakin. Joukkueen rakennusprosessi kestää tammikuun loppuun asti, ja tarpeen niin vaatiessa pitää ulkopuoleltakin hankkia sellaisia pelaajia, joita joukkue tarvitsee ja joita ei omasta takaa juuri sillä hetkellä löydy. Tämän kauden Lukon ero aiempiin kausiin on siinä, että joukkueella on toimiva pelisysteemi ja muutenkin palikat hyvin kasassa kaikin puolin. Tällaiseen joukkueeseen on myös paljon helpompi tulla ja pelata hyvin, jos verrataan vaikkapa viime kausien joukkueisiin, jolloin asiat ja peli ovat olleet monesti täysin sekaisin. Hankala siinä on kenenkään uudenkaan pelaajan loistaa. 1-2 uuden pelaajan hankkiminen on muutenkin täysin eri asia, kuin 6-7 pelaajan vaihtaminen kesken kauden. Pelkästä hankkimisen ilosta ei tietenkään kannata hommata ketään, mutta sopivien palasten löytyessä täytyy löytyä uskallusta ja halua panostaa pelimerkkejä menestysmahdollisuuksien parantamiseksi.

Jokerit on nyt hankkinut mm. Rullierin, Brembergin, Nylanderin, Brooksin ja Battaglian kesken kauden. JYP vahvistui Makkosella ja Pihlströmillä. Kärpät on hankkinut Rosan, Lehtosen, Kasparin ja Jushkevitchin. Nähtäväksi jää miten näiden joukkueiden kausi päättyy, mutta aika vahvalta noidenkin joukkueiden rosterit näyttävät. Tuskinpa kyseisillä paikkakunnilla on ajateltu, että pakka menee sekaisin kun uusia pelaajia on tullut/tulee rosteriin. Eikä sen pitäisi Raumallakaan sekaisin mennä, vaikka muutama uusi pelaaja tuohon tulisikin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tasan tarkkaan Jortikka oli pelitavallisen seikan, eli nopeat avaukset kuitenkin terästänyt joukkueelleen eikä pakit enää saaneet hautoa kiekkoa yhtään.

Voi olla, että jotain yksittäistä seikkaa voidaan painottaa. Sanoisin kuitenkin, että aika jortikka saa olla jos yhdessä yössä kirii muiden joukkueiden kuukausien toistoja treeneissä.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse en sellaista edes väittänyt. Samaa mieltä ettei yhdessä yössä sellaista tehdä, mutta kyllä 20 pelissä jo jotain.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Uraman haastattelun (nelosen sivuilla) perusteella voisi vetää johtopäätöksen, että kyllä siellä jonkinlainen kala on koukussa tällä hetkellä. Sen verran siinä kiemurteli ja selitteli, että ei ainakaan HÄNEN tiedossa ole, että hankitaan joku.

Sentterille oli tarvetta jo ennen ja varsinkin nyt, kun MacLeanin flunssakin kestää sen perus 2 kuukautta. Arvailuksi menee, mutta veikkaisin sieltä olevan tulossa sen sentterin ja myös jonkun pakin kaupan päälle. Seikolan joku on heittänyt, mutta todenperäisyys taitaa olla mitä on.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos Juuso Rajalan LeKi-pesti tehtiin samaan aikaan kun ykkössentterin terveystilanne tiedettiin huonoksi, niin luulisi nyt piru vie, että sinne joku keskuhyökkääjä on hankittu. 48 tuntia aikaa vielä käydä "ostoksilla".
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Heleijaa. Petruzalek-Jasu-Rajala-?. Onko se Ranskalainen sentteri? Aika kovalta näyttää sentteritilanne. Eikö? Tai onhan siellä Keränen, joka on sentterinä Jasua huonompi. Jasu on siis hyvä roolissaan. Keränen ei. Keräsen pitäisi olla hyökkäävä sentteri ja peliä tekevä, mutta ei sitä ole.

Kaksi sentteriä tarvitaan. Minimissään yksi. Noilla ei tarvi puolivälieriä pidemmälle tähdätä. No eipähän tule playoffkortti kalliiksi.

Ja yksi pakki kiitos. Tai kaksi. Laitetaan Cook pihalle ja Seikola tilalle. Ja sitten vielä oman pään luuta.

Ei vaan. Yksi loistava sentteri ja yksi loistava pakki riittää mulle. Muuten vituttaa.
 

Goalpost

Jäsen
Jos Juuso Rajalan LeKi-pesti tehtiin samaan aikaan kun ykkössentterin terveystilanne tiedettiin huonoksi, niin luulisi nyt piru vie, että sinne joku keskuhyökkääjä on hankittu. 48 tuntia aikaa vielä käydä "ostoksilla".

Eiköhän tuo sentteri ole hakusessa. Jotain on tulossa... Ja ellei ole niin sitten ei vaan löydy!
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Kovasti sitä Seikolaa huhutaan tännepäin siellä sun täällä. Tiedä sitten?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Nyt taidetaan olla lähes pakon edessä tuon sentterihankinnan kanssa. Joku hyvä ja varma suorittaja pitäisi löytää. Jollei moista ole tiedossa, kannattaa hankinta jättää kokonaan tekemättä.

Tuolle kovasti huhutulle pakille en kyllä ihan tältä istumalta lämpene ollenkaan.
 

senilix

Jäsen
Ei Lukko tänään varsinaisesti ulkomaalaisten poissaoloon kaatunut. Vaikka olisivathan he tietysti maalin pari voineet tehdä. Muut vakiopelaajat niitä maaleja päästivät.

Viisi omiin on vaan liikaa. Kaksi ylivoimamaalia ja kolme tasakentällisin. Näistä tasamaaleista kakkosketju (Petruzalek ja Elo) katselivat kahta kentältä. Samoin Nabb. Nurmelle -1 ennen suihkukomennusta. Jos siis liigan tilastoihin on uskominen.

Nyt pelanneesta ykkösketjusta Kivimäki +1 ja Keränen sekä Aaltonen -1
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
McLean on sivussa 2 kuukautta ja vamma on ollut tiedossa jo 2 viikkoa. Miksi Lukko ei ole hankkinut korvaajaa, kun senttereistä oli jo tätä ennenkin pulaa? Vapaana olisi ollut mm. Makkonen ja Nylander. Rahallisesti Lukko pystyy kilpailemaan minkä tahansa seuran kanssa ja sarjajohtajan riveihin löytynee tällä hetkellä muutenkin imua. Jotain en nyt tässä kuviossa ymmärrä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jotain en nyt tässä kuviossa ymmärrä.
Kaksi vuorokautta aikaa ja jos ei hankintoja siihen mennessä kuulu niin sitten loppuu ymmärrys. Ja se että McLeanin sormivamma naamioitiin ensin flunssaksi, niin siinäkin on jotain omituista. Olisi kiva tietää mitä siellä kulisseissa tapahtuu.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovasti sitä Seikolaa huhutaan tännepäin siellä sun täällä. Tiedä sitten?

Seikolan tulo saattaa olla aika lähellä, kun Ilves julkaisi Petren sopimuksen. Meillekkin ilmeisesti huhutaan Makkosen ja Pillun lisäksi puolustajaa? JYP ei mielestäni pakkia tarvitse, paitsi jos sopimus kattaa myös ensikauden. Seikolan soisin kyllä teille.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vapaana olisi ollut mm. Makkonen ja Nylander.
Kumpaakaan en haluaisi Lukkoon.

Makkonen on mielestäni edelleen yhden kauden ihme, vaikka tänään kaksi maalia tekikin. Voin tietty olla väärässä, mutta noilla näytöillä, ja kun lähtökohtaisesti ollaan hommaamassa hyvin työtätekevää leveyssentteriä (3-kenttään siis) niin Makkonen on täysi turhake.

Nylander taas. Jonkun verrankin tullut miestä seurattua ja ainakaan Capsissa ei toiminut. Täydellinen mielialapelaaja jota ei kiinnostanut vielä alkukaudesta siirtyä edes erittäin kovan rahan perässä KHL:ään. Nyt kuitenkin siirtyi sitten SM-liigaan. Ei missään nimessä olisi sellainen kovaa työtä tekevä tekevä pelaaja vaikka onkin huipputaitava. Selkä suoraksi ja hyökkäyspäässä kurvailua, neppailua jne. Tätä se oli jo NHL:ssä, miksei siis SM-liigassa. Ylimielinen prinsessa, tuhoaa takuuvarmasti joukkuehengen nopeammin kuin pari ketjullista Seikoloita.

En myöskään Seikolaa siis halua Lukkoon ;)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja se että McLeanin vamma naamioitiin flunssaksi, niin siinäkin on jotain omituista. Olisi kiva tietää mitä siellä kulisseissa tapahtuu.

Niinkun mä alkuillasta loukkaantumisketjuun kirjoitin, niin ymmärtäisin pimittämisen sen varjolla että Kurtisin tilannetta katsellaan edelleen päivä kerrallaan. Mutta kun sormi on jo operoitu, niin sitten vasta ruvetaan flunssastakin puhumaan...

Jollei sitten käynyt niin että yritettiin sumuttaa jotain toista joukkuetta, joka on ollut saman pelaajan perässä kuin Lukkokin, niin että väittämällä McLeanin poissaolon syyksi flunssaa, annetaan se kuva että kyseistä pelaajaa ei tavoitella hiki hatussa eikä näin ollen sillä toisella joukkueella ole syytä nostaa tarjoustaan ja itse saadaan pelaaja halvemmalla.

Joko pelaaja menikin sitten muualle tai kävi omaan koukkuun, ja flunssa muuttuikin yhtäkkiä sormioperaatioksi kun ei enää ole mitään syytä muunnella totuutta.

Ei näitä tajua mutta senpä takia en olekaan muuta kuin tavallinen Tauno Tasalakki.

Mahtoiko Macilta muuten mennä se paljon puhuttu kokeilusormi, vai menikö joku vähän vähemmän tärkeä nakki?
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Jotain en nyt tässä kuviossa ymmärrä.

Eino_Mies kirjoitti:
Olisi kiva tietää mitä siellä kulisseissa tapahtuu.

Eikös Lukon johtoportaan tekemisiä ja ratkaisuja ole useasti naurettu ympäri maata jo vuosia. Toivottavasti nyt ei ko. ryhmä anna aihetta lisänauruun kautta kiekkoilevan Suomen?

Olen kyllä nyt samaa mieltä yllälainattujen viestien kirjoittajien kanssa.

Katsotaan mitä tuleman pitää.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jollei sitten käynyt niin että yritettiin sumuttaa jotain toista joukkuetta, joka on ollut saman pelaajan perässä kuin Lukkokin, niin että väittämällä McLeanin poissaolon syyksi flunssaa, annetaan se kuva että kyseistä pelaajaa ei tavoitella hiki hatussa eikä näin ollen sillä toisella joukkueella ole syytä nostaa tarjoustaan ja itse saadaan pelaaja halvemmalla.

Joko pelaaja menikin sitten muualle tai kävi omaan koukkuun, ja flunssa muuttuikin yhtäkkiä sormioperaatioksi kun ei enää ole mitään syytä muunnella totuutta.

Tässä taitaa olla totuuden siemen.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Olette unohtaneet erään perusasian jonka varaan Lukkokin pelaajaliikenteensä perustaa:

Ei Lukkoon kukaan tuu.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En myöskään Seikolaa siis halua Lukkoon ;)

Miksi? Seikola on sen luokan pakki, että vahvistaisi mitä tahansa liigajoukkuetta. Uskon, että moni täälläkin olisi tyytyväinen Seikolan siirrosta.

Lukon pakeista varsinkin Cook on nykyään aivan pihalla. Kaverin voisi kaupata Venäjälle ja ottaa vaihdossa Luoman tai Jokelan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Miksi? Seikola on sen luokan pakki, että vahvistaisi mitä tahansa liigajoukkuetta. Uskon, että moni täälläkin olisi tyytyväinen Seikolan siirrosta.

Lukon pakeista varsinkin Cook on nykyään aivan pihalla. Kaverin voisi kaupata Venäjälle ja ottaa vaihdossa Luoman tai Jokelan.
Niin no, Seikolaa en tietysti henkilökohtaisesti tunne, mutta ymmärtääkseni on melkoinen syöpä pukukopissa. Eikä muutenkaan edusta sellaista pakkia jota Lukko tarvitsisi, eli haussa mielestäni pitäisi olla ennemmin Pettisen tyylinen pakki kuin Seikolan. Kiekollisia pakkeja Lukolla on ihan riittämiin.

Cook on kyllä ollut lähiaikoina luvattoman heikko. Runsaasti typeriä jäähyjä eikä riittävästi pisteitä (tai muuten erityisen hyvää kiekollista peliä) kompensoimaan niitä. Ei silti kukaan hullu Luomaa tai Jokelaa ole Cookkiin vaihtamassa. Muutenkin näissä fantasiatreideissä kannattaa aina huomioida se, että mihin ihan oikeasti on mahdollisuus ja mihin ei. Samoin myös se, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei. Vaikka Lukolla onkin sekä RTK:n, että Vehas-kaupan myötä selkeästi enemmän pelimerkkejä käytettävissään kuin monilla muilla seuroilla, en silti lähtisi pelaajia hankkimaan sikahinnoilla vain ostamisen ilosta.

Esimerkiksi Seikolan soppari pelkästään loppukaudeksi olisi mielestäni typerä. Mikäli samalla tehtäisiin parin vuoden soppari, niin ymmärtäisin hyvin siirron. Toki tämäkin sitten riippuen esimerkiksi Kovasen tilanteesta.
 

Goalpost

Jäsen
Kumpaakaan en haluaisi Lukkoon.

Makkonen on mielestäni edelleen yhden kauden ihme, vaikka tänään kaksi maalia tekikin. Voin tietty olla väärässä, mutta noilla näytöillä, ja kun lähtökohtaisesti ollaan hommaamassa hyvin työtätekevää leveyssentteriä (3-kenttään siis) niin Makkonen on täysi turhake.

Just joo, yhden kauden ihme! Pelaajien tuomitseminen on näillä palstoilla jonkinlainen hyve. Meillä Lukossa varsinkin! Kaveri, joka voittaa SM-liigan pistepörssin, ei voi olla yhden kauden ihme. Toki onnistumiset ovat kiinni monista seikoista -valmennus, ketjukaverit, itseluottamus jne-, mutta ei noin heppoisin perustein kannata tuomita. Makkonen tullee tekemään tällä vajaalla puolellakin kaudella paremmat pisteet kuin moni Lukkolainen. Alku 1 2+1=3 on varsin lupaava!

Se, että olisiko hän ollut ratkaisu Lukon pelaajistoon, onkin jo toinen juttu!

Leveyssentteri? Sitäkö tässä tarvitaan?
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
McLean on sivussa 2 kuukautta ja vamma on ollut tiedossa jo 2 viikkoa. Miksi Lukko ei ole hankkinut korvaajaa, kun senttereistä oli jo tätä ennenkin pulaa? Vapaana olisi ollut mm. Makkonen ja Nylander. Rahallisesti Lukko pystyy kilpailemaan minkä tahansa seuran kanssa ja sarjajohtajan riveihin löytynee tällä hetkellä muutenkin imua. Jotain en nyt tässä kuviossa ymmärrä.

Ehkä Macin sormivamman tilanteen katsottiin aluksi olevan hallittavissa puudutuksien ja tulevan tauon kanssa. Mutta eivät sitten riittäneet.

edit. Mutta ihme on jos ei tässä todellisuudessa mitään verkkoja ole edes heitetty vesille. Eri asia sitten jos ei ole tarttunut mitään sopimuksen arvoista. Rajalan keikkareissukin kyllä ihmetyttää.

Yleisesti ottaen se, että joskus on mennyt kauden aikaiset hankinnat vituralleen, ei ole syy olla reagoimatta muuttuneeseen tilanteeseen. Toki hyväksyn senkin linjan että parannellaan nykyinen vmtl-osasto kunnolla kuntoon kevääksi ja mennään nykyisellä reservillä, vaikka sitten runkosarjasijoituksen kustannuksella. Oikeastaan tulevaisuutta ajatellen parempi ratkaisu.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin no, Seikolaa en tietysti henkilökohtaisesti tunne, mutta ymmärtääkseni on melkoinen syöpä pukukopissa.

Sama vika Rahikaisella, en minäkään tunne Seikolaa henk.koht. mutta tästä kuspäisyydestä olen juttuja kuullut.

Tuosta tulikin mieleen ei kai se kusipäisyyskään hyvin pärjäävässä joukkueessa niin suuresti esille tule? Luulisi ainakin että häviävässä joukkueessa sitten pikemminkin. Onhan Lukossa sitä paitsi jo ennestäänkin Tukonen jota ainakin Porin suunnalta oltiin kovasti syksyllä moittimassa yhdeksi tällaiseksi joukkuehengen saastuttajaksi eikä tuo ainakaan juttujen perusteella kovin pahaksi ole ilmaa pilannut.

Huomaatteko, tässä ruvetaan jo pehmittämään maaperää siltä varalta että Raision isopää sittenkin Äijänsuon mäelle askeltaa tankokuningatar muassaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huomaatteko, tässä ruvetaan jo pehmittämään maaperää siltä varalta että Raision isopää sittenkin Äijänsuon mäelle askeltaa tankokuningatar muassaan.

Raision? Uusi Laitilan sankarihan se Lukkoon on Pahin tilalle:). Markuksen on voinut bongata Laitilan pururadalla parina viime viikonloppuna hiihtämässä eikä se kyllä yhtään kusipäältä normaalioloissa vaikuttanut, enemmänkin ujolta. Mutta pukukoppihan onkin sitten ihan eri maailma...

Jaa niin Raisiossahan niillä se kutupesä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös