Roster watch 2002-2003

  • 49 097
  • 249

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Ehkäpä Tonin viihtymiseen vaikutti osittain sekin, että Jypissä mies oli yksin kiistaton tähtipelaaja ja sai myös kiistattoman tähtipelaajan kohtelun. Käpissä Ton ei ollutkaan enää samanlaisessa ykkösasemassa ja ehkäpä tämä otti hieman Tonon luonnolle...
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Jeff
Ehkäpä Tonin viihtymiseen vaikutti osittain sekin, että Jypissä mies oli yksin kiistaton tähtipelaaja ja sai myös kiistattoman tähtipelaajan kohtelun. Käpissä Ton ei ollutkaan enää samanlaisessa ykkösasemassa ja ehkäpä tämä otti hieman Tonon luonnolle...

Samaa olen myös miestiskellyt. Odottelen oikeastaan innolla ensikautta ja kommentteja Sparta Prahan tähtisikermässä. Parhaassa tapauksessa näemme Tonon liiga jäillä ennen ensikauden playoffeja.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Eipä tähän viitsi enää kommentoida. Tack och adjö, tervemenoa kotiin! Kiitos mukavasta vuodesta.

Syitähän tähän voi aina luetella:
-muutama penkkikomennus(vähemmän kuin esim. Potaichuk)
-lukuisat loukkaantumiset
-normaalin pelaajan status, ei mikään jumala
-ei saanutkaan neppailla Tenkratin kanssa samassa ketjussa
-liian kovat harjoitukset
-Rajakylä on paska paikka
-pesukone rikki

Tai sitten valmentaja ei vaan miellyttänyt. Kauden aikanahan tällaisista asioista ei kuitenkaan voi keskustella, vaan ne pitää itkeä sitten keskikesällä velkoa nauttiessa.
 

JPL

Jäsen
Kärppien mestaruutta tavoitteleman ryhmän keski-ikä on tällä hetkellä ~23 vuotta. (mv: 23v, p:24v, h:22v)

Maaleja Kärppien tämänhetkinen rosteri teki viime kaudella yhteensä kokonaiset 121 kappaletta, joten vajaata viime kauden maalimäärään on vaivaiset 66 maalia. Näitä maaleja tekemään Kärpät on hankkimassa 2-3 hyökkääjää, joiden pitäisi siis saada tuommoinen maalimäärä aikaan. JOS Kärpät nyt hankkii 3 vahvistusta, niin heidän jokaisen tehtäväksi tulee suurinpiirtein 22 maalia. Viime kaudella 22 maalia liigassa teki yhteensä 10 pelaajaa, joista ainoastaan HPK:sta oli 2 miestä tässä porukassa. (Sielläkin toki kokonaismaalimäärä oli sitten hieman enemmän, eli +22 maalia) Joten aika moinen työsarka on Kärpillä täytettävänä.

Lisätäänpä hieman muutakin tilastontapaista:
Viime kauden joukkueen hyökkääjien (>10 ottelua) keskipituus oli 182cm ja paino 85.9kg (Koko joukkueen 86.7kg)

Tällä hetkellä sopimuksen alaisten hyökkääjien keskipituus on 181cm ja paino 80.1kg (Koko joukkueen painon keskiarvo on 83.6kg.) Referenssinä - keskimääräisesti liigajoukkueiden painoka. on ~87kg.

Saa siinä pojat kesän aikana kerätä aika paljon massaa että päästään edes lähelle keskiarvoja.


(Rosteri päivitetty sivun alkuun)
 
Viimeksi muokattu:

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Tuli ihan muutama ajatus mieleen, kun funtsin tuota tämän hetkistä sopimustilannetta hyökkääjien kannalta. Listalla lähinnä nuoria jannuja. Jos ja kun tänne saadaan kaksikaan kovaa laituria, joka olis lähinnä ihme, täytyy muutamien nuorien jannujen astua melko suureen rooliin, sillä Kärpillä pitäisi olla kolme hyökkäävää vitjaa.

- Pystyykö Piku pelaamaan koko runkosarjan sillä tasolla millä pelasi pleijarit?

-Nostaako Massimo tasoaan vielä viime kaudesta? Alkukausi erityisesti oli hyvä.

-Nouseeko Henkka isoon rooliin? Alkavan kauden "massimo"?

-Jokisen sähläilyt pudotuspeleissä? Muuttuuko suunta?

Jotenkin toivoisi tämän omatpojat-projektin jatkuvan niin, että vastuuta näille muutamille lahjakkaille nuorille annettaisiin lisää ja päästäisiin pikkuhiljaa entistä suurempaan omavaraisuusasteeseen. Omavaraisuus on toki jo nyt melko maximaalinen. Toki seuraavasta kaudesta ei toivoisi tynkäkautta, joka ratsastetaan uuden hallin vetovoimalla, mutta pahasti näyttää siltä, että sellainen tästä tulee.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aiheellisia ajatuksia ja tuohon listaan voi lisätä Palsolan Saken, jolta pitäisi löytyä nyt parannusta roimasti viimekauteen. Eikä unohdeta Jumalan Kättä, jonka soisi parantavan pelaamistaan runkosarjassakin - playoffseissa onkin sujunut joka kevät paremmin.
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Viestin lähetti Kärpät#18
-Rajakylä on paska paikka

Muuttaakohan "Stuntitkin" Rajakylään?

OK, tästä asuntohommasta tuli jo vaahdottua muinoin ihan liikaa, niin että kärppätoimistokin kävi kivittämässä yksityisviestillä... Toivotaan, että Kärpät harkitsee "sijoittamista" pariin tähtipelaajan asuntoon...
 

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo, Palsolan Sakke on ensi kaudella terässä: on nimittäin saanut uudet putket klyyvariin, joten eiköhän se henki kulje eri malliin kuin viime kaudella, ja verkko heilu.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
stuntit.

Niin.

Juhan täytyisi vielä hankkia kolme kahdenkymmenen maalin miestä ensi kaudeksi, jotta menetykset (Ton, Tenkrat, Potaichuk, Mettovaara) korvataan.
Totta kai (?) esimerkiksi Juntunen tai Saarenheimo tulevat tekemään ensi kaudella enemmän maaleja, kuin viime kaudella. Kuitenkin JJ:n pitäisi hankkia pari kovan luokan jätkää, niinkuin PT:t vuosi sitten.
Mutta, eikös nyt olla jo vähän myöhässä? Viime vuonna tähän aikaan takatukat oli jo kiinnitetty joukkueeseen. Rahaa Kärpiltä löytyy, neuvoteltukin on jo, mutta neuvottelut ovat menneet perseelleen (Ujcik, Kapus). Junno on siis pitänyt stunttien nimet erittäin loistavasti salassa, tai sitten mitään stuntteja ei ole. Nyt täytyy kai sitten odotella heinäkuuhun, kun NHL-leireiltä tippuu näitä ladislavkohneja ja pavelrosia, jotka sitten majoitetaan Rajakylän ghettoon ja 'pakotetaan pelaamaan täysin eri tavalla, kuin mihin he ovat tottuneet'.

Tällä hetkellä kaikki näyttää menevän täysin perseelleen, mutta aikaa on vielä tammikuuhun asti. No hätä, Juha hoitaa. Tai sitten ei.

Aletaan varautua välikauteen, huippuyksilöiden sijasta voidaan ihailla pakastearkun ihka uusia kuppipenkkejä, jes!
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei kait tässä kannata vielä mistään välikaudesta puhua. Tai jos puhutaan, niin puhutaan koko liigan mittakaavassa. Missä nimittäin on ne muiden joukkueiden suuret vonkaleet?
Tähän mennessä viime kaudesta vahvistuneelta näyttää IFK ja Ilves ja varsinkin IFK:n kohdalla NHL voi vielä sekoittaa pahastikin pakkaa. Ja kuten on jo monessa paikkaa puhuttu, niin pelaajavirta on kiihtyvää tahtia pois Suomesta, ei Suomeen päin. Tässä leikissä voi Kärpät nähdä jopa pärjääjänä, sillä joukkueessa on todella leveällä rintamamalla kotimaisia, oululaisia, juuri pelilliseen kukkaansa puhkeavia nuoria.

Joukkue kaipaa hyökkäykseen muutamaa tasonsa näyttänyttä laatupelaajaa ja niissäkin on Junnolla näinä kovina aikoina hikinen työmaa. Tosin ei liene sen olevan sen suurempi kuin muillakaan virkaveljillä. Pelaaja-rekrytoinnissa paksu lompakko ja menestynyt seura on plussaa. Vastaavasti pohjoinen sijainti ja valmentajan tahriintunut maine jokseenkin miinusta.

Ja jos oletetaan kovien nuorten hyökkääjien (Jokinen, Juntunen, Pyörälä, Saarenheimo) kehittyvän ensi kaudella edes maltillisesti, niin ei tänne kolmea 22 maalin miestä tarvi edes hankkia. Pari sellaista laatulaituria, ei edes mitään super-luokkaa ja homma on nykyliigaan kondiksessa.

Eikä tämä ei ollut edes mitään laput-silmillä-yltiöoptimismia ja sokeaa uskoa Kärppien loistavaan tulevaisuuteen. Liiga ei vaan vedä huippupelaajia siihen malliin kuin muutama vuosi sitten ja samasta taudista kärsii kaikki seurat. Liigan taso vääjäämättä laskee ja jo edelliskauden tasonsa säilyttänyt huippujoukkue on ensi kaudella vahvoilla.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kopin tarinassa on huima määrä totuutta. Kaukana on ne ajat, kun SM-liigaa voitiin tosissaan markkinoida Euroopan kovinpana kiekkosarjana. Nyt tuosta tittelistä pitää kiinni ainoastaan dementian esiasteita tavoitteleva Pentti Lindegren.

Realiteetit on onneksi pysyneet kädessä. Venäläisten kanssa ei kannata ruveta tätä peliä pelaamaan. Vieköön, jos haluaa. Yhtään konkurssia tai talousvaikeuksissa pyörivää seuraa en tähän maahan enää halua.

Mutta olen myös sitä mieltä, että kunnon vahvistuksia tarvitaan. Nuoret nostavat varmasti tasoaan, mutta sen varaan ei kannata paljoakaan laskea. Viime kaudella onnistuttiin optimaalisesti, mutta tällöin olikin muutama tähtipelaaja helpottamassa nuorten esiinmarssia. Liian paljon vastuuta liian lyhyessä ajassa ja Kärpät näyttää kuin Matikaisen IFK:lta kahden viime kauden aikana.

Mikäli seura tosissaan haluaa menestystä myös ensi kaudella on pikkuhiljaa ruvettava palasia löytymään. Jos ei, niin myönnetään sitten reilusti tosiasiat: Huippuvahvistuksia ei onnistuta saamaan, koska ne kiertävät Oulun kaukaa. Syystä tai toisesta. Samalla lopetetaan sitten kaikenlaiset puheet huippujoukkueesta ja ilmoitetaan realistiseksi tavoitteeksi pudotuspelipaikka.

Mutta...Aikaahan vielä on ja uskon, että jokainen asianomainen tekee Lekatiellä pää hiessä töitä tämän asian eteen. Jos tilanne on sama vielä kuukauden päästä, sitten kehottaisin avoimempaa keskustelua siitä, mikä meni vikaan. Samalla tarkistetaan asetetut päämäärät ja etsitään keinot niiden saavuttamiseksi.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kootaanpa vielä yhteen lähtijät ja tulijat:

- Potaitchuk
- Ton
- Tenkrat
- Mettovaara
- Nielikäinen
- Pitkänen
- Bannister

+ Mikkola
+ Vallin

Miksiköhän mua ei naurata?
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti oukka
Kootaanpa vielä yhteen lähtijät ja tulijat:

- Potaitchuk
- Ton
- Tenkrat
- Mettovaara
- Nielikäinen
- Pitkänen
- Bannister

+ Mikkola
+ Vallin

Miksiköhän mua ei naurata?

Mutta onhan meillä suomen paras juniorimylly. Aaltonen on saanut massaa 5kg ja Juntunen tekee ensi kaudella ainakin 20 maalia... mikäs tässä on ollessa. Me ollaan oikeasti kova joukkue hei kyllä tää hei tästä hei hyvin menee... hei. Me taistellaan hei kuitenkin mestaruudesta tosissaan.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti JPL
Mutta onhan meillä suomen paras juniorimylly. Aaltonen on saanut massaa 5kg ja Juntunen tekee ensi kaudella ainakin 20 maalia... mikäs tässä on ollessa. Me ollaan oikeasti kova joukkue hei kyllä tää hei tästä hei hyvin menee... hei. Me taistellaan hei kuitenkin mestaruudesta tosissaan.

Tässä taitaa olla Junnon anti seuraavaan Kärppien tiedotustilaisuuteen?
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hajatelmia

Eipä näytä hyökkääjien löytäminen olevan ihan iisi juttu, kun ei Junno ole pystynyt vielä nimiä heittämään pöytään. Vähän on sellainen kutina, että kolmen huippuhyökkääjän (tasoa Petrit ja Pota) hankkiminen on mahdotonta. Niin moni joukkue etsii kuumeisesti pelaajia riveihinsä ja niin vähän on pelaajia saatavilla. Mennäänkö Oulussa siis toivotaantoivotaan-pelaajiin?

Kotimaisista nimistä Varis on vapaana, mutta Kärpissä ei varmaan hihkuta riemusta, jos Pete sinne saapuu. Varmasti olisi kuitenkin nykyliigaan kova tekijä.

Kyllä Kärppien perusmateriaali on kuitenkin sen verran laadukas, että sillä pelataan ihan kivuttomasti pleiareihin ilman huippuhankintojakin, sillä millään joukkueella ei ole tällä hetkellä mitään älytöntä rosteria.
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällähetkellä kuten oivakin sanoi, olemme ehkä playoffsjoukkue niukinnaukin, mutta kunnes vahvistukset julkaistaan niin tappelemme varmasti jo kotiedusta.

Puolustus ja maalivahtipeli on vähintääkin hyvällä mallilla ja hyökkäkyseen Pirjetä ja kaksi Tsekki/Kanadalaista kaveria niin eiköhän siitä hyvä tule.

Herrat, Pyörälä ja Jokinen voisivat pitää viimekauden tasonsa tai vaikkapa nostaa hieman, ja Viuhkola voisi viimenkin lydä itsesnsä läpi.

Saarenheimon pekka pelasi hienot playoffsit, joten hän voisi nousta nyt Pyörälän viimekauden tasolle :)
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Eihän tuo mitenkään kaksiselta tuo hyökkäyksen tilanne näytä. Vahvistuksia olisi saatava ainakin ne kolme, jos viime kauden sijoista aiotaan pelata. Kaksi pelaajaa tulee kesällä ja yksi etsitään kauden alettua farmista ja pudonneista, näin väitän.

Edelleen olen vielä pikkuisen kiinni siinä illuusiossa, josta olen asianomaisten kanssa keskustellut. Eli vahvistukset tulee olemaan aivan tämän sarjan huippuja. Vuosi sitten puhuttiin samalla tavalla ja homma hoidettiin kirkkaasti kotiin.

Epäonnistumisen riski kasvaa kuitenkin sitä mukaa, kun aika kuluu. Kohnin siirryttyä Bluesiin on hän se toinen huipputason ulkomaalainen, joka liigaan on saatu värvättyä. Ongelmia on siis muillakin.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kieltämättä mielikuvat tulevan kauden pelisysteemistä alkavat taipua vääjäämättä sitä kohti, että luvassa on puolustusta, puolustusta, puolustusta ja puolustusta. Sekä puolustusta. Sitten yritetään rykiä maali tai kaksi ja voittaa pelejä. Sen verran julmasti on taitoa kaikonnut joukkueesta, ettei oikein muuhun ajatusmalliin tässävaiheessa koulutusta jaksa uskoa.

Toisaalta, joukkueessa on yksi liigan parhaimmistoon kuuluvista maalivahdeista ja pakisto tasaisen varmaa hyvää liigatasoa. Tosin mikäli Nikke joutuu sairastuvalle, homma menee varsinaiseksi Kenoksi. Rinne on täysi arvoitus, jolloin katsomossa uhkaa paha etu- tai takakeno, riippuen uusien ohrahanojen iloliemen annostelun vilkkaudesta. Voittaja on se, joka selviää ehjänä Raksilan betoniportaiden seassa eteenpäin...

Voihan sitä menestystä sitenkin tulla, mutta viimekauden maali-iloitteluista joutunee vain haaveilemaan. Katellaan ja kuulostellaan...
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä kirpaisee katsoa tuota lähtijöiden listaa. Taitoa lähti niin että pahaa tekee, mutta ei auta itku (siirto)markkinoilla. Kyllähän tuo ketuttaa kun vahvistuksia ei näy eikä kuulu, mutta onneksi tosiaan muilla joukkueilla on sama ongelma. Itse en jaksa uskoa, että Petr'eillä olisi Kakesta/Kärpistä niin huonoa sanottavaa, että se vaikuttaisi oleellisesti Kärppien pelaajahankintoihin. Kyllä Kärpillä on kuitenkin niin hyvin hoidettu organisaatio (menestystä tulee ja pelaajia lähtee NHL:ään), että kyllä Kärppien pitäisi olla taistelemassa vahvistuksista vähintään siinä missä muutkin. Pätäkkää löytyy ja joukkueen runko on kunnossa. Kyllä tämä tästä.... ehkä.

Jos totta puhutaan, niin Kärpät vahvistavat joukkuettaan vasta kevääksi johtuen siitä, että meikäläinen ei pääse syksyllä katsomaan pelejä. Sitten kun minä palaan vuoden vaihteessa Raksilaan niin Kärpät julkaisevat muutaman NHL-tason sopparin. Näin me Junnon kanssa sovittiin kaljapäissään salaisessa palaverissa minun unessani toissayönä.
 

Holkkipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Junno tsekeissä 14.6

Juha Junno bongattu vaclavin-aukiolla 14.6
Tämä nyt vaan tiedoksi, niin voi spekuloida matkan tarkoituksia.


PS. Tervetuloa Oulun pojat ja tytöt Raumalle
 

JPL

Jäsen
Junno on lomalla.....
 

Foik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti JPL
Junno on lomalla.....

Veli hyvä, ei ole JJ lomalla eikä pääsekään ennen kuin "asiat ovat järjestyksessä". Lainaus Oy:n hallituksen jäsenen suusta tältä iltapäivältä.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Ilta-sanomat tänään:
"Suomen suuriin jääkiekkolupauksiin kuuluva Joni Pitkänen saattaa olla pian Philadelphia Flyersin NHL-pelaaja.

Flyersin varatoimitusjohtaja Paul Holmgren kertoi Delaware County Daily Timesissa, että Flyers aikoo neuvotella tosissaan Pitkäsen agentin Larry Kellyn kanssa jo ensi viikonloppuna Nashvillessä pidettävässä NHL:n varaustilaisuudessa.

Pitkänen harjoitteli Flyersin NHL-miehistön mukana jo pudotuspelien aikana. Flyers haluaa Pitkäsen mahdollisimman pian, mutta Kellyllä on varaa vaatia Pitkäselle rahakasta allekirjoitusbonusta. Sopimuksen pitää syntyä 15. heinäkuuta mennessä, muuten Pitkänen jatkaa ensi kaudella Oulun Kärpissä.

Pitkänen valittiin tammikuussa nuorten MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Flyers varasi hänet viime vuonna varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana."


Tuollaiset sanat ovat ainakin allekirjoittaneen mielestä melko vahvoja merkkejä siitä, että Jonin pelit Kärpissä ovat tällä erää pelatut. No sitten NHL lakon aikana takaisin kokeneempana ja parempana yhdessä Niinimaan kanssa. :-)

Alkuperäinen juttu löytyy täältä:
http://www.zwire.com/site/news.cfm?newsid=8346234&BRD=1675&PAG=461&dept_id=18170&rfi=6
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös