Roope Taponen – läpimurtoa hakemassa

  • 150 121
  • 1 199

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt ei turhaa puolustelua Taposelle eli huonoja pelejä ollut. Osaamista on niin miksi nyt näin huonoa? Osaan vaan seurata sivusta. Selkeästi ei ole kunnossa. Lunkka hieno mies mutta meneekö nyt toinen talentti peräkkäin hukkaan ja vähän samaan tyyliin kuin Lunkka ite.
 
Minusta törkeä vastaus asialliseen viestiin. Jotain objektiivisuutta meiltä punaisilta pitää odottaa.
Ihan ymmärrettävää omilta. Surkealla tasolla pelaa kuitenkin kaveri tällä hetkellä ja se on fakta.

Saattoi olla yllättävän iso isku itseluottamukselle jo muutenkin heikohkon alkukauden jälkeen tämä esitys Leijona paidassa. Saa nähdä, Pappi pelannee ja tää kaveri korjailee jossain muualla.
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan ymmärrettävää omilta. Surkealla tasolla pelaa kuitenkin kaveri tällä hetkellä ja se on fakta.

Saattoi olla yllättävän iso isku itseluottamukselle jo muutenkin heikohkon alkukauden jälkeen tämä esitys Leijona paidassa. Saa nähdä, Pappi pelannee ja tää kaveri korjailee jossain muualla.
En kiistä mutta ehkä jotenkin muuten olis voinut asian ilmaista. Naapuri kertoi kohteliaasti ja perustellen asian.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ei Taposen(kaan) taidot ole mihinkään kadonneet. Haastetta on korvien välissä ja nyt ei kyllä auttanut se asia, että olisi pitänyt pelastaa yksin tämä ottelu. Ottelu taso kumminkin ihan et sfäärissä kuin perus liigaottelu.

Nyt on Taponen itse myös vedenjakajalla joka määrittelee tulevaisuutta. Pitää pystyä parempaan ja tasaisempaan tekemiseen. Itsellä usko riittää, että Taponen voittaa haasteet ja pääsee takaisin tasolleen. j
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
"Rotsi auki" ja Taponen ei kyllä mahdu samaan lauseeseen. Nöyrempää ja itseään kohtaan kriittisempää jamppaa saa hakea. Erittäin hyvät muistot jäi kaverista Ilves -ajalta.

Viime kausi oli häikäisevä ja nyt menee vähän heikommin, mutta kyllä Roope tuosta vielä nousee.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Aika monesti hyvän ensimmäisen vuoden/kauden jälkeen, aika monessa muussakin työssä/tehtävässä, seuraava vuosi/kausi, kun palataan arkeen ja aletaan tehdä pitkäjänteisesti hommia, tulee uusia haasteita vastaan. Vaikka samana aikaan maalivahti saattaa teknisesti kehittyä niin uudet haasteet voi olla hankalia, kun alkaa ymmärtää ja huomata, että hyvästä ekasta vuodesta/kaudesta huolimatta, on vielä paljon opittavaa. Psyykkisesti iso muutos tykkikauden jälkeen alkaa tehdä nöyrästi töitä.

Mutta eiköhän se tästä lähde ja eilisenkin kokemuksen voinee kääntää hyödyksi.

Silti, mun on vaikea nähdä, että Taponen olisi eilen epäonnistunut jotenkin tosi rankasti. Mun mielestä pakit ja viisikkopuolustus kyykkäsi aika pahasti. Parissa maalissa oma pakki tekee täydellisen maskin, välillä taas ei siivota maalin edustaa ja jätetään vastustaja vapaaksi maalin eteen tai päästetään ihan käsittämättömiä syöttöjä neliön läpi. Vaikea tuossa päästä peliin. Myös yksi maali tuli aivan käsittämättömän tarkalla vedolla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
On täällä edelleen ihmisiä, joilla on melkoiset luulot Karhusesta. Näitkö miltä se pelaaminen viime kaudella näytti? Eikä tainnut Ruotsissa mennä sen paremmin ja nyt taas alle sellainen 9 kuukauden tauko peleistä, niin taso ei ole ainakaan parantunut.
34 vuotias maalivahti. Kuukausien breikki harjoittelusta ja sitäkin pidempi breikki edellisestä pelistä. Viime kaudella 7 runkosarjapeliä aivan järkyttävin tilastoin. Tätä edeltävällä kaudella 28 runkosarjapeliä niin ikään aivan järkyttävin tilastoin. ICEHL- ja DEL -liigassa.

Ihmettelen myös aidosti jos kukaan laskee yhtään mitään hänen varaansa. Jos kävisi worst case scenario ja Taponen tekee "haloset", niin kaupoille on mentävä. Toivotaan, ettei näin tapahdu.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika älyvapaita kommentteja saa täältä lukea. Niin paljon, että turha lähteä edes lainaamaan näitä. Mutta ”rotsi auki” ja ”edarius” -viittaukset ovat nyt jo aikamoista skeidaa eikä näiden esittäjillä taida olla mitään käsitystä Tapsasta / lätkästä / ylipäänsä mistään. Taikka nämä lukuisat kommentit, että koko ura olisi vedenjakajalla. Tai että on kohta jengin kolmosveskari. Meinaa pää räjähtää näin urpoihin kommentteihin.

Nyt keskittyvät toivottavasti Jannen kanssa perusasioiden hiomiseen, jotta Tapsa saa taas paketin ja itseluottamuksen kasaan. Ja valmennus toivottavasti ymmärtää, ettei nyt väkisin peluuttamisella yritetä saada hommaa raiteilleen.

Tapsa tulee vielä, olen siitä 100% varma, ja vielä tämän kauden aikana tulee osoittamaan taas tutun tasonsa, jos valmennus malttaa nyt hoitaa asian kunnolla.

Kuten moni fiksumpi kirjoittaja on jo todennut, ei ole todellakaan tavatonta, että 1. läpimurtokauden jälkeen seuraa ongelmia. Aika iso määrä veskareita on jatkanut pienen suvantovaiheen jälkeen kehittymistä entiseen tahtiin.

Otetaan nyt esimerkkinä Ville Husso. Ei nyt täysin verrannollinen Tapsaan verrattuna, kun Hudella oli haasteita urheilullisuuden kanssa. Mutta kuitenkin. Hudella oli myös hieman haastava 2. kausi, muttei ei se ura siihen tyssännyt, kuten jokainen tietää.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Ja valmennus toivottavasti ymmärtää, ettei nyt väkisin peluuttamisella yritetä saada hommaa raiteilleen.
Viime kaudellahan näin nimenomaan toimittiin mikä oli omiaan syömään Halosen itseluottamusta entisestään. Toivottavasti tästä on kuitenkin opittu.

Olen samaa mieltä, että kyllä Taponen sieltä vielä tulee, mutta toisaalta ihan aiheellinen pohdinta on, että milloin tämä tapahtuu ja jos ei kuluvan kauden aikana, niin millä tavoin asiaan on varauduttu. Maalivahtipeli on jotenkin niin herkkä laji, että kun se lähtee menemään väärille urille, niin sitä junaa ei oikaista hetkessä, kuten viime kausi(kin) osoitti.

Hovinen on ollut mies paikallaan, mutta hänen kohdallaan on ollut spekulaatiota, että riittääkö fysiikka isompaan ottelukuormaan. Kovin suuriahan hänen ottelumääränsä eivät ole yleisestikään olleet. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ainoastaan kaudet 19-20 ja 20-21 ovat sellaisia, joiden aikana on tullut yli 30 runkosarjaottelua täyteen. Pudotuspeleissä hänelle ei ole kertynyt viimeisen 5 kauden aikana kuin 2 ottelua.

En halua mitenkään negatiivinen, mutta kun puhutaan joukkueen tärkeimmästä pelipaikasta, niin mielummin pyrin olemaan kuitenkin realisti kuin yltiöoptimisti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Forever#88 , tässä osiossa ollaan dramaattisia? Älä nyt hulluja puhu :D.

Täällä ollaan aina vain yhden askeleen päässä totaalikatastrofista ja täällä usko kuolee ihan ensimmäisenä.

Maalivahdin tärkein työväline on korvien väli. Vaikka tekniikka olisi hukassa, sen voi korvata tiettyyn pisteeseen asti rajattomalla itseluottamuksella. Sitä saa esim. torjumalla ns. varmoja maaleja. Mutta toisinpäin se ei enää toimikaan. Vaikka tekniikka olisi täydellisesti mintissä, ilman itseluottamusta veskari torjuu huonosti.

Ilmapiirillä on merkitystä. Jos niitä huonompia pelejä ei heti säikähdä ja ymmärtää sen kuuluvan nuoren maalivahdin kasvuprosessiin, katsomossa ei tarvitse jännittää paskanjäykkänä jokaista torjuntaa, vaikka olisikin muutama huonompi peli alla. Meillä se vain ei mene niin, vaan yhden heikomman pelin ja sitä seuraavassa pelissä ensimmäisen päästetyn maalin jälkeen alkaa kollektiivinen maailmanlopun odottaminen. Tämän voi aistia Nordiksella tunnelmasta ja katsomon ”väreilystä” varsin helposti. Ja väreily tarttuu kyllä maalivahtiin, eiväthän he ole immuuneja sille, mitä ympärillä tapahtuu. Tästä on esimerkkejä vaikka kuinka paljon. Se on sitten veskarin henkisistä voimavaroista kiinni, pystyykö sen sulkemaan ulkopuolelle ja keskittymään vain itse peliin. Ja aina ei pysty, koska ihmisiä ne maalivahditkin ovat. Se, ettei aina pysty, ei tarkoita sitä, että veskari on heikko. Ennemminkin se menee niin, että ne jotka pystyvät, ovat henkisesti todella vahvoja. Ja tämä usein erottaa ne huiput melkein huipuista. Totta kai teknisillä asioillakin on pelaamisessa merkitystä, mutta kahdesta tasavahvasta pelaajasta se, joka on henkisesti vahvempi, menestyy yleensä henkilökohtaisella tasolla paremmin.

Fanit lietsoo itseään ja toisiaan täällä, somessa, hallin käytävillä, kusilaarilla ja röökipaikoilla eikä se ainakaan sitä veskaria jeesaa yhtään. Musta tuntuu usein, että meillä pelaajien pitäisi jotenkin aina uudelleen ja uudelleen voittaa fanien luottamus, jos alla on vähän heikompi matsi. Se luottamus särkyy todella nopeasti tiettyjen pelipaikkojen ja tiettyjen pelaajien kohdalla ja se on aika surullista. Ja jos pelaajat kokevat vähänkään samoin kuin minä, se on hankala yhtälö. Meillä on upeaa pelata, kun peli kulkee, mutta epäilemättä raskasta, kun peli ei kulje.

Totta kai kritisoida saa, mutta hirveän monella on tapana olla ylidramaattinen ja -kriittinen. Eikä se mihinkään katoa, kun astutaan halliin sisään, melkeinpä päinvastoin, kun juttukaveriksi löytyy joku toinen, jolla on samat fiilikset. Samalla ne omat fiilikset saavat vahvistusta ja tuntuu, että monella ei ole mitään "syytä" muuttaa näkemyksiään.

Jos ajatellaan viime kautta ja Halosen tilannetta, mitä HIFK:n olisi pitänyt tehdä? Purkaa sopimus, koska Halonen ei keskenkuntoisena yltänyt parhaimpaansa pleijareissa? Halosen ei edes pitänyt olla meidän ykkösveskari. Samaan aikaan meillä oli Taposen kanssa sopimus ja hän oli jo Ilveksessä osoittanut pystyvänsä pelaamaan Liigassa ja Mestiksessä hän oli erinomainen. Vaihtoehtoja oli siis oikeasti kaksi: purkaa Halosen sopimus tai lainata Taponen muualle. Seuran näkövinkkelistä kumpikaan ei ollut kovin järkevä vaihtoehto. Pelaajan näkökulmasta tämä vaihtoehto olisi ollut vielä enemmän perseestä.

Tämän kauden veskarivalintoja voidaan toki hyvinkin ihmetellä. Selkeästi HIFK halusi Taposen aisapariksi kokeneen veskarin. Emme tiedä, keitä veskareita on yritetty meille saada ja ketkä ovat sanoneet "kiitos, ei". Tämä tieto on aika olennainen ja helpottaisi kovasti kritiikin antamisessa. Voimme toki perinteitä kunnioittaen kritisoida ilman mitään faktojakaan. Ilmeisesti ainakaan Tuohimaata tänne ei haluttu ja siitä lienee konsensus, että se päätös oli hyvä ja oikea. Karhusen osalta pitää muistaa sekin, että sen lyhyen ajan, mitä hän meillä viime kaudella oli, hänestä on saatu paljon sellaisia tietoja, mitä meillä ei ole käytettävissämme. Harmillisesti hänen tilanteensa on nyt mikä on, mutta Hovisesta HIFK sai kelpo korvaajan.

Mitä tulee Taposen tulevaisuuteen tällä kaudella, kukaan ei pysty sanomaan mitään vielä. Arvailla voi toki, mutta sekin on 50-50 meneekö hyvin vai huonosti. On ihan mahdollista, että Taponen saa näistä kekkereistä uutta virtaa. Itse suhtaudun asiaan rauhallisesti ja luottavaisesti. Taposen ei tarvitse olla Liigan paras veskari, vaan ainoastaan riittävän hyvä, jotta HIFK voittaa. Totta kai saa olla Liigan TOP 3:ssa, mutta onko sellaista välttämätöntä odottaa tai edes edellyttää. Sekin kannattaa pitää mielessä, että huippuvahti Heljanko pelasi ekan maaottelunsa Leijonissa toissa kaudella. Siis ollessaan 24 v. Viime kaudella hän pelasi Leijonissa peräti yhden ottelun. Kyllähän Taposessa sitä "jotain" on oltava, kun pääsee kuitenkin pari vuotta ennen Heljankoa Leijonien ovea kolkuttelemaan. Eilisen pelin tilastot jäävät historiaan eivätkä kerro mistään muusta kuin eilisen pelin tilastoista.

Taposesta ei myöskään mitään Edaria saa tekemälläkään, joten vähän rajaa näihin heittoihin. Ville Husso muuten oli oikein kunnon Edari, kunnes tuli järkiinsä. Niinkin voi käydä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paniikin ymmärtää. Meillä on lähihistoriassa liian hyvässä muistissa esimerkki maalivahdista, joka muuttui hyvästä aivan karmeaksi.

Silloin se maksoi jonkun pleijarisarjan, mutta silti mestaruudesta ei olisi pelattu sillä rosterilla vaikka olisi millainen veskari.

Nyt mahdollisuudet olisi mestaruuteen, mutta kaikki tietävät, ettei keskinkertaisella maalivahdilla voi mennä päätyyn asti. Aivan sama miten kova muu joukkue on, niin aina tarvitaan erittäin hyvä maalivahti.

Taposella on hyvä tulevaisuus, mutta pystyykö jo tällä kaudella kantamaan ykkösveskarin viittaa tasaisesti päätyyn saakka? Ainakin tällä hetkellä se näyttää epäilyttävältä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paniikin ymmärtää. Meillä on lähihistoriassa liian hyvässä muistissa esimerkki maalivahdista, joka muuttui hyvästä aivan karmeaksi.

Kehen viittaat?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä olen Roopen ja HIFK:n pelejä seurannut, niin aika paljon tuosta paistaa läpi samat nuoren maalivahdin ongelmat mitä esim. Ilveksen Malek on myös osoittanut eli taso ailahtelee mestis ja MM tasojen välillä puhtaasti kokemuksen puutteen puolesta.
Uskon Roopen löytävän sen viimekauden vireen, mutta siinä voi kestää ja teillä voi olla sama ongelma kuin meillä, eli varsinaista ykkösvahtia ei oikeastaan ole.
Toivottavasti molemmat saavat tämän kuntoon ja otetaan uusinta 98 finaalista, jossa 2 perinteikästä seuraa ottaa yhteen.
Onnea kauteen!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Älkää huolehtiko Tapsasta. Klassinen pieni sophmore slump menossa, mutta tulee kantamaan vielä IFK:ta.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Maalivahtipelistä paljon ymmärtävä tuttu soitti tänään "kyllä tuolla jatkoajan IFK-osiossa ollaan taas ihan täydellisiä idiootteja". Ja pointtina olivat siis nämä kommentit, joiden mukaan IFK:n pitäisi hankkia uusi maalivahti jne..

Tuli samalla itse pohdittua, että onko sieltä Virmasen ja Matikaisen "kulta-ajoilta" jäänyt osalle kannattajista tähänkin päivään saakka se sama mentaliteetti, jossa nuoret lahjakkuudet tyritään muihin seuroihin menestymään.

Ei aiheesta sen enempää. Tapsassa ei ole mitään vikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös