Romanit

  • 1 484 734
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eiköhän noi ole pesunkestäviä kulttuuri-ihmisiä. Onneksi jäivät kiinni samantien.


Hmmm...nämä voivat olla myös ravintolamuusikoita. Aina pitää olla syyttämässä mustalaisia, vaikka tosiasiassa 95% siitä jengistä pilaa lopun 5%:n maineen!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Näitä yksittäistapauksia on ketju täynnä, mutta olisi oikeasti aika kiintoisaa saada ns. suvaitseviston näkemyksiä siitä miksi romanit ovat romaneita ts. mikä saa juuri tietyn kansanosan niin systemaattisesti väheksymään yhteiskunnan sääntöjä, samalla kuitenkin ottaen kaikki mahdolliset etuudet vastaan siltä samalta yhteiskunnalta jota kohtaan ei tunneta minkäänlaista kunnioitusta. Itse näen päivittäin juuri näitä pikkujuttuja, täysin välinpitämätöntä parkkeerausta yms. kun toimiston lähellä on ilmeisesti isohko romaniasutus-keskus.

No, vastauksia on toki monia, Ruotsissa vastaus on ilmeisesti kantaväestön rasismi mutta en usko että kukaan oikeasti uskoo tuollaiseen, sitä käytetään vain jonkinlaisena valkoisen miehen taakan olkiukkona tai sitten ovat vain todenneet että yhteiskuntarauhan säilyttämisen kannalta romaneita on parempi hyysätä. Noin hauskana kuriositeettina olisi mielenkiintoista nähdä mihin tilanne menisi jos romanien ns. etuoikeudet otettaisiin pois ja toimeentulotukia yms. eläkkeitä alettaisiin leikata rajusti. Integroituisivatko romanit yhteiskunnan osaksi ja menisivät töihin, vai alkaisiko maassa sellainen rikosaalto ettei sille tulisi loppua ennen kuin etuoikeudet palautettaisiin tai suurin osa romaneista olisi vankiloissa. Jotenkin on vain mahdoton kuvitella, kai se on sisäsyntyistä rasismiani, että romaniväestö yhtäkkiä alkaisi tekemään töitä elantonsa eteen.

Se merkityksellinen kysymys kai on, että onko romanien edustamalle nomadikulttuurille sijaa modernissa yhteiskunnassa (ts. onko kulttuurin selviytyminen täysin riippuvaista yhteiskunnan tuesta), mutta tällaista kysymystähän ei saa esittää vaan pitää vain hyväksyä että rajallisia resursseja kuluttaa porukkaa jotka eivät anna yhtään mitään takaisin.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Näitä yksittäistapauksia on ketju täynnä, mutta olisi oikeasti aika kiintoisaa saada ns. suvaitseviston näkemyksiä siitä miksi romanit ovat romaneita ts. mikä saa juuri tietyn kansanosan niin systemaattisesti väheksymään yhteiskunnan sääntöjä, samalla kuitenkin ottaen kaikki mahdolliset etuudet vastaan siltä samalta yhteiskunnalta jota kohtaan ei tunneta minkäänlaista kunnioitusta. - - -

Suvaitsevistosta tiedä, mutta matkan varrella olen enemmän tai vähemmän vahingossa tutustunut romanikulttuuriin eri kanteilta. Mm. teini-ikäisenä yksi hyvistä kavereistani oli Hagertien sukua, ja tunnen useampia romanikulttuurin tuntijoita ja tutkijoita. Just duunista tulin ja lätkämatsi edessä, joten kovin paljon ei nyt ehdi taustoja ja perusteluita valottaa.

Perusperiaate nimenomaan Suomen romaneilla on kuitenkin se, että he haluavat vanhan romanikulttuurin säilyvän, tavalla tai toisella. He pelkäävät nuorison kadottavan heidän perintönsä ja kulttuurinsa; se on yksi syy siihen ettei koulutusta arvosteta vaan tavat ja koulutus tulee omasta yhteisöstä. Sinänsä hyvä että ovat perinnetietoisia, kunnioitan periaatteita, periaatteessa. Saamelaisillakin on kulttuurinsä ja perintönsä sekä periaatteensa, mutta he tuovat sitä esiin eri tavalla.

Siksipä omalla tahollani olen yleensä vedonnut rauhanomaiseen kulttuuriperintöön romanien kanssa keskustellessani. Jotkut sitä ymmärtävät, monet eivät.

Harmi vlad, ettet ehtinyt miitinkiin, mutta ensi vuonna uudelleen. Matkamessujen lauantai näyttäisi sattuvan 19.1.13 joten sinä iltana klo 20 voidaan turista aiheesta lisää nenäkkäin. Toki voin jatkaa keskustelua aiheesta täälläkin, mutta nyt on aika paha työrupeama ja netissä notkuminen rajoittuu satunnaisiin hetkiin.
 
Suvaitsevistosta tiedä, mutta matkan varrella olen enemmän tai vähemmän vahingossa tutustunut romanikulttuuriin eri kanteilta. Mm. teini-ikäisenä...*klips*
Jep, sama homma. Kaksi mustalaista olen tuntenut henkilökohtaisesti. Ensimmäinen, keski-ikäinen nainen, kaverini äiti, joutui linnaan huijattuaan vanhuksia ja salakuljetettuaan hasista. Toinen, läheisen koulukodin kautta 'kylille' ilmaantunut veti massiivisen kusetuksen ja huijasi paikalliselta nuorisolta 'lainaksi' tuhansia euroja olemattomaan tulevaan perintöönsä vedoten ja hyväksikäytti muutenkin hyväuskoisia paikallisia ennen kuin katosi paikkakunnalta yhtä nopeasti kun oli tullutkin. Tälle tapaukselle ei voinut sivustaseuranneena muuta kuin nauraa! Voi kun voisin mennä yksityiskohtiin, aivan kuin Hollywood-leffasta koko stoori.

Muuten en ole mustalaisia henkilökohtaisesti kohdannut, mitä nyt vammaisten työpajassa yhdyskuntapalveluaan tehneen kanssa pari sanaa vaihtanut, sekä pientä suukopua tuli joskus grillikatoksessa pidettävien mustalaisbakkanaalien suotavasta äänenpainetasosta. Niin ja tietenkin ollessani yläasteen työharjoittelujaksolla sekatavarakaupassa kävivät siellä hameineen varastelureissuilla. Niin ja paskan ladan möivät, joskaan en odottanutkaan sen olevan kunnossa.

Yksittäistapauksia tietysti kaikki. Samalla tavallahan sitä kantaväestökin tekee rikoksia ja käyttäytyy muuten sopimattomasti. Se nyt vaan on sattumaa etten koskaan ole hyvätapaista mustalaista tavannut.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Perusperiaate nimenomaan Suomen romaneilla on kuitenkin se, että he haluavat vanhan romanikulttuurin säilyvän, tavalla tai toisella

Pidän tätä Suomen romanikulttuuria ja perintöä yhtä arvokkaana, kun sitä perintöä, että spurgut kusee housuunsa ja tukehtuu oksennukseen.

Jälkimmäisellä vaan on sentään positiivisiakin seurauksia.
 

Pataprinsessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Töissä kävi mielenkiintoinen juttu tässä joku aika sitten. Paikalle tuli kaksi naista, toinen kansallispuvussa ja toinen muuten vaan pitkässä hameessa. Toinen työntekijä palveli heitä, mutta kun muita asiakkaita ei ollut, tuli seurattua tapahtumia kauempaa. Hetken seurattuani, tuli mieleen, että taidanpa sittenkin olla rasisti, kun näin kyttäilen. No seuraavassa hetkessä kansallispukuinen nainen otti hyllystä 2 tuotetta, mutta hetken kuluttua hyllyyn palautui vain 1 tuote. Toinen hävisi jonnekin hameen uumeniin. Että se niistä ennakkoluuloista.

Varjo tuossa mainitsikin, että kyseiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti yhteiskunnan sääntöjen noudattamatta jättäminen. Eilen tuli todistettua, ettei myöskään liikennesääntöjä aina niin tarvitse noudattaa. Suoraan ajaessani vastaantuleva vasemmalle kääntymässä oleva auto vilahti nokan edestä aika läheltä. Risteävää tietä ylittävät jalankulkijat saivat myös varoa autoa (ei siis minun autoa). No, ehkä niillä vaan oli kiire.... Onko romaneilla muuten ajokortti ihan yleisesti? Onko joku nähnyt romaneita autokoulussa? Vai laitetaanko mersun perään kolmio ja suoritetaan kortti opetusluvalla?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Harmi vlad, ettet ehtinyt miitinkiin, mutta ensi vuonna uudelleen. Matkamessujen lauantai näyttäisi sattuvan 19.1.13 joten sinä iltana klo 20 voidaan turista aiheesta lisää nenäkkäin. Toki voin jatkaa keskustelua aiheesta täälläkin, mutta nyt on aika paha työrupeama ja netissä notkuminen rajoittuu satunnaisiin hetkiin.

Taisitpa nyt hyvä viiskasi sekoittaa henkilöt keskenään vastatessasi varjolle - vanhuusko jo tekee tepposensa...

Mutta eipä sillä, voin minäkin jutustella romanikulttuurin perinteistä ja tavoista. Kohdalleni on kuitenkin osunut negatiivisten tapausten ohella pari positiivistakin romania, jotka ainakin pieneltä osin eroavat suuresta osasta romaneita, vaikka toinen heistä - nainen - kulttuurin mukaiseen hameeseen pukeutuikin. Mies sitten asui nappurissamme omalla hevostallillaan, ollen kaikkiaan ihan miellyttävä miekkonen ja tervehtien kohteliaasti jokainen kerta nähdessämme. Nyt vaan sattuneesta syystä koko sukunsa joutui vaihtamaan paikkakuntaa.

vlad.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pidän tätä Suomen romanikulttuuria ja perintöä yhtä arvokkaana, kun sitä perintöä, että spurgut kusee housuunsa ja tukehtuu oksennukseen.

Jälkimmäisellä vaan on sentään positiivisiakin seurauksia.
Niin, ja jälkimmäisen kulttuurin edustaja on joskus ehkä tehnyt töitä.
---

Mulle sanoi yksi romanioppilas ihan asiallisesti ja silmiinkatsoen, että hän ei arvosta vaaleiden kulttuuria tai vaaleita millään tasolla. Ainoa, mitä me hänelle kuulemma olemme, on raha. Hän kunnioittaa vain romanimiehiä, ja heistäkin oikeasti niitä, jotka ovat kunnioituksensa hankkineet kaduilla. Hupaisaa tässä oli se, että tämä keskustelu käytiin täysin asiallisesti, mitä nyt hän hiukan yritti provoilla ammatistani. Fiksu tyyppi olisi jos haluaisi. Mutta kun haluaa olla kova eli samalla täysi kusipää.

Olenpa vain sitäkin miettinyt, miten paljon ihan oikeaa lahjakkuutta noissa tyypeissä menee hukkaa. Musikaalisuutta ja urheilullisuutta nyt pääasiassa, miksei muitakin ominaisuuksia. Mutta enpä viitsi mokomia mietiskellä, kun tulee huono mieli näin lomalla. Ja edelleen tunnen pari-kolme töissäkäyvää ja asiallista romania.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Itse tulee opetettua muutamaa kyseiseen kansanryhmään kuuluvaa. Pari erittäinkin fiksua kaveria. Toinen todella kohtelias ja toinen olisi erittäin lahjakas urheilussa. Varmasti ylääkoulun lahjakkaimpia. Kysyessäni jatkosuunnitelmia yläkoulun jälkeen, vastasi tämä lahjakas kaveri ettei tee mitään. Miksi opiskella, kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista niinkuin eläkkeellä olevalle isälle? Kyllä siinä meni hiljaiseksi. Kyllä tämä systeemi on täysin mätä.

Äitini on töissä katsastusasemalla, jossa mustalaisnainen oli tullut auton kanssa katsastukseen. Paperit olivat olleet helvetin sekaiset ja nainen oli tyrkännyt ne ne äitille katsottavaksi. Papereiden välistä oli löytynyt lappu, jossa nainen oli laskenut kuukausitulonsa. 1600€ pelkkiä tukia. Miten tämä on mahdollista?!?!
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Taisitpa nyt hyvä viiskasi sekoittaa henkilöt keskenään vastatessasi varjolle - vanhuusko jo tekee tepposensa...
- - -
vlad.

No kas. Se ja hosu. Mutta kyllähän varjokin on tervetullut kinkereille.

Sen verran jussi-j:lle, etten minä sanonut hyväksyväni romanien tapoja, kunhan totesin mikä siinä on taustalla vaikuttamassa.

Lopuksi tässä eräs työtä tekevä ja yhteiskunnassa vaikuttava romani. Mukava mies, oikeasti.

Roope Berg: Virheet pitää korjata | Keski-Uusimaa
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Nyt pitää ymmärtää että kyse ei ole siitä että eikö romanitaustainen voisi olla normaali yhteiskunnan tuottava jäsen, ei tässä kukaan yritä esittää mitään geneettistä ominaispiirrettä loisimiseen.
Kysymys on puhtaasti siitä että se tekijä mikä näitä "yksittäistapauksia" yhdistää on irtautuminen puhtaasta romanikulttuurista, eli se perimmäinen kysymys on se, onko romanikulttuuri sellainen kulttuuri jolle on sijaa modernissa globaalissa yhteiskunnassa vai onko se taakka yhteiskunnalle, joka heikentää Suomen kilpailukykyä ja aiheuttaa eriarvoisuutta yhteiskunnan sisällä.

Yhteiskunnassamme tehdään paljon muutakin asennekasvatusta jonka tarkoituksena on pyrkiä vähentämään haitallisten tapojen vaikutusta (alkoholin käyttö, tupakointi, huumeet jne.) joten miksei soveltaa samaa suhtautumistapaa romanikulttuuriin, joka ilmiselvästi on lähestulkoon täysin hyödytön ja jopa haitallinen yhteiskunnan resurssien kannalta (tässäkin ketjussa on päivitelty sitä miten monia lahjakkuuksia menetetään kulttuurin takia). Eli hiljaisen hyväksymisen sijaan voisi myös tehdä jotain, koska on selvää että niin kauan kuin yhteiskunta tukee kyseisen kulttuurin säilymistä sellaisenaan, ei kulttuurille tule merkittävää valintapainetta mukautua yhteiskuntaan.

Tällä hetkellä on jotenkin ristiriitaista että suurin osa ei hyväksy romanien toimintatapoja ja suurin osa myös hyväksyy että syyt toiminnan taustalla ovat kulttuurissa, mutta silti asialle ei tahdota tehdä mitään.
 

scholl

Jäsen
Jos romaneilla on kerran valtaväestön mielestä epänormaali kulttuuri niin miksei heille tehdä EU-alueelle muutama reservaatti? Inkkareiden kohdalla se toimii Jenkeissä ihan hyvin.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sen sijaan, että päättäjien ja hyysääjien toimesta ylläpidettäisiin tätä verikostojen, kouluttamattomuuden, työttömyyden ja rikollisuuden "kulttuuria", pitäisi tehdä kaikki mahdollinen tämän kulttuurin erityisaseman poistamiseksi ja kitkeä sen mädät juuret. Tervehdyttäminen voisi alkaa sillä, että joka ainoan lapsen (myös muiden kuin mustalaislapsien) tulisi suorittaa peruskoulu pakolla loppuun. Jos vanhemmat saisivat rikostuomioita, niin lapsi sijaiskotiin kasvamaan ja erilleen suvustaan. Lapsia voisi ottaa muutenkin huostaan, jos näyttää siltä, että vanhempien elämäntyyli ja arvomaailma on rikollinen tai lapsen kehityksen kannalta vahingollinen. Lapset mielellään mahdollisimman aikaisin huostaan, jotta heidän päätään ei ehditä myrkyttää verikoston opettamisella, pikkurikollisuuteen kasvattamisella (mustalaislapsethan ovat toisinaan olleet äitinsä mukana kun äiti pöllii kaupasta tavaroita) ja valkolaisten halveksimisella.

Jotain tämäntapaista oli harjoitettu 1950- ja 1960 -luvuilla, lasten kokemukset olivat traumaattisia. Romanilasten lastenkodeista Ylen Elävässä Arkistossa.
Ylen Elävän arkiston muuta romaneita käsittelevää aineistoa.

Opettajana ollut kummini kertoi, että useita romanilapsia ei meinannut millään saada käymään koulua, vanhempia ei asia kiinnostanut.
Hankalaahan tämä monessa mielessä valtaväestöstä poikkeava elämänasenne on, etenkin kun nyt maassa on toinenkin etninen ryhmä, missä ilmenee samanlaisia piirteitä.
Mutta useissa maissa juutalaisten ja kiinalaisten romaneihin verrattuna täysin päinvastainenkin kulttuuri on tuottanut hankaluuksia valtaväestön kanssa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Opettajana ollut kummini kertoi, että useita romanilapsia ei meinannut millään saada käymään koulua, vanhempia ei asia kiinnostanut...

Olen törmännyt romaaneihin ensimmäisen kerran tänä lukuvuotena ja olen huomannut, että eri perheiden välillä on suuria eroja suhtautumisessa kouluun. Itse opetan oppilasta, jonka vanhemmat vaativat pojalta koulunkäyntiä, mutta koulussamme löytyy niitä välinpitämättömiä perheitä.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Tällä hetkellä on jotenkin ristiriitaista että suurin osa ei hyväksy romanien toimintatapoja ja suurin osa myös hyväksyy että syyt toiminnan taustalla ovat kulttuurissa, mutta silti asialle ei tahdota tehdä mitään.

Näin se tahtoo mennä asiassa kuin asiassa, vaietaan ja käännetään pää toiseen suuntaan niin koko ongelma ei näy. Romanien kohdalla tosin pitää sulkea korvatkin.

Kaikenlaistahan on romanijärjestöjen yms. taholta yritetty, mutta tuossa kulttuurissa ne tavat ovat niin syvällä että menee useampi sukupolvi ennenkuin mitään näkyvää tapahtuu. Juttelen usein romanien kanssa ja yleensä jossain vaiheessa puhe menee näihin tapa-asioihin, koulunkäymättömyyteen ja epärehellisyyteen. Mutta yleensä niistä voi ihan rauhallisesti keskustella, jos ei itse provosoi. Tällä hetkellä omat rahkeet ei riitä muuhun.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin se tahtoo mennä asiassa kuin asiassa, vaietaan ja käännetään pää toiseen suuntaan niin koko ongelma ei näy. Romanien kohdalla tosin pitää sulkea korvatkin.

Kaikenlaistahan on romanijärjestöjen yms. taholta yritetty, mutta tuossa kulttuurissa ne tavat ovat niin syvällä ....

No romanijärjestöt mm. nostivat älämölön kun varastelevan romanin kansallispuku tuomittiin valtiolle rikoksentekovälineenä. Tämä taisi olla se sama puku minkä koukuissa oli roudattu mm. moottorisaha ulos kaupasta.

Menee uskottavuus jos älämölötään asioista joista 99% kansasta on oikeuden kanssa samaa mieltä. Jos romanikulttuuriin kuuluu koukut ja taskut hameiden alla, niin sitten kuuluu, mutta nuotiolle ne kuuluu ja missään tapauksessa niitä ei pidä maksaa yhteisistä rahoista, kuten nyt tehdään.
 

scholl

Jäsen
Jos romanikulttuuriin kuuluu koukut ja taskut hameiden alla, niin sitten kuuluu, mutta nuotiolle ne kuuluu ja missään tapauksessa niitä ei pidä maksaa yhteisistä rahoista, kuten nyt tehdään.

Niin ja jos kulttuuri on paskaa niin se pitää pystyä uskaltaa sanoa. Tuo osama bin-ladeninkin pelleily olisi loppunut jo aika päivää sitten, jos olisi uskallettu sanoa, että muslimikulttuuri on skeidaa. Jos autotesteissä voidaan laittaa ominaisuuksia rinnakkain ja antaa pisteitä tai tähtiä niin miksei tässä sitten voida laittaa. Se on hemmetin yksinkertaista arvioida yksittäisiä tekijöitä kuten koulutustasoa, naisen asemaa jne. Sitten saadaan selville mikä on parempi ja mikä paskempi kulttuuri ilman, että se aiheuttaa mitään soraääniä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No romanijärjestöt mm. nostivat älämölön kun varastelevan romanin kansallispuku tuomittiin valtiolle rikoksentekovälineenä. Tämä taisi olla se sama puku minkä koukuissa oli roudattu mm. moottorisaha ulos kaupasta.

Menee uskottavuus jos älämölötään asioista joista 99% kansasta on oikeuden kanssa samaa mieltä. Jos romanikulttuuriin kuuluu koukut ja taskut hameiden alla, niin sitten kuuluu, mutta nuotiolle ne kuuluu ja missään tapauksessa niitä ei pidä maksaa yhteisistä rahoista, kuten nyt tehdään.

Samoin hämmästelin sitä älämölöä, mikä nousi Rainer Frimanin sanoessa muutamista asioista suoraan, taisi olla vuotta 2007. Keskustelu, joka syntyi, olisi voinut olla yhteiskunnallisesti merkittävää. Se kuitenkin tyrehtyi eri romaniyhdistysten johtohahmojen ottaessa kannan, että Friman ja Lundberg ovat luopunet romanikulttuurista. Sain kuulla siihen reaktioon pari syytäkin, mutta silti mielestäni oli naurettavaa, että ketään ei kiinnostanut, mitä eri mieltä olevilla oli sanottavana.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tänään nähtiin taas fiksua käytöstä otsikossa mainitulta kansanryhmältä. Kävin tapojeni vastaisesti Mäkissä (taisi olla ensimmäinen kerta 3-4 vuoteen.) ja auki näytti olevan kaksi kassaa, joille noin 15 ihmistä jonotti yhdessä jonossa ( jotakuinkin näin: >--------). Sivusta toiselle kassalle tunki sellainen ~50-60-vuotias ja 160/140 fyysisiltä mitoiltaan oleva vanha jarru, joka siis kiilasi sen parinkymmenen ihmisen ohitse. Joku siitä sitten mainitsi, että jonon pää on tuolla, johon pari jonossa ollutta ~25-vuotiasta eläkeläista rupesi kitisisemään elä sie hälle rupee valittaa. Toinen näistä sankareista oli muuten saapikkaidensa perusteella tod. näh. sama jannu, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin:

Tarjoavat nuo onneksi välillä huumoriakin, kuten eräs parikymppinen jannu käyttämällä jotakuinkin tämän näköisiä naistensaappaita.

Patu sitten kuitenkin lopulta tunki itsensä kassalle ja heitti tilauksensa:

An miul joku hampurilainen!

Minkähän te haluaisitte?

Anna nyt vaa se hampurilain!!

Kelpaako tämä?(näyttää kalleinta tuotetta)

Joo joo, anna sie huora nyt se hampulainen vaa!

Ei tarvitse huoritella. Otatteko juotavaa?


Mitähän se olisi?

Anna kahvi!

Tuleeko maitoa tai sokeria?

Kermaa! Ja laita sit paljo sit sokeria!

Tässä vaiheessa olisi tullut maksun aika, mutta mikäs sen hienompaa kuin se, että tällä huorittelevalla herrasmieheltä ei ollutkaan rahaa. Noh, onneksi sitä löytyi edes takana olevilta, jo mainituilta, nuoremmilta painoksilta eli saihan tuo valas sitten lopulta onneksi hampparinsa. Hieno mies.
 

RaitisAna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Meidän lähi-Siwan vieressä on bussipysäkki ilman syvennystä, siis se liikennemerkki siinä kadun reunassa. Ihmettelin että kuka siihen on pysäköimässä autoaan puoliksi kadulle, puoliksi jalkakäytävälle. No, pian Ruotsin rekisterissä olleesta Mersusta nousikin kaksi hevosmiestä ja yksi -nainen. Ja bussikuskit tykkää... Siwan pihassa olisi muuten ollut vapaita laillisia pysäköintipaikkoja. Tai olisivat edes ajaneet auton siihen Siwan eteen muuten, nyt auto jätettiin parkkiin kaikkein vittumaisimmalla tavalla niin että siitä on varmasti eniten haittaa kaikille muille.
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Muutama viikko takaperin paikallisessa Citymarketissa oli romanipariskunnalla rahaongelmia:

Nainen: ''Heii!, pittää ostoo siule ne kengät!''
M: ''Haaa juuu, nii pittää, nii pittää, männää het kahtommaa''

Sitten pääsivät viimein siihen kenkäosastolle niin tämä mies totesi, että:
''heeeeeiii, eipä muute ostetakkaaa, se karvaooppel pittää rokottoo! Katotaa ens kuus sitte!''

Pienestä se on välillä kiinni heilläkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kipaisin muutaman vuoden tauon jälkeen lasten kanssa ruotsinlaivalla rentoutumassa. Ihan leppoisaa meininkiä, lapset tykkäävät.

Laivan videopelihuoneen olivat miehittäneet 10-15 -ikäiset eläkeputkeen tähyävät nuoret hevosmiehet. Guitar Hero oli tummien ehdoton ykkössuosikki, ja kitaroimiseen eläydyttiin voimakkaasti mukana laulaen. Luulisi että pahvihousut jos ketkä osaisivat laulaa, mutta tämä jengi oli kyllä tippunut omenapuusta ihan vitun kauas. Sitä luokkaa oli poikain horttokaalo, että muut videopelihuoneen kävijät läksivät aika nopeaan tahtiin sovinnolla pois. Toisaalta oli parempi että pojat pysyivät pelihuoneessa eivätkä kuljeskelleet mylvimässä ympäri botskia. Totesin saman ääneen yhden perheenäidin kanssa, antaa kaverien vaan pelata. Ihan helvetisti pahvihousuilla kolikoita riittikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös