RoKi 2008–2009

  • 399 583
  • 1 503

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Eli kun ei osata vastata asiallisesti esitettyyn ja perusteltuun kysymykseen, niin sitten aletaan välittömästi yhdistämään asia jalkapallon kannattamiseen (ja jääkiekon vastustamiseen?) ja vaihdetaan puheenaihetta?

Anteeksi mihin en vastannut? Selvennetään siis vielä. Eli Rovaniemellä joskus Mestistä pelaava RoKi on lähtökohdiltaan täysin eri asemassa kuin vastaavaa sarjaa Uudellamaalla pelaava joukkue. Uskallan väittää, että rovaniemeläinen mestisjoukkue veisi jääkiekon katsojalmääriltään suosituimmaksi lajiksi tässä kaupungissa. Nousu aiheuttaisi takuulla myös uuden ja ennenkokemattoman jääkiekkobuumin, joka saisi yhteistyökumppanit mukaan entistä isommilla satsauksilla. Tämän lisäksi Kärppien suunnalta tuleva tuki tai yhteistyökuvio pelaajien suhteen olisi myös erittäin merkittävä tekijä RoKin menestymiselle Mestiksessä. Verrattuna siis uusimaalaiseen mestisjoukkueseen, joka taistelee katsojista, sponsoreista ja näkyvyydestä useiden lähialueen liigaseurojen ja muun laajan urheilu- sekä kulttuuritarjonnan kanssa, RoKi on hieman eri asemassa. Pelaajatarjonta saattaa olla Uudellamaalla runsaampaa, mutta Rovaniemelle takuulla löytyy halukkaita ja tasokkaita tulijoita yllin kyllin.

Joukkueen kannattijien pitää pystyä antamaan myös tervettä kritiikkiä johtoportaan suuntaan. Käy esim. katsomassa SM-liigajoukkeuiden keskusteluosioita täällä Jatkoajassa. Joka joukkueen kannattajat pystyvät myös antamaan kritiikkiä omalle joukkueelleen, jos aihetta on.

Eikö tässä ketjussa tai aikaisemmissa ketjuissa muka ole annettu seuraan kohdistuvaa kritiikkiä? Käyhän siekin hieman enemmän lukemassa näitä ketjuja. Täällä on asetettu toiveita niin vahvistusten suhteen kuin myös korostettu omien junioreiden peluuttamisen tärkeyttä ja kritisoitu tiettyjen pelaajien sopimusten jatkamista. Viime kaudella seuraa ja seurajohtoa kritisoitiin melko kovallakin kädellä Jouko Lukkarilan pelaajavalinnoista sun muusta joukkueen rämpimisestä. Joten kyllä sitä kritiikkiä täälläkin jaetaan niin pelillisistä kuin taloudellisistakin asioista.

Vaikka en enää Rovaniemellä asukaan, olen käynyt katsomassa paikallisen kiekkojoukkueen pelejä jo Teollisuuskylän jäähallin aikoihin. Seuraan edelleen joukkueen pelejä kun tilaisuus on, ja toki haluan ilmaista mielipiteeni nykyiseen tilanteeseen.

Ei täällä kukaan sitä ole kieltänyt eikä pidäkään. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tunnut olevan täällä ainoastaan kritisoimassa sekä huolestumassa milloin mistäkin ja se ilo sinulle suotakoon, mutta älä odota että saat lämpimän vaastaanoton.

No kerro sitten, miksi asiat olisivat tällä kertaa toisin? Jos tiedustelen joukkueen taloustilannetta ja budjetoitua yleisömäärää, niin eikö ole myös joukkueen edun mukaista että mitään asioita ei salata ja joukkue kertoo avoimesti tavoitteistaan? Joillakin etelän mestisjoukkueilla ovat talousvaikeudet tulleet ns. puskista, eli täysin yllättäen on joukkueen nimi löytynyt esim. Kauppalehden protestilistalta.

Kyllähän joukkue on avoimesti ilmoittanutkin tavoitteensa ja sen luulisi olevan täysin selvää, että RoKin pitkäaikaisena tavoitteena on ollut nousu Mestikseen. Se miksi asiat olisivat tällä kertaa toisin johtuu pitkälti RoKin organisaatiossa tehdyistä muutoksista. Sillä puolella RoKi on varmasti mennyt eniten eteenpäin viimeisten vuosien aikana, vaikka pettymyksiä on mahtunut mukaan. Yli kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen vertaaminen on melko turhaa myös sen takia, että nyt ei makseta II-divisioonassa maltaita muutamalle venäläisellä eikä täällä enää pelata missään kylmässä peltikasassa. Toki RoKin on edelleen tehtävä töitä menestyksen eteen, jotta suuri yleisö saataisiin kiinnostumaan paikallisesta jääkiekkojoukkueesta ja tämä vaatii satsauksia sekä väjäämättä nousua ylemmälle sarjatasolle.

Budjetoiduista yleisömääristä kertominen julkisesti ei ole hirveän yleistä tällä tasolla tai edes rovaniemeläisessä urheilussa yleensäkään. En ainakaan muista nähneeni APS:n ilmoitusta lehdessä siitä monta henkeä he ovat budjetoineet per peli tai mikä heidän taloudellinen tilanne? Pitäisikö RoKin siis järjestää tiedotustilaisuus taloudellisesta tilanteestaan sinun ja muiden "huolestuneiden" iloksi, jotta saatte rauhassa nukkua yönne? RoKin talous on varmasti ottanut iskuja viime vuosien aikana, mutta toisaalta sen luulisi olevan myös entistä paremmissa kantimissa viime kauden jälkeen, kun joukkue menestyi melko nimettömällä ja luultavasti halvalla porukalla. RoKin hallituksen kokoonpanoa katsellessa siellä näyttäisi olevan ainakin yksi tekijä http://www.rokihockey.fi/seura.html

Eli kaikki, jotka edes yrittävät tiedustella joukkueen esim. taloustilanteesta, ovat automaattisesti jalkapallon kannattajia ja jääkiekon vihaajia? Tänne palstalle kirjoittavia RoKi:n kannattajia on käynyt provosoimassa ainakin Titaanien, Hokin ja K-Laserin kausiketjuissa. Sitten kun tässä ketjussa suhtaudutaan hiemankin kriittisemmin RoKi:n toimintaan niin vedetään palkonen sieraimeen?

Voit suhtautua RoKiin miten haluat, koska ilmiselvää lienee se, että et lukeudu tämän joukkueen kannattajiin vaan niihin jotka seurailevat taustalla ja huutelevat sivusta. Yhtä selväksi on myös tullut kumman lajin suunnasta sinä tarkastelet tämän ketjun aihetta, mutta kukin tyylillään. Kyllä täällä on saanut hyvinkin kriittisesti suhtautua RoKin toimintaan kun sen tekee avoimesti ja mieluiten perustellen eikä tuollaisella turhanpäiväisellä "huolestumisella".
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Jaa'a. Ihan vakavalla naamalla kirjottelet? Kyllä on varsinaista paskaa. HC Keski-Uusimaa on ainakin minun paperillani Suomi-sarjan kovin joukkue. Pieksivät tänään forssalaiset oikein kunnolla, mutta FPS onkin tasoltaan III-divarijengi, sillä HC K-U:han on Suomi-sarjassa todellinen heittopussi.

Vakavissani kirjoittelen, ei ole yleensä tapana provoilla yms. Paperilla en joukkueita mittaile. Se on aivan sama, kuinka monta entistä mestisjätkää tms. jollain Keski-Uusimaalla on. Toisaalta on myös loppupeleissä yksi lysti, miltä Rokin joukkue paperilla näyttää, jos ei peli kulje. Olen nyt kuitenkin jo useamman vuoden verran seurannut sekä pohjoisen, että etelän joukkueita (myös harjoituspelejä) ja peilasin etelän porukoiden tasoa, ja nimenomaan tämänhetkistä tasoa, lähinnä Rokin ja Hermeksen tasoon. Muut pohjoisen joukkueet ovat mitä ovat, mutta MIELESTÄNI (sekä pohjoisen, että etelän SS:n harjoituspelejä tällä kaudella nähneenä) Rokin ja Hermeksen otteet ovat olleet omassa kastissaan. Etenkin liike on sitä, mitä se hyvin harjoitelleella porukalla pitää ollakin!!

Noh, anyway... aika varmasti näyttää, ovatko meidän "kallisarvoiset paperijoukkueet" kärjessä ja karsinnoissa...
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
B-Junnut.

RoKin B-junnut murskasi tänään Kiekko-Oulun 12-2.

Ykkösketju Fomin (0+6), Alanne (5+3) ja Iivari (3+4) oli aivan pitelemätön. Siinä on kasvamassa edustukselle todella kova kolmikko. En ole nähnyt vastaavaa pitkään aikaan.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Ykkösketju Fomin (0+6), Alanne (5+3) ja Iivari (3+4) oli aivan pitelemätön. Siinä on kasvamassa edustukselle todella kova kolmikko. En ole nähnyt vastaavaa pitkään aikaan.

Toivon todella että ei tule. Tällä tarkotan varsinkin Fominin kohdalla sitä että pelaa jossain aivan muualla kun Rokissa mestistä tai suomi-sarjaa muutaman vuoden päästä. Kaveri teki minuun todella suuren vaikutuksen Kokkolassa. Olen nähnyt Erkinjuntin pelejä parin kolmen vuoden sisällä 20-25 ja pidän Fominia tulevaisuudessa ihan yhtä hyvänä jossei jopa parempana. En tiedä kuinka kovia nämä kaksi muuta poikaa ovat mutta toivon että heistäkin kasvaa kovia pelimiehiä liigaan. Ja ainakin tuon viestin perusteella en epäile asiaa yhtään. Mutta toivottavasti pojat eivät hätäile etelään lähdössä. Sinne ei ole mikään kiire, mielestäni jos saa pelata suomi-sarjaa niin ei ole mikään välttämättömyys lähteä vasta kun a-junnuissa pelaamaan liigaa. Mestiksessäkin tilanne on sama, jos ei nyt ole mikään "superjunnu". Mutta sillon pitää olla jo aivan käsittämätön. Onko Rokilla pelejä vielä ennen sarja avausta?.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
RoKin B-junnut murskasi tänään Kiekko-Oulun 12-2.

Ykkösketju Fomin (0+6), Alanne (5+3) ja Iivari (3+4) oli aivan pitelemätön. Siinä on kasvamassa edustukselle todella kova kolmikko. En ole nähnyt vastaavaa pitkään aikaan.


Melkoisia tehoja jätkiltä! Iivari on siis 92-, Fomin 91-, ja Alanne 90-synt., jos oikein muistan? Voiko Alanne pelata enää B-junnuissa? On siinä kova kolmikko tosiaan kasvamassa edariin! On myös kova työ pitää nuoret lupaukset Rollossa. Mestikseen nousu auttaisi tässäkin asiassa...
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Melkoisia tehoja jätkiltä! Iivari on siis 92-, Fomin 91-, ja Alanne 90-synt., jos oikein muistan? Voiko Alanne pelata enää B-junnuissa? On siinä kova kolmikko tosiaan kasvamassa edariin! On myös kova työ pitää nuoret lupaukset Rollossa. Mestikseen nousu auttaisi tässäkin asiassa...

Oikein muistat. Alanne pelaa varmasti nyt karsintavaiheessa B:n mukana sen mitä edustuksen kiireiltä ehtii.

devil tuossa ylempänä kehui Fominia. Yhdyn täysin mielipiteeseen. Iivari on Fominia vuoden nuorempi, Alanne taas vanhempi. Taitotasoltaan pojat ovat aika lailla samaa luokkaa. Hyviä poikia kaikki.

Iivarilla ja Alanteella viimevuodelta maajoukkuekokemusta. Fominkin varmasti kutsun maajoukkueeseen ennen pitkää saa.
 

Roki6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Roki, TP-47 ja Wowo
B junnuista

Tehokas kentällinen Rokilla, ei voi muuta sanoa. Vastaavasti K-Oulun joukkue vaikutti todella tehottomalta, valitettavasti ei tule pääsemään kovin pitkälle jollei tahti muutu.

Huomenna vastassa astetta kovampi Laser.
 

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Kiirunan vieraspeli

Kuins meidän pojilla kävi vieraissa Kiirunaa vastaan? Onkos kenelläkkään mitään haisuu pelistä? Ens perjantaina katsoo Areenalle pelii, kaikki joukolla mukaan
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Kuins meidän pojilla kävi vieraissa Kiirunaa vastaan? Onkos kenelläkkään mitään haisuu pelistä? Ens perjantaina katsoo Areenalle pelii, kaikki joukolla mukaan


Ei näyttänyt olevan ainakaan Kiirunan kotisivuilla mitään raporttia pelistä. Pelihän taisi alkaa klo. 17.00 Suomen aikaa, joten eiköhän siellä ole jo loppusummeri soinut. Laittakaahan joku raporttia, kunhan puskaradio laulaa!!
 

thedalton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Kärpät
Kiiruna - Roki

4 - 4 lopputilanne. Varmaankin huomenna lapparissa ja "ETÄ-ROKILAISILLE" kotisivuilla. Eipäs ollutkaan jänkäsanomissa tälle päivälle, pahus. Toivottavasti huomiselle!!
 
Viimeksi muokattu:

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Uutisointi

4 - 4 lopputilanne. Varmaankin huomenna lapparissa ja "ETÄ-ROKILAISILLE" kotisivuilla. Eipäs ollutkaan jänkäsanomissa tälle päivälle, pahus. Toivottavasti huomiselle!!

Jotenkin tästä meidän ylpeydestä Roki:sta noi uutiset, varsinkin harkkapeleistä, niin tiedottaminen/uutisointi tökkii aika pahasti paikallisessa mediassa... ei hyvä, ei hyvä... en ole varmaan ainoa, joka kaipaa tietoa peleistä mahdollisimman pian, eikä siten, että saamme lukea "jänkäsanomista" kahden-kolmen päivän päästä.

Itsellä pyrkimys käydä katsomassa kaikki mahdolliset kotipelit, mitä pelataan, toivonmukaan saadaan peleihin "muutama" muukin katsoja, että saisimme jotain aikaiseksi hienolla areenallamme.
 
Viimeksi muokattu:

Roki6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Roki, TP-47 ja Wowo
Myös negat. uutisia

RoKin B-junnut murskasi tänään Kiekko-Oulun 12-2.

Ykkösketju Fomin (0+6), Alanne (5+3) ja Iivari (3+4) oli aivan pitelemätön. Siinä on kasvamassa edustukselle todella kova kolmikko. En ole nähnyt vastaavaa pitkään aikaan.

Eilen 7.9 turpaan astetta kovammalta Laserilta 6-3. Oulu teki peräti 5 maalia ylivoimalla!
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Eilen 7.9 turpaan astetta kovammalta Laserilta 6-3. Oulu teki peräti 5 maalia ylivoimalla!

Niinpä.
Tiukat ajat tulee vielä B:lle.
Joukkueella on ketjullinen miehiä jotka voisivat pelata vaikka ikäistensä sm-liigaa vastuullisissa/ratkaisu rooleissa. Tasoa ei ikävä kyllä riitä useampiin kenttiin toistaiseksi. Harmi sinänsä.

Onko siellä perseilty vai minkä takia jäähyjä on taas tullut? Lauantaina muutama kaveri otti todella typeriä jäähyjä.

Miksi otteluraportit niin B:n kuin edustuksen matseista taas viipyvät?
 
Viimeksi muokattu:

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Äläkääpä oikein hättäilkö! Kyllä sitä tietoa tulee:
http://www.rokihockey.fi/

Katos katos, tuleehan sitä hieman tietoa kun vähän odottelee, nythän ei loppujenlopuksi mennyt edes kovin pitkään kun saimme jo hieman lukea poikien otteista. Weeklyä voitisiin kanssa hieman nopeuttaa, nimittäin sen päivittämistä, jos vaan mitenkään mahdollista.

Perjantaina kotipeli Kiirunaa vastaan, mukava mennä sitä katsomaan...
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Eilen 7.9 turpaan astetta kovammalta Laserilta 6-3. Oulu teki peräti 5 maalia ylivoimalla!

Kyllähän tuo oli jo tiedossa, että B-juniorit ovat täysin jo täällä hehkutettujen pelimannien varassa. Esim. 92 ikäluokka on Rovaniemellä luvalla sanoen huono. Muutama lahjakkuus, kuten Iivari, löytyy, mutta muuten porukka on tasaisen harmaata massaa.

Nämä pistenikkarit mahtuisivat tosiaan minkä vain SM-sarjan joukkueen 1.tai 2. kentälliseen. Minulla on 92-synt. pikkuveli tällä hetkellä Kalpan SM-sarjassa ja on selkeästi joukkueen parhaimmistoa. Itse en pidä häntä kuitenkaan vielä Fominin tai Alanteen tasoisena, joten jo siitä voimme päätellä, mikä vienti Rollon pojilla "muilla mailla" olisi!!
 

X-Rated

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niinpä.
Tiukat ajat tulee vielä B:lle.
Joukkueella on ketjullinen miehiä jotka voisivat pelata vaikka ikäistensä sm-liigaa vastuullisissa/ratkaisu rooleissa. Tasoa ei ikävä kyllä riitä useampiin kenttiin toistaiseksi. Harmi sinänsä.
Ei kannata kuitenkaan liioitella. Näiden "aluesarja"-joukkueita vastaan pelaaminen on ihan eriasia kuin SM-sarjan. Sitäpaitsi jos on noin hyvä ketjullinen, niin miksi hävitä laserille, näinpä.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Ei kannata kuitenkaan liioitella. Näiden "aluesarja"-joukkueita vastaan pelaaminen on ihan eriasia kuin SM-sarjan. Sitäpaitsi jos on noin hyvä ketjullinen, niin miksi hävitä laserille, näinpä.
Yhden kentällisen joukkue ei pärjää tasaisen hyvälle joukkueelle millään, varsinkin jos muut kentälliset on aivan "heinää". Näin se vain menee...

Huhumylly edustuksen uusien pelaajien suhteen on ilmeisesti rauhoittunut.
Mitään ei ole korviin kuulunut esim. Appelin tilanteesta. Badiurahan on vielä näytille tulossa weeklyn mukaan.
Rautakosken ja Joki-Erkkilän sopimustilanteestakaan ei sen kummempaa tietoa ole.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ei kannata kuitenkaan liioitella. Näiden "aluesarja"-joukkueita vastaan pelaaminen on ihan eriasia kuin SM-sarjan. Sitäpaitsi jos on noin hyvä ketjullinen, niin miksi hävitä laserille, näinpä.

Hyvä kommentti. Lähes nerokas.
Jos on hyvä ketjullinen niin miksi hävitä Laserille?? Meinaatko että yhdellä ketjulla hoidetaan peli kuin peli?

Voin kertoa että en liioitellut tippaakaan. Paha tässä tietenkin on kanssasi kättä vääntää kun et ilmeisestikään tunne ko. pelaajia etkä ole jäällä heitä nähnyt.
 

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
RoKi-Kiiruna tänään klo 18.30 Areenalla!

Kaikki kattomaan kauden ensimmäistä kotipeliä! Nähdään joukkue ensimmäisen kerran tositoimissa ja varmasti hyvä peli tulossa!!! Mukava nähdä uudet kaverit jäällä!
 

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Kaikki kattomaan kauden ensimmäistä kotipeliä! Nähdään joukkue ensimmäisen kerran tositoimissa ja varmasti hyvä peli tulossa!!! Mukava nähdä uudet kaverit jäällä!

Jos saa kommentoida, niin taitaa olla jo toinen kotipeli tälle kaudelle, mut ei tartuta pieniin asioihin...

Kaikki tosiaan Areenalle katsomaan peliä, nähdään, miten joukkue ja "katsomo" toimivat. Nyt kun laitetaan fiilis kattoon, niin siitä on hyvä jatkaa sitten kun varsinainen sarja starttaa sitten Rokin ensimmäisellä kotipelillä!

Itsellä pyrkimys käydä katsomassa kaikki mahdolliset kotipelit, miksei myös jokunen viraspelikin, jos vaan saa järjesteltyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös