Rockyn uusintaottelu – eli otteet kaukalossa kaudella 2010–2011

  • 362 963
  • 1 661

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En tunne. Tunnen vain olevani oikeassa ja pahasti pelkään, että ylihuomenna ei tule pisteen pistettä. Mielelläni olisin toki väärässä.
Lukko-tappio oli vielä hyväksyttävissä. Ilves-tappio ei.

Niin no, rankkarilotossa nyt voi käydä miten vain, tosin en ymmärrä, miksi siinä annetaan valmiiksi tasoitusta, kun joukkueessa on ihan kädellisiä olioita seassa. Tulos tauon jälkeisistä peleistä ei ole hyvä, mutta eiköhän voitto tai pari taas avaa pientä henkistä solmua.

Kuka odotti, että koko kausi mennään voitosta voittoon? Nyt mitataan osasto Rautakallio-Kivi-Kaukoranta-Lehtonen, nyt ei saa kenenkään sektorilla homma karata lapasesta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllä se pikkuisen rupeaa siltä näyttämään, että niin käy kuin ennustinkin: Maajoukkuetauon jälkeen alkaa alamäki. Sen pituus ja syvyys jää nähtäväksi.

Ja pyh! Tänään omalla valinnallaan Rocky mokasi pisteen Ipalle, ja kolmannessa erässä Malkamäki(?) mokasi sen toisen pisteen. Henkilökohtaisiin virheisiin kaaduttiin, mutta muutoinhan homma oli ihan hyvin hallussa.. toisella erätauolla olin täysin varma että homma on hanskassa, että sikäli nämä henk.koht. mokien aiheuttamat pistemenetykset olivat toki karvaita..

Tiedä sitten mitä Rocky ajatteli? Että pistepuskuri on kuitenkin niin suuri, että kokeillaampa jotakuta aivan epätyypillistä ratkaisijaa. Hölmö ajatushan tuo oli, mikä tuli myös todistettua..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lukko-tappio oli vielä hyväksyttävissä. Ilves-tappio ei.

No jaa, Ilves on ollut tällä kaudella vaikea, hävittiin me niille Tampereellakin. Mielestäni tänään kuitenkin kaaduttiin aika pieniin asioihin. Mikäli peliä saadaan lauantaihin mennessä normaalin näköiseksi irtotaa pisteitä varmasti. En suostu uskomaan joukkueen tankin tyhjentyneen aivan tuosta vain.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Eiköhän harkoissa ole vedetty noita rankkareita ja siellä Laaksonen on sitten onnistunut. Ei muuten Jesseä tuohon ole voitu laittaa.

Eihän otteet kaukalossa ole olleet samalla tasolla, kuin mitä ne olivat ennen tauon alkua. Tosin olihan se ihan odotettavissa, että aina ei voida olla niin hyviä. Ja täytyy muistaa, että ei ennen taukoa olleet pelit SaiPaa ja KalPaa vastaankaan erityisen hyviä olleet, mutta pisteitä silti saatiin. Malkamäen virheen seurauksena tänään ei saatu kolmea pistettä, mutta silti piste saatiin.

Ilvestä aliarvioidaan tällä hetkellä muutenkin tylysti. Aina pelataan muka se kauden huonoin peli Ilvestä vastaan. Jotenkin minusta tuntuu, että Ilves saa vastustajan näyttämään huonolta. Ihan vain siksi, että ne karvaavat aktiivisesti ja pelaavat nöyrästi. Vähän niin kuin Ässät.
 
Kuka odotti, että koko kausi mennään voitosta voittoon? Nyt mitataan osasto Rautakallio-Kivi-Kaukoranta-Lehtonen, nyt ei saa kenenkään sektorilla homma karata lapasesta.

En minä ainakaan. Sen sijaan odotin tätä alamäkeä ja sitä sanoin jo aiemmin, että tässä kohtaa tullaan mittaamaan valmennuksen ja joukkueen kyvyt ylittää nämä vastoinkäymiset.
 

Tuamas

Jäsen
Eiköhän pelin taso lähde pienen notkahduksen myötä takaisin nousuun kun saadaan sairastuvalta väkeä takaisin.
Nyt Caldwellin tulon myötä saatiin hiukan enemmän mahdollisuutta rotaatioon ja pakistossa rikkinäisimpien jannujen lepuuttamiseen, jonka kautta saadaan pakiston taso alkukauden tasolle ja keväällä toivottavasti sen ylikin.

Itse väittäisin että joulutaukoon mennään seuraavasta pelistä lähtien siinä 1,3-1,5 pistettä/peli tahdissa, jos ei satu mitään pahempia loukkaantumisia.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peli oli kyllä eilen umpisurkeaa, turha selitellä mitään. Kauden pohjanoteeraus kaikin puolin. Alkukauden tavaramerkistä nopeista omista lähdöistä, taistelusta, luistelusta ja pelin nopeasta käännöstä keskialueella ei näkynyt jälkeäkään. Johtui varmasti puuttuvista pakeista ja surkeasta asenteesta. Eilisen perusteella voi ainakin Mutasen ottaa takaisin kokoonpanoon ja laittaa Huhtanen katsomoon mietiskelemään mistä löytäisi tehoja. Tarttis nyt läpiajosta edes osua puitteiden väliin. Muutenkin eilisestä pelistä puuttui huolellisuus, keskialueella ja siniviivojen päällä hukattiin kiekkoja aivan käsittämätön määrä ja tämä ei johtunut ilveksen hyvyydestä vaan Ässien huolimattomuudesta. Samasta syystä hukattiin muutama selvä maalipaikka (Huhtanen läpiajosta 5 metriä ohi ja tyhjästä maalista ei saanut edes vetoa) No, eiköhän luulotauti viimeistään Hartwall- areenalla lopu.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Enpä tiedä mitä on tauolla tapahtunut, mutta joukkue on joka tapauksessa eri porukka kuin ennen taukoa. Voisi sanoa, että kaikki ne aseet joilla Ässät voitti pelejä koko alkukauden loistaa nyt poissaolollaan.

Pakit on aivan jäässä. Uusitalo on aivan ylhäisessä yksinäisyydessään ja pelaa aivan omalla tasollaan, kun muut hiihtää kaukana perässä. Helpotkaan avaussyötöt ei napsu omille, välit hyökkääjiin venyy jatkuvasti liikaa (johtuu toki myös hyökkääjistä), ei päästä vastustajan iholle ajoissa (vastustaja pääsee kävelemään maalin eteen), henkilökohtaisia karkeita virheitä tulee jatkuvasti. Mikä nyt on meininki? Toivottavasti tämä uusi mies rauhoittaisi tilannetta ja puolustajat pääsisivät takaisin edes lähelle alkukauden tasoa. Pärjäisikö Mielonenkaan tällä hetkellä edes Mestiksessä? Tuskin.

Hyökkäyksessä taas näyttää jopa ylimieliseltä se touhu tällä hetkellä. Vedellään vasurilla sieltä sun täältä eikä poljeta tarpeeksi auttamaan puolustajia vastustajan lähtiessä vastaiskuun. Alkukaudesta laita paukkui varsinkin kotipeleissä hyökkäyspäässä oikeastaan koko ajan, mutta nyt ehditään antamaan viitisen taklausta, jonka jälkeen tulee liian kiire omiin.

Lisäksi näyttää siltä, että vastustajat karvaavat kovaa ja ylempää kuin ennen ja tämä aiheuttaa pakistolle liikaa ongelmia. Ei ehditä alta pois ja virheitä tulee liikaa. Nyt pakkien pitäisi yksinkertaistaa avauspeliä ja hyökkääjien antaa tarpeeksi apuja pakeille vastustajan karvatessa eikä odotella sinisellä muna pystyssä syöttöä lapaan.

Olen huolissani. Toivottavasti pelaajien heikko liike menee nyt treenirytmityksen piikkiin, jolloin se ei ole yllätys kenellekään joukkueen jäsenelle. Jossain vaiheessa kautta pitää maksaa hintaa siitä, että keväällä jalka liikkuu. Pahimmassa tapauksessa tietenkin kaikki satsattiin alkukauteen ja nyt ollaan ihmeissään, kun joukkue on hyytynyt. Tähän en halua uskoa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jäitä hattuun arvon palstaveljet! Ensinnäkin nämä kaksi tappiota tulivat joukkueille, joita vastaan peli oli todella tasaista ennen näitä pakkien "loukkaantumisiakin". Lukko tosin oli täysin ylivoimainen, mutta kyllä nämä kaksi edellistä Ilves peliä olivat pitkälti samanlaisia kuin tämä viimeinenkin.
Jokerit Helsingissä on paha paikka palata voittojen tielle, mutta siihen uskotaan! Jos sieltä tulee takkiin, niin seuraava Pelsu-peli kotona on vasta se ns kriittinen vedenjakaja, sillä siinä kohtaa alkaa paniikki tarttumaan rauhallisempaankin pelaajaan.
Rautakallion tekeminen on ihailtavaa, sillä hän ei nimiä kumartele.Jos homma ei toimi, niin äijä istuu katsomossa tai penkillä. Esim. Huhtanen ja Jyrkkiö eivät ansaitse enempää peliaikaa, jos homma jatkuu nykyisen kaltaisena.
Aika erikoiselta alkaa kyllä tuntumaan tuo valmentajan ja muun seurajohdon välinen kommunikointi!? Pitäisivät nyt prkl asiansa poissa mediasta, ennenkuin se alkaa tosissaan kiinnostamaan toimittajia, sillä nyt ei tarvita mitään negatiivista paskaa, kun kaikki näyttää kerrankin hyvältä.
 
Olen huolissani. Toivottavasti pelaajien heikko liike menee nyt treenirytmityksen piikkiin, jolloin se ei ole yllätys kenellekään joukkueen jäsenelle.

Toisaalta, mikäli siellä on enemmäkin flunssaisia pelaajia, niin se kyllä selittäisi hidastuneen liikkeen.

En ole vielä sen enempää huolissani, mutta hieman mietityttää, miten lauantain jälkeen kolmen tappion kurssi käännetään. Pelicans kotona on hyvä mittari Ässien nykykunnolle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En ole vielä sen enempää huolissani, mutta hieman mietityttää, miten lauantain jälkeen kolmen tappion kurssi käännetään.

Minua taas mietityttää miten mielenterveytesi kestää mikäli Ässät hakee Helsingistä pisteitä.

Edit. Ihan Veikko kaikella kunnioituksella, sinulla on välillä oikeinkin älykkäitä kommentteja mutta tuollainen "lauantain peli on hävitty jo" - negailu antaa sinusta oikeasti todella tyhmän vaikutelman. Ei niin että asia minulle oikeastaan kuuluisi, mutta kuitenkin.
 
Minua taas mietityttää miten mielenterveytesi kestää mikäli Ässät hakee Helsingistä pisteitä.

Ottelua on keskimäärin mukavampi seurata, jos ns. oma joukkue voittaa, joten sikäli mielenterveyteni tykkäisi hyvää Ässien voitosta.

Jokaisella on tietenkin oikeus luoda sellaisia mielikuvia asioista ja kirjoittajista kuin haluaa. Minun mielikuvani ja näkemykseni lauantain pelistä on se, että pataan tulee. Jokerit on hävinnyt tällä kaudella kotonaan kaksi kertaa ja voitti maajoukkuetauon jälkeisen kotiottelun selvästi. Ässiltä ei ole maajoukkuetauon jälkeen näkynyt lainkaan alkusyksylle tyypillistä venymistä - päinvastoin. Ässien pelaamisen taso on laskenut kaikilla osa-alueilla. Tämä ei ole negailua, vaan realismia. Negailua olisi väittää, että tätä orastavaa tappioputkea ei saada lainkaan katkaistuksi. Tiistaina pidän sitä mahdollisena ja jopa pakollisena.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien ongelma omissa pelaamisen nöyryyden puute, niin hyökkääjillä kuin puolustajilla. Ilves pelin kaikki maalit tulivat selvistä yksilövirheistä, ei pelitavan tai heikon liikkeen takia, vaan nöyryyden puutteen takia. Aivan liian usein neppailtiin siniviivalla ja menetettiin kiekko tai lähdettiin nousemaan maalin edestä, eikä purettu selvästi, kuviteltiin että osataan enemmän kuin osataan.

Jyrkkiön puuttuminen näkyi ykköspakkiparissa, Malkamäki oli aivan liian suuressa roolissa, joka johti 3 - 3 tasoitukseen. Muutenkin Malkamäki oli hyvä esimerkki tästä kurittomuudesta, herra kuvitteli olevansa todellinen "Popi Orr". Samoin kaipasin KK:n peruspelaamista Mielosen huhtomisen sijaan, hän on ollut kyllä suuri pettymys. Junnut pelasivat hyvin, Rahkola oli mielestäni Uusitalon jälkeen Ässäpuolustuksen parhaita ja Laine hoiti hommansa alkujännityksen jälkeen hyvin.

Tästä huolimatta Ässät pelasi ihan hyvän pelin hyökkäyspäässä, maalipaikat tulivat vaan väärille kavereille. Kun katsoo pelin laukaisukartaa huomaa, että Ässillä oli todella paljon vetoja maalintekosektorista, mutta niin oli Ilvekselläkin. Eli hyökkäyspäässä homma toimi, mutta puolustuspäässä ei.

Suuri juttu on nyt nöyrän tekemisen löytäminen ja sisäisen hengen parantaminen. Jos joku pelaaja ei sitoudu Ässien systeemiin, niin agentille soitto ja näkemiin, joukkue tulee aina ennen pelaajaa.
 
Suuri juttu on nyt nöyrän tekemisen löytäminen ja sisäisen hengen parantaminen. Jos joku pelaaja ei sitoudu Ässien systeemiin, niin agentille soitto ja näkemiin, joukkue tulee aina ennen pelaajaa.

Varmasti noin ja sen vuoksi pidänkin tärkeänä, että tappioputki katkeaa mahdollisimman nopeasti. Sen lisäksi olen aina hieman skeptinen uusien hankintojen vaikutuksesta joukkueen sisäiseen henkeen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Junnut pelasivat hyvin, Rahkola oli mielestäni Uusitalon jälkeen Ässäpuolustuksen parhaita ja Laine hoiti hommansa alkujännityksen jälkeen hyvin.

Niin, Rahkola pelasi 9min ja Laine 12min. Ainakin radion ja tilastojen mukaan Ässät pelasi pääasiassa pakkeja kierrättäen, ja Uusitalo & Malkamäki joutuivat oikein rehkimään. Oliko missään vaiheessa kokoonpanoon merkittyä pakkiparia Rahkola-Laine yhtä aikaa kentällä?

Vaikka pelattiin jatkoaikaakin, niin totuuden nimessä esim. Sammalkangas ei ole lähes 25min mies SM-liigatasolla. Näillä kaverille virheet lisääntyvät dramaattisesti liian suuren peliajan aiheuttaman väsymisen myötä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässiltä ei ole maajoukkuetauon jälkeen näkynyt lainkaan alkusyksylle tyypillistä venymistä - päinvastoin. Ässien pelaamisen taso on laskenut kaikilla osa-alueilla.

Kirjoitin jo illalla eilisen pelin ratkenneen aika pieniin asioihin. Jos Malkamäki ei olisi lakaissut sitä yhtä kiekkoa Keräsen lapaan, olisi pelistä tullut kolme pistettä ja keskustelun sävy olisi täälläkin toinen. Olen samaa mieltä TF:n kanssa siitä ettei Ässien pelin taso ole tauon jälkeen mitenkään romahtanut. Huolellisuutta ja keskittymistä vaan lisää ja ollaan taas pisteillä. Normaalitasollaan Ässät pystyy ottamaan pisteitä miltä tahansa liigajoukkueella (ehkä Jypiä lukuunottamatta) joten en epäile alkuunkaan etteikö Jokereitakin pystyttäisi tosissaan haastamaan. Itsellään se ei tietenkään tapahdu, mutta alkukauden menestyksen pitäisi antaa jonkinlaista kivijalkaa ryhtiliikkeelle. Se on mielestäni vain ajan kysymys.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Niin, Rahkola pelasi 9min ja Laine 12min. Ainakin radion ja tilastojen mukaan Ässät pelasi pääasiassa pakkeja kierrättäen, ja Uusitalo & Malkamäki joutuivat oikein rehkimään. Oliko missään vaiheessa kokoonpanoon merkittyä pakkiparia Rahkola-Laine yhtä aikaa kentällä?
Ekassa erässä olivat yhdessä ainakin Ilveksen ekaan maaliin saakka. Sitten alkoi pakkien kierrätys.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilves pelin kaikki maalit tulivat selvistä yksilövirheistä, ei pelitavan tai heikon liikkeen takia, vaan nöyryyden puutteen takia.

Maalit ehkä, mutta maalipaikkoja tuli muistakin syistä kuin yksilövirheistä.

Yksilövirheet lisääntyvät usein nimenomaan silloin, kun pelisysteemi ei toimi. Ässien pelisysteemi ei toimi ellei liike ole riittävällä tasolla, kuten se ei eilen ollut.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, Rahkola pelasi 9min ja Laine 12min. Ainakin radion ja tilastojen mukaan Ässät pelasi pääasiassa pakkeja kierrättäen, ja Uusitalo & Malkamäki joutuivat oikein rehkimään. Oliko missään vaiheessa kokoonpanoon merkittyä pakkiparia Rahkola-Laine yhtä aikaa kentällä?
Olipa hyvinkin ja nimenomaan Ilveksen ensimmäinen maali tehtiin heidän ollessa jäällä. Tosin siitä menee osittain kiitos Kuparisen johtaman kentän oman pään pelaamiseen ja tässä kohtaa taisi tulla se ensimmäinen miinusmerkintä Zaborskyn sarakkeeseen. Yleisesti ottaen Rahkola ja debytantti Laine selvisivät verrattain hyvin ottelusta. Kokeneemmille ja rutinoidummille pakeille taas tuli kuorman alla liikaa helppoja virheitä, kuten keskusteluista pelin jälkimainingeissa on käynyt ilmi.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Niin, Rahkola pelasi 9min ja Laine 12min. Ainakin radion ja tilastojen mukaan Ässät pelasi pääasiassa pakkeja kierrättäen, ja Uusitalo & Malkamäki joutuivat oikein rehkimään. Oliko missään vaiheessa kokoonpanoon merkittyä pakkiparia Rahkola-Laine yhtä aikaa kentällä?

Monestikin, aina jatkoaikaa myöden. Laineen todellinen ongelma ei ole niinkään kiekollisena tai kiekottomana oleminen vaan liikkeen puute. Se tuottaa hänelle suunnattomia kiireitä ja sitä kautta virheitä. Näkyvimmät virheet puolustuksessa tosiaan tulivat Malkamäelle, joka sai Ilveksen tasoitusmaaliin syöttöpisteen sekä Mieloselle, joka konttasi aivan käsittämättömästi toisessa maalissa ja jälkitilanteesta sitten tulikin maali, kun eivät neljään pekkaan saaneet Eeron edestä kahta Ilvespoikaa siirrettyä pois.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laineella oli kyllä muutama hienokin suoritus eilisessä ottelussa. Ainakin yksi jäi mieleen jossa Ipa pelaaja yritti nousta kiekon kanssa maalille mutta Yamyam käytti kaiken mitä ropastaan sai irti ja väänsi hienosti vastaan ja ipa menetti kiekon.

Jotenkin toivoisin Rahkolan vielä jatkavan pelaavassa kokoonpanossa mutta sitä en sitten tiedä kenen tilalla...
Eipä ole minun hommani tuota päättää joten Rocky tehköön sen minkä parhaaksi näkee.
 

JoKKa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät , NJD
Huhtasen peliesitykset ovat kyllä raastavaa katsottavaa. Hetken jo luulin, että se Pelicans-pelissä syntynyt maali lennätti sen apinan selästä, mutta nyt siellä on jo gorilla. Tällä kaudella muutaman Ässä-pelin livenä ja useita Urho-TV:stä nähneenä ei voi kun ihmetellä, miten näin monta ns. laatu maalintekopaikkaa pelissä saavan pelaajan maalisarakkeessa on lukema 2? Onko kyseessä henkinen lukko, vai eikö hän yksinkertaisesti osaa? Junnuissa kuitenkin ihan kohtuullisia maalimääriä. Yhtä kaikki, toivotaan, että rivit saadaan kuntoon huomiseen peliin. Eilinen matsi oli kyllä niin hyvää yötä-materiaalia, että morjens.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalit ehkä, mutta maalipaikkoja tuli muistakin syistä kuin yksilövirheistä.

Yksilövirheet lisääntyvät usein nimenomaan silloin, kun pelisysteemi ei toimi. Ässien pelisysteemi ei toimi ellei liike ole riittävällä tasolla, kuten se ei eilen ollut.

Ongelma ei ollut liikkeen puute vaan nöyryyden puute, mikä näkyi varsinkin purkukiekoissa eli pyrittiin pelaamaan kiekkoa, eikä ollut nöyryyttä luopua kiekosta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ongelma ei ollut liikkeen puute vaan nöyryyden puute, mikä näkyi varsinkin purkukiekoissa eli pyrittiin pelaamaan kiekkoa, eikä ollut nöyryyttä luopua kiekosta.

Ongelma ei ollut nöyryyden puute vaan liikkeen puute, mikä näkyi varsinkin purkukiekoissa eli hyökkääjät eivät ehtineet alas apuihin, eikä pakit päässeet antamaan heille helppoa ensimmäistä syöttöä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ongelma ei ollut nöyryyden puute vaan liikkeen puute, mikä näkyi varsinkin purkukiekoissa eli hyökkääjät eivät ehtineet alas apuihin, eikä pakit päässeet antamaan heille helppoa ensimmäistä syöttöä.

Eli hyökkääjät ovat menettäneet nopeutensa tauon aikana? Mielestäni kysymys oli halusta luistella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös