Risto Dufvan käyttäytyminen puolivälieräsarjan ratkettua

  • 63 600
  • 352

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Perusteletko miten se nyt on niin typerää? Immonen itse sikaili ja sai maksaa siitä. Maksu tuli tässä muodossa ja se selvästi vaikutti toivotulla tavalla, kun katselee Immosen saldoa playoffeista (6, 0+3=3, -3, 18 RM.). Ainoa missä allekirjoittanut voi myöntää Jarkon olleen terästä jokaisessa ottelussa on aloitukset. Niitä Immonen vei liukuhihnalta, mutta muuten hänen pelinsä yski ja pahasti. Tässä viimeisessä matsissa taisi ensimmäistä kertaa saada (vierasottelussa) kiekon kanssa aikaan jotain järkevää.

Ps. http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2009/03/843528

Vastustajan hypetystä oli tosi paljon. Laskin aamujäillä, että meillä on joukkueessa 19 Mestis-taustaista pelaajaa. Me tässä aikamoisia sankareita ollaan, vastustaja (TPS) vilisee NHL-tähtiä, valmentaja jatkoi outoja juttujaan.

Mulle voi pistää samoja lääkkeitä tulemaan seuraavan postin mukana, joka sieltä kulkee Turun suuntaan.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Onnea Jyväskylään välieräpaikasta! Kyllähän sielläpäässä on monet pettymykset koettu ja vihdoin se kirous pudotuspelisarjan voittamisesta on murrettu.

MUTTA: Pitkä miinus Dufvalle noista lausunnoista, vaikka kuinka olisi tunnekuohua mukana. Aika lapsellista hienon voiton hetkellä haukkua vastustajan yleisöä. Dufva voisi isosta tilipussistaan kuluttaa NHL-pelin seuraamiseen vaikka Montrealissa tai Calgaryssa, ei varmasti jollekin Sundinille sielläpäässä tehdä muutakaan kun vihelletä.

Se on sitä poff-taistelua ja henkeä, että vastustajan hornankattila on aivan tulessa ja antaa hyytävää palautetta.

Edelleen onnea ihan vilpittömästi välieräpaikasta ja CHL-karsinnoista, mutta Dufva voisi miettiä sanomisiaan.
 

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
Käsittämätöntä uutisointia MTV3:lta.

Moni Jypin pelaaja on ollut mestiksessä Jukureissa, samoin Dufva valmentamassa. Onhan Jypilläkin pari NHL-pelaajaa. Jyväskylä on pitkää taistellut talousvaikeuksissa, mm. hallivuokrien kanssa. Hieno nähdä heidät taas huipulla.

Samoin Kalpa on tehnyt uskomattoman nousun. Näitä tarvitaan. Harmi ettei Jokipojat päässy karsintaan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Kirjoittajan nimeä ei ole viitsitty mainita, mutta veikkaisin tuon olevan jonkun turkulaistoimittajan tekele. Kuvaavaa koko ko. sivuston toimitukselle on, että tuosta on saatu revittyä useampikin kappale tekstiä, mutta sitten yhtäkään oikeasti mielenkiintoista haastattelua eivät saa aikaan, pari kommenttia niihin ja se oli siinä.
Suu auki piti lukea MTV3:n toimituksen valmiiksi asenteellista tekstiä. Mitä itse olen toimitustöitä joskus tehnyt, niin en edes pahimmassa (tappion aiheuttamassa) puusilmäisyyden ja kaunaisuuden vihanpuuskassa ole päässyt vastaavale tasolle. Uutisoinnissa pitäisi kyetä edes alkeelliseen objektiivisuuteen, nyt sellaista ei ollut havaittavissa. Lisäksi suoraselkäistä toimintaa toimittajalta jättää oma nimensä pois jutun lopusta - kertoo osansa jutun tasosta, kun ei uskalla nimellään seistä sanojensa takana?
 
Viimeksi muokattu:
Hei puusilimät.
Tuo kaikki löytyy suoraan canalin ottelu pätkästä josta se on kopioitu suoraan.
Tais Duffalla mennä puurot ja vellit sekasi kun huomasi järkytykseltään Jypin mennen jatkoon.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Hei puusilimät.
Tuo kaikki löytyy suoraan canalin ottelu pätkästä josta se on kopioitu suoraan.
Tais Duffalla mennä puurot ja vellit sekasi kun huomasi järkytykseltään Jypin mennen jatkoon.

Moi kulta.

Näin Canalin pätkän. Ei kai tässä ketään nuo sitaatit ketään ihmetytäkään, enemmän tuo itse toimittajan suhtautuminen koko tapaukseen, ja ennen kaikkea se tosiseikka, että ei sitten ole omalla nimellään tuota kirjoittanut. Luetaan ensin ennen kuin aletaan jakaa omaa asenteellista paskaansa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koomisella tavalla kyllä meni yli nämä Dufvan kommentointien hehkutukset. Moni asia mitä RD sanoi piti paljolti paikkaansa, sellaista tosin harvoin halutaan kuulla. Usein otteluiden jälkeen puhutaan niin paljon sitä samaa levyä, että on piristävää kuulla jotain muutakin. Ja jos ruikutuksesta/itkemisestä/vinkumisesta aletaan jauhamaan, niin eikö se jo ole nykyään ihan lajiin kuuluva sääntö?

Suikkanenkin kunnostautui melkoisena naukujana tuomareista jne. Toisaalta hänen "vitun mikkihiiri"-kommentit ovat muutenkin jotain kauden suurimpia highlighteja. Ilmeisesti leppoisa murre, pari muropaketista löydettyä sormusta ja paljon kiroilua riittää karismaan. Oikeasti on ihan yhdentekevää mitä kukin valmentaja sanoo, samaa paskaa se on eri tuutissa. Mutta hauskaa on tuo miten johonkin tiettyyn juttuun tartutaan.

Tepsin bandwagon oli kyllä kiehtova juttu. Kausi on mennyt miten on mennyt, niissä asetelmissa ollaan missä ollaan. Eikös Tepsin kannattajat olleet hehkuttaneet näitä viimeisen 20 kierroksen sarjataulukoita sun muita? Tepsihän on niiden perusteella sarjan parhaita. Eli Jyp tekikin melkoisen pommin? Vai Tepsi kiusasi suurta superseuraa. Kun joukkueiden rostereita katsoo, niin ei tuossa nyt elämää suurempaa eroa ole. Edelleenkin materiaaliin nähden aika nihkeä kausi Tepsiltä, olisi vaikea kuvitella että Jokerit/HIFK saisi tuollaista pienen altavastaajan roolia paskasti menneen runkosarjan jälkeen.

MACK
 

ahal

Jäsen
Katsoin Canalin haastattelun vasta nyt, ja täytyy vähän ihmetellä, että Ripan kommenteista paistoi jonkin sortin katkeruus läpi. Yhä vieläkin. Joukkue on saanut paistatella koko kauden (enimmäkseen) positiivisuuden valokeilassa ja selkään taputtelijoita on riittänyt. RD lie ohittanut Jyväskylässäkin (Mikkelin lisäksi) jo itsensä Jumalan. Hän on tehnyt hyvää työtä koko 2000-luvun, sitä ei pidä kiistämän.

Mutta luulisi, että hän olisi oppinut myös katsomaan asioita altavastaajan näkökulmasta. Sitähän TPS sarjassa ilman muuta oli. Ja yleensä suomalaiseen(kin) mentaliteettiin kuuluu, että suuri (jääkiekko)yleisö valitsee puolensa usein heikomman kautta. Tässä tapauksessa Jyväskylän ulkopuolella. Varsinkin, kun TPS on ollut useamman vuoden valtakunnan pilkan kohteena. Ja nyt kun vihdoin tunnelin päässä näkyy Aurajoen rannoilla valoa, se olisi jollekin kiekkoyhteisön keskeiselle vaikuttajalle - maajoukkuevalmentajalle - punainen vaate. En ymmärrä lainkaan. En tiedä, mitä RD haluaa kommenteillaan sanoa, mutta viesti jäi epäselväksi.

TPS ei ole koskaan ollut oma henkilökohtainen suosikkini, mutta olen aina ihastellut heidän toimiaan, kun siihen pelillisesti on ollut aihetta. Ja nyt taas pitkästä aikaa on, kiitos Suikkasen. Kaitsulta kuitenkin diplomaattisemmat lausunnot, vaikka vähän samoja elementtejä puheissa vilahti kuin Dufvallakin. Suomalaisille on vaikeaa voittaa luontevasti. Ilman uhoa tai yliampuvaa vähättelyä. Maajoukkuevalmentajalta voisi toki odottaa kykyä asettaa sanansa tilanteeseen sopivalla tavalla: tunne oma tilasi, anna arvo toisellekin.

Edit. Niin, nyt jatkossa käy varmaan niin, että monet elleivät useimmat hyppäävät KalPan bandwagoniin. Samasta syystä, paitsi pienemmän puolelle myös suurimman yllättäjän vuoksi. Kun keltamustat pelaavat vielä nautittavaa kiekkoakin. Ja niillä on mm. Kapasen Sami.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ei kai tässä ketään nuo sitaatit ketään ihmetytäkään, enemmän tuo itse toimittajan suhtautuminen koko tapaukseen, ja ennen kaikkea se tosiseikka, että ei sitten ole omalla nimellään tuota kirjoittanut.
Tuon on muuten kirjoittanut 99,9 prosentin todennäköisyydellä turkulaisten (nykyisten ja ex-)NHL pelaajien luottotoimittaja Timo Kunnari.
 

Host

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Heimon Breams ja Suomenniemen Urheilijat
RD:n kummalliset kommentit alkoi jo ennen kuin sillä oli pävänkään kokemusta sm-liigasta, muistan sen jo silloin sanoneen:"Minä olen tottunut voittamaan" yms yms...jos se jossain Jukureissa pärjännyt, niin nyt se jo luulee olevansa maailman kovin kiekkovalmentaja, hetken jo luulin että sillä on mieletön itseluottamus, mutta nuo viimeisimmät kommentit romutti sen illuusion.
Millainen valmentaja alkaa itkemään medialle että voi voi kun meidän pienelle Immoselle nyt vihellettiin pelissä, ihan kuin sen omaa muksua olis kiusattu päiväkodissa, voi helvata mikä pelle! Immosella sen sijaan oli vähän terveempi näkemys tapahtuneesta, "iso käsi" siitä Immoselle, ammattimies! Kyllähän RD varmasti hommansa osaa, ei se muuten Jyppiä valmentaisi, mutta pikku pudotus olis ihan terveellinen sille kaverille, vaikka näin alkuun riittäis se että Kalpa pieksäis Jypin tulevassa sarjassa 4-0. Olis kivaa nähdä RD:n kommentit ratkaisevan pelin jälkeen"nyt ei ainakaan Kalpalaiset tänä vuonna vihellä Immoselle". Tämä ei siis ollut arvostelua Jyppiä kohtaan, vaan ainoastaan sitä ylimielistä nahkapäätä kohtaan, ja jonka kommentit nauratti/ihmetytti jopa Jukka Jalosta ja Hannu Jortikkaa, miks ei siis meitä muita jääkiekosta mitään ymmärtämättömiä maalaisia?
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis ihan oikeasti, eiköhän tämä RD:n kommenteista puhuminen jo saa riittää.. Tää alkaa saamaan niin koomisia piirteitä ettei ole tosikaan. RD on puhunut mitä sylki on siinä tunnekuohussa suuhun tuonut, niin puoli suomea on täällä siitä kitisemässä. Aivan sama. Tokihan se on kiva että JYP on nyt se vihattu, parjattu, inhottu joukkue.. eikä enää Hmv -joukkue.. Nyyh. Olisiko jo aika laittaa piste tähän asiaan?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kovat on edelleen puheet miehellä, joka on ollut maajoukkueessa apupoikana ja joskus divarin voittanut.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Vaikka itsekin ihmettelin RD:n kommentteja TPS-sarjan ratkettua (olkoonkin että ei TPS-leiristä sen parempia kommentteja tullut, päävalmentajilla taisi olla jotain henkilökohtaista skismaa taustalla?), jotenkin perverssillä tavalla on kiva nauttia Muu Suomi vs. Ilkeä JYP vääntöä. HIFKin ilkeä brändikiekko joutaa romukoppaan, me vietiin se brändi!

Uskon että JYPin pelaajat saa tästä "koko Suomi on meitä vastaan" -asetelmasta lisätsemppiä, joten tämä koko ihme mittasuhteet saanut härdelli saatta poikia meille Pojan kotiin. Tietty riskinä on se, että jos KalPa pudottaa JYPin jatkosta, muun suomen harjoittamalle vittuilulle ei ole rajoja. Mutta se on Ilkeän JYPin kannattamisen kääntöpuoli, nautitaan siitä! Aina se HMV:n voittaa, eiks je?
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aikamoista myötähäpeää aiheuttaa itselleni nuo Dufvan kommentit tuon pelin jälkeen. En arvioi Dufvan hyvyyttä valmentajana, mutta miten voi olla noin epäammattimainen haastattelussa? Voisi ottaa Risto mallia Petri Matikaisesta ja Hannu Aravirrasta. Aivan kamalan kuuloista katkeraa mussutusta vaikka joukkue on päässyt juuri jatkoon. Kasvaisi aikuiseksi.
 

Pucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Dufva vastaa syntyneeseen kohuun.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1668269

Kerkesinkin jo odotella, että milloinka noihin kommentteihin palataan RD:kin toimesta. Hän pysyy siis sanojensa takana. Mielestäni tässä on taas asiaa turhan paljon paisuteltu. Itse pidin viittausta Bob Hopeen lähinnä hyvänä sarkatisena heittona ja itseäni se ainakin huvitti.

Itse sarjasta sitten parempi pääsi jatkoon tiukan taistelun jälkeen. Jännitys oli huipussaan koko ajan ja huomenna se vaan tiivistyy entisestään kun rakas KalPa tulee vastaan.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1668269

Kerkesinkin jo odotella, että milloinka noihin kommentteihin palataan RD:kin toimesta. Hän pysyy siis sanojensa takana. Mielestäni tässä on taas asiaa turhan paljon paisuteltu. Itse pidin viittausta Bob Hopeen lähinnä hyvänä sarkatisena heittona ja itseäni se ainakin huvitti.

Bob Hope on ollut kuolleena jo muutaman vuoden, eli ei tuo Dufvan henkilövalinta ihan kohdalleen mennyt.

Myös Riston kannattaa huomata että JYP palaa Turkuhalliin vielä syksymmällä tätä vuotta, joten hyvin todennäköisesti sille Kolua pienemmälle tähdelle vihellellään ja buuataan vielä vuonna 2009.
 
Suosikkijoukkue
TPS
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1668269

Kerkesinkin jo odotella, että milloinka noihin kommentteihin palataan RD:kin toimesta. Hän pysyy siis sanojensa takana. Mielestäni tässä on taas asiaa turhan paljon paisuteltu. Itse pidin viittausta Bob Hopeen lähinnä hyvänä sarkatisena heittona ja itseäni se ainakin huvitti.
Riston häviäjille kuittailu antoi miehestä melkoisen mulkun vaikutelman. Sikäli ihan hyvä, koska ensi kaudella JYP kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Mukavasti jäi hampaankoloon tästä sarjasta ja onpahan taas yksi väriläiskä lisää liigassa.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Dufvan tyhmyydelle ei kyllä näy loppua. "Yleisö vihelsi kun "Jakelle" tuli kiekko niskaan". No mitä yleisön olisi pitänyt tehdä? Hurrata? Kaveri vaikuttaa ihan kuin olisi repäisty jostain c-junioreiden sarjasta. Siis eikö kukaan ole kertonut Dufvalle miten lehdistön edessä pitää toimia? Olisi kyllä hauska nähdä miten tälläinen junttijanari kestäisi lehdistön paineen ja kritiikin jos olisi vaikkapa Jokereiden valmentaja.

Lapsellisin kiekkopersoona 2009: Risto Dufva.
 
Viimeksi muokattu:

Acid

Jäsen
Voi voi Dufvaa. Olisiko jo kannattanut olla hiljaa. Media suosi Tepsiä. Huh huh mitä juttua. Kuules Risto, se on ihan normaalia, että media on heikomman puolella. Yllätyksiä toivotaan aina. Milläköhän kaikilla tavoilla sitä Jypiä nyt on kohdeltu niin väärin median taholta? Kuinka "pieni" joku ihminen voikaan olla. Sama lastentarha meininki jatkuu. Kaipa se Risto on sitten jäänyt hiekkalaatikko ikään. Ei noita juttuja voi muuten ymmärtää.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bob Hope on ollut kuolleena jo muutaman vuoden, eli ei tuo Dufvan henkilövalinta ihan kohdalleen mennyt.

Myös Riston kannattaa huomata että JYP palaa Turkuhalliin vielä syksymmällä tätä vuotta, joten hyvin todennäköisesti sille Kolua pienemmälle tähdelle vihellellään ja buuataan vielä vuonna 2009.

Mutta silloin siellä istuu taas runkosarjan 5000 muumiota. Epäilen buuauksia.

MACK
 
Riston häviäjille kuittailu antoi miehestä melkoisen mulkun vaikutelman. Sikäli ihan hyvä, koska ensi kaudella JYP kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Mukavasti jäi hampaankoloon tästä sarjasta ja onpahan taas yksi väriläiskä lisää liigassa.

Ristohan ei ole koskaan ollut mitenkään tunnettu mukavuudestaan tai median edessä kujertelusta. Mun mielestä on hienoa, jos sanoo jotakin julkisesti, niin seisoo sitten sanojensa takana. Tiettyä jortikkamaisuuttahan tuossa Dufvassa on. Eipä noita persoonallisuuksia tosiaan liikaa tässä maassa kaukalossa tai sen laidalla pyöri.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Siis ihan oikeasti, eiköhän tämä RD:n kommenteista puhuminen jo saa riittää.. Tokihan se on kiva että JYP on nyt se vihattu, parjattu, inhottu joukkue.. eikä enää Hmv -joukkue.. Nyyh. Olisiko jo aika laittaa piste tähän asiaan?
JYP on edelleen Hmv-joukkue, ja en inhoa itse joukkuetta ollenkaan, monta hyvää pelaajaa. En oikein usko sensuuriin, ja kyllähän näistä asioista voi puhua ilman että joku heti tulee syyttämään itkemisestä. Yllättävän herkkä aihe kskustelulle tämä RD.

Ja itsehän Dufva tänään heittää lisää löylyä Ilta-Sanomissa. Jos joku itkee niin se on Dufva. Tuo episodi jossa Pihlman on laukonut Immosta niskaan on jo niin surkuhupainen että huh huh. "Oikein kunnon kuhmu tullut "Jakea" niskaan, ja ilkeä turkulais-yleisö sen kun nauraa." RD, nyt ollaan kiekkokaukalossa pelaamassa pudotuspelejä, ei leikkimässä lasten kanssa hiekkalaatikolla.

Mistä ihmeestä tämä Dufvan marttyyri-asenne ja katkeruus oikein kumpuaa? Jos tuolla tavalla herkistyy ja ottaa itseensä jo yleisön reaktioista, niin mitä tapahtuu kun "Jakea" ja kumppaneita aletaan kolaamaan oikein kunnolla?

Eikä näissä Dufvan kommenteissa tosiaan taida olla kyse pelkästään tästä viimeisimmästä. Melkoinen lausunto-automaatti on kyseessä. Loppuun vielä kerran, JYP on pelannut hemmetin hyvin tänä vuonna, ja Dufva on kiistatta hyvä valmentaja. Miehen kommentit on ainoa asia mikä saa täällä lomalaisen ihmettelemään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos tuo oli olevinaan selitys, niin olen entistä enemmän ymmälläni. Siis että RD on omiensa puolella? Aivan varmasti kesälomille lähteneen porukan ilkkuminen onkin sitä omien puolella olemista. Olisi edes siteerannut Aake Kallialaa Tabussa. "Oot sen verran pienempi ja heikompi, niin siksi sinua löin"
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Dufva tietää kommentoidessaan varmasti mitä tekee. Kommentoinkin JYP-TPS ketjuun, että mies ajattelee nimenomaan omaa joukkuettaan ja sen tekemistä. Kun ollaan siirtymässä välierävaiheeseen, niin ei muita joukkueita ja niiden kannattajia tarvitsekaan miellyttää. Omaa joukkuetta hän sanomisillaan haluaa tukea eteenpäin.

Sanottakoon vielä kerran sekin, että TPS fanien ylimitoitettu vihellyskonsertti Immoselle läpi pelin - yhden taklauksen tähden, jossa kukaan ei loukkaantunut ja jossa ei ollut tarkoitus ketään sairaalaan saadakaan - oli surkuhupaisaa ja miksei sitä olisi voinut vähän kommentoidakin. Immoseen moisella ei tietenkään ollut mitään vaikutusta - on sellaiseen hieman liian kova pelimies jo.

Minulle käy hyvin se, että RD jatkossakin kommentoi. Väriä ja tunnetta liiga kaipaa ja miehiä, jotka haastattelussa myös ottavat kantaa ja sanovat jotakin. Koko kauden Canal+ haastatteluja katsottuani tuntui oudolta, että kerrankin, kun joku sanoo jotakin kysymyksiin (muuta kuin sitäsuntätä), niin koko studio on huuli mutrussa. Tosin ei koko studio. Ainoa valmentaja siellä tajusi, mistä oli kyse.
 

tutzba

Jäsen
Mistä ihmeestä tämä Dufvan marttyyri-asenne ja katkeruus oikein kumpuaa?

1) Siitä, että media oli koko ottelusarjan ajan TPS:n puolella. Onko tuo nyt ihmekään, tuhkimotarinat kiinnostavat aina kaikkia, ja tuolla sarjalla oli potentiaalia muodostua sellaiseksi. No, JYP sitten meni ja voitti. Siltikin Palloseuran saavutusta arvostetaan enemmän kuin JYPin vastaavaa.

2) Siitä, että Turkuhallin yleisö oli huikea. Kuka tietää, ehkäpä sillä vihellyskonsertilla ja buuaamisella oli sittenkin pieni vaikutus Immosen ja koko VIP-ketjun pelaamiseen vieraskentällä. Kotijäällähän heille ei varmaankaan antipatioita osoitettu, joten siellä tehopisteiden valossa huonosti menneitä pelejä ei voi yleisön syyksi panna.

3) Hiukan sivuaa tuota ykköskohta, mutta JYPin pääsyä neljän sakkiin ei oikein enää kukaan pidä minään ihmeenä. Alkukaudestahan lehdet hehkuttivat JYPin menestystä ja huimaa liitoa, mutta siihen ehdittiin tottua, ja sitten tulikin alkuvuoden notkahdus. Nyt JYP on aivan tavallinen välieriin selvinnyt joukkue, jonka saavutusta kukaan ei oikeastaan pidä mitenkään ihmeellisenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös