Risto Dufva – kiitos ja onnea uusiin haasteisiin!

  • 144 276
  • 667

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Sportin sarjasijoitus runkosarjassa Duffelin aikakaudella eli viiden kauden aikana on keskiarvona sija 12. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään kehitystä missään kohtaa Sportin pelaamisessa ei ole tapahtunut. Itse pistin tätä osittain heikon pelaajamateriaalin piikkiin, mutta kun ei sitä tulosta näytä hyvilläkään pelaajilla tulevan. Kun asiaa tarkemmin miettii niin olisiko syytä kenkiä ja vaihtaa valmentajaa jo ennen ensiviikon pelejä? Pelataan kuitenkin niin tärkeistä pisteistä ja kiinnikurottavaakin on jo...
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onko Sportin hyökkäyspelin johtava ajatus se, että dumpataan kiekko päätyyn ja käydään kulmassa painimassa ja voittamassa sieltä kiekko itselle, mistä se syötetään maalin eteen tai keskustaan? Melko köyhältä kuulostaa jos näin. Toki kulmissa pärjääminen on yksi voittavan pelin osa-alue, mutta ei sen varaan nyt voi koko hyökkäyspeliä rakentaa. Nykyään valmennuksella kysytään nimenomaan pelitavallista monipuolisuutta sekä kykyä reagoida pelin sisällä. Risto ei selvästikään ainakaan reagoi.

Joissakin valmentajissa hämmentää heidän kyvyttömyytensä uudistua. Ihastuvatko he liikaa omaan osaamiseensa? Kun jo tekoälykin tarjoaa hyviä näkemyksiä siitä miten mm. trappi murretaan, niin luulisi olevan entistäkin selvempää se, miten tärkeää on joukkueen kyky pelata luovasti monipuolista ja mukautuvaa peliä sen sijaan, että jääräpäisesti yrittää puskea tavalla, joka ei selvästikään tuota toivottua tulosta.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Valmentaminen on myös nykyään joukkuetyötä. Jos ykkösvalmentaja on osaava joukkueenjohtaja ja ihmisjohtaja, niin apuvalmentajana voisi olla ns. pelikirjanero ja kolmonen vaikkapa entinen kokenut pelaaja, joka tuo pelaajalähtöistä näkemystä.
Tälläinen combo.. loistava ihmisjohtaja, pelikirjanero ja pelaajan sielunymmärtäjä.. voisi olla kova tiimi.
Ei esim. Jukka Jalonen välttämättä tiedä eniten jääkiekosta, tai edes taktiikoista, ei ainakaan kaikesta. Hän tietää mitä haluaa ja kasaa sen mukaiset osaavat ihmiset ympärilleen. Lisäksi uskaltaa ja kantti antaa periksi myöntää tämä asia.. delegoida asioita, eikä se ole hänen varpailleen astumista, eikä myöskään arvoaan haastavaa.
Kaikki hyötyy ja itse saa näyttää kuninkaalta :)
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Pitäisi olla "kaikkien aikojen Sport" kasassa, mutta pistetahti on n. pinna per peli mikä ei riitä tietenkään mihinkään. Joukkueesta aivan todistetusti löytyy niitä pelimiehiä niin ei ole vaikea päätellä, että mikä se todellinen ongelmakohta onkaan. Jos hassuttelu hävittyjen otteluiden jälkeen on se mitä saa aikaan ainoastaan niin ulos pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin.

Oma veikkaukseni (ei tieto) on se, että osasyy tuohon mailan puristamiseen on se, että siellä tulee todennäköisesti melkoista huutoa Ristolta hävittyjen pelien jälkeen ja porukalla voi mennä nuppi jumiin.
Myrrä ei ole mikään pelikirja mestari, mutta tunnettu siitä, että luo aivan loistavan ilmapiirin pelaajille ja koppiin. Ilveksellä oli pata ihan jumissa 19-20 kauden alussa ja Myrrä nosti sijalle 4 ja budjetti ei sillon ollut vielä kovin korkea. Myrrä saa pelaajat yrittämään parhaansa. En tiedä mikä ihmeen järki on pitää tuo koomikko tuolla jahtaamassa sijaa 12. Sportissa on helvetisti potentiaalia.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Kaipaisi penkin taakse sellaisen päävalmentajan joka tsemppaa, elää pelissä mukana ja reagoi rohkeasti esim ottamalla aikalisän jos joukkue nukkuu ja paskoo housuun. RD seisoo kädet taskussa penkin takana turpa kiinni katse tyhjyyteen. Ei taida enää miestä kiinnostaa..
Juhani Tamminen sanoo moi!

RD:n kulta-aikaan (miksei vieläkin) vaatimustaso oli tapissa ja pelaajat olivat hommaan sitoutuneena ja joukkueena taisteltiin. Mitenkähän lie ruotsalaiset ja kanukit suhtautuvat Dufvan systeemeihin tällä hetkellä? Ei varmasti kovin hyvin, joten eiköhän kohta Dufva hyvästele Vaasan ja tilalle uusi valmentaja. Helmisen Raipe voisi olla hyvä ratkaisu, ei niin pelikirjaorientoitunut ja tuolle muukalaislegioonalle voisi sopia sellainen valmentaja joka antaa enemmän poikien pelata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Eilinen peli kotihallissa, viimeinen erä ja hirveä kiri pitäisi olla päällä niin saadaan tasan yksi (1) laukaus vastustajan maalia kohti. Miten tuo on edes mahdollista, voisi kuvitella, että niitä olisi edes vahingossa kaksi? Huolestuttavinta tässä on se, että statsit kertovat sen, että Sport ei ollut edes lähellä voittaa peliä. Ei ollut mitään palaa...
Parempaan pitäisi pystyä, mutta kyllähän kaikki vaikuttaa kaikkeen. Väsyneet pelaajat tekee huonoja päätöksiä paineen alla, ja peli vaikuttaa laiskemmalta, kuin on. Pelicans away vedettiin ihan all-in, kun kolmoserässä oli mahdollisuus ottaa suorat kolme pistettä. Holmström pelasi alivoimaa, Hayes ylipitkää iltaa ym. Kaikessa kyynisyydessään tällainen kulutus oli tavallaan järkevää, kun Lahdessa oli paljon parempi voittomahdollisuus, kuin levänneitä Jukureita vastaan Vaasassa.

Leveämmällä rosterilla tällaista on/off -valintaongelmaa ei olisi, mutta nyt käy näin. Tuleva viikko näyttää hirveältä, kun neljään päivään on kolme vaikeaa peliä. Keskiviikkona HIFK kotona, josta lähtökohtaisesti tulee kahden maalin taistelutappio. Perjantainakin huonot lähtökohdat, kun KalPa on voittanut neljästä kotipelistä kolme ja pääsi viimeksi JYPpiä vastaan jatkoille. Viikon kolmannessa pelissä on vastassa - taas - nuori luistelujoukkue Jukurit.

Negailijat vaatii jo nyt potkuja kaikille, mutta tuskinpa mikään oikeasti vaikutusvaltainen jury on vielä kokoontumassa. Sen aika saattaa olla seuraavan kahden kotipelin jälkeen (13.10. Tappara, 21.10. KalPa). Viimeinen järkevä ajankohta ottaa iso nimi sisään on maajoukkuetauko, joka alkaa 4.11 Ilves-kotipelin jälkeen.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jotenkin vaan tuntuu siltä, että mitään ei tapahdu niin kauan, kun Sportilla on teoreettinenkin mahdollisuus vielä kymppipaikkaan olemassa. Toivottavasti olen väärässä.
 

flanderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
RD:n pelikirja on vain yksinkertaisesti vanhentunut ja ei vaikuta, että olisi muutenkaan halukas enään uusiutumaan. Kaveri valmentaa Suomeksi vaikka joukkue on kansainvälinen, kuinka viestit menee perille?
Kauden ekat pelit on ollut vaikeita ja tiukkoja, mutta myös samaan aikaan sieltä loistaa se, että peli ei kehity ja toistetaan samaa pelistä toiseen. Kunnon reagointia ei ole pelin sisällä tai kun pitäisi sekoitella ketjuja. Tommilaa kohtaan löytyvä sokea luotto on vain kaiken kruunu. Riittää kun katsoo vain maalikoosteet, niin yllättävän useasti sieltä löytyy Tommila kentältä.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Eikös täällä muutamat pelitapagurut Padan puolelta kertoneet, miten kova Riston Sport on ja menee keväällä pitkälle?
Sen jälkeen, kun Ässät kävi Vaasassa.

Todellisuudessa RD pitäisi kenkiä nyt.
Koutseja on vapaana, Sportin materiaali paras koskaan. Jengi tarvitsee valmentajan, joka kykenee luomaan edes yksinkertaisen pelitavan kiekolliselle viisikkopelaamiselle.
 

Tuima

Jäsen
RD:n pelikirja on vain yksinkertaisesti vanhentunut ja ei vaikuta, että olisi muutenkaan halukas enään uusiutumaan. Kaveri valmentaa Suomeksi vaikka joukkue on kansainvälinen, kuinka viestit menee perille?

Mitä sä nyt selität? RD on parempi kielimies mitä uskotkaan.
Itsekin bongasin jokin aika sitten RD:n meidän maffian kanssa Vepsun pelissä ja hyvin taittui lontoo.
 

flanderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä sä nyt selität? RD on parempi kielimies mitä uskotkaan.
Itsekin bongasin jokin aika sitten RD:n meidän maffian kanssa Vepsun pelissä ja hyvin taittui lontoo.
Oma näkökulma saatu haastattelujen perusteella. Joku pelaaja hetki sitten sanoi haastattelussa, että Dufva vetää Suomeksi ja muut sitten tulkkaa tai jotain tämän tyylistä.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Todellisuudessa RD pitäisi kenkiä nyt.
Tämä. Isossa kuvassa peli ei ole kehittynyt yhtään mihinkään viiden (5) kauden aikana vaikka pelaajat ovat vaihtuneet ja nyttemmin pelaajien laatukin parantunut. Mitä ihmettä tapahtuvaksi tässä vielä odotetaan? Ketjut välillä ripulia. Suosikit pelaavat heikosta tasosta huolimatta. Vanhentunut valmennusfilosofia ja pelikirja. Ei reagointikykyä pelin sisällä. Mahdollisuus huonoon henkilökemiaan valmennuksen ja pelaajien välillä. Jne...

Koitetaan Myrrää jos mahdollista. Palstaveli @Ccrb n kuvaus kuulostaa siltä mitä tarvitaan. Herkko + Myrrä kaksikko kuulostaa ainakin omaan korvaan Sportin uuden strategian mukaiselta kaksikolta.
 
Viimeksi muokattu:

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Oma näkökulma saatu haastattelujen perusteella. Joku pelaaja hetki sitten sanoi haastattelussa, että Dufva vetää Suomeksi ja muut sitten tulkkaa tai jotain tämän tyylistä.
Tuota RD:n pukukopissa käyttämää kieltä on joskus arvuuteltu palstalla, väitteitä on heitetty ainakin rallienkusta, en muista onko muusta mutta Reece Scarlett kertoi ennakkohaastettelussa että RD vetää suomeksi ja käännöspisteellä pukukopissa on käyttöä :).
Kyllähän tuo Suomeksi vetäminen pukukopissa pitänee paikkansa mikäli Scarletin ekan pelin ennakkohaastattelussa kertoma pitää paikkansa. Uskon kyllä itse, että mies osaa ainakin rallienkkua mutta ilmeisesti helpompaa vetää kotimaisella.

Kun täällä taas RD:tä jo kengitään, nythän olisi viimeinen mahdollinen kausi siihenkin, niin heitän teoreettisen skenaarion, miten voisi päästä halvalla, kun tunnetusti Sportilla ei oikein olisi varaa valmentajaa vaihtaa kun ei tahdo olla varaa rosterin täydennykseenkään. Jos kaikki menee täysin pieleen eikä suunta käänny millään loka-marraskuussa viisivuotis-strategian mukaiseen suuntaan, otetaan Maukka Pajuluoma vetämään loppukausi pääkäskijänä. Tällaisessa paikkotehtävässä ei ehtisi välttämättä pelikirjallisesti tekemään paljoa, sehän olisi jo Hahlin hahmossa olemassa ja hän saisi suuremman vapauden sen toteuttamiseen. Kyse olisi enemmän pelillisen lukon/ilmapiirin vapauttamisesta ja rentouttamisesta. Maukalle on tullut Sportin potkujen jälkeen kokemusta apurina muista organisaatioista ja varmasti jotain uutta on tarttunut mukaankin. Tässäkin skenaariossa pitäisi toki maksaa vanha ulos mutta uusi olisi jo organisaatiossa verrattuna siihen että otetaan ensi kaudeksi ajateltu uusi sisään jo nyt, se olisi todennäköisesti vähintäänkin yhden/kahden rosterin paikon hintaista, ellei kalliimpaakin.

Ja olisihan tuossa ironiaakin mukana, korvattu korvaa korvaajan.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
RD:n pelikirja on vain yksinkertaisesti vanhentunut ja ei vaikuta, että olisi muutenkaan halukas enään uusiutumaan. Kaveri valmentaa Suomeksi vaikka joukkue on kansainvälinen, kuinka viestit menee perille?
Etkö ole ikinä törmännyt monikieliseen ympäristöön? Esimerkiksi Vaasan keskustassa? Ei monikielisyys ole automaattisesti vaikeaa, kun joukkueessa on Riskan ja Niemisen tasoisia tulkkeja. Live-tulkkausta ja rallitasoista englantia sekaisin harrasti esimerkiksi Curt Lindströmin MM-kultajoukkue, kun rosterissa sattui olemaan taitava ruotsi/suomi -tulkki - Timo Jutila. Sekin toimi.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
En tiedä kuuluuko tähän ketjuun mutta kotkapodissa oli hyvin kiteytty duffan anti.
Voitko avata tähän mitä siellä oli?

0-3 tilanne Sport - HIFK ja pelissä ei ole minkäänlaista järkeä. Ei minkäänlaista. Kauanko kuulapäätä katsellaan vielä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös