RIP-ketju

  • 2 906 935
  • 11 694

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Silloin kun myöhäisteinivuosilla alkoi Metallican kuunteleminen tympiä, niin alettiin ystävieni kanssa löytää että joskus aiemminkin on tehty hiton hienoa musiikkia. Löytyi Led Zeppelin, löytyi Deep Purple ja löytyi ennen kaikkea Leonard Cohen. Kyllä tuli siihen aikaa monet kerrat iltaisin nukahdettua Suzannen, Who By Firen tai Take This Waltzin tahdissa. Upeita sanoituksia ja tulkintaa eikä taika hävinnyt lainkaan, vaikka myöhempinä vuosina karismaattisesti ja asiankuuluvasti puku päällä konserteissa esiintyneen Cohenin ääni oli vuosien saatossa madaltunut. Loppuun saakka oli Cohen aktiivinen ja julkaisi vielä tänä vuonnakin musiikkia.

Rauhaisat levot upealle taiteilijalle.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
RIP Cohen, yksi kaikkien aikojen parhaista tulkitsijoista, karismaattinen laulaja.
Mistäköhän sekin ajatus tuli että juuri pari päivää sitten kaivoin Leonardin biisejä vuosien tauon jälkeen esiin, postasin tännekin youtube levyraati-ketjuun yhden. Lueskelin kirjoituksia hänen uuden levyn teosta, äänitti osuutensa tuolista käsin koska vakava selkävamma esti seisomisen. Mietin laulun sanoja että nyt on lähtö lähellä ja niin se oli, en osannut arvata että näin lähellä.

Leonard Cohen - Leaving the Table - YouTube

_
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Lueskelin kirjoituksia hänen uuden levyn teosta, äänitti osuutensa tuolista käsin koska vakava selkävamma esti seisomisen. Mietin laulun sanoja että nyt on lähtö lähellä ja niin se oli, en osannut arvata että näin lähellä.

Leonard Cohen - Leaving the Table - YouTube

_

Kyllä, jossain haastattelussa Cohen taisi sanoa aika suoraan että lähtö on lähellä, ja vaikutti aika tyyneltä ja valmiilta lähtemään kohtaloonsa. Siksi tämä poismeno ei yllätä tai järkytä samalla tavalla kuin jotkut muut aiemmin tänä vuonna, vaikka totta kai sitä toivoo että muutama lisävuosi olisi siunaantunut. Sain kunnian nähdä Cohenin livenä vuonna 2008, ja tuo on edelleen yksi mieleenpainuvimpia keikkakokemuksiani. Leonard oli taiteilija ja tyylikäs herrasmies viimeiseen asti, rauhaisaa lepoa hänelle ja legenda jää elämään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
2016 - day the music died.
Sori ja anteeksi kun sotken nyt näppini tähän, mutta en millään ymmärrä näitä puheita, että tulee joku hetki, että musiikki on kuollut. Kyllä, sen suuri luoja ja tulkitsija voi olla kuollut, mutta musiikki itsessäänhän ei kuole. Parhaimmillaan musiikki kasvaa suuremmaksi kuin se henkilö tai henkiköt, joka/jotka tuo sen meille tänne kuultavaksi. Niin kauan kuin on kuulijoita sille musiikille, niin se ei todellakaan kuole, vaan se kasvaa ja kukoistaa ja luo uutta. Se on perintö. Näin myös Leonard Cohenin kohdalla, jossa ei todellakaan voi sanoa, että musiikkinsa ois kuollut, vaikka mies itse siirtyi nyt eteenpäin johonkin.

Mitenkään suuresti tuttu ei Cohen ole minulle. Äiti sitä jonkun verran kuunteli joskus 80-luvulla ja olen sittemmin pintapuolisesti tutustunut. Myös henkilöstä hiukan lueskellut. Vaikuttavintahan miehessä oli olemus ja se ääni, joka on kyllä hyvinkin erityislaatuinen, syvä ja resonoiva. Muuttui toki vielä karheammaksi iän myötä, mutta se kuuluu asiaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
No tuossa tuon sanonnan viitteenä siis se Buddy Hollyn, Ritchie Valensin ja Big Popperin lento-onnettomuus, jolloin tätä sanontaa ensimmäisen kerran käytettiin. Ei kai kukaan nyt kuvittele, että kuoleman hetkellä myös musiikki painuu hautaan, etenkin kun yleensä käy aivan päinvastoin. Tekijämiehiä- ja naisia on nyt mennyt kovin tänä vuonna manan majoille. Mutta ymmärrän pointtisi kyllä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyt maailma menetti kyllä yhden upeimmista tulkitsijoista ja lauluntekijöistä. Kepeät mullat vain Leonard Cohen, muistosi elää hienoissa kappaleissasi ja tulkinnoissasi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ok! Olin vaan vähän herkkänä asian suhteen, mutta kyllä ja joo, unohdin kyllä tuon keissin mihin sanonta viittaa.

Totta kai isojen hahmojen poistuminen tuntuu menetykseltä, vaikka onneksi useimmissa tapauksissa he ovat jo riittävästi antaneet tässä elämässä ja tarjonneet niin paljon valtavia asioita lukuisille ihmisille, että siltä osin tehtävä on suoritettu tässä ajassa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Levot täältäkin Cohenille. Pitkä ja vaikuttava ura, joka sisälsimerkille pantavaa kirjallista ilmaisua kymmenet vuodet. Loppuun asti teräväpäinen ja relevantti mies.

Laitetaan Cohenin kunniaksi vielä soimaan Don't go home with your hard-on. Linkki YouTubeen.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Cohen oli upeaääninen ja loistava taiteilija. Kyyneleet tulivat silmiin, kun kuulin hänen kuolemastaan. Kiitos kaikesta, mitä olet meille muille antanut. Tyttö opetteli akustisen kitaran soittamistakin alkuun Hallelujahin mukaan.

Suuri tuntematon odottaa. Uskon, että sinun on siellä hyvä olla.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Cohen oli taiteilija isolla Teellä. Mieshän tiesi lähtönsä. RIP
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Cohen oli upeaääninen ja loistava taiteilija. Kyyneleet tulivat silmiin, kun kuulin hänen kuolemastaan. Kiitos kaikesta, mitä olet meille muille antanut. Tyttö opetteli akustisen kitaran soittamistakin alkuun Hallelujahin mukaan.

Suuri tuntematon odottaa. Uskon, että sinun on siellä hyvä olla.

Pidin ja pidän Cohenin tuotannosta. Jotenkin suomalaisen melankolisia ja samalla kantaaottavia. Hieno taiteilija. Eilen joku heebo sanoin televisiossa, että lauluntekijöitä on kolme suurta: Dylan, Mitchell ja Cohen. So long Leonard! <3
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyvää matkaa kummisetä Masa. Aina auttavainen ja positiivnen Volvo mies on siirtynyt ikuisuuteen. Lämmöllä muistelen.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Rauhaiset levot mummille, suvun vanhin on nyt poissa lähes 91 vuoden ikäisenä, syöpä pääsi yllättämään josta ei enää toivuttu. Pahalta tuntuu, ei oikein voi muuta sanoa.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Fidel Castro siirtynyt polttamaan taivaallisia havannoita.
"Kuollut kommunisti on paras kommunisti" voisi joku vitsailla. Castro oli värikäs persoona - diktaattori, uudistaja ja vaikka mitä. Hänenlaisiaan ikuisia valtaapitäjiä ei taida olla enää kuin Putin elossa. Cuba libre tosiaan!
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tässä kävi nyt niin, että Lemmyn poismenon jälkeen aivan viime vuoden lopulla ne tajusi, että mehän kuollaan kaikki.

Ja Dannyltä tuli leffa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös