RIP-ketju

  • 2 906 893
  • 11 694

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
RIP Petr Klíma. Hyvin tuttu ainakin ysärillä lätkäkortteja keräilleille.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Isäni hiihteli Finlandia-hiihdossa joskus 80-90-lukujen vaihteessa yhtä matkaa Äiteen kanssa ja jutustelivat siinä mukavia. Jossain vaiheessa Siiri oli sitten todennut, että meinaa tulla sen verran kylmä, että nyt pitää alkaa hiihtämään. Hyvästeli kohteliaasti ja jätti sitten (aktiivisesti hiihtoa kuntoilumuotona harrastaneen ja Siiriä yli 20 vuotta nuoremman) isäni kuin nallin kalliolle.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Rip Siiri Rantanen
Minä olen kerran ollut samassa hiihtotapahtumassa Siirin kanssa. Hiihdettiin yksi järvi päästä päähän. Kun minä olin n. puolessa välissä järveä niin Siiri tuli vastaan kärkijoukon mukana. Ei tämä siis mikään kisa ollut vaan hiihtoretki. Oli jotenkin vaikuttavaa kun (vanha) mummo veti nuorten hyvä kuntoisten miesten matkassa... Siirin on täytynyt olla silloin seitsemissäkymmenissä.
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Legenda on poistunut taivaallisille hiihtoladuille. Ei jäänyt sata ikävuotta paljoa vajaaksi. Mietaan kommentteja odotellessa.

RIP
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Iso pala suomalaista hiihto- ja urheiluhistoriaa on poissa. Lepää rauhassa Äitee.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Yksi kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista urheilijoista on poissa ja - harvinaista kyllä - hän sai elää todella pitkän ja antoisan elämän. Hänestä oli varmasti hienoa päästä elämänsä aikana näkemään, kuinka moni naisurheilija pinnisti maailman kirkkaimpaan kärkeen sekä talviurheilussa että myös kesäurheilussa varsinkin, kun ottaa huomioon, että hän itse toimi pioneerina maastohiihdossa yli 70 vuotta sitten. Hattua päästä ja syvä kumarrus Äiteelle. Hän jos kuka on sen ansainnut.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rauhaisaa lepoa Äitee Rantaselle ja osanotto omaisille.

Äitee oli pioneeri monella tapaa. Ennakkoluuloton oman tiensä kulkija, joka antoi tuloksien puhua puolestaan raa’assa kestävyyslajissa mitä se todella oli Rantasen ajan välineillä, olosuhteilla ja kilpailumuotoina. Se suurin voitto henkilökohtaisella tasolla jäi puuttumaan, mutta Cortinan vuoden 1936 3 x 5 km olympiaviestivoitto on pyhintä osaa suomalaisessa hiihtokaanonissa. Ja tulihan sitä mitalia henkilökohtaisella tasollakin ja pääsipähän Äiteekin 1958 kotikaupungissaan järjestetyissä MM-kisoissa podiumille asti.

Rantasen suuri perintö on urheiluumme hiihtomenestyksen ohella ehdoton sympaattinen, avoin ja nöyrä elämänasenne. Hän raivasi tietä esimerkillään nsusurheilun liikkeen eteen ja teki valtavan määrän töitä osoittaakseen, että kovista oloista voidaan nousta työtä tekemällä ties mihin, kun asenne on kunnossa. Hän antoi kasvot sitkeydelle ja periksiantamattomuudelle, joka on näkynyt suomalaisessa urheilukentässä monen naisurheilijan tarinassa.

Elämä ei kohdellut Rantasta aina hyvin ja vaikka jalka vietiin, niin tämäkään ei Rautarouvan hymyä hyydyttänyt. Rantasen elämäntyössä on suurta opetusta seuraaville polville. Jo pelkästään tahto liikkua ja pitää itsestään huolta läpi elämän on sellainen uraauurtava viesti tämän hetken nuorisolle, mitä kuuntelisin erittäin vakavasti tilastoja katsellessa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
R.I.P. legendalle. Komea ura, mutta hieno ja periksiantamaton asenne vielä vanhoilla päivillä teki lopullisesti Rantasesta legendan.

Kunnioitettava ikä, ja ihan viime vuosiin asti toimintakuntokin oli kadehdittavan hyvä. Kaikesta huolimatta tulee sellainen fiilis, että on pienoinen sääli, ettei ihan nähnyt satavuotispäiväänsä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Yksi hiihtomme suurnimistä on nyt poistunut keskuudestamme. Hän säilytti kyllä valoisan elämänasenteen loppumetreille saakka.

R.I.P Äitee
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Oho, aika uutispimennossa elänyt, kun Äiteen lähtö mennyt ohi.

Kepeitä vetoja pilven reunalle, Äitee! Asenteesta ja elämänilosta voisi moni ottaa mallia.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös