RIP-ketju

  • 2 906 843
  • 11 694

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Lepää rauhassa ”Kaivosmiehen tytär” Loretta Lynn:

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Loretta Lynn oli kyllä yksi kantrimusiikin suurista. Rauhaisat levot.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
BB-Nino vuosien takaa on nähtävästi poistunut keskuudestamne.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
BB-Nino vuosien takaa on nähtävästi poistunut keskuudestamne.
Ikävä uutinen tämäkin. Nino on varmaan eniten mielipiteitä jakanut BB-asukas, ja itse myönnän ainakin pitäneeni hänestä kyllä. Tai ainakin hän oli täydellinen henkilö tuohon formaattiin.

En ole millään tavalla seurannut Ninon edesottamuksia BB:n jälkeen, mutta näköjään nyt 5-vuotias poika menetti isänsä ja se on surullista.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Isoja nimiä mennyt lyhyellä aikavälillä dinosaurusosastolta Betty White, Potier, Louise Fletcher, Gorba, Ellu ja nyt Lansbury.

Jimmy Carterina tai Clint Eastwoodina alkaisin vilkuilla ympärilleni (en siis ole kumpikaan heistä).
 

Buster

Jäsen
Angela Lansbury, 96. Murhasta tuli totta kuului lapsuuteen silloin joskus.

R.I.P
Kuten veli @alwahla mainitsi, niin äänirooli Mrs. Pottsina ikoninen ja hyvin veti myös Anastasiassa ääniroolin. Dominoi myös Broadwaylla ja itsellä päällimmäisenä mielessä Tony-palkittu rooli kyseenalaisesti lihaa piiraisiinsa hankkivana Mrs. Lovettina Stephen Sondheimin musikaalissa Sweeney Todd, jonka tallenteen satuin joskus ilokseni näkemään.

Valtavan hyvä vuoden 1945 The Picture of Dorian Grayssa Sibyl Vanena, johon Dorian rakastuu. Tuli rysähtäen sisään jo nuorena Hollywoodin, mutta kenties vasta keski-iässä musikaaliteatterissa saavutti todellisen tähteyden. Kun noita vanhoja elokuvia Lansburylta katsoo, niin noin hämmentävän pyöreät kasvot olivat hyvin epätavalliset tuon ajan näyttelijöille, eikä tuon ajan valaistus tee niille järin suurta palvelusta. Aika nopeasti kenties senkin seurauksena Lansbury sitten löysi itsensä joko vanhemman tätinaisen, tai vittumaisemman naisen rooleista. Oli mm. Elviksen kontrolloivana äitinä Blue Hawaiissa ja tietysti juoni Mantshurian Kandidaatissa poikansa päänmenoksi, jonka näyttelijä oli vain jotain kaksi vuotta Lansburya nuorempi.

Seitsemän vuosikymmentä näyttelyä toi mm. kahdeksan Tony-ehdokkuutta ja viisi voittoa (viimeinen 83-vuotiaana), sekä kunnia-Tonyn. Grammy-ehdokkuus vuoden albumista osana Kaunotarta ja Hirviötä. Kolme Oscar-ehdokkuutta ja kunnia-Oscar. 18 Emmy-ehdokkuutta ollen mm. 12 vuotena peräkkäin ehdolla jokaisesta Murder She Wroten kaudesta. 15 Golden Globe-ehdokkuutta ja kuusi voittoa. Olivier-palkinto, kunnia-Baftaa, SAG:ta, kaksi tähteä Hollywood Walk of Famella ynnä muuta. Perus.

En voi olla sivuuttamatta, että Craig Fergusonilla oli ohjelmassaan toistuva vitsi, että hän pyysi ruutuun kuvaa Paul McCartneysta ja siihen ilmestyi Angela Lansburyn kuva, sekä vice versa. Ovat hieman samannäköisiä. Olisi varmaan ollut sellainen ohimenevä sketsi, koska ohjelmassa oli tuosta useita eri variaatioita kuten Cher - Marilyn Manson. Mutta kun joku kriitikko sitten veti isosti herneen nenään tuosta Lansbury-McCartneysta ja kirjoitti arvostelussaan pitkästi vitsin mauttomuudesta, niin sitten tuo vitsi esiintyi jokaisessa ohjelmassa vuoden ajan ja jäi elämään sen takia. En oikein osaa selittää sen viehätystä. Ehkä se on sitä, kun riittävästi toistettuna huonon vitsin kertominen itsessään alkaa olla hauskaa ja osaltaan tuossa irvaillaan myös tuolle antiikkiselle sekä lapselliselle komediakeinolle. Tuossa vitsissä on tarkoitus ja osa nautintoa, että sen tulemisen näkee jo kilometrin päästä.
 

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit

(maksumuurin takana)
Rankkaa elämää kyllä tuollainen.

 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Leena tais asustella Karkkilassakin jossain vaiheessa
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen kerran yrittänyt auttaa Leenaa. Oli ylittämässä tietä, mutta se oli aika työläs projekti, kun yhdellä ylityskerralla sai vietyä vain muutaman laukun kerrallaan. Suhtautui avuntarjoamiseen kuitenkin erittäin negatiivisesti, joten en sitten koskenutkaan laukkuihinsa.

Varmaan oli kyllä kohdannut jos jonkinlaista kiusantekoa ja ehkä varkaitakin, eli penseän suhtautumisen avuntarjoajiin voi ymmärtää.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Leena on itse asiassa syy, miksi työpaikalleni vaihdettiin lukollinen roskakatos. Ihmisten mielestä se kun oli niin vakavaa, kun erään jakson Leena oli kyseisessä katoksessa pitämässä sadetta ja yöpymässä. Leenalle hyvää matkaa ja hänellä oli ainakin asenne kunnossa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Robbie Coltrane on kuollut. Iltapäivälehdet näköjään tituleeraavat miehen Harry Potter -tähdeksi, mutta mulle Coltrane on ikuisesti alkoholisoitunut mutta äärimmäisen terävä rikospsykologi Edward ”Fitz” Fitzgerald sarjassa Cracker (Fitz ratkaisee). Käsittämättömän hyvä sarja joka menee muuten uusintakatseluun tämän ikävän uutisen myötä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Robbie Coltrane on kuollut 72-vuotiaana. Kova ukko lähti. RIP.

Tämä veti kyllä mielen matalaksi. Itselleni tutuin rooli on Hagridin lisäksi parissa Bond-leffassa ollut Valentin Zukovsky. Aivan mainio sivuhahmo ja Coltrane veti kyllä roolin hienosti.

Mutta kyllä Hagrid varmasti se tunnetuin ja ehkäpä paraskin rooli mieheltä oli, harvoin osuu niin hyvin roolitus kohdalleen kuin siinä.

Rauhaisat levot.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Fitz ratkaisee - RIP Robbie Coltrane
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itselleni tutuin rooli on Hagridin lisäksi parissa Bond-leffassa ollut Valentin Zukovsky. Aivan mainio sivuhahmo ja Coltrane veti kyllä roolin hienosti.

Mutta kyllä Hagrid varmasti se tunnetuin ja ehkäpä paraskin rooli mieheltä oli, harvoin osuu niin hyvin roolitus kohdalleen kuin siinä.
Robbie Coltrane on kyllä ollut semmoinen shown varastaja, ettei paremmasta väliä. Esim. siinä Fitzin jenkkiversiossakin :-) Olisi kyllä aika veemäinen lämppäribändi "pääesiintyjälle".
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Robbie Coltrane on kuollut 72-vuotiaana. Kova ukko lähti. RIP.

Voi ei. Yksi Britannian karismaattisimmista näyttelijöistä on ikuisesti poissa. Minäkin muistan hänet ennen kaikkea Cracker -sarjan Fitzinä sekä muutamista Bond -leffoista. Lisäksi hänen juontamansa rikosohjelma, jossa käytiin läpi murhamysteereitä Briteissä teki suuren vaikutuksen. Valitettavasti en muista kyseisen ohjelman nimeä tähän hätään.

Coltranella oli todella katu-uskottava olemus, selkeä ääni ja hän toi aina jokaiseen rooliinsa sopivan annoksen huumoria, karskiutta, älykkyyttä sekä ennen kaikkea omaa itseensä. Maailma on todellakin menettänyt suuren miehen. Jollain tavalla (sekä fyysisesti että näyttelijätaidoiltaan) hän tuo mieleeni John Goodmanin, joka myöskin on erinomainen luonnenäyttelijä.

RIP Robbie Coltrane.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös